Hirdetés
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Milyen okostelefont vegyek?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenox
veterán
Z68-on a cuda es a quicksync egyszerre is megy? Vagyis premier pro-val tudsz egyszerre mercuryt es quicksyncet hasznalni? Mert a neten azt talaltam, hogy nem lehet, meg nekem nem is sikerult, igaz, hogy csak egy h61-es lapon probaltam, a z68-at meg nem, de ha azon megy, akkor kiprobalom.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
antikomcsi
üzenetére
Én nem tehetek róla hogy nem vágod mi mit jelent aidában.

A 3300 mhz az az x6-os max turbó órajele.
A memória pedig: 1370 mhz-n jár a biosba. 685*2 -
rumkola
nagyúr
válasz
Petike1007
üzenetére
amikor 5K-ra ugrik a hozzászólások száma, akkor keresd majd

-
Petike1007
tag
Most lemaradtam vagy 500 kommenttel...
Mikor lesz már teszt?
-
-
fauv
őstag
Ez egészen friss
-
MPowerPH
félisten
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Ehh... Nulldozer powaaa....

Tudom, Intelre optimalizált, na de ezt a 2500K megeszi, tömörítésben is.
-
smkb
őstag
Ez mondjuk elég érdekes: "We do have one problem here, once we seat a dedicated graphics card into the system, Media Espresso did not allow the QuickSync mode to be enabled any longer."
Ez így van, a Quick Sync az igphez van kötve. Ha nem aktív, akkor a quick sync sem megy. Erre van workaorund, egyrészt hardveresen az, ha H vagy Z-s az alaplap akkor az alaplapi vga kimentre monitort kell kötni, ha ez nem megy akkor a virtuval lehet ezt még megmókolni softosan akár P-s lappal is, de ez mindenképp mókás így, hogy sajna az igp aktivitáshoz van kötve..
-
-
dezz
nagyúr
Nem hinném, hogy minőségben felveszi a versenyt egy 2-passos x264-gyel...
Ha persze nem annyira számít a minőség, akkor nem rossz.
Ez mondjuk elég érdekes: "We do have one problem here, once we seat a dedicated graphics card into the system, Media Espresso did not allow the QuickSync mode to be enabled any longer." -
antikomcsi
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Mi van azzal az Aida-val Nálad?
Az alaplapot felismeri rendesen a memóriát meg nem?

Meg az 1055T-nek 3300MHz az eredeti órajele?

-
madgie
titán
Ha videókódolásra használja, lehet jobban járna a Quick Sync-kel, nem? (tudom zárt, hoci-nesze, mégis fenegyors és nem kell hozzá külön VGA... 55mp helyett 18, több fájl egyidejű macerálásánál még gyorsabb szokott lenni és a proci is valami 25-50% között ketyeg)
-
Zeratul
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
A CPU modul rész jóval kevesebb tranyót kér mint a phenom II es CPU mag része.
-
dezz
nagyúr
Úgy érted, hogy most az AMD fizette le, vagy mi?

Ott valamit elszúrtak.
MediaShow Expresso + Handbrake
x264 Benchmark
Premier Pro CS5.5
MainconceptPOVRay 1., 2.
C-Ray (!)
Blender
3DS Max 9Photoshop CS4 Radial Blur, Retouch Artists
Photoshop CS5.1 többféleTrueCrypt 7.1 (érdekességképpen)
-
Jack@l
veterán
Hagyjad már azt a trutyi sandra-t, hányszor fizették le intelék régen, hogy jobb eredményeket mutasson?
Az x264 dekódolás is igen fura, mert a többi ugyanilyen kódolóval nincs ekkora eltérés. (nem mintha sajnálnám tőle, csak fura hogy mindig ezeket kell mutogatni...)
[http://www.legitreviews.com/article/1741/7/]A power ray rendben van, kb azt hozza amit kell. Az x6-ost magasabb órajelen.
-
dezz
nagyúr
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Szerinted hol érdekli őt két szintetikus és egy bevallottan Intelre optimalizált teszt?

Lehet, videókódolásra vagy 3D-renderingre akarja használni. (És ehhez számoljuk még hozzá a jóval magasabb OC-t.)
Egyébként, ha már szintetikus: [link]
-
Paul119
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
akkor nyugodtan nevezhetjük faildozernak

-
->Raizen<-
veterán
-
Radványi
aktív tag
Nah frissitettem BIOS-t is. Most van egy kis dolgom de par ora mulva fent lesz minden teszt amit csak tudok csinalni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Bréking: [link] - Itt elég jól teljesít szvsz.

-
Radványi
aktív tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
HD6970 2GB Shappire
-
Radványi
aktív tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
CPU CPU Clock Motherboard Chipset Memory CL-RCD-RP-RAS Score
8x Bulldozer 3926 MHz Gigabyte GA-990FXA-UD3 AMD990FX Dual DDR3-1342 9-9-9-24 CR2 32220 -
Radványi
aktív tag
Cinebench 11.5
OpenGL 56.68fps
CPU 5.95 pts -
Radványi
aktív tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
CPU CPU Clock Motherboard Chipset Memory CL-RCD-RP-RAS Score
8x Bulldozer 3926 MHz Gigabyte GA-990FXA-UD3 AMD990FX Dual DDR3-1342 9-9-9-24 CR2 6094A memoria 1600 kene menjen de egyenlore nem birtam beallitani biosba valamiert nem engedi majd mindjart probalgatom meg
-
-
Radványi
aktív tag
Sajnos be kell szereznem az osszes emlitett programot de meg lesz 1-2 napon belul most igy hirtel a Super PI t tudok futattni ha az jo valamire
-
->Raizen<-
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Meg aida64 fpu mandel.

-
Radványi
aktív tag
FX-8150 3.6G
Vizhutest nem adtak hozza csak egy jukas femdobozt meg egy matricat a gyari huto nem tunik rosznak a ventilator olyan kicsi rajta, hogy ilyet regen lattam a a borda eleg nagynak tunik 4 hovezeto cso rezbol es a borda talba is rez a tobbi nem.
A cpu-z a lefrisebb ami van szerintem nem jol ismeri fel vagy csak en nem ertek hozza, mert aszondja AMD FX-8130P
Alaplap Gigabyte 990FX UD3, F4-es BIOS. 19.5x200 ketyeg Kikapcsoltam a Cool&Quiet-et
De elotte is ezen az orajelen allt alapbol: 3926MhzA VGA: HD6970
-
Lacika001
aktív tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Ahány teszt annyi eredmény, elég érdekes. Fentebb linkelt tuning guide-ban a proci órajelet nem bántja mégis elég eltérő eredményeket kap. Pl ha az NB meg a HT azonos órajelen megy akkor a legtöbbet. EZt megspékelve még teliholddal meg bolygóegyüttállásokkal talán még a 2600k-t is megverheti.
Lényeg hogy tesztelgetném én is szivesen, kár hogy nincs rá keret.

-
-
Radványi
aktív tag
Megjott a CPU ki milyen testre kivancsi?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Eleg spec dolgoknal jöhet elo ez a problem szvsz. Lasd elozo hsz-em errol.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Rendben az alap órajeles eredménnyel van a gond az nem túl sok.
Szerintem szoftveres optimalizációkkal sem fog 1 integer mag olyan teljesítményel menni mint egy teljes értékű phenom 2 mag és ez az amitől az embernek megfájdul a feje.
Gyakorlatilag ez a képlet most: 2 modulos fx proci = phenom 2 x3
05:51 mp-nél látszik. [link] -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Igen, dolgozhattak volna az MS-sel hogy elobb patch es utana megjelenes - szerintem rohadtul folyamatba van - de ki kellett dobniuk piacra.
Átlagusernek a doboz szamit, és még csak át sincs b@szcsintva mert lényegébe igaz ami rajta van. Viszont egyebkent sincs atveres , mert amibe kerul azt mar most tudja. Azok az AMD fanok akik e miatt intelre térnek, nem igazi fanok. Azok szimplán hülyék, mert drágábban max arányaiban (ár/teljesitmeny) kapnak nagyobb teljesitmenyt. Egészségükre.
Neked, nekem - hacsak neked nem munkara kell ahol minden mp. szamit - nem eri meg valtani, akik most vesznek PC-t meg jo befektetés a jövőbe, egy olyan ami a sok lehuzas ellenere a jelenben is megallja a helyét. (kivéve spec eseteket, aki 24/7 cinebenchre elvez annak van dragabban jobb, vagy akinek olyan munkara kell, blablabla - remelem erted) Sokadjara irom, varjuk mar meg amig erre az architekturara fel lesz keszitve a szamitastechnika szoftverszinten.
Nem lett a szó szoros értelemben véve bulldózer, de nem is egy "ember lapattal", mint ahogy viccesen megjegyezte valaki a megjelenes elott pár hónappal.
-
Oliverda
félisten
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Nem tudom, hogy mit és hogyan csinált, de a kedvedért emuláltam egy négymagos verziót:

Az alsót és a felső kell nézni, mert a középsőnél nem egész modulok lettel letiltva. 33% órajel emeléssel 31%-ot gyorsult. Melyik CPU skálázódik ennél jobban?
-
->Raizen<-
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére
A ha meg a majd így meg úgy ilyen meg olyan hatékonyan fog üzemelni rizsa az sajnos kevés. Várniuk kellett volna még a megjelenéssel. A 8 magos az számomra jelentene majd némi (minimális) előrelépést de most ez nem így van. De szerintem érted te hiába lesz valami majd jó ha most elmegy az amd fanok hite. Az már nem tér vissza vagy csak nagyon nehezen.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Varjuk mar meg amig nem csak az intel ömlik a cinebench főmérnök szájából - fel lesz keszitve a teszt az architekturara - illetve oprendszer szinten is meg lesz patchelve minden. A masik hogy alapjaba veve NEM HPC hasznalatra van attol hogy kaphato erre is. Szvsz.

mod: arra szerettem volna celozni, hogy 7 vs. 9 pont az gyorsulas, 30% körüli (a regi felallas szerint)
-
->Raizen<-
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére
3x két darab integer magból, és megosztott lebegőpontos egységekből áll. sokkal több tranzisztor sokkal több fogyasztással a semmiért.
Soká lesz még mire egy integer mag 1 teljes értékű pl "phenom 2 szerű" magként fog üzemelni.
Én csak azt akartam írni hogy ez így nagyon égő a saját portáján kikapnak az fx procik a phenom2-től ez nem innováció. -
7
addikt
Újra takarítottam. Megint szólok, hogy nem kérünk offból, valamint felhívom a figyelmet, hogy a topic NEM homokozó! "Poénkodni" járjatok máshova.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
->Raizen<-
üzenetére
3 modulos. Szvsz hasznalja eleg rendesen az FPU-t, tehat 3 mag ment csak igy 6 teljes erteku magra vetitve ez 9 pont.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Nem tudom te hogy vagy vele de én nem 4.50 pontot várnék 4 ghz-n egy elvileg "6 magos" fx processzortól mikor nekem 7.0 lett. Még ha jönnek a szoftverek is új cinebench win7 ütemező stb akkor se fogja beérni a thubant szerintem vagy ha mégis az csoda számba menne de hogy nem fogja a 6 magos fx lehagyni semmiben sem a procim az majdnem teljesen 100%.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Amit fauv linkelt videókat ott szó nincs az fx 8150-ről. A pontszám növekedés siralmas. x4-es és x6-ost tesztelt a youtube-os srác.. Ráadásul ott meg már lassul is az eredmény 4,4 ghz-től felfele a 3dmark 06 pontszám. 3:37-nél van a "táblázat" azt mivel magyarázod? [link]
-
Oliverda
félisten
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Az FX-8150-nel is "rendesen skálázódik". Ezt egyszer itt már leírtam.
-
fauv
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Igen ezt olvastam és mint ahogy feljebb is írtam nem az volt a célom.
-
->Raizen<-
veterán
A cinebench intelre optimalizált. Viszont az én x6-osommal skálázódik rendesen ha tuningolom a végső pontszám. Ez a mostani cinebench nem csipázza a bulldozer modulokat egyáltalán.
wwenigma:
Az én x6-os procim is jól alul feszelhető. 1,3250v alapfeszről stabilan megy 1,1000v-on full load ibt-nél alapfeszen 51 fok körül megáll alulfeszelve max 40 fok. 2800 mhz-n. Szerintem 90 80w körül ehet most az x6-osom.
-
wwenigma
Jómunkásember
Jaja, gondoltam, csak fontosnak tartottam megjegyezni hirtelen, mielott a trollok nekiallnak. Orulok hogy mégegy benézett a modi elött tiszteletét tenni.
Egyelore én nem érzem hogy valtanom kene adataimnal levő prociról, 3,4GHz-en mindenre elég. Ami még fontos lehet, hogy az alulfeszelés mennyire lehetséges a bullnál.
Már csak azért is, mert most raktam össze anyámnak egy HT-s 2,8as P4-et, és az alap 1,45V környékéről 1,1-1,2V-ra vittem le, ami -20°C és isten tudja hány watt fogyasztascsökkenést jelentett... az adataimba levő proci is 1,28V-on megy max.
-
fauv
őstag
[ Módosította: 7 ]
-
P.H.
senior tag
-
törölt tag
Őszintén bevallom, nem foglalkoztam a kérdéssel. De a Bulldozer dekódere már 4 utasításra képes, vagyis órajelenként 2 doublere, így képesnek tűnik az órajelenkénti 2 AVX utasítás dekódolására. Tehát az egy magon futó AVX kód képes kihasználni az FPU-t. A két magon (de egy modulon) futtatott SSE kód sokkal érdekesebb. Ott már könnyebben előfordul, hogy 3 vagy akár 4 doublet kellene fordítani órajelenként... Az pedig nem fog menni. Ezekszerint az AVX a Bulldozer esetében is előnyösebb?

-
P.H.
senior tag
válasz
üzenetére
Egy példa az x264, de nem véletlenül kérdeztem attól, aki előtte ül, hogy:
"1 órajel alatt tud két double-t (mondjuk két egymást követő AVX-utasítást) fordítani a front-end?"
"Lattam ra peldat, de messze nem volt annyi gepidom a BDZ-vel, hogy ezt teljes altalanossagban ki merjem jelenteni."
A K7/K8-nál a 128 bites végrehajtás legnagyobb limitáló tényezője nem a 64 bites FPU volt, hanem hogy a dekóderek órajelenként egyetlen 128 bites utasítást tudtak kezelni (K7-nél VectorPath, K8-nál double, kettő egyik esetben sem fér bele 3-szélességbe). Akkoriban már a Pentium 4-ek is 2 órajelenként 6 full 128 bitest tudtak kihozni a trace cache-ből.
Itt a front-end többszálú végrehajtásnál 2 órajelenként továbbít utasításokat azonos szálból, akkor is, ha a másik futtatott szál éppen nem 256 bites. Te tudod a választ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Formula-1
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év garancia)
- Honor Magic 4 Pro 512GB,Újszerű,Dobobzaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

). Minden ez csak nem friss és hiteles