Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• moonman

titán

válasz fone #76 üzenetére

"tudtam, hogy jön a hd2, meg a sense. De ebből a kettőből melyik a windows? Semelyik."
    most szedjük össze, hogy az iPhone-nak melyik részét ki gyártja? 80%-ban nem Apple lesz a válasz.

"A hd-nek és a hd2-nek (vagyis a htcnek) köszönheti a windows, hogy van valahol az újak között."
    ezt így már sokszor láttam leírva, ezért aztán érdemes tudni, hogy a Sense-t, a kapacitív technológiát, és még sokminden mást a HTC bizony a Microsofttal közösen fejlesztett, nem 100% önerőből. nem kérdés, hogy a HTC sokkal eladhatóbb tette az egész csomagot, de az a nézet sem állja meg teljesen a helyét, hogy ők a WM megmentői és különben már sehol nem lenne az egész.

"A felhasználói élményről beszéltem, ami nem azt jelenti, hogy van egy napocska meg egy naptár a lockscreenen vagy a homescreenen."
    dehogynem, pontosabban azt is jelenti. a felhasználói élmény a hardvernél kezdődik, ott, hogy kézbeveszem, milyen érzéssel tölt el, majd folytatódik a szoftvernél, hogy milyen környezetben, milyen hatékonyan végzem el a feladatokat, és végül ezek összhatásában teljesedik be. teljesen mindegy, hogy kinek vagy minek köszönhetően, de a HD2-nél ez az "élmény" nálam jópár lépcsőfokkal az iPhone fölé került.

"A felhasználói élmény a winmo-nál kimerül a témák váltásában, a különböző felületek integrálásában, tehát a felületi buherában." - "Egész nap el tudtam szórakozni velük. Romokat cseréltem, felületeket, írogattam át a registryt, rendszerprogramokat telepítgettem folyamatosan."
    nem érzel egy kis ellentmondást eközött a két mondat között? ;)

"Bekattintasz egy menüpontba és hopp, a jól ismert ikonok!"
    pontosan, és mi ezzel a baj? épp a megszokott, jól ismert ikonokra vágyom, van Messenger, IE, Opera, Google Maps, stb. pontosan ismerem mindegyiknek az ikonját, mert desktopon is ugyanaz, nem kell keresnem. ez is a felhasználói élmény része. valamint minimális erőfeszítéssel (pár kattintás, másolás - ez desktopon sincs másképp), gyönyörű szépen el lehet rendezni a dolgot a maximális felhasználói élmény érdekében. :)

"Ma arra vágyom, hogy alapvetően találják ki helyettem mit akarok és azt tegye a telefon rendesen, szolga módon. Ne kelljen a lelkében turkálni fájlkezelővel."
    ha jól sejtem, egészen mostanáig lehetőséged sem volt mappákba rendezni az ikonokat, tehát minden alkalmazás szanaszét szórva helyezkedik el a quicklauncher-en. fájlkezelőre pedig a továbbiakban sincs még csak lehetőséged sem. nyilván én sem töltöm a fél napom a File Explorer-ben, de miért is baj, hogy van egy intéző-szerű felület, ahol kedvemre rendezgethetem a dokumentumaimat, képeimet, stb.?

"Felhasználói élmény: hatalmas store, nagyon egyszerű telepítés, uninstall."
    a WM-esek számára a store maga az internet. :) a telepítés pedig egyetlen kattintás, csakúgy, mint az uninstall.

"Ktűnő, ellenőrzött, szép grafikájú appok"
    valóban, némely program külleme hagy kívánni valót maga után, de egy nyitott platformnál ez törvényszerű, viszont én úgy látom, hogy az utóbbi években szerencsére a fejlesztők is rájöttek, hogy már csak úgy lehet "eladni" a terméket, ha ki is néz valahogy.

"Akinek volt már iphone-ja, tudja, hogy nagyon ki van találva és ha eladta, mindig vágyik rá egy kicsit újra."
    talán már kiderült a fentiek során, hogy volt iPhone-om (3G), bár nem saját tulajdon volt, így eladnom sem kellett, csak visszaadnom, de valahogy nem annyira vágyom rá újra. igen, jó érzés kézbe fogni, nagyon faszán működik, meg tényleg jól össze van főzve, de valahogy nincs meg az a bizsergés, ami egy HD2-nél, talán már a mérete miatt sem, meg persze az is közrejátszhat, hogy alapvetően nem jön be az Apple-dizájn, bár ez az iPhone-nál domborodik ki a legkevésbé. (nem tudom, fordítva hogy állunk, volt-e már HD2-d, de ajánlom, próbáld ki.)

egy kicsit viszont elbeszélünk egymás mellett. szemezgethetünk innen-onnan, hogy kinek miért jó ez vagy az, de itt főként a lehetőségekről van szó. a (régi) WM egy nagyon nyílt rendszer, és leginkább ebből adódnak a jól ismert problémái is, de ha az ember képes túltenni magát ezeken vagy valamilyen módon megoldani őket, akkor olyan világba csöppen, amilyen iPhone-on csak legfeljebb jailbreak után tud elképzelni. itt lehetőséged van felületeket cserélgetni, iPhone-on nincs. itt van fálkezelés, iPhone-on nincs. itt vannak a weben szabadon kószáló 3rd party programok és tool-ok, iPhone-nál be vagy zárva az AppStore-ba. itt fogom magam és felteszek egy teljesen más kialakítású romot, mert nekem az jobban bejön, iPhone-on akkor frissítesz, amikor az Apple kiad egy új verziót.

van akinél ezek negatívumként vagy teljesen érdektelen dolgokként jelennek meg, nálam ezek adják a "felhasználói élményt". remélem érthetően makogtam. uff. :)

• moonman

titán

válasz fone #62 üzenetére

nézd, jelenleg a HD2 sebességével és a Sense felületével simán jövök azzal, hogy WM, mert több hónapja használom különösebb problémák vagy fennakadások nélkül. nekem pedig ez jelenti a felhasználói élményt és nem az, hogy milyen szépen siklik az animáció (ami mellesleg itt is megvan).

de ha a WM kiveri a biztosítékot, mondok mást: Android úgy kb. Hero-tól fölfelé.

• plus44

veterán

válasz fone #56 üzenetére

Részben igen, részben nem. Az első fele neked szólt volna. Nem kell ennyire sarkítani és imádni almáékat. Nekik is vannak hibáik, kinek nincsenek és azokat is meg lehet érteni, akik nem szeretik őket, ha értelmesen tudnak ellenérveket hozni...

• plus44

veterán

válasz fone #53 üzenetére

Jó, azért nem kell ennyire sarkítani, tény, hogy az apple sem tökéletes, közelről sem, de letett vmit, amit az emberek vesznek, mint a cukrot, ami azért jelent valamit minden bizonnyal (és itt jegyezném meg, mielőtt vki lecsap rá, hogy nem azt jelenti hogy az hülye, aki apple cuccot vesz...). Én csak annyit nem értek, minek ez a nagy színjáték, meg kíméletlen képmutatás? Nem tetszik az apple és amit képvisel (vagy épp nem)? Akkor minek jösztök ide és hápogtok folyamatosan? Vannak ötleteitek, hogyan tegyük "otthonosabbá" a rendszert? Van sok ezer más teló, ami, ahogy moonman is mondta, a "winmos katyvaszt" futtatja, akkor használjátok azt. Felesleges keverni a kettőt és minden áron megváltoztatni, a másik képére formálni azt. Tudni kell tudatosan választani, szortírozni, és nem ártana némi tolerancia és önkontroll sem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés