Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• moonman

titán

válasz evone #90 üzenetére

ezen kívül különösebben semmi. és ugye még mindig nem Flash-ről beszélünk, hanem natív iPhone appokról.

• moonman

titán

válasz evone #82 üzenetére

furcsálltam is volna, ha nem lenne igaza. ez az ember akkor is tapsikolva ugrálna örömében, ha SJ madárürülékkel kenné be magát és tigrisbukfencet hányna a színpadon, mert ha ő ezt csinálja, akkor nyilván ez a jövő.

• moonman

titán

válasz moonman #78 üzenetére

és mindezt nem überbuherátorként írom, hanem egyszerű userként. igen, kipróbáltam vagy 10 féle romot, elvégre ez a hobbim, de a végén megállapodtam egy olyannál, ami lényegében megegyezik a stock-kal, csak engedélyezve van benne az 576MB rom és ki lett véve pár olyan program, ami sosem kell, vagy amiből amúgy is első lépésként felteszi az ember a legfrissebbet (Live, Google Maps, CoPilot). ez a rom felment úgy egy hónapja és azóta köszöni szépen, működik, én meg használom. :) tudom, hogy pl. ez Ulkesh vesszőparipája, de nincs újraindítgatás, lefagyás, registry-turkálás, egyszerűen használom. :)

ja még annyit, a "kiűnő, ellenőrzött, szép grafikájú appok" témához: ez az ellenőrzés egyben a fejlesztők szárnyainak megvagdosását is jelenti, megszámolni sem tudom, hány hír volt már, hogy ezért vagy azért az Apple letiltott a Store-ból bizonyos alkalmazásokat (többnyire nyilván pénzügyi megfontolásból), a legújabb ilyen épp az iPaddal fordult elő - nyilván nehezen lehetne eladni alkalmazásokat, ha a fejlesztők egyszerű widgetként is alátehetnék egy ilyen keretrendszernek. természetesn bannolták is. nagyon találó az egyik komment:

"Hey, this is pretty neat, why reject it?"

"Because Uncle Steve didn't include it. In iPhone OS 4.5 he will include it and do it "right". Just like everything he included in iPhone OS 4.0 and is doing "more right" than everyone else has been doing since 2007."

• moonman

titán

válasz fone #76 üzenetére

"tudtam, hogy jön a hd2, meg a sense. De ebből a kettőből melyik a windows? Semelyik."
    most szedjük össze, hogy az iPhone-nak melyik részét ki gyártja? 80%-ban nem Apple lesz a válasz.

"A hd-nek és a hd2-nek (vagyis a htcnek) köszönheti a windows, hogy van valahol az újak között."
    ezt így már sokszor láttam leírva, ezért aztán érdemes tudni, hogy a Sense-t, a kapacitív technológiát, és még sokminden mást a HTC bizony a Microsofttal közösen fejlesztett, nem 100% önerőből. nem kérdés, hogy a HTC sokkal eladhatóbb tette az egész csomagot, de az a nézet sem állja meg teljesen a helyét, hogy ők a WM megmentői és különben már sehol nem lenne az egész.

"A felhasználói élményről beszéltem, ami nem azt jelenti, hogy van egy napocska meg egy naptár a lockscreenen vagy a homescreenen."
    dehogynem, pontosabban azt is jelenti. a felhasználói élmény a hardvernél kezdődik, ott, hogy kézbeveszem, milyen érzéssel tölt el, majd folytatódik a szoftvernél, hogy milyen környezetben, milyen hatékonyan végzem el a feladatokat, és végül ezek összhatásában teljesedik be. teljesen mindegy, hogy kinek vagy minek köszönhetően, de a HD2-nél ez az "élmény" nálam jópár lépcsőfokkal az iPhone fölé került.

"A felhasználói élmény a winmo-nál kimerül a témák váltásában, a különböző felületek integrálásában, tehát a felületi buherában." - "Egész nap el tudtam szórakozni velük. Romokat cseréltem, felületeket, írogattam át a registryt, rendszerprogramokat telepítgettem folyamatosan."
    nem érzel egy kis ellentmondást eközött a két mondat között? ;)

"Bekattintasz egy menüpontba és hopp, a jól ismert ikonok!"
    pontosan, és mi ezzel a baj? épp a megszokott, jól ismert ikonokra vágyom, van Messenger, IE, Opera, Google Maps, stb. pontosan ismerem mindegyiknek az ikonját, mert desktopon is ugyanaz, nem kell keresnem. ez is a felhasználói élmény része. valamint minimális erőfeszítéssel (pár kattintás, másolás - ez desktopon sincs másképp), gyönyörű szépen el lehet rendezni a dolgot a maximális felhasználói élmény érdekében. :)

"Ma arra vágyom, hogy alapvetően találják ki helyettem mit akarok és azt tegye a telefon rendesen, szolga módon. Ne kelljen a lelkében turkálni fájlkezelővel."
    ha jól sejtem, egészen mostanáig lehetőséged sem volt mappákba rendezni az ikonokat, tehát minden alkalmazás szanaszét szórva helyezkedik el a quicklauncher-en. fájlkezelőre pedig a továbbiakban sincs még csak lehetőséged sem. nyilván én sem töltöm a fél napom a File Explorer-ben, de miért is baj, hogy van egy intéző-szerű felület, ahol kedvemre rendezgethetem a dokumentumaimat, képeimet, stb.?

"Felhasználói élmény: hatalmas store, nagyon egyszerű telepítés, uninstall."
    a WM-esek számára a store maga az internet. :) a telepítés pedig egyetlen kattintás, csakúgy, mint az uninstall.

"Ktűnő, ellenőrzött, szép grafikájú appok"
    valóban, némely program külleme hagy kívánni valót maga után, de egy nyitott platformnál ez törvényszerű, viszont én úgy látom, hogy az utóbbi években szerencsére a fejlesztők is rájöttek, hogy már csak úgy lehet "eladni" a terméket, ha ki is néz valahogy.

"Akinek volt már iphone-ja, tudja, hogy nagyon ki van találva és ha eladta, mindig vágyik rá egy kicsit újra."
    talán már kiderült a fentiek során, hogy volt iPhone-om (3G), bár nem saját tulajdon volt, így eladnom sem kellett, csak visszaadnom, de valahogy nem annyira vágyom rá újra. igen, jó érzés kézbe fogni, nagyon faszán működik, meg tényleg jól össze van főzve, de valahogy nincs meg az a bizsergés, ami egy HD2-nél, talán már a mérete miatt sem, meg persze az is közrejátszhat, hogy alapvetően nem jön be az Apple-dizájn, bár ez az iPhone-nál domborodik ki a legkevésbé. (nem tudom, fordítva hogy állunk, volt-e már HD2-d, de ajánlom, próbáld ki.)

egy kicsit viszont elbeszélünk egymás mellett. szemezgethetünk innen-onnan, hogy kinek miért jó ez vagy az, de itt főként a lehetőségekről van szó. a (régi) WM egy nagyon nyílt rendszer, és leginkább ebből adódnak a jól ismert problémái is, de ha az ember képes túltenni magát ezeken vagy valamilyen módon megoldani őket, akkor olyan világba csöppen, amilyen iPhone-on csak legfeljebb jailbreak után tud elképzelni. itt lehetőséged van felületeket cserélgetni, iPhone-on nincs. itt van fálkezelés, iPhone-on nincs. itt vannak a weben szabadon kószáló 3rd party programok és tool-ok, iPhone-nál be vagy zárva az AppStore-ba. itt fogom magam és felteszek egy teljesen más kialakítású romot, mert nekem az jobban bejön, iPhone-on akkor frissítesz, amikor az Apple kiad egy új verziót.

van akinél ezek negatívumként vagy teljesen érdektelen dolgokként jelennek meg, nálam ezek adják a "felhasználói élményt". remélem érthetően makogtam. uff. :)

• moonman

titán

válasz joey04 #70 üzenetére

HD2-n nekem baromi egyszerű iPhone menüt csinálnom, Sense home képernyőn felhúzom az ujjam. :D ezzel felpörgeti a 4×4-es ikonsort, amit ráadásul oldalra is ugyanúgy tudok lapozni. be is laktam szépen, elsőn programok, másodikon kontaktok, harmadikon kedvencek.

"én egyébként a hajamat tépném ha egy egész oldalt elfoglalna a megnyitott mail. hihetetlen módon tönkrevágná a felhasználói élményt nálam..."
    miért, te mekkorában olvasod a levelet? ikonméretben? :D

én annyiban kritizálom, hogy már x éve nem tudnak újat mutatni. tudom, a hivatalos magyarázat az, hogy nem is akarnak, de az iPhone felhasználók megnyilvánulásaiból én azért másra következtetnék.

• moonman

titán

válasz joey04 #68 üzenetére

naptár ikonon Sense-en is az aktuális nap van, de amúgy is kint van a teljes dátum a főoldalon.

butát arra értettem, hogy azon kívül, hogy programokat indítasz el vele, semmire sem jó. oké, vannak a jelzések, hogy hány ez meg az jött, de ahhoz megintcsak be kell menni az alkalmazásba, mappába, üzenetbe. ha én az email tabon hagyom egész nap, akkor megnyitás nélkül azonnal látom a levél/sms első 20-25 sorát. az iPhone felülete tulajdonképpen egy rakat ikon, egy gyorsindító, semmi más. nekem ez minden, csak nem izgalmas. még egy nyamvadt időjáráshoz is programot kell indítanom, ahelyett, hogy folyamatosan ott figyelne. én azt hittem, a "tökéletes felhasználói élmény" azt jelenti, hogy a lehető legtöbb információt kapom a lehető legkevesebb erőfeszítéssel, és ugyanígy a legkevesebb lépésből a leggyorsabban tudok elvégezni feladatot. ennek az iPhone OS teljes mértékben szembe megy, így számomra legalábbis ez iPhone minden csak nem tökéletes felhasználói élmény. lefagyni meg belassulni az is tud, tehát semmivel nem vagyok előrébb.

• moonman

titán

válasz fone #62 üzenetére

nézd, jelenleg a HD2 sebességével és a Sense felületével simán jövök azzal, hogy WM, mert több hónapja használom különösebb problémák vagy fennakadások nélkül. nekem pedig ez jelenti a felhasználói élményt és nem az, hogy milyen szépen siklik az animáció (ami mellesleg itt is megvan).

de ha a WM kiveri a biztosítékot, mondok mást: Android úgy kb. Hero-tól fölfelé.

• moonman

titán

válasz talamasca #63 üzenetére

volt egy idő, hogy erősen gondolkodtam rajta, de a zártsága, az iTunes és néhány számomra nélkülözhetetlen funkció hiánya miatt több fordulóban is kiesett már.

• moonman

titán

válasz joey04 #61 üzenetére

átlátható meg logikus, ezen nincs vita, viszont rém unalmas, buta és nélkülöz mindenféle innovációt, amire az Apple annyira büszke szokott lenni. ráadásul szerintem ronda is.

és nem csak iPhone-on ronda, vannak ehhez hasonló quicklauncher-ek WM-re is, azok is rondák. a Sense nagyon el van találva, ez a 2.5-ös verzió kvázi tökéletes, legalábbis ami a home screent illeti, sokminden van rajta, de mégsem zsúfolt, könnyen áttekinthető és a grafika is szép. (és igen, Androidon is tetszik.)

• moonman

titán

válasz evone #59 üzenetére

nem kell. de lehet. és ez a nagy különbség, hogy Apple-nél semmit nem lehet, illetve mindent lehet, amit ők úgy gondolnak. nekem pl. tök jó, hogy kint van a következő naptárbejegyzésem és a három legfontosabb tennivalóm, valamint látom az időjárást, a dátumot, hogy jött-e levelem, sms-em, hívásom. és ehhez semmihez nem kell hozzányúlnom, csak rá kell néznem.

fone-hoz: ez itt egy fórum, az emberek bejönnek és elmondják, mit gondolnak a cikkben tárgyalt témáról. senki nem mondta, hogy térjetek át erre vagy arra, senki nem fikázott, mindössze jöttünk és kifejeztünk tetszésünk/nemtetszésünk. én pl. azért jöttem be, hogy elmondjam, vártam a bemutatót, mert kíváncsi voltam a WP7 után mivel fognak előrukkolni és bizony csalódott vagyok, mert lényegében nem változott semmi, bepótoltak pár igen égető hiányosságot és reklámokat tolnak az ember arcába. ennél azért többet vártam.

az olyan megnyilvánulásokra, hogy az iphone a tökéletes felhasználói élmény, a többiek meg kullognak, meg azért hadd reagáljak már annyit, hogy körberöhögöm az illetőt.

• moonman

titán

válasz joey04 #51 üzenetére

az ne is zavarjon, hogy az iPhone-on kívül kvázi mindenki más ilyen "winmos katyvaszt" használ. biztos azért, mert olyan szar. de neked a 4×4 ikonrácsnál tényleg nem kell jobb elrendezés, még a végén eltévednél. ;]

• moonman

titán

válasz evone #47 üzenetére

esetleg szaladj gyorsan a modkerbe, hogy a moonman meg mert szólalni egy iPhone topicban, hátha neked lesz igazad.

• moonman

titán

válasz erdoke #34 üzenetére

ez a multitask dolgot kezdik kicsit túllihegni mindenhol. amíg nem volt rá 3rd party, a Windows Mobile-os X gomb is jól működött, aztán valaki kitalálta, hogy mennyivel gyorsabb (pedig nem), ha mindent bezárunk. aztán jött az iPhone a saját megoldásával, ami végülis nem rossz, csak nem is teljesen jó. most pedig elérkeztünk oda, hogy lényegében mindenki ugyanazt fogja csinálni, mint a WM régen: suspendbe tenni a háttérbe küldött programokat, de ha szükséges (chat, zene, stb.) a háttérben is képes tovább futni.

mobilon néhány speciális esetet leszámítva valóban nincs szükség annyira fejlett multitaskinra, mint egy desktop rendszernél, most mégis ez a slágertéma.

• moonman

titán

válasz oalex #32 üzenetére

nekem is tetszene, de ugyanmár, hisz' "Steve nem lesz ez így jó, a végén a kezdő képernyőn nézegetjük az idójárást mint vlami HTC-s".

de mit is vár az ember ezektől a gyökerektől. :U

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés