Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Milyen okostelefont vegyek?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
-
Kayla
tag
Sziasztok!
Nem tudom, nekem nagyon tetszik a mai csináld magad gép időszak (sok kis kütyü egybe építése).
Mármint arra gondolok, hogy össze teszek egy gépet a mostani koncepció szerint.
(Ebbe születtem, tehát megszoktam)
Nekem nem jön be ez a CPU-ba integrált videó vezérlő technika, még ha ez a jövő is mely felé haladunk. Imádok videó kártyákat tapizni, beszerelni.
Nyilván hozzá fogok szokni, de nem örömmel.
Bár azt szívesen látnám, hogy egy nap egy pár centis kütyüből varázsolódik elő minden, vagy a bőrömre tapasztom, és a gambe esetleg a net világába csöppenek.
Vártam azt az időt, mikor ismét labdába rúg az AMD (ami megtörtént technikailag), bár ettől nem térek vissza hozzá, mivel azért az Intelt se kell félteni.
De erről szól a két cég versenye.
Sajnos nem bírom a legújabb technikát követni anyagilag, meg nem is kell hétköznapi felhasználó lévén. Ha volna pénzem, mindig újítanék, mert szeretem az új dolgokat (tudom tipic kocka).
Záró gondolat ként még annyit, hogy jó ez a verseny, mivel így fejlődik jelenleg a leggyorsabban a technika, mindig valami újat mutatnak. Régen voltak a háborúk amik sokat lendítettek a fejlődésen, most a Kapitalizmus korában, a bevétel orientált eladás lendít előre majdhogynem mindent (sajnos).
-
siriq
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Szet kell nezni. En itt elek mar jo ideje. Ismerem a web helyeket. Neked sem tartana szetnezni sok ideig. Aki keres az talal. Nem dumal feleslegesen.
Ha akarod csak a te kedvedert felhivok 10 helyet es megerdezem mennyi van raktaron. Amugy ettol egyszerubb kideriteni........
Aria.co.uk ott lathatod mennyire van tele a keszlet. Kozben szarasig akciozzak csak vigyek. -
siriq
őstag
Az amd leshet kategoria lesz ha nem gyozi meg a felhasznalokat. Ugytunik nem fogja. Angliaban roskadozik a raktar az apu prociktol. Meg mindig.
Az, hogy egy bizonyos tipust eladnak abbol nem lehet megelni.
Nem sokan laknak itt. Nem is engedhetik meg maguknak az uj cuccok megvasarlasat. Nem szamit az itteni piac ezek szerint. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ddekany
üzenetére
A teljes bevétel eléggé alacsony része származik ebből a szegmensből. Ez nem újdonság. A piac a mobilitás felé megy, így a Llano a fontos. Ezért késett a Bulldozer, mert a Llanóra kell a gyártókapacitás. Nem lesz az ellátás sem túl erős, mert attól, hogy megjelent a termék, még mindig a Llano a prioritás.
Egyrészt, aki tudja, hogy mit vesz, annak nem adják el a Bulldozert, vagy tudatosan vásárolja meg, mert fontos valami extrája. Aki meg nem tudja, hogy mit vesz, ott alapvetően nincs nagy szaktudás, vagyis örülni fog ennek a terméknek, mint majom a farkának.

Hát áldozatok azért nem. Itt gyorsulni fog a dolog önmagához képest, de a GPU valóban elsődleges. Itt lényegében két eset van. Vagy az AMD APU-ja lesz a vezető architektúra, és akkor az Intel csak leshet, vagy marad a CPU orientált felhasználás, és akkor meg az AMD leshet.

-
ddekany
nagyúr
"De desktop procinál sosem lényeg az akkumulátoros üzemidő"
Igaz, csak az motoszkált bennem, hogy ezzel a borzalmas energiahasználattal mi lesz ezzel az architektúrával notebook-okban. Mert gondolom később, más néven, az oda is menne. Persze addig ezt még finomítják, de legalábbis X-bits teszt szerint a helyzet siralmas (2x-es fogyasztás SB-hez képest adott feladat elvégzéshez simán), és azért onnan feljavítani az igencsak necces.
A másik, hogy, ismét ha lehet hinni az X-bits-nek, ez üresjáratban is messze többet eszik mint a 4 magos SB, ami viszont számítási teljesítményben megveri kb mindenben ami desktopon/notebookon van.
-
ddekany
nagyúr
"Bemész a bevásárlóközpontba, és egy csomó AMD-s gépre ráragasztható, hogy Battlefield 3 Ready, vagy valami, szemben az Inteles gépekkel. Ez egy üzlet dolog."
Ez "ők tudják...
" kategória nálam. Most lehet hogy eladnak rakás bulldozeres FX-et ezzel, de eközben (még jobban) lejáratják az AMD márkanevet CPU téren. És jó esetben is, hány százaléka származik a bevételüknek az FX kategóriájából (értsd, vicces árú asztali CPU-k kategóriája)? Vajon megéri ez ha nem csak a következő negyedévet nézik?"Bemásolom neked ezt az ütemtervet, ami az integráció lépcsőit mutatja."
Kösz. Ez alapján akár további áldozatok is várhatóak CPU sebesség terén a fúzió érdekében. Nagy játszma ez, mert ha nem jön be a heterogén őrület szoftverfejlesztői oldalon, akkor itt nagy gáz lesz.
-
V!ck
senior tag
válasz
ddekany
üzenetére
Részben igazad van. De desktop procinál sosem lényeg az akkumulátoros üzemidő

Átlag user esetében a villanyszámlán szinte nem is érződik a + fogyasztás, mert nem full load hajtod 24 órán keresztül... de nem azt írtam, hogy csakis ez a legjobb és ezt kell venni... csak azt, hogy nem rossz alternatíva
A zajszint tényleg bosszantó, majd elválik mire képes egy gyári hűtővel...(#1078) tiborandras: Valahogy úgy fest...
Már akkor örülnék ha normális lenne a WIN feladatütemezője... mert nem csak a Bull esetében szar...
Egy újabb stepping jót fog tenni a fogyasztásnak, elég megnézni a Phenom II X4-et... C2 stepping 3,4-en 140W, C3 3,8-on 125W, E0 (Thuban) 6 maggal is csak 125W
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
üzenetére
Az AMD a nagy bevételeket a Llanóból szerezheti, már ha tudnak eleget gyártani. Az asztali Bulldozer az a vonal, amit a Phenom II X4-X6 képviselt korábban. Azok az eladások kis részét tették ki anno. Az Athlon II volt régebben a fő termékvonal, most meg a Llano és a Brazos az, jövőre a Trinity és a Deccan lesz. Az asztali FX széria és a régi Phenom II X4-X6 kb. olyan mint a VGA részleg. Ezért van annyira ez az extrém Fusion erőltetés, mert itt van a pénz. Amiben még sok pénz van az a szerver, de ott inkább a haszon magas, mint a bevétel.
-
törölt tag
Szép tervek,szép roadmap,de ezekhez az innovációkhoz bevétel kell,az meg csak piacképes termékből lehetséges.Féltem az AMD-t ezekben a válságos időkben,recesszió esetén nagyon számít a tőkeerő.és a likvid tartalék mennyiség és ebben az Intel fényévekkel előrébb tart sajnos.
-
TOM-202
senior tag
Örülök hogy végre kint van a BULL. Én nemrég váltottam AM2-ről AM3-ra, úgyhogy még legalább 1 évem van addig mire nekem is lesz egy ilyen AM3+ rendszerem.

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ddekany
üzenetére
Nem is az a cél, hogy azokat meggyőzzék, akik értenek hozzá. Ott van a Battlefield 3, ami nagy gém, és csomóan újíthatnak gépet rá. Az AMD-nek szerződése van a DICE-szal a reklámra. Bemész a bevásárlóközpontba, és egy csomó AMD-s gépre ráragasztható, hogy Battlefield 3 Ready, vagy valami, szemben az Inteles gépekkel. Ez egy üzlet dolog. Ilyet nem először látunk. Gusztustalan amúgy, de mit tudsz csinálni.
Nem tudom, hogy hány hírt olvastál itthonról, de nem egy oldalon jött le, hogy ez a világ leggyorsabb processzora. Amit a speckókból az átlag ember megért, az a 8, meg a marha magas órajel. Gondolom ezek a hírek is ez alapján születtek.
Nem ide tartozik, de én régebben dolgoztam számtek boltban. Emlékszem mik voltak. Az emberek nagyon kis része vágja a témát, akár minimális szinten. Nem egy alkalom volt, amikor procit választott az ürge, akkor azt nézte, hogy hány mag, meg milyen órajel, és a mag számával felszorozta az órajelet, és úgy jött ki, hogy ~10 GHz vagy mi, és az milyen kúúl.
Én mondtam neki, hogy ez nem így működik, de sokan szartak rám, na meg volt aki elmagyarázta, hogy miért működik úgy ahogy ő számolt (ilyenkor nem érdemes vitázni, mert csak elmegy a kedve a vásárlónak a bolttól, oda kell adni amit kér, bele kell törődni, hogy te vagy a hülye és ő a helikopter). A pénzes "okostojások" vitték is az olcsó 4 magos Phenomot (az első szériát). Nekem mindegy volt, mert eladó voltam, így az ügyfél szava volt a döntő. Persze volt aki hallgatott rám és kérte, hogy rakjam össze neki a gépet. Elmondta, hogy mit szeretne és mennyiért ... ők jól jártak anno. Ez valamilyen szinten bizalmi kérdés. Rólam mint eladó azt feltételezték, hogy nem akarok rosszat a boltnak (ami igaz is volt persze
), és azt adom, ami raktáron van, de hát nekem mindegy volt, hogy raktárról melyik holmit viszik el, így ha segíteni kellett, akkor normálisan csináltam.
Vannak még számtek boltos cimbijeim, és tudom, hogy nem változott semmi. Az embereknek nincs ideje ezt megérteni, annyira gyors a fejlődés. Ami nagyjából érthető az az órajel meg a mag, de tovább nem nagyon mennek, sőt ami rosszabb, hogy kombinálnak. Egyszer beszélgettem a spanommal az egyik boltban, és a srác azért vett Sandy i3-at, mert 8 magja van. Bátorkodtam rákérdezni, hogy miért is. Erre jött egy nagyon teches megfogalmazású válasz, ami lényegében arról szólt csak a segédmag a lényeg és, hogy a kiválasztott procijában 2 fő- meg 6 segédmag van, ja és mondta, hogy a PS3 is ilyen idézem: hibrid utasításkészletű architektúra, amiben a főmag csak arra van, hogy szétbontsa a feladatokat és futtassa az operátorokat a segédmagokon, és az neki otthon nagyon jól megy ... gondolom egyébként, hogy az IGP shaderekre gondolt a 6 alatt, de annyira nem firtattam a témát. Egy "ja értem, ezt nem tudtammal" elintéztem. Belegondolni is rossz, hogy a Llano APU-t, hogyan értékelte volna.
Azt persze mondta, hogy kérdezzek nyugodtan, mert segít, de mondtam, hogy én ebben nem vagyok jártas, úgysem érteném, amit mond.Persze ez az architektúra fut tovább. A Bulldozer már nem kerül APU-ba, de a Piledriver ott lesz a Trinity-ben. Ennek a lapkának a felépítése ugyanolyan lesz, mint a Llano APU-é. Lesz egy CPU és egy GPU rész, ami egy belső gyors és alacsony késleltetésű busszal össze lesz kötve. Persze a CPU-ról tudjuk, hogy új architektúra lesz. Elvileg +10-15% teljesítmény/watt, Turbo Core 3.0, meg új ISA-k megint (FMA3, C-BMI). GPU oldalon Barts és Cayman összevonás, és abból lesz egy VLIW4 IGP. Itt ami sokat fog változni az az energiamenedzsment. A proci jobban turbózik, míg az IGP megkapja a PowerTune-t (ezt lehet, hogy új néven, de a lényeg ugyanaz lesz). Gyakorlatilag a fogyasztás átlapolható lesz, illetve még felhasználói szinten is konfigurálható. A Llanóban fix fogyasztási keret van CPU-ra és IGP-re. A Trinity-ben ez megszűnik, és átlapolhatják egymást a részegységek, függően a feladattól.
Innentől már nehezebb a dolog, de úgy gondolom, hogy a 2013-as Kaveri 28 nm-es lesz már. A proci oldalon a Steamroller lesz, míg az IGP már az új GCN architektúra. Ha ez így lesz, akkor ez lesz az első Fusion, ami az architekturális integrálás lépcsőjébe esik. 2014-ben hasonló chipre számítok, csak 22 nm-en, így gyorsabbra is. A CPU oldalon az Excavator lesz, ami még mindig Bulldozer alapú, míg a GPU-ban a GCN megy tovább. Esetlegesen kiegészítve, de ezt még nem tudni. 2015-ben két lehetőség van. Tovább megy 22 nm-re ez csak jobban optimalizálva, vagy ami a logikusabb opció az az integrálás tovább fokozása, hiszen a 22 nm-t ekkorra kiismerik. Ez lenne a rendszerszintű integráció. Sokat nem tudni erről.
Bemásolom neked ezt az ütemtervet, ami az integráció lépcsőit mutatja. Most nyilván az elsőnél tartunk.
-
ddekany
nagyúr
"akik a fogyasztáson lovagolnak... átlagfelhasználót ez hol érint, hm?"
Zajszint terhelés alatt, akku élettartam terhelés alatt. Nehogy már ne számítson a fogyasztás terhelés alatt! Ha másik CPU kevesebb J-t zabál adott feladat elvégzéséhez, és persze nem végez később sem a feladattal, akkor az elég erősen azt mutatja, hogy az a jobb és kész. Majd ha összegyúrják a Trinity-ben a GPU-val, akkor talán lenyeli ezt az ember (mert a GPU jobb mint az Intel GPU-ja), de így mint csak-CPU asztalra... egyenlőre védhetetlennek tűnik.
-
-
törölt tag
Szerintem a jövőre való hivatkozás alapvetően téves.A kasszánál az átlag user most csenget és nem akkor amikor elérhetőek lesznek azok a (feltételezett) alkalmazások amik kihasználják a Bull. potenciálját.
-
mghltm
addikt
-
Remus389
veterán
akkor vegulis nem lett olyan rossz
csak nem desktop procikent a legjobb
szerver procinak, adatbaziskezelo es szuperszamitogepbe valo
desktop procinak is jo lesz nehol veri a 2600K-t is, szerintem az ujabb programok jobban fognak fekudni neki(ahol mar figyelembe veszik a bull ujszeru felepiteset)
erdemes kivarni ezzel, szerintem a phenom1 anno nagyobb bukas volt, itt azert itt-ott versenyre kel a legjobb mai inteles procikkal
ezert is irtam korabban hogy varni kell 1-2 napot bolcsen aludni ra egyet es azutan velemenyezni miutan picit letisztult a kep
-
siriq
őstag
Mi ertelme lenne megvenni ha ugy is itt a kov javitott verzio. Amire ki jonnenek olyan alakalmazasok amik mar optimalizalva vannak ra mar vehet az ember bull 2.0-t. Kozben mi is az ember haszna?(atlag emeber) Szinte semmi vagy egyaltalan semmi. Win 8 sem fog egyhamar megjelenni. A win 7 patch is kerdeses meg.
Persze ha az ember valami 2 magos kovuletrol valt akkor jo. En szemely szerint meg vennem de nincs fx bios support meg a laphoz. A fogyasztasa viszont nagyon de nagyon elkeserit.(fel raktam a win 8-t kivancsisagbol, szoval meg hasznalni is tudnam vele). -
V!ck
senior tag
válasz
fatallerror
üzenetére
Amennyiben 24/24-ben 100% load használod a procid, valóban magasabb lesz a villanyszámlád... ilyen esetben megértem azokat, akik a fogyasztáson lovagolnak... átlagfelhasználót ez hol érint, hm?

-
V!ck
senior tag
Badarság leírni ezt az architektúrát és kijelenteni, hogy rossz. Az egy dolog, hogy bizonyos esetekben, na jó... a legtöbb esetben rosszabbul teljesít, mint a konkurens, de akkor is életképesnek tűnik hosszútávon és elég innovatív. Aki beruház egy FX-8150-re, nem fog rosszul járni, talán 3 évig bőségesen elég lesz mindenre, jelenleg túl sok is... Én is többet vártam, azt hittem rosszul látok, amikor a teszteket futottam végig, de jobban belemélyedve, nem rossz ez
Kell neki egy Win8, olyan programok/játékok, amik kiaknázzák a benne rejlő potenciált és sínen is vagyunk... 
-
leviske
veterán
Ezeken az eredményeken amúgy a Gaming Evolved program keretein belül mennyit tudnak javíttatni?
-
ddekany
nagyúr
"Mi mással reklámoznál egy konzumer terméket?"
Akinek mond valamit egy CPU marketingje (tehát pl. tudja mi az a CPU), az nincs általában annyira kocka, hogy megnéz teszteket vagy eljut a fülébe amit a buherátorok mondanak? Nem értettem soha sem ezt a pofára ejtős marketing stratégiát.
A másik, hogy most akkor ez tényleg alapvetően szerver CPU-nak készült, vagy később ha a Fusion koncepció tovább fut lesz valami értelme asztalon is? Mert a cikk első mondata erre utalt. És ha igen, mikor/miért?
-
fatallerror
addikt
az lehet de azok közül akik várták azok gamerek voltak többségben és verték is a mellüket h a dirt 3-al milyen a proci (mármint az amd)...
ez a proci csak úgy lehet nem bukás ha másik szegmenst választ az amd, nem a 2500k-2600k-t tehát vagy 15-25 ezerrel olcsóbbnak kell lennie a 2600k-nál és akkor tökjó bár a fogyasztása akkor is nagyon rossz, amennyivel olcsóbb lesz azt a pénzt a villanyszámlára költöd
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Amit eddig hallottam a szervergyártóktól úgy az adatbázis is nagyon fekszik neki. De valóban nem mérjük ki, nem konzumer igény.
Mi mással reklámoznál egy konzumer terméket? Kiváló a HPC workloadokon, vagy, hogy webszerverhez és adatbázishoz puccos?
Gondolom sejted, hogy hány gémer venné meg ezzel a szöveggel. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
havasa
aktív tag
Érdekes, hogy Solidworks-ben ilyen jól megy. Engem adatbázis sebessége érdekelne, gondolom azt nem fogjátok tesztelni. (hátha meg tudnék vele spórolni egy Dev. servert)
AMD-t meg nem értem, komoly munkára való ez a CPU család, de ők gamer-nek harangozták be. Jó játszani is lehet vele, de aki csak játék miatt FX 8150-et vesz, az megszállott.

-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az első tesztben igyekszünk a konzumer szintre koncentrálni. Éppen ezért azokat az alkalmazásokat vesszük elő, amiket a felhasználók többnyire használni fognak. A szintetikus vackokat, meg a profi réteget most hanyagoljuk. A procinak mennie kell tovább, mert még más is teszteli itthon, így nincs sok időnk. Később persze visszatérhetünk a kérdésre.
[link] - Addig itt van pár teszt, ahol látható, hogy hova készült az architektúra. Ezeket nem nézzük most a tesztben, mert egyrészt egyáltalán nem konzumer igények, másrészt idő sincs rá. Profi szinten és szerverben persze ezek lehetnek követelmények. -
Én csak halkan megjegyezném, hogy így az 1000. hsz környékén lehet kicsit veszett fejsze nyele....

Meg mondjuk azt is kimoderálni, amiben a topic off-harcosát éppen arra kérem, hogy a majdani teszt topicot ha lehet akkor hanyagolja, de az Ő előtte és utána lévő agymenéseit meg bent hagyni... érdekes

Valaki tud esetleg megbízható hőmérsékleti adatokkal szolgálni? (léghűtés esetén)
-
köszönjük a cikket, várjuk a tesztet!

hmmmm. érdekes állat lett ez a bulldozer. első ránézésre technológiailag hatalmas buktának tűnik, összevetve a sandy bridge-dzsel: tranzisztor x 2, fogyasztás x 2 (flame-et megelőzendő, a CPU fogyasztásáról van szó, nem a legtöbb tesztben látható teljes rendszerről), teljesítmény átlagosan -20-30% - ezek a nyers számok.
csak egyet nem értek az egészben. ha ránézek az architektúrájára, akkor ez érdemben egy négymagos CPU, megduplázott integer kapacitással. nem tudom, mekkora részét teszi ki egy CPU-magnak az integer egység, de a 2.5-szeres tranizisztorszám a phenomhoz képest sehogy nem akar kijönni. nagyon kellene egy részletekbe menő teszt, ahol alaposabban megtekerik ezt a behemótot, mert az eddig látott tesztekből az derült ki, hogy a jelenlegi konzumer alkalmazásmixben nem hasít valami fényesen, de senki nem vette a fáradságot, hogy kiderítse, hol és mitől tud komolyabb értéket termelni ez a rengeteg félvezető... Oli, Abu, nem terveztek véletlenül ilyesmit?
-
Prof
addikt
válasz
tranceplanet
üzenetére
jól teszed.
Akkor kell csak cserélni ha tényleg szükség van rá.
Aki az i5-i7, phenom2 4magos procijával játékosként azon töri a fejét mire kéne lecserélni az csak számokat hajhász mert mindegyik elég mindenre. -
7
addikt
Takarítottam. Ha még egyszer vissza kell jönnem ide mértéktelen offolás miatt, nem elégszem meg a szimpla törléssel. Ha nem tudtok témába vágót írni, akkor inkább ne írjatok!
-
kNG
senior tag
válasz
tranceplanet
üzenetére
Ahhoz képest óriási sebességbeli ugrás lesz...
-
tranceplanet
addikt
Lehúzás ide vagy oda.
Egy négymagos számomra elgondolkodtató.
Kivárás kicsit, a fogyasztás négymagosnál tűrhető, húzni biztos lehet, a szoftveres oldalával
meglátjuk mi lesz. Szóval ha normalizálódik az ára lehet megéri benevezni rá egy X4 955 helyett. Majd eldől, jövő évig úgyis kivárok a fejlesztéssel. Jelenleg egy sempron 3000+(s939) tolom.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
várom a PH-s tesztet. Én is, a sok seggnyaló oldal után kapok egy rendes tesztet, habar Olival nem vagyok jóban de el kell ismernem hogy tőle kapható mostanság a legjobban elismert és obijektiv teszt, persze tudom hogy egyeseknek a Brazos tesztelése egy 800W táppal nagyon megfelelő de nekem csak a vicc tartományban van.
-
emmm
őstag
Hát ez a nulldozer nem lett nagy durranás.

Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB DeepCool CC560 Thermaltake 730W
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), és azt adom, ami raktáron van, de hát nekem mindegy volt, hogy raktárról melyik holmit viszik el, így ha segíteni kellett, akkor normálisan csináltam.

Gondolom sejted, hogy hány gémer venné meg ezzel a szöveggel.