Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
Azt mondtam, hogy szerintem. Nem állitom, hogy csak és kizárólag, de én csak olyat ismerek aktiv TC használóként, aki már dos alatt is ilyen filekezelőt használt. Én is használom pár dologra mert egyben van (de egyre kevesebbet mert a legtöbb használt funkcióra van 1 kattintásos menübe integrálódó program amivel gyorsabb/kényelmesebb) de tényleg nem láttam még olyannál TC-t aki a gépet csak használja, nem buzerálja
-
arnyekxxx
veterán
apám, anyám, hugom, asszony ez 4db tök hétköznapi átlag juzer.
Közülük 0 db akarja csinálni a következő dolgokat:
- ISO fájlba belenézni
- darabolt rar állományt kitömöríteni
- nfo fájlt olvasni
- csoportos állományátnevezést (akár sorszámozással is)
- mappaszinkronizálást
- állomány-összehasonlítást (tartalomra is)
- fájldarabolást, -egyesítéstÉn szoktam ilyeneket csinálni, nagy részét winrarral, némelyiket a TC-el.
Neked az a bajod, hogy elképezelésed sincs arról, hogy az átlagember mire használja a gépét, és a saját+haverikör szokásait interpolálod az összes számitógéphasználóra.
Nem IT forumok számitogépfüggő hardcore juzereiből áll a PCfelhasználó világ, tessék szépen elmenni a nöklapjafafe, mennyegzoponthu, gazlap ... közösségéhez és ott elkezdeni érdeklődni a szokásokról. Ők azok akik sokszázmillióan ugy használják a gépüket ahogy felment rá a win (vagy ahogy a mekjük kijött a gyárból) nem az a pártizezer aki nap szinten az ITfórumokat nyálazza át.
-
Nekem sincs különösebben bajom a jelenléttel (azontúl hogy primitív az IE6), a böngészőválasztós baromságon is csak felhúzni szoktam magam, nem azért mondom. Azért némely (főleg Microsoft) alkalmazás elég idegesítő volt, amikor tojva minden beállításra az IE-ben nyitotta meg a linkeket... A korábbi Messengerek az élvonalban voltak ezen a téren.
-
juiced
csendes tag
igen én is szívesen váltanék egy 15"-s Macbook Pro-ra de hát nincs pénzem egy olyan gépre igy maradok a HP-nál de nekem ez is jó most
-
joey04
titán
én sem mondanám, hogy rendszeresen használom a tc-t. fájl egyesítés-darabolás, meg csoportos átnevezés. erre használom, kb évente 5x...
nem is szeretem. -
Syl
nagyúr
válasz
#16820480 #332 üzenetére
Természetesen másik program is tudja, de itt arról volt szó, hogy "a TC semmire sem jó, éljen az explorer".
Én legtöbbet mappák szinkronizálására használom. Nem fogok ezért külön programot telepíteni, amikor ezt a TC egy gombnyomásra, minden varázslat nélkül tökéletesen megoldja. -
válasz
#16820480 #332 üzenetére
Ezek még mennek máshol is, de azért a TC igazi erőssége szerintem ezek mellett a plugin architektúra, minden nap használom a NokiaFS plugint, a pwnTunes telepítése óta az MTP plugin is jól jön, de van ActiveSynchez is (WM), ha valakinek az a zsánere.
OSX-en meg Forklift, egyszerűen sokkal gyorsabb, mint Finderek között dobálni. Szerencsére kifogtam anno egy akciót, 10 dollárért megkaptam
-
Syl
nagyúr
válasz
arnyekxxx #329 üzenetére
az explorer helyett TC-t használók döntő többsége valami DOS-os NortonCommanderes nosztalgia miatt használja.
Ne etessük már hülyeséggel a madarakat!
Egy nem nosztalgiázós ember mit kezd az explorerrel ha a következőket szeretné tenni:
- ISO fájlba belenézni
- darabolt rar állományt kitömöríteni
- nfo fájlt olvasni
- csoportos állományátnevezést (akár sorszámozással is)
- mappaszinkronizálást
- állomány-összehasonlítást (tartalomra is)
- fájldarabolást, -egyesítést
stb.
10 ismerősömből 9 TC-vel kezeli az állományait, még a nem számítógépszakik is. -
arnyekxxx
veterán
Egyedi eset vagy. Én még nem találkoztam olyan Windows felhasználóval, aki Explorert használt volna, pedig elég sokat ismerek
Nálunk családon belül 4 gép van, 5en használjuk 20-65 éves kor között. Én vagyok az egyetlen aki indit TC-t, akkor is ftp-re meg néha csoportos fileátnevezésre. Szvsz az explorer helyett TC-t használók döntő többsége valami DOS-os NortonCommanderes nosztalgia miatt használja.
Ja a 4ből 3 mindig slepben van, indulás kb 1mp, egy öreg sempronos XP-s joszág az egyetlen ami hibernálásban pihen de az is csak azért sleep mert gyakran van éjszaka 1mp áramszünet felénk és az nem szünetmentesen lóg.
Emellett a családból én vagyok az egyetlen akinek nem elég egy default W7 (illletve elég volt az XP is) de én nem is az átlagfelhasználó elvárásaival esek neki a gépnek.
-
<NewL>
addikt
követelem a napi blogot
(ha már hétvégén nem raktok ki)
hop,találtam egy MBP tesztet a ph-n,de ez kevés mára
-
törölt tag
igen, ez amúgy legkevésbé sem a linux hibája. érdekes módon az nvidia (csúnyagonosz, antiinnovatív) képes megírni hibátlanra a driverét linux alá is...
persze tudom, hogy ez rajtad, akinek már megvan a kész gépe, nem segít. én is most szívok kicsit az új intel chipset miatt, nem megy a 3D támogatás rendesen, bár anélkül stabil, csak kevésbé látványos. -
madgie
titán
Aha. Csak pont nem fog menni az 5770-em (vagy bármelyik ati) az Ubi alatt normálisan. Múltkor felraktam egyet a gépre, nem tudtam semmivel úgy belőni, hogy a monitorom natív felbontásán bugmentesen fusson. Kösz, ati, kösz, linux, egyébként az OSX (és már a Win 7) is arról szól, hogy minden fut rendesen telepítő CD és újraindítás nélkül is (tudom ,a linux is okos, sőt, überokos, de nem cserélek a kedvéért konfigurációt)
-
edward2
addikt
Oké én ezt hidd el megértettem elsőre is. Csak annyi, hogy nincs értelme hozzá viszonyulni, mert iszonyat drága a mekk és nem látom azt a pluszt. Ja hype az bezzeg van meg ha ismerősöd meglátja akkor ÚÚÚÚÚ NEKED MEKED VAAAAAN!
Ami annyit tesz hogy tele a pénztárcád mert futja almára.
Annyit tudok mondani aki mezejúzerkedni akar és legális maradni meg nem problémát generálni a nyakára az rakjon fel magának egy Ubuntut és annyi. Meg lehet rajta találni mindent ami kell és totál frankó.
-
lujó55
addikt
Bocs, én laikus vagyok, de nyitott szemmel járok.
Az USAban élő rokonok mikor hazajönnek, mindíg másik almát hoznak, mert egy év alatt valahogy ki tudják nyírni. Mondjuk én nem reggeliznék rajta.Mindegy, a lényeg, hogy elájultak, hogy milyen drága itt egy normális laptop az ő áraikhoz képest! Nekem nem a hardverrel van bajom, hanem, hogy nem minden alkalmazás érhető el a Mac gyári OS-ével. Pl. végeselemezés, Pro/E, stb. Ezeket valamiért Win-re gyártják.
úgyhogy maradok annál!
-
DeFranco
nagyúr
"Hiszek a PC-ben, azon nőttem fel, szívesen turkálok a rendszerben, szívesen buherálok, mert ad rá lehetőséget" - idézet tőled.
Én értem, hogy jó zsaru - rossz zsaru felállás (ha szándékos, ha nem - nincs üldözési mániám), de ennyi esélyt akkor már adhatnál ennek a szerencsétlen OSX-nek is.
Minden új rendszerhez nyitottan kell állni.
Az érem másik oldala viszont az, hogy ha úgy hirdetik ezt a csodamasinát, hogy ez annyira intuitív, hogy még gondolnod sem kell rá, már ott is van amit kérsz, akkor kapja is meg a magáét, ha valahol ez nem áll meg.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Nyilván igyekszem megtanulni ezt a rendszert. Pont annyira, amennyire még úgy érzem, hogy megéri. Ez nyilván mindenkinél más, nálam elég alacsony a küszöb, még a tutorial videókat is utálom megnézni. Bocha más gyerek, ő belemászik, kipróbálja, buherálja, élvezi. Nekem a gép munkaeszköz, nem hobbi, szórakozás és játékszer. Ha működik és elvégzi, amit kell, akkor szeretem, ha nem, akkor utálom. Hepciás vagyok, ez benne van. Egy felhasználó a sok közül, egy switcher. Ezért nem csak én írom meg a kalandjaimat.
-
bmwk1200s
őstag
Szerintem arra gondolt, bár lehet, hogy nem
, hogy túl erőszakosan közelíted meg. Eleve némi előítélted van neked is, ezt ki is fejtetted. Tudom neked ez munkaeszköz, nem engedheted át magadat annak, hogy folyamatosan, szépen lassan fedezz fel benne valami újat. Engem ez vonz, túl sok évet töltöttem win előtt és szeretném kipróbálni, napi szinten használni a macet. Lehet, hogy aztán be kellene látnom, nem nekem való, de egyenlőre úgy gondlom, hogy tudnám szeretni.
Lesz három hónapod, szinte teljesen ki fogod tapasztalni, akkor leszek igazán kíváncsi majd a véleményedre, amikor teljesen beépül a mindennapi használtba a különböző, most még tőled idegen szolgáltatások. -
doc
nagyúr
ne huzd mar fel magad!
a gond az, ha valaki a sok ev alatt szep lassan felszedett OS-speciikus tudasat akarja 1:1 atvinni mas rendszerre (teljesen fuggetlenul hogy eppen melyik az), ez nyilvan nem fog menni
en mikor olyan OS-t/SW-t akarok kiprobalni, amivel nem volt meg dolgok, igyekszem megerteni a rendszert, rajonni hogy hogyan is kepzeltek el a fejlesztok az egeszet. nagyon hulyen nezne ki, ha pl. azon hobolognek, hogy miert nincs a Haiku-ban /mnt konyvtarban a sok felmountolt drive, stbemellett nyilvan ertheto az, ha valami amit megszoktal, kenyelmesnek es praktikusnak talaltal, nem mukodik, en is biztos tepnem a hajam, hogy monsjuk nincs a windowsban expose/tobb munkaasztal, de ha van valami mas megoldas ami ezt kivaltja, akkor megprobalnam azt megszokni
Ne húzzatok már fel, komolyan, ha valaki maces lesz, az mind ilyen rém nehézkes??? Én is ilyen leszek?
he mister, te mar maces vagy
(amugy nem tartom magam 'maces'-nek, igaz hogy a gep amin dolgozom, es amit a szabadidomben a legtobbet hasznalok egy MBP, de melobol adodoan fut rajta egy virtualis Linux is, raadasul a Linux- es Windows-multam kulon-kulon is tobbszorose az OSX-esnek) -
Bog
HÁZIGAZDA
Mindig ott van probléma, ahol te felbukkansz. EZ TÉNY. Mert ha kell, ha nem (és nem, nem kell!), akkor is keresel MINDENKINEK a hozzászólásában valamit, amibe bele tudsz kötni és kifacsarva-kitekerve reagálni rá. Tök feleslegesen, X topikot totálisan szétbarmolva, szarrá égetve magad és magaddal együtt a maces tábor egy jelentős részét is, már csak az összemosás és előítéletek miatt is. De te ezt nem veszed észre, hanem egyszemélyes hadjáratként fogod fel, jön Ulkesh és mindenkinek megmondja a frankót, ha pedig baromságot ír le, akkor nem látja be, sőt, azokra az érvekre nem is válaszolsz, amik a te hülyeségedet bizonyítják. Nincsenek táborok. Ahol te ott vagy, ott nincs mac vs. win vita, mert te vagy egyedül és mindenki ellened. A macesek - akik pedig normálisan szólnának hozzá - nem mernek veled közösséget vállalni.
Én pedig azt gondolom, hogy az én blogposztjaimhoz nem akarok ilyen arcokat hozzászólni látni mint te vagy, ezért nagyon egyszerűen azt fogom csinálni, hogy az első olyan kommentednél a következőkben, ami láthatóan elviszi OFF irányba a kommunikációt, szépen elkezdek törölgetni, először csak hozzászólásokat, aztán hozzászólókat is...
Remélem, hogy ez egyértelmű volt és felfogható. Nem is kell rá válaszolni, csak vedd tudomásul.
-
doc
nagyúr
Figyu, cska szólok, hogy switchernek lenni PONT EZ. Az egyetlen támpontom az eddigi tapasztalatom, ami Win. Naná, hogy ezt keresem. Másfelől pedig pont az lenne a fontos és lényeges, hogy egy olyan rendszert kapjak, amivel nem kell küzdenem, hogy megtanuljam. Olyanra kell írni.
na ez igy alapvetoen NAGYON rossz hozzaallas, ugyanis nem az jon ki a vegere hogy az OSX mennyire JO hanem hogy mennyire hasonlit a windowsra, ergo akkor lennel 100%-osan elegedett, ha MINDEN ugyanaz lenne mint a windowsban -> vagyis ha windowst hasznalnal ezutan is
tenyleg erdemes lenne egy OSX/Linux user windows-ra valtasat megorokiteni egy blogban
nem akar valaki hozzamvagni egyet? -
Ulkesh
őstag
válasz
Nyugdíjas #305 üzenetére
"ég a Macesek pofája az olyan kis szemellenzős arcok miatt, mint te"
Mondod te, a gond az, hogy én napi 10-12 órában PC-kkel dolgozom és itthon is van mindkét géptípusból. Az ide fröcsögő okostojásokkal ellentétben mindkét rendszert használom és ismerem (ok, IE-t talán ha fél éve használtam utoljára
). Szóval biztos, hogy elfogult vagyok az OSX-el szemben, de elég kemény érveim is vannak e-mellett, amit én bármikor tudok prezentálni. Vajon az ellentábor is?
Igazából, vannak táborok? Itt ez a topic, ami a Mac-ről és a két rendszer közötti különbségekről szól, mégis kapásból kialakult egy szép kövér sárdobálás, mert páran nem bírják elviselni, hogy ne szóljanak be néhány ostobaságot (amit persze én legtöbbször, nem hagyok szó nélkül, igen ebben én is hibás vagyok).
De érdekes módon az ide író Mac felhasználók (én sem) nem mennek át a Windows 7 topicba észt osztani, vajon miért? -
bmwk1200s
őstag
Az én tapasztalatom az, hogy mikor párom kapott egy zsír új laptopot (Acer) nem a legkomolyabb, de neki bőven elég...bekapcsoltuk, felállt a vista (kellett neki idő, ahogy írtátok is) de mikor már egy hete használta és a sok szemét miatt, ami előre lett telepítve, minden egyes indításnál több mint 5 perc alatt töltött be, fogtam és felpattintottam rá a win7et...na azóta úgy megy ahogy mennie kell...
-
Ulkesh
őstag
"mint említettük ez IE6-nál volt így utoljára, azóta új ablakot nyit"
Akkor erre emlékeztem.
(Most rákerestem az oldalon az IE6-ra de nem említetted.)De egyébként idézet a Wikiből, hogy miért is történt az a bírósági ítélet:
"Mivel a böngésző mára a Windows operációs rendszerek szerves részét képezi, teljes eltávolítása gyakorlatilag nem lehetséges. Ez a tény nagy port kavart a piacon, és mindmáig trösztellenes perek százai kötődnek az alkalmazáshoz. A konkurencia monopóliummal való visszaélésnek véli az előre telepített szoftvert, a Microsoft szerint azonban a böngésző nélküli operációs rendszer félkarú óriás és a felhasználók érdekében integrálták a rendszert.
Nem az integráció volt az egyetlen probléma. A böngészőháború egyik fontos pere az Egyesült Államokban kezdődött. Visszaélést fedeztek fel a Microsoft OEM parnereivel kötött szerződéseiben, amely arra kötelezte őket, hogy a Microsoft Windows mellé telepítsék az Internet Explorer böngészőt, ugyanakkor megtiltotta, hogy az alapértelmezésben az Asztalon található Internet Explorer ikont más böngésző parancsikonjára cseréljék.
2000. április 3-án Jackson bíró feltárta bizonyítékait, miszerint a Microsoft kenőpénzt fizetett bizonyos cégeknek az Internet Explorer terjesztéséért cserébe, hogy teljesen kiszorítsa ellenfelét a különböző értékesítési csatornákból. [2] Jackson a helyzet megoldása érdekében javaslatot tett a cég kettébontására, erre azonban nem került sor, hónapokkal később a Microsoft egyezségre jutott a bírósággal. Az amerikai államok többsége elfogadta a megállapodást.
Egyes régiókban (így például az Európai Unióban is) külön böngésző nélküli Windows változat kiadására kényszerítette a bíróság a Microsoftot. Ennek azonban csekély hatása van a piacra, a böngésző nélküli Windows rendszerből gyakorlatilag elhanyagolható mennyiség fogy.
A Microsoft apróbb trükköket is bevetett a népszerűség érdekében, például a saját webszerkesztő alkalmazásával készült lapok helytelenül jelentek meg a versenytárs böngészőkben. Egy alkalommal olyan kódot építettek a Microsoft honlapjának forrásába, ami lehetetlenné tette az Opera böngészővel való megtekintést. A cég honlapjának szolgáltatásai, mint például a Windows Update, a mai napig se működnek más böngészőprogrammal." -
Ulkesh
őstag
"magadnak tedd fel a kérdést"
Nem. Én csak leírtam amit tapasztaltam (azóta ezt már más is megírta), kötekedni ti kezdtetek feleslegesen. Én csak döbbenten álok és lesek, hogy miként lehet tények ellen vitatkozni, bármikor eléd rakok egy bontatlan gépet akár Dell, akár HP, akár Lenovo (ezekkel volt mostanában dolgom), de garantáltan nem tudod leszedni róla szemetet gyorsabban.
Ha csak egy géppel tapasztaltam volna, akkor azt mondom, biztos egyedi eset, nektek lesz igazatok. A gond az, hogy az utóbbi időben kb. 40 notebookot üzemeltünk be és mindegyikre ez volt a jellemző. De hát biztos ezek kiválogatott lassú gépek voltak, bezzeg nálatok villámgyorsak--
Az Exploreres kérdésben viszont tényleg nektek van igazatok, pedig bármire meg mernék esküdni, hogy régen a sima Explorer-be is megnyitotta a weblapot...
-
moonman
titán
XP/IE6 Explorer - IE kérdéshez: videó
ahogy gondoltam: annyi történik, hogy nem nyit új ablakot, hanem elindítja az IE-t és felhasználja a meglévő intézőt. de a gombokból egyértelműen látszik, hogy az ott egy IE és nem egy Explorer. és ugye, mint említettük ez IE6-nál volt így utoljára, azóta új ablakot nyit, és nem is IE-t, hanem az alapértelmezett böngészőt és annak adja át a címet.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Monjuk volt egy iMacem, meg most van egy Minim, az asszonynak meg egy Dell-je. Remélem elég lesz. Ezeket használom napi szinten. A többit nem sorolom fel. És én ezt arra értettem -kifejtem, mert látom, hogy nemérted-, hogy ég a Macesek pofája az olyan kis szemellenzős arcok miatt, mint te. Nem kell fröcsögni, mint egy klimaxos pitbull, normálisan is lehet ezt a dolgot intézni. Nyitottan.
És csak éppen erre a postodra válszoltam, nem konkrétan a 40perc alatt mit letakaritasz kérdéskör érdekelt, mert nincs erről infom.
Azt meg végképp nem szeretném, hogy most minden pontra amit itt megemlitettem egyesével megird miért nem ugy van szerinted. Légyszives...
-
Syl
nagyúr
válasz
PowerBuldog #302 üzenetére
A múltkor egy Lenovo netbookról (win7 starter) szedtem le Office 2007 trialt, Nerot meg még valami Lenovos szemetet és majd egy órát szüttyögött vele.
-
Ulkesh
őstag
válasz
PowerBuldog #298 üzenetére
"Te konkrétan az Office-ra írtad azt, hogy 40perc letakarítani. "
Mert konkrétan annyi ideig szedi le. (Felrakni nem tart eddig.)
"Mellesleg meg 40 perc alatt az egész rendszert újra lehet rakni, nem is értem minek külön pucolgatni ilyen erővel."
Mert nem tudod. Egy image fájlból egy lépésben az egész kócerájt telepíti, nincs lehetőséged külön telepítésre (főleg, hogy eleve telepítve érkeznek ezek a gépek, csak a nyelvet kérdezik meg és a felhasználót).
-----
De most tényleg ezen a hülyeségen vitázunk?
-
fairi
őstag
"Nem C2D 2.2 GHz, 2 GB RAM…
Egyszerűen ennyi idő, míg minden vackot leszedsz amit gyárilag felpakolnak teljesen feleslegesen"ahhha, laptoponról vista van, töredékidő alatt lement róla a trialos vacak..hasonló konfig, najó ram az több...
el se tudom képzelni te mit csinálsz..
te kezedben minden wines gép elromlik...
win-nek lelke van,érzik biztos hogy te nem szereted őket és megmakacsolják magukatsőt win7-emen sokáig 1Gb ram volt, és azzal se volt még a komplett PS CS4 telepítés fél óra..
-
törölt tag
válasz
PowerBuldog #298 üzenetére
mondjuk ha nem is percre annyi, de tényleg egy rakás idő elmegy rá. bár nekem asszem pont nem az office tartott sokáig, hanem valami más, amire azt hittem, hogy kis semmiség, de leglaább egy fél óra elment erre. szerencsére a norton még indításkor megkérdezte, hogy akarom-e, és a "húzzál a halál retkes f...ra" gombot választva eleve fel sem tette a recovery.
azért "kell" pucolgatni, mert egy brand géphez nem adnak telepítőlemezt már általában, hanem van egy darab recovery partíciód, amiből az összes szemetet felteszi neked, ha kell, ha nem.
-
PowerBuldog
veterán
-
fairi
őstag
"A sima Explorernek írj be egy webcímet a címsorába, be fog jönni a weboldal. Az Internet Explorer "csak" egy frontend, ennél sokkal mélyebben bele van integrálva a rendszerbe."
sötétség van a túloldalom..
Win7 pro-n beírtam az explorerben a címsorban www.mobilarena.hu és a firefoxban (ez az alapértelmezett nálam) új lapon nyílt meg az oldalnem,nem IE-ben, és nem az explorerben....
-
Ulkesh
őstag
válasz
Nyugdíjas #295 üzenetére
Öreg!!!!
Összejövünk, kicsomagolok előtted egy HP Pavilion-t, ha 40 percnél hamarabb letakarítod róla a felesleges cuccokat, akkor megkapod tőlem ajándékba, ha nem, akkor kifizeted.
Az én pofám ég az ilyen beszólogató figuráktól. Életedben nem láttál még brand gépet, nemhogy beüzemeltél volna, de hülyeségeket irkálni van képed. Szégyelld magad!!!!!
-
Ulkesh
őstag
válasz
PowerBuldog #291 üzenetére
"P1-es volt benne, vagy mi?"
Nem C2D 2.2 GHz, 2 GB RAM…
Egyszerűen ennyi idő, míg minden vackot leszedsz amit gyárilag felpakolnak teljesen feleslegesen. -
moonman
titán
"csak az Office trial verziója majd 40 perc alatt takarodott le róla"
tőled minden PC megbetegszik."Itt arról volt szó, amit a gyári csomaggal kapsz és nem vagy hajlandó pluszban semmit sem telepíteni."
itt arról van szó, hogy ha annyira rohadtul büszkék vagyunk a más filozófiánkra, akkor ne próbáljuk az almát a körtéhez hasonlítgatni. elmondtam az okokat, ezek szerint te is tisztában vagy vele, kérlek ne kötekedj tovább. -
Ulkesh
őstag
"öregem, állítsd már le magad. vegyél magad elé egy Windows-t és próbáld már ki. (akár XP-t is) simán nyílni fog egy külön IE."
XP alatt nem nyit új ablakot, az oldalt belenyitja a sima Explorer-be. 7-es alatt valóban megnyitja egy külön ablakba.
"Windows Explorer-t is lecserélheted. hitted volna? (anno évekig használtam Litestep-et shell-ként.)"
Én is, de ez nem egészen ugyanaz. Ha megnéznéd, hogy épül fel az OSX, akkor rájönnél, de te egyelőre ott tartasz, ha jól emlékszem, hogy OSX alatt nem lehet DVD-ről kimásolni mert csak shortcut-okat rak át
-
Ulkesh
őstag
"HP-d is rég lehetett. (gyk: újabban egyre kevesebb cuccot tesznek rá, előtelepített image-ből indul elsőként, ami nyilván sokáig tart, de az első rendes indítás már teljesen okés.)"
Konkrétan tegnap volt utoljára ilyen gép a kezemben, tényleg elég rég volt…
Valóban image-ből indul és az első indítás már okés. Csak utána 1,5 órág törlöd le róla a csodás demóverziókat, meg trial vackokat amikkel teleszemeteli a gyártó (csak az Office trial verziója majd 40 perc alatt takarodott le róla)."mert direkt kivették belőle őket. nem hiszem el, hogy képtelen vagy felfogni. átkerültek a Live csomagba, amit a Start menüből kb. három kattintással telepíthetsz. azt is elmondtam már, hogy miért van így."
Ezt mindenki tudja. Itt arról volt szó, amit a gyári csomaggal kapsz és nem vagy hajlandó pluszban semmit sem telepíteni. A semmibe a Live csomag is beletartozik.
-
bmwk1200s
őstag
-
moonman
titán
válasz
bmwk1200s #285 üzenetére
frászt jogos, már ne haragudj. az Explorer címsora futtatás mezőként is működik, ennek semmi köze a böngészőintegrációhoz. ha így lenne, akkor nálad is IE indult volna, vagy az intéző ablakban nyílt volna meg a weblap. próbáld ki start-futtatással ugyanezt, ugyanígy meg fog nyílni a default böngésző. skandallum!
amire Ulkesh nagyúr gondol, az legutóbb talán Win95 OSR2-ben működött, hogy az intézőbe töltötte be a weboldalt, mert maga alá tudta rántani a html renderelőt. (igaz a navigációs gombok ott is átalakultak IE-sre, tehát lényegében IE-vé alakult az ablak.)
-
moonman
titán
"A sima Explorernek írj be egy webcímet a címsorába, be fog jönni a weboldal."
öregem, állítsd már le magad. vegyél magad elé egy Windows-t és próbáld már ki. (akár XP-t is) simán nyílni fog egy külön IE."A Findert le lehet lőni, sőt akár le is cserélheted."
Windows Explorer-t is lecserélheted. hitted volna? (anno évekig használtam Litestep-et shell-ként.) -
moonman
titán
"Én még nem találkoztam olyan Windows felhasználóval, aki Explorert használt volna, pedig elég sokat ismerek"
téged idézve: egyedi eset vagy."Csomagolj ki egy HP notebookot és nézd meg a gyárilag rárakott szemetekkel mennyit küzd míg elindul…"
HP-d is rég lehetett.(gyk: újabban egyre kevesebb cuccot tesznek rá, előtelepített image-ből indul elsőként, ami nyilván sokáig tart, de az első rendes indítás már teljesen okés.)
"zeneszerkesztő, videóvágó, e-mail kliens nem része a Windows 7 csomagnak."
mert direkt kivették belőle őket. nem hiszem el, hogy képtelen vagy felfogni. átkerültek a Live csomagba, amit a Start menüből kb. három kattintással telepíthetsz. azt is elmondtam már, hogy miért van így. -
Ulkesh
őstag
válasz
bmwk1200s #280 üzenetére
"Lehet félreértem, de ha az Internet Explorerre gondolsz, az is simán lekapcsolható"
A sima Explorernek írj be egy webcímet a címsorába, be fog jönni a weboldal. Az Internet Explorer "csak" egy frontend, ennél sokkal mélyebben bele van integrálva a rendszerbe.
" az meg olyan a winnek, mint macnek a finder....nem lehet lelőni!"
A Findert le lehet lőni, sőt akár le is cserélheted.
-
-
Ulkesh
őstag
válasz
BOTICSELLI #269 üzenetére
"Ehhez még annyit, hogy egy átlag felhasználó aki levelezésre, internetezésre, családi fotók rendezgetésére, stb használja a gépét annak bőven elég a Win7 tudása, úgy ahogy gyárilag a Microsofttól kapod."
Persze, levelező és fotókezelő program nélkül biztos jó lehet ilyen célra…
-
bmwk1200s
őstag
Lehet félreértem, de ha az Internet Explorerre gondolsz, az is simán lekapcsolható úgy, hogy nem is lehet indítani, ikonja sem lesz, szóval törölni lehet..., ha meg a sima explorerre, ami mindig fut a háttrében, az meg olyan a winnek, mint macnek a finder....nem lehet lelőni!
-
Ulkesh
őstag
válasz
BOTICSELLI #261 üzenetére
"Hangsúlyozom: soha nem használtam total commandert. Valahogy winen nem volt rá szükségem."
Egyedi eset vagy. Én még nem találkoztam olyan Windows felhasználóval, aki Explorert használt volna, pedig elég sokat ismerek
"Hát te nagyon régen használhattál modern PC-t.
Még XP-vel sincx 5 perc a boot idő, nemhogy win7-el."Csomagolj ki egy HP notebookot és nézd meg a gyárilag rárakott szemetekkel mennyit küzd míg elindul…
"Hát ez a mondat egy vicc. Szintén nem fedi a valóságot."
Ezt most komolyan mondod? Még kiderül, hogy a Windowshoz adnak iLife szerű csomagot, csak rajtad kívül senki nem tud róla
"Kapaszkodj meg! A Win7-nek is van."
Zenelejátszója valóban van, ok. De zeneszerkesztő, videóvágó, e-mail kliens nem része a Windows 7 csomagnak. Egyiknek sem. Ezeket bár a MS készít ilyeneket külön kell letöltened és telepítened. Az más kérdés, hogy minőségben nem igazán egy súlycsoport még az sem.
-
Ulkesh
őstag
-
Ulkesh
őstag
"Ezt nem tudtam, köszi. Viszont a 20" iMac tulaj barátom sem tudja, úgyhogy szólok neki Hol keresse?"
Ne keresse, mert csak mobil készülékeknél van, ott viszont alapból az van.
Kapcsolgatni a sudo pmset -a hibernatemode 0 paranccsal lehet.
0 - Old style sleep mode, with RAM powered on while sleeping, safe sleep disabled, and super-fast wake.
1 - Hibernation mode, with RAM contents written to disk, system totally shut down while “sleeping,” and slower wake up, due to reading the contents of RAM off the hard drive.
3 - The default mode on machines introduced since about fall 2005. RAM is powered on while sleeping, but RAM contents are also written to disk before sleeping. In the event of total power loss, the system enters hibernation mode automatically.
5 - This is the same as mode 1, but it’s for those using secure virtual memory (in System Preferences -> Security).
7 - This is the same as mode 3, but it’s for those using secure virtual memory. -
moonman
titán
válasz
Nyugdíjas #259 üzenetére
"valyh' az OSx-ből miért nem perelik ki a dolgokat? Kis piaci részesedés miatt nem irigylik annyira tőlük? Nemhinném..."
ember, ez elég óvodás tempó. te is pontosan tudod, hogy az elterjedtsége miatt csesztetik, nem "irigységből", mert 95%+ piaci részesedésnél már egy közepesen jó tudású email kliens is a versenytársak erőfölényből történő visszaszorítását jelentené. légy egészen nyugodt, ha fordított lenne a helyzet, az OS X-ből perelnék ki még az ablak alatti árnyékokat is...
-
BOTICSELLI
tag
válasz
Nyugdíjas #271 üzenetére
"...csak én valahogy úgy szocializálódtam, hogy sosem hibáztatok mást."
Nem is kell mást hibáztatni. Szerintem én sem ezt teszem.
De mivel ez a blog pont a váltásról szól arról, hogy megéri-e érdemes-e, ezért igencsak témába vágónak és helyénvalónak tűnik leírni a tapasztalataimat. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
BOTICSELLI #270 üzenetére
Persze. No offense meg minden. Csak én valahogy úgy szocializálódtam, hogy sosem hibáztatok mást. Egyik legkevésbé szimpi emberi vonás számomra. Egy picit mindig kicsapja a biztit az agyamban, szóval sorry...
-
BOTICSELLI
tag
"Ha a PC-n túlestél a 2 DVD-nyi demo szemét letakarításán és már nem 5 perc a bootidő, akkor rájössz, hogy alapból szinte semmire nem tudod használni"
Ehhez még annyit, hogy egy átlag felhasználó aki levelezésre, internetezésre, családi fotók rendezgetésére, stb használja a gépét annak bőven elég a Win7 tudása, úgy ahogy gyárilag a Microsofttól kapod.
A számítógép használók túlnyomó többsége ilyen.
Sőt, hogy egy szívednek kedves Apple példát is felhozzak:
a felhasználok többségének az iPad is bőven elég tudásban.
Ezért ilyen sikeres.
Hidd el, az átlagember nem total commanderezik, csak hazamegy és válaszol az ismerősök leveleire, olvasgat a neten, videókat néz, meg a családi képeket.
De hiába írok én ilyeneket egy technokrata honlapon.
én is tech-geek vagyok, tehát ne vegyétek sértésnek. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
BOTICSELLI #267 üzenetére
Derossz...Istenem
-
BOTICSELLI
tag
válasz
Nyugdíjas #266 üzenetére
"De kis harcias vagy. Ennyire bedühödtél a kis feleslegesen elköltött pénzed miatt? Nem lehet, hogy nem a gonosz Apple a hibás, hanem a kis boti, aki rossz döntést hozott?"
Pontosan! Fején találtad a szöget.
A baj csak az, hogy szerintem te ezt ironizálásnak szántad, pedig éppen ez a lényegi rész.Vásárló vagyok és felhasználó.
...és valóban úgy érzem, hogy elcsesztem egy valag pénzt egy szépséges gépre amit lakva megismerve nem váltotta be azokat az ígéreteket, amit imidzsként köré építenek.
Nem ez a lényeg?(A "harciasságért" elnézést, általában ilyen vagyok amikor kifejtem a véleményem)
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
BOTICSELLI #263 üzenetére
De kis harcias vagy. Ennyire bdühödtél a kis feleslegesen elköltött pénzed miatt? Nem lehet, hogy nem a gonosz Apple a hibás, hanem a kis boti, aki rossz döntést hozott?
-
norbest
aktív tag
válasz
BOTICSELLI #263 üzenetére
Az biztos, ha meg lehetne venni sok ember használná, mert sokan csak az ára miatt nem használják.....
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Total Commander témához annyit tennék hozzá -bár valószinüleg egyedül nem vagyok egy reprezentatuiv minta
-, hogy én mindig azt használtam, most ezt két Finder ablakkal pótlom. Volt fent Forklift,de még a próbaverzió lejárta előtt töröltem, mert szerintem 2x nyitottam meg
Ergo, h avalami hiányozna nekem a TotalCommanderből akkor biztosan keresek rá megoldást. De mondom... Ez csak én vagyok. Ulkesh-el ellentétben én nem állitom, hogy ez mindenkir eigaz, csak megjegyeztem -
BOTICSELLI
tag
válasz
Nyugdíjas #259 üzenetére
"...az OSx-ből miért nem perelik ki a dolgokat? Kis piaci részesedés miatt nem irigylik annyira tőlük? Nemhinném..."
Megérne egy próbát! én támogatnám!
Ha lenne elég elcseszni való időm és pénzem elindítanék egy pert.Egyébként a miértre nagyon egyszerű a válasz:
az OSX hivatalosan csak Apple gépeken futtatható.
Valóban: ki a francot érdekel, hogy egy világviszonylatban 5-6 %-os részesedéssel rendelkező cég opprendszerén mi van rajta, főleg úgy, hogy a többi gyártót és programozót ez egyáltalán nem érinti?
Ha az OSX hivatalosan megvásárolható lenne bármilyen gyártmányú gépre (HP, Sony, Acer, Asus, Samsung, stb) és minimum a világ 30-40%-a használná akkor perelnék kőkeményen.
Ebben biztos vagyok. -
madgie
titán
válasz
Fene tudja,az ismerőseim nagy része egy zip-et vagy rar-t sem tud kitömöríteni, de TC van a gépükön. Egyedül a menyasszonyom preferálja az explorert, ő majdnem mindent azzal csinál (persze az nem sok
)
-
BOTICSELLI
tag
Most éppen HÉV-en ülök, és van időm úgyhogy reagálok, bár tudom ha Ulkesh a beszélgető partner akkor felesleges...
"Nem tudnék mondani 10 PC-s ismerőst aki használná a Windows Explorerét és ne TotalCommandert használna helyette és ugyanígy nem tudnék mondani 10 Mac-est aki filemanagert használna és nem a Findert.
Ez elég beszédes nekem."Hát ha tényleg így lenne akkor az valóban beszédes lenne, csakhogy nem így van.
Nem tudom milyen Windows-os körökben mozogsz, de amit írtál az egyszerűen nem fedi a valóságot.
SOHA nem használtam total commandert. A win használok fele azt sem tudja mi az. Maximum a power user-ek használják.
Mac-en meg 4 hónap után kénytelen voltam fájlkezelőt telepíteni, hogy legalább azt tudja amit a win7-es explorer.
Hangsúlyozom: soha nem használtam total commandert. Valahogy winen nem volt rá szükségem. Szerintem ez az ami elég beszédes..."Persze ez sem tökéletes rendszer (hisz ilyen sajnos nem létezik), de a Windowsnál sokkal gyorsabb és barátságosabb megoldás."
Maradjunk annyiban, hogy izlések és pofonok...
Neked barátságosabb."Egyebként viccesnek tartom ezt a nem érdekelnek a külsős alkalmazások, tudja a rendszer alapból hozzáállás, tekintve, hogy huzzunk elő a gyári dobozból egy Mac-et meg egy akármilyen PC-t és nézzük meg melyik mire képes a gyárilag kapott szoftverekkel."
Egyetértek.
A win7 legalább annyira jó ilyenkor, mint az OSX."Ha a PC-n túlestél a 2 DVD-nyi demo szemét letakarításán és már nem 5 perc a bootidő"...
Hát te nagyon régen használhattál modern PC-t.
Még XP-vel sincx 5 perc a boot idő, nemhogy win7-el.
Mellesleg a win7-et, akárcsak az OSX-et kb. havonta egyszer-kétszer indítom újra.
Általában valami nagyobb frissítés miatt."...akkor rájössz, hogy alapból szinte semmire nem tudod használni..."
Hát ez a mondat egy vicc. Szintén nem fedi a valóságot."A Mac azért a dobozból kivéve helyből képes akár zeneszerkesztésre, otthoni videóvágásra, van jól használható levelezőkliense, zenelejátszója stb."
Kapaszkodj meg! A Win7-nek is van. -
Syl
nagyúr
Hehe, ezt imádom. Csak duplán rábökök az ablak alsó részére és máris függőlegesen kitölti a képernyőt. És ha ilyenkor jobbra-balra húzom az ablakot, akkor mintegy be van szorulva a képernyőre, nem lehet függőlegesen "kivinni".
Bah, de hülyén sikerült megfogalmazniDe remélem érthető.
-
Syl
nagyúr
Én csak netbook-on használtam Windows 7-et
A hetest én laptopon bétateszteltem és azon valóban nem volt kerek a sleep/wake. Viszont szeptember óta asztali gépen használom a véglegest és hidd el, a sleep 1 mp, az ébredés 0,5. A monitorra kell általában várni.
A hibernálással való leállás elég sokáig tart (vistán is), de ezen sokat segített az SSDA bekapcsolás (hibernálásból) még 4 giga ram mellett sem tart 10 másodpercig (hagyományos vinyóval sem sokkal lassabb).
Ja, és ez a windows akkor lát restartot (sima boot-ot), amikor valami update azt megköveteli. Egyébként csak sleep és hibernate.Hybrid sleep van OSX-en is
Ezt nem tudtam, köszi. Viszont a 20" iMac tulaj barátom sem tudja, úgyhogy szólok nekiHol keresse?
-
moonman
titán
válasz
Nyugdíjas #248 üzenetére
nem kell gúnyolódni, ha ennyire kurvára "más a filozófia", akkor ne hasonlítgassuk már a körtét az almához. gondolod, ha tehetnék, nem lenne még kávéfőző is a Windowsokban? azért jó lenne a realitás talaján maradni.
#249: az Aero Snap-re gondolsz? én már nagyon megszoktam, szerintem hihetetlenül praktikus, nézek is, amikor XP-n, Vistán rángatom az ablakokat és nem történik semmi.
-
Nyugdíjas
nagyúr
zért ez bunkóság. kiperelnek belőle mindent, aztán verjük a nyálunkat, hogy nincs benne semmi. mindezekre a Windows is képes - lenne, ha nem perelnék ki belőle még a jegyzettömböt is. a Start menüben viszont első indításkor ott szerepel a Live csomag letöltési linkje, amiben minden említett dolog benne van.
Egy könnycsepp legördült az arcomon. Szegény Bill, és Ballmer -
moonman
titán
"Hybrid sleep van OSX-en is (sőt alapból ez van, csak picit gyorsabb, mint Windows alatt)."
hát akkor nagyon picit, mert 4 GB ram fölött akár percekig is eltekerészik."többször előfordult, hogy az ébredés nem jött neki össze és csak a restart segített."
MacPro sleep crash issues -
moonman
titán
"Nem tudnék mondani 10 PC-s ismerőst aki használná a Windows Explorerét és ne TotalCommandert használna helyette"
kezdésnek itt vagyok én, aztán az egész cég, és nagyjából az ismerőseim nagy része, aki nem geek, programozó, vagy power user."a Windowsnál sokkal gyorsabb és barátságosabb megoldás."
vs.
"ez egy teljesen más rendszer, más filozófiával, más shortcutokkal, más alkalmazásokkal."
a más nem feltétlenül jelent jobbat, sőt sokaknak épp fordítva."alapból szinte semmire nem tudod használni"
nálad elég járhatott PC, hogy ekkora tévhitben élsz. láttál már csupasz telepítésű Windows 7 Home Premiumot? egy átlagusernek nagyjából semmi kiegészítőre nincs szüksége, max egy levelezőprogramra, de ha webest használ még arra sem."A Mac azért a dobozból kivéve helyből képes akár zeneszerkesztésre, otthoni videóvágásra, van jól használható levelezőkliense, zenelejátszója stb."
azért ez bunkóság. kiperelnek belőle mindent, aztán verjük a nyálunkat, hogy nincs benne semmi. mindezekre a Windows is képes - lenne, ha nem perelnék ki belőle még a jegyzettömböt is. a Start menüben viszont első indításkor ott szerepel a Live csomag letöltési linkje, amiben minden említett dolog benne van. -
ezek
tag
Pedig ha teljes kijelzőre húzod az ablakot, akkor azt a program megjegyzi. Nálam legalábbis működik rendesen.
Amúgy eleinte én is úgy voltam vele, mit Te, hogy ragaszkodtam a teljes kijelzős ablakkezeléshez, aztán megpróbáltam nem használni, ma már az idegesítene, ha teljes kijelzőn kellene böngésznem, mert nem tudnék a mögötte lévő ablakra kattintani... (kép és egyéb szerkesztő programokat azért én is teljes kijelzőn használok...
)
Egyébként egy lehetőség (win7 mintára): cinch
Ha nem vásárolod meg akkor minden indításkor visszaszámol idulás előtt, ez az ingyenesség ára... -
Alex91
félisten
Miután pillanatnyilag nincs más gépem, mint a MacBook, ezért szemlélet ide vagy oda, ezt kell használnom. Úgy kell hozzászokjak, hogy közben a Mobilarena összes ügyét intéznem kell, cikkeket írni, fotókat vágni, videókat gyártani, satöbbi. Egy óra sem eshet ki azért, mert az OSX-et nem bírom kezelni.
Erre van a BootCamp
. Anno en is meghagytam egy darabig a PC-t, hasonlo megfontolasbol. Es neha ma is kell egy kis Win virtualis gepen, de szerencsere eleg ritkan.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Miután pillanatnyilag nincs más gépem, mint a MacBook, ezért szemlélet ide vagy oda, ezt kell használnom. Úgy kell hozzászokjak, hogy közben a Mobilarena összes ügyét intéznem kell, cikkeket írni, fotókat vágni, videókat gyártani, satöbbi. Egy óra sem eshet ki azért, mert az OSX-et nem bírom kezelni.
Pont azt gondolom, hogy ez a blog azért tud hiteles lenni, mert ilyen a szemléletem. Nem fizetnek meg azért, hogy tanfolyamokon megtanuljam a rendszer használatát, itt én vagyok, a Mac és a net, ez utóbbi a segítség. Ha valami nem megy, panaszkodom. Ha valami jobb, mint Win alatt volt, akkor örömködöm. Ebből is van bőven, mondjuk a videovágás.
-
joey04
titán
Nekem ami nem tetszik az osxben, az az ablakkezelés. Én teljes képernyőn akarom látni pl a böngészőt, és nem érdekel, hogy van 2 oldalt 2 hatalmas fehér folt, és elpazarolt hely, engem zavar, hogy csak optimális méretre nagyít alapból. ki lehet húzni, meg elméletileg a programok meg is jegyzik ezt ha jól olvastam, de nálam ez a gyakorlatban nem így volt. Erre van valami megoldás? Én nem sírok, ha külső progit kell hozzá használni, csak működjön így, hogy a nagyítással teljes képernyőre tegye az ablakot. van ilyen? (a menüsor, meg alul a dock az látszódjon persze)
-
Alex91
félisten
Igen, vettuk eszre a szemleleted
.
Minden rendszernek van egy logikaja, gondolom a mobil telok se egyformak, es ezt valamilyen szinten csak el kell sajatitani. Persze, ha ugy allsz hozza, hogy gorcsosen ragaszkodsz a sajat elkepzelesedhez a dologrol, akkor persze, hogy semmi se fog tetszeni.
Szerintem a lenyeg, hogy valoban, mennyi idobe telik megszokni, megszeretni a mast. Es mondjuk XP-rol Win7-re atterresnel is azert nehany dolgot csak ujra kell tanulni...
(Egyebkent szemelyes tapasztalatom az, hogy azert OSX-et viszonylag konnyen szoktam meg, mondjuk erdekelt is
. De a Linux mar nem fogott meg ennyire, es joval tobb gondom volt vele, mint az OSX-el.)
-
BOTICSELLI
tag
Ne fáraszd magad Bog!
Ulkesh-el én már túl vagyok ezeken a körökön.
Meggyőzhetetlen.
Hogy átvegyem a stílusát:
ő az a fajta Mac-es, mint az elvakult foci drukker.
Mindenképpen a kedvenc csapat a legjobb, akkor is ha egyértelműen elvesztették a meccseket.
A blog nevén, meg tényleg változtassatok. -
BOTICSELLI
tag
válasz
bmwk1200s #231 üzenetére
"Bocs, hogy beleugatok, de most ezeken a gépeken fognak dolgozni, szerkeszteni, cikket írni. Ha időlegesen is, de Mac-re váltottak. Miért kellene kérdőjel?"
Mondjuk azért mert a mostani blog címe ez:
"Megéri Macre váltani" ide kell a kérdőjel.Így: "Megéri Macre váltani?"
A topik címe "a mobilaréna stábja Macre vált" teljesen rendben van.
Javaslatom az egész blog címére vonatkozik. -
Bog
HÁZIGAZDA
Te egyébként az a tipikus switcher vagy, aki az OSX-ben is a Windowst keresi, mert amikor megvetted azt hitted, hogy ez egy más grafikai felületű Windows és nem vagy hajlandó megérteni, hogy ez egy teljesen más rendszer, más filozófiával, más shortcutokkal, más alkalmazásokkal.
Figyu, cska szólok, hogy switchernek lenni PONT EZ. Az egyetlen támpontom az eddigi tapasztalatom, ami Win. Naná, hogy ezt keresem. Másfelől pedig pont az lenne a fontos és lényeges, hogy egy olyan rendszert kapjak, amivel nem kell küzdenem, hogy megtanuljam. Olyanra kell írni. Mert különben minek switchelgessek, ha megint X hónapot rá kell szánjak az életemből, hogy megtanuljam használni? Ez kiesett idő és pénz.
-
Ulkesh
őstag
"Nem hiányozna, lévén a Win7 kb. 1 mp alatt megy le sleepbe, és 0,5 mp alatt ébred. A hybrid sleep pedig plusz előny."
Én csak netbook-on használtam Windows 7-et mobil rendszerként, de nem igazán volt rá igaz a gyors alvás és ébredés. Az már csak apróság, hogy többször előfordult, hogy az ébredés nem jött neki össze és csak a restart segített. Ez még mindig nem erőssége egyik Windows-nak sem.
Hybrid sleep van OSX-en is (sőt alapból ez van, csak picit gyorsabb, mint Windows alatt).
-
Syl
nagyúr
válasz
BOTICSELLI #229 üzenetére
a gyors sleep / wake hiányozna nagyon.
Nem hiányozna, lévén a Win7 kb. 1 mp alatt megy le sleepbe, és 0,5 mp alatt ébred. A hybrid sleep pedig plusz előny.a rendszerszintű helyesírás ellenőrzés
Ez sajna valóban hiányzik. -
Ulkesh
őstag
válasz
BOTICSELLI #229 üzenetére
"windows 7 explorer-t például egyértelműen jobbnak tartom"
Nem tudnék mondani 10 PC-s ismerőst aki használná a Windows Explorerét és ne TotalCommandert használna helyette és ugyanígy nem tudnék mondani 10 Mac-est aki filemanagert használna és nem a Findert.
Ez elég beszédes nekem.Te egyébként az a tipikus switcher vagy, aki az OSX-ben is a Windowst keresi, mert amikor megvetted azt hitted, hogy ez egy más grafikai felületű Windows és nem vagy hajlandó megérteni, hogy ez egy teljesen más rendszer, más filozófiával, más shortcutokkal, más alkalmazásokkal.
Persze ez sem tökéletes rendszer (hisz ilyen sajnos nem létezik), de a Windowsnál sokkal gyorsabb és barátságosabb megoldás.
Egyebként viccesnek tartom ezt a nem érdekelnek a külsős alkalmazások, tudja a rendszer alapból hozzáállás, tekintve, hogy huzzunk elő a gyári dobozból egy Mac-et meg egy akármilyen PC-t és nézzük meg melyik mire képes a gyárilag kapott szoftverekkel. Ha a PC-n túlestél a 2 DVD-nyi demo szemét letakarításán és már nem 5 perc a bootidő, akkor rájössz, hogy alapból szinte semmire nem tudod használni és elkezdesz alkalmazásokat telepíteni. A Mac azért a dobozból kivéve helyből képes akár zeneszerkesztésre, otthoni videóvágásra, van jól használható levelezőkliense, zenelejátszója stb.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
BOTICSELLI #230 üzenetére
Bocs, hogy beleugatok, de most ezeken a gépeken fognak dolgozni, szerkeszteni, cikket írni. Ha időlegesen is, de Mac-re váltottak. Miért kellene kérdőjel
-
BOTICSELLI
tag
Ha nem sértem meg a kedves blog írókat:
azt javaslom, hogy változtassatok a blog nevén.
A cím végére tegyetek oda egy kérdőjelet!
Hitelesebb lenne.
Mert a jelenlegi cím kijelentő módban van, ami elég érdekes, tekintve, hogy még csak most kaptátok a gépeket... -
BOTICSELLI
tag
Moonman írta:
"egyébként elég gáz lesz ez az egész sorozat, ha azzal fognak betelni a topicok, hogy Bog-ék leírják a tapasztalataikat, majd jön pár elvetemült, aki mindenáron megmagyarázza, hogy hát le kell tölteni ezt, meg be kell állítani azt, és különbenis nem akarsz te olyat, mert máshogy kell gondolkodni."Ott a pont barátom!
én is ezt tapasztalom másfél éve egyfolytában.
Jönnek a fanatikus Mac hívők és megmagyarázzák nekem, hogy nincs is szükségem a hiányolt funkcióra...
...vagy ha mégis, akkor guglizzak és van rá buherátor, vagy ami "még jobb" fizetős program ("there's an app for that")
Besz@rás!
Nem hallják magukat kívülről, hogy mennyire röhejes és szánalmas ez a fajta "meggyőzés".Részemről még egy darabig elvagyok a MacBook-ommal, de egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy a következő gépem Apple lesz.
A windows 7 explorer-t például egyértelműen jobbnak tartom, mint a SnowLeopard Finderét.
Az OSX-ből meg a rendszerszintű helyesírás ellenőrzés, meg a gyors sleep / wake hiányozna nagyon.
Mint ahogy azt leírtam több mint egy évvel ezelőtt a blogomban, mindkét rendszernek megvannak az előnyei / hátrányai. Ráadásul a Win7 megjelenésével méginkább áll ez a kijelentés, mert én anno a Vistával vetettem össze a Leopardot....Szóval aki azt gondolja, hogy a Mac majd "csúnyán lenyomja" a win-es gépeket az szerintem meg fog lepődni.
-
törölt tag
nekem nem motiváció az, hogy ki fejleszti, az a lényeg, hoyg megfelel-e az igényeimnek. péládul a live csomagnak nem sok hasznát veszem, mert a nagy részét nem használnám úgysem.
na, pont ezt mondom, hogy ilyen store kéne, de nem csak MS termékekre korlátozva. ahogy látod, a mobilos fronton ezt fogják csinálni, a wp7 is ilyen egy helyről irányíthatóan letölthető cuccokal lesz bővíthető, ez kéne desktop fronton is. és igen, ez a repó irányvonal, és gyaníthatóan meg lehetne oldani windos alatt is, csak ez egy népszerűtlen húzás lenne, amit nem akkor kell megjátszani, amikor végre pozitív lett a termékük megítélése a w7-tel, hanem amikor nincs sokat veszteni.
-
moonman
titán
válasz
#16820480 #224 üzenetére
"az mondjuk nem lep meg, hogy szerinted egy MS terméke a legjobb választás az adott feladatra"
én ezzel úgy vagyok, hogy a feladatát ellátja, illeszkedik a felületbe, a többi Live programmal és a Windows-zal is szorosan együttműködik, és házon belül készült, tehát nyilván megbízható. XP-n ACDSee-t használtam mindig is, Vistában volt gallery, 7-en pedig egyértelmű a WLPG, ha már úgyis telepítem a Live csomagot.
"MS-nek szerintem, hogy megnyit egy pécés marketplace jellegű szoftvertárolót, ahova lehet ingyenes és fizetős cuccokat is feltölteni"
Microsoft Store (ex Windows Marketplace)3rd party-kat meg találsz a nagy letöltőoldalakon, cnet, softpedia, majorgeeks, brothersoft...
"a wupdate-hez hasonlóan frissülhetnének a szerverről."
á, kezdünk megint repository irányba menni, tudod, hogy Windowsnál ez nem megoldható rendesen. -
törölt tag
válasz
bmwk1200s #225 üzenetére
igen, olyasmi. de ez nem lenne rossz dolog, mert így (is) adhatnának egy pofont a malware-nek. illetve ugye a fizetős alkalmazásoknak is jó felület lenne, és sokkal egyszerűbben használható beszerzési módszer lenne akár. ahogy mobil platformon is ez a megoldás terjed, nem véletlenül.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
#16820480 #224 üzenetére
És akkor olyan lenne, mit a különböző linux disztribúciók csomagkezelője...
, azt leszámítva, hogy ott minden ingyenes.
moonman: ha visszaolvasol én is utaltam rá, hogy az xp-s, azóta meg már a win7-es alap képnézegető is többet tud ennél.
Nekem csak azért egy óra, mert van egy pendrive-om, arra mindent kigyűjtök ami nekem kell telepítés előtt és nyomom fel megállás nélkül...Már régen átköltöztem volna xpről teljesen win7re, ha azt a k..va mobilracket felismerné a win7...de
-
törölt tag
ez így egész jól néz ki. majd ha legközelebb kell használjam, akkor kipróbálom. bár az mondjuk nem lep meg, hogy szerinted egy MS terméke a legjobb választás az adott feladatra
amúgy a szoftverfrissítés megoldása szerintem pont nem kéne összefüggjön azzal, hogy az alapcsomag része-e, vagy sem. igazából azt kéne csinálnia az MS-nek szerintem, hogy megnyit egy pécés marketplace jellegű szoftvertárolót, ahova lehet ingyenes és fizetős cuccokat is feltölteni, és ezek bevizsgált, biztonságos szoftverek lennének, illetve a wupdate-hez hasonlóan frissülhetnének a szerverről. én ezt a funkciót nagyon hiányolom jelenleg. és amennyire tudom, ilyen osx-en sincs jelenleg, ott is a szoftverek saját frissítéskezelőjére van bízva, hogy szól-e az újabb verzió miatt.
-
moonman
titán
válasz
bmwk1200s #221 üzenetére
azért a beépített képnéző sem tökhüje, még CD/DVD-t is tud írni.
ja és tud lapozni.
egyébként irigyellek, hogy neked egy óra, nlam durván egy hét. mondjuk 3 éven belülnem is tervezek reinstallt.
-
bmwk1200s
őstag
Azért valljuk be, akárhányszor újrarakom a wint (xp-t, win7-et - viszont álom a win7-nél hogy milyen gyorsan felrakja magát
) kb. 1óra még szépen minden programot, drivert felteszek ami nekem kell. Ez minden OS-re igaz. Itt az a kérdés, hogy adott Wines alkalmazásnak mi a Maces megfelelője. Akkor lenne érdemi ez a vita, ha a blog arról szólna, hogy kivettem a dobozból a macet, kivettem a dobozból egy wines gépet és akkor mit tudnak így thirdparty alkalmazások nélkül. De ez szerintem nem erről szól most...vagy max részben...
És azoknak akik esetleg gondolkoznak a váltáson, mint én is, pont ezért nem lesz unalmas, hanem baromi jó, hogy láthatom, milyen gond, probléma adódhat és mi rá a megoldás....ezért isteni ez a kezdeményezés Bogék részéről!
-
moonman
titán
egyébként elég gáz lesz ez az egész sorozat, ha azzal fognak betelni a topicok, hogy Bog-ék leírják a tapasztalataikat, majd jön pár elvetemült, aki mindenáron megmagyarázza, hogy hát le kell tölteni ezt, meg be kell állítani azt, és különbenis nem akarsz te olyat, mert máshogy kell gondolkodni.
az egészben az a poén, hogy egy Windows-hoz, PC-hez szokott user milyen könnyen tud váltani, mennyi fejtörést okoz neki az átszokás, megszokás. ha most minden problémára az lesz a válasz, hogy tölts le hozzá ezt-azt/nem kell neked olyan/nekem sosem hiányzott/a Windows meg nem tud kenyeret pirítani... akkor baromi unalmassá fog válni...
-
moonman
titán
válasz
#16820480 #216 üzenetére
egyrészt mert az most az irány, hogy az ilyeneket kiveszik, nehogy az EU vagy a többiek pereskedjenek, meg így könnyebb frissíteni őket, mintha az OS részei lennének. van benne alap képnéző, de az tényleg csak megjelenítő.
szerintem Windows 7-hez - ha elegendők a képen látható szerkesztési lehetőségek - a legjobb választás, ha ingyenes kell. és van hozzá pár extra upload plugin is.
baloldalt szépen nyitogatja a fizikai mappákat, csak összecsuktam, mert személyes. -
törölt tag
akkor miért nem ez az alapértelmezett képnéző a rendszerben?
mondjuk most nincs nagyon kéznél win, hogy kipróbáljam élőben, de mondjuk nem hangzik rosszul annyira. már ha tényleg mappákban tudok lépkedni, és nem az általa létrehozott időrendben, vagy akármiben, ahogy berendezi a képeket (a'la picasa). -
törölt tag
most akkor én leszek konzervatív (ahogy te vagy a folderes levelesládáddal
), de én nem akarom, hogy berendezze a képeimet, meg importáljon mindent ahogy akar. a fényképezőről fogom és egy kártyaolasóval feltöltöm a képeket egy mappába, egy ilyentől csak annyit várok el, hogy megjelenítse őket (meg egy-két dolgot végezzen el, hogy ne kelljen profibb képszerkesztőt nyitogatni). a picasa-t is csak arra használom, hogy feltöltsem a képeket, mert gyorsabb, mint a böngészőben kiválogatni, de semmi másra, mert egy hulladék.
ez ugyanolyan, mint amiért utálom az id3-tag alapján rendszerező zenelejátszót: egy soundtracke vagy egyéb hasonló válogatáslemez után tele lesz az előadói oszlop "szeméttel", mert betesz oda mindenkit, akinek csak egy száma van meg egy ilyen albumon. ráadásul tök feleslegesen, mert ezekre úgyse az előadó alapján keresek, hanem a soundtrack alapján...
-
-
-
ezek
tag
Igen ez nekem is hiányzott/hiányzik. Én a kijelölés (egérrel, valahogy ezt szoktam meg) és quickview, vagy ha tudom, h pl. méretezni fogok, akkor a kijelölés és drag a preview ikonra megoldásokat használom, de tény, hogy szoknom kellett.
Amúgy csak úgy javaslatként:
13-as gépeken érdemes a dock-ot autohide-ra állítani, így több a hely. Itt nyer értelmet az ikonok ugrálása (egyszer, ha jól emlékszem moonman kritizálta ezt a dolgot feleslegessége miatt). Ha valami történik a háttérben akkor a rejtett tálca miatt nem lehetne látni, hogy mely programmal történt az esemény, de mivel az felugrik és kibukkan rejtekéből, így egyből tuja az ember hogy mi a helyzet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Három hónapig futó blogunkban a váltás menetéről, az OSX rendszerről és különféle Apple szoftverekről fogunk írni.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Friss előzetesen a DOOM: The Dark Ages
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Ukrajnai háború
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC, 6. generációs i3 Proci
- KERESEM - ASUS Echelon csuklótámasz
- Seagate FireCuda 530 2TB - 6900 írás/7300 olvasási sebesség (!) 52 hónap alza garancia
- 2 darab iphone akciósan 7 és 7 plus
- AKYGA - AK36BK + Noiseblocker PC-P NB-Black 80MM Silent PRO venti -- SSD - RAM csere !
- GAMER GÉP // I3 10100 // MSI H510M // 16GB DDR4 // 512GB NVME SSD // GTX 1660 Ti 6GB DDR O.C // 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest