- VoLTE/VoWiFi
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
azért írtam, mert egyetértek vele.
egyébként bővebb véleményem is van a témáról, már olyan szempontból, hogy téged még megértelek, hogy linkelted azt a bizonyos videót máshol is, de moonmantől nagyon vicces látni, mert van egy másik téma, amiben hasonló erejű bizonyíték van moonman aktuális véleménye ellen, de azt valamire hivatkozva semmibe veszi. Itt meg lobogtat egy viszonylag hasonló dolgot... no mindegy, konkrétumot nem írok, mert végre kezd csitulni a vita, de elég erősen bagoly mondja beütésű az egész vita. -
erdoke
titán
Örülök, hogy ezen lovagolsz, csak azt felejted el, hogy az a hozzászólás az idézett rész nélkül is teljesen értelmes, emiatt nyilván nem az általad kiragadott rész lett volna a lényege, ellenben azokkal a hozzászólásokkal, amik párral visszább rettenetesen jól kifejtve megjelentek. Ez persze téged ne zavarjon, mert láthatóan nem tudsz különbséget tenni. Ugyanezen okból nem fogom kifejteni, hogy milyen céllal használtam a kifogásolt kifejezést. Kevéssé célravezetőnek tűnik irodalmi témájú oktatásod eme késői elkezdése...
-
máyköl
veterán
Uhh, nekem nem jön be ez az új mappázás...
-
Nem ertem mi a faszt kell allandoan nyivakolni, ha nem veszel ugyse iphonet, es nem is erdekel csak fikazol, akkor mi a szarnak kommentalsz?
Most én nem értem, vagy az a baj, hogy hozzászól és valamit nem éltet?
Ha nem veszek Suzukit, mert szerintem papír és ezt ki is nyílvánítom valahol, inkább ne tegyem és kussoljak? . . helloEgy támadási pontott levédett az Apple, amolyan Apple módszerrel. A geekek megint húzhatják a szájukat, mert nem az igazi a multitask, de az átlag user már ennek is örülni fog.
A Sense-nél letisztultabb és használhatóbb gui pedig nem nagyon van . . . az iphone-é egyszerűbb, de már elavult, és amúgy szinte már csak a samsung bada hasonlít rá.
-
erdoke
titán
Szerinted, mert a fanboy duma bejön.
Ha az egyiknek keresztbe teszel, a másikat meg halálra optimalizálod egy adott eszközre, akkor nyilvánvaló különbséget fogsz tapasztalni. Inkább ezt olvasd. -
erdoke
titán
válasz
talamasca #80 üzenetére
A WinCE 5.2-es kernel, ami a HD2-n levő 6.5(.x) Windows Mobile rendszer alatt van, nemhogy az ARMv7-et nem támogatja, hanem még a 6-ost se, emellett nem kezeli a processzorban levő FPU-t (lebegőpontos egységet) sem. Emiatt az optimalizáció magas szinten meg sem valósítható.
Ettől függetlenül nem lassú a HD2, sőt. VIszont a vasat igazából csak a WP7 tudja majd kihasználni, és ott hasonló szintű optimalizáció várható, lévén a SoC-ok egy szűk csoportjára írják a rendszert. -
talamasca
senior tag
Tényleg csak megközelítés kérdése a dolog.
Kinek melyik tetszik. Direkt moonman kolléga miatt tüzetesen átnéztem a HD2-es teszteket, anyagokat. Valóban szép tudású készülék, laikus is jól tudja használni.
Ezek után viszont belegondoltam, hogyha hasonló "erejű" hardvert kap az új iPhone, akkor ott mi várható...Én pl. filmfordítás miatt raktam Win7-t az iMacemre és gond nélkül használom.
De amikor a zenei szoftverek optimalizálását nézem, na ott számomra csúnyán elvérzik.Ezt csak azért írtam, mert számomra az Apple cuccai jelenleg ezért jönnek be jobban.
Magyarul: Jobban optimalizált rendszer ugyanúgy vagy jobban teljesít egy erősebb hardverrel megtámogatott Wines rendszerrel szemben.
Persze ez az átlag felhasználót rohadtul nem kell, hogy érdekelje. -
moonman
titán
és mindezt nem überbuherátorként írom, hanem egyszerű userként. igen, kipróbáltam vagy 10 féle romot, elvégre ez a hobbim, de a végén megállapodtam egy olyannál, ami lényegében megegyezik a stock-kal, csak engedélyezve van benne az 576MB rom és ki lett véve pár olyan program, ami sosem kell, vagy amiből amúgy is első lépésként felteszi az ember a legfrissebbet (Live, Google Maps, CoPilot). ez a rom felment úgy egy hónapja és azóta köszöni szépen, működik, én meg használom.
tudom, hogy pl. ez Ulkesh vesszőparipája, de nincs újraindítgatás, lefagyás, registry-turkálás, egyszerűen használom.
ja még annyit, a "kiűnő, ellenőrzött, szép grafikájú appok" témához: ez az ellenőrzés egyben a fejlesztők szárnyainak megvagdosását is jelenti, megszámolni sem tudom, hány hír volt már, hogy ezért vagy azért az Apple letiltott a Store-ból bizonyos alkalmazásokat (többnyire nyilván pénzügyi megfontolásból), a legújabb ilyen épp az iPaddal fordult elő - nyilván nehezen lehetne eladni alkalmazásokat, ha a fejlesztők egyszerű widgetként is alátehetnék egy ilyen keretrendszernek. természetesn bannolták is. nagyon találó az egyik komment:
"Hey, this is pretty neat, why reject it?"
"Because Uncle Steve didn't include it. In iPhone OS 4.5 he will include it and do it "right". Just like everything he included in iPhone OS 4.0 and is doing "more right" than everyone else has been doing since 2007."
-
moonman
titán
"tudtam, hogy jön a hd2, meg a sense. De ebből a kettőből melyik a windows? Semelyik."
most szedjük össze, hogy az iPhone-nak melyik részét ki gyártja? 80%-ban nem Apple lesz a válasz."A hd-nek és a hd2-nek (vagyis a htcnek) köszönheti a windows, hogy van valahol az újak között."
ezt így már sokszor láttam leírva, ezért aztán érdemes tudni, hogy a Sense-t, a kapacitív technológiát, és még sokminden mást a HTC bizony a Microsofttal közösen fejlesztett, nem 100% önerőből. nem kérdés, hogy a HTC sokkal eladhatóbb tette az egész csomagot, de az a nézet sem állja meg teljesen a helyét, hogy ők a WM megmentői és különben már sehol nem lenne az egész."A felhasználói élményről beszéltem, ami nem azt jelenti, hogy van egy napocska meg egy naptár a lockscreenen vagy a homescreenen."
dehogynem, pontosabban azt is jelenti. a felhasználói élmény a hardvernél kezdődik, ott, hogy kézbeveszem, milyen érzéssel tölt el, majd folytatódik a szoftvernél, hogy milyen környezetben, milyen hatékonyan végzem el a feladatokat, és végül ezek összhatásában teljesedik be. teljesen mindegy, hogy kinek vagy minek köszönhetően, de a HD2-nél ez az "élmény" nálam jópár lépcsőfokkal az iPhone fölé került."A felhasználói élmény a winmo-nál kimerül a témák váltásában, a különböző felületek integrálásában, tehát a felületi buherában." - "Egész nap el tudtam szórakozni velük. Romokat cseréltem, felületeket, írogattam át a registryt, rendszerprogramokat telepítgettem folyamatosan."
nem érzel egy kis ellentmondást eközött a két mondat között?"Bekattintasz egy menüpontba és hopp, a jól ismert ikonok!"
pontosan, és mi ezzel a baj? épp a megszokott, jól ismert ikonokra vágyom, van Messenger, IE, Opera, Google Maps, stb. pontosan ismerem mindegyiknek az ikonját, mert desktopon is ugyanaz, nem kell keresnem. ez is a felhasználói élmény része. valamint minimális erőfeszítéssel (pár kattintás, másolás - ez desktopon sincs másképp), gyönyörű szépen el lehet rendezni a dolgot a maximális felhasználói élmény érdekében."Ma arra vágyom, hogy alapvetően találják ki helyettem mit akarok és azt tegye a telefon rendesen, szolga módon. Ne kelljen a lelkében turkálni fájlkezelővel."
ha jól sejtem, egészen mostanáig lehetőséged sem volt mappákba rendezni az ikonokat, tehát minden alkalmazás szanaszét szórva helyezkedik el a quicklauncher-en. fájlkezelőre pedig a továbbiakban sincs még csak lehetőséged sem. nyilván én sem töltöm a fél napom a File Explorer-ben, de miért is baj, hogy van egy intéző-szerű felület, ahol kedvemre rendezgethetem a dokumentumaimat, képeimet, stb.?"Felhasználói élmény: hatalmas store, nagyon egyszerű telepítés, uninstall."
a WM-esek számára a store maga az internet.a telepítés pedig egyetlen kattintás, csakúgy, mint az uninstall.
"Ktűnő, ellenőrzött, szép grafikájú appok"
valóban, némely program külleme hagy kívánni valót maga után, de egy nyitott platformnál ez törvényszerű, viszont én úgy látom, hogy az utóbbi években szerencsére a fejlesztők is rájöttek, hogy már csak úgy lehet "eladni" a terméket, ha ki is néz valahogy."Akinek volt már iphone-ja, tudja, hogy nagyon ki van találva és ha eladta, mindig vágyik rá egy kicsit újra."
talán már kiderült a fentiek során, hogy volt iPhone-om (3G), bár nem saját tulajdon volt, így eladnom sem kellett, csak visszaadnom, de valahogy nem annyira vágyom rá újra. igen, jó érzés kézbe fogni, nagyon faszán működik, meg tényleg jól össze van főzve, de valahogy nincs meg az a bizsergés, ami egy HD2-nél, talán már a mérete miatt sem, meg persze az is közrejátszhat, hogy alapvetően nem jön be az Apple-dizájn, bár ez az iPhone-nál domborodik ki a legkevésbé. (nem tudom, fordítva hogy állunk, volt-e már HD2-d, de ajánlom, próbáld ki.)egy kicsit viszont elbeszélünk egymás mellett. szemezgethetünk innen-onnan, hogy kinek miért jó ez vagy az, de itt főként a lehetőségekről van szó. a (régi) WM egy nagyon nyílt rendszer, és leginkább ebből adódnak a jól ismert problémái is, de ha az ember képes túltenni magát ezeken vagy valamilyen módon megoldani őket, akkor olyan világba csöppen, amilyen iPhone-on csak legfeljebb jailbreak után tud elképzelni. itt lehetőséged van felületeket cserélgetni, iPhone-on nincs. itt van fálkezelés, iPhone-on nincs. itt vannak a weben szabadon kószáló 3rd party programok és tool-ok, iPhone-nál be vagy zárva az AppStore-ba. itt fogom magam és felteszek egy teljesen más kialakítású romot, mert nekem az jobban bejön, iPhone-on akkor frissítesz, amikor az Apple kiad egy új verziót.
van akinél ezek negatívumként vagy teljesen érdektelen dolgokként jelennek meg, nálam ezek adják a "felhasználói élményt". remélem érthetően makogtam. uff.
-
joey04
titán
válasz
#16820480 #74 üzenetére
nem is vele van egyébként a gond most, hanem oalex keményített be az utóbbi időben, meg a többszörösen kitiltott alamuszi. de ezt írtam is. moonmanben most csak a félremagyarázás nem tetszik, amit felettem is olvashatsz, vagy ha ezt tovább olvasod mert válaszolok rá. (meg a gyökerezés, faszkalapozás, lehülyézés, amit mindig apple topikban hoz elő) Meg ahogy erdoke is odavágta, hogy "tudod" van akinek nem ez kell, aminek megint nem láttam értelmét, mert szinte szó szerint leírtam én is ezt. ne tudom minek kell a fejemhez vágni? fura.
#75: HD2-n nekem baromi egyszerű iPhone menüt csinálnom, Sense home képernyőn felhúzom az ujjam.
látom már te miért nem érted meg, miért tetszik sokaknak az iphone, és neked miért nem. Nincs igényed rá, hogy teljesen egységes legyen a rendszer. a képen is látszik, igen megoldható, de a lenti tabok miatt "szétesik" a látvány, engem nagyon zavarna. Éppen ezért jó, hogy az Apple kimondottan tiltja a felület buherálást.én egyébként inkább úgy próbáltam megoldani, hogy a Sense is egységes maradjon, mert természetesen ez fordítva is működik, a linkelt képen a Sense is elveszti egységességét felépítésben is egy kicsit meg dizájnban is egy kicsit. Amikor próbálgattam, akkor az 5 ikonos "hacket" tettem fel, és a tabokat rendeztem át úgy, hogy feloldás után azok a funkciók egy képernyőn jelenjenek meg, amiket iphoneon is elérek egy kattintással. egész jó lett az eredmény egyébként.
miért, te mekkorában olvasod a levelet? ikonméretben?
remélem csak húzni akarsz és azért írsz ilyen ökörséget.
természetesen arra gondoltam, hogy folyamatosan elfoglaljon egy oldalt a futó mail (mert ugye az iphonenon is futott eddig is folyamatosan). na az járna hajtépéssel. elég szépen egy ikon, ami jelzi ha jött mail, majd ha akarom megnyitom és megnézem, nekem nem mutassa a leveleimet egész nap egy oldalon, amikor nem vagyok rá kíváncsi. -
fone
csendes tag
Nem véletlenül írtam kitűnő felhasználói élményt adó oprendszert, mert tudtam, hogy jön a hd2, meg a sense. De ebből a kettőből melyik a windows? Semelyik. A hd-nek és a hd2-nek (vagyis a htcnek) köszönheti a windows, hogy van valahol az újak között.
DE! A felhasználói élményről beszéltem, ami nem azt jelenti, hogy van egy napocska meg egy naptár a lockscreenen vagy a homescreenen.
A felhasználói élmény a winmo-nál kimerül a témák váltásában, a különböző felületek integrálásában, tehát a felületi buherában. Bekattintasz egy menüpontba és hopp, a jól ismert ikonok! Mennyi wm-em volt! Egész nap el tudtam szórakozni velük. Romokat cseréltem, felületeket, írogattam át a registryt, rendszerprogramokat telepítgettem folyamatosan. Ma arra vágyom, hogy alapvetően találják ki helyettem mit akarok és azt tegye a telefon rendesen, szolga módon. Ne kelljen a lelkében turkálni fájlkezelővel.
Felhasználói élmény: hatalmas store, nagyon egyszerű telepítés, uninstall. Ktűnő, ellenőrzött, szép grafikájú appok (persze vannak hülyéknek valók is, de ők is egy célközönség), kiválóan kezelhető felület, nagyon jó hangkártya és hozzá zenelejátszó. Akinek volt már iphone-ja, tudja, hogy nagyon ki van találva és ha eladta, mindig vágyik rá egy kicsit újra. Akinek nem volt, az azt mondja, hogy ugyanolyan, mint a hd, hd2, g2, spica, pulse, arena.stb.,......szóval nagy érintős..... De a különbség a felhasználói élmény. Amíg nem használod, nem tudod meg.
Az iphone (mondom, nem ez a legjobb dolog a világon! én sem vagyok hülye és applemániás) ilyen, majdnem tökéletes (nekem).
-
moonman
titán
HD2-n nekem baromi egyszerű iPhone menüt csinálnom, Sense home képernyőn felhúzom az ujjam.
ezzel felpörgeti a 4×4-es ikonsort, amit ráadásul oldalra is ugyanúgy tudok lapozni. be is laktam szépen, elsőn programok, másodikon kontaktok, harmadikon kedvencek.
"én egyébként a hajamat tépném ha egy egész oldalt elfoglalna a megnyitott mail. hihetetlen módon tönkrevágná a felhasználói élményt nálam..."
miért, te mekkorában olvasod a levelet? ikonméretben?én annyiban kritizálom, hogy már x éve nem tudnak újat mutatni. tudom, a hivatalos magyarázat az, hogy nem is akarnak, de az iPhone felhasználók megnyilvánulásaiból én azért másra következtetnék.
-
törölt tag
mondjuk konkrétan ebben a topikban tényleg nem volt durva mm, egy ennyi kis beszólásra te is át szoktál nézni kb minden új felső kategóriás telefon topikjába, megmondani, hogy nem tetszik
megoldjuk egyébként: nem veszünk szifont. szerencsére van választék, az utóbbi időben egész jó a felhozatal... -
joey04
titán
válasz
#16820480 #72 üzenetére
a megoldás: mást kell venni, nem hosszan vitázni hogy miért is nem jó.
én kimondottan örülök, hogy nem lehet más. így lesz egységes. ha lenne egy külső program ami csak ikont tud, az nem illene bele egy másmilyen rendszerbe, vagy ha minden alkalmazás más "alakot" öltene...
az überallesre: ezen a fórumon ezerszer több moonman van mint ulkesh. sokkal több a fika, amire nem csoda ha vadul reagálnak. én is olvasok ezerszer olyat, hogy ha egyből válaszolnék akkor már sokadik nickemmel lennék jelen... -
törölt tag
az, amit te szeretsz, az legalább annyira zsúfolt ám, csak mással van tele.
és itt annyi a problémája a legtöbb embernek, hogy a szifonon egyféle megoldás van, míg más rendszereken meg sokféle, az emberek igényeinek megfelelően (te is írtad, hogy a többi telefonon is a szifon ikonos nézetét raktad össze). az van ugye, hogy van sok ember, akik esetleg használnának ilyen telefont, mert mondjuk hardveresen jó, meg esetleg megvannak rá azok a szoftverek, amik kellenek neki, de az ilyenek miatt mégis mindig más kényszerülnek választani. de szerintem amúgy ez is éppen olyan csökönyösség az almás részről, mint a többi. egy dolog van, arra koncentrálnak, és mást nem engednek. ez van, rengeteg megveszi láthatóan, meg biztos magnifficent, meg breathtaking ilyesmi, csak sok embernek mégsem felel meg, mert ők másra akarják használni. ezért irritáló, amikor sokan leszöügezik, hogy ez az überalles megoldás, mert ez csak egyéni preferencia kérdése, hogy kinek mi az. -
joey04
titán
én ezt értem. neked nem tetszik. számomra tökéletes. az iphone ilyen. akinek ez a felépítés kell az megveszi, mert nem tartja butának, unalmasnak stb. a többiek vesznek mást. én azt mondom, ezért hülyeség kritizálni az iphonet (nem a vélemény leírására gondolok, hanem pl arra ami ebben a topikban is megy, mert ez szerintem annál jóval több). én sem úgy kritizálom az erdoke által vázolt felépítést, higy értetlenkedek. már a legelején leírtam, hogy elfogadom hogy valakinek az kell, de ettől még számomra ugyanolyan katyavasz marad. amikor herom volt akkor is napokat szenteltem neki, hogy megtaláljam a megfelelő kialakítást és a vége az lett, hogy egy full iphone koppincs menüt raktam össze. hd2-n szintén ez volt amikor próbálgattam.
szóval ne is változtasson ezen az Apple, mert sokaknak ez kel. akinek pedig nem. az továbbra is kerülje az iphonet.a másik topikban írtam is, hogy ugyan tetszenek a megoldások amiket az Apple kitalált a multitaskra, meg a foldersre stb, de teljesen feleslegesek számomra. nem is cserélném le a 3g-t ha nem kéne az erősebb vas, mert önmagában 4es OS 3gs only elemei nem is érdekelnek. a mostani tókéletes rendszer, csak olyan dolog hiányzik ami direkt nincs és nem is lesz benne pl bt filetransfer
én egyébként a hajamat tépném ha egy egész oldalt elfoglalna a megnyitott mail. hihetetlen módon tönkrevágná a felhasználói élményt nálam...
-
moonman
titán
naptár ikonon Sense-en is az aktuális nap van, de amúgy is kint van a teljes dátum a főoldalon.
butát arra értettem, hogy azon kívül, hogy programokat indítasz el vele, semmire sem jó. oké, vannak a jelzések, hogy hány ez meg az jött, de ahhoz megintcsak be kell menni az alkalmazásba, mappába, üzenetbe. ha én az email tabon hagyom egész nap, akkor megnyitás nélkül azonnal látom a levél/sms első 20-25 sorát. az iPhone felülete tulajdonképpen egy rakat ikon, egy gyorsindító, semmi más. nekem ez minden, csak nem izgalmas. még egy nyamvadt időjáráshoz is programot kell indítanom, ahelyett, hogy folyamatosan ott figyelne. én azt hittem, a "tökéletes felhasználói élmény" azt jelenti, hogy a lehető legtöbb információt kapom a lehető legkevesebb erőfeszítéssel, és ugyanígy a legkevesebb lépésből a leggyorsabban tudok elvégezni feladatot. ennek az iPhone OS teljes mértékben szembe megy, így számomra legalábbis ez iPhone minden csak nem tökéletes felhasználói élmény. lefagyni meg belassulni az is tud, tehát semmivel nem vagyok előrébb.
-
joey04
titán
unalmas... meg innováció...
ezen nem lehet változtatni mert a legkevesebb változtatástól is elveszti a lényegét. cydiában vannak témák amikben pl egy sorral kevesebb van az első oldalon, és így ki van írva a város meg az időjárás adatok. hát de ez nekem és sokan másoknak nem éri meg, mert így bukunk 4 alkalmazás indítását...
szóval ezen változtatni nem nagyon lehet, és nem is kell. az új folders sem kell nekem, mert nálam pont nincs annyi böfögős meg egyéb baromság, így elférek 3 oldalon, és nem fogom még mappákba rendezni, hogy még azt is meg kelljen nyitnom...
a butát meg nem értem, ahogy írtam ezen nem szabad változtatni mert a legkisebb bővítés is elrontja. esetleg több "live" ikon lehetne (erre szintén van cydiás megoldás egyébként) tehát most ugye a naptár ikonon a dátumnak megfelelő szám van, de ezt be lehetne vezetni pl az óra (bár ott ugye felesleges de példának jó) vagy az weather ikonnál. -
moonman
titán
nézd, jelenleg a HD2 sebességével és a Sense felületével simán jövök azzal, hogy WM, mert több hónapja használom különösebb problémák vagy fennakadások nélkül. nekem pedig ez jelenti a felhasználói élményt és nem az, hogy milyen szépen siklik az animáció (ami mellesleg itt is megvan).
de ha a WM kiveri a biztosítékot, mondok mást: Android úgy kb. Hero-tól fölfelé.
-
moonman
titán
átlátható meg logikus, ezen nincs vita, viszont rém unalmas, buta és nélkülöz mindenféle innovációt, amire az Apple annyira büszke szokott lenni. ráadásul szerintem ronda is.
és nem csak iPhone-on ronda, vannak ehhez hasonló quicklauncher-ek WM-re is, azok is rondák. a Sense nagyon el van találva, ez a 2.5-ös verzió kvázi tökéletes, legalábbis ami a home screent illeti, sokminden van rajta, de mégsem zsúfolt, könnyen áttekinthető és a grafika is szép. (és igen, Androidon is tetszik.)
-
talamasca
senior tag
Nem kell kiakadni moonman hozzászólásain!
Ő is nagyon szeretne már iPhone-t használni, azért néz be sűrűn ezekbe a topicokba.
Csak neki sok fenntartása van az iPhone-nal kapcsolatban.
Főleg, hogy nem a MS gyártja! -
joey04
titán
jó lenne ha az egészet elolvasnád és ez a másik win fanaticnak is szól. elhiszem hogy másnak nem ez kell. de várj! mintha írtam is volna nem? de! akkor meg? akinek más kell az majd mást vesz. abban igaza van moonman-nak hogy ez egy fórum ki lehet fejezni az embernek a véleményét, de azért itt főleg oalex részéről erősen súrolja a fikázás határát.
egyébként meg abban sem értünk egyet, hogy ez full fapad. szerintem ez átlátható, logikus, és kényelmes felépítés. persze ezzel sem kell egyetérteni csak mondom.
-
moonman
titán
nem kell. de lehet. és ez a nagy különbség, hogy Apple-nél semmit nem lehet, illetve mindent lehet, amit ők úgy gondolnak. nekem pl. tök jó, hogy kint van a következő naptárbejegyzésem és a három legfontosabb tennivalóm, valamint látom az időjárást, a dátumot, hogy jött-e levelem, sms-em, hívásom. és ehhez semmihez nem kell hozzányúlnom, csak rá kell néznem.
fone-hoz: ez itt egy fórum, az emberek bejönnek és elmondják, mit gondolnak a cikkben tárgyalt témáról. senki nem mondta, hogy térjetek át erre vagy arra, senki nem fikázott, mindössze jöttünk és kifejeztünk tetszésünk/nemtetszésünk. én pl. azért jöttem be, hogy elmondjam, vártam a bemutatót, mert kíváncsi voltam a WP7 után mivel fognak előrukkolni és bizony csalódott vagyok, mert lényegében nem változott semmi, bepótoltak pár igen égető hiányosságot és reklámokat tolnak az ember arcába. ennél azért többet vártam.
az olyan megnyilvánulásokra, hogy az iphone a tökéletes felhasználói élmény, a többiek meg kullognak, meg azért hadd reagáljak már annyit, hogy körberöhögöm az illetőt.
-
evone
őstag
Tehat neked kurva nagy gondot okoz elhuzni egy csuszkat a telefon kijelzojen, es elinditani az appot ami kb 1-2 masodperc? Nem ertem miert kell feltetlenul ott lenni _mindennek_ a kezdopernyon, de elottem mar megfogalmaztak, ha nem tetszik nem kell idejonni fikazni, menjel vegyel winmobilet. Senki nem kivancsi a fikazo kommentekre.
-
erdoke
titán
Tudod, vannak olyan emberek, akiknek nem abból áll egy napjuk vagy hetük, hogy beülnek egy irodába, és csinálják, amit a reggeli eligazításon megmondanak nekik. Na ezeknek pl. jól jön, ha a találkozók és teendők mindig szem előtt vannak, sokkal jobban, mint ha a fingós-böfögős alkalmazások garmadája kettő helyett egy mozdulattal érhető el... Másnak a nagy méretű időjárás lehet fontos, a harmadiknak pedig esetleg egy olyan kombináció lenne ideális, amire most egyiken se gondolunk.
Viszont felhívnám a figyelmed, hogy egyesek a testre szabhatóságot hiányolták, nem azt akarják, hogy a számodra oly kedves 5x4-es rács kivitelezhetetlen legyen. Ha neked tetszik a full fapad, akkor használhatnád azt, más meg csinálhatna olyat, ami neki jobban bejön. Vagy az is fáj, ha más meg tudja változtatni az Apple által kitalált Home képernyőt? Miért? -
fone
csendes tag
-
plus44
veterán
Jó, azért nem kell ennyire sarkítani, tény, hogy az apple sem tökéletes, közelről sem, de letett vmit, amit az emberek vesznek, mint a cukrot, ami azért jelent valamit minden bizonnyal (és itt jegyezném meg, mielőtt vki lecsap rá, hogy nem azt jelenti hogy az hülye, aki apple cuccot vesz...). Én csak annyit nem értek, minek ez a nagy színjáték, meg kíméletlen képmutatás? Nem tetszik az apple és amit képvisel (vagy épp nem)? Akkor minek jösztök ide és hápogtok folyamatosan? Vannak ötleteitek, hogyan tegyük "otthonosabbá" a rendszert? Van sok ezer más teló, ami, ahogy moonman is mondta, a "winmos katyvaszt" futtatja, akkor használjátok azt. Felesleges keverni a kettőt és minden áron megváltoztatni, a másik képére formálni azt. Tudni kell tudatosan választani, szortírozni, és nem ártana némi tolerancia és önkontroll sem.
-
Tikakukac
titán
Nem sokat követtem ezt az új munkálkodást, de a multitask már haladás, előbb-utóbb csak lesz belőle valami.
Ez a topik 10 másodpercen belül megsemmiíti önmagát, 10,9...
-
fone
csendes tag
Ha a winmo jó lenne, nem jönne a 7.
Ha az iphone rossz lenne, nem adtak volna el ennyit.
Android, hát volt egy jó hozzászóló, aki ráérzett: zárogasson, akinek androidja van.Az iphonet hogy hasonlítgatjátok egy nokiához? Vagy bberryhez?
Az iphonet kitalálták a telefontól a tökéletes felhasználói élményig, a többiek pedig egyenlőre kullognak.Hogy hogyan írhatom ezt? Egy év iphone és 5 hónap android, na meg számtalan e-s nokia után.
Azt kell belátni, hogy ami jó az jó. A multitask nem véletlenül korlátozott. Multitaskolj egy androidon ha nincs töltőre dugva! Pikkpakk lemerül.
Tapogass egy iphone kapacitívot meg egy másikét. Azonnal látod, hogy valami nem stimmel a többin. Egyenlőre az android 2.1 sem jól van optimalizálva.Rengeteg iphone-ellenzőt olvastam már az elmúlt egy évben, de mind üres okoskodás volt.
Nem vagyok sznob, nincsenek apple allűrjeim, lehetne akármi a neve.
Használj iphonet egy hónapig és azután kicsit akadósabb, kicsit lassúbb, kicsit nem logikus lesz a többi telefon.Még egyszer: ez az én véleményem úgy, hogy használom őket. Az android nagyon fejlődik, fel fog zárkozni, de most....hát......na meg a droid market. Pöcsjancsi is programozhat és tölthet fel, te meg telepítés után indulhatsz újra...
De a lényeg, hogy az oprendszer-versenynek egy győztese lehet: mi.
-
joey04
titán
-
moonman
titán
ez a multitask dolgot kezdik kicsit túllihegni mindenhol. amíg nem volt rá 3rd party, a Windows Mobile-os X gomb is jól működött, aztán valaki kitalálta, hogy mennyivel gyorsabb (pedig nem), ha mindent bezárunk. aztán jött az iPhone a saját megoldásával, ami végülis nem rossz, csak nem is teljesen jó. most pedig elérkeztünk oda, hogy lényegében mindenki ugyanazt fogja csinálni, mint a WM régen: suspendbe tenni a háttérbe küldött programokat, de ha szükséges (chat, zene, stb.) a háttérben is képes tovább futni.
mobilon néhány speciális esetet leszámítva valóban nincs szükség annyira fejlett multitaskinra, mint egy desktop rendszernél, most mégis ez a slágertéma.
-
-
evone
őstag
Elso komment.
( nem, nem en irtam, de ugy latszik nem csak en vagyok ezen a velemenyen. )
-
oalex
senior tag
Megáll az eszem. Te még azt tudod, hogy ez honnan indult?
Semmi fika nem volt, csak egy fórum társunk (8nemesis8 25-ös post) azt bátorkodta írni, hogy "Nem lesz ez rossz, bár a home tényleg elbírt volna egy kis változtatást.".
És te erre jöttél azzal, hogy mivel neked ez így jó ahogy van, más se akarjon/vágyon többre.
Egy kicsit elemezve a mondataid alapjába gondolkodásodat, nyilván valóvá válik, hogy nagyon egocentrikus vagy (hogy te is értsed: azt hiszed, hogy körülötted forog a világ).
Erre utaló jelek:
"Ettol meg nincsen szuksegem azokra..."- de nem is tiéd a fórum, ezért is senkinek sem kell neked megfelelnie.
"Úgy jó ahogy van..."- Nem, neked úgy tetszik ahogy van, ez ízlés kérdése, és nem TE vagy a norma.
"Nyugodtan hasznaljak..."- Nincs is senkinek szüksége az engedélyedre, mindenki azt vesz/használ amit akar.Sorolhatnám még, de a lényeget mindenki látja.
-
oalex
senior tag
Hú erre a váratlan fordulatra nem számítottam.
kb. így nézhet ki kívülről:
a "mond valami hülyeséget, pld. az ég zöld"
b és c és d "kijavítja"
a "mond még nagyobb hülyeséget, de a kocsik repülni is tudnak"
c és d "kijavítja"
a "akkor is ba...tok meg, akkor is az iphone a legsikeresebb"
c és d "jó, de ezt most ki is firtatta, hogy sikeres e vagy sem?"
Most hirtelen leeset. Te nő vagy? Vagy tízen pár éves? -
oalex
senior tag
Primitiv a felulet? Akkor nem ertem miert mindenki ezt masolja.
Szállj már ki a Jobs-os álom világodból. A BlackBerry-n kívül (egyébként jócskán a iphone ellőtt nekik már volt) kinél láttál hasonló today képernyőt?
Szinte minden más neves gyártó más (interaktívabb/widget/animált) start lapot használ. Android, Win (a régi és az új is más), WebOS, Nokia, Samsung, stb. -
oalex
senior tag
Nem, nem tudom, Szerintem ez igy nagyon jo ahogy most van, nekem semmi probelmam, szep es jo es hasznalhato design.
Mit nem tudsz? Hogy hogyan néz ki egy andriod, vagy sense? Az, hogy neked a mostani tetszik, az egy dolog és rendben is van. Viszont te azon variálsz, hogy másnak mi tetszene. Te kötöttél abba bele, hogy ö jobban örült volna másik start lap-nak.
Mikor ez mind megoldodik akkor megint talaltok valamit ami miatt nem veszitek meg vagy fikazhatjatok
Na ez tipikus, szerintem aki írta, hogy örült volna animációnak, annak most is iphoneja van, de legalább is szereti, csak hangoztatni merte a további vágyait. Úgy hogy nem tudom, hogy miről beszélsz.
Szerintem ez a design max jovore fog valamit valtozni, ne varjatok hogy az Apple egy ilyen attekinthetetlen szart dob majd a userek ele hirtelen.
Ez meg egyszerűen röhejes, főleg a "áttekinthetetlen" és a "hirtelen" szó használatok. Mintha ezzel negatív véleményt alkotnál az iphone user csoport felfogási szintjéről. De már az is gáz, hogy neked az a koncepció áttekinthetetlen, meg az, hogy egy 3 éves készülékben történő GUI változás most hirtelen lenne, de egy év múlva már nem.
Komolyan mit nem tudsz azon át tekinteni? Ha a kezedbe adnak egy HTC (Win/Android)készüléket, vagy akár N97-es Nokiát akkor rögtön le is fagy az agyad és nem tudod használni? -
erdoke
titán
Szerintem a multitask továbbra sem oldódott meg, mivel erősen korlátozott marad. Ami persze elnézve a felhasználókat inkább jó dolognak tekinthető...
A primitív felületet 2007-ben még nyilván nem hozták fel, mert nem volt 4-5-féle sokkal jobb. Azóta viszont én magam is legalább tucatszor leírtam a negatívumok között. -
evone
őstag
Nem, nem tudom, Szerintem ez igy nagyon jo ahogy most van, nekem semmi probelmam, szep es jo es hasznalhato design. Szeretem, eddig ezekre a dolgokra nem volt panasz, csak multitask, mms, meg stb. Mikor ez mind megoldodik akkor megint talaltok valamit ami miatt nem veszitek meg vagy fikazhatjatok.....
Szerintem ez a design max jovore fog valamit valtozni, ne varjatok hogy az Apple egy ilyen attekinthetetlen szart dob majd a userek ele hirtelen.
-
oalex
senior tag
Ez a koncepció, amit linkeltél nekem is tetszik. Ha ilyesmi lenne az iphone akkor sokkal közelebb állna a szívemhez, most hogy a multitask-ot megoldoták. És persze legyen kikapcsolható/személyre szabható. Aki ragaszkodik a matrixos icon elrendezéshez az majd használja a hagyományosat.
evone is látót már konkurens today screen-t animációval (vagy eddig egy szikla alatt élt eddig), szerintem csak direkt értetlenkedik.
-
8nemesis8
veterán
Mondjuk némi animációra időjárásnál is, nem csak egy elég kis gombon nézni. Abba nem sok "élmény" van az infó mellett. Használtam Touchot jó ideig, szerettem is, de nekem jobban tetszik a mostani android.
Egyébként eléggé látszik neked ez jön be, elfogult is vagy szerintem.
Nem fogok egy teljesen szubjektív dolgon vitázni. -
iZed
aktív tag
peldaul valami ilyesmire gondolunk:
http://iphoneroot.com/iphone-springboard-concept/#more-5251a konkurencianak mar mind van hasonlo. persze legyen ki-be kapcsolhato, igy neked is megmarad a mostani ikonos, es nekunk is egy normlais home screen. pl nem feltetlenul szeretem allandoan elinditani a weather appot. irhatna magatol is hany fok van.
-
8nemesis8
veterán
-
evone
őstag
válasz
8nemesis8 #25 üzenetére
Nem ertem, aki ezt mondja, annak van valami terve is hogy mit kene a home screenen modositani? Kivancsi lennek hogy mi az istent szeretnetek. Mondjatok mit kellene valtoztani. Mert sztem perpill ez igy a legegyszerubb es legjobb.
Kulonben kis valtozas tenyleg van:
Mostani home screen: [link]
Uj home screen ( 4.0 ): [link]
A legalso ikonok mogott valtozott a hatter. Valtozott ( ha jobban megnezitek ) a Safari es a Messages ikonja is. ( rancfelvarras.
)
-
8nemesis8
veterán
Nem lesz ez rossz, bár a home tényleg elbírt volna egy kis változtatást.
-
KlezOne
tag
Akkor ezek szerint a sima 3G-hez nem is lesz ilyen alapu multitask?
Tuti hardver miatt nem lesz rajta, de a benne lévő proci többet tudna, csak a fogyasztás miatt van levéve a 3G-ben tudtommal, igazán huzhatnának rajta, memoria meg csak elég.
-
oalex
senior tag
Neked is és Karmá-nak is köszönöm a kimerítő választ. Bár jobban örültem volna, ha kapok valami értelmesebb dolgot amivel okosabb leszek és nem olyan, hogy azt bárki bármire mondhatja, míg nem kell levezetnie.
Pld: "rosszul érted, mert..."
Ami a vicces, hogy nem vagyok egyedül, gondolom, hogy erre utal iZed "de hamarosan 100%-os választ kapunk" megjegyzése. Valamint pld ez a hozzászólás: [link]
-
iZed
aktív tag
minek valamit bezarni ami nemhasznal proceszoridot? nyilvan a skype meg navi valami minimalisat hasznalnak, de pl a safari vagy a notes csak elkulonit egy minimalis szintu memoriat maganak es a cpunak nincs vele dolga. zarogassa be akinek androidja van.
-
oalex
senior tag
Pardon, igen meg van:
11:40AM Q: How do you close applications when multitasking? A: (Scott) You don't have to. The user just uses things and doesn't ever have to worry about it. (Steve) It's like we said on the iPad, if you see a stylus, they blew it. In multitasking, if you see a task manager... they blew it. Users shouldn't ever have to think about it.
Rosszul emlékeztem. Azóta már videó-t is láttam arról, hogy belehet zárni manuálisan is. Csak az akkori válaszból nem az jött le.
Köszönöm. -
oalex
senior tag
Másik fórumon kéztűn erről vitatkozni. Ki-ki hogyan érti azt a limitált Multitask-ot.
Tud valaki fényt vetni arra, hogy tévedek e vagy sem az alábbi értelmezésben?(inkább bemásolom, mert két különböző hozzászólás):
Akkor megyek újra olvasni, mert a jelek szerint rosszul értelmeztem.
Nekem az jött le, hogy bizonyos funkciójú programok fognak csak egyszerre tudni futni (dedikált "service"-t tudnak párhuzamosan érvényesíteni), és mindegyikből csak egy.
Nevezetesen: Navi, VoIP, Push, Notifications, Call, Music (Pandora), és ezek mellé egy általános program.
Ezért gondoltam úgy, hogy a Safari (általános program) vagy a doc/excel/numbers/pdf/stopper óra/stb. (általános program)-ből nem tud több egyszerre párhuzamosan futni.Még ami erősít a hitben, hogy jó gondolom, az az, hogy mikor rá kérdeztek, hogy hogyan lehet bezárni (kill) egy programot, akkor arra azt válaszolták, hogy sehogy, mert azt a rendszer szabályozza. Viszont ha mind a 7 API limitálva van (az elmondásuk szerint) egy egy alkalmazás csoportra (az előbb leírtam), akkor továbbra is úgy értelmezem, hogy a nem felsorolt külön kategóriákból (általános programok és persze ebből van a legtöbb) több nem képes párhuzamosan futni. Egy dokumentum szerkesztő program, vagy egy böngésző nem tudja a VoIP vagy a Navigáció API-át használni (mivel az arra van dedikálva). Ezért hívják limitált Multitask-nak. Még mindig lehet, hogy rosszul értem ezért a tévedés jogát továbbra is fenntartom
és várom valakitől a helyes értelmezést.
A fentiekből kiindulva gondolom, hogy a skype és egy másik chat program sem tud majd párhuzamosan futni, mivel nekik is egy API van csak delegálva. Szóval vagy az egyik a másik. Azonban továbbra is tartom, hogy ez egy telefonnál (iphone) nem gond, de egy laptop/ipad-nál már igen.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Festhetem az alamuszit a falra?
Bár ne történne meg ami ugyis...
-
David75
őstag
Gratulálok mindent beleraktak amit akartam. Az apple-től nem is vártam mást.
-
nord_
veterán
Az még elmegy... de a Phone magyarosítása se sikerült.
(Egyébként ezt könnyedén át lehetne hidalni -> ha már a mappáknál lehetőség van az átnevezésre, akkor az egyes alkalmazásoknál is lehetővé tehetnék. De ez már annyira lényegtelen momentum.)Viszont a mappás megoldás kifejezetten okos, frappáns, szép kivitelezés!!
-
P00By
nagyúr
Egy kezemen megtudom számolni, hányszor kellet volna nekem háttérben való futtatás(külön van gpsem stb.). Ez az én igényeimet ki fogja elégíteni.
-
evone
őstag
A másik nagyon fontos hír, ami a bemutatón természetesen nem hangzott el, hogy a rendszer mostantól tudni fog magyarul is. Íme egy kép a menüről:
-
majom2
senior tag
nagyon jó lett, elégedett vagyok
most már csak a hw 4.0 a kérdés...
-
b.bone
senior tag
Most már csak azt kéne tudni, hogy lesz e FM rádió az új szifonban, mert ha igen akkor megvárom és olyat veszek, ha meg nem akkor talán inkább androidot... vagy mégis 3GS-t vagy... olyan nehéz választani
-
Enjoy
addikt
Nagyon jó lett ez a 4-es OS, ráadásul csontnélkül felmegy a 3GS-emre
A mappázás is nagyon jó: YouTube videó
-
bmwk1200s
őstag
Szerintem is könnyen használható, dupla home gomb, majd hosszan nyomni az adott alkalmazás ikonját és be lehet zárni.
Szerintem javítani kellene a cikkben!
-
erdoke
titán
Az egyik videón látszik, hogy hosszú nyomásra előbújik egy - jel az ikon sarkán, és utána rátapizva be lehet zárni az alkalmazást. Elég körülményes, de működik.
Engem inkább az zavar, hogy nem nyúltak a "Home" képernyőhöz. Ez a wallpaper dolog a 4.0-ban bemutatva közröhej, az 5x4-es grid pedig mára borzasztóan primitív, sokkal több információhoz juthatna az ember nyomkodás nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen routert?
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- EAFC 25
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- VoLTE/VoWiFi
- Xbox Series X|S
- Filmvilág
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 16 Pro Max 256GB white titanium fehér titán független Apple 3 év garancia iStyle
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Deep Purple 128Gb
- szinte új iPhone 16 Pro 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia adapter
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest