- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Everman
addikt
"a videón mindenki úgy látja, hogy akad. De mint a hszokat látod, ez nem az általános."
Csak tudod az a helyzet, hogy én magam is ugyanezt tapasztaltam a saját és ismerősöm készülékén is. Én még csak rendben lennék, mert eléggé Apple fan vagyok, de az ismerősöm inkább az Androidhoz húz, szóval a fenti szabály szerint nála nem kéne akadoznia
"Teljesen felesleges "csűrni-csavarni". Landscape mód"
Ja, landscape mód?
Majd akkor szólj, ha portré módban el tudod olvasni a szöveget, mint én iPhone 4-en"Nagyon jól látható szemmel a kettő közötti felbontásbeli különbség.."
Azt én nem is állítottam, hogy nincs különbség, mert van, csak nem annyi, amennyi mondjuk a 3GS és egy Milestone kijelzője között van, tekintve annak a natív felbontása valóban 480x854.
-
Everman
addikt
-
Everman
addikt
Értem, szóval egy alkalmazás akadozása attól függ, hogy ki nézi, ha Apple user, akkor akadozik, ha Android user, akkor meg folyamatos.
"Épp a más szervezésen van a hangsúly, ami miatt az sgs-en minden olvasható a mobilarena címlapjából mikor a teljes oldalt rendereli a kijelzőre, a 3gs-en meg nem."
A Mobilarena címlapjára speciel nem emlékszem, de az Index címoldala nem volt olvasható SGS-en.
-
Everman
addikt
"Sajnos innentől meddő.. mert mindenre írhatod, hogy de nálad akadozott."
Mint mondtam nem kell más, csak rá kell keresni a youtube-on, itt egy összehasonlítás:
Az, hogy kevésbé részletes grafikával is akadozik SGS-en és a betöltés mennyivel lassabb, eléggé szemléletes.
"Egyrészt nem lehet a pentil-et egy az egyben normál szubpixel szervezéssé átváltani, másrészt kíváncsi vagyok hogyan jöttek ki ezek a számok... xd"
A subpixel számok adottak, ez fizikai adat (az, hogy ezek miként szerveződnek pixelekbe, más tészta). Pontos infót a gyártói adatokból lehet megtudni, de van itt egy teszt is ahol szerepelnek a pontos adatok: [link]
-
Everman
addikt
válasz
Rickazoid #90 üzenetére
"Mért nem lehet az Android Marketben vásárolni? Valaki magyarázza már el! Marhára nem értem, honnan jön ez a baromság."
Onnan, hogy a világ alig felében érhető el. Persze, ha te Angliában, vagy az USA-ban élsz, akkor persze ez furán hangzik, de ettől még tény.
"Mert nem illegálisak, csak garanciavesztést okoznak. A rootolás csak egy program telepítése, semmi más."
A magyar jogszabályok szerint illegális!
Egyébként a jailbreak is pont annyit tesz, mint a rootolás. Ugyanaz a funkció."Bűncselekménynek minősül a számítástechnikai rendszerbe a védelmi rendszer megsértésével, kijátszásával történő jogosulatlan belépés, az engedélyezett belépést követően a belépési jogosultság túllépésével, illetve annak megsértésével történő bent maradás.
Súlyosabb cselekményről van szó, ha a belépést követően, legyen az akár jogszerű, akár jogosulatlan a számítástechnikai rendszerben tárolt, feldolgozott, továbbított adatokat jogosulatlanul megváltoztatják, törlik, vagy egyéb módon hozzáférhetetlenné teszik, vagy adat bevitelével, továbbításával, megváltoztatásával, törlésével, egyéb művelettel a rendszer működését jogtalanul akadályozzák (pl. vírusok bejuttatása).
A fenti bűncselekmények megfogalmazásával a számítástechnikai rendszerben tárolt, feldolgozott, továbbított adatok megbízhatóságához, hitelességéhez és titokban maradásához, valamint a számítástechnikai rendszer zavartalan működéséhez fűződő érdek védelmét kívánja a jogalkotó megvalósítani. A büntetőjogi felelősség megállapításához elég akár egyetlen adatot megváltoztatni, törölni, hozzáférhetetlenné tenni, hiszen a számítástechnikai rendszer szempontjából ez is komoly következményekkel járhat.""A számítástechnikai rendszer védelmét biztosító technikai intézkedések kijátszása néven megalkotott bűncselekményt az valósítja meg, aki az előzőekben említett bűncselekmény(ek) elkövetése céljából, az ehhez szükséges vagy ezt könnyítő számítástechnikai programot, jelszót, belépési kódot, számítástechnikai rendszerbe való belépést lehetővé tevő adatot készít, megszerez, forgalomba hoz, azzal kereskedik vagy más módon hozzáférhetővé tesz.
A módosítás büntetlenséget biztosít az elkövetőnek, ha a tevékenységét, mielőtt a hatóság tudomására jutott volna, a hatóságnak felfedi, és az elkészített dolgot egyidejűleg a hatóságnak átadja, továbbá lehetővé teszi a készítésben részt vevő más személy kilétének megállapítását.
Büntetendő az az elkövető is, aki a számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény elkövetése céljából az ehhez szükséges vagy ezt könnyítő számítástechnikai program, jelszó, belépési kód vagy valamely számítástechnikai rendszerbe való belépést lehetővé tevő adat készítésére vonatkozó gazdasági, műszaki, szervezési ismereteit másnak a rendelkezésére bocsátja. Szükséges azonban, hogy az ismereteket rendelkezésre bocsátó személy részéről fennálljon a számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmények elkövetésére irányuló célzat."
-
Everman
addikt
"Én is tapasztalatból írtam. Most (két perce) kipróbáltam, egyáltalán nem akad az Asphalt5."
Nálam többször is előfordult, de ha nagyon akarnék találnék a youtubon is videót erről, de a legviccesebb az volt, mikor játék közben jött egy bejövő hívás és mire kirakta a kezelőszerveket, addigra a túloldalon letették (és ezt nem egyszer eljátszotta az SGS nálam).
"Az sgx 540 kétszer erősebb mint az sgx 535 "pont". "
Papíron. Valóságban meg ennek semmi látszatja, sőt (SGS vs iPhone viszonyban).
"Nem láttam még olyan játékot ami akad az android + sgx 540 kombón, és nem akad például az iphone 3gs-en, de ha esetleg tudsz linkelhetsz ilyet."
Az Asphalt5 nálam akadozott gyakran, de a Need for speed szintén. Nagyobb játékokról nem tudok véleményt mondani, mert a legtöbbnek nincsen Android portja.
"Előttem itt van, és azért ég és föld. Attól, hogy pentile, még messze nem esik le 320*480-nak a közelébe sem."
A 3GS képernyője 0.31 millió szubpixelt tartalmaz, a Galaxy S-é 0,38 milliót. Szóval igencsak a közelében van.
-
Everman
addikt
"felteszel egy custom romot az sgsre és meg se tudsz majd szólalni, az iphoneoda meg kihajítod legyen 3gs vagy 4"
Én az SGS-t adtam inkább el, mert custom rom ide vagy oda, meg sem közelíti az iPhone 4 sebességét és az iOS-re fellelhető alkalmazások minőségét.
----
Azt meg egyenesen vérlázítónak tartom, hogy az iPhone topicokban a jailbreak illegálisnak van kikiáltva és tűzzel vassal tiltják még az említését is, míg az Android topicokban már az első hozzászólásokban részletesen tárgyalják a rootolást és a főzött romok használatát, mikor az ugyanúgy illegális itthoni viszonylatban (az, hogy jópárszor szerepel ezekben a fórumokban nyíltan warez szoftverek linkelése is, az már csak plusz apróság).
-
Everman
addikt
"Az, hogy az Iphone tulajok inkább hajlandóak fizetni a programokért, ez jól hangzik, csak van erre bármilyen bizonyíték?"
Egyszerű. Beregisztrálsz az App Store-ba és már vásárolhatsz is, az Android Marketen ezt valahogy nem teheted meg, ergo alapból többet vásárolnak az iPhone tulajok, mert TUDNAK vásárolni.
"Mert eddig ahány Iphone-t láttam az ismeretségi körömben, az mind jailbrake-elt volt."
A felmérések szerint az eladott készülékek 5-6%-a jailbreakelt (speciel a 4.2.1-el én is felhagytam vele).
"Meg gondolom a sok tini, aki Iphonnal rohangál a zsebpénzét legális programokra költi"
Még itthoni mércével is nevetséges 2-300 Ft-okba kerülnek zömmel az alkalmazások, szerinted tőlünk nyugatabbra ez bárkinek is megterhelő összeg?
-
Everman
addikt
"Ez elég érdekes, mert a 3d-s tartalom kirajzolásakor (hacsak nincsenek akkora textúrák, hogy egy egy frame között az rfs-hez kelljen nyúlnia a gpu-nak..) kb a driveren múlik a dolog"
Tapasztalatból írtam, sajna sokszor akadozik az SGS olyan játékoknál is, amit még az első generációs iPhone is zökkenőmentesen futtat (pl. Asphalt5).
Egyébként Androidon kicsit több rétegen kell keresztülverekednie magát a programnak (Dalvik, JIT fordítás stb.), mint a natív iOS-es kódnak, lehet ez is sokat számít."A 3GS-nek sokkal kevesebb pixelt kell keresztültolnia"
Elméletben, gyakorlatban meg azért az SGS fizikai felbontása nem sokkal magasabb, bár az alkalmazások valószínű nem a fizikailag elérhető pixeleket címezik meg, szóval itt bármi lehet.
"Nem egzakt teszt, de a pocket legends-ben a megterhelőbb részeken szemre alacsonyabb is az fps (ráadásul nem is kicsit) egy ipad-on mint az sgs-en."
Most mondjam, hogy mennyivel nagyobb az iPad felbontása?
-
Everman
addikt
Hiába van az SGS-ben a papíron gyorsabb GPU, ha egyszer azt semmi nem használja ki és maga rendszer is eléggé döcögősre tudja fogni a műsort, ha olyanja van.
Egy 3GS a maga jóval gyengébb hardverével is gyorsabbnak tűnik mellette és azonos 3D-s játék jobban is fut rajta.----
Skynet258:
"Ezek a címek elég jól bemutatják, jelenleg hol áll az Android, és bizony szép fejlődésen esett keresztül."
Valóban sokat fejlődött, de nézd meg az általad említett játékok mikor jelentek meg iOS-re és jelenleg milyen játékoknál tart a platform.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Battlefield 7
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fotók, videók mobillal
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged