- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
ot93
senior tag
Na, akkor az fasza.
Hát amúgy állítólag 40 és 80% között, de méginkább 60%-on kéne tárolni hosszabb távon az ilyen akkus kütyüket. Ha havonta töltesz rá, akkor szerintem nem lesz ilyen gond mint most. Amúgy az azért lehetett, hogy ilyen sokára kelt életre, mert ha nagyon lemerül az akku, akkor az elektronika először csak nagyon minimális árammal enged tölteni, ergo nagyon lassan nő a fesz. Amikor eléri egy bizonyos szintet, akkor a táblagép "életre kel" és a töltés normál sebességre kapcsol... De lehet, hogy ezt amúgy tudtad is
-
ot93
senior tag
hát lehet túlmerült, kérdés, hogy mennyi százalék lehetett amikor "otthagytad" ?
illetve ha valahogy szét tudnád szedni és megmérni a cella feszültséget, az adhat némi infót, hogy mi is van az akkuval.
illetve ha van usb mérő kütyüd, akkor azzal is tudod nézni, hogy pl. mekkora A-el tölti a készüléket.
Nekem az ilyen tab-om elromlott és akkor csak kb. 0,45A-el töltötte, miközben asszem 1A körül vagy felett kellett volna... az akkuk mondjuk így is feltöltődtek (multiméterrel mértem, onnan tudom csak), de jóval lassabban, de nem lehet bekapcsolni és amúgy nem is jelzi ha rádugom töltésre. Azóta le is cseréltem.
További tanácsaim:
- (ha még nem próbáltad) próbáld másik töltővel is
- hagyd rajt akár napokig, hogy életre kel-e... -
gemini
aktív tag
Nekem két napja ugyanezt csinálja. Akkor lefrissítettem néhány dolgot. Amit tudtam visszaállítottam, és várom a csodát. Kb. fél éve történt hasonló, akkor újrahúztam az egészet és megint tökéletes volt. Utána nem is mertem nagyon frissítgetni, mert nem tudtam mi okozta. Tegnapelőtt viszont hirtelen felindulásból frissítettem egy halom programot. Nem kellett volna.
-
khalox
őstag
Ez a szokásos jogosultságok miatt van így. Az alkalmazások alaphelyzetben nem tudnak írni az SD kártyára, így a külső fájlkezelők (pl. ES Explorer) sem. A beépített fájlkezelő viszont rendszerprogram, az azoknak megfelelő jogokkal, azzal tudsz írni.
Kivételek is vannak persze: amelyik alkalmazás támogatja az SD kártyára áthelyezést, az a saját mappáiba tud írni (de csak azokba). Az Asus egyedi beállításokban (vagy hogy hívják, nem tudom) alapértelmezett telepítési helynek is be lehet állítani az SD kártyát, csak az a baj, hogy az adatok azok már nem mennek oda akkor sem. (Sokra mész egy 1,5 GB-os játéknál vele, hogy 50MB az SD-n "terpeszkedik", az adatok meg a belső tárhelyen nem férnek el.)
Egyetlen "értelmes" megoldás a root, az SD kártya átparticionálása és a Link2SD Pro program (fizetős). Így gyakorlatilag csak a külső SD-kártya mérete szab határt a telepített alkalmazások méretének. Én megcsináltam, működik - csak nem a L-on, egyelőre.
Egyébként meg az egész Androidtól néha a gutaütés kerülget. Pl. hogy a haragban van az, hogy telepíteni akarsz valamit, ami biztosan nem fér fel, de ennek ellenére a play simán elkezdi letölteni, és persze megszakad, amikor elfogy a tárhely - de a letöltött fájlrészletet nem törli egyből, a helyet nem szabadítja fel. Értem én, hogy ne telepítsen ilyet, de pl. egy gyereknek magyarázd el...
A másik fura viselkedés, amire nem jöttem rá, hogy miért kell a fényképeknél a thumbnail adatbázisnak cirka 300Mb(!)-nak lennie, mikor az összes fénykép mérete sincs annyi. Az tuti valami bug.
A 8 GB-os verziónál a "sima" felhasználó hamar ideggörcsöt kap, a 16 GB az több mindenre elég, ott el lehet lenni root nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad Air 3 64GB Cellular/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4324
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- újszerű iPad 2021 (9. generációs) Wi Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra 5G 12/512GB! gyári független 2026.08.03. gyártói jótállás
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest