Hirdetés
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Milyen okostelefont vegyek?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
Közben rájöttem hogy nem az FX 4100 kell nekem hanem az FX 4170, na akkor még várunk.
-
gtasystem
őstag
válasz
antikomcsi
üzenetére
corsair h100..közben rájöttem, akkor ezért ennyi..

-
Kapti
tag
Sajnos AMD-nél mindig az első stepping nem sikerül valami jól fogyasztásügyileg, a következő már jobb lesz, hozzávaló alaplapokkal kapcsolatban is meg kell várni valamilyen natívan támogató olcsóbb USB3/SATA3-as chipset-et. Amúgy is gyenge a forint, érdemes várni. És akkor végre lecserélhetem a majdnem 3 éves (durva mi
) Phenom II X3 konfigomat. -
gtasystem
őstag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
ezért kell megvárni a ph tesztet..
egyébként írja is hogy túl alacsony az érték..
viszont az x6-nál se túl magas..de majd kiderül.. -
Roxbury
őstag
Nah itt fent van már a 6100 és a 4100 tesztje is: [link]
-
antikomcsi
veterán
válasz
atti_2010
üzenetére
Értem, ha az ember leírja a saját véleményét, ami másnak nem tetszik, akkor Intel bérenc, fizetett AMD szidó és utáló.
A fiam kapott osztályfőnökit, mert rossz volt. Nincs mit félremagyarázni, megérdemelte. Ettől még az én fiam, és szeretem.
Nem fogok nekiállni a tanárt szidni és kifogásokat keresni.
-
joi29
őstag
válasz
atti_2010
üzenetére
Mondjuk ami azt illeti a teszteket nézegetve a legtöbb helyen messze nincs
100%-ban leterhelve minden mag-modul a bulban, úgyhogy ha a jövőben
támogatottá válik (optimalizálttá) szoftveresen is akkor okozhat még
meglepetéseket a proci.
Mert nekem nagyon úgy tűnik hogy jelenleg a tesztek nagy részében mindössze
egy magasan órajelezett 4 magos PH II teljesítményét mutatja. -
Petike1007
tag
válasz
fatallerror
üzenetére
Az AMD azt akarta,hogy foglalkozzanak vele az emberek...és ezt igazából meg is kapja...ezt mutatja a majdnem 900komment is
-
kNG
senior tag
Mikor lesz PH teszt?

-
atti_2010
nagyúr
válasz
antikomcsi
üzenetére
Nem csak mos-tanról van szó hanem úgy általában.
-
fatallerror
addikt
válasz
atti_2010
üzenetére
azért azt gondolom megfigyelted h túlnyomórészt senki sem szarozza főleg ha jóval olcsóbb lesz az intelnél...
az a baj h nagyobb volt a füstje mint a lángja, elvolt szállva az amd h na most jobb áron jobb teljesítményű lesz az intelnél még a dobozára is nagy betűkkel írják rá h a világ első 8 magos procija tehát maga az amd állította fel az emberekben azt a mércét h de várjuk nagyon mert ilyen olyan arányban alázza a piacon lévőeket, ezért "nevezhető" öngólnak a dolog (persze érthető h miért) -
hobizoli
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
Azert a csak dualcore Prescott 3.8GHz-n is beverte ennek majdnem a 2x-t alapbol.
-
TGWH
őstag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Javítsatok ki ha tévedek, de ha több W-t zabál, az nagyobb hőtermeléssel jár, nem? Akkor most ilyen jó az amd hűtője? Több ellentmondásos dolgot is olvashattunk, pl. fizikailag erősebb meg fejlettebb az amd, így érthető, ha a több kis büzgenytyű többet eszik, no de szoftveresen mégis alig van valami ami mutatná ezt a fejlettséget? Nem lehet, hogy - mint a vga fronton- itt is inkább az inteles termékeket támogatják a programozók?
Biztos jó ez a proci, csak sajnos ezt nem látni... a gémer meg hát csak a játék miatt veszi, akkor miért vegyen gyengébbet, ha erősebb is van (drágábban)?
Írta v.ki, hogy a 2500k drága. 50 ezer forint szerintem nem sok, kérdés mennyivel lesz drágább az erősebb proci, mint a bull.
-
Norb3rto
őstag
Ha amd fan ha nem akkor is ez a való világ, így siekrült ez a sorozat ellene nem tudsz semmit tenni

-
atti_2010
nagyúr
válasz
antikomcsi
üzenetére
Lám-lám, nem csak én látom úgy hogy minden sarkon belerúgsz az AMD-be és közben görcsösen magyarázod hogy AMD fan vagy, ha mégis tévednék szeretettel várunk az Ivy Bridge köpködő shovban.
-
stfx
aktív tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Az a baj, hogy pontosan nem tudni hogy hány tranzisztor 1 bit sram, csak az a biztos, hogy minimum 6 vagy annál több tranzisztor kell 1 bithez, ezért számoltam kb 7 darabbal. Namármost ha az AMD 10 tranyóból csinál 1 bitet akkor a 16MB L2+L3 cache az mindjárt majdnem 1.3 milliárd tranzisztor. Gondoltam, hogy a die foto alapján kimatekozom, de nincs értelme, mert az sramok tranzisztorsűrűsége sokkal nagyobb (tehát kisebb helyett foglalnak) mint a többi bonyolultabb áramköré.
Abu, Oliverda: Nem tudnátok az amdtől megkérdezni hogy mennyi tranzisztort tartalmaz 1bit sram a bulldozerben?
-
gtasystem
őstag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
ezt értem de mi a kérdés?:-)
szerintem konfigtól erősen függ a fogyasztás..ezért várom pl a ph tesztet hogy ott mit mutat..antikomcsi: aha, szóval most éppen nem rugdalod?..értem..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hobizoli
nagyúr
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Igen, csak a netburst az 3.8GHz-nel elkoszont es mar akkoris annyit fogyasztott, mint egy villanykályha.
-
antikomcsi
veterán
válasz
gtasystem
üzenetére
Áruld el nekem, hogy most hol rugdalom szegény kis kedvencemet?
Nem látjátok, hogy éppen arról beszülünk, hogy láttuk a tesztekben az iszonyatos fogyasztást, és nem hisszük el? Nem mi mondjuk, hogy ennyit, meg annyit eszik, csak megvitatjuk, amit látunk, olvasunk máshol.
Hol van itt az AMD szidás???

(#866) shteer

-
[CS]Blade2
addikt
válasz
gtasystem
üzenetére
Kivonok minden load értékből 240W-ot, mivel itt a komplett config lett terhelve, de minket csak a CPU érdekel.
A 2600K így 81W-ot kér(t), az FX-8150 115W-ot, ami a TDP alapján stimmel is. Mindkettőre ugyanaz a Corsair H100-as lett felszerelve:81W@46°C (2600K) --- 115W@30°C (FX-8150)
163W@75°C (2600K@5,2Ghz) --- 249W@48°C (FX-8150@4,76GHz)46°C - 81W (2600K) --- 30°C - 115W (FX-8150)
75°C - 163W (2600K) --- 48°C - 249W (FX-8150) -
MPowerPH
félisten
válasz
FireKeeper
üzenetére
Szerverekben a 8 modulos Bull már nem fut extrém magas órajeleken.
-
gtasystem
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
nem tudom velem még ilyen nem fordult elő.. de neked elhiszem..

-
F34R
nagyúr
nem tudom miért mondták hogy egyes modellekhez adnak majd vízhűtést , ez a csúcs bull és nincs hozzá , bezzeg ha asus lapot adnának akkor megérné az árát de csakis így .
-
shteer
titán
ennyi hszt..

vártuk a sz@rt, aztán f0s lett belőle... ennyi
-
válasz
FireKeeper
üzenetére
Hatalmas

-
-
Oliverda
félisten
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Az egész architektúra magas magórajelre lett tervezve. Ezt már majdnem 2 éve lehet tudni.
-
gtasystem
őstag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
mi a kérdés?

antikomcsi: elég érdekesen "szereted" az AMD-t, akkor gondolom a kutyádat is rugdalod egész nap csupa szeretetből...

-
[CS]Blade2
addikt
válasz
gtasystem
üzenetére
Én nem látok mértékegységet, így az lehet 48 zsák burgonya is, de az az idle 7 jobban betesz. Mondjuk egy H100 volt rajta, viszont ugyanez volt a 2600K-n ami 80 "valamivel" kevesebbet fogyasztott (mondom én, hogy burgonya), és 75 fokot mértek, míg az alapórajeles 2600 és a tuningolt FX között van 160W, a hűtő ugyanaz, a hőelvezetési képessége a H100-nak adott, a fizika adott, a hőmérséklet pedig majdnem egyezik.

-
IreN!CuS
őstag
válasz
antikomcsi
üzenetére
"Egyszerűen attól mert szeretem az AMD-t, még nem vagyok vak, és fogyatékos."
Hoppp akkor meg is van a probléma

-
antikomcsi
veterán
válasz
atti_2010
üzenetére
Vedd már észre, hogy nem az AMD-t szidom, hanem Téged.
Amúgy totál röhejes vagy, hogy amikor már végképp nem tudsz mit mondani, akkor elkezded a "Te utálod az AMD-t" lemezt játszani. Pedig nem utálom, mint mondtam, szeretem a hibáival együtt is.
Egyszerűen attól mert szeretem az AMD-t, még nem vagyok vak, és fogyatékos.
(#844) priti
Nem mondhatom, hogy kamu hülyeség, hisz nincs rá semmilyen bizonyítékom, így csak "érdekesnek" nevezhetem.
-
-
atti_2010
nagyúr
válasz
antikomcsi
üzenetére
Miért kellene az érdekeljen hogy egy GTX-el szénné húzva 1500W táppal menyit fogyaszt?
-
priti
addikt
válasz
antikomcsi
üzenetére
Érdekesnek? Ekkora marhaságot életemben nem láttam neten. Több mint 300W-os többletfogyasztás proci tuning miatt és mindezt 5 percig prime-al 100%-on stabilan mi? Aki egy ilyen táblázatot feltesz így ebben a formában annak a cikkét el sem olvasom, magyarázhatja a bizonyítványát benne akárhogy. Idióta barom állat.
-
Petike1007
tag
válasz
antikomcsi
üzenetére
Nos amit ebből a tesztből kivettem: kikapcsoltak minden energiatakarékossági fánksönt, alul írják,hogy AMD-t ATX lapban tesztelték, intelt m-ATX-ben,ami szintén 20W különbség...
viszont a 240W többletet én nem tudom hova tenni a húzott és nem húzott állapot között...
Ennyit szerintem csak a proci nem is tud felvenni...erősítsen már meg valaki

Ez valami kamu táblázat...vagy parajelenség...
Esetleg kínai fogyasztásmérőre tudok még gondolni

-
MPowerPH
félisten
válasz
antikomcsi
üzenetére
Olvassátok el az aláírását...fölösleges a vita.
"Érzelmi úton veszek AMD-t, óvakodjatok tőlem!"
atti_2010: Tudom. Én nem tartozok egyik táborhoz sem.... mindig azt veszem, ami gyors, és versenyképes.
-
atti_2010
nagyúr
Maradjunk annyiban hogy nem eszik 500 W még tuningal sem és én személy szerint megvárom az Oli tesztjeit.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Petike1007
üzenetére
Nézd meg, ott van a link a #805-ben.
(#832) FireKeeper
Így is alap érték mindkettő. Csak az egyik konfig.
-
Petike1007
tag
válasz
antikomcsi
üzenetére
nem láttam a grafikont,de 500w-ot fizikailag lehetetlen megetetni egy processzorral azért írtam...
-
MPowerPH
félisten
Az Ivy abból a szempontból jó lesz, hogy olcsóbb előállítás mellett, kisebb fogyasztással és melegedéssel hozza ugyan azt legalább, mint az SB. Engem a használhatatlan Inteles IGP hidegen hagy.
Én csak azt nem értem, hogy hogy a frászkarikában van az, hogy a Bull, IGP nélkül 50% -al nagyobb, és kétszer annyi tranyót tartalmaz, mint az SB, és közben nem tudja azt a teljesítményt felülmúlni, sőt, néha még produkálni sem. Mi emésztett fel ennyi tranzisztort? Mert nem véletlen a sokkal magasabb fogyasztás.Az SB-E -t nem kell bántani, pont annyival lesz gyorsabb, amennyivel több magja van.
Kb. mint a 975EX vs. 980X. 
-
stratova
veterán
válasz
atti_2010
üzenetére
Az, valaki más pedig egy jó ideje provokatív. Idle értékek teljes rendszerre, más pedig tuningolt terhelés alatti fogyasztást linkelt, szintén teljes rendszerre.
atti_2010: Csak a teljesség kedvéért, tudnál esetleg forrás megjelöléssel (nem kivágott, cím nélküli képekkel...) tuningolt terhelt táblázattal is szolgálni? Ha nem, akkor itt nincs miről vitázni. -
kisspinyoo
tag
Hát szintetikus tesztek alapján többet vártam! Ezt kellett ennyire takargatni?

Remélem a PH kihoz valami szebbet is a prockókból! Mert amit egyenlőre láttam az gyalázatos bukás! Még csak félnie se kell az intelnek...
-
antikomcsi
veterán
Na most lehet, hogy valamit én néztem rosszul, ezért is kérek itt segítséget, hogy miben tévedek?

A tesztben szereplő grafikon alapján nekem az említett értékek jönnek le, de egyszerűen nem hiszem el.

(#818) Petike1007
Miért kevernék bele a VGA-t? Az szerintem nem oszt, nem szoroz.
-
Oliverda
félisten
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Ez már pár hete megtörtént. Amúgy szvsz leginkább az alacsony órajel a probléma, ami elsősorban gyártástechnológia problémákra vezethető vissza.
-
Petike1007
tag
válasz
antikomcsi
üzenetére
a VGA zabál sokat valószínű...
-
fauv
őstag
válasz
antikomcsi
üzenetére
Van itt még valami , ami nagyon elgondolkodtató.
Ebből a prociból kihoztak 8500 GHZ-et, ugye? Nos, ha 4,76GHz-en elvileg 580 W-ot enne, akkor ott mennyi volt a fogyasztása , 2000 W ?
Valami sántít nekem itt nagyon.
-
bmatty
tag
válasz
antikomcsi
üzenetére
Es ezt mivel hutottek leggel vagy a gyari compact vizhutessel? Nem nagyon ertek hozza de ezzel a fogyasztassal borzaszto nagy hotermeles is jar es ezt csak folyekony nitrogennel lehet szerintem lehuteni. Azt meg ketlem hogy igy teszteltek volna.
-
gtasystem
őstag
viszont abban a szegmensben ahova ez érkezik ott ez annyira nem lényeges..
az idle inkább, ott meg nem is rossz..játék közben meg had szóljon..
antikomcsi: végülis kétszer annyi tranyó van benne mint a 2600k-ban ahhoz képest nem is sok..

ami igazán érdekes az a hőtermelés 4,7-en csak 48 fok!
-
törölt tag
válasz
antikomcsi
üzenetére
Én is ezen az 500W körüli értéken vagyok elhűlve,ennyit csak nem zabál...de ha mégis igaz,akkor velőtrázó egy adat kétségkívül

-
kisbalázs
tag
Hát van program ami pl ezt írja ki:
intel c++ fordítóval fordítva
biztos ugyanúgy fut amd-n is?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
TomBoy1986
veterán
Remélem valakit nagyon seggbe rúgnak ennél a vállalatnál, mert az azért szégyen, hogy még az előző generációs AMD CPU is veri az egyszálas teljesítményben. Lehet itt aztán bűvészkedni mindenféle ütemezővel, és egyebekkel, de az az egyszálas teljesítményen semmit sem változtat.
Remélem legalább szerver szegmensben jól teljesít. Jó lenne egyébiránt ezt kimérni mondjuk az itteni tesztben.
-
antikomcsi
veterán
válasz
antikomcsi
üzenetére
Én kissé érdekesnek találom azokat a grafikonokat. Az x6-ot nézem, mert nekem az van, és ahhoz tudok viszonyítani.
Az alap órajeles, és a húzott fogyasztás között már eleve nagy a különbség, és ugye ehhez a különbséghez hozzá jön még az amit húzás nélkül fogyaszt.
Ez rengeteg.Csak a grafikonokat néztem itt, de ha azt látom hogy alapjáraton a 8150 - 110W-ot kajál, húzva terhelve 586-ot, akkor csak maga a proci tuningolva képes majdnem 500W-ot kizabálni a konnektorból?
Én ezt kétlem.

-
fatallerror
addikt
öö tegnap is kérdeztem de ezek mikor érnek ide mo.ra?
-
fondorlatos
aktív tag
Wow, jól megszaladtak a kommentek tegnap óta.
Foltozgassák meg optimalizálják csak azt a bullt hátha idővel gyorsul még a mindennapi alkalmazások/játékok frontján is

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
FireKeeper
üzenetére
L3 cache nélkül? Nem. Egyelőre csak ezek lesznek, amit a hírben vannak. A jövőben se számolj annyira sok típussal.
Az L3 nélküli továbbfejlesztett Bullok a Trinity-k lesznek. Az Athlon II koncepciójának már nincs értelme, mert ahova azok a termékek anno mentek, oda manapság már követelmény az IGP, ez most a Llano vonal. A Bull önálló CPU-ként nem menne semmire. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
és az AMD nem tervez kiadni natívan két vagy három modulos bullt? mint ahogy a letiltott magos Phenom II X2 helyett jött az Athlon II X2 anno.
mod: mondjuk gondolom nem dúskálnak most a gyártókapacitásban...
Abu85: nem úgy értem, hogy cache nélkül, hanem cache-sel, mindennel, csak kevesebb modullal, kisebb alapterületen.
-
zz top
tag
Haha, 700+ komment, egy ilyen jelentéktelen esemény kapcsán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)