Hirdetés

A Mobilarena stábja Mac-re vált

A címből valószínűleg mindenki számára egyértelművé vált, hogy miről is fog szólni ez a blog: Mac-re váltunk. Egészen pontosan csak Bog és én, Gubro ugyanis már körülbelül három hónappal ezelőtt megtette, mikor is vásárolt magának egy első generációs, hófehér MacBookot. Mi egy kicsit szerencsésebbek voltunk, hiszen érdekeink tökéletesen találkoztak az iStyle érdekeivel; jelenleg is fut a Megéri váltani program, melyben az említett Apple Prémium Viszonteladó is rendesen benne van. Ennek célja gyakorlatilag az, hogy megmutassák a Mac-ektől különféle okok miatt ódzkodó PC-s felhasználóknak, hogy az Apple operációs rendszere bizony nem egy mumus, hanem egy kiváló társ a hétköznapokban. Az iStyle felkért hát minket: blogoljunk végig három hónapot arról, hogy milyen is valójában Mac-re váltani. Itt jön képbe az, amit már említettem: az érdekek találkozása. A megújult Mobilarena egy kiváló felületet és egy hatalmas olvasói bázist nyújt ehhez a bloghoz, főszerkesztőnk és én pedig kiváló alanyok vagyunk egy ilyen projekt megvalósításához.

Hogy miért? Egyrészt azért, mert úgy-ahogy tudunk írni, egy kevéske tapasztalattal legalábbis rendelkezünk a dologban – egy írástudó ember tollából pedig minden hitelesebb, mint egy magyar mondatot helyesen leírni képtelenéből. Ennél is fontosabb viszont, hogy bár technikai beállítottságú emberek vagyunk, sem a Mac-ek, sem a számítógépes operációs rendszerek nem vágnak bele a profilunkba, tehát bár konyítunk valamennyit a témához, nem számítunk profinak. A Mac-hez való hozzáállásunk is érdekessé teheti a blogot, Bog gyakorlatilag a „szkeptikus felhasználó“ megtestesítője, aki már az elején azon gondolkodott, hogy hogyan lehet feltolni a Windows 7-et a MacBookra, mert szereti, fél a váltástól és egyszerűen képtelen elhinni, hogy egy operációs rendszer lehet jobb vagy más, mint az, amit most használ. Én pont a túloldalon vagyok, már évek óta tervezem a váltást, de valami mindig közbejött, főleg az, hogy a 13,3 hüvelykes kijelzővel és Core 2 Duo-val szerelt Toshiba U400-10l típusú laptopom tökéletesen kielégítette minden igényemet. Ettől függetlenül úgy gondolom (vagy legalábbis remélem), hogy a MacBook méginkább ki fogja, de ezt majd az idő dönti el.

A blogért cserébe Bog és én is kapunk egy-egy MacBookot az iStyle-tól. Örökbe. Nem Airt, nem Pro-t, a simát (abból viszont a meglehetősen egyedinek számító, már nem kapható fémházasat), a legtöbb switcher (így hívják a Windows-ról Mac-re váltó felhasználókat) ugyanis ezzel vagy egy iMac-kel kezdi. Maga a blog a tervek szerint kereken három hónapig fog futni, a bejegyzések egy picivel szorosabban követik majd egymást, mint a Mobilarena többi blogjába (tehát az is elképzelhető, hogy naponta több bejegyzés jelenik meg, az elején mindenképp), egyrészt mert ketten írjuk, másrészt mert sok a téma. Eleinte a „költözésről“, az első élményekről, magáról a hardverről fogunk írni, később szoftverekről, trükkökről, Windows telepítésről és játékokról, plusz ha minden igaz, lehetőségünk lesz részt venni különféle Mac-es tanfolyamokon, tehát írunk majd a tananyagot képező szoftverekről és magukról a képzésekről is. Abból a szempontból kicsit érdekes lesz a dolog, hogy maguk a gépek már több, mint egy hónapja nálunk vannak, részben előre dolgoztunk a bloggal, most nagyjából egy hónapra elegendő anyag van felraktározva. Attól tehát senkinek nem kell félnie, hogy az élmények nem jönnek át, nem "konzervből" dolgozunk, mindent egyből lejegyeztünk magunknak.

A Megéri Mac-re váltani címen futó blogot a fenti menüsorból, illetve közvetlenül ide kattintva is elérhetitek. Érdemes lesz visszanéznetek, mert az elején tényleg gyorsan fognak jönni az új tartalmak. Kezdünk.

Bocha & Bog

Azóta történt

Előzmények