Hirdetés
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Milyen okostelefont vegyek?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
->Raizen<-
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Hinni a templomba kell. [link]
Ez szerintem az lga 1366 foglalatos i7-es rendszert fogja leváltani.
-
joshua7
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
'Ha', 'majd', 'meg majd', Win8'...
Ugye érted a problémát? Szerinted ez kit érdekel most?
Amikor a 'ha' meg a 'majd' lesz a 'most', jó eséllyel már túlleszünk egy újabb generáción és már itt lesz a Bull 2.0 is... -
gbal65
aktív tag
Még egy kis tuning.
Érdemes megnézni 6,5GHz-n mit tud
-
Attix82
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Nem ismerem a server oldalt, meg nekünk szerintem lényegtelen is
.....de érted amit akarok mondani, sokba viszont gyenge. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
->Raizen<-
üzenetére
azt hittem az Ivy a sandy-t fogja váltani árban is. a megfizethetetlen királykategóriának meg megmarad a sandy-e (később Ivy-e? ki tudja. LGA2012 foglalattal
) -
Attix82
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Ha azt nézem, hogy sok professzionális / munkához használatos program van és ebben az egyben picivel jobb....lehetne linkelni egy csomó amiben gyengébb jóval.....
-
Attix82
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Milyen professzionális környezetre gondolsz?

-
pohár
félisten
válasz
->Raizen<-
üzenetére
ja csak addigra már itt az Ivy

-
->Raizen<-
veterán
válasz
Zeratul
üzenetére
"Abu85 említette vagy egy hete hogy az Ánus kokszer formula V(érpistike) lap biosa nem kezeli rendesen a energia gazdálkodást és turbo frekvenciát."
Ha ez igaz a ph-s kollegáknak másik lapban kellene tesztelni nem ebben a bulldozert.
A turbo frekvencia eléggé lényeges lenne főleg akkor amikor egy játék max 3 szálat terhel be.
Professzionális környezetbe igen csak jól megy a bull agyonveri a sandy bridge procikat az összeset. Ha majd lesz normális ütemező meg win 8 alá meg egy jó pár új játék akkor bőven beelőzi addigra a 2600k-t.
-
joysefke
veterán
válasz
djculture
üzenetére
Nem vagyok a játékok nagy szakértője, azt sem tudom, melyik milyen engine-t használ (najó a Far Cry2-t most néztem, meg nehogy úgy fikázza, hogy valami mást is építettek a motorjából.) de pl a Battlefieldet, a Metro-t, Witcher 2-t mondták mostanában hardverigényesnek.
Tudom, hogy nem egyszerű most jól összeválogatni a tesztelésre méltó játékokat (cpu oldalról), de Far Cry2-vel tesztelni meg végképp nem látom értelmét. Az otthon használt C2D masinámon is szépen futott, akkor a 4-6-8 magos csodáktól mi mást várna az ember

Még ha ezeket a felső-középkategóriás procikat a legújabb játékok sem kényszerítik térdre, akkor is ez ezek futtatásánál mérhető FPS különbségek a fontosabbak, nem egy 4 éves senki által nem játszott eltemetett valamié.
J
-
Zeratul
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Abu85 említette vagy egy hete hogy az Ánus kokszer formula V(érpistike) lap biosa nem kezeli rendesen a energia gazdálkodást és turbo frekvenciát. Látni nem láttunk cpu frekvencia és terhelés logot a tesztprogramok mellett, így bármi elképzelhető. Meg sejtelmes az valamelyik fórumon terjengő "hír" hogy az új biossal a K10hez képes +10-15% IPC tud felmutatni. Korai magömlés volt a mostani tesztsorozat?
-
joshua7
veterán
válasz
KAMELOT
üzenetére
Én azt mondom ,hogy aki erős és olcsó gépet akar összerakni az koncentráljon az AMD bulldozerre.
Már nem azért, de ez baromság...
Hol drágák az intel-es alaplapok+procik? 25-ből simán vehetsz egy P67-es lapot, amiben probléma nélkül hajthatsz egy 2300/2400/2500-at vagy mondjuk 4.5Ghz-en egy 2500K-t. És mindegyik elég lesz játékra. Objektívan nézve a fenbojságon kívül semmi nem szól egy (új) sokat zabáló, kazánPh2-es rendszer mellett manapság, ezer teszt kihozta már...
Tudod mikor lesz a legerősebb proci 50-60.. A külföldi árak és a nagyszerű valutánk alapján nem lepődnék meg a 7-essel kezdő nyitóáron.Szerintem a Bull-lal semmi baj nincs játék szempontjából (a terheléses fogyasztáson kívül, ami általában gáz), uazt tudja, mint bármelyik intel proci. Ha valahol valamivel gyengébb is, az még mindig bőven olyan értékeket jelent, ami jóval a játszhatóság minimális szintje fölött van. Meg nem azért, de aki ma (főleg single-t) cpulimites környezetben játszik, az egy címeres idióta!
Mondjuk az AMD-nek tényleg jár a seggberúgás, hogy 'gémer cpuként' akarják eladni a Bull-t, az kétség kívül röhejes. Mint már jópáran leírták, játékra vga kell! -
válasz
joysefke
üzenetére
"Új aktuális játékok, melyek komolyan megizzasztják a hardvert és nem egyértelmű hogy a tesztelt processzorcsalád minden tagján jól fog futni".
Én meg téged kérdeznélek,mondjál már egy új aktuális játékot ami megizzasztja a processzort.99% konzolport az összes pont ezért gyengélkedik az amd is.Hiába növelik a magok számát ha azokat egyik konzolport se használja ki.Lassan meg már a magok számának növelése is zsákutcává minősül át mint régen az egy mag frekvenciájának egekbe tornázása is az lett. -
joysefke
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Mint tesztelőt kérdezlek, a bull eredményeitől függetlenül:
játék kategóriában mi értelme van olyan öreg vackokkal, mint a Far Cry2 tesztelni felső -középkategóriás procikat?
-Ugyis tökéletesen futnak és ez a teszt lefuttatása és elolvasása előtt is egyértelmű mindenki számára.
-Semmit nem számít melyik produkál 10-20%-al több FPS-t, hiszen az elért sebesség (és tapasztalat) azt implikálja, hogy minden hasonló enginre épülő (vagyis öreg) játék megfelelő sebességgel fog futni ilyen osztályú processzorokon.
Még egy tesztet sem láttam, ami kihozta volna, hogy bármelyik C2Q, P2X4, Core iX családokba tartozó processzornak probléma lett volna ezen játék futtatása.-Játéktesztek eredményei számomra annyiban különböznek pl egy renderelő progi adott projekthez tartozó futási idejétől, hogy míg az utóbbi egy lineáris skála "fele idő alatt végez akkor kétszer jobb" alapon, míg az előbbi számomra egy háromértékű kimenettel ér fel:
elégtelen (pl 25 fps alatt), határeset (40fps alatt), tökéletes (40+fps) Tudom, hogy a kép árnyaltabb, de mindenki érti, hogy mi a különbség.-Itt jöhetne az érv, hogy "de hát ez egy processzorteszt és a processzorok közötti különbséget kell kimérnünk", ami teljessen jogos, csak az a probléma vele, hogy onnan kezdve, hogy már előre egyértelmű, hogy minden érintett gyártó tesztben szereplő processzora tökéletesen futtatja az adott játékot, illetve már nem jelennek meg új gémek az adott enginnel, ahol esetleg arre lehetne számítani, hogy bár ebben a játékban nem, de az enginre épülő következő játékban kevés lehet a kakaó, na ekkor a teszteset átalakul egy szintetikus teszté, hiszen minden gyakorlati alkalmazást nélkülöz. Kis túlzással lehetne tesztelni Quake 3-at is, ott 1000 feletti FPS-ekjönnének ki gondolom, valószínűleg jó nagy különbségekkel.
-Én azt az álláspontot képviselem, hogy játéktesztek során lehetőleg a következőek legyenek a prioritások:
-(1)-Új aktuális játékok, melyek komolyan megizzasztják a hardvert és nem egyértelmű hogy a tesztelt processzorcsalád minden tagján jól fog futni. (választ lehet kapni arre a kérdésre, hogy "melyik az a leggyengébb processzor ami még éppen alkalmas adott körülmények mellett játszani")
-(2)- Olyan az 1. pontba tartozó, de nem feltétlenül legeslegújabb játékokat is tesztelni melyek engine-jét felhasználva _még_ fejlesztenek más erőforrásigényes játékot is.
-(3)- Lehetőleg olyan arányban válasszunk ilyen olyan technológiákat szponzorokat felvonúltató játékokat amilyen arányban a piacon vannak (itt elsősorban az AMD, NV által szponzorált illetve semleges játékokra utalok)
-(4)- Ne béta játék legyen, hiszen a teszteket esetleg 1-2 év múlva is elolvassa valaki, aki akkor akar venni újan vagy inkább használtan olyan procit. A béta teljesítmény pedig nagyon eltérhet a véglegestől.vélemény?
J. -
sakal83
addikt
válasz
KAMELOT
üzenetére
Hát azért erős túlzás, hogy ha jót és olcsót akar valaki akkor ott a Bulldozer
.Egy i5 2400-as sokkal gyorsabb (érdemes a min fpseket nézni a játékoknál), sokkal kevesebbet fogyaszt és olcsóbb
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
KAMELOT
üzenetére
Ennyi, nem több.
De várjuk meg hogy kijöjjön, latod mi lett a Bullból is.
AMD fanboyok a tenyerüket dörzsölték előre, intel fanboyok ultek otthon ökölbe szorult s3ggel hogy ismét egy A64 jön. És most megy a vita hogy ki tévedett nagyobbat de senkinek nincs igaza mert pont azt tudja ezen az áron amit kell, spec helyeken pedig - amit HPC felhasznalasnal nem igazan aknazunk ki - tud villantani mint egy rossz celeb. -
KAMELOT
titán
Na végre már AMD fanatikusokat is fogok látni
meg jó kis AMD tuningokat.
Na de azért ne hasonlítjuk össze a 8 magos bulldozert a 4 magos SB-vel. Mert ugyebár az X79-et még senki nem látta és ott jön a 6 magos proci pontosabban 6/12-es. Igaz ára jóval magasabb lesz mert ugye INTEL
Én azt mondom ,hogy aki erős és olcsó gépet akar összerakni az koncentráljon az AMD bulldozerre. Legerősebb proci is így a számítások alapján 50-60 000ft között fog mozogni.
alaplapok is sokkalta olcsóbbak lesznek. hajrá lehet vásárolni a buldozer cuccokat.

Aki meg inteles mint én úgyis intelt fog venni. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Viktor77
üzenetére
Ofc, nem utasitasnak szantam, pusztan megint kezdodik a jatekos hulyeség.
#1176: igy mar azert szebb, elozo kb. a 4mag/8modul kategoria volt.
Egyebkent szerintem attol hogy desktopra is megjelent, nem ez az elsodleges platformja a cuccnak, egy jo kis Phenom II x4&3,4GHz környeken normal otthoni felhasznalasra elég, sot egyeb videotömörites/etc-re is, bőven.
-
Attix82
addikt
válasz
wwenigma
üzenetére
Bullt 8 magosnak hívják, pedig 4 modul benne amik nem teljes 2 magot tartalmaznak.
Akkor úgy írom, hogy a feladatkezelőbe a szálaknál egyik 100% a másik 50% dolgozik mindenféleképpen
....remélem így megfelel.Nem akartam beletaposni senkinek se a lelkébe, de egy VGA limites környezetben CPUt tesztelni, ahol a szórási hibába akár 1-2 fps is lehet, azzal tesztelni?! Én maga a tesztre vagyok felháborodva, hogy valaki ezt a fajta tesztbe hisz....egyik 24 fps a masik 24,5 a harmadik 25,2 fps

-
Attix82
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
TDP limit 95 watt Biosba, és ha eléri a 95 wattos fogyasztást visszaveszi a szorzót mindig annyira amennyin még szinten tudja tartani....ezért van 3 magon 3,7 Ghzen...persze ugye ezt ITBvel terhelve, ami azért jobban terhel mint egy játék...vagyis röviden tuti 95 wattnál többet nem eszik, és mégis ha 1-2 magon fut valami akkor 4,4 Ghz megy mindenképpen.
-
-
nemszabad
tag
link
Pros:overclocks well.
good scaling.
faster than the Core i5 2500k.
performs exceptionally well with modern gaming engines.Cons:
UK pricing is high, putting it head to head against Core i7 2600k.
When Core i5 2500k is overclocked it is closely matched, and costs less.
990FXA motherboards are still expensive.Mi a probléma? Nem rossz ez, nem értem miért sírnak itt sokan tele 100-as zsepiket..
-
Z_A_P
addikt
válasz
tome.jr
üzenetére
Guru3D teszt: [link]
Azt irja:
Hardware and Software Used
Mainboard
ASUS Crosshair V FormulaFentebb volt:
Is the ASUS crosshair V+580 giving biased [worse] results for the Bulldozer? -
MZperX75
addikt
válasz
tome.jr
üzenetére
Hát ja,nem olvastam végig,de az első 2 játéknál azért megakattam!
Crysis köztudottan NV-platformra +intel procira optimalizált játék csak úgy mint a jó öreg Farcry2-is!
Egyébként 1080p-ben játszottam Farcry2-vel,pályákat szerkesztettem(kb 50-t ami használható a mai napig),na most Phenom2 X4-es,konfiggel amiben egy HD4870-1G kari volt!Annyit akartam mondani ,össze lehet szedni olyan teszteket egy csokorba ami fölényes győzelméről szólna az Intel (i-s) szériájának
és olyat is lehtne válogatni,ahol sokkal kiegyenlítetebb a mezöny.Kinek van nagy befolyása tesztek eredményeihez?
(Intel-nek)
OFF
" mindig azt emeljük ki a szövegkörnyezetből ami a szívünkhöz közelebb áll" -
torma1981
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Az okés de gondolom a Bull-t is lehet húzni nem? Remélem legalább viszi le a proci árakat.

-
M@cika
őstag
Érdekes, hogy AMD nem nyavalygott a sok lehúzós teszt miatt, mikor a Bull láthatóan veri a 2600K-t is az előbb linkelt tesztek szerint.

-
burny
aktív tag
Voltak már valahol tesztelve a 4 magos bull és az x4-es phenomok?
-
joysefke
veterán
Itt
más lappal tesztelték, érdemes megnézni:
http://www.kitguru.net/components/cpu/zardon/amd-fx-8150-black-edition-8-core-review-with-gigabyte-990fxa-ud7/30/ -
Abu85
HÁZIGAZDA
Igazából nincs baj a gyártással. A Llano APU-val van baj, és abból sok a selejt. Ez korlátozza a gyártókapacitást, mert a megrendeléseket csak úgy lehet teljesíteni, ha a sok gyártósoron megy a Llano, így sok lesz a selejt, de több lesz az eladható. Ez nem is fog megjavulni. A Bulldozerre elég jó a selejtarány. 70% fölötti. Egyértelmű, hogy a Llano IGP-je a probléma forrása, mert tisztán a proci részről a legtöbb chip hibátlan. Az IGP nem működik a hibásakban. Az megy az új Athlon II-be vagy a kukába.
(#1144) gbors: Ez komplexebb dolog, mint egy VGA. Az AMD már a komolyabb integrációra készül. Ez most a szerverbe elég jó, de asztalra nem. Akkor lesz jó, hogyha az AMD eléri az architekturális integrálás lépcsőjét.
-
dezz
nagyúr
Hoppá: Is the ASUS crosshair V+580 giving biased [worse] results for the Bulldozer?
gbors: Pedig de, az FMA éppen egy olyan dolog, amit a HPC szektor már régóta várt. A Cray sem véletlenül építi az új, világelsőnek szánt szuperszámítógépét a Bulldozerre (CPU részről).
Még valami: egyelőre komoly gondok vannak a gyártástechnológiával, a selejt jó részét nem a hibás lapkák adják, hanem hogy túl magas a fogyasztás... Ez remélhetőleg sokat javul majd az elkövetkező időkben, miáltal nőhet az órajel is.
(#1135) BMW001: Éppenséggel az Interlagos kicsit más eset, mert ott nem a kevésszálas teljesítmény számít, mint PC vonalon, így az alapórajel lehet alacsony, amihez a szintén alacsonyabb feszültség által jóval alacsonyabb fogyasztás társsul, így a mag/fogyasztás aránya sokkal jobb. Nem olyan biztos az, hogy az SB-E annyival jobb lesz nála, ha egyátalán.
-
ez még így is sovány. az FMA eredmények direkt összehasonlításra ugye nem jók (hacsak nem egy olyan feature-ről van szó, amit a HPC piac már évek óta imára kulcsolt kezekkel várt, de ezt kétlem), a többi pedig, bár legalább már a jó irányba mutat, de nem elég. ha 4.5GHz-en menne a cucc alapból, akkor már érdekesebb lenne a kép - de ha ez volt a műszaki target, akkor az az idióta mérnöki optimizmus lehető legmarkánsabb példája

többen írták már, nekem is rögtön az R600 ugrott be erről a CPU-ról. az meg ugye szörnyen kétarcú - egyfelől 1 év elteltével jött a zajos sikertörténet, viszont az eredeti chipre épülő terméket megvenni... hát, szóval nem volt egy szerencsés döntés.
-
joysefke
veterán
itt [link]
egész jól szerepelt az újabb játékok alatt, mindenhol elkalapálva az i5-t illetve X6-t.ez kissé ellentmond az itt a fórumon kialakult véleménynek.
Hol itt az igazság?J.
-
törölt tag
-
MPowerPH
félisten
válasz
wwenigma
üzenetére
Szerverpiacon nem hiszem. A mostani 5% részesedéssel is jelentéktelen a szerepük, és ezen az Interlagos sem fog változtatni. Fogyasztás terén szörnyű dolgok vannak kilátásban, és mellé a visszavett órajel párosul, ami abszolút erősen negatív a teljesítményre. Míg az Intel az SB-E vel ismét robbant, jön a 8 mag, és ott az órajel sem lesz annyira megcsorbítva, főleg hogy nem is egy speedracer -ről beszélünk, mint amilyen az Interlagos is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Mercutio_
üzenetére
A Trinity a mobil piacra befogható az első negyedév vége felé. Az asztalra csak a második negyedévben lehetséges a megjelenés. A fő változás az energiamenedzsmentben lesz. Az okosabb CPU és GPU rész ezt lehetővé teszi. Nyers GFLOPS értékek szerint +50%-ot mond az AMD, de ez compute teljesítményben van mérve, ahogy az APU-knál eddig láttunk. Ennek egy részét a CPU, míg a másikat a GPU adja. Sejtésem szerint az utóbbi lesz a több.
Szerintem a lapka két darab Piledriver modult tartalmaz, és egy 512 shader procis VLIW4 IGP-t. A memóriavezérlő marad kétcsatornás, és a DDR3-2133-as modulokra lesz jó, ami a szabvány szerinti maximum. Szokás szerint a tuning itt játszik, ahogy mindenhol. Az UVD 3 marad, de kiegészül a rendszer a SAMU-val, hogy a kódolt Blu-ray tartalmak lejátszásánál ne kelljen a procit terhelni (ez nyilvánvalóan az energiatakarékosságot célozza). Mivel az IGP core része Cayman örökség, így a PowerTune befigyelhet valamilyen formában, automatikus, vagy manuálisan szabályozható szinten. Az uncore rész Barts örökség, egy-egy Cayman résszel felturbózva. Például a ROP blokkokat biztos a Caymantől kapja, mert gyorsabbak, és kevesebb helyet foglalnak. Esetlegesen lehet a hatékonyságot fejleszteni, de gyökeres módosításokra nem érdemes számítani. -
stfx
aktív tag
válasz
tomas9320
üzenetére
Nem kell várni az új ütemezőre, nem biztos hogy jobb lesz mintha te állítanád a processzor affinitását programonként. Ha 2 szál egy modulon fut, azok az L1i cahce invalidálása miatt lassabbak lesznek, mintha 2 külön modulon futna. Ha 2 külön modulon fut 2 szál, akkor szálanként a teljes 2MB L2 cahce is gyorsíthat, szemben avval hogy 2 szál 1 modulon osztozik a 2MB-on. Ez ugyanúgy igaz 3szál-3modul, 4szál-4modul felállásnál. 6 szálnál is még lehet gyorsulás pl: core 0,2,4,5,6,7 -re állított affinitással szemben ha 3 modulra (core 0,1,2,3,4,5) lenne osztva. Az viszont igaz hogy így magasabb lehet a fogyasztás mintha feleannyi modulon futna a program. Ezeket mind szépen kilehetne mérni pl. fritzbenchel, ahol megadhatod hogy hány szálon fusson, és az affinitásokkal játszani:
2szál: core 0,1 (1 modul) vs core 0,2 (2 modul)
3szál: core 0,1,2 (2 modul) vs core 0,2,4 (3modul)
4szál: core 0,1,2,3 (2 modul) vs core 0,2,4,6 (4 modul)
5szál: core 0,1,2,3,4(3 modul) vs core 0,2,4,6,7 (4 modul)
6szál: core 0,1,2,3,4,5 (3 modul)vs core 0,2,4,5,6,7 (4 modul)
6 szál felett nem lehet gyorsulás, mert az mindenképp legalább 4 modulon fut.
Meg az első oszlop mellett lehetne simán csak azt tesztelni, hogy amire most osztja ki a windows feladatütemezője a szálakat, mert amit most irtam első oszlopban, az lesz elvileg az új drivernek (ha lesz) a feladatütemezőjének a lényege, hogy így dobálja szét a szálakat, hogy minnél több modult le tudjon kapcsolni, az aktívakat meg felturbózza. Csak a turbó nembiztos, hogy kompenzálja az L1i cache invalidálásokat, meg a több L2 cahce-t szálanként.Oliverda: egy ilyen tesztet nem csinálsz?
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Egyelőre nekik azzal kell törődni, hogy a Llanóra több gyártósor legyen, mert 50% a kihozatal, és írtam hírt róla, hogy ez nem fog javulni, mert a chipdizájn okozza nem a GloFo. A SOI+IGP második nekifutásra sem barátságos. Egyébként a megoldás egy silicon spin, csak marhára nem éri meg, mert a Trinity hamarosan gyártásra kész lesz. A Llanót gyakorlatilag pár hónapon belül dobják a mobil szinten, míg az asztalra nem kell sok. A Socket FM1-nek úgyis vége.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rumkola
üzenetére
A játék működik, csak a built in CPU test nem indul valamiért. Erre az AMD mondta, hogy csak a steam verzió ilyen (mondjuk csak a steam verzióban van beépített tesztsor). A test guide-ban az AMD is a GPU test alapján mért (gondolom nekik sem megy a CPU test opció), szóval valóban van valami gubanc. Máshogy egyelőre nem lehet mérni, a GPU test pedig eléggé megegyező eredményeket adott, szóval sok értelme ennek nincs. Esetleg egyéni beállítás és utána FRAPS. Az működik, csak ebben a játékban nem olyan könnyű így mérni.

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Enszuke
üzenetére
Az ARM az AMD-t erősíti azzal, hogy beálltak az FSA mögé. A két cég tervei ebből a szempontból teljesen azonosak, annyi a különbség, hogy az ARM közvetlenül nem árul chipeket. Persze az aki ARM-ra épít (CPU+GPU szinten is), az közvetve az AMD elképzeléseit is erősíti, és az FSA terjedését. Esetleg még más is beállhat. Akik szerintem nem fognak beállni, az az Intel és az NVIDIA. Az Intelnek nem jó ez a jövőkép, míg az NVIDIA a CUDA-val megvan FSA nélkül is (ők zárni akarják a programokat, mert az ARM számukra enyhe hendikep a legacy programok újrafordítása nélkül). Ettől függetlenül az integrálás mindkét cégnél folyik. Az NV a hardver oldalról hasonlóan képzeli el, ahogy az AMD, csak ARM processzormagokkal. Az Intel képzeli el máshogy, mert ők a GPU oldalról is x86-ra építkeznek, lásd Larrabee, abból még nem lett semmi érdemleges termék, de ez az architektúra a kulcs az Intelnek a heterogén érába, és ennek a továbbfejlesztéseitől függ a jövő. [link] - Itt van H. Goto elemzése. 2009-es, így azóta már picit eltolódtak a fejlesztési tervek a Larrabee problémái miatt, de nyilván a hosszútávú cél megmaradt. Leghamarabb a Skylake architektúra mellett lehet belőle valami. Ezt jól lőtte be H. Goto.
Igazából mindenki egy irányba megy, csak más lépcsőkkel. De a végkifejlet ugyanaz lesz. Persze ez 2015-2016 előtt nem fog kiteljesedni. A homogén többmagos chipek kiesnek, ahogy anno az egymagosok.A Win 8 már menni fog ARM-on, de nem mindegyik ARM lapkán. Persze az aktuálisokon biztos. A futtatás megoldott, de a drivertámogatást szerintem a gyártók nem vállalják be visszamenőleg. Elég egy-két generációt támogatni, így is nagyon új a terep.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
üzenetére
Nagyon úgy néz ki,hogy közvélekedés ráütötte a maga "különösen nem ajánlott" pecsétjét a Bull generációra
Nem a közvélekedés, az intel fanboyok utik ra, akik ökölbe szorult s3ggel vartak a megjelenest, mert A64-et sejtettek. Ezt latni is , mert most kiélik magukat.
Az mar megint mas kerdes hogy HPC hasznalatra ar/ertekben es szerverpiacon bizony ottvan/ottlesz az AMD. Persze felmerül a kerdes, miert mondok én ilyet - hogy merészelek ?!? - mivel van gyorsabb intel proci. Legyen. De meg is kérik az árát. 
-
törölt tag
válasz
Zeratul
üzenetére
Nem a tönkremenésre,inkább a jövőbeli fejlesztések nehézségére utaltam,ha nem lesz stabil a pénzügyi háttere a cégnek.Nagyon úgy néz ki,hogy közvélekedés ráütötte a maga "különösen nem ajánlott" pecsétjét a Bull generációra és ettől a pejoratív címkétől innentől nagyon nehéz lesz megszabadulnia az AMD-nek.Ráadásul én nagyon nem tudok hinni az integrációs jövőképben sem.Trend ide,trend oda sokan elfelejtik,hogy az átlagfelhasználó nem csak út közben létezik, ahol bámulhatja az 1cm-es kijelzőket,hanem van kéglije,ahol odaül a bazi nagy TV-je elé és FULL HD-ban szeretne ügyködni.Erre a jelenlegi APU termékcsalád csak túl sok kompromisszummal alkalmas.
-
rumkola
nagyúr
Lap alján SHOGUN teszt:
[link]Mi ez, CPU inkompatibilitás? Nemááár....
-
fauv
őstag
válasz
antikomcsi
üzenetére
Úgy legyen !

-
smkb
őstag
http://www.techpowerup.com/153548/Bulldozer-Aims-For-50-Improvement-By-2014-Is-This-Really-Enough-To-Counter-Intel-.html?cp=2#comments
Azért ez így elég vékonynak néz ki 2014-re még úgyis, hogy full best case.. úgyhogy ehhez még ugye hozzá kell venni, hogy lesznek csúszások is...
-
fauv
őstag
válasz
antikomcsi
üzenetére
-
Zeratul
addikt
válasz
ddekany
üzenetére
B2G is bugos még, de 2.5 GHz 8 maghoz elég a 32W --> [Opteron 4256EE] A piledrivernél továbbfejlesztik az energia gazdálkodást, csökkentik a fogyasztást és ott csak 4 mag lesz, szvsz TPD 35W simán belefér majd a trinity.
-
fauv
őstag
válasz
antikomcsi
üzenetére
Menj fel a you tube-ra és keresgess és találsz is, mert én is ott nézegettem.
-
Zeratul
addikt
-
Milka 78
nagyúr
válasz
rumkola
üzenetére
Mondjuk ez az ütemezős dolog érdekes.Tegyük fel,hogy igaz(csak a példa kedvéért).Számítana az teljesítményben(játékok alatt) valamit,ha folyamatos 4.6-4.8-ghz-n kikapcsolt TC-vel hajtanám a gépet?A másik,hogy ha van ilyen frissítés a win7-re akkor mikor jönne ki(bár ez elég érdekes,hogy a megjelenés napján az MS még nem reagált.Az AMD nem tudott eddig erről a hibáról?
) -
antikomcsi
veterán
Én a legtöbb tesztben azt olvasom, hogy 4,6-4,8 GHz között vége volt léggel a procinak, hol láttad az 5 GHz-et, levegővel, kíváncsi lennék, hogy mekkora feszültséggel ment.
Mugen 2-vel tervezem hűteni, és már nagyon kíváncsi vagyok rá. Szeretném elérni az 5 GHz-et, csak elég ellentmondásosak az infók.
-
rumkola
nagyúr
Pár hónap alatt úgyis értelmes ára lesz, tutira érezhetően olcsóbb lesz a 2500/2600-oknál és úgy simán jó alternatíva lesz.
Jelen pillanatban ilyen áron nem jó.Ezt a feladatütemező meg BF3 szöveget meg felejtsük már el, ez valami vicc, rizsa.
Mellesleg tényleg fermi feeling.
-
fauv
őstag
Nézve a videókat, ahogy húzzák az fx 8150-et, háát igencsak elgondolkodtató, már csak azért is, mert ki van rakva az asztalra az alaplap, a cpu-n egy sima léghűtés 1 ventivel és simán megy 5 gigát a proci.
Remélem lesz itt majd olyan / tuning őrült
/ aki ténylegesen kipróbálja a proci tuningolhatóságát levegővel és vízzel egyaránt. -
CSiPet2
tag
Hát nem tom. Eddig ez csalódás nálam. Egy fél éve kiderült hogy az AM3-as alaplapom összeveszik a Mushkin ramokkal, úgyhogy lecseréltem a lapot egy kb egy hete megjelent asus am3+-ra, mondván majd a bulldozerekhez jó lesz (mondjuk tényleg szinte semmivel nem volt drágább mint egy sima am3-as, ez legalább az amd pozitívumaihoz írható).
Erre kijön ez. Értem én, hogy majd ha lesz új utasításkészlet win7-hez, vagy majd a win8. De basszus, az (értelmesebb) vásárló akkor szeretné kihajtani a hardvert amit jósokért megvett amikor megveszi, nem majd... Márpedig ezek szerint nekem pl rohadtul nem érné meg lecserélni egy bullra az x4 955-öst, mert hiába tudna többet, semmi nem hajtja ki, még jódarabig. Arról van már hivatalos megerősítés, hogy a win7 egyáltalán megkapja-e az új utasításkészletet, vagy ez is csak ilyen rumor based? -
Zeratul
addikt
A fanatikus FX8150 vásárló.

-
Z10N
veterán
Itthon lehet mar kapni vhol kisker/nagyker mert en meg eddig nem lattam, vagy mikorra varhatoak az elso peldanyok, illetve a legkissebbek fx-4xxx hova varhatoak arban? Udv.
-
MZperX75
addikt
Néhány hónapos a termék! -Ilano-
Nehezen beszerezhető,kevesebbet gyártanak,viszont a kereslet jóval több lenne!65W-TDP-vel rendelkező A8-3800-at szeretnék venni,mióta megjelent!
(de már egy X3-al is megelégednék alulfeszelve +SSD)Rengetegen vettek építettek HTPC,nincs igény "akkora" desktop-ra,vagy High end kategóriára,amúgy GPU-kra sem.
pl:ha magamból indulok ki 2 év távlatából(4850,4870,4870Cf(P2-X4)----5670---nagygép elad nem kell!--E-350HTPC!
Kivárok! 35WTPD-s proci érdekelne!(gyenge igp miatt mondtam le I3-okrol,mert azok is jól mennek alulfeszelve) Persze (Ilano us I3) nem a brazos....
OFF. -
Raymond
titán
válasz
Oliverda
üzenetére
Itt kiirjak azt is mennyi van keszleten: [link]
Per pillanat:
A6-3650 = 287
A8-3850 = 242Majd ra lehet itt-ott nezni mennyire fogy.
A masik nagy online aruhazban is van raktaron, mondjuk ortt nem latod mennyi: Scan
Ami meg hasznalhatobb az Dabs es Overclockers es mint latni naluk csak A6-3650 van.
-
tomas9320
tag
Ahogy látom az mindenkinek elkerülte a figyelmét, hogy a windows 7 ütemezője nem működik vele megfelelően. Ha elkészül a javítás gyorsulhat is az új procicsalád és akkor lehet hogy a 2600K-nak vége.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel G3950 , 3930, G4400, G5420 Procik Akciósan!
- BESZÁMÍTOK! AMD Ryzen 9 9900X processzor GARI: 2026.01.30-ig
- Eladó Pentium G6400 gyári hűtővel
- AMD Ryzen 5 8500G 6-Core 3.5GHz AM5 Box - PCX garancia 2028.10.06.
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i7 14700K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Lian Li Lancool 207 Digital 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

AMD fanboyok a tenyerüket dörzsölték előre, intel fanboyok ultek otthon ökölbe szorult s3ggel hogy ismét egy A64 jön. És most megy a vita hogy ki tévedett nagyobbat de senkinek nincs igaza mert pont azt tudja ezen az áron amit kell, spec helyeken pedig - amit HPC felhasznalasnal nem igazan aknazunk ki - tud villantani mint egy rossz celeb.

Tudsz valamit az mar biztos.