Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Milyen okostelefont vegyek?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
Külföldi tesztek alapján nem valami fényes a teljesítménye a Bulldozer-nek.
Ha így megy tovább az AMD sosem lesz képes kilépni az Intel árnyékából, belefulladnak az önmaguk keltette "hájp"-ba. A Phenom-ból is csak második nekifutásra sikerült valami ütős processzort összedobniuk.
Az lesz a vége a nagy Fúziónak hogy két szék közül a földre csüccsennek. Még a végén a VGA szegmenst is elszúrják pedig ott már méltó ellenfele voltak az nVidiának.
Nem értem én az AMD-ét.
-
P.H.
senior tag
válasz
üzenetére
Erre hadd reagáljak, Te is is MongolZ is jól leírtátok a dolgot. Viszont gondoljuk tovább! Ha ránézünk a mostani Bulldozerre, látható, hogy 256 bites kódokban nem lesz számottevően gyorsabb, mint a 128 bites kódokban, viszont (bár eddig nem sok 256 bites program van, de úgy tűnik,) elég gyorsan lehet találni olyan esetet, amiben kifejezetten lassabb. Te jelenleg bíznál 256 bitesre fordított programokat Bulldozerre? Vagy ez direkt kitolás lenne vele? Az x264 fejlesztőjének pár kiszivárgott és összegyűjtött kommentje (utolsó előtti blokk).
Most ha akármilyen megfontolásból nem fordít 256 bites kódot AMD-re az Intel fordítója, akkor jót vagy rosszat tesz neki?Mondjuk ugyanez lejátszódott nem is olyan régen, a K7/K8 vs 128 bites SSE esetében is, ott is a 128 bites kód nem volt egyértelműen gyorsabb, mint az x87, sőt nem volt nehéz olyan helyzetet találni, ahol lassabb volt (emlékeztek?). Ez 2007-ben változott meg, ahogy megjelent az AMD 128 bites FPU-ja, ami elterjedtségét tekintve talán 2009 körülre nőtte túl a sikeres Athlon64-eket. Tehát 2-3, legfejlebb 4 éve elavult az x87? A programok egy része meg közben úgy maradt, ez van; főleg azok, amik verziófejlesztése eléggé lassú.
Én se örültem ennek az Intel-fordító mizériának anno, de újragondolva az egészet (fordító, az Intel-nél nyilván nem elemzik egyes kódok végrehajtását a konkurencián alaposan, csak hoznak egy döntést, fordítanak-e AMD-re SSEx vagy jelen pillanatban AVX-kódot), lehet, hogy a teljes időtávon nézve nem is volt olyan rossz ez, csak az 2007 után? Nyilván néhány éven belül (legalább egy gyártástechnológiai váltás után) 256 bites végrehajtók lesznek a Bulldozerben is, de most helyes vagy helytelen döntés lenne - vagy csalás? - 256 bites programokat futtatni Bulldozeren?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Attix82
üzenetére
Megteheted, de a motor már akkor is újrakalibrál, ha új drivert raksz fel. Ha a hardver felépítése változik meg, akkor meg pláne.
Lehet hülyeségnek nevezni, és valahol az is, de Carmack tisztában volt azzal, hogy olyat tervezett, amire a mai hardverek nem ideálisak. Ez a motor a jövőnek szól. Überbrutális képességei vannak, de jelenleg ezek nem használhatók ki, és egyhamar nem is lesznek kihasználhatók. Ebből a szempontból nem igazi a rendszer, és lehet azt mondani, hogy túlságosan előredolgozott Carmack. Ezért nyomja annyira a médiában ezt a PC-s játékplatformnak vége dumát, hogy a VGA-k minél hamarabb kipusztuljanak, mert ezzel a motorral ez az önös érdeke. Nagyon haragudnak rá egyébként a VGA-gyártók. Főleg azért, mert őket teszi felelőssé a PC-s Rage sikertelenségéért.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Attix82
üzenetére
Ezzel a motorral hülyeség így tesztelni. Ha nincs minimum 4 magos rendszered, akkor eleve nem állítja be a játék a durvább részletességet.
Erre nincs teljes lehetőséged szimpla konfigfájllal. A patch még az elterjedt parancsok átállítását is megtiltotta. Beírhatod, de nem aktiválja.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KAMELOT
üzenetére
Tök mindegy a Rage szempontjából. Nem lesz gyorsabb. Ezen a Kepler és a GCN változtathat, de arra patchelt támogatás kell. Az ID Tech 5 majd akkor fog igazából tündökölni, ha megjönnek az új konzolok, és a cégek rá lesznek kényszerítve az integrálásra. A tervek szerint a VGA-k szerepe nem szűnik meg, de kvázi a post-process effektekre korlátozódik.
-
Attix82
addikt
Ezt találtam: [link]
Elméletileg nem kell neki sok mag.
Abu85: Akkor végülis ha manuálisan beállítja az embert a részletességet akkor nincs gond.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem, mert lényegében csak azt tudnánk mérni, hogy a textúrákat a magok milyen gyorsan konvertálják át. Természetesen ez a szálak számától függ. Nyilván egy 8 szálat kezelő proci brutális előnyben lesz egy négy szálat kezelővel.
Erre a motorra csak a Zenimax fejlesztői építenek. Az ID-t ezért vették meg, hogy legyen egy jövőbemutató motorjuk. Licencelni az ID Tech 5-öt nem lehet.(#1786) Attix82: Maga a játék jól van megírva, csak az auto balancer rosszul lövi be a gép teljesítményét néha. Ez a legnagyobb probléma, ami okozza a legtöbb gondot. Ezt kell rendbe rakni.
-
KAMELOT
titán
Igen ez meg a másik dolog. Vitáznak itt a fórumozók olyanokon ami még le sincs tesztelve és be sincs fejezve.
BF3 véglegesítése és az AMD megvétele után lehet mutogatni a screenshotokat azzal többre megyünk majd. Mert grafikonokkkal ki lehet törölni. Képet szeretnék látni és konfig beállítást. Mennyi GHz stb.(#1784) Abu85: ezért jobb ha GTX570/580 kártyával játszuk majd a gameket. CUDA + PHYSX
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Attix82
üzenetére
Talán mert nem a VGA-tól függ, hanem a motor auto balancer rendszerétől. Ebből a játékból PC-re tuti termék nem lesz. Annyira újszerű technológiákat használ, amelyeket a mai PC-ken nem lehet jól megoldani. Egyedül talán az Xbox 360 felépítése felel meg valamennyire hozzá, de az sem az igazi. Majd az ID Tech 5 a nextgen konzolokon teljesedhet ki, illetve a PC-n akkor, amikor beindul a komolyabb integrálás architekturális szinten.
-
Hajdi
senior tag
Ha már játékok, nekem Rage alatt teper mind a 4 mag rendesen. Fraps alatt be is esik az fps 12-re, beton 60-ról. Eleinte nem tudtam mi a probléma, aztán megnéztem a proci kihasználtságot és lám...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
->Raizen<-
üzenetére
A Frostbite 2 egy picit más motor. A BF3-ban fél GB egy Full HD-s kép 4x Deferred MSAA-val és render targetekkel. Ez eléggé példátlan, de a cumpute shaderes deferred rendering a deferred rendering technikák közül a legjobban zabálja a VRAM-ot. Ezért is alkalmaz a motor Tile-based deferred acceleration technológiát, hogy ha már a VRAM igény nem tartható féken, akkor legalább a memória-sávszélesség igénye egészséges legyen.
-
válasz
Attix82
üzenetére
Hol volt az a kérdés?

Ezzel kezdődött:
Szerintem zárjuk is ezt a BF3 komoly 8 magos kihasználtságát mert már a falra mászok tőle
És linkeltél mellé egy skálát, amiben egy deka 8 magos cpu sem volt...
Azt én egy percig nem vitattam, hogy egy 4 magossal is bőven játszható a BF3, de egyszerűen ez a mondatod hülyeség: Mint láthatod 4 mag - 6 mag -4/8 mag már mind1.
amit az általad linkelt grafon is lehet látni, a min fps-ek növekedéséből a magszámnövekedése mellett.....
-
-
Paul119
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
pedig valószinűleg ezért fogyott ki a szufla 570 alól is ugyan úgy elfogyott volna a kakaó az 1200mbal( tapasztalatból mondom ( volt 570esem és 6950 2gb is és sokat jelent a 2gb +wram de majd a végleges játéknál fog kiderülni+ javítások, normalizálások
-
->Raizen<-
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
1 gb-os vga bőven elég már megint azt hiszed hogy kevés pedig lóf@szt.
Nézd csak mennyit ér a 2 gb-os 6970 az 1 gb-os 560ti-val összehasonlítva én nem látok sehol durva belassulást magas felbontással aa-val használva azért mert 1 gb-os a vga-m.
[link]
A bf3 beta olyan amilyen nem végleges instabil bugos engine. Mint már írtam haver a 2500k-val high beállítással 1600*900-as felbontással nézte a 60 fős pályát kizárt dolog hogy azért lassult be neki mert elfogyott a vga ram.
-
Raymond
titán
Az osszes X2 desktop proci volt es sokaig csak $500 felett lehetett kapni. 2005 nyar vegen jott a 3800+ a maga $354 araval es csak akkor estek az arak $500 ala. A masodik a sorban a 4200+ volt ami lement $537-rol $482-re. A tobbi harom mint $500 es $1000 kozott volt egeszen 2006 juliusig amikor a Core2 megjelenesevel gyakorlatilag felezodtek az arak.
-
Prof
addikt
Jól néznénk ki ha egy idei 70ezer forintos proci már nem lenne elég játékra :d
Más komplett gépet rak össze ennyi pénzből.
Mind a 2500-2600k, Bulldozer még 5 évig elég lesz minden játékra.Emberek hajlamosak azt hinni hogy a procijuk lassú, mikor legtöbbször a HDD és a VGA miatt mennek lassan a programjai.
-
Prof
addikt
Sajnos ezt túlzott optimizmusnak tartom. Már nagyon rég a piacon vannak a 4 magos procik és azóta se sok (program) pláne játék van ami egyáltalán a 4--et kihasználja pláne nem 6-ot ill 8-at.
Pedig elhihetted mióta az Intel 4 magosokat gyárt neki is az lenne az érdeke hogy az embereknek kelljen és legyen program ami kihasználja, mert csak akkor cserélik le az 1-2magos gépet.1 vga-s rendszerben fullhd felbontásban bőven elég lesz még 2 évig egy oc-s phenom 2 is.
Ehhez olyan fejlesztőeszközökre, programozókra lenne szükség ami jelenleg nem sok van.
Egy játéknak több olyan feladatot rá kéne terhelnie a procira, amivel a vga-t terheli jelenleg. -
MongolZ
addikt
-
MPowerPH
félisten
válasz
joshua7
üzenetére
FX51 és 53 az volt a probléma, hogy nem a 939-es foglalatba illeszkedtek, hanem szerver foglalatot igényeltek(940). Ugye az FX55 volt az első 939 -es single core, aztán jött az FX57 SC, FX60 dual core. Akkoriban az Intel még a netburst felé kacsingatott. De az FX60 tudott 3.3Ghz -t is, ami kiemelkedő volt abban az időben egy AMD procitól. És sárba taposta a 4GHz+ -on járó Intel EX procikat.
Abban az időben még szerettem az AMD -t, Athlon64 -ig nagyon jó procikat csináltak. Aztán jött a Penryn, és valaminek vége szakadt.darky@: Mit vársz egy 1Gb-s VGA -tól?
Próbáld már meg a duplájával, akkor világos lesz miről van szó. -
MPowerPH
félisten
Persze. FX60 néven futott, anno vért izzadtam mire sikerült beszereznem.

Jah, és a link: AMD Athlon 64 FX-60 - ADAFX60DAA6CD
Itthon 250k körül lehetett hozzájutni, nekem 140k -ba fájt kicsivel később, egy DFI Venus -al karöltve.
-
-
KAMELOT
titán
Várjunk meg már valakit aki vesz ilyen procit és hajlandó lesz teszteket mutatni! Így csak levegőbe beszélés az egész.
-
MZperX75
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
(valahogy kb ezt proszáltam leírni a kolegának) -
válasz
Attix82
üzenetére
Bááá, utoljára írom le, talán azért csak az AMD-nél van, mert az Intel esetében nem valós magszám/végrehajtóegység növekedés történt, csak HT, ezért nem kapsz pluszt a 4/4-hez képest a 4/8 esetében.....
De én tényleg nem tépem tovább a szám, látható, hogy fiszikai végrehajtó egység növekedése mellett skálázódik fölfele, míg "virtuális több szálúsítás" mellett pedig nem. De látom, hogy magas neked, hogy megértsd a dolgot
-
MZperX75
addikt
válasz
rambustibi
üzenetére
"Én pedig PC-ről konzolra és konzolról vissza PC-re, mert a jó autószimulátorok számítógépre vannak"
Kiegészíteném szerintem konzolon pont hogy az autós games-ek még szódával elmennek,hanem Fps játékok nagyon gyengék a konzolon+stratégiai játékok szinte nincsenek is.Ez így van egyébként ahogy mondod!, Én csak a konzolt hagytam ki ebből az egyenletből!

-
coolpet
senior tag
Ejj ne higyj a sok tunermaniasnak.
Jatekgep + 2 evre ha egy 200bol ki akarsz jonni, akkor sasold meg a konfigom.
De ha csak jatekra lesz, es nem komoly munkara, akkor i5-2500K, valami cf kepes lap, 6870, 4Gb ram, teras Hdd valami 10k-s tap, meg egy 10k-s haz oszt jo8, 150bol kijon

Es boven eleg lesz 2 evre. fullhdban
50-100 fps/game valogatja. -
dezz
nagyúr
Erősen attól függ, ki mire használja... Videókódolásban és 3D renderingben ("Intel-bérenc" Cinebenchet hagyjuk!) az i7 2600 szintjén van, sok más sokszálas alkalmazásban valahol a 2600 és a 2500 között van, de min. 2500 szint. Miközben árban az utóbbi. Kevesebb szálat használó programokban (pl. játékok) valóban kicsit lemarad. Kérdés, mekkora érvágás, ha egy játék 1024x768-ban 200 fps helyett 150-et megy, ha értelmes felbontáson megegyezik az eredmény?
-
-
Kapti
tag
Hát sajnos több külföldi tesztet végigolvasva bukta lesz az új Bull.
AMD-nek nagyon csökkentenie kellene az árát, hogy egyáltalán valaki rászánja magát a vételre. A 8 magos Bullt 40 ezer alatt kellene árulni ahhoz, hogy egyáltalán gondolkodóba essünk, de a fogyasztás és a játékok alatt mutatott nagyobb teljesítmény miatt még úgy is jobb választás az i5. -
Paul119
addikt
válasz
fatallerror
üzenetére
középkategóriásra meg tök fölös a 2gb semmit nem segít rajta oda szimplán azért lesz hurka mert "középkategóriás"
-
-
McCartman
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
nálam gtx 460 társaságában egyáltalán nem köhögött a 2500k 1680*1050ben , maxon.

-
Kayla
tag
Szerintem, nem érdemes azon vitázni kié, vagy melyik gyártóé a jobb.
Tesztekben elkel, hogy keserítselek, jelen helyzetben az FX bull picivel jobb a 2500K nál, bár nyilván vannak olyan területek, ahol erősebb. Igaz ez nem számottevő.
Nekem speciel 2600K-m van, és nem fut rosszul, mindenre elég amire jelenleg szükségem van.
Közel hat évet vártunk az AMD ismételt labdába rúgására, most ez megtörtént, valóban 1 jó processzort kaptunk, de a válasz nem marad el: Ivy Bridge 2012-ben debütál.
Persze az AMD nek ott az "ATI" mint előny, de másik oldalon, az Nvidiával is megy a biznisz.
Amúgy itt 1 test, ajánlom figyelmedbe:
[link]
Mindenkinek szép napot.
-
Paul119
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
ebből max az látszik hogy a gtx560 1gb memóriája elfogyott,6950 2gbal nem voltak ilyen gondjaim hogy bármikor is be esett volna 30 fps alá

-
hitman6
csendes tag
sajnos befutott ez a fos, nem baj, igy nem cserélem le a Phenom II 1090T x6-osom, mert ahogy elnéztem, nem nagyon jobbak, sőt inkább rosszabbak ezek az FX névre méltatlanok, 4Ghz-en hajtva egy 1090T mindent visz
-
Cybertrone
veterán
Hat mag atlag 60%... HT-hoz hozza se szagolt... Kilogoltam aidaval! Nyolc magtol ez messze van, viszont mindket vga fullon ment...
-
Attix82
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Nekem se volt, amint lejjebb vettem a grafikát, úgy hogy a GPU % mutatóm 80-90% mért....fix 60 fpst tudott kipumpálni. 60 playernél ugyan azt a szitut gondolom nem tudtátok generálni
...15 rakétarobbanás + 5 gránát füst.Szerintem zárjuk is ezt a BF3 komoly 8 magos kihasználtságát mert már a falra mászok tőle

Bf3 egy adott CPU Scale: [link]
-
tome.jr
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Nem inkább a vga köhögött ott?
-
Attix82
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Nyugi én is próbáltam
....nem volt probléma.....inkább a VGA GPUja folyamatosan 99% volt GTX460....sajnos full grafon már gyenge hozzá. Messze volt a Fulltól, simítás be se volt kapcsolva.VGA kihasználtságot kellett volna nézni, és rájössz mi a szitu.
VGA test: [link]
6990nel mértek 47 fpst is.
-
Milka 78
nagyúr
Kíváncsi leszek 1 hónap múlva milyen kifogás lesz...vagy esetleg tuti fülest kaptál.Én sem kötekedésből,pusztán kíváncsi vagyok te mit tudsz amit mi nem.
Mod.Legyen igazad(én örülnék neki
),de sajnos nem jövőre kéne a teljesítmény hanem most,mert ugye nekem is most kéne gépet vennem és annak szeretném az előnyeit most élvezni.A ködös jövőbeli reményekkel sajnos már megégettem magam egyszer... -
fauv
őstag
-
bozont
veterán
Melyik játékok lesznek ezek (BF3 kivételével)? Nem kötekedésből kérdezem, tényleg érdekel.
De mondjuk azt kötve hiszem hogy egy 2500k procin nem fognak jól futni. Szerintem 2-3 évig simán ki lehet húzni egy olyannal és ha már kevés lesz, akkor oda a Bulldozer sem lesz elég nagy valószínűséggel. -
stratova
veterán
válasz
Zeratul
üzenetére
S lőn:
Athlon64 FX-57 és Athlon64 FX-60 1 illetve 2 maggal. -
-
M@cika
őstag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Persze, menni fog, csak a lényeges upgrade-eket nem fogod tudni kihasználni.

-
Attix82
addikt
Ha erős 8 magos procik kellenek majd a játékokhoz, ez édes kevés lesz (ha már most gyenge játékba)....de ez még azért soká lesz, így felesleges ezen filózni. Jelen és a közel jövő ami érdekes, most kihasznál 1-2 játék 8 szálat, de 4 magon is ugyan azt hozza mivel csak szét tudja osztani a feladatokat, de lényegébe más nem történik.
-
Prof
addikt
válasz
üzenetére
pl. Innen vesszük a 20x nagyobbat:
Intel Market capitalization
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Akció! Bontatlan Sandisk SSD Plus 2TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A jövőben erre a motorra írt játékok valószínű kamatoztatnak majd a 8 magból.

(valahogy kb ezt proszáltam leírni a kolegának)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
AMD-nek nagyon csökkentenie kellene az árát, hogy egyáltalán valaki rászánja magát a vételre. A 8 magos Bullt 40 ezer alatt kellene árulni ahhoz, hogy egyáltalán gondolkodóba essünk, de a fogyasztás és a játékok alatt mutatott nagyobb teljesítmény miatt még úgy is jobb választás az i5.
....nem volt probléma.....inkább a VGA GPUja folyamatosan 99% volt GTX460....sajnos full grafon már gyenge hozzá. Messze volt a Fulltól, simítás be se volt kapcsolva.