Hirdetés
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nem tudták megverni a Huaweit
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
petymeg
addikt
Htc desire hd-n elfutna egy ilyen komolyabb 3d-s játék? Mert úgy tudom a gpu nem vmi gyors a DHD-ban.
-
majom2
senior tag
persze, csak ugye arról volt szó, h mobilnet nélkül valószínűleg nagyon sokan wifivel használják ezeket a telókat... ami persze még mindig nem ad folyamatos használhatóságot, de a semminél több. tehát valamennyire ez is javíthatja az oldalletöltési mutatókat.
szerintem már kb mindent leírtunk ebben a témában136: egyetértés.
-
Inarus
addikt
Elég egyszerűen leírható szerintem a dolog:
Az iPhone-nal ellentétben androidos készüléket már kártyásan is olcsón kapsz, nem érdemes feltétlen nettel megvenned. De mivel trendi, ezért veszik. Az iPhone-t is sokan választják azért mert trendi, de ott a többség már mobilnetes csomaggal veszi, ami ha már van, hát használja is. (Nem, ezzel egyiket sem degradálom le, csak arra akarok kilyukadni, hogy az eltérő üzletpolitika és árazás kihat a felhasználásra is.) -
törölt tag
nem védem, vagyis a véleményem védem csak a statisztikát illetően. az szerintem teljesen nylvánvaló, hogy az androidosok egy része nem használja ki a telefon tudását. de ennek nincs sok köze a rendszerben rejlő lehetőségekhez, vagy a rendszer minőségéhez, vagy kb semmihez sem
-
majom2
senior tag
válasz
#16820480 #134 üzenetére
Tehát akkor megint oda lyukadtunk ki, h vagy több az iOS device, vagy az android felhasználók kevésbbé használják ki a telefonjukat. Egyébként nem értem miért kell az androidot az utolsó csepp vérig védeni. Engem pl egyáltalán nem érdekelne, ha ez a statisztika az android előnyét mutatná... Nem ettől lesz jobb illetve rosszabb valamelyik platform.
-
törölt tag
igen, én netezem vele, bár én sem elsősorban weblapokat nézegetek, hanem voip-ot használok, leveleket nézek, meg ilyesmi. ez ugye nem jelenik meg xy weblap statisztikájában nyilván.
de sokan még ennyit sem csinálnak vele, csak megveszik, mert szép, érintős, akármilyen, és ugyanúgy telefonálnak meg sms-eznek vele, mint az előző készülékükkel.
szerintem ebben nincs ellentmondás. -
detri
aktív tag
válasz
#16820480 #131 üzenetére
Tehát attól függetlenül, hogy nincs netes csomagod, rendszeresen netezel wifin. Szerintem ezzel mindenki így van, aki okost használ netcsomag nélkül.
Ennek ellenére azt mondod néhány hozzászólással feljebb, hogy azért van lényegesen kevesebb látogató android oprendszerrel, mert sokan (_nagyonnagyon_ sokan ezek szerint, hiszen 4-szer több az iOS a stat szerint, mégis sokkkal több állítólag itthon az Android) nem neteznek vele, csak telefonálnak, smst küldenek.Sosem gondoltam, hogy bármilyen formában részt fogok venni apple vs android vitában, remélem ez még nem számít annak.
-
-
törölt tag
nekem sincs net csomagom, mert nincs rá szükségem. a munkahelyen van wifi, itthon van wifi, azt a fél órás utat meg a kettő közt csak kibírom már valahogy...
legfeljebb majd akkor csak játszok rajta, meg filmet nézek, meg zenét hallgatok, meg olvasok, meg dokumentumot szerkesztgetek, meg... -
törölt tag
egyrészt ha nincs net előfizetése az embernek, akkro nem megy netre a telefon. másrészt pedig az android rendszer ne múgy támaszkodik netre, hogy weblapokat nyitogat meg, hanem a widgeteket frissítgetve, meg a gmail-t szinkronizálva. erről pedig pont semmilyen információval nem szolgál az, hogy xy oldalt milyen telefonról nyitottak meg...
-
törölt tag
nem, ez azt jelenti, hogy többen használják netezésre a szifonjukat az emberek, mert lényegében csak adatcsomaggal együtt lehet kapni (illetve máshogy egyszerűen nem éri meg). míg mondjuk androidot bőven lehet azért az olcsóbb kategóriákban találni (Samu Spica, ZTE Blade, stb).
szerintem még ha beleszámolod az eddigi összes szifon generációt, akkor sem jönne ki többre, de mondjuk erről nyilván lehetetlen pontos adatot szerezni. -
detri
aktív tag
válasz
Rickazoid #90 üzenetére
"...mindössze egy elhanyagolhatóan kis csoport használ errefelé iPhone-t meg Androidot, bár utóbbit nálunk konkrétan sokkal többen."
A mondat második felére reagálnék. Eladási statisztikákat ismersz? Vagy honnan lehet ezt tudni? Szerintem a magyar ember tipikusan olyan, hogy megveszi azt is, amire nincs pénze, ha az tetszik neki, vagy azt olvassa / hallja, h az neki kell. Szóval hiába drága az iPhone egyelőre szerintem több van a magyarok kezében, mint Android. Android körül nincs olyan hype, és reklám se nagyon jutott el addig átlagos emberhez, amíg rá nem állt "valami miatt" a Telenor.
Biztos meg lehet nézni nagyobb, reprezentatívabb weboldalak statisztikáját is, én egy olyan oldal látogatási statját látom, ahol havi 150.000 látogató fordul meg. Itt az oprendszerek aránya:
Android: 0,16 %
iOS: 0,60 % (ebből iphone: 0,44%)Ha ez nem jelenti, hogy több iOS rendszerű készülék van a magyarok kezében, akkor azt jelenti, hogy sokkal többet használják azt a sokkal kevesebb kütyüt.
-
Everman
addikt
"a videón mindenki úgy látja, hogy akad. De mint a hszokat látod, ez nem az általános."
Csak tudod az a helyzet, hogy én magam is ugyanezt tapasztaltam a saját és ismerősöm készülékén is. Én még csak rendben lennék, mert eléggé Apple fan vagyok, de az ismerősöm inkább az Androidhoz húz, szóval a fenti szabály szerint nála nem kéne akadoznia
"Teljesen felesleges "csűrni-csavarni". Landscape mód"
Ja, landscape mód?
Majd akkor szólj, ha portré módban el tudod olvasni a szöveget, mint én iPhone 4-en"Nagyon jól látható szemmel a kettő közötti felbontásbeli különbség.."
Azt én nem is állítottam, hogy nincs különbség, mert van, csak nem annyi, amennyi mondjuk a 3GS és egy Milestone kijelzője között van, tekintve annak a natív felbontása valóban 480x854.
-
cqr
aktív tag
Értem, szóval egy alkalmazás akadozása attól függ, hogy ki nézi, ha Apple user, akkor akadozik, ha Android user, akkor meg folyamatos.
Ejnye, hát ne tereljünk.. : P a videón mindenki úgy látja, hogy akad. De mint a hszokat látod, ez nem az általános.A Mobilarena címlapjára speciel nem emlékszem, de az Index címoldala nem volt olvasható SGS-en.
Teljesen felesleges "csűrni-csavarni". Landscape mód, index.hu - iphone: nagyon nehezen olvasható, és nem is minden olvasható, sgs: tökéletesen olvasható.. Nagyon jól látható szemmel a kettő közötti felbontásbeli különbség.. -
Everman
addikt
-
Everman
addikt
Értem, szóval egy alkalmazás akadozása attól függ, hogy ki nézi, ha Apple user, akkor akadozik, ha Android user, akkor meg folyamatos.
"Épp a más szervezésen van a hangsúly, ami miatt az sgs-en minden olvasható a mobilarena címlapjából mikor a teljes oldalt rendereli a kijelzőre, a 3gs-en meg nem."
A Mobilarena címlapjára speciel nem emlékszem, de az Index címoldala nem volt olvasható SGS-en.
-
joey04
titán
A legtöbb részét már megcáfolták, de a jb-függetlenítés témához: a jb után van, hogy hónapokat kell várni a függetlenítésre. nagyon nem ez a lényege, egyébként egy idevágó hsz:
rootolod a telot a , hivatalos marketen program letöltésével, majd ugyancsak a marketen le lehet szedni a függetlenitő progit és már nem is hálózat függő a galaxy s. Szóval nekem ezért lesz mindig is androidos telóm.
persze nekem mindegy, ti döntésetek, de inkább ne legyen indok, mert így nem kerek. nekem az lenne a legjobb, ha a root és a jb is engedve lenne, de ha csak a root lesz engedélyezett az sem zavar, nem kardoskodok ellene tovább, mert érdekes, hasznos téma az is.
------------------------
A témához: nem érdekel miben milyen chip van, androidon sokkal rondább, döcögősebb a legtöbb a cucc, ez érdekel. más nem. a hivatalos google phoneon talán utóbbi nem annyira jellemző.
114: nálatok ennyire egyező a stílus? komolyan kérdezem!
-
cqr
aktív tag
Mint mondtam nem kell más, csak rá kell keresni a youtube-on, itt egy összehasonlítás:
xddddddddddddddd
Ez jó volt. Megnézted a kommenteket?.. "it must be rigged", "this is the slowest galaxy s iv ever seen" ... ráadásul macworld nevű felhasznűló által feltöltve.
Komolyan mondom. Á hagyjuk xDA subpixel számok adottak, ez fizikai adat (az, hogy ezek miként szerveződnek pixelekbe, más tészta). Pontos infót a gyártói adatokból lehet megtudni, de van itt egy teszt is ahol szerepelnek a pontos adatok:
Aha szóval így számolt az az oldal.. de green subpixelből meg sok van : / xd
Épp a más szervezésen van a hangsúly, ami miatt az sgs-en minden olvasható a mobilarena címlapjából mikor a teljes oldalt rendereli a kijelzőre, a 3gs-en meg nem. -
Everman
addikt
"Sajnos innentől meddő.. mert mindenre írhatod, hogy de nálad akadozott."
Mint mondtam nem kell más, csak rá kell keresni a youtube-on, itt egy összehasonlítás:
Az, hogy kevésbé részletes grafikával is akadozik SGS-en és a betöltés mennyivel lassabb, eléggé szemléletes.
"Egyrészt nem lehet a pentil-et egy az egyben normál szubpixel szervezéssé átváltani, másrészt kíváncsi vagyok hogyan jöttek ki ezek a számok... xd"
A subpixel számok adottak, ez fizikai adat (az, hogy ezek miként szerveződnek pixelekbe, más tészta). Pontos infót a gyártói adatokból lehet megtudni, de van itt egy teszt is ahol szerepelnek a pontos adatok: [link]
-
cqr
aktív tag
Sajnos innentől meddő.. mert mindenre írhatod, hogy de nálad akadozott..
Mindkét készüléknek van előnye, és minden bizonnyal a te igényeidnek jobban megfelel az i4, de nagyon sok dolgon amit írsz csak annyi látszik hogy pro apple vagy, így aztán elég nehéz bármiről "vitázni"..
Papíron. Valóságban meg ennek semmi látszatja, sőt (SGS vs iPhone viszonyban).
De, amiről tudok, hogy grafikailag megterhelő, az jobban fut sgs-en. (pocket legends).
Az asphalt és az nfs is valószínűleg handrást, és ulkesht kivéve nem akad sgsen sem. De az előbbi két játék nem is annyira megterhelő grafikailag, hogy abból bármit is le lehessen szűrni. A pocket legends igen, és az jobban fut sgs-en.A 3GS képernyője 0.31 millió szubpixelt tartalmaz, a Galaxy S-é 0,38 milliót. Szóval igencsak a közelében van.
Egyrészt nem lehet a pentil-et egy az egyben normál szubpixel szervezéssé átváltani, másrészt kíváncsi vagyok hogyan jöttek ki ezek a számok... xd -
Inarus
addikt
Papíron tiltott, de gyanítom, nem akarják elveszteni vásárlóik egy részét akik szívesen mókolnak és ezáltal még tippeket is adnak a későbbi funkciókra.
+ csak a root tilos, a root-igényű programok nem. Akinek nincs rootolva a mobilja, az meg úgy sem tudja használni.+ a Market Enabler szerintem külön megéri nekik, hisz a fizetős Market bevezetésével járó bonyodalmak nélkül is van pár vásárlója a nem támogatott régiókból. Ha a usernek meg valami gondja támad, tiszta lelkiismerettel mondhatja, hogy "Bocsi, mi nem is biztosítottuk a lehetőséget vásárláshoz, nem a mi felelősségünk."
-
Úgy, hogy nincs semmilyen minőségi ellenőrzés, szabadon lehet fellapátolni a szart. Ha a felhasználók káros tevékenységet jeleznek vissza, akkor utólag törlik.
Igen, a MarketEnabler tényleg poén, sokáig nem küldte be az emberke a Marketra, csak a honlapjáról lehetett leszedni az APK-t. Biztosan tudnak róla, erre fejemet teszem. Szerintem az is közrejátszik, hogy az USA-ban legális a jailbreak, root és tsa., így nincs mivel kivágni őket a Marketből, annyira meg nem zavarja őket. Végülis, nincs olyan szabály, hogy nem lehet az appnak belenyúlnia a rendszerbe.
madstunt: Ahhoz képest vannak az almánál afrikai országok is a listában, de egyébként jogos. Mondjuk az arány így se jön ki, még mindig csak a harmada a Market lefedettsége az App Store-énak.
-
Pompi
nagyúr
Abszolút naívan és valóban kérdésként kérdezem, hogy hogyan kerülhetnek az Android Marketre olyan programok amikhez root kell, hogy ha ennyire nem legális a Google szerint? Nem ismerem a Marketre kerülés kritériumait és menetét sem, pusztán egyszeri user oldalról kérdezem.
-
Everman
addikt
válasz
Rickazoid #90 üzenetére
"Mért nem lehet az Android Marketben vásárolni? Valaki magyarázza már el! Marhára nem értem, honnan jön ez a baromság."
Onnan, hogy a világ alig felében érhető el. Persze, ha te Angliában, vagy az USA-ban élsz, akkor persze ez furán hangzik, de ettől még tény.
"Mert nem illegálisak, csak garanciavesztést okoznak. A rootolás csak egy program telepítése, semmi más."
A magyar jogszabályok szerint illegális!
Egyébként a jailbreak is pont annyit tesz, mint a rootolás. Ugyanaz a funkció."Bűncselekménynek minősül a számítástechnikai rendszerbe a védelmi rendszer megsértésével, kijátszásával történő jogosulatlan belépés, az engedélyezett belépést követően a belépési jogosultság túllépésével, illetve annak megsértésével történő bent maradás.
Súlyosabb cselekményről van szó, ha a belépést követően, legyen az akár jogszerű, akár jogosulatlan a számítástechnikai rendszerben tárolt, feldolgozott, továbbított adatokat jogosulatlanul megváltoztatják, törlik, vagy egyéb módon hozzáférhetetlenné teszik, vagy adat bevitelével, továbbításával, megváltoztatásával, törlésével, egyéb művelettel a rendszer működését jogtalanul akadályozzák (pl. vírusok bejuttatása).
A fenti bűncselekmények megfogalmazásával a számítástechnikai rendszerben tárolt, feldolgozott, továbbított adatok megbízhatóságához, hitelességéhez és titokban maradásához, valamint a számítástechnikai rendszer zavartalan működéséhez fűződő érdek védelmét kívánja a jogalkotó megvalósítani. A büntetőjogi felelősség megállapításához elég akár egyetlen adatot megváltoztatni, törölni, hozzáférhetetlenné tenni, hiszen a számítástechnikai rendszer szempontjából ez is komoly következményekkel járhat.""A számítástechnikai rendszer védelmét biztosító technikai intézkedések kijátszása néven megalkotott bűncselekményt az valósítja meg, aki az előzőekben említett bűncselekmény(ek) elkövetése céljából, az ehhez szükséges vagy ezt könnyítő számítástechnikai programot, jelszót, belépési kódot, számítástechnikai rendszerbe való belépést lehetővé tevő adatot készít, megszerez, forgalomba hoz, azzal kereskedik vagy más módon hozzáférhetővé tesz.
A módosítás büntetlenséget biztosít az elkövetőnek, ha a tevékenységét, mielőtt a hatóság tudomására jutott volna, a hatóságnak felfedi, és az elkészített dolgot egyidejűleg a hatóságnak átadja, továbbá lehetővé teszi a készítésben részt vevő más személy kilétének megállapítását.
Büntetendő az az elkövető is, aki a számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény elkövetése céljából az ehhez szükséges vagy ezt könnyítő számítástechnikai program, jelszó, belépési kód vagy valamely számítástechnikai rendszerbe való belépést lehetővé tevő adat készítésére vonatkozó gazdasági, műszaki, szervezési ismereteit másnak a rendelkezésére bocsátja. Szükséges azonban, hogy az ismereteket rendelkezésre bocsátó személy részéről fennálljon a számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmények elkövetésére irányuló célzat."
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Erős törpe: ASUS NUC 15 Pro+
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ubiquiti hálózati eszközök
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest