Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Necronom

senior tag

válasz motoflug #3307 üzenetére

Miert is jobb a LiPo? Miert jobb egy 4 magos poci egy 2 magosnal?
    Miert jobb egy Porsche egy Volganal? Pedig mindketobe ugyanakkora a motor van (tetelezzuk fel)
    Mert mas a gyartastechnologia, jobb lett az akksi hatasfoka, sokkal nagyobb az energia megorzesi kepessege
    Nem esik be a feszultsege nagyobb terheles mellett sem
    2S az annyi mint 2 cella - 1 cella uzemi feszultsege 3.7V, kapocsfeszultsge 4.2V
    C ertek pedig az akksi terhelhetoseget (kisuteset) hivatott megmutatni
    Tehat egy 5000-es 20C akksi - AmperOraba valtsunk at (Ah)
    5*20=100A - ennyivel terhelheted papiron a cellakat, azaz 100*7.2V=72W, ennyi az a teljesitmeny, amit gond nelkul le lehet rola szedni
    De csak papiron, mert itt sem mindegy, hogy ki gyartotta
    Egy alap kinai akksi, ennek jo ha a felet vagy picit tobbet tudja - pl a Turnigy
    Ebbol is latszik, minel nagyob a C ertek annal jobb az akksi, de anal dragabb is lesz
    Hiaba 5000-es ez is, meg az is, a nagyobb C ertek mindig jobb

Jobb akkisikon az is ra van irva, hogy tolteni hany C-vel lehet
    Nagy atlagban es amikre nincs rairva az csak es kizarolag max 1C-vel szabad
    Jelen esetben egy 5000es akkunal az max 5A

Nos ennyi
    Udv: Necro

• ADAM1337

nagyúr

válasz motoflug #3307 üzenetére

driftre brushed nem a legjobb, lehet vele de probalj ki ugyanabban az alvàzba egy brushless motort, és lemondasz róla.
    Multkor voltam szonyegen csak az enyem volt kefés motorral, hat total mashogy megy mint a bl.

A lipotol nem kell tartani hobbykingrol van tokozott 4000mas 2s 20c aksi 4ezer forint korul zippi ami eleg jo.
    De nekem pl most nem tokozott 5000mah lipo van benne, nimh szerintem szivas elmesz egy rendezvenyre max 1,5 orat tolod 2 aksival de ugye az merules kozben is lassul, a lipoval meg tolod a rendezveny vegeig, 5A-el feltoltesz egy 5k-sat 40p alatt.

Új hozzászólás Aktív témák