Hirdetés
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Milyen okostelefont vegyek?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeratul
addikt

Ez benchmark nincs 4 magnál nagyobbra optimalizálva. Van a bullnak létjogosultsága, csak sajna nem az otthoni felhasználók gépének szegmensében.
A bulldozer munkagép nem sportkocsi.
-
Tibi86
aktív tag
Arról nem tud valaki valamit, hogy a Phenom 2 meddig marad kisker. forgalomban?

Konkrétan az x4-eseket kérdezem.Elnézést, ha kérdezte már valaki, de nem volt türelmem 500+ hsz.-t végig zongorázni.
-
keIdor
titán
válasz
planbmokus
üzenetére
"de egy hónap mulva itt az IVY"
6 hónapot akartál írni ugye csak félrecsúszott? -
mdraco
őstag
Ezt még el kellett volna halasztani
mondom amdsként.
Szerver fronton hogy sikerült a nagy dög?
Valakinek kell összerakjak egy gépet, Phenom II x4 955, vagy talán FX4xxx vagy FX6xxx legyen
-
moha21
veterán
válasz
atti_2010
üzenetére
Monduk a Barton procikkal tényleg 'megcsiklandozták utána is volt pár jó széria, de most nem érzem azt a nagy csiklandozást.
Vagy az intel csinál szar procikat? A jó ár megint relatív dolog, felhasználásfüggő erősen.
Az meg, hogy fogyasztás mindegy már nem csak a villanyszámla miatt gáz, hanem a hőtermelés miatt is.
-
->Raizen<-
veterán
-
atti_2010
nagyúr
válasz
planbmokus
üzenetére
Remélem akkor is fogsz örülni az Inteles csodádnak ha jövőre kidobhatod mert véletlenül foglalatot váltanak.
-
planbmokus
senior tag
Végigolvastam 3 oldalon is az elemzéseket, és bebiztosítottam magam, hogy 5 év után megérte visszatérni Intelre (már előbb kellett volna).
A Bulldozernek nem véletlenül lett az a neve ami, de nem mert letarolt volna akármit is, hanem mert nagy dög, ami sokat eszik, de legalább lassú.
Ha az eredeti májusi időpontban kiadták volna, akkor oké, de egy hónap mulva itt az IVY, s a Bulldi még az SB ellen sem elég, akármennyire fényezik... -
kop8
őstag
Ez mellé új táp is kell ha tuningolunk

Ez durva! -
bozont
veterán
Nem túl nagy a különbség még 1333 vs 1600 között sem, feljebb meg tényleg semmi. Majd inkább a Trinity esetén les zérdekesebb a dolog. Éreztem én, hogy az 1866Mhz-es ramok nem érik meg a felárat, jó hogy mégis az 1600-as kitet rendeltem meg.
(#579) atti_2010
Az hogy nem teljesen egyértelmű a dolog, néhol lehet hogy jobb mint akár a 2600K, de néhol a Phenom II szintjére esik vissza. Ha a következő steppingeknél javítanak a fogyasztáson (főleg load alatt, idle az korrekt) és az árat a 2500K alá viszik akkor esetleg jó alternatíva lesz. Én most azon vacillálok mi legyen X4 955 vagy egy Bull, de most inkább az X4 felé húzok. Azért még kíváncsi vagyok játékok alatt mit tud a 3 modulos FX, más teljesítményigényes alkalmazásra nem használom a gépet.
-
rumkola
nagyúr
Valaki a ramsebességes tesztet hiányolt:
-
Gyufaaa
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Remény?
Az hal meg utoljára. Inkább arra vagyok kiváncsi, hogy egyéniben milyen eredményeket érnek el vele. Nem hinném, hogy bármikor is váltani szeretnék rá... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
madgie
titán
válasz
atti_2010
üzenetére
Mindennapos használatra nem a Llano való? Ennek épp az otthoni, megfizethető vörksztésön szerepét kéne betölteni... tudom, ott annyira nem számít a fogyasztás, de akkor a zaba mellé illene plusz teljesítményt felmutatnia a konkurenciához képest, nem?
Mondjuk majd jól elmagyarázod mindjárt, hogy ez XY GHz-n megy (a konkurencia is), csodálatos driverek jönnek hozzá (eddig is jellemző az AMD-re ez, lásd BF3 Beta drivermacerák), meg mittomén. Mintha számítana egy munkagépnél a tuning...
-
atti_2010
nagyúr
Szerintem is, "mindenki" kinyúlt a fogyasztástól, de Idle egyszerűen kellemes a részleges fogyasztás pedig több embert érint mint gondolnánk, a számítógép a legtöbb embernél IDLE vagy 70-80% működik és úgy már nem olyan rózsás a helyzet a Sandy javára, ugyanis a Bull kapuzza a nem használt magokat, kivi lennék egy olyan tesztre ahol a fogyasztást mérik egy hónapon keresztül mindennapi használat mellett. Elfelejtettem mondani hogy a régebbi procikniál hiába kapcsolod le bioszbol a magokat ugyanannyit fogyaszt, ki lehet próbálni.
-
Radványi
aktív tag
válasz
fatallerror
üzenetére
Nem akartam rossz viccet csinalni ha esetleg ugy jott le sry.
Hat nekem ez is mar a hatart surolja arban 300$ folott mar nem vettem volna meg.
Kivancsi leszek a teljesitmenyre. -
Gyufaaa
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Azért a PH-s tesztekre még kíváncsi leszek... Csak lesznek

-
Raymond
titán
-
Sandormaster
aktív tag
Teszteket nézve elég lesújtó lett az Fx...ez így harmatgyenge az AMD-től, megint hosszú várakozás és csalódás, itthonra inkább lejmolok egy régi x4 980-at használtan és beáldozom a fogyasztást, irodába tervezgetésre meg továbbra is Intel...

-
szacsee
nagyúr
Látom termeltetek...no akkor trollmode off, read mode on.

-
- = Zk = -
félisten
AMD fanatikus ként szomorúan látom az eredményeket.
.... -
Solten
őstag

Fogyasztas teren azert szep munkat vegeztek az AMD mernokei, a 6 es 4 magos meg jobb lesz.
-
wednesday
őstag
válasz
hugo chávez
üzenetére
Ebben lehet igazság. Ha így van, akkor valószínű a szűkös erőforrások (mind kapacitás, mind anyagi) nem teszik lehetővé, hogy egyszerre fejlesszenek a jelennek és a jövőnek is. Végül is az R600-al is ezt csinálta az AMD.
Nekem inkább a fogyasztás nem tetszik. De természetesen megvárom majd a Ph tesztet, arra kíváncsi leszek. Ha egyszer eléri az AMD a középkategória tetejét (nincs messze tőle) kedvező fogyasztással és a felépítésből adódó egyéb előnyöket is nyúlt, annál szerintem nem is kell több.
-
Radványi
aktív tag
válasz
fatallerror
üzenetére
Nekem pontossan ennyibe fog fajni mivel Texasban elek.
Online rendelesnel nincs Afa es a kiszallitas ingyen van 3 nap UPS. -
Radványi
aktív tag
AMD FX-8150 Zambezi 3.6GHz Socket AM3+ 125W Eight-Core Desktop Processor FD8150FRGUBOX
$279.99
Most rendeltem meg, remelem megjon pentekre bar nalam a gepen A BF BC2-n kivul mas game meg nincs fent. de majd probalok kozolni valami eredmenyt.
-
Möhe
addikt
Hát ezért volt a ez fene nagy titkolózás? Csak magamat tudom szidni ,hogy pár hete ,még az áremelések előtt nem vettem meg a SB 2500K-t
. Nem hiszem el,hogy AMD mérnökök csak ennyire lennének képesek. 
-
bozont
veterán
Lehet felvetette már valaki, de jó lenne ha a tesztben lenne egy összehasonlítás hogy mennyi különbség van (ha van) az 1333-1600-1866Mhz-es ram sebességek között. Mondjuk feltételezésem szerint az 1600 és 1866 között nem lehet sok, de az 1333 és 1600 között már többre számítok.
-
hugo chávez
aktív tag
Nagyon látszik, érződik, hogy az AMD a jövőnek, a heterogén felépítésnek tervezte ezt az architektúrát, ami nem lenne feltétlenül baj, de, a cégnek és a részvényeseknek most inkább az lenne a fontos, amit a jelenben és a közeljövőben tudna felmutatni, nem pedig az, amit majd ~2-3 év múlva, sajnos jelenlegi formájában és teljesítményével a Bull kevés és, várhatóan, a Piledriver sem hozza meg az áttörést.

A papírforma beigazolódott, FMA ide, FMA oda, AVX-ben jóval gyengébb lett, mint a Sandy (FPU Mandel).
Ja, szeretném megköszönni atti_2010 fórumtársnak, hogy hozzászólásaival sikerült felvidítania a napomat.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kariad
senior tag
Ez még nem csoda!

-
fauv
őstag
Én azon se lepődnék meg ha az AMD egy nemsokára kijövő nagy játékba " anyagilag is beleszállna " csak azért, hogy a játék maximálisan kitudja használni az fx procik képességeit.
Ezzel nagyot harapna .
-
tome.jr
addikt
Az árverseny szempontjából jó lett volna ha az előre beharangozott teljesítményt hozza a Bulldozer, a tesztek alapján azonban nagyon vérszegény lett.
-
stratova
veterán
válasz
Armagedown
üzenetére
Ezzel sajnos egyet kell értenem. Legalábbis abban, hogy itthon nem nagyon kapni új közép, felső-közép, (mobil) csúcs kategóriás AMD VGA-val szerelt notebookot, míg Nvidiából van bőven (GT 540M, GTX 555M, GTX560M-mel szemben csak esetenként találni egy-egy HD 6770M-et; terjedőben vannak még a kisebb teljesítményű HD 6650M-ek Llano APU-kkal egész jó áron).
-
Butcher-HUN
senior tag
Hát én azért kicsit többet vártam ettől az architektúrától. Az ok hogy 3D tervező programoknál, renderelés stb... gyors, de Istenem egy átlag user hol fog ilyet használni? Max a konvertálás. Azért venni Bulldozert na ne! Játékokban az AM3 hoz képest tényleg nem hozott annyi pluszt amit elvártak tőle
Lehet nem is éri majd meg AM3 ról váltani? 
-
A legolcsóbbra beruháznék, és lecserélném a 965-öm. Viszont lehet, hogy akkor meg jobban járnék egy 1066T-vel.
-
Gyufaaa
veterán
Nosza. Már ideje volt... Jöhetne egy PH-s teszt is.
-
rumkola
nagyúr
válasz
Petike1007
üzenetére
verseny az van, csak haszon nincs rajta
-
Petike1007
tag
válasz
Armagedown
üzenetére
én az asztali gépekre koncentráltam

-
Armagedown
őstag
válasz
Petike1007
üzenetére
Az új notikban általában nincs külön videókártya , ahol meg van , itt is inkább az Nvidia dominál , hála az Optimus technológiának.
-
Végre itt van! Remélem hamarosan a boltok polcain is feltűnik.

-
Muerte
addikt
Hát ez a bull így ebben a formájában egyenlőre felejtős lesz

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petike1007
üzenetére
A bevétel és a nyereség szempontjából értettem. A technikai oldal nyilván más.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Remus389
üzenetére
Ebből is van pénz, de a legtöbb természetesen a a mobilból és a szerverből jön. A korábbi termékskálán is az Athlon II volt a húzótermék, míg a Phenom II csak egy kis rész az eladás szempontjából. Azon belül az X4-X6 még kisebb.
A jelenlegi térmákskálán a húzótermék a Llano lenne, ha tudnának eleget gyártani. A második helyen Brazos. A szerver meg nem sok eladás, csak nagyon magas a haszonkulcs. A VGA-biznisz meg csak úgy van. -
Cybertrone
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Örülök hogy telóról még így is megy... de írhatok vessző nélkül is akár úgy lehet jobb... pls ezt nézzétek el!

-
Remus389
veterán
abban van ráció hogy honnan is jön az AMD pénze?
szerver proci azért jó mert nagy rajta a profit
netbook, laptop procik azért jók, mert sokat lehet eladni, sokan inkább notit vesznek
asztali fronton a userek 80%-a csak egy korszerű multimédiás gépet akar(fusion), a maradék 10%-a jó ár/értékű nagyteljesítményűt(phenom2, 4magos bull), és 5-10% aki potenciális bulldozer vevő
tehát AMD szempontjából nem oszt nem szoroz hányan vesznek Bulldozert, nem ezen áll vagy bukik
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Azért kezdesz te is sok lenni a helyes sírásód meg kritikán aluli!

-
rumkola
nagyúr
júúúj én még csak most figyelem a load fogyiját

-
-
Adler
aktív tag
De jó, hogy egyesek így szimplán lehülyézik a másikat!
1 euro= 295 Ft-vel számolva
intel i5 2500 53.100 Ft (180 euro)
amd FX-4100 33.630Ft (114 euro) e cikk szerint: [link]intel i7 2600 76.700 Ft (260 euro)
amd FX-8150 71.980Ft (244 euro)Szerintem meg megéri az árát, ahogy a számok is mutatják. Az intel amennyivel drágább annyival nem jobb. A tesztek meg nem minden helyzetet fednek le. Nekem AMD van és eddig minden futott rajta kellő gyorsasággal még akkor is amikor az intelesek fikázták az adott procit.
A másik aki játszik és tuningolja a gépét, hogy minnél több fps-t kicsikarjon belőle az nekem ne sirjon a fogyasztás miatt akár inteles akár amd-s!
-
Alig várom a tesztet
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Meshtastic
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- BESZÁMÍTOK! AMD Ryzen 9 9900X processzor GARI: 2026.01.30-ig
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL (ELKELT)
- Dell Latitude 3310 13,3", Gold 5405U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

mondom amdsként.
Még ha 1,5 évig kb kiesett az nálam hogy procit vegyek a lapba azért a 10 magos nagytesóját csak megvárom a budinak.