Hirdetés
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Milyen okostelefont vegyek?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
-
atti_2010
nagyúr
Azé BF3 -ban rendesen elveri a 2600K-t még kisebb frekvencián is, idle meg nem fogyaszt sokat, tehát nem olyan rosszul indul ez.
-
Raymond
titán
Plusz meg ott van az is hogy Abu eddigi ilyen temaju hozzaszolasaibol latszik hogy halvany lila goze nincs a temahoz, egyebkent nem emlegetne egy lapon a VT-d megletet/hianyat es az id Megatexture technologiajat. Csak ilyenekbe kar belemenni az eddigi munkassaga es az aktualis informacio hianya alapjan. Majd talan lenox, mert az valahogy nem tanult meg az evek alatt semmit es mindig nekilat ezeknek a meddo vitaknak

-
madgie
titán
madgie-nak (nem maggie) nem kell fordítani, tudom, miről beszélsz, pont ezért nem értem én sem még ezt a nagy APU mizériát. A Rage-et eszem ágában sincs megvenni egyébként, ha ki is "próbálnám", nem tartom valószínűnek, hogy a HD 2000 normálisan elboldogulna vele Full HD-n.
-
Egon
nagyúr
Fordítok (maggie-nak is).
Már megint olyan képességek kapcsán dicsőítesz/kritizálsz (AMD/Intel) termékeket, amelyek a távoli jövőben érkeznek majd: addigra a potenciális (elő)vásárlók (SB-E) rég eladják az adott vasat; illetőleg az adott fícsör tényleges kihasználására - a gyakorlati implementációknál megszokott módon - jóval erősebb kraft kell, mint amit az első generációs termékek biztosítani tudnak. -
Silentfrog
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Mostanában elég sokan ezt tették,sőt valaki jocskán alulárazva probálta eladni a cuccait,mert ilyet akartak venni.
Ahhoz képest,hogy már nagyon régota csak azt hallani "hogy majd a Bulldozer" annyira nem estem hanyatt most ,hogy megjelent.
Aminkor a Brazos jött ki szinte nem is volt olyan aki nem azt mondta volna ,hogy nem éri meg vagy van jobb választás nála
Most meg lehet látni a hozzászolások számát,hogy sokakat nem győzött meg ,most ,hogy megjelent. -
megint én
őstag
Valakinek, asszem Abu85 hozzászólásában láttam, hogy még csak a BF3 használja ki a játékok közül rendesen. Ez igaz? Mit lehet tudni a témáról, mert nekem így kapásból vagy 5 ismerősöm akad aki gépet újítana, és pont a BF3 miatt.
Amúgy mekkora kampány lenne már, az AMD részéről

Proci+ajándék BF. Vinnék mint a cukrot.
Amúgy ennél sokkal-sokkal "fényévekkel" többet vártam. Akkora hírverést csaptak, mintha meg akarnák verni a 980xes procikat.
Árban persze nagyon jók, de miért nem csináltak valami még ütősebb Phenomokat? Az amúgy sem volt egy gyenge szériája...
Na mind1, ha nagyon jól árazzák az dícséretes, de a felső kategóriás inteleknek még csak árverseny sem lesz, mert nem egy súlycsoport. És még csak alap órajeleken. -
[CS]Blade2
addikt
Akik a bull-ra vártak, mindig azt mondogatták, hogy nem baj, ha lassabb a tömörítésnél, mint az 1000$-os intel, mert ugyanolyan jól futnak a játékok, és olcsóbb. Valamint az első Bull-os hírek óta a fogyasztás is fontos szempont lett. (mondjuk előtte pontosan az ellenkezője volt, hogy a fogyasztás nem számít [X4 vs. i3])
A tömörítést emelték ki, mint olyan, amiben kikapott a proci, de valós felhasználásnál nem számít, erre a bull pont ott szerepelt jól a tesztekben, amint pedig fontosnak véltek, ott elmaradt. (1szál, játékok, fogyasztás) -
FireKeeper
nagyúr
-
vanye
senior tag
válasz
Armagedown
üzenetére
Akkor te nem a magyar futball-válogatotton edződtél...

-
Armagedown
őstag
Ez aztán a bukás , ennél többet vártam

-
vanye
senior tag
válasz
atti_2010
üzenetére
Ez nyilvánvaló. De az ember abban a pár órában (vagy többen), amikor pl. játszik vagy videót konvertál, akkor szereti, ha a proci rendesen megdolgozik az áráért.
Ez értelemszerűen azokra a programokra igaz, amik úgy vannak megírva, hogy ki is használják a processzor 4 vagy több magját. Mert amúgy egy YouTube-videóhoz még akár egy is elég. -
Dare2Live
félisten
anand teszt is kint, nekem ők a legmérvadobbak. [link]
Hát nem vagyok elájulva. Általános felhasználásnál elhasal, játékokban is, photoshopban is.... cserébe sokat fogyaszt. Sokszor, játékokban jellemzően még a 3.3on járó X6 is elveri. Ehh...
Olyan Phenom érzésem van... Majd a következő vagy következő utáni stepping jó lehet.
-
darál0w
Jómunkásember
Az AMD FX-8150 a másik szemszögből viszont gyengén teljesít a régi, rendszerint maximum 2-3 szálat kamatoztató játékokban, illetve a szintetikus tesztekben. Az előzetes összkép tehát elég vegyes, így mindezt egy alapos teszttel fogjuk később elemezni.
erre várok már egy ideje

mindenesetre érdekes dolognak tűnik így az első "teszteket" megnézve...nem tudok mire számítsak...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Még nem, mert nem támogatja a motor. Ezért ennyire gyengék a benne a textúrák. Nincs lehetőség többre, amíg a proci is aktívan kiveszi a részét a feldolgozásból. Valószínű, hogy ha már Carmack ilyen motort tervezett, akkor kihasználja majd a nextgen VGA-k új képességét. Esetleg patch is érkezhet a Rage-hez. Az OpenGL-be gyorsan megoldható a kiterjesztéssel való támogatás, nem kell várni a Win8-ra.
-
joi29
őstag
"Ami nagyon érdekes, hogy a rendszer elsősorban az új játékokban teljesít jól, ráadásul olyan helyzetben, amit többnyire VGA-limitesnek lehet értékelni. Itt kifejezetten a hárommonitoros Eyefinity esetében mérhető előny érdekes, ami ugyan meglepő, de esetenként elég jelentős."
Ha van reája lehetőség úgy kérném a PH teszt csapatát, hogy egy aprócska
teszt erejéig tegye bele a bul tesztbe ezt a felállást is had lássuk mi az igazság.
Mert ha ez igaz akkor az igazi játék gép építőknek igen is számolniuk kell a dózerrel. -
antikomcsi
veterán
Ezek is felhasználói kérdések.
Én netezni, levelezni a kis turionos notimat használom. Ha bekapcsolom az asztali gépem, az csak konvertálás, vagy játék miatt van az esetek 99%-ában, és akkor bizony végig izzad a vas. Alapon is 275W-ot eszik konnektorból, a tököm se járatja csak úgy, ha nem kell.

-
-
-=Ghost=-
őstag
Bow before da sandy killer... ja nem...
atti_2010: te valami fizetett AMD fórumozó vagy? -
FireKeeper
nagyúr
én hülye barom jól felspanoltam magam, hogy huu, jön a bull mekkora sandy alázás, ph! megateszt lesz itt ma. még a deszkámat is feldobtam apróra, de azt hiszem, sztornó, seggenülés, spórolás, FM2 és trinity lesz ... addig max veszek vga-t vagy ssd-t.
-
T_Stark
őstag
Most nézem az első teszteket, hát khmm...
Én nagyon nem ezt vártam egy ezer éve fejlesztés alatt álló, sokadszor halasztgatott CPU-tól
Nem igazán érzem egy szinten sem a Sandy-vel, nem hogy jobb lenne... de legalább jó sokat fogyaszt
Megvárom a PH!-s tesztet, de ez így elsőre elég nagy ledöbbenés
-
antikomcsi
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ja, jól lement az ára!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#261) atti_2010
Ha alapon is többet fogyaszt, és maxon is, akkor nekem az a gyanúm, hogy 20-30-40-50, stb %-on is többet fog.

(#263) T_Stark
Nem értem a csalódásod, erre lehetett számítani, többen is felhívták rá a figyelmet, hogy mi várható, talán el kellett volna gondolkodni azon, mit mondanak, nem pedig azoknak hinni feltétel nélkül, akik lehurrogták őket.
-
-
zapok
aktív tag
Vártam én is mint sokan mások, hogy majd valami változás lesz proci vonalon, de nem történt semmi. Megint jön egy sokat evő AMD központi számolóegység, ami - a hónapok óta kapható - Intelek alatt, vagy legjobb (optimalizált, azaz direkt AMD-re írt programokban) esetben is mellette teljesít drágábban.
Ennyi.Az árak esését is értelmetlen várni ősszel profitra éhes óriás cégektől - egyik oldalon sem fog bekövetkezni, no meg itt magyarisztánban amúgy is elszabadultak az árak...

Lehet várni pár hónapot megint. mire lejjebb kúsznak esetleg az árak...talán... egyszer...

-
Pusztitusz
tag
Erdemes olvasgatni a tesztek osszegzeseit, akadnak olyan gyongyszemek, hogy csak na.

-
attiLANte
tag
válasz
atti_2010
üzenetére
"Hol van itt 50% + fogyasztás?"
[link]

Akkor ezt egyelőre le is zárhatjuk...
Még jó, hogy a megjelenés előtt megszakértetted, hogy mennyire jól fog fogyasztani.
Nem túl fényes a hit/miss arányod...(#128):
"Nekem ebből az jön le hogy a 4 magos egy rendkívül kis fogyasztású jól tuningolható olcsó proci lesz.Szeretettel várom!"
Neked a 8 magosról is ez jött le...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ideje lenne beletörődni, hogy a sok energia, amit beleöltél az Intel-fikázásba és a Bulldozer hájpolásába, teljesen felesleges volt. Szerintem inkább nyugodj le és gondolkodj el azon, hogy mi hasznod is van az egészből...
-
antikomcsi
veterán
Eccsém, elmúlt dél, és még egy nyamvadt árlistán sem látom.

-
gainwardgs
veterán
8 maggal néhol elveri a 2500k-t, bámulatos "rohanok" is venni

-
Prof
addikt
váá nem igaz végre kijöttek a tesztek, erre elhavaztak melóval

-
Zeratul
addikt
Hasonló cipőben járok én is. Ha AM3+ lapot veszel nem jársz rosszabbul mint ha AM3 vennél, sőt a precizebb és gyorsabban reagáló procitápja miatt akár a phenom2 is jobban tuningolható benne. Nekem eleve a platformválasztás a gond. FM1 halálra van ítélve, LGA1155 jelenlegi chipsetekkel szintén (Ivy nem kompatibilis velük), AM3+ ígérik hogy lesz bele piledriver is.
-
törölt tag
Mivel új irányba indult, és ez az első nagy-teljesítményű "próbálkozása" én nem írnám le.
Lesz ebben lehetőség ki kell várni
Engem az alul-fesz-elhetősége érdekelne ha esetleg beleférne a
PH-s tesztbe
Valószínű azért ekkora a fogyasztása mert megkínálták rendesen a 4.X Ghz-s turbo-hoz. A Opteronok sem lettek olyan borzasztóan éhesek

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Dare2Live
üzenetére
Otthoni szinten jelenleg akkor, ha virtualizált környezetet használsz. Ez nem jellemző, így lényegtelen most. A jövőben az új generációs grafikus processzorok építenek majd a virtuális memória elérésére. Ez a DX11.1-ben és az új OpenGL-ben lesz bevezetve, és lehetővé teszi a hardveres megatextúrázást, a hardveres textúra streaming algoritmusokat, valamint jelentősen több adat kezelése oldható meg. A procit lényegében kiveszed a feldolgozásból. A Rage pont ezzel a problémával küzd, hogy a megatextúra feldolgozásánál a procinak komolyan jelentősége van, hiszen a textúrázást nem teljesen a GPU csinálja. Nyilván, ha veszel mondjuk egy GeForce Keplert a 2500K-hoz, akkor erről a szolgáltatásról le kell mondanod, így a feldolgozás továbbra is keményen terheli majd a procit.
-
BDave
őstag
AM3+-os alaplapot tervezek venni, de így lehet nem érdemes elmenni ebbe az irányba.
Lehet jobb lenne egy AM3, csak arra meg a későbbiekben nem lesz új proci (?). Ráadásul hasonló áron van egy jó AM3, mint egy AM3+. Kész tanácstalanság. 
-
deter
aktív tag
Ezzel sem fog kilépni az AMD az Intel árnyékából. Durva, hogy játékok alatt van ahol, 30% a teljesítmény többlet az i7 javára.
-
fatallerror
addikt
tényleg azt elfelejtettem kérdezni h ez olyan apple féle start h mától világszerte kapni (mármint elméletben)?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Turbózás változhat meg az OS ütemezőjének átszabásával. Úgy kell elosztani a terhelést, hogy a Turbó lehetőleg mindig maximális legyen. Most egyáltalán nincs úgy elosztva.
Ahol maxra van használva az összes mag, ott nem fog változni, mert a turbó ugye kizárt. Ahol viszont van lehetőség turbóra ott jobb ütemezéssel lehet nyerni. Ez attól függ, hogy a rendszeren belül mennyi erőforrás van kihasználva. Ha a lapka felét lekapcsolod, akkor máris maximum Turbó él, ami 600 MHz+. Erre kell törekedni az OS ütemezésénél, hogy a négy szál két modulon menjen, és ne többön. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Nem a tömörítésben a jó. Erre nem terveztek az AMD-nél, csupán abból adódik az egész, hogy a WinRAR például nagyon jól kamatoztatja a rendszert. Jól van többszálú feldolgozásra optimalizálva. Hasonló terhelés van a transzkódolóknál, ott is jó a rendszer.
A játékoknál a VGA-limit nagyon érdekes. Igazából Eyefinity-nél a 20-25%+ nem éppen hibahatár. Bár szerintem az AMD itt a platformszintű támogatásból kovácsol előnyt. Kétlem, hogy az extra a prociból származnak. Inkább a driver van CPU profilozva a játékokra. Lényegében megtehetik, hiszen ez lenne a lényege a Catalyst platformtámogatásának. -
coolpet
senior tag
Az utemezo atszabasa miert is jelentene tobbletteljesitmenyt a buldozernek?
Nem csak arrol van szo, hogy a szalakat nem optimalisan osztja szeet a magok kozott, mondjuk egyik szalat kiosztja a 3as modulra, egy winampot meg a 4es modul 1es magjara, es igy viszont mennie kell az 1 es 2-es modulnak is, ami aramot zabal. Szoval eroforras az van, szerintem teljesitmeny nem fog valtozni, hacsak nem optimalizaljak az uj utasitaskeszletre, de a cikkben szereplo grafikonrol ez jott le. Az lenne az optimalis, ha van 2 szal amit futtatni kell akkor rateszi az elso modul 2 magjara, es a masik 3 modul meg le van kapcsolva, igy energiamegtakaritas van. Valamint a turbo core orajel is magasabb (4.2) GHz ha csak 1 modul mukodik, ha mind a 4, akor csak 3,6.
A 2600K alaporajelen turbo nelkul (3,4Ghz-en) az FX-8150-el akkor van pariban, ha az fel van huzva 4,7Ghz-ig. 2V-os magfeszultseg jesszus, hutsed csak, mig intelnel a 0.8V-on nalam nyugodtan ketyereg
Egyebkent 1,4V-on a 2600K is megy 5GHz-en leggel, akkor az AMD-t hova kene hozzaloni? 7Ghz-re? Nitrogennel? 
-
Xaels
félisten
Annyira nem is rossz. Egyelőre még új a holmi, még biztos finomítanak rajta és mivel a játékok 99,9%-a sincs rá felkészítve illetve ott egy bizonyos részletességnél így is úgy is VGA limit lesz így nem félek, hogyha ilyenre frissítek valamikor akkor nem fogja sokáig húzni.
-
Mercutio_
félisten
Igaz nem Bull, hanem Llano, de azt is szépen lehet alulfeszelni, aki nálam türelmesebb és van ideje kitesztelni az ilyen értékeken hajtja.
-
[CS]Blade2
addikt
A pont ott lassú, ahol előre várták. 1 szálon elvérzik, pedig a magas órajel miatt itt előrelépést vártak. Játékokban szintén, egyedül annyi van, hogy VGA limit mellett a +-1FPS-es eddig hibahatárnak tartott tartományban ő van előrébb pár tized FPS-el. A 3. pedig fogyasztás, ahol megint csak hatalmas kontraszt, lényegében sokan azt várták, hogy termelni fogja az áramot, ami helyett bőségesen fogyasztja.
És ami nagyon gáz, hogy pont a tömörítésben jó, amit viszont egy potenciális AMD vásárló figyelmen kívül hagy, mert mindegy neki, hogy 2 vagy 3 perc alatt tömörít. -
naszvalo
tag
-
Def26
félisten
No most már akkor lenyugodhat mindenki. Jöhettek venni a forint miatt drága SB -t.

-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Igen, a hardver mindig előbb jön, mint az azt kihasználó szoftver, ebben nagyon igaza van Abu-nak. De nem csak PC terén van ez így, okostelefonoknál is ez figyelhető meg. Jövőre 4 magos, 2GHz-es meg 4 magos GPU-k jönnek, közben meg az Android (jelenlegi verziója) akkora rakás hulladék, hogy a jelenlegi hardvereken is képes laggolni, szaggatni, belassulni és alkalmazás sincs 2 magra, nemhogy 4-re. iOS-en van egyedül rendesen kihasználva a hardver (Infinity Blade I-II: Unreal Engine 3)
Ebben igazából egy valami a jó. Több pénz marad az ember zsebében. Én is elvagyok a 3 éves i7-el, hiszen mire tudnék váltani jelenleg? +10%-ért SB-re vagy Bulldozerre. Más lenne a helyzet, ha mindenhol lenne AVX pl. akkor +100%-ért vehetnék SB-t, de amíg ez nincs mi a bánatnak?

-
joker1220
őstag
Ebből következik hogy ha az OP rendszer képtelen normálisan kezelni, akkor az adott rendszeren futó programok sem fogják tudni kihasználni 100% ban, nemigaz!?
Én csak abból következtetek hogy a Phenom II is nagyon sokat változott a kiadáshoz
képest.Lassan szerintem a kalsszikus értelemben vett ''mag'' is el fog tűnni ahogy fejlődik
a technika, a napokban olvastam egy logout os cikket, álljon itt egy kicsit
elgondolkoztató idézet;,,Ennek jeléül álljon a végére itt egy meghökkentő adat: még 2007-ben (!!) a Tilera nevű cég egy 64 magos processzorral állt a nyilvánosság elé, és rögtön közölték is, hogy a technológiájuk lehetővé teszi több száz, vagy akár több ezer magból álló processzorok előállítását is. A titok a központi adatbusz száműzése és a magok mátrixba szervezése. A Tilera céget Dr. Anat Agarwal, a MIT egyetem professzora alapította, s nem kevesebbet állított, mint hogy a TILE64 teljesítményben tízszeresen, hatékonyságban (fogyasztás) pedig harmincszorosan múlja felül az Intel szerverekbe szánt kétmagos Xeon processzorokat.''
-
-
Móci
addikt
Hát ez így nekem sem nagyon jött be, pedig nagyon vártam. Ha úgy lesz itt is, mint a Phenommal, akkor lehet még belőle valami nagyon jó.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Csak a jövő év vége felé érkezik. Abban az ütemező már fekszik a N(
)ulldozernek, ezt az előzetes fejlesztői OS-sel az AMD is kimérte.(#216) ProEvoFan: Az Unreal Engine 3 is kiegészíthető ezzel a fícsőrrel, és akkor teljesen hardveres lesz a texture streaming. Meglepődnék, ha az új 3.9-es verzió nem támogatná, hiszen a VGA-gyártóknak ez számottevő előrelépés.
(#219) BMW001: Az SSE2 óta az utasításkészletek kezelése eléggé mostoha. Kevés fejlesztő tulajdonít neki jelentőséget. Igazából az SSE2 manapság nagyon fontos, de utána elhanyagolható a többi. Persze ez a lustaság, vagy csupán kevesebb erőforrást akarnak befektetni a fejlesztésbe. Ez lesz az XOP-vel is. Ahol nagy előny, ott az AVX mellett ezt is támogatják, de amúgy nem igazán.
Beruházni beruházhatsz, de most jobb kivárni. Sajnos eléggé szar a helyzet, mert a legjobbnak a 2500K tűnik, de ott az I/O virtualizáció hiánya. A 2500-ban ez megvan, de ott meg nincs tuning. Szívás az egész most. Ebben a prociban meg nincs IGP. Jövőre már elvileg jön olyan játék, ami OpenCL-en fizikázik, és ott az IGP aranyat érhet, mert nem kell a VGA-t terhelni vele. Igazából már a Dirt 3 is ilyen pár fizikai számításra, de a DirectCompute-on belül. Mondjuk mindegy, elvagyok még a C2Q-val, szóval részemről várok a Trinity-re és az Ivy-re. Most már IGP-sre ugrok.

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MPowerPH
üzenetére
Igen. Az OS ütemezőjét átszabni elég problémás, mert sok dologra van befolyással. A programkód átírása a legegyszerűbb része a dolognak, de azt a kódot tesztelni kell, és nemcsak a Bulldozerre, hanem a többi termékre is. Ez nyilván nem kevés idő. Ezért mondom, hogy igaz amit az AMD mond. Valóban sokat számít ennél az architektúránál az OS ütemezője, de nem látom, hogy ezt gyorsan lehetne az AMD igényeihez igazítani. Persze ha megtörténik, akkor úgy 2-10% plusz befigyelhet majd. Nyilván a Win 8-cal teljes lehet a támogatás. A Win 7 fejlesztésénél még nem létezett működő Bulldozer.
Az AMD is megoldja. Az x264 már támogatja az XOP-t, és a Battlefield 3 is kap Bulldozer optimalizálást. Az új programok esetében a fejlesztők már figyelembe veszik a processzort, mert kapható, és eléggé eltérő a rendszer felépítése az eddigiektől. Erre az AMD-nek van dokumentációja, hogy mire kell figyelni.
-
MPowerPH
félisten
Az AVX sehol nincs támogatva, SP1 -ben benne van, azt smafu. Nem származik belőle semmi előny, maximum lehet gyönyörködni a LinX által dobált giga GFlops értékeken.

1 év? Akkor reálisan nézve 1 évig nem érdemes a Bull -ba beruházni. Addigra már bőven kint lesz az Ivy, az már más kérdés, hogy ott az IGP lesz izmosítva, de a 22nm -en még kedvezőbb fogyasztás és hőtermelés várható, alacsonyabb gyártási költségen. Tehát akkor megint sakk-matt?!
Abu85: Érem, és köszi a felvilágosítást.
Így sok kérdés tisztább. -
keIdor
titán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
2012 Q4, szerintem november.
-
szacsee
nagyúr
4-5 évig sem Intel (azért mert nincs konkurencia) sem AMD nem ad ki olyan platformot mainstream kategóriában ami ellépne nagyon az SB-től.
P4-C2D és Clarcdale-SB szinten volt érezhető váltás, a következő majd akkor jön el, ha mindenki teljes mértékben fuzionálni fog... az meg arrébb van.
Fogyasztásról pedig annyit, hogy SB 1600Mhz-re veszi vissza a frekit tuning alatt is közel 1V-os fesszel. 4,5Ghz-en Erdei88 mért Z68-al dedikált VGA-val üresjárati fogyasztást és 42-45W-ból megállt, úgy hogy terhelve a proci 4,5 Ghz-en ment.
Gondolom netezés, tapogatás közben sem megy 5% fölé a terhelés, így idle fogyi a mérvadó.
Játékok és munka mellett persze számít. AMD-nél ha jól sejtem szorzó + "FSB" emeléssel megy a tuning, tehát üresben az emelt "FSB" és a legkisebb szorzón fog ketyegni a proci, így többet eszik mint pl SB.
Durván 50W többletfogyasztás 6 órás napi használat mellett ~500Ft-ot jelent havonta, ami 5 év alatt 30K-t jelent. Ha 7/24-ben megy a gép, akkor az durván 100.000Ft. Azt meg inkább családra költöm. -
atti_2010
nagyúr
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Már letölthető a Microsoft oldaláról a tesztelőknek szánt verzió, szerintem meg az idén lesz beta.
-
_Atesz
addikt
válasz
joker1220
üzenetére
Csatlakozom, ez egy teljesen új fejlesztés, most még kicsit korai is összeereszteni a többi versenyzővel. Aki meg a friss tesztekből vonja le a hosszútávú következtetéseket, az vagy Intel fan és trollkodik, vagy el se olvasta a cikket (vagy ha elolvasta is, meg se értette
) -
Löncsi
őstag
Kevés.

Egy jó árazás viszont sokat dobhat az összképen.

-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Szerintem ez a proci csak a Windows 7 Service Pack 2-nél vagy a Windows 8-nál fog rendesen megindulni, azok meg szerintem nem most lesznek, inkább csak 1 év múlva.
Az AVX miatt az SB is szépet gyorsult Service Pack 1-nél, igaz csak benchmark-ban, mert a mai napig nincs AVX támogatás programokban, vagy rosszul tudom?Az R600 tényleg jó példa, de az jó 7-8 hónapot késett ha jól emlékszem.

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
joker1220
üzenetére
A C0-s steppinggel csak magasabb órajelek lehetségesek, és a fogyasztás lehet jobb, de ezt a magasabb órajel elfedi. A működés szempontjából a B2.G teljes, amennyire ez teljes lehet a hardver és a mikrokód oldaláról. Az OS ütemezésén meg a C0 sem javít, ugyanúgy rosszul lesznek kezelve a szálak.
-
kNG
senior tag
NA erre vártam egy jó ismerősömmel egész tavasszal, amíg meg nem untuk és be nem neveztünk egy AM3+-os alaplapra, és egy Phenom 2-re mindketten...és a bull... megérkezett...5-6 órája...és több mint 200 komment OMGWTF!

-
MPowerPH
félisten
Asrock P67 Pro3 ennyibe kerül. Nincs multi gpu támogatás, de ebben is megy 5GHz-t a 2500-2600K is. Mi kell még?
A Gulf mindössze 20W-al eszik többet, mint a csúcs FX. Cserébe más kategória minden téren, az árát is beleértve. De a vicc az, hogy majd ugyan annyit eszik, és 2 éves architektúra. Teccik érteni? A 2600K -t ide se hozom, full terhelésen 70W-al eszik többet. És annak a teljesítménye csöppet nagyobb. Nem értem miért jó ez, ha majd azonos áron gyengébb teljesítmény mellett majd 40%-al többet fogyaszt?!
Abu85: Ez így még sötétebb jövőképet mutat.
Bár az MS -t ismerve nem csak mutat, hanem az is lesz. Következő SP-ben? Az hány hónap? Nem olyan egyszerű az, hogy 1-2 hónap alatt életképes állapotban legyen.mod: Az NV mindig megoldja, hogy amit kiad hardver, arra illeszkedjenek a frissen megjelenő game -ek pl. Tehát ez is egy járható út, igaz nincs ingyen. Talán ezt nem engedheti meg magának az AMD.
-
joker1220
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Van benne valami az biztos, de ha a hardver gyártók a szoftveresekre várnának akkor azt hiszem évente jönne ki valami újdonság.
Egy játék fejlesztése gyakran akár dupla annyit időt is igénybe vehet mint egy hardveré,
ezért a megjelenéskor szerintem sosem lesz semmilyen hardvernek teljes körű
támogatottsága.Ráadásul általában hardver oldalon is egy létező procihoz készítenek alaplapot és nem
az alaplaphoz készítenek processzort
Elég érdekes helyzet volt ez, sok csúszás, stb...én arra leszek kíváncsi hogy mit
fog alakítani a Bull majd egy újabb stepping-el
Addig marad a Phenom II, no meg a Cedar Mill D352

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MPowerPH
üzenetére
Nem hiszem, hogy olyan egyszerű a Win 7 ütemezőjét átszabni. Elég komoly módosítást jelent. Erre várni felesleges, ki tudja mikor lesz ehhez csomag. Én a következő szervizcsomagra tippelek, de lehet, hogy az AMD rágja az MS fülét, hogy hamarabb meg legyen oldva.
A programok szempontjából a hardver mindig előbb jön, mint a szoftver. Ha a hardver kiadását húzod, akkor a programokat nem optimalizálják rá. A játékok között így is a BF3 lesz az első, ami ténylegesen alkalmaz Bulldozerre optimalizálást. Nyilván a folyamatosan frissülő programokhoz lesz támogatás, de a régi, lényegében nem frissülőkhöz már nem, vagyis lehetséges, de elég kicsi az esélye.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Meshtastic
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

kár h most nem tudták megcsinálni mint a hd6000asoknál h megjelenéskor teszt is

Talán csak annyit, hogy a "fordítok" felütés nem irányodban ment, értsd jól... 

Na mind1, ha nagyon jól árazzák az dícséretes, de a felső kategóriás inteleknek még csak árverseny sem lesz, mert nem egy súlycsoport. És még csak alap órajeleken.