- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
szamoncsy #1300 üzenetére
Pont az a szín tetszet nekem is.
Ennél a telefonnál nem tartom igazán jogosnak a javítási árakat. Néztem még 1 - 2 helyen mást is. Nem azért mert szar, hanem mert szimplán az ára alacsony. Nem érzem azt jogosnak, hogy egy kijelző csere egyenlő legyen egy újonnan vásárolt példány árának a felével. Szerintem pofátlanság.
Láttam már drága alkatrészeket, de ez szerintem mindent visz.
-
törölt tag
válasz
szamoncsy #1195 üzenetére
Működnie kellene, de ha mégsem menne, akkor leírtam korábban, hogy mi a teendő.
Nem látja a géped? Nem lehet, hogy a géppel van valami gond? Milyen Windows van rajta?
Nem dugtad a telefont másik USB portra, mint korábban? Nem elosztóra gondolok, hanem egy másik USB csatlakozóra a gépeden. Mostanában már több szokott lenni. Olyankor meg újra fogja telepíteni az illesztőprogramokat. Nem akar menni, akkor ott vagy a gép, vagy a Windows a ludas.
Telepítsd fel a gépre az One Touch Center -t, a linkelt oldalon megtalálod. Lehet a gép nem jó illesztőket, drivereket telepített. Ezzel elvileg gond nélkül működnie kell.
-
törölt tag
válasz
szamoncsy #1177 üzenetére
Amikor rádugod a telefont, akkor kijön egy opció a felső navigációs sávban. Ott be tudod állítani, hogy milyen módon szeretnél csatlakozni a telefonoddal:
- USB tárhely
- Médiaeszköz
- Kamera
- Csak töltésAlapjáraton Médiaeszközként csatlakozik. Ilyenkor belépsz a számítógép fájkezelőjébe és a meghajtók között megjelnik egy ilyen: ALCATEL_ONE_TOUCH_7041X (Hordozható médialejátszó).
Ebbe belépsz és külön tudsz kattintani az SD kártyára és a Telefon tárhelyére. Alapjáraton az SD kártyára menti a képeket, pontosabban ide:
DCIM/Camera/Ettől eltérően menthetnek más fényképező programok, illetve másik mappát használnak. Cameringo Lite mappája az SD kártyán belül:
Pictures/Cameringo Lite/ -
törölt tag
válasz
szamoncsy #1121 üzenetére
Én a Cameringo Lite -ot használom, nekem ő vált be a legjobban ingyenes változatok közül. Az is kicsivel nagyobb felbontáson fényképez, de az alap programhoz képest nem okoz túl nagy változást. Ez azért van, mert idő közben már kapott egy frissítést a telefon, ami az alap kamera szoftvert is frissítette. Jelen esetben nálam csak a kezelőfelület szimpatikusabb.
Vállalkozó kedvű vagy és eszedbe jut költeni is, ráadásul jobban belemerülnél a beállításokba, akkor a Camera FV 5 (899 HUF) nevű app -ot ajánlom. Van ennek egy ingyenes verziója is, Camera FV 5 Lite (ingyenes), ahol ki tudod próbálni, hogy milyen a felülete, milyen + funkciókat ad, de itt csak alacsony felbontásban tudsz fotózni, hogy érdemes -e megvenni a pénzes változatot.
Annyi probléma van ezzel a Camera FV 5 -vel, hogy nincs benne panoráma mód, viszont a többi beállítását és a kezelőfelületét figyelembe véve igen jó szoftver. Mondjuk a panoráma mód eleve érdekes ilyen készülékeknél (általában a telefonoknál), mivel alapban nem jól vágják/állítják össze a képeket. A két fotó között mindig lesz torzulás. Ennek max. akkor van nála értelme, ha forgófejes állványról készül (bár általában még ott is torz telefonoknál), mert kézzel nem tudod normálisan ráállítani.
-
törölt tag
válasz
szamoncsy #1096 üzenetére
2011 -es Samsung Galaxy Ace kamerája sokkal jobb 5 mp mellett. Viszont az is igaz, hogy az a telefon akkor nem az alsó kategóriába készült, illetve most is vannak rosszabb kamerák ennél drágább telefonnál is.
Tehát nem valami jó a kamerája, szerintem, de alsó és középkategóriában ez közepes minőségűnek számít. A megapixel amúgy másodlagos. Frissítés óta egyébként nekem is úgy tűnik, hogy javult valamennyit a kép minősége, a fénymérés...egyebek.
-
törölt tag
válasz
szamoncsy #1084 üzenetére
Igen, az első jó rá.
A 2. kép amúgy hibás. Ez azért van, mert amikor a Voda elkezdte árulni a készüléket, akkor még nem tudta, hogy melyik típus lesz. A 2. képen nem az X változat van. Ami a Vodától jön, azon még van egy vaku a kamera mellett bal oldalon. Azóta nem frissítették a képet. Tehát elég megtévesztő sajnos.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
szamoncsy #1073 üzenetére
Attól függ.
- Van amit hátlapnak neveznek, de inkább tok verzió. Ez semmi mást nem jelent, mint egy slim tokot, amit a telefonra tudsz ráhelyezni. Anélkül, hogy levennéd az akkufedelet. Ez lehet műanyag, szilikon, gumi...stb. stb.
- Illetve van az úgyenevezett akkufedél (ezt is hívják hátlapnak). Ez általában műanyag, amit ritka esetben gumis/szilikonos bevonattal látnak el. Én itthon leginkább a sima műanyagot láttam. Vannak olyan flip tokok is, aminek az alsó része nem tokként kapcsolódik, hanem egyben akkufedél is.
Remélem ez így érthető.
Szerk.: Egyébként az akkufedelet eltávolítani és felhelyezni is egyszerű, nem kell hozzá különösebb szaktudás.
Szerk. 2.: Arra kell jelen esetben figyelni, hogy melyik verzóra jó. Mivel összesen 6 típusa van a készüléknek, nem mindegyikre jó a másik hátlapja. Gondolom a tiéd szolgáltatós? Tehát "X" változat szerepet a típusszám után
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged