Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• oalex

senior tag

válasz evone #40 üzenetére

Megáll az eszem. Te még azt tudod, hogy ez honnan indult?

Semmi fika nem volt, csak egy fórum társunk (8nemesis8 25-ös post) azt bátorkodta írni, hogy "Nem lesz ez rossz, bár a home tényleg elbírt volna egy kis változtatást.".

És te erre jöttél azzal, hogy mivel neked ez így jó ahogy van, más se akarjon/vágyon többre.

Egy kicsit elemezve a mondataid alapjába gondolkodásodat, nyilván valóvá válik, hogy nagyon egocentrikus vagy (hogy te is értsed: azt hiszed, hogy körülötted forog a világ).
    Erre utaló jelek:
    "Ettol meg nincsen szuksegem azokra..."- de nem is tiéd a fórum, ezért is senkinek sem kell neked megfelelnie.
    "Úgy ahogy van..."- Nem, neked úgy tetszik ahogy van, ez ízlés kérdése, és nem TE vagy a norma.
    "Nyugodtan hasznaljak..."- Nincs is senkinek szüksége az engedélyedre, mindenki azt vesz/használ amit akar.

Sorolhatnám még, de a lényeget mindenki látja.

• oalex

senior tag

válasz evone #38 üzenetére

Hú erre a váratlan fordulatra nem számítottam.

kb. így nézhet ki kívülről:

a "mond valami hülyeséget, pld. az ég zöld"
    b és c és d "kijavítja"
    a "mond még nagyobb hülyeséget, de a kocsik repülni is tudnak"
    c és d "kijavítja"
    a "akkor is ba...tok meg, akkor is az iphone a legsikeresebb"
    c és d "jó, de ezt most ki is firtatta, hogy sikeres e vagy sem?"
    Most hirtelen leeset. Te nő vagy? Vagy tízen pár éves?

• oalex

senior tag

válasz evone #36 üzenetére

Primitiv a felulet? Akkor nem ertem miert mindenki ezt masolja.

Szállj már ki a Jobs-os álom világodból. A BlackBerry-n kívül (egyébként jócskán a iphone ellőtt nekik már volt) kinél láttál hasonló today képernyőt?
    Szinte minden más neves gyártó más (interaktívabb/widget/animált) start lapot használ. Android, Win (a régi és az új is más), WebOS, Nokia, Samsung, stb.

• oalex

senior tag

válasz evone #33 üzenetére

Nem, nem tudom, Szerintem ez igy nagyon jo ahogy most van, nekem semmi probelmam, szep es jo es hasznalhato design.

Mit nem tudsz? Hogy hogyan néz ki egy andriod, vagy sense? Az, hogy neked a mostani tetszik, az egy dolog és rendben is van. Viszont te azon variálsz, hogy másnak mi tetszene. Te kötöttél abba bele, hogy ö jobban örült volna másik start lap-nak.

Mikor ez mind megoldodik akkor megint talaltok valamit ami miatt nem veszitek meg vagy fikazhatjatok

Na ez tipikus, szerintem aki írta, hogy örült volna animációnak, annak most is iphoneja van, de legalább is szereti, csak hangoztatni merte a további vágyait. Úgy hogy nem tudom, hogy miről beszélsz.

Szerintem ez a design max jovore fog valamit valtozni, ne varjatok hogy az Apple egy ilyen attekinthetetlen szart dob majd a userek ele hirtelen.

Ez meg egyszerűen röhejes, főleg a "áttekinthetetlen" és a "hirtelen" szó használatok. Mintha ezzel negatív véleményt alkotnál az iphone user csoport felfogási szintjéről. De már az is gáz, hogy neked az a koncepció áttekinthetetlen, meg az, hogy egy 3 éves készülékben történő GUI változás most hirtelen lenne, de egy év múlva már nem. :DDD :DDD
    Komolyan mit nem tudsz azon át tekinteni? Ha a kezedbe adnak egy HTC (Win/Android)készüléket, vagy akár N97-es Nokiát akkor rögtön le is fagy az agyad és nem tudod használni?

• oalex

senior tag

válasz iZed #30 üzenetére

Ez a koncepció, amit linkeltél nekem is tetszik. Ha ilyesmi lenne az iphone akkor sokkal közelebb állna a szívemhez, most hogy a multitask-ot megoldoták. És persze legyen kikapcsolható/személyre szabható. Aki ragaszkodik a matrixos icon elrendezéshez az majd használja a hagyományosat.

evone is látót már konkurens today screen-t animációval (vagy eddig egy szikla alatt élt eddig), szerintem csak direkt értetlenkedik.

• oalex

senior tag

válasz evone #15 üzenetére

Neked is és Karmá-nak is köszönöm a kimerítő választ. Bár jobban örültem volna, ha kapok valami értelmesebb dolgot amivel okosabb leszek és nem olyan, hogy azt bárki bármire mondhatja, míg nem kell levezetnie.

Pld: "rosszul érted, mert..."

Ami a vicces, hogy nem vagyok egyedül, gondolom, hogy erre utal iZed "de hamarosan 100%-os választ kapunk" megjegyzése. Valamint pld ez a hozzászólás: [link]

• oalex

senior tag

válasz nord_ #18 üzenetére

Pardon, igen meg van:

11:40AM Q: How do you close applications when multitasking? A: (Scott) You don't have to. The user just uses things and doesn't ever have to worry about it. (Steve) It's like we said on the iPad, if you see a stylus, they blew it. In multitasking, if you see a task manager... they blew it. Users shouldn't ever have to think about it.

Rosszul emlékeztem. Azóta már videó-t is láttam arról, hogy belehet zárni manuálisan is. Csak az akkori válaszból nem az jött le.
    Köszönöm.

• oalex

senior tag

Másik fórumon kéztűn erről vitatkozni. Ki-ki hogyan érti azt a limitált Multitask-ot.
    Tud valaki fényt vetni arra, hogy tévedek e vagy sem az alábbi értelmezésben?

(inkább bemásolom, mert két különböző hozzászólás):

Akkor megyek újra olvasni, mert a jelek szerint rosszul értelmeztem.
    Nekem az jött le, hogy bizonyos funkciójú programok fognak csak egyszerre tudni futni (dedikált "service"-t tudnak párhuzamosan érvényesíteni), és mindegyikből csak egy.
    Nevezetesen: Navi, VoIP, Push, Notifications, Call, Music (Pandora), és ezek mellé egy általános program.
    Ezért gondoltam úgy, hogy a Safari (általános program) vagy a doc/excel/numbers/pdf/stopper óra/stb. (általános program)-ből nem tud több egyszerre párhuzamosan futni.

Még ami erősít a hitben, hogy jó gondolom, az az, hogy mikor rá kérdeztek, hogy hogyan lehet bezárni (kill) egy programot, akkor arra azt válaszolták, hogy sehogy, mert azt a rendszer szabályozza. Viszont ha mind a 7 API limitálva van (az elmondásuk szerint) egy egy alkalmazás csoportra (az előbb leírtam), akkor továbbra is úgy értelmezem, hogy a nem felsorolt külön kategóriákból (általános programok és persze ebből van a legtöbb) több nem képes párhuzamosan futni. Egy dokumentum szerkesztő program, vagy egy böngésző nem tudja a VoIP vagy a Navigáció API-át használni (mivel az arra van dedikálva). Ezért hívják limitált Multitask-nak. Még mindig lehet, hogy rosszul értem ezért a tévedés jogát továbbra is fenntartom :P és várom valakitől a helyes értelmezést.

A fentiekből kiindulva gondolom, hogy a skype és egy másik chat program sem tud majd párhuzamosan futni, mivel nekik is egy API van csak delegálva. Szóval vagy az egyik a másik. Azonban továbbra is tartom, hogy ez egy telefonnál (iphone) nem gond, de egy laptop/ipad-nál már igen.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés