Hirdetés
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Milyen okostelefont vegyek?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Mert X bench max vga limites eseteiben leginkább a vga határozza meg a pontszámot... ez aztán a komoly fegyvertény
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
->Raizen<-
veterán
Aki a bulldozer tesztek után a magas órajelen járó phenom 2 x4-es prociját i5 2500k-ra akarná cserélni ne tegye! [link]
-
törölt tag
Azért ezeket a problémákat is át lehet hidalni.Én a következő üzleti ajánlattal fogok élni az AMD felé (írásban) és szerintem ez nem is naivitás:"Mivel a termékük jelen pillanatban csak 40%-ban hasznosul, ezért én az eladási ár 50%-át fizetem most (jóindulatom jeléül).Amennyiben megvalósulnak a jövőbeli optimalizációk,mintegy becsületkasszaként átutalom Önök felé a fennmaradó vételárhátralékot" best regards,szunya1 ph user from hungary

-
dezz
nagyúr
válasz
üzenetére
A kijelentésed alapján egyesek azt gondolhatták, hogy a másik kód alkalmazása önmagában csalás, ezért írtam, hogy csak akkor, ha az lassabb, mint lehetne. Nem igaz, hogy mit kell ezen még ennyit lovagolni...
"A SuperPI-t te hoztad fel példaként..."
Az "Intelre optimalizált"-nak lehet olyan jelentése is, hogy az Intelnek kedvező. Nem is lenne gond, ha valami olyat használna ki, amivel a lehető leggyorsabban lehet megoldani valamit, csakhogy az x87 Intelen is jóval lassabb, mint az SSE2... Szóval, tök értelmetlen használni.
(#1594) siriq: Win8-nál nem kell állítania semmit. Mutass példát a GPU-bound esetre...
-
siriq
őstag
Szerinted amikor mar meg van a cpu a user majd neki all allitgatni mindenfele dolgokat a gepen csak, hogy nyerjen 10-15%-t? Sokan orulnek ha be tudjak kapcsolni. Megveszik neki/meg veszi maganak. Lehet van annyi penze, hogy siman bele fer neki a 8150. Nem fog allitgatni semmit. Kesz termek kell, kesz beallitasokkal. Kicsomagolom es megy ahogy kell. Az aramszamlan meg erzoni fog az uj gep megint nem fog orulni az ember.
Gpu-s helyzetnel is le van maradva sokszor.
Mondom ez van most. Nem a ha meg sok ha-ra kivancsi az ember. Kesz termek, mostani teljesitmenye. -
dezz
nagyúr
1-nél több, de 5-nél kevesebb szálas alkalmazásoknál 15%-ot lehet nyerni azzal, ha szétosztjuk őket a madulokra (1 szál/modul). Ezt már most is meg lehet tenni. Fordításkor a megfelelő aligning betartásával is lehet nyerni valamennyit.
Aztán van egy olyan dolog, hogy GPU limites helyzetben (mint manapság általában) áttevődik a fontosság a CPU-magokról a rendszer többi részére, ami AMD oldalon jobbnak tűnik, ez akár érezhető előnyt is jelenthet (azon a néhány fps-en felül).
-
törölt tag
(#1589) dezz: "Erre írtam, hogy a másik kód önmagában nem csalás, csak akkor, ha az direkt lassabb, mint lehetne. Már megint tök egyértelmű dolgokon vitázunk..."
A másik kód a linkelt anyagra vonatkozott, vagyis hogy az SSEx képes AMD processzorokon is x87-es kódot futtat az Intel compiler. Szerintem is elég egyértelműen, hacsak nem olvastad el amit linkeltél.

(#1589) dezz: "Csak azt felejted el, hogy a ma már alig használt x87 késleltetésének többlete jóval nagyobb, mint pl. az SSE2-é, így a SuperPI nem reprezentálja a mai alkalmazásoknál fennálló helyzetet, ergo a SuperPI alapú hasonlítgatás kedvezés az Inelnek..."
A SuperPI-t te hoztad fel példaként...

-
siriq
őstag
Azt latom, hogy foggal korommel akarnak itt az emberek 30-40%-t osszerakni meg, mint xtremesystems.org-on .....
Ha igy ha ugy, meg talan az is jo meg ez is passzol..... (nem is az amd fordito van hasznalatban meg kitudja meg mi)
Ez van most, ezt kell szeretni, majd ha kijon a C0 akkor lehet megint erdemben vitatkozni.RealRape: arban nalam sem mehetne fentebb a most nyujtott produkcio alapjan 50 K fole. Ezert max a 8120-t vennem meg.
-
dezz
nagyúr
válasz
üzenetére
Igen, te viszont ezt írtad eredetileg: "Az "Intel-re optimalizált" mítoszra adott linkek mind arra játszanak, hogy az Intel illetve a másik rendszeren másik kódot futtasson a program. Ezt inkább csalásnak nevezném mintsem optimalizácónak." (Kiemelés tőled!)
Erre írtam, hogy a másik kód önmagában nem csalás, csak akkor, ha az direkt lassabb, mint lehetne. A linkeken olyan esetek vannak, amikor ez bizonyítottan megtörtént. Ha úgy írtad volna, hogy lassabb kódot, akkor rendben lennénk. Már megint tök egyértelmű dolgokon vitázunk...
"Azt a jelenséget, hogy a SuperPI a clock-to-clock mai is lassabban fut az AMD processzorokon más okozza. Az, hogy az AMD processzoron a lebegőpontos utasítások késleltetése nagyobb."
Csak azt felejted el, hogy a ma már alig használt x87 késleltetésének többlete jóval nagyobb, mint pl. az SSE2-é, így az x87 alapú SuperPI nem reprezentálja a mai alkalmazásoknál fennálló helyzetet, ergo a SuperPI alapú hasonlítgatás kedvezés az Intelnek.
(#1586) siriq: Nem olyan (a CineBench lassabbnak mutatja az AMD-t, mint több más 3D renderer) és uncsi már az állandó ferdítésed...
(#1587) RealRape: Ha úgy vesszük, a 81xx is az...
-
tranceplanet
addikt
Akinek most kell proci, annak az i5 a jó választás.
Bullt kb. jövőre lehet majd jó árban venni. Aki nem tud kivárni, annak marad az intel. -
->Raizen<-
veterán
-
Zeratul
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
BMW001: a Bull kihozatala 70% felett van. Az interlagos 2 bull egybetokozva. Teccikérteni?
A Llano kihozatala valóban 50%, ezt nyeli be a GloFo. A Llanora nagy a kereslet ezért kevés bullt lehet gyártani mert a GloFo gyártósora maxra van pörgetve az új meg még nem üzemképes, ami bullt meg legyártanak az elsődlegesen szerverbe megy, a maradék még működőképesből lesz az asztali bull. -
törölt tag
(#1551) dezz: "Nem hallottál még a code-path-ekről? Egyik rendszeren más kód futtatása, mint a másikon, miközben mindkettő külön-külön optimalizált a megfelelő rendszerre. Ez önmagában nem csalás."
Csakhogy amit linkeltél "Intel-re optimalizálás" ügyben, azok többsége nem erről szólt.
Hanem erről:
(#1551) dezz: "A csalás ott kezdődik, ha az egyik szándékosan jóval lassabb, mint lehetne. És az "Intelre optimalizált" sokszor éppen ezt jelenti."Vagy szerinted a külön-külön optimalizáltba belefér az, hogy az Intel fordítóval készült programok az SSEx kompatibilis kódok helyett x87-es kódot futtatnak csak és kizárólag az AMD processzorain ( A VIA-án nem! )? Vagy ez már a szándékosan jóval lassabb kategória? Mert szerintem ez utóbbi, vagyis csalás. A linkjeid többsége pedig épp erről az Intel fordító turpisságról szól...
(#1551) dezz: "Aztán ott van a másik eset, amikor egy kimondottan Intel architektúrára optimalizált kód fut rosszabban, mint lehetne, egy AMD procin. Erre a legjobb példa a SuperPI, de sok más programmal is hasonló a helyzet, ha nem is ilyen látványosan."
Úgy látom ideje eloszlatni ezt a SuperPI-féle Intel optimalizációs tévhitet is.
A SuperPI összes "optimalizációs trükkje" abból áll, hogy az akkoriban megjelent Pentium processzor szuperskalár képességét kihasználni tudó fordítóprogrammal készült. Az AMD processzorai a K5-től szintén szuperskalár felépítésűek, így attól kezdve a SuperPI AMD-re is optimalizált.
Azt a jelenséget, hogy a SuperPI a clock-to-clock mai is lassabban fut az AMD processzorokon más okozza. Az, hogy az AMD processzoron a lebegőpontos utasítások késleltetése nagyobb. Persze az egységsugarú user számára ez továbbra is azt jelenti, hogy "Intel-re optimalizált", hiszen gyorsabb...
szerk.: Ha valakit érdekel, hogy miért is olyan fontos a SuperPI esetében a késleltetés, akkor annak ajánlom, hogy nézzen utána a Gauss-Legendre algoritmusnak. A lényege, hogy minden egyes menetben megduplázza az értékes bitek számát, de ez a helyiértékről - helyiértékre számolás iszonyatosan nagy függőséget jelent.
-
_Atesz
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Én is pont ezt írtam, hogy nincs monopol helyzet = árverseny van.
"a piac tolja őket előre", erre meg azt mondom, ha én szabom meg, mit adok a piacra, a piac csak követni tud és ha kényszerülök is fejleszteni, azt semmiképp se ilyen ütembe teszem. Ezzel az Intel is így lenne, ha nem lennének Monopol státusz ellenes törvények - és felfogás.
Szerencsénkre van, úgyhogy mindenki, aki nem akarja a gatyáját is odaadni egy gépfejlesztéskor jobban teszi, ha szorít az AMD-nek, ahelyett, hogy fikázza. -
törölt tag
A Seiersbergi shopping city pc shopjában a csúcsmodell 279.90 EUR.Jó drága lett, a kisebb üzletek aranyáron fogják adni.Ráadásul Ausztriában a forgalmi adó is kevesebb,mire ez hozzánk elér lehet pislogni majd a polcok előtt.
-
_Atesz
addikt
válasz
MongolZ
üzenetére
Akkoriba az ismeretségembe senki se vett AMD-t, de akkoriba dolgoztam egy számtech boltba szervizesként és hidd el a kutya nem vette a kezdetleges AMD-ket, pedig sokkal olcsóbbak voltak. Az volt az AMD szárnybontogatása és a processzor főzősuli első leckéi. Az minden volt, csak konkurencia nem...
-
RealRape
csendes tag
-
atti_2010
nagyúr
Arról tud valaki hogy mikor jelenik meg az FX-4170 ?.
-
afterburner_
őstag
-
MPowerPH
félisten
Szerverfronton az Opteron sem éppenséggel olcsó, csak nem voltam világos. Ott semmi nem olcsó, és soha nem is volt az. Egyébként közgazdásznak tanulok, tisztában vagyok vele, mivel jár a monopol helyzet. De itt szó sincs annak a lehetőségéről, hogy ilyen kialakulhasson.
És ott megvannak a piaci igények, hiába kerülne az Intel abszolút monopol helyzetbe, a piac tolja őket előre.szunya1: 250 euro?
Mondtam én, mire ideér, már euroban lesz a dolláros ár. Bár a pozicionálás pontos, a két csúcs SB közé került.RealRape: Csak az a probléma, hogy nem 280 az euro már egy ideje, köszönhetően az itthoni helyzetnek.
-
törölt tag
Bécsben hétfőtől kapható-beszerezhető az Fx széria a DiTech-nél,aki esetleg arra jár és viszket a tenyere holnap már Bulldozerezhet

-
_Atesz
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Jelenleg egy szuper teljesítményű I5 processzor 40-50k között mozog. 2000 környékén, amikor a P2 korszak volt akkor nem volt igazi ellenfele az Intelnek és ez meg is mutatkozott az árakban. Akkor volt a jó kis celeron korszak, talán még emlékszel rá.. Tudod milyen árak voltak akkor? Pedig akkor a forint jóval többet ért.
BMW001: bizony a monopol helyzet kényelmessé teszi a gyártót. Megkérdezheted bármelyik gazdasággal foglalkozó embert, de elég ha belelapozol a történelemkönyvekbe. Olyan dolgokról vitatkoztok velem, ami full egyértelmű. Ez nem engem minősít.
Azzal meg pont a fenti sorokat támasztod alá Cybertrone-al szemben, hogy a szerver fronton milyen drága az intel. Nincs árverseny és máris csillagászati árak vannak. -
lenox
veterán
Azert ez nekem fura, hosszu pipeline, nagy cache latency, nagy tranzisztor szam, ezt mar mind lattuk korabban, mindig nagy hatranyt okoztak a gyartojuknak. Nekem meg keresnem kell az ertelmet...
-
MPowerPH
félisten
A high end kategóriában nincs. Nem véletlenül kerül egy oda tartozó Intel processzor 240k -ba. A fejlődés meg relatív, ebben a kategóriában már nem a desktop igények miatt fejlesztenek. A szerver/workstation vonalon kell kielégíteni az igényeket. És be kell látni, hogy a Bulldozer, és az SB-E is a szerver vonalról van lebutítva asztalira. Ott folyamatosan magas az igény a fejlesztésre, és az ár nem mérvadó, elég csak megnézni az oda szánt processzorok árcéduláját.
És szerver vonalon megéri fejleszteni, mivel a bevételek elég magas százaléka onnan származik. És egy új termék piacra dobása arra készteti a szegmenst, hogy váltson. Ez a normális. -
Cybertrone
veterán
Az az árverseny ahol mindkét gyártó közel azonos terméket közel azonos áron ad... Nem az hogy az intel a monopolitása miatt megteheti hogy leszarja az árakat, és 10k-val vagy többel is többet kér, mert úgy is kifizetik neki hisz az övé a gyorsabb termék...
Az amit te leírtál az minden csak nem árverseny... köszönöm a kioktatást, de nincs rászükségem
darky@:
Bezzeg te hatalmas bizniszmen vagy.. sőt...
-
KAMELOT
titán
Jól írod. Szomorú ,hogy van gépe az embernek ,de nem sokat ért hozzá. De ez már mindenki saját ügye.

(#1550) Dospalek: "mikor egy cég monopol helyzetbe kerül, azt mindig könyörtelenül ki is használja. Arról nem is beszélve, hogy onnantól már nem sürgős nekik az újítás."
Szép mondat.
INTEL-nél sajnos újítanak. most jön a 22nm-es proci. 
-
dezz
nagyúr
válasz
üzenetére
Nem hallottál még a code-path-ekről? Egyik rendszeren más kód futtatása, mint a másikon, miközben mindkettő külön-külön optimalizált a megfelelő rendszerre. Ez önmagában nem csalás.
A csalás ott kezdődik, ha az egyik szándékosan jóval lassabb, mint lehetne. És az "Intelre optimalizált" sokszor éppen ezt jelenti.
"ugyanazt a kódot"
Már amikor ez lehetséges...
Aztán ott van a másik eset, amikor egy kimondottan Intel architektúrára optimalizált kód fut rosszabban, mint lehetne, egy AMD procin. Erre a legjobb példa a SuperPI, de sok más programmal is hasonló a helyzet, ha nem is ilyen látványosan.
Itt megemlíteném, hogy a Bulldozernél egy bizonyos aligningre van szükség a legjobb teljesítmény eléréséhez, amit egyelőre azt hiszem, csak a GCC tud.
-
_Atesz
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Már hogy a brébe ne lenne árverseny. Semmit se értesz ezek szerint az üzleti élethez, amikor egy cég monopol helyzetbe kerül, azt mindig könyörtelenül ki is használja. Arról nem is beszélve, hogy onnantól már nem sürgős nekik az újítás.
-
KAMELOT
titán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Reméljük a próféta beszél belőled és jó lesz a jövőben. Sikerüljön nekik!

(#1547) MongolZ: senki sem beszélt intel 8 magosokról. Arról van szó ott ,hogy 1 mag két szálon tudja végezni a feledatokat. Ezért hívják úgy ,hogy 4 magos 8 szálas proci.
INTEL sajnos monopol helyzetben van ezért tud olyan árakat szabni amilyen.
És ahogy leírták....sokan még a BIOS-ig sem jutnak el nem ,hogy tuning! Pedig a PC kezelése szerintem egy egyszerű dolog. -
MongolZ
addikt
válasz
KAMELOT
üzenetére
Attól, hogy Te, illetve a PH-s társadalom nagy része tuningol, attól még az emberek 99%-a ezt nem teszi meg. Ilyenekről kár is vitatkozni...
Én nagyon várom az új steppinget, kíváncsi vagyok, hogy mi hozható ki a Bullból... addig kénytelenek vagyunk beérni egy viszonylag korrekt árral, szállítási nehézségekkel, win-patch-re várással, viszonylag magas max fogyasztással, a jvőben talál kihasználható technológiákkal (és az Intel szemét politikájával).
Nekem az Intel-féle HT nem "dupla mag" míg az AMD-féle integer-duplázás már az. Ki hogyan érzi, a lényegen nem változtat, a teljesítménye nem fog nőni attól, hogy valaki 8 magosnak nevezi a 4 mag helyett... ennél okosabb dolgokról is folyhatna az eszmefuttatás.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
En s meregettem anno a K7 MP-s gepemen.
Pl Cinebench render jol kimutatta a diffit, az SMP vs SMT kozott, hogy mi az amikor vmibol fizikailag is ketto van, meg amikor csak annak latszik.
Es ekkor hottokmind1, hogy ez ket kulonallo CPU a deszkan, es azert van ketto mindenbol, mint nekem is volt, vagy egy dualcore A64 X2-vel csinalod, a ket render thread egyszerre vegez a kep sajat felevel.
Az SMT rendszer meg nem. -
MPowerPH
félisten
válasz
KAMELOT
üzenetére
Most még feleslegesnek tűnik. De a jövőben nem lesz az. Azért az mellett se menjünk el, hogy a Bulldozer egy teljesen új architektúra, ami most indul el egy rögös úton. Idő kell, míg kiforrja magát. Sok a jó elgondolás, természetesen, hogy nem működik mindegyik úgy, ahogy azt kitalálták. De ugye nulláról indultak, és valamikor el kell kezdeni.

-
KAMELOT
titán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Ja főleg úgy hogy nem jól van optimalizálva a proci alapból.
Tényleg jó dolog lehet jövőbe nézve. Érdekes módon 32nm-es a technológia. Akkor is felesleges annyi tranyó főleg ha nincs telejesítmény.Lehet tuningolni fesz emelése nélkül is. pl. i7-920 1,18V 4GHz ,HT ON
Ebben az esetben 1,34GHz nyertünk fesz emelése nélkül.
Vagy pl. mint nekem E5200 3,5GHz alapfesszel. Azaz 1GHz-t nyerten fesz emelése nélkül. -
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone
üzenetére
Ha már új stepping, akkor az alapórajelet, és a turbo core -t is meg lehet gyárilag emelni. Persze akkor ez egyértelműen a jelölésekben is változást hoz. Ezért nem kellett volna még ellőni az FX jelzőt, hanem egy kicsit várni vele. Mert az FX az mindig is a csúcsot jelentette, marketing szempontjából okos döntés lett volna elcsúsztatni.
KAMELOT: Az AMD olyan szinten megint nagyot alkotott, hogy 50% -os magméret többlet mellett dupla annyi tranyót tudott 'beletölteni' a chip -be. Ez a jövőben nagy fegyvertény lehet, főleg ha lesz is eredménye a sok tranzisztornak.

mod: A felhasználók többsége nem használja a tuning opciót, nagy részük a BIOS -ig se jut el. Azért találták ki a fejlett turbo core -t, ami a felhasználó helyett megteszi ezt, és még energiatakarékos is, ha nem kell a kraft.
-
KAMELOT
titán
Igen de akkor sem értem minek annyi tranyó? Azokra a kis részletekre minek 800 millió tranyó? Abból egy i7-920 jön ki

És én írtam ,hogy 45 000ft-ért árulják a FX-6100-at. Szerintem is sok. PIcit hozzátéve van egy i5-2500K(#1515) darky@: valószínűleg Cyber barátunk tudja mi a jó és ehhez tartja magát. Még kint sincs a X79-es chipset ,de a 8 magos bull csak éppenhogy veri a i7-2600K-t. iGPU szinten tényleg szuper az AMD ,de általában akik játszanak azok erre magasról tesznek. Azok úgy is vesznek 6870 6950 6970 vagy GTX560/570/580 kártyát. Játékhoz sajnos graf kari kell nem iGPU.
(#1541) Cybertrone: hát igen akik gépet vesznek azok tuningolni is akarnak mert ha van benne kakaó akkor ki kell hozni belőle. pl. ahogy te is cisnáltad a prociddal.
Ha mehet a proci magasabb órajelen akkor adjunk már neki!
-
7
addikt
Kicsit higgadtabban, ha kérhetném!
-
-
törölt tag
Megint kevered a szezont a fazonnal...

Ha neked az az optimalizáció része, hogy kersztbe teszünk a konkurenseknek, ám legyen. Szerintem ez nem az architektúrán múlik...
"Futtasd ugyanazt a kódot és máris marad mítosz szintjén a dolog..."
"Szerinted pl. egy SSE2-es (vagy épp 386-os) kód ugyanolyan hatékony, mint egy AVX?"Megint csak a kevetés... Az SSE2 és az AVX nem ugyanaz.
-
dezz
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
Ha nem lennének problémák a gyártástechnológiával, akkor magasabb órajelen mehetne alacsonyabb fogyasztás mellett (alacsonyabb fesz). Nagyjából egy 500 MHz-es növekedés mindhárom órajelen (normál, turbó 1, turbó 2) a 2600K elé helyezné a legtöbb sokszálas alkalmazásban (nem csak 1-2-ben, mint most)... Bár a kevésszálas játékokban ez sem lenne elég. De emlegetnek magasabb órajeleket is. És akkor még "köhög" a front-end. Ha helyre rakják és az ígért 1,8x modulon belüli skálázódás helyett nem átlag 1,5x lesz, az érdekes lehet.
-
MPowerPH
félisten
"Nem csak azért. Az integer magok a korábbi 3 ALU/mag helyett 2 ALU-t tartalmaznak, ezt a jobb front-enddel és a magas órajellel akarta ellensúlyozni az AMD."
Szerintem az órajel összejött, mert elég netburst szagú lett. A front-end-el pedig tényleg ellensúlyozható lett volna. De valahogy nem jött be. Kérdés, hogy a szoftveres javítás mennyire lesz hatékony.
-
dezz
nagyúr
válasz
üzenetére
"Az "Intel-re optimalizált" mítoszra adott linkek mind arra játszanak, hogy az Intel illetve a másik rendszeren másik kódot futtasson a program."
Hogy érted, hogy "arra játszanak"?
"Ezt inkább csalásnak nevezném mintsem optimalizácónak."
Önmagában nem csalás, olyankor alkalmazzák, ha az egyik procin másféle optimalizáció a nyerő, mint a másikon. (GPU-knál bevett gyakorlat, mert azok sokszor kimondottan eltérőek.) A gond ott van, ha az egyiken direkt lassabb kódot futtatnak.
"Ars found out that by changing the CPUID of a VIA Nano processor to AuthenticAMD you could increase performance in PCMark 2005's memory subsystem test by 10% - changing it to GenuineIntel yields a 47.4% performance improvement!" [link]
"Hogy ennek a trükknek egyes fejlesztők valamiféle "nyomás" vagy lustaságuk, ostobaságuk miatt dőlnek be, szerintem más lapra tartozik."
Mikor hogy...
"Futtasd ugyanazt a kódot és máris marad mítosz szintjén a dolog..."
Szerinted pl. egy SSE2-es (vagy épp 386-os) kód ugyanolyan hatékony, mint egy AVX? [link]
Ez az egész dolog fontos téma volt az Intel elleni korábbi perben és az FTC jelenleg is folyó vizsgálatában. Egyelőre arra kötelezték az Intelt, hogy hívja fel a figyelmet rá, hogy nem Intel procikra lassabb kódot fordít a fordítójuk.
(#1456) Cybertrone: Nos, ez az "ahogy vesszük" tipikus esete... A HT esetén is van fizikailag elkülönülő rész a két threadnek, de az AMD-nél ez jóval nagyobb, lényegében az integer végrehajtás teljes egészében meg van duplázva (ugyanakkor "le is van fogyasztva"). A 4db FPU egyébként SMT rendszerűnek mondható (ez az általános neve a HT-nek). Szerintem is szerencsésebb lett volna 4-magosnak hírdetni.
(#1460) darky@: Nem csak azért. Az integer magok a korábbi 3 ALU/mag helyett 2 ALU-t tartalmaznak, ezt a jobb front-enddel és a magas órajellel akarta ellensúlyozni az AMD. Ebből egyelőre egyik sem jött össze úgy, ahogy tervezték, mert a front-enddel is gond van (ezt próbálják majd szoftveresen javítani, legalábbis részben) és az órajel sem lehetett olyan magas, mint szerették volna. Utóbbin a gyártástech javítása és a C0 stepping hivatott javítani.
Az FPU egyébként éppenséggel sokkal jobb lett, viszont csak 4db van belőle a chipben és FMA4-es kóddal hozható ki belőle a legtöbb.
(#1527) wwenigma: A LostCircuits szerint 50W a különbség terhelve, a proci áramellátásán mérve. (Korábban linkeltem.)
-
MPowerPH
félisten
válasz
wwenigma
üzenetére
Minden teszt mást ír, ez is probléma. Abban hasonlítanak, hogy mindenhol magasabb a fogyasztás. A PH -s teszt is Asus lapban lesz, de talán megnézik másikban is, csak a fogyi miatt. Ellenben Oli azt is írta, hogy már nézték?!, és ott a teljesítmény is lecsökkent.
Az ütemező 'átírása' ki lett tárgyalva. Az nem 1-2 hónapos mulatság lesz.
Össze kell dobni egy szerviz packot a Mikrofosnak. Win 8 meg még nagyon messze van, talán 12 q4.MZperX75: Nah, pont az ilyen hsz -ekre nincs itt szükség. Ajánlom, foglalkozz a sajátoddal, ne az enyémmel. Bocs, de hetero vagyok.

-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
MPowerPH
üzenetére
Anand szerint idle modban +7W különbség, terhelve +70W, és megjegyzi azt is, hogy a 32nm tehet kb. erről. [link]
Itt ismét megemlíteném az anus féle túlfogyasztást, szerintem ismét megvan de varjunk tesztet más lappal is. (biztos van, nem kerestem
)No persze még ott van az ütemező is előfordulhat hogy a nem hasznalt reszek lekapcsolasa sem ugy mukodik ahogy tervezték. De amig nincs meg a patch, nincs rendes tamogatasa az architekturanak, addig szerintem felesleges szocseples.
-
MPowerPH
félisten
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Nem, egyszerűen én többet vártam...(ahogyan sokan mások). És jogosan vártam többet, mert már egy éve óriási felhajtás van körülötte. Attól még rendben van, mert az árazása jól alakul.
hobizoli: Bizony, az Intel féle virtuális megoldás csak 20%. Az AMD meg 80%, ezt azt hiszem Oliverda írta le nem rég. Nem összehasonlítható a két megoldás.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Cybertrone
üzenetére
Hat oregem a Hyper-Threading-ben semmi nem volt duplazva, csak virtualisan annak latszott.
A dualcore az ket fizikai mag egybe epitve, azaz ott mindenbol valoban is ketto van.
Ha ez 4x van megcsinalva, akkor mindenbol 8 db van. Szimpla matekSMP megoldasoknal is a masodik mag ~80%-l gyorsit, az hogy most egy kulon allo CPU a deszkan vagy egyben van, az hóóttökmind1
Intel féle HTT az meg jo esetben tudott 20%-t a virtualis masodik magjaval. -
MPowerPH
félisten
válasz
wwenigma
üzenetére
A teljesítmény szerintem nagyon rendben van(szerintem), mivel az ár/teljesítménymutató is nagyon jó. A teljesítmény/fogyasztás mutató a nagyon rossz.
Értem amit mondasz, de hiába a agyon extrázott, fejlett energiamenedzsment, idle-ben is van egy gyenge 25W -os különbség.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
MPowerPH
üzenetére
A fogyasztás a külsős marketing szempontból nem lényeges, mert az átlag user, aki nem olvas teszteket, soha nem tudja meg az igazságot.
No meg HPC felhasznalasnal 90%-ban idle a gép - vagy ahhoz közeli - szóval nem releváns. Meg az se hogy az anusnak mindig töb volt az alapfogyasztasa, de ezeket nyugodtan felejtsük el, hiszen az atlaguser folyamatosan renderel, illetve néha filmet tömörit, amikor pedig nem ezt teszi akkor csak pihenésképpen futtat egy Prime95-öt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Döntsük el végre, most a fogyasztasa a gáz vagy a teljesitmenye vagy mindkettő. Vagy mondjuk ki, hogy nem lett rossz proci, csak az előzetes varakozasokat nem éri el.
-
MPowerPH
félisten
válasz
üzenetére
Jól mondod. A megfelelő árazáson múlik minden. Kérdés, az AMD beáldozza e a profitot annak érdekében. Mert ha igen, akkor az Intel -nek is meg kell tennie, ha akar még SB -t eladni. A fogyasztás a külsős marketing szempontból nem lényeges, mert az átlag user, aki nem olvas teszteket, soha nem tudja meg az igazságot.
-
törölt tag
Megfelelő árazással jó lesz a Bull,kell a köznépnek is egy megfizethető proci.Ez lesz a mai generáció bogárhátú cpu-ja,a középosztály volksprocesszora
Manapság amúgy is,ha nincs tudatában a felhasználó,hogy mi dohog a gépében (benchmark buzulásokat leszámítva)
észrevehetetlen a különbség (fogyit leszámítva,de arra meg lehet ad szociális kompenzációt majd a mindenkori kormányzat
). -
bozont
veterán
válasz
KAMELOT
üzenetére
(#1513) wwenigma
Pedig igaza van, jelen formájában én is versenyképtelennek tartom (most a szerver része nem tartozik ide). Írta valaki , hogy már látta 45eFt körül a 6100 procit. Az baromi sok érte, jelen teljesítménye alapján 30eFt körül lenne a reális, akkor versenyképes lenne. -
MPowerPH
félisten
válasz
wwenigma
üzenetére
Mi értelmetlen ezen? Nincs ebben semmi trollkodás. ha ez annak számít, akkor az is, amit a sok AMD fanatista csinál. Bégetnek a semmire.
Itt konkrét tények vannak, amiket a tesztek is megmutattak.És nekem nem Te mondod meg mit csináljak. Hsz gyűjtésre meg nincs szükségem, lenne jobb dolgom is. És rakd off-ba a hsz-edet, mert full nem a témához vág.
KAMELOT: Igen, korábban fejtegettük, és az L2 cache. Na meg a chip tervezési módja is közrejátszik ebben.
-
KAMELOT
titán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Hát ezt jól leírtad
Procira frissítést várni???? Hát ez K.O.
i7-980x 1,17milliárd ott L3 12MB
AMD 8 mag 2 milliárd......L2 8MB....L3 8MB
Az a L2 cache végett van ennyi tranyó???? kicsit gyanus nekem!(#1504) BMW001: Ja +100W. Akkor mehetnek is haza.
Ha jól tudom az irányvonal ilyen: Minél kisebb gyártási technológia----->nagyobb teljesítmény---->kisebb fogyasztás -
-
MPowerPH
félisten
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Abu szerint ez kell ahhoz, hogy a Bull beérjen: Egy szerviz pack Win 7 -re(Linux rejtély...), ami nem 1-2 hónap. E nélkül a többi nem is működne, ez elengedhetetlen. Sőt, mindenki azt mondja, majd Win 8 -al lesz az igazi...hol van az még? Aztán kell még sok millió optimalizáció, hogy a programok tudjanak mit kezdeni a Bull felépítésével. Ez sem 1-2 hónap. Kell egy új stepping, mert a mostani a fogyasztása miatt nem versenyképes.
És a win alatti megfelelő működés is 10% körül hozhat maximum. Nem értem, mi értelme most megvenni, mikor látható, hogy nem érett be, abszolút versenyképtelen. Green AMD...Nagy vonalakban ennyi.
-
bozont
veterán
Mondjuk azt tegyük hozzá, hogy eredetileg 28nm-re tervezték a Bullt, de aztán gyártósorok hiányában 32nm lett belőle. Azért kíváncsi vagyok mi lett volna ha összejön a 28nm, de ezt már nem tudjuk meg.
(#1506) Zso2
Ez a csodadriver dolog honnan jött különben? Már többször is emlegették, de én még csak egy win7 patch-ről hallottam, ami az ütemezést optimalizálja majd.
-
MPowerPH
félisten
Erről nem is beszélve? Mekkora is a Bull chip? 50%-al nagyobb, mint az SB. Tehát még a gyártása is többe kerül, mégis olcsóbb? Ebben mi az üzlet, kérdem én? Főleg a GF -nek, akinek le kell nyelni a Bull felépítése miatt bekövetkezett 50%-os kihozatali arányt.
KAMELOT:
Erről van szó. Ha másra nem is jó a sok tranyó a Bull esetében, arra igen, hogy 100W-al többet bekapjon.

-
Cybertrone
veterán
-
KAMELOT
titán
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Nem nagykereskedelmi ár hanem rendes bolti ár. Bemész és megveszed!
(#1456) Cybertrone: Érdekes! De van itt egy másik bibi.

I7-980x-----1,17milliárd tranzisztor 32nm
AMD 8 magos-------2 milliárd tranzisztor 32nm
De valahogy nem hozza a i7-980x teljesítményét. Akkor mégis minek van annyi tranzisztor?
Mert ugyebár minél több a tranzisztorok száma annál nagyobb számítási kapacitásnak kéne lennie!?!?
Szóval valahol nemértem az AMD-seket. Elvileg minél több mag annál nagyobb teljesítmény.
Mert ha jól megnézzük SB i7-ben 995 millió tranzisztor ami majdnem hogy hozza a i7-980x teljesítményét és az csak 4/8-as proci.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ezt már szerintem én is írtam a legjobban sikerült chipek mennek a szerver piacra ergó a válogatott chipek nem jól tudom?

A ottani ár már mérvadó, én is az osztrákoktól kaptam az alaplapomat, és 1Ft -al sem került többi, mint ott kint eurobol átszámítva.
Mondtam én, mire ideér, már euroban lesz a dolláros ár. Bár a pozicionálás pontos, a két csúcs SB közé került.

Várjunk ezzel még egy kicsit, mert a puding próbája az evés... 
)