- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ulkesh
őstag
"mint említettük ez IE6-nál volt így utoljára, azóta új ablakot nyit"
Akkor erre emlékeztem.
(Most rákerestem az oldalon az IE6-ra de nem említetted.)De egyébként idézet a Wikiből, hogy miért is történt az a bírósági ítélet:
"Mivel a böngésző mára a Windows operációs rendszerek szerves részét képezi, teljes eltávolítása gyakorlatilag nem lehetséges. Ez a tény nagy port kavart a piacon, és mindmáig trösztellenes perek százai kötődnek az alkalmazáshoz. A konkurencia monopóliummal való visszaélésnek véli az előre telepített szoftvert, a Microsoft szerint azonban a böngésző nélküli operációs rendszer félkarú óriás és a felhasználók érdekében integrálták a rendszert.
Nem az integráció volt az egyetlen probléma. A böngészőháború egyik fontos pere az Egyesült Államokban kezdődött. Visszaélést fedeztek fel a Microsoft OEM parnereivel kötött szerződéseiben, amely arra kötelezte őket, hogy a Microsoft Windows mellé telepítsék az Internet Explorer böngészőt, ugyanakkor megtiltotta, hogy az alapértelmezésben az Asztalon található Internet Explorer ikont más böngésző parancsikonjára cseréljék.
2000. április 3-án Jackson bíró feltárta bizonyítékait, miszerint a Microsoft kenőpénzt fizetett bizonyos cégeknek az Internet Explorer terjesztéséért cserébe, hogy teljesen kiszorítsa ellenfelét a különböző értékesítési csatornákból. [2] Jackson a helyzet megoldása érdekében javaslatot tett a cég kettébontására, erre azonban nem került sor, hónapokkal később a Microsoft egyezségre jutott a bírósággal. Az amerikai államok többsége elfogadta a megállapodást.
Egyes régiókban (így például az Európai Unióban is) külön böngésző nélküli Windows változat kiadására kényszerítette a bíróság a Microsoftot. Ennek azonban csekély hatása van a piacra, a böngésző nélküli Windows rendszerből gyakorlatilag elhanyagolható mennyiség fogy.
A Microsoft apróbb trükköket is bevetett a népszerűség érdekében, például a saját webszerkesztő alkalmazásával készült lapok helytelenül jelentek meg a versenytárs böngészőkben. Egy alkalommal olyan kódot építettek a Microsoft honlapjának forrásába, ami lehetetlenné tette az Opera böngészővel való megtekintést. A cég honlapjának szolgáltatásai, mint például a Windows Update, a mai napig se működnek más böngészőprogrammal." -
Ulkesh
őstag
"magadnak tedd fel a kérdést"
Nem. Én csak leírtam amit tapasztaltam (azóta ezt már más is megírta), kötekedni ti kezdtetek feleslegesen. Én csak döbbenten álok és lesek, hogy miként lehet tények ellen vitatkozni, bármikor eléd rakok egy bontatlan gépet akár Dell, akár HP, akár Lenovo (ezekkel volt mostanában dolgom), de garantáltan nem tudod leszedni róla szemetet gyorsabban.
Ha csak egy géppel tapasztaltam volna, akkor azt mondom, biztos egyedi eset, nektek lesz igazatok. A gond az, hogy az utóbbi időben kb. 40 notebookot üzemeltünk be és mindegyikre ez volt a jellemző. De hát biztos ezek kiválogatott lassú gépek voltak, bezzeg nálatok villámgyorsak--
Az Exploreres kérdésben viszont tényleg nektek van igazatok, pedig bármire meg mernék esküdni, hogy régen a sima Explorer-be is megnyitotta a weblapot...
-
Ulkesh
őstag
"öregem, állítsd már le magad. vegyél magad elé egy Windows-t és próbáld már ki. (akár XP-t is) simán nyílni fog egy külön IE."
XP alatt nem nyit új ablakot, az oldalt belenyitja a sima Explorer-be. 7-es alatt valóban megnyitja egy külön ablakba.
"Windows Explorer-t is lecserélheted. hitted volna? (anno évekig használtam Litestep-et shell-ként.)"
Én is, de ez nem egészen ugyanaz. Ha megnéznéd, hogy épül fel az OSX, akkor rájönnél, de te egyelőre ott tartasz, ha jól emlékszem, hogy OSX alatt nem lehet DVD-ről kimásolni mert csak shortcut-okat rak át
-
Ulkesh
őstag
"HP-d is rég lehetett. (gyk: újabban egyre kevesebb cuccot tesznek rá, előtelepített image-ből indul elsőként, ami nyilván sokáig tart, de az első rendes indítás már teljesen okés.)"
Konkrétan tegnap volt utoljára ilyen gép a kezemben, tényleg elég rég volt…
Valóban image-ből indul és az első indítás már okés. Csak utána 1,5 órág törlöd le róla a csodás demóverziókat, meg trial vackokat amikkel teleszemeteli a gyártó (csak az Office trial verziója majd 40 perc alatt takarodott le róla)."mert direkt kivették belőle őket. nem hiszem el, hogy képtelen vagy felfogni. átkerültek a Live csomagba, amit a Start menüből kb. három kattintással telepíthetsz. azt is elmondtam már, hogy miért van így."
Ezt mindenki tudja. Itt arról volt szó, amit a gyári csomaggal kapsz és nem vagy hajlandó pluszban semmit sem telepíteni. A semmibe a Live csomag is beletartozik.
-
bmwk1200s
őstag
-
Syl
nagyúr
Hehe, ezt imádom. Csak duplán rábökök az ablak alsó részére és máris függőlegesen kitölti a képernyőt. És ha ilyenkor jobbra-balra húzom az ablakot, akkor mintegy be van szorulva a képernyőre, nem lehet függőlegesen "kivinni".
Bah, de hülyén sikerült megfogalmazniDe remélem érthető.
-
Nyugdíjas
nagyúr
zért ez bunkóság. kiperelnek belőle mindent, aztán verjük a nyálunkat, hogy nincs benne semmi. mindezekre a Windows is képes - lenne, ha nem perelnék ki belőle még a jegyzettömböt is. a Start menüben viszont első indításkor ott szerepel a Live csomag letöltési linkje, amiben minden említett dolog benne van.
Egy könnycsepp legördült az arcomon. Szegény Bill, és Ballmer -
BOTICSELLI
tag
Moonman írta:
"egyébként elég gáz lesz ez az egész sorozat, ha azzal fognak betelni a topicok, hogy Bog-ék leírják a tapasztalataikat, majd jön pár elvetemült, aki mindenáron megmagyarázza, hogy hát le kell tölteni ezt, meg be kell állítani azt, és különbenis nem akarsz te olyat, mert máshogy kell gondolkodni."Ott a pont barátom!
én is ezt tapasztalom másfél éve egyfolytában.
Jönnek a fanatikus Mac hívők és megmagyarázzák nekem, hogy nincs is szükségem a hiányolt funkcióra...
...vagy ha mégis, akkor guglizzak és van rá buherátor, vagy ami "még jobb" fizetős program ("there's an app for that")
Besz@rás!
Nem hallják magukat kívülről, hogy mennyire röhejes és szánalmas ez a fajta "meggyőzés".Részemről még egy darabig elvagyok a MacBook-ommal, de egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy a következő gépem Apple lesz.
A windows 7 explorer-t például egyértelműen jobbnak tartom, mint a SnowLeopard Finderét.
Az OSX-ből meg a rendszerszintű helyesírás ellenőrzés, meg a gyors sleep / wake hiányozna nagyon.
Mint ahogy azt leírtam több mint egy évvel ezelőtt a blogomban, mindkét rendszernek megvannak az előnyei / hátrányai. Ráadásul a Win7 megjelenésével méginkább áll ez a kijelentés, mert én anno a Vistával vetettem össze a Leopardot....Szóval aki azt gondolja, hogy a Mac majd "csúnyán lenyomja" a win-es gépeket az szerintem meg fog lepődni.
-
törölt tag
nekem nem motiváció az, hogy ki fejleszti, az a lényeg, hoyg megfelel-e az igényeimnek. péládul a live csomagnak nem sok hasznát veszem, mert a nagy részét nem használnám úgysem.
na, pont ezt mondom, hogy ilyen store kéne, de nem csak MS termékekre korlátozva. ahogy látod, a mobilos fronton ezt fogják csinálni, a wp7 is ilyen egy helyről irányíthatóan letölthető cuccokal lesz bővíthető, ez kéne desktop fronton is. és igen, ez a repó irányvonal, és gyaníthatóan meg lehetne oldani windos alatt is, csak ez egy népszerűtlen húzás lenne, amit nem akkor kell megjátszani, amikor végre pozitív lett a termékük megítélése a w7-tel, hanem amikor nincs sokat veszteni.
-
törölt tag
ez így egész jól néz ki. majd ha legközelebb kell használjam, akkor kipróbálom. bár az mondjuk nem lep meg, hogy szerinted egy MS terméke a legjobb választás az adott feladatra
amúgy a szoftverfrissítés megoldása szerintem pont nem kéne összefüggjön azzal, hogy az alapcsomag része-e, vagy sem. igazából azt kéne csinálnia az MS-nek szerintem, hogy megnyit egy pécés marketplace jellegű szoftvertárolót, ahova lehet ingyenes és fizetős cuccokat is feltölteni, és ezek bevizsgált, biztonságos szoftverek lennének, illetve a wupdate-hez hasonlóan frissülhetnének a szerverről. én ezt a funkciót nagyon hiányolom jelenleg. és amennyire tudom, ilyen osx-en sincs jelenleg, ott is a szoftverek saját frissítéskezelőjére van bízva, hogy szól-e az újabb verzió miatt.
-
bmwk1200s
őstag
Azért valljuk be, akárhányszor újrarakom a wint (xp-t, win7-et - viszont álom a win7-nél hogy milyen gyorsan felrakja magát
) kb. 1óra még szépen minden programot, drivert felteszek ami nekem kell. Ez minden OS-re igaz. Itt az a kérdés, hogy adott Wines alkalmazásnak mi a Maces megfelelője. Akkor lenne érdemi ez a vita, ha a blog arról szólna, hogy kivettem a dobozból a macet, kivettem a dobozból egy wines gépet és akkor mit tudnak így thirdparty alkalmazások nélkül. De ez szerintem nem erről szól most...vagy max részben...
És azoknak akik esetleg gondolkoznak a váltáson, mint én is, pont ezért nem lesz unalmas, hanem baromi jó, hogy láthatom, milyen gond, probléma adódhat és mi rá a megoldás....ezért isteni ez a kezdeményezés Bogék részéről!
-
törölt tag
akkor miért nem ez az alapértelmezett képnéző a rendszerben?
mondjuk most nincs nagyon kéznél win, hogy kipróbáljam élőben, de mondjuk nem hangzik rosszul annyira. már ha tényleg mappákban tudok lépkedni, és nem az általa létrehozott időrendben, vagy akármiben, ahogy berendezi a képeket (a'la picasa). -
törölt tag
most akkor én leszek konzervatív (ahogy te vagy a folderes levelesládáddal
), de én nem akarom, hogy berendezze a képeimet, meg importáljon mindent ahogy akar. a fényképezőről fogom és egy kártyaolasóval feltöltöm a képeket egy mappába, egy ilyentől csak annyit várok el, hogy megjelenítse őket (meg egy-két dolgot végezzen el, hogy ne kelljen profibb képszerkesztőt nyitogatni). a picasa-t is csak arra használom, hogy feltöltsem a képeket, mert gyorsabb, mint a böngészőben kiválogatni, de semmi másra, mert egy hulladék.
ez ugyanolyan, mint amiért utálom az id3-tag alapján rendszerező zenelejátszót: egy soundtracke vagy egyéb hasonló válogatáslemez után tele lesz az előadói oszlop "szeméttel", mert betesz oda mindenkit, akinek csak egy száma van meg egy ilyen albumon. ráadásul tök feleslegesen, mert ezekre úgyse az előadó alapján keresek, hanem a soundtrack alapján...
-
-
Straw
senior tag
Most ezzel mi a bajod?
Az alapja a BSD aminek meg a Unix. Akkor nem helyes amit írtam?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/50/Unix_history-simple.png -
Magimano
aktív tag
most minden gonoszkodás nélkül egy valamiben nagy eséllyel alul marad (maradhat) a Win az OSx-el szemben. alvó módból való visszatérés. (tudom ez lényegtelen használhatóság szempontjából )
viszont másban egy jó gép Win 7-el tud versenyezni az OSx-el (ezt értem asztali és laptop kategóriában) mert a Win 7 már tényleg jó lett.
igazán izgi az lenne ha spec egy Mac-en futna a Win7, és egy tök olyan Mac-en az OSx akkor lehetne igazán mérni hogy melyik a "jobb". igaz lenne ok pici ok hümmögésre mert asszem nincs minden driver tökéletesen megírva (de lehet hogy én tudom rosszul és már minden okés) még Win-7 hez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest