- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
Új hozzászólás Aktív témák
-
motoflug
őstag
válasz
SoulReaver #3398 üzenetére
Milyen piniont, spurt rendeltél hozzá, ehhez a teljesítményhez gondolom mindkettőből fém kell. Illetve te végül melyik LiPo mellett döntöttél?
@ Necronom:
Igazad van, hogy sok pénz megy bele, amiből lehetne egy jobb. Csak a törött táv miatt nekem nagyon jó áron jött ki a Wltoys, így ha már új távot veszek hozzá, akkor kicserélem a belsejét is. A gyári motorra, esc-re, szervora meg van érdeklődő, így szinte ingyen van a váz, amihez ha mindent lecserélek alura, meg BL-re, akkor szinte 20-30-ból megvan az autó, ami már nagyon masszív lesz.
Illetve, mivel a driftautót nem kell építenem, mert vettem egy Mission-D ARR-t jó áron, így az építés örömét itt átélhetem.
Plusz a Wltoys-ra rámegy a Feiyue terepjáró kasztnija, szóval annak külön örülök, hogy autó formája lesz.
-
Necronom
senior tag
válasz
SoulReaver #3398 üzenetére
A baj csak az, hogy a gyári motorn a pinion kis hernyó csavarja belevolt valamivel ragasztva és elnyalódott...
Igenelotte meg kell melegiteni mindig az ilyen beragaszott csavarokat
-
SoulReaver
veterán
Na a moci a szervo már bent is van... Remélem holnap a távrángató is megérkezik hozzá.
A baj csak az, hogy a gyári motorn a pinion kis hernyó csavarja belevolt valamivel ragasztva és elnyalódott... Így az marad rajta... Rendeltem másik motor tartót és másik piniont, sg-ről. Levél szerint holnap itt lesz az is.
Kisebb a motor, mint a gyári, de elvileg erősebb. Majd látom. A motor tartón kell fúrkálni, de nem gond.
-
Necronom
senior tag
válasz
Enigma1945 #3394 üzenetére
Amugy ez az auto volt a saros trutyis videoban, nem az 1:12
-
Necronom
senior tag
válasz
motoflug #3393 üzenetére
Minden normalis szervo 3 kabeles
Csak a jatekokban nincs ilyen, mert azok nem feltetlen proporcionalisak, vagy egyszeruen sajat elektronikajuk van
A digitalis ebben az esetben teljesen mindegy - eleg sok a kulonbseg, de talan nagyon roviden leirva annyi, hogy a digatalis szervo minden helyzetbol joval nagyobb nyomatekkal tud indulni, mint az analog, no meg pontosabb es kozepre is rendesen visszaall
De ezeket nem kell keszpenznek venni, mert ha ebbol is az aljat nezd, akkor tokre felesleges, mert egyik pont sem igaz, amit irtam
Vannak digitalis szervok 5 dollarert, mert 150ert is...
Lenyeg, hogy neked mindegy mit veszel, legyen meresben azonos, hogy elferjen, legalabb 4-5-6kg-ot tudjon, nem baj ha esetleg tobbet, bar akkor mar a pici akksi lesz gyenge lancszem ebben az autoban
De ugye azt tudod, hogy a szabi motor csere minden mas cserejevel is jar, szoval a tavod sem lesz jo
Teny, hogy ez minosegi csere - mar amennyire ettol a kisautotol ez telikIlyenkor szoktam azt mondani, hogy mire egy rendes autot faragsz belole, mar az aran regen vehettel volna egy rendes modellt
-
SoulReaver
veterán
válasz
Enigma1945 #3394 üzenetére
Mert ez 10428. Nagyobb mint a 12428. Az első két szám a méret arány... 1:10, 1:12,...
-
Enigma1945
őstag
sziasztok! Ezen az oldalon miért ilyen drága a kocsi?
-
motoflug
őstag
-
Necronom
senior tag
válasz
motoflug #3391 üzenetére
Skacok ez a goolrc vagy mifene a masolat masolata
a leheteo leggyaibb alkatreszekkel szerelve 0 ellenorzes utan megy ki a boltokba
nagyon de nagyon igenytelen holmi....a leheto leglajaraadaskent amit linkeltel kefes szett, abban a motor az 35T
kb gyok kettovel fog menni az autod azzal -
Krisz81
csendes tag
válasz
Enigma1945 #3389 üzenetére
Gondolom nem. Nálam ez segített hogy megnöveltem a hűtőbordákat.
-
Krisz81
csendes tag
válasz
Enigma1945 #3383 üzenetére
Már meg van a hiba forrás. Teszteltük
Az aksinak nincs köze természetesen. Fullra feltöltött aksinál is csinálja 3 perc után. A vezérlés túlmelegszik. A mosfetek közé réz lapokat forrasztottunk+hőelvezető paszta. Ne érjenek össze a réz lapok. Mert akkor nem indúl el a vezérlő
10 percig őltem a verdát és bírta
-
motoflug
őstag
Wltoys 12428: elkezdem berendelgetni a cuccokat.
Mekkora KV-s legyen a brushless szett?
Találtam egy ilyet, ebben minden benne van, de félek, hogy túl erős lesz, motor, szervo, esc:
A 45A elég?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Enigma1945 #3376 üzenetére
Ebben mi az élvezet, hogy mindig elakad, és szenved a motor/szervó.
Plusz megáztatja az egészet. -
SoulReaver
veterán
válasz
Enigma1945 #3379 üzenetére
Ezt akkor csinálja ha lemerül az akksi...
-
tvamos
nagyúr
-
Enigma1945
őstag
-
Krisz81
csendes tag
válasz
Nem használom sárban meg vízben. Még csak azt kellene. Nem is bírná. Nem vízálló a kocsi. Max csepp
A verda amúgy nagyon bírja a terepet és az ugratást is. Az enyémnek noncs ebből eredő hibája. Menet közben áll meg. Kb 5 perc aszfalton és megáll. Le kell venni a távon a teljesítményt olyan 60%-ra akkor nem csinálja
Persze ez nem megoldás
-
üszök
őstag
válasz
1x már írtam ne vedd.
-
Enigma1945
őstag
Erre a hibára gondoltok srácok?
facebook, csoporton is sok embernek van ez.. széria hiba lenne?üszök: Rendben van, de nem indoklod meg. Egyre több embernek látom ezt a hibát, nem akarom a kiválasztott autót megkínozni, max tényleg enyhe poros úton, vagy pedig betonon, kisebb füvön..Ugratni sem akarom, de az elvárás ne menjen tönkre hamar..Nagyon tetszik az az autó, de hát..
-
Necronom
senior tag
válasz
Szerencsetlen csorikam kisauto
No ez erre nem valo.....Hiaba a mokolas benne, latom zart difik, a masik autoban masik kerekek es masik hidak!!! isde ezt akkor sem erre talaltak ki...
-
Saccco
nagyúr
-
Krisz81
csendes tag
Sziasztok
Valaki tapasztált már olyat wltoys12428-nál hogy random megáll? Szervó van de a gázra nem reagál. Eddig motorra gyanakodtam, de a mai nap után vezérlésre. -2fok-ban mentem ki. 4.5 perc után megállt. Ki-be kapcs után újra megy a verda, valameddig. Utána újra csinálja. -
szacsee
nagyúr
válasz
Enigma1945 #3369 üzenetére
Szia!
Nem akarok bele vauzni, de ha első autó és kint leszel vele, akkor minimum 1:10 kell.
Arra kell, hogy eldöntsd, kell-e ez a hobby neked. Ha igen és megtetszik, akkor a sebességen spur/pinion vaiálással is módosíthatod. A Vrx-ek erre jók tökéletesen.Lengőkart, tornyot azért rendelj tartalékba, illetve spur/ pinion sem árt.
Ha postán várod később jól jön, ha van otthon alkatrész.SoulReaver: Kínait is másolják, ez nekem új.
Megérett a világ a pusztulásra. -
Necronom
senior tag
válasz
Enigma1945 #3370 üzenetére
A masodik link az 1/18 fele akorka mint az elso linken
En csak azt tudom mondani arra a kisautora, hogy a dobozbol kivett holmival versenyeztunk 6 oran at EGYHUZAMBAN
Oszinten szolva nem sok minden ment tonkre az autokbanDe nagyon dicserni sem akarom, viszont teny, hogy az egyik legjobb ar/ertek aranyu auto a VRX
-
Peaceliker
addikt
válasz
Enigma1945 #3370 üzenetére
2wd jó ha van tapadás. Tehát poros parkolóban nem jó
Ha vmi kicsit laza talajos vagy füves részén jatszol akkor jó -
Enigma1945
őstag
válasz
Enigma1945 #3369 üzenetére
Sajna lejárt a szerk. idő, ugyanazt linkeltem be, EZT AKARTAM
Nem tudom, mi számít jobbnak? Az erősebb motor 2wd-vel vagy gyengébb motor 4wd-vel? -
Enigma1945
őstag
válasz
Necronom #3366 üzenetére
Errol mi a velemenyetek? 2WD számít hátránynak? Mennyi lehet ennek a sebessége?
Ezt néztem még
Vélemények skacok? -
-
Enigma1945
őstag
válasz
Necronom #3366 üzenetére
Nagyon koszonom! Most erkeztem meg a meloba, mindjart osszerakom a gepet. Sajna szemelyesen semmikeppen sem tudom megnezni csak posta.. Kivalasztok valamit szamithatok a velemenyetekre? Koszi a valaszt sracok.
SZERK: Mit jelent az hogy kefes motor? Az jo? Miben merik a motor teljesitmenyt?
-
Necronom
senior tag
válasz
Enigma1945 #3364 üzenetére
Tessek: Magyar bolt, szervizhatterrel, alkatresz utanpotlassal
http://jakomodell.hu/webaruhaz/rc-modellek/automodellek/elektromos-rc-automodellek
Egy picit teszel meg a 40-hez es egy normalis automodellt kaphatsz
De 40-ert is kapsz....ami RTR (Ready to Run) jelzesu, ahhoz kapsz mindent
Mindenkepp erdemes szemelyesen megtapizni.....Hivatkozhatsz ram is a vasarlaskor -
belsodavid
aktív tag
válasz
Enigma1945 #3362 üzenetére
Nekem sem ablakos. Hogy használod hogy tönkre megy a szervómotor? Enyém is kapott nem is egyszer, mikor neki megyek a házfalnak a kerékkell, de eddig (kopp kopp) semmi baja. Egy vezérlőt cseréltem (saját hibámból)
-
Enigma1945
őstag
válasz
SoulReaver #3363 üzenetére
Ertem. Koszonom a valaszt. Autot keresek 40k ig, magyar oldalrol, offroad kellene aki tud JOFELET KEREM IRJON.
-
SoulReaver
veterán
válasz
Enigma1945 #3362 üzenetére
Anyaga szarabb. Puhább. Nem tudok ajánlani, én is kezdő vagyok. Ez a wltoys van nekem is kezdő rc-snek, de mióta meg van 2x ment szét a szervó, fos műanyag fogaskerekek miatt.
-
Enigma1945
őstag
válasz
SoulReaver #3361 üzenetére
Ez miben mas mint az eredeti? Gyengebb a sebessege? Anyaga? Stb? Tudnal ajanlani valami jofele autot 40k korul? Koszi!!
-
SoulReaver
veterán
válasz
Enigma1945 #3360 üzenetére
Mondom, hogy ezt vettem én is. Tudom mit beszélek. Gearbesten vagy egyéb oldalakon 60 dollár kb...
-
Enigma1945
őstag
válasz
SoulReaver #3359 üzenetére
Szia!! Lehet hogy csak megkellene forditani a dobozt?
-
SoulReaver
veterán
válasz
Enigma1945 #3356 üzenetére
Az igazi wltoys12428nak ablakos a doboza. Ez az utánzat. Ezt vettem én is, de pl ha rendelsz wltoys alkatrészeket, akkor érődik az anyag különbég.
-
szacsee
nagyúr
Elég érdekes árazása van. Távot, autót dugdosni irodában egyszerre macera, de ennyit nem ér. Otthon meg mindegy, hogy 1:43 vagy 1:28.
Kyosho Mini-Z is azt hiszem ennyi és az már bizonyított.
Hk Tz4 sem rossz, a kasztni kicsit hülyén áll rajta, mert nagyobb felni beleért volna, de rakok rá mágneses kasztnitartót.Ez egy tronsmart töltőfej ^ a méret bemutatása végett
-
szacsee
nagyúr
válasz
motoflug #3355 üzenetére
Szerintem az axial wraithra gondolt mint "eredeti".
Gondolj bele HK-n alap táv, esc 540-es motor max egy 10-es akksival. Talán még alap töltő is belefér +posta, de aliról, BG-ről is ennyi lehet. Kell hozzá egy roller és menetkész. 0 garival nem ér annyit ez a játék. Kutyából nem lesz szalonna. WLtoysból meg hobby RC gyártó 200$ alatt szvsz. -
Enigma1945
őstag
-
motoflug
őstag
válasz
SoulReaver #3352 üzenetére
Na ez engem is érdekel, én GB-ről vettem, honnan lehet tudni, hogy fake?
Amit eredtileg akartál szervo, az nem ment rá az új ESC-re?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Enigma1945 #3353 üzenetére
face-en, rc börze csoport, vagy rc adok veszek.
-
Enigma1945
őstag
válasz
SoulReaver #3352 üzenetére
Utanzat lenne? Tudnal segiteni kerlek? Max 40 ezerig szeretnek venni offroad autot, ez a wltoys auto nagyon megtetszett. Akkor ez utanzat?
-
SoulReaver
veterán
válasz
Enigma1945 #3350 üzenetére
És mindezek felett drágán adják az utánzatot...
-
üszök
őstag
válasz
Enigma1945 #3350 üzenetére
Ne vedd.
-
Enigma1945
őstag
Sziasztok!
Venni szeretnék egy ilyen autót!
katt
A problémám az, hogy ABSZOLÚT kezdő vagyok! ( Amilyen amatőr lehet valaki, na én pont az vagyok )
Nagyon tetszenek az ilyesmi dolgok, nagyon nagy vágyam ilyen autónak a gazdája lenni. Ezernyi videót néztem Youtube-n az Rc autókról, és nagyon oda vagyok ezekért a kütyükért! Elhatároztam szeretnék én is ilyet de..
De elbizonytalanítottatok !
Olvastam itt sok a baj vele, nem bírja sokáig, karban kell tartani, kell hozzá sok alkatrész stb. Én nem értek az ilyenekhez, ez nekem kínai, mit tudnátok ajánlani egy abszolút kezdőnek? Mire figyeljek, érdemes e belevágni? Stb?
Köszi mindenkinek, és remélem senkit sem bánt az abszolút tudatlanságom! -
SoulReaver
veterán
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok! HSP 94880 mászó autóhoz milyen kerék / felni alternatívát ajánlotok, ami nem túl drága.
23-as hex van rajta. Gondolom cserélhető, ha a helyzet úgy kívánja. -
Saccco
nagyúr
válasz
motoflug #3345 üzenetére
Egy OpenRC Truggy, de nem sokat ment, gondolkozom, hogy eladogatom az alkatrészeit, bár kefés. Meg van 2db pici Coke can car.
Ezeken kívül drónok, 2×Furibee F36, JJRC H36, JJRC H67, egy saját nyomtatott E010 alapokon, +1-2 régi döglött gép. Meg a soha el nem készülő Robocat. -
motoflug
őstag
válasz
SoulReaver #3340 üzenetére
Köszi!
Akksiból milyet raksz bele?Az ESC-motor kombót mi alapjàn választottad? Milyen szervo lesz hozzá?
@Sacco: Neked milyen járgányod/járgányaid vannak?
-
Krisz81
csendes tag
Lenne még pár kérdésem is
Nyilvánvaló hogy a motor túlmelegszik kell neki a hűtés. Rendeltem hozzá cooling radiátort. Honnan adjak tápot neki? Az egyik led vezetékről ami a vezérlőből jön ki vagy külön 1 cellás lipo aksiról. Lehet e venni a verdához jobb minőségű brush motort ami jó a gyári vezérléshez? BL szetten jelenleg nem gondolkozok. Valamint difi zsírozás... Első hátsó gyárilag kb olyan mint a sivatag. Mennyire szabad bezsírozni? Fogaskerekeket vagy ami belefér -
Krisz81
csendes tag
Mi is kivittünk ma 3db wltoys 12428-at. Hát a nehezebb terepet nem bírják. Dimbes-dombos területre mentünk. Össze vissza kergetőztünk. Mind a három kocsi sorra állt meg. A vezérlés leállt. Nagyon meleg volt a motor. Ki be kapcs után újra mentek. Az első aksinál még nem csinálták. Utána kezdődött a baj
-
belsodavid
aktív tag
Ma délután én is kicsit karbantartottam. Megpucoltam az autót, kicseréltem a kormánycsúszkát első hátsó difit szilikon zsírral megtömtem, ja meg még közepét is. Az akksi tartót átalakítottam, mert a 2200-as Zop power mégsem fér bele
Na mindegy igényesen megoldható, funkcióját ellátja. Ja még az elején is keményítettem. Lengőkar tartóból (kis kék alu) ki volt esve egy csavar
Voltak "gondok"
-
SoulReaver
veterán
válasz
motoflug #3339 üzenetére
A rudakat le kell cserélni hogy, ne álljanak csálén a kerekek. Ez állítható.
Ez is hasznos, mert ezen van a kormány rúd összekötője. (A műanyag nagyon hajlékony.) Jó bele a gyári csapágy.
Hátsó diffi, fém fogaskerekes.
Első diffi szintén fém
Ezt csak akkor tudod felrakni, ha a fém fogaskerekes diffit felraktad.
Nagy fém fogaskerék középre.
esc+motor, nekem ezek lesznek.
Ha ezeket rendeled, és míg megjönnek, addig azt javaslom, hogy szedd szét az első és hátsó diffit és jól zsírozd be őket, mert kb hangya szarnyi mennyiség van bennük gyárilag.
-
motoflug
őstag
Na refundolták a Wltoys felét, ez így nekem oké, elkezdem upgradelni a vasat.
@ Soulreaver: milyen futomű alkatrészek kellenek tuti aluból?
Nem tudom vegyek-e bele vízálló esc+motor kombót, illetve, hogy abból milyet. A szervoból milyen kell ehhez? Táv+vevő HK-ról lesz, onnan amúgyis kell rendelnem.
-
motoflug
őstag
Jaja, tiszta por volt, de nem az a "raktári", hanem amilyen a tamiyam volt miután a parkolóházban csapattuk vele. A gumik futófelülete le volt törölve, de az oldala nem. Írtam nekik, hogy minimum a felét utalják vissza, aztán meglátom, hogy meg tudom-e javítani a távot. Bár szerintem teljesen feltuningolom a vasat.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Peaceliker #3331 üzenetére
Miért kéne másik szervo, és szabályzó ?
-
motoflug
őstag
Na közben válaszoltak GB-n a Wltoys panaszra, nem tudok melyik opciót válasszam:
1. 15USD jóváírás GB pontokon
2. 15 USD refund
3. Küldenek egy új távot.Én a 2. pontra mennék rá, elég gagyinak tűnik ez a táv. Ilyenkor tudok alkudozni, vagy ez van? Csak mert sztem az egész cucc egy refurbished/használt valami, nem csak a táv...
-
motoflug
őstag
válasz
SoulReaver #3327 üzenetére
-
motoflug
őstag
válasz
SoulReaver #3325 üzenetére
De, mindent lefotóztam, csak úgy tudom bizonyítani..
-
Necronom
senior tag
válasz
motoflug #3321 üzenetére
Sajnalom, hogy igy erkezett a csomagod, mindenkepp fotozzal es ugy vedd fel a kapcsolatot veluk
Sakura XI
HobbyWing Justock Zero szabi
Trackstar 21.5T moci
PowerHD 0.7s/9.6kg szervoLassan nekiallok a HotBodies TCXX autonak is, menni kellene vele, meg a tobbiek is csak porosodnak szegenyek
Meg jo, hogy legalabb a baratnom hasznalja a buggyt -
motoflug
őstag
Megjött a Wltoys 12428, hát eléggé siralmas... A táv koszos, plusz a kormány tekerője le van törve, poros azegész, mintha használt lenne kb. Most indítok valahogy panaszt, mert úgy tört el a kormány is, hogy szerintem nem tudom visszaragasztani se....
Necronom: Mi van benne?
-
Necronom
senior tag
Szombatra bevetesre kesz az uj ALAP kategorias gepezet
-
Necronom
senior tag
válasz
motoflug #3317 üzenetére
Sajna olcsobb BL szettet nemigen talalni szenzorosba, a motoron lehetne meg sporolni, de mar nem erdemes...esetleg hasznaltban lehet gondolkozni
Akkit semmi esetre se vegyetek hasznaltan....nem tudni hanyszor volt toltve, Liponal ez meg elegge fo szempontNem feltetlen kell programozni, osszedugod es megy..kesobb esetleg kellhet, ha akarsz valamit finomabban allitgatni...pl nagyobb vagy akar kisebb nyomatekkal induljon (punch), esetleg legyen a motor erosebb es kevesebbet forogjon, vagy picit gyengebb es tobbet forogjon (timing) - egyebkent ez plusszban meg a motoron (ennel allithato a hatlapon) is lehet allitani
Csak azert merem ajanlani pont ezeket, mert hasznaljuk oket a versenyen
A motor tukepp elnyuhetetlen, van akinek mar 2. eve megy versenyben
Aztan kesobb sem kell eldobni, max kell bele 2 csapagyat cserelni es maris jo lesz megint ..kb 600 ft /db -
motoflug
őstag
válasz
Necronom #3316 üzenetére
Nagyon szépen köszi! Nem veszem magamra, látom, hogy technikai ismeretekkel, adatokkal támasztod alár az érveket, nekem meg teljesen kezdőnek ez csak jól jön.
Sajna ez a motor + esc kombó kicsit drága. Gondolkozom rajta, bár a Tamiya szabi + brushed motor csak 4 ezerrel olcsóbb összesen, így lehet megéri ennyivel drágábban venni.
Ha veszek egy ilyet, akkor mindenképp kell programozni, vagy elég csak összekötni, megépíteni és mehet a dolog?
-
Necronom
senior tag
ja es ajanlok is, nem csak a szam jar
kiprobaltuk jo: szenzoros szabi
Az is mondom, hogy miert jo: mert a HW (HobbyWing - nem a Hobbyking!!!) koppintmanya
es annyira jol sikerult, hogy HW programkartyaja is jo hozza
Ajanlhato, olcso....(en azert kettot vennek belole)
[Hozzavalo motor driftre] -
Necronom
senior tag
ja es messze nem okitasnak szanom, csak probalok segiteni ...
de az ilyen gool rc meg ami a turnigynel meg nevesincsebb olyat nagyon ne vegyel
elvetemult penztacakimeloknek valo, akik 10 havonta 1x veszik elo az autot, visoznt minden forumon piszkosul tudnak tanacsokat osztogatni....
tudom, en is igy tunok most
a modellezes eleve nem egy olcso hobby, a modjat meg kell adni, lehet vasarolni olcsobban, okosan
de azert minden sza@rt nem szabad megvenni...sztem mindki tudja, hogy miert -
Necronom
senior tag
válasz
motoflug #3313 üzenetére
Azt hittem vilagosan irtam
Akkor megint: mi kulonbseg van a BL es BRUSHED motor kozott
Autozas szempontjabol az eg vilagon semmi, mert mindketto teszi a dolgat, hiszen motor es forog
Mindkettobol van megfelelo teljesitmenyu, ami a drifthez kellAz a baj, hogy ket kulonfele dolgorol irsz, de a motor akkor is motor, megha mas a hatasfoka
Egy BL motornak rendekkel jobb a hatasfoka, ergo egy ugyanakkora teljesitmeny leadasra kepes akkuval egy ugyanolyan teljesitmeny BL es kefes motor csak annyi a kulonbseg, hogy a BL kevesebbet fog hove alakitani, mint a kefes
Azaz jobb a hatasfokaA masik meg a szenzoros es szenzor nelkuli BL motorok
Semmi koze nincs a kefes motorhoz, de ha nagyon kell hasonlitani akkor a kefes motor jobban hasonlit a szenzoros BL motorhoz
Errol is irtam mar - de tudom, hogy sok lesz az info egyszerre most is
A szenzorps BL motor mindig "tudja" milyen pozicioban van a forgoresz, ezer neki nem kell elore meg hatra megforgatni a forgot, hogy tudja a poziciojat - ebbe ne menjunk bele melyebben
Lenyeg az, hogy a szenzor nelkuli motorok ezert kicsit docogve, rangatva indulnak el
Igabzol nem veszed eszre, ha nincs osszehasonlitasi alapod
Lassan nem tudsz vele menni - a lassan ugy ertsed, hogy gyok kettovel szo szerint
Amig a szenzoros ezt nem csinalja, szepen egyenletesen indul, mint a BRUSHED motor
Csak joval nagyobb nyomatekkal...ez a 3. adata egy motornakAz akksirol
4000mAh es 20C - ugye tudjuk, hogy az akksi nem tolja a teljesitmenyt, hanem leszedjuk rola
ebben a rendszerben csak es kizarolag a motor a fogyaszto, a szabi sem az
Tehat szamoljunk 4*20=80A ennyit vehetek le az akksirol, ez tehat 7.2*80 = 560W
megegyszer mondom ez a csucs, azaz a max
Egy kefes alapmotor 90W-ot eszik, indulaskor ennek kb a 4x-eset eszi meg, mar 360W-nal tartunk, ami kinai akkunal - foleg annal a pirosnal amit irtalszerintem mar tul is leptuk a max teljesitmeny leado kepesseget
Joszerivel a fele, esetleg a 60% ami a valos ertek a papion feltuntetett mellet... szinten nem akarom ecsetelni, mert napokig irhatnek akku es akku kozott mi a kulonbseg
de egyszoval: gyartastechnologia -
motoflug
őstag
válasz
ADAM1337 #3311 üzenetére
Hát kicsit már elveszek az információkban.
Van aki szerint simán oké a brusheddel driftelni, van aki a brushlessre esküszik. Ha már burshless, akkor ne vegyek szenzor nélkülit, de az meg drága, és így tovább, ahány ember, annyi vélemény.
Ha valaki meggyőz, hogy jó a szenzor nélküli BL, akkor simán veszek, de eddig csak eltántorítottak. Az is 10k meg a burshed + esc kombó is 10k. Ilyen szempontból nem oszt nem szoroz. Amit te rendeltél GoolRC vagy mi, az is 10 körül van ESCel együtt, de szenzor nélküli. A szenzorosak meg kb. 20-tól indulnak, de kezdésnek az nekem sok.
Necronom: Köszi az okítást az akku témában, akkor nézek keménytokos LiPot, minél magasabb C számmal. Illetve a brushed vs szenzor nélküli burshless témában engem is érdekelne a véleményed.
-
-
Necronom
senior tag
válasz
ADAM1337 #3308 üzenetére
Amiket irtal akkukakt azokat meg nem vennem
Vagyis meg lehet venni, ha 100 toltes utan el akarod dobni...
Az viszont teny, hogy autoba kizarolag kemeny tokozasu akksit szabad tennies 5A-ral meg nem toltesz fel egy Lipot 40 perc alatt, jo szerivel pont egy ora kell egy 5000es akksi feltoltesehez, de ha balanszolsz akkor picit tobb idobbe fog telni
-
Necronom
senior tag
válasz
motoflug #3307 üzenetére
Miert is jobb a LiPo? Miert jobb egy 4 magos poci egy 2 magosnal?
Miert jobb egy Porsche egy Volganal? Pedig mindketobe ugyanakkora a motor van (tetelezzuk fel)
Mert mas a gyartastechnologia, jobb lett az akksi hatasfoka, sokkal nagyobb az energia megorzesi kepessege
Nem esik be a feszultsege nagyobb terheles mellett sem
2S az annyi mint 2 cella - 1 cella uzemi feszultsege 3.7V, kapocsfeszultsge 4.2V
C ertek pedig az akksi terhelhetoseget (kisuteset) hivatott megmutatni
Tehat egy 5000-es 20C akksi - AmperOraba valtsunk at (Ah)
5*20=100A - ennyivel terhelheted papiron a cellakat, azaz 100*7.2V=72W, ennyi az a teljesitmeny, amit gond nelkul le lehet rola szedni
De csak papiron, mert itt sem mindegy, hogy ki gyartotta
Egy alap kinai akksi, ennek jo ha a felet vagy picit tobbet tudja - pl a Turnigy
Ebbol is latszik, minel nagyob a C ertek annal jobb az akksi, de anal dragabb is lesz
Hiaba 5000-es ez is, meg az is, a nagyobb C ertek mindig jobbJobb akkisikon az is ra van irva, hogy tolteni hany C-vel lehet
Nagy atlagban es amikre nincs rairva az csak es kizarolag max 1C-vel szabad
Jelen esetben egy 5000es akkunal az max 5ANos ennyi
Udv: Necro -
ADAM1337
nagyúr
válasz
motoflug #3307 üzenetére
driftre brushed nem a legjobb, lehet vele de probalj ki ugyanabban az alvàzba egy brushless motort, és lemondasz róla.
Multkor voltam szonyegen csak az enyem volt kefés motorral, hat total mashogy megy mint a bl.A lipotol nem kell tartani hobbykingrol van tokozott 4000mas 2s 20c aksi 4ezer forint korul zippi ami eleg jo.
De nekem pl most nem tokozott 5000mah lipo van benne, nimh szerintem szivas elmesz egy rendezvenyre max 1,5 orat tolod 2 aksival de ugye az merules kozben is lassul, a lipoval meg tolod a rendezveny vegeig, 5A-el feltoltesz egy 5k-sat 40p alatt. -
motoflug
őstag
Eladtam a Tamiya-t, lassan kezdhetném az új drift autó cuccait berendelni, de lehet most megvárom a Wltoys-t és megtartom azt, amíg ilyen vacak idő van.
Ennél a 12428-as Wltoys-nál mi az amit érdemes lenne tuningolni/rendelni pótalkatrész gyanánt? Akinek van ilyenje, tudna pár hasznos linket bedobni, akksira, pótalkatrészekre? Valószínűleg megcsinálom majd terepjáróra, remélem tökugyanaz mint a Feiyue FY01, mert abból van terepjáró kivitel.
Illetve, a drift autó összeállításomnál, brushed motor + esc mellett döntöttem, de lehet a NiMH helyett lenne inkább Li-Po akksi. Kicsit tartok tőle, mert gyúlékony meg ott kell lenni,, de tényleg annyival jobb lenne? Drifthez 2s 5000-es 20c-t ajánlottak, ebből csak az 5000-et értem.
Valaki felvilágosítana, hogy mi a 2s és 20c jelentése és miért jobb ez, mint egy NiMH?
-
twine
veterán
Futtatnám tovább ezt a REMO1631-et....komolyan semmi üzleti hasznom nem származik belőle, de szerintem ezt az autót érdemes "reklámozni"....(játék kategóriában természetesen)
Értem én, hogy "bátor dolog" fürdetni, de azóta már "1000x" bebizonyította, hogy nem csak a szerencsén múlik, hogy bírja, és bírja, és bírja!!!
Pedig megint a fejemet fogtam mikor szólt a gyerek, hogy szeretne kimenni a kertbe, mert jó lenne a "monsterrel a hóban csapatni"...
A házból én látom mit művel a kertben! A felénél eljöttem az üvegfaltól, és mondtam a feleségemnek, hogy szerintem ma este fog elpusztulni a verda..."tegyék meg tétjeiket, mit kell hozzá először rendelni..."Semmit,,,csak egy szokásos zuhany....most szárad...
Szerk:
Komolyan, lassan jobban félek, hogy kutyasz@rba vereti a géppel a "driftet" a kertben, mint attól, hogy tönkremegy
-
Krisz81
csendes tag
válasz
SoulReaver #3301 üzenetére
Kivittem a hóba megtesztelni a verdát. Hát nem szereti nagyon, amikor beáramlik egy kiló hó a vezérléshez. Amúgy csoda hogy nem ég le. Viszont megáll és se kép se hang. A vezérlésből a mosfetek csak kint vannak
Kikapcs bekapcs és megy tovább. Inkább szárazabb időben javasolt a használat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Fujifilm X
- Nintendo Switch 2
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- TP-LINK routerek
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos autók - motorok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Mobil flották
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged