- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iGO Primo
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
ot93
senior tag
Na, akkor az fasza.
Hát amúgy állítólag 40 és 80% között, de méginkább 60%-on kéne tárolni hosszabb távon az ilyen akkus kütyüket. Ha havonta töltesz rá, akkor szerintem nem lesz ilyen gond mint most. Amúgy az azért lehetett, hogy ilyen sokára kelt életre, mert ha nagyon lemerül az akku, akkor az elektronika először csak nagyon minimális árammal enged tölteni, ergo nagyon lassan nő a fesz. Amikor eléri egy bizonyos szintet, akkor a táblagép "életre kel" és a töltés normál sebességre kapcsol... De lehet, hogy ezt amúgy tudtad is
-
ot93
senior tag
hát lehet túlmerült, kérdés, hogy mennyi százalék lehetett amikor "otthagytad" ?
illetve ha valahogy szét tudnád szedni és megmérni a cella feszültséget, az adhat némi infót, hogy mi is van az akkuval.
illetve ha van usb mérő kütyüd, akkor azzal is tudod nézni, hogy pl. mekkora A-el tölti a készüléket.
Nekem az ilyen tab-om elromlott és akkor csak kb. 0,45A-el töltötte, miközben asszem 1A körül vagy felett kellett volna... az akkuk mondjuk így is feltöltődtek (multiméterrel mértem, onnan tudom csak), de jóval lassabban, de nem lehet bekapcsolni és amúgy nem is jelzi ha rádugom töltésre. Azóta le is cseréltem.
További tanácsaim:
- (ha még nem próbáltad) próbáld másik töltővel is
- hagyd rajt akár napokig, hogy életre kel-e... -
ot93
senior tag
Mit csinálhatnék, hogy bekapcsoljon a tabletem? véletlen lemerült tegnap és kikapcsolt, miközben nem volt nálam, aztán bedugtam tölteni de semmit nem reagál... viszont tölt, mert enyhén melegszik, meg az usb-s mérőkütyüvel megmértem, hogy kb. 0.45A-el tölt, ami jóval kevesebb mint a normál, de mégiscsak tölt... aztán már majdnem 1 napja nem kapcsol be, még a töltést sem mutatja... pontosabban pár órája volt, hogy a kijelző bekapcsolt, de akkor is csak fekete képernyőt mutatott... már kezdem azt hinni, hogy megadja magát, mert pár hete kezdődött nála olyan probléma, hogy ha teljesen lemerült (minden alkalommal állásában, pedig 20-30%-nál hagytam magára, majd 3-5 óra múlva lemerülve vettem kézbe), akkor nehezébe telt bekapcsolni, de azért egy idő után mindig életre kelt...
-
-
ot93
senior tag
Ennek a tabletnek van utódja? :-)
-
ot93
senior tag
válasz
honda130 #862 üzenetére
Nekem legújabb verzió van rajta de nem veszek észre lassulást, talán egy leheletnyit... de olyant amitől kellemetlenül lelassul, olyant nem
Egyébként valaki írta korábban, hogy neki visszarakták a kitkat-ot... alaplap cserével... De ez még az elején volt aztán később biztos megunták vagy utasítást kaptak, hogy nem cserélhetnek... -
ot93
senior tag
válasz
Lalikirály73 #786 üzenetére
Valóban, nekem is meggyütt pár perce
mindjárt ki is próbálom...
-
ot93
senior tag
igen ez a kettő tuti, meg is néztem de úgy emlékeztem, hogy a ME173C is akkora, nem értem pedig még asszem a fórumba írták is hogy arra való fólia jó lesz hozzá
Viszont az Asus oldalán megnéztem és az alábbi tablet még ugyanekkora mm-re pontosan:
ME7000C 192 x 110 x 12.5 cm (szélesség x mélység x magasság)
tehát, ezek biztosan megegyeznek:
ME176C / ME176CX (lényegében ugyanaz a kettő)
ME70C / ME70CX
ME7000C / ME7000CX -
ot93
senior tag
-
ot93
senior tag
Üdv, valakinek előfordul olyan, hogy a hangerő gombokat nyomva nem 1-et hanem 2-3-at is ugrik a hangerő mintha folyamatosan le lenne nyomva pedig nem... elég idegesítő amúgy más problémám nincs... + és - nál is ezt csinálja, lényegében olyan rövid ideig kéne nyomva tartanom az 1 ugráshoz ami képtelenség, máskor meg viszonylag normálisan lehet szabályozni... gomb hiba lenne vagy szoftveres?
(android 5.0) -
ot93
senior tag
válasz
vidra1221 #522 üzenetére
Nincs mit
hát lényegében lenémítja a gépet, mert ha ott van a szimbólum akkor nincs hang, tehát ha pl. jön email akkor jelzi csak hangértesítés nem jön...
És van ennek egy olyan verziója is mikor a kéz melett egy csillag van, na akkor a fontos dolgokat hanggal jelzi, a kevésbé fontosakat viszont hanggal nem... :-) és ugye a hangerő gombokkal vagy beállításokban lehet váltani közöttük -
ot93
senior tag
Hát ez elég veletlenül jött össze nekem ... azt már korabban is tudtam, hogy az android verziójára kattintgatva elő jön mindig a verzióhoz kapcsolódó animáció, de a játék tök véletlenül sikerült :-)
(Pl. Sony telefonomon is előjön a jégrém de tovább nem megy, nem úgy mint ez esetben -
ot93
senior tag
akkor leírom a rejtett játékot
beállítások --> névjegy --> android verziója (erre kattintgatni míg elő nem jön a "nyalóka féleség" --> egyszer belekattintani --> majd itt kb. 5-10x gyorsan nyomogatni a nyalókát majd felfelé húzni az ujjat a kijelzőn (mintha pl. fel akarnád oldani a zárolt képernyőt).
remélem sikerül nektek is, nekem android 5.0 sikerült...
-
ot93
senior tag
A beállításokban a rejtett játékot megtaláltátok már?
Ha akarjátok leírom, vagy találgathattok is ha még nem jött volna rá senki... -
ot93
senior tag
pl. a facebook az 5.0 óta nekem már gyárilag nincs is rajt
-
ot93
senior tag
maradt 2 fóliám erre a tabletre... érdeklődni priviben vagy a hardveraprón lehet
-
ot93
senior tag
válasz
Sequadon #395 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Nekem készenlétben is valami rendszeresen felébreszti és így elég gyorsan merül. Gps nincs bekapcsolva, wifi igen, továbbá a fényerő kb. 3/4-en van és az energiatakarékos ki van kapcsolva. Próbáltam már mindegyik energiatakarékos móddal, de mindig felébreszti valami rendszeresen. Ha sokat van készenléteben, akkor odáig fajul a dolog, hogy az többet eszik mint a képernyő bekapcsolva töltött ideje. Az energiafelhasználási táblázatban először a "Google Címtár szinkronizálása"-t írta, hogy sokat használ bár mostanában már az sem írja... Mindenesetre 3-3,5 óráig szokta bírni a korábbi ~5h helyett...
-
ot93
senior tag
Nekem is van óra elállítódás, eddig nem volt de most lett... már akkoriban felraktam az 5.0-t mikor megjelent, de azóta eddig nem tapasztaltam, most viszont egy nap megunás után gondoltam újraindítom és most jó...
más:
viszont érdekelne, hogy kinek mennyi a kérőernyőidő és milyen beállításokkal (pl. gps ki vagy be, energiatakarékos vagy sem, milyen fényerő, stb.) Előre is mindenkinek köszönöm -
ot93
senior tag
válasz
karldergroße #361 üzenetére
hát előfordulhat, mivel sokaknak van ezzel a verzióval problémája...
amúgy ha ki van kapcsolva az energiatakarékos, akkor valóban gyorsabb de gyorsabban merül is... korábban energiatakarékosban is gyors volt... + nekem energiatakarékosan is merül egy éjszaka alatt kb. 12-15%-ot...
korábban ~4%-ot...
-
ot93
senior tag
válasz
manchester99 #341 üzenetére
Igen, nekem is melegszik a kamera körül bár néha van, hogy nem :-)
-
ot93
senior tag
Én meg azóta kitaláltam, hogyan kell recovery menübe belépni majd resetelni:
Tehát kikapcs, majd power & "hangerő le" → majd asus logonál a power gombot el kell engedni aztán ha eltűnik → hangerőt is el lehet engedni...
Pár mp múlva bejön egy menü ahol a hangerő gombokkal léptetve kiválasztjuk, hogy "Recovery mod" aztán power gombbal leokézzuk...
Pár másodperc és bejön egy zöld droid alatta, hogy "Hiba" → ekkor power gomb majd egyszer "hangerő fel" aztán egyből bejön a menü... írtak korábban olyat is valaki, hogy a két hangerő gombot kell váltogatva, de tény, hogy most így lehet elő hozni... ezután ugye értelemszerűen kiválasztjuk, hogy resetelni akarjuk, majd ha végzett akkor reboot system vagy valami ilyesmi de innen már egyszerű :-)Mondjuk ettől sem lett nekem sokkal jobb :-/
-
ot93
senior tag
Hát halljátok nekem először update után majdnem jó volt csak a galériát nem töltötte be (erre mondjuk találtam olyan megoldást, hogy fájlkezelőből nyitom meg a képet) meg annyi, hogy állásában jobban merült (eddig fél nap alatt kb. -4% volt, míg most ennyi idő alatt -12%... na mondom csinálok egy gyári visszaállítást beállítások menüből... azóta ezek szintúgy előfordulnak de most bazi lassú is lett :-/... még jó, hogy csak most jött ez az 5.0 mivel most jobban tudom nélkülözni, így tudok az akkuval spórolni, mert nem járok napi szinten egyetemre :-)
Ja és jelenleg nyomtatni sem tudok már, nem találja a nyomtatót, viszont pl. kamera működik, csak olyan mintha kicsit be lenne zoomolva és nem lehet távolítani, bár ez lehet eddig is ilyen volt...
Ja és jelenleg nyomtatni sem tudok már, nem találja a nyomtatót.Viszont recovery-ből nem tudom resetelni, pedig más állítólag tudta... nekem is azt írja a zöld droid alatt, hogy "Hiba"... valaki megoldást? :-)
És esetleg valaki megerősíthetne, hogy úgy kéne belépni, hogy "power" + "hangerő fel" aztán mikor bejön az asus logo, akkor power elenged... ??? :-DElőre is köszi!
Ja és jelenleg nyomtatni sem tudok már, nem találja a nyomtatót.
-
ot93
senior tag
valaki megnézné, hogy be tud-e lépni recovery menübe 5.0-ra frissítés után???...
értelemszerűen nem kell resetet csinálni csak, hogy működik-e, mert nekem azóta nem lehet belépni, hiába nyomom a gombkombinációt...Előre is köszi :-D
-
ot93
senior tag
Nem tudom, hogy csak én nem találom, vagy tényleg nincs a gyári (nem chrome) böngészőben olyan lehetőség, hogy ha valamit letölt akkor előtte kérdezzen rá.... ??? :-)
Valaki tud ilyenről? Pl. böngésző beállításaiban esetleg úgy általánosságban az oprendszer beállításaiban?
Előre is köszi! :-) -
ot93
senior tag
Nekem eddig az akkumulátor üzemidő rekord 5 óra 42 perc bekapcsolt képernyőidővel... és még ekkor is volt 7% de inkább bedugtam... :-)
Ja és ebben volt zene, videó, mail és főként böngészés...
-
ot93
senior tag
nektek sem lehet formázni a memória karit ezen a gépen? vagy csak nekem nem?
(sandisk ultra 8 gb)
(#249) gigiradok: Ez hivatalos lenne? :-)
-
ot93
senior tag
válasz
gigaherz #240 üzenetére
Köszi... közben egy másik wifire mikor csatlakoztam egyből felajánlotta és összesen még 3-at frissített... most már a legújabb verzió van fent :-)
Egyébként amit egyesek írnak 8-10 órát az hogy jön össze? Folyamatos használattal? Mert nekem annyi nem fog össze jönni folyamatos használattal... :-/ -
ot93
senior tag
válasz
gigaherz #236 üzenetére
Köszi... És csak először kellett 8 óráig tölteni? Mert úgy csináltam de azóta még nem kellett tölteni és azért kérdezem... És akkor ennek megárt ha tovább van töltve?
Továbbá érdekelne, hogy érdemes-e felrakni a legújabb rendszer frissítést? Milyen előnyei/hátrányai vannak? :-)
Majd még lehet lesz kérdésem, de hisz erre van a fórum :-))Előre is köszi :-)
-
ot93
senior tag
Vettem ma egy ME167CX táblagépet...
Lenne 3+1 kérdésem: :-)
- Első használat előtt meddig kell tölteni? (mobiloknál szokták írni, hogy első töltéskor 10-12 órán keresztül töltsük!)
- Nektek mennyi ideig tart egy feltöltés átlagban?
- Nektek is 1,35A-es töltő járt hozzá? (tesztben 2A-t írnak)
+1
Továbbá azt olvastam húzzam le a töltőről ha feltöltött. Ez nem úgy működik, hogy ha feltöltött akkor leállítja az elektronika a töltést? :-/Manapság már ez a jellemző! -
ot93
senior tag
Hellósztok!
Érdekelne, hogy az ME176c miben különbözik az ME176CX-től???
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- Gyúrósok ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Google Chrome
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Reklámblokkolók topikja
- Mac vagy Windows? Az egér nem ugyanúgy működik… – Tech Percek #17
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest