Hirdetés
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Akciófigyelő: Egész hónapos Black Friday a mi.com-on
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Gear S3 - második kör
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ulkesh
őstag
-
ezek
tag
Az viszont érdekes, hogy eddig nem sok embernek tűnt fel ez a hiányosság a mindennapi használat során. A mai napig nekem sem
Én speciel az oszlopos nézetet használom ezért nem éreztem hiányát... -
Ulkesh
őstag
"Lóf...t töltök le akármit is, én egyszerű júzer vagyok és nem arra akarom elcseszni az időmet, hogy mac programokat keresek a neten, mert az OSX gyárilag nem oldja meg a feladatát, már bocs."
Windows alá is letöltöm az xnView-t és a Picasa-t

De nem nagyon kell sokat keresgélned, a legtöbb OSX programot megtalálod egy helyen:
[link]"Ha ikonos nézetű Finder ablak van, akkor nem működik a shift-click, a command-click meg az alt-click sem, for sure. De ezt más is megerősítette."
Működik. Ha nem, akkor ott valami gáz van.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Ehh.
Egyetlen kérdés: ha MINDEN nézetnél működik a shift-click kijelölés, akkor a thumbnailesnél MIÉRT NEM? Ne meséld már be nekem, hogy én vagyok a pöcs, mert ezt elvárom, amikor megoldható, és meg is oldották a többi nézetnél, listáknál, sőt - kapaszkodj meg - a Photoshop saját dialogja is tudja.
-
Alex91
félisten
Ja, de most igy irjunk mindenki logikajanak megfelelo OS-t? Ulkesh irta, keresni kell ra olyan programot, ami az igenyeinknek megfelel...
(Az iPhoto, iTunes is logikus, csak nem ezt szoktad meg... Ahogy jelenleg nekem is felall a hajam, ha mondjuk Office 2007-et kell hasznalnom, mert nem azt szoktam meg. (Ettol fuggetlenul nem hiszem, hogy rosszabb lenne, csak majd meg kell szokni
.) -
Bog
HÁZIGAZDA
Csak jelzem, hogy azt keresem, ami a leglogikusabb. Nem sztívdzsobsz szerint, hanem szerintem, én vagyok a JÚZER.
Az iPhotoba külön importálgatni kell a sok szirszart, nem is értem, hogy kinek van erre ideje.
De mindegy, mert ma az iMovie is felcseszte az agyam, úgyhogy jobb, ha most nem írok postot

(a kvikluk nem tud 100%-os nézetet)
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
passatgt
üzenetére
Ennyire bénán fogalmazok? A Preview jó LENNE, ha tudná azt, hogy a mappa bármely képére kattintva onnantól tudok lapozni a következőre. De NEM TUDJA, csak akkor, ha előtte kijelölgetem egyesével a kívánt fájlokat, mert EGY TARTOMÁNYT a finder ikonos nézetével csak egérhúzogatással lehet valahogy kijelölni.
Másképp fogalmazva, egy egyszerű példával. Van egy mappám, amiben az adott telefonról készült fotók, a telefonnal készült fotók, a videók és a cikk doksija van. Csak annyit akartam, hogy ha kattintok egy képre, az nyíljon meg, meg tudjam nézni 100%-os nézetben és utána egy kattintással lássam a következőt is. Nem óhajtok előtte szelektálni és jelölgetni, mint óvodás a happy meal menü választása előtt.
-
-
Bog
HÁZIGAZDA
Lóf...t töltök le akármit is, én egyszerű júzer vagyok és nem arra akarom elcseszni az időmet, hogy mac programokat keresek a neten, mert az OSX gyárilag nem oldja meg a feladatát, már bocs.
Ha ikonos nézetű Finder ablak van, akkor nem működik a shift-click, a command-click meg az alt-click sem, for sure. De ezt más is megerősítette.
-
Ulkesh
őstag
"Full egyszerű példát mondok: van egy mappa, pont most másoltam bele valamelyik tsztkészülékről a tesztfotókat. Két dolgot akarok:
1. actual size-ban megnézni őket 100%-ban, érted. Hogy lássam a kamera hibáit.
2. léptetni"Töltsd le a Xee nevű programocskát erre kitűnő.
"plusz nem tudok shift+click kombóval többet jelölni, csak ha húzkodom az egeret"
Próbáld alma+klikk-el

-
passatgt
aktív tag
Amúgy van egy csomó féle billkombináció amit lehet használni, érdemes elolvasni a kis könyvet

Pl ha nyomva tartod az optiont(alt) és úgy húzol egy ikont, akkor másolni fogja, cmd+d-vel másolatot csinál, stb...
-
passatgt
aktív tag
Ha nyomsz egy space-t a fájlon, akkor ott tudsz nyilakkal lépkedni köztük, ilyenkor nem kell kijelölve lennie
Shift+click meg nálam simán működik, kijelölöm az elsőt, nyomvataratom a shift-et, és rákattintok utolsóra, kijelöli ami közte van, ha nálad ez nem megy, ott valami más gond lesz

tuti shift-et nyomod? nem cmd-t vagy valami mást?

-
bmwk1200s
őstag
Teljesen egyetértek, kivéve az hogy mítosz! Természetesen nem ti, de gondolj bele mi folyik ki a TV-ből, bárhová kapcsolsz max 5 perc és tudod melyik csatornát ki tartja a kezében. Ugyan ez még jobban igaz a nyomtatott sajtóra...sajnos Magyarország ma itt tart, ezért nagyon örülök annak, hogy ti vagytok és ezen elvek alapján működtök, mint amit írtál.

-
Bog
HÁZIGAZDA
Man, megoldhattuk volna úgy is, hogy kapunk KP-t + macbookot 4 hónapra, amit vissza kell adni, de akkor fix. hogy nem költözöm át rá. Egyrészt.
Másrészt. Mint azt nyilván láttad, van LG blog (szponzorált), SE blog (szponzorált), indul a Samsung bada blog (szponzorált), amelyek ellen senki sem tiltakozott, hogy akkor majd most a fenti gyártók telefonjai túl lesznek dicsérve. Miért pont az Apple-nél történne mindez? Miközben pont most kapott sok-sok pozitívumot a HTC Smart, vagy az új Alcatel cuccok. Utóbbiak értelemszerűen egy fillért sem költöttek el nálunk. Hogy ki, mennyiért, mennyit és mikor hirdet, az a tesztelés szempontjából teljesen indifferens. Nem tudom, hogy Magyarországon miért gondolják sokan, hogy minden média megvehető kilóra, külföldön ez fel sem merül. Itthon viszont ez valami olyan tényként kezelt mítosz, ami ellen eddig csak hét éve küzdünk, azt hittem, hogy ez elég idő arra, hogy bizonyítsunk. De elolvashatod a friss omfg.buzz.hu bejegyzést is, ugyanezen morcog a HWSW is.
Több éve dolgozom azon, hogy ezt a mi partnereink felejtsék el. Az Aréna nem megvehető, pont azért van ennyi olvasónk, mert hitelesnek tartanak minket. Nem azért reklámoz itt bárki bármit, hogy pozitív kritikát kapjon. Hanem azért, mert értékes felület vagyunk, bazisok olvasóval, szakmai olvasóval, és itt hirdetni rang is. Eltelt hét év. Ebből az utóbbi öt év már úgy, hogy a Mobilarena mainstream szakmai médium. Nincs és nem is lesz arra példa, hogy valami terméket felmagasztalunk csak azért, mert hirdet is nálunk a gyártó. Ez tök független. Voltak próbálkozások, naná. Az egyik cég deklaráltan azért költött el nálunk egy izmosabb összeget, hogy ez befolyásolja a termékeik tesztelését pozitív irányba. Amikor megtudtam, akkor azt mondtam, hogy lóf..t, maradunk az eddigieknél, hátha majd legközelebb ugyanezért megint kicsengetnek ennyit. És így is történt, bár a második esetben már szó sem volt róla, hogy megvesztegetési céllal csinálnák, egyszerűen az első kampány bazi jó eredményeket hozott átkattintás szempontjából.
-
-
-
válasz
PowerBuldog
üzenetére
kaptak örökbe fejenként egy nem filléres gépet. ezentúl leírhatják, hogy nem jó az apple cucca (bármelyik)? Majd írnak összehasonlító tesztet az iphone-ról meg egy htc-ről, le fogják írni, hogy a htc jobb az ingyen notebookon?
Ezentúl el fogod hinni nekik? És nagyon-nagyon fontos kérdés, hogy nem az számít, hogy ők pártatlanok maradnak-e. Hanem az, hogy erről mit hisz majd el az olvasótábor. Én arra szavaznék, hogy pártatlanok maradnak és ezt nem fogja elhinni a többség.
-
ha szponzorált gépről van szó, akkor nem "megéri mac-re váltani" a helyes cím, hanem "megéri szponzorált macre váltani". merthogy egy fontos tétel nektek kimaradt, a beszerzés.
Szerk: kár volt feladni a függetlenséget.
-
geri|
aktív tag
válasz
Negative
üzenetére
Nem tudom milyen cégben dolgozol, illetve milyen szinten, de általában azz apple-t a menedzsment használja, az operatív szint csak ritkán.
Nekem az iWork egyszerűen priceless, a többivel meg az a tapasztalatom, hogy ez csak egy alternatíva a windowsra. Szép, jó, más.
És amúgy meg teljesen jók azok a gépek, amiket kapott a stuffOff: aki nem próbálja meg legalább picit a másik rendszert, hogyan tud róla véleményt alkotni? sehogy. általában az öregek (bocs Bog, Bocha) zárkózottabbak, mert megszoknak egy valamit ami ászul megy (win), kis hibákkal esetleg és már nem nyitottak másra. Ilyenek a szüleim is. Jó a gépen olvasni a mélt, minek azt a mobilon...Apát 3 évig győzködtem mire megengedte, hogy beállítsam a telefonján az íméles postafiókját...
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
bmwk1200s
üzenetére
Na nem többszáz esetről van szó, de 3<x<8... És ebből mind azóta is nyüstöli a Macet.
De ismerek olyat is aki tizenéve van bezárva grafikai stúdiókba, ahol köztudottan ez a divat, és nagyon utálja a Macet úgy ahogy van.
Tehát nem mondom én, hogy ez lenne a mindenki számára csudajó,de eddig bevált a többségnek... -
bmwk1200s
őstag
Most úgy érzem magam, mint Eric Cartman, mikor a Nintendo Wii-re várt.....

"Gyerünk....gyerünk már...."
-
Nyugdíjas
nagyúr
Abbiztos.

Én már csak a postokat várom nagyon...Egyébként tényleg viszonylagos kiváncsisággal tölt el a dolog, mert láttam már switcher ismerőst eleget, kollégát is, és eddig nem nagyon volt maga a folyamat ilyen alapossággal dokumentálva, emiatt nagyon igéretesnek tartom a dolgot.
A végkifejletteket ismerem,de kiváncsi leszek ők mit mondanak, illetve én mit látok viszont saját korábbi magamból a postokban. -
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Hát az elején annyi tanácsot kaptam, hogy alt-q.
De mint lentebb már említettem, a bejegyzéseket azon melegében megírtuk, ahogy átéltük, tele lesz nyilván olyan dolgokkal, amikre van megoldás, de akkor és ott én nem találtam. ezért vagyunk júzerek és ilyen szemszögből is közelítjük meg. pláne, mert 3 posttal később majd lelkendezhetek, hogy van megoldás:-D -
Nyugdíjas
nagyúr
Jah, látom kell majd jönni tanácsot adni, ha valamit nem találnak azzurakk

Aztán meglesz, hogy dehá' pont ezaz, ménem találom elsőre. Gondolom mert a Win-t megtanitják/megtanulja az ember használni sok év alatt, nem megy elsőre az átállás, de ha rááll az agyad, mit hol kell kereni, akkor én pl. már egész nagy biztonsággal megtalálok elsőre olyan dolgokat amiket még soha nem használtam. -
Stimpy001
aktív tag
Gratula a váltáshoz, én már túlvagyok rajta 6 éve és egy pillanatra sem bántam meg. Majd nálatok is eljön az a pont amikor másodszorra is váltani kell, rájöttök hogy tulajdonképpen csak az OSX az ami kell, a többi felesleges. Erre majd visszatérünk pár év múlva!

-
Sok sikert hozzájuk, használjátok egészséggel őket, csak a színvonal maradjon a régi!

(Nekem tök mindegy min pötyögtök, vagy gépeltek szélsebesen, illetve mivel szerkesztitek a cikkeket!)
-
törölt tag
nem is tudom, minek postolok ide, talán azért, mert az egész fiatalságomat grafikai stúdiókban töltöttem különböző mac-ek előtt görnyedve akár egész éjszaka...
a g3-at, és az azt megelőző gépeket imádtam, a g4-et megszokam, a többi már csak kínszenvedés volt számomra a két garanciális csere után is hardverhibás g5-tel, meg a hozzá tartozó OS-sel együtt.
az meg még csak hab a tortán, amit mostanában steve művel, a flash-sel meg az itunessal egyetemben.
ma már bizonyos körökben nem menő, hanem inkább ciki apple cuccot birtokolni, legalábbis én így látom. -
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Magimano
üzenetére
Tudom, nem ez a gond. Hanem az, hogy ahhoz, hogy léphessek a következőre MÉG a megnyitás előtt ki kell jelölgessem a Finderben, hogy melyek nyíljanak ki, ezt egyrészt MINEK, másrészt meg nem lehet shift-click segítségével kijelölni a mappából egy tartományt.
Nem vágod. Win alatt jelöltem egyet a legelső fájlon (listaelemen, akármi), aztán lementem a végére és ott nyomtam egy shift-clicket, akkor az ÖSSZES közbülső elem kijelölésre került.
-
Magimano
aktív tag
képnél: megnyílik majd cmd+0 és akkor teljes méretben van, vagy Veiw menü és ott van a Actual size
ezt be lehet állítani. a preview en belül hogy milyen méretben nyitogassa meg a képeket"plusz nem tudok shift+click kombóval többet jelölni, csak ha húzkodom az egeret"
ezt nem értem miért. nálam megy shfit lenyomva tart és klik klik klik vagy ha egymás mellet vannak akkor nyilakkal is tudok kijelölni -
moonman
titán
a Mach egy saját fejlesztésű kernel, ami részeket emelt át a BSD-kből, amik meg Berkeley féle Unix derivációk, tehát már azok sem tiszta Unixok. ha ezt visszaköveted, akkor az OS X max. csak nagyon távolról emlékeztet a Unix-ra, a Linuxhoz meg aztán még mellékágon sincs semmi köze.
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Igen, nekem is ez a bajom; ha egy szem képet nyitok meg a Preview-ban (ez a képnézegető program, beépített), akkor az az egy kép gyönyörűen megjelenik, de nem tudom léptetni a mappában lévő többi fotóra... a megoldás, hogy kijelölöm az ÖSSZES mappában lévő képet, majd úgy nyitom meg a Preview-t, ilyenkor lehet léptetni. Gond van viszont, ha a mappában vannak más jellegű fájlok is, amik nem a Preview-hoz tartoznak, mert az almagomb + O (open) hatására azok is megnyílnak, tehát simán elindul az iTunes, ha zene is van a mappában, felugrik a QuickTime, ha film... ráadásul a Preview lassabban indul, mint az IrfanView.
-
Straw
senior tag
Most ezzel mi a bajod?
Az alapja a BSD aminek meg a Unix. Akkor nem helyes amit írtam?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/50/Unix_history-simple.png -
Bog
HÁZIGAZDA
Full egyszerű példát mondok: van egy mappa, pont most másoltam bele valamelyik tsztkészülékről a tesztfotókat. Két dolgot akarok:
1. actual size-ban megnézni őket 100%-ban, érted. Hogy lássam a kamera hibáit.
2. léptetniNa most a finderben való quicklook nem tudja az elsőt, ha pedig a preview indul el (klikk), akkor valamitől nincs léptetés. Oké, ha előre kijelölöm őket, akkor léptet, de ezt a win7 élből tudja, plusz nem tudok shift+click kombóval többet jelölni, csak ha húzkodom az egeret. Ezt egyébként máshol is utálom.
-
Alex91
félisten
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Hat, rakattint a kepre ketszer, azt mar mukodik is...
(De lesz mig itt olyan is, hogy nem talaltuk a @-cot a billentyun
.)De, ilyen egyszeru, vagy megnyomja a Space billentyut. Az mas kerdes, hogy lehet, nem ilyen kepnezegetore gondoltak...
Vagy esetleg ugy kaptak, hogy volt rajta valami mas progi is (pl. PS), es esetleg az volt az alapertelmezett alkalmazas.
-
Bog
HÁZIGAZDA
A magam részéről nem is win vs. osx-re hegyezném ki a dolgot, hanem apple vs. mindenki más küzdelemre. A miniDV kimenet, a hiányzó SD olvasó nekem máig fájó pontok. De egyébként eltévedek még mindig a Finderben (pedig a nevéből következtetve éppen mindent meg kéne találjak, ezért jó az Explorer, mert ott tényleg felfedezem a merevlemezt), nincs egy normális kép-preview program, és még sorolhatnám. Viszont a hibernálásból való visszatérés az priceless, az üt, az minden alkalommal megdöbbent.
De nem ide akarom tolni az agyszüleményeimet, hanem majd a blogba

-
Magimano
aktív tag
most minden gonoszkodás nélkül egy valamiben nagy eséllyel alul marad (maradhat) a Win az OSx-el szemben. alvó módból való visszatérés. (tudom ez lényegtelen használhatóság szempontjából )
viszont másban egy jó gép Win 7-el tud versenyezni az OSx-el (ezt értem asztali és laptop kategóriában) mert a Win 7 már tényleg jó lett.
igazán izgi az lenne ha spec egy Mac-en futna a Win7, és egy tök olyan Mac-en az OSx akkor lehetne igazán mérni hogy melyik a "jobb". igaz lenne ok pici ok hümmögésre mert asszem nincs minden driver tökéletesen megírva (de lehet hogy én tudom rosszul és már minden okés) még Win-7 hez. -
Goose-T
veterán
Szerintem azért lehetnek majd hitelesek az írások, mert hiányozni fog belőlük az "investment protection". Mivel egy fillért sem fizettek a notikért, ezért senki sem fogja őket hülyének nézni, ha lefikázzák. Aki kiad egy rahedli pénzt, még akkor is ajnározza tudatlanul is a tulajdonát, ha igazából egyáltalán nincs megelégedve vele, hiszen befektetett, és ha mindenkinek elmondaná, hogy mekkora fost vett, később nehezen tudná eladni. Ebben az esetben ez a tényező nem játszik.
Egyébként az "írástudó" jelző az írásban kicsit elhamarkodott, a "még inkább" szókapcsolatot ugyanis külön kell írni:
Ettől függetlenül úgy gondolom (vagy legalábbis remélem), hogy a MacBook méginkább ki fogja, de ezt majd az idő dönti el.
-
Straw
senior tag
"Bog gyakorlatilag a „szkeptikus felhasználó“ megtestesítője, aki már az elején azon gondolkodott, hogy hogyan lehet feltolni a Windows 7-et a MacBookra,"
Én is pont ezen az állásponton vagyok, bár az is igaz hogy még nem nagyon volt alkalmam OSX-et használni, anno egy G4-est tudtam kipróbálni, de az nagyon más mint a maiak.
Van egy olyan érzésem hogy az MS csúnyán alul marad majd.
Minden esetre kíváncsian várom a blogot. -
AkosL
aktív tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
A cégem is most váltott mac-re (macbook-ok), 1 hét kellett a teljes átálláshoz, a megszokáshoz még 1 hét, de azóta tényleg nőtt a termelékenységünk. (főként web-es projektek). Nem beszélve a nyugalomról (tényleg, nem bullshit...) és a Time Machine is megspórolt már pár munkaórát...
-
norbest
aktív tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Jó persze hülye vagyok.... de magán emberként hamar megszokható... jót könnyű megszokni

-
Negative
tag
Nálunk az egész cég Mac-en dolgozik több mint 1 éve, tehát volt időnk kipróbálni.. Van sok MacBook, iMac, kicsi, nagy.. halom kiegészítő kütyü, csilliárd pénzért.
15 emberből 14 utálja őket mint a szart. Ami a winen flottul ment, azzal osx alatt küzdeni kellett folyamatosan. Ez pedig egyértelműen a munka rovására ment.. fel is lett tolva az összes gépre win7.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Windows 11
- Akciófigyelő: Egész hónapos Black Friday a mi.com-on
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A napi Windows-hiba? Teljes adatvesztés Bitlockerrel
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T490, 14" FHD IPS kijelző, I7-8565U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év gara
- LG 55QNED80T3A 4K UHD Smart AI TV MAGIC MOTION TÁVIRÁNYÍTÓVAL!
- Macbook Air 13" M1 A2337 2020 8GB Viseltes eszt. áll.
- Macbook Air 13" M1 A2337 2020 8GB Pixelhiba
- Macbook Air 13" M1 2020 (2021) A2337 16GB
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman T4 PLUS 400W
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- Dell Precision 7920 Tower Dual Xeon Gold 6132 (28C/56T) 128GB DDR4 2666MHz Workstation
- Apple iPhone 11 Pro Max / 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

A Júzer a lényeg!

Tehát nem mondom én, hogy ez lenne a mindenki számára csudajó,de eddig bevált a többségnek...

.)