Hirdetés
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
válasz
zolisx4
üzenetére
tárolás lehet akkor, én store on tárolom mindig

töltés 1c vel szokásom, 3.8as akkut pl 3.8A el tölteném
(#2199) qqzs
Nikkellel vrx buggy 36al ment lipo val 40el, azt bírja is az autó sokáig. Ha motor nem nagyon meleg (60 fok alatt van) lehet rakni nagyobb piniont.
Az így nem jó, nem lehet azt a szabit összetanítani a távval??
Sztem lipo, mi vrx ben 5000 mah 20c vel mentünk, ha később bl lesz akkor inkább 30c legyen.
/5200 30c lipo van nálam, ha érdekel
/ -
qqzs
őstag
Tesztelgettem ma is oket, ma mar nem lattam nagy kulonbseget a ket akku kozott, a vegsebesseg tovabbra sem wow. Erre lenne kerdesem mit csereljek mire es motor csere nelkul mennyi a max amit egeszsegesen meg ki lehet hozni belole? szoval nem az extrem sebessegnoveles a lenyeg csak hogy kicsit wowobb legyen

At lehet kapcsolni a vezerlot motorcsonak uzemmodba de nem mertem probalni mi a kulonbseg.
Ez a gazelveteli fekezes ugy mukodik hogy a gaz kozepallast ha nagyon eloretolom akkor gazelvetel utan tovabb gurul mennel jobban eltolom a tolatas iranyaba annal nagyobbat fekez gazelvetelnel. Viszont ha nagyon eloretolom a kozepallast akkor mar nincs fek de neha tolatas se.
Akkut is vennek nagyob kapacitassal. Szerintetek NiMH-t vegyek vagy lipot. egyaltalan mi az elonye NiMH-nak azon kivul hogy kevesbe robbanekony, miert ez van benne gyarilag? Neztem Carsonokba is ilyet raknak brushedbe. Kesobb brushelss update lesz mar nem fogja birni?
Motor temaban van valaki otthon? [link] [link] a masodik MX400 neven is fut de nem latom a kulonbseget nagyon. erdekes eubol olcsobb mint bangoodrol
-
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
A szabi az jó mert 3,8 ra állítottam ,és annyi is,mértem,és a csipogó az mindig benne van a kocsiban ugye azt meg 3,8 V ra szoktam,csak kevesebbre lehet állítani.
Valószínű a tárolással lesz akkor a gond,de mondjuk ha az idő engedi akkor minden nap használom.De fel is töltöm mindig ha lehűlt,lehet kell másnap
a töltő sem tölti túl azt is mértem ,gyorsan töltöm?amit a töltő enged,vagy ilyen szarok . -
Peaceliker
addikt
válasz
zolisx4
üzenetére
szabályzónak nem hiszek, volt szabim amit hiába állítottam be 3v ig húzta és nem egyszer 2.8 3.2 n állt, ami már rég neagyon kevés. Legtöbb szabim képes 3.5v ig meríteni, de első körökben lipo őr van fent és csak akkor veszem le amikor kiderül hogy szabi megbízható.
lrp nek sok púposodós akkuja van.
mérd ki multiméterrel töltés után mit mutat és játék után store ban tárold
amúgy turnigy akkukkal nincs jó tapasztalatom, azért van csak zippym, azok már nagyon dúrva dolgokat kibírtak nekem
1x durván túlmerítettem egyet egy 1/8 gépben, kijött a házából, de vissza is ment, azóta is 60% erőben van 
-
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Ja vágom,pedig van ebből a szabályzóból 2 db is meg ugye a motor,igazából nem foglalkoztam vele.
Én az aksikkal vagyok hadilábon,Turnigy 3,8 as 25-35C vagy 5 ször használtam olyan púpos hogy nem fér be a helyére,pedig kemény tokos,be van állítva a szabályzó hogy ne merítse túl ,egyszerűen nem tudom mi a baj.
A másik az még tőled van azt hiszem Zippy 5000 20C azt már 1 éve használom most már picit látni hogy kezd emelkedni az oldala de ezt már vagy 50 szer töltöttem.
Most vettem LRP 5000 30C aksikat kíváncsi vagyok meddig bírja.ez a töltőm lehet nem jó??
-
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Be lehet állítani valahogy ha a gázt elengeded fékez vagyis megáll a motor,azt hiszem a különböző hangot ad ki vagyis pittyeg ,ha hajó üzem módban van akkor van az hogy mész előre és rátolod a hátra menetet és el is indul úgy hátra hogy lendület viszi előre ,de már hátra forognak a kerekek ,a beállítás nem lehet jó .
-
Peaceliker
addikt
Egyáltalán nem hülyeség, nekem még kb 3 lovas 1/8 losi truggyn is műanyag volt a spúr. Így halkabb és lassabban kopnak, mert fém a fémet megeszi pikk pakk. Annyi hogy jól kell tudni beállítani a foghézagot és akkor kb örök élet ez is. Illetve vrx en gyári pinion (motoron) valami puha szar az hamarabb kopik mint a műanyag, hegyes lesz és megeszi spúrt...azt érdemes acélra cserélni.
Meg ha spúr is acél akkor előfordulhat hogy amikor felkap vmit motor tengely hajlik...inkább egy spúrt cserél az ember az olcsóbb.Tehát gáz üres állásban fékez? Azt kétlem, hogy van benne drag break (persze lehet) de akkor ha ezt lehet kalibrálni akkor meg kéne csinálni. Vagy!!! Crawler módban van a szabi, asszem tud olyat.
-
zolisx4
őstag
Ez nem butaság ez igy jó ahogy van a motoron réz amit hajt az meg műanyag a nagy kerék,spur kerék.Ez azért van így mert ha mondjuk megakad az autó vagy valami történik akkor nyilván a műanyag fogaskerék fogazódik le nem a hajtásláncod megy tönkre,amúgy az a műanyag fogaskerék többet kibír mint a réz a motoron,egyszerűen valahol kell engedni az alkatrészeknek,és még a csúszó kuplung is azért van.
Nekem a 2wd ben igaz ott zárt teljesen,viszont a réz nekem hamarabb elkopott mindig mint a műanyag,nagyon erős az a fogaskerék.
Persze lehet a fogaskereket cserélni a motoron szoktam variálni,én kb 45 Km/h de ez is sok.
Mondjuk és a helyedben azért gondolkodnék egy jó aksin,és ugye a 3 fázisú motor azért az kell bele.tvamos Kolléga leírt az sem másodrendű dolog, az fontosabb mint amit én írtam,de az is szempont amit én vázoltam fel.
Ha jól emlékszem nekem is ezt csinálta hogy elengedtem a gázt és csúszva fékezett az autó nem volt jó beállítva a szabályzó,de ez nem 100% mert 2 kör ig volt benne a kefés cucc.Nem kéne csúszva fékezni neki és ha mész előre és hátra menetbe nyomod akkor kell fékezni neki ,3 fázisú motornál ezt be lehet állítani,mit csináljon a szabályzó hogy induljon hogy fékezzen .
Ha nem áll vissza középre a kerék,vagy szorul valami,vagy el kezd gyengülni a szervó.
-
qqzs
őstag
válasz
zolisx4
üzenetére
Azert kerdeztem mert hogy a VRX-et azert javasoltak meg tetszett meg mert majdnem minden fem gyarilag benne, lehet pont ez nem az. Megneztem kozelebbrol tenyleg muanyagnak tunik , de akkor ez mar megint egy hujeseg hogy a motoron fem van a amit hajt az meg muanyag.
Igen kefes, nem hiszem hogy az van elallitva mert a masik akkuval gyorsabb, holnap meg tesztelem.
Egyszeru attetel valtoztatassal nem lehet sebesseget novelni?Ami nekem meg furcsa hogy mikor leveszem a gazt akkor nagyon erossen fekez, ha olyan a talaj meg csuszik is. Ez lehet normalis jobb kategoriaba eddigi bangood autoknal nem vettem eszre eddig ilyet.
Masik autonal van egy gond, hogy a kerek nem all vissza kozepre, lehet allitani valami vagy annyi a szervonak (nem a kozepeallas van elallitva). Ha megyek vele visszajon de allo helyzetben nem jon vissza kozepre
-
zolisx4
őstag
Igazából ezek úgy vannak,hogy az amit bele építenek az műanyag fogaskerekes,nem feltétlenül de szokták cserélni fém fogaskerekesre.Én megvártam még elkezd gyengülni és akkor cseréltem a szervót csak.
A másik néztem a videót amit felraktál,ugye kefés motor neked,annak az autónak sokkal gyorsabban kell mennie,szerintem a szabályzót be kéne állítani mert van annak crawler mod talán neked abban lehet azért nem megy . [link]
Ez csak egy tipp nem használtam soha a gyári kefés szettet. -
Peaceliker
addikt
HPI val kezdtem, az kb trx szint

(#2184) qqzs
Ha marad kefés talán 20c is elég lehet, de 30+ sem árthat, bajod nem esik tőle

(#2185) tvamos
Asso is verseny gép már, általában hobby gépeknél jobban bírják a gyűrődést.
Nekem több losi volt (asso val egy szint kb), azok tankok
Nagyon lassan kopnak, de törni alig törnek, meg s lepődtünk párszor. voltunk kint párszor srácokkal, legtöbb gépet szerleni kellett, losi t csak hajtani
Asso ról is ilyesmiket hallani 
-
qqzs
őstag
Csak most nezem hogy a VRX autoba is NiMh akkut raktak 7.2v 1800mAh ,mert a Carsonba is az van 7.2v 1500mAh , Ezeket gondolom siman at lehet cserelni lipora 7.4 2800mAh van itthon. C ertek milyen legyen minimum?
A Carson Crawleeban 6Kg-os a Carson Cilmb Warriorban ami buggy de maszni is tud 9kg. A VRXben 3Kg-os szervo van. Mikor van ennek az eronek szerepe?
-
qqzs
őstag
Na jo van, tegye fel a kezet aki traxxas autoval kezdte

-
zolisx4
őstag
-
qqzs
őstag
-
zolisx4
őstag
A nekem nem volt még olyan hogy nem volt jó valamelyik kerék,pedig vettem már párat .
Levenni a gumit az nem túl egyszerű főleg hogy ha rendesen rá van ragasztva a gumi,szokták főzni a kereket és elenged a ragasztó lehet bele tenni másik tömést ,csak pont olyan kell mint a többibe van.
De ha kezedbe veszed és elindítod akkor ráz? Mert ha nem akkor jó az,elkopik úgy is lehet venni másikat veszel gumit azt töméssel adják erről meg levágod a gumit és az újat felragasztod veszel gumiragasztót nem drága.
Én igazából nem burkolnám az egész autót,hanem csináltatnék acél spur kereket hozzá és nincs gond én itt csináltattam [link] nem tudom mennyi volt.A gyári lengéscsillapítóra nem raktam soha,nekem nem gyári van és nem túl olcsó ezért lufit húzok rá,
Igazából nem az alut véded hanem a szárát ami mozog a tömítésben oda ne menjen por piszok megeszi a tömítést. -
qqzs
őstag
Vegul murena lett, kaptam ajandekba hatsoszarnyakat.
Egyik kerekbol mintha eltunt volna ami benne volt ha volt benne valami. Ha jol emlekszem szivacsot mondtatok. Szoval kereket szet lehet szedni es ujratolteni szivaccsal vagy valami bepumpalos megoldas ?
Alu teleszkopot is vedeni kell mint a muanyagot?
lattam mar ilyen egesz kocsi testet burkolo harisnya szeru zsakot talan rcmodel forumon -
zolisx4
őstag
Mindegy melyiket veszed,csal írtam hogy lehet emelni azon is.
Igazából a VRX Blast,,VRX Sword,,,VRX DT5 EBD SC Truck nekem ezek jönnek be de amelyik tetszik azt veszed meg minőségre mind ugyan az .
Ami kicsit egyszerűbb és nem kell foglalkozni vele igénytelenebb az 2wd autó,az egyszerű mint a fa ék. -
zolisx4
őstag
Ja nálad van,azt hittem nem jó hogy irtad hogy most nem megy.Hamar megemelkedik az biztos és az is hogy gyorsan kopik a teteje,ugy is mondhatjuk hogy 2 keréken megy ha,de ezt tudja hátrafelé is.De a futóműve az hihetetlenül jó.
qqzs
Na szóval spirit sem annyira alacsony,meg azért lehet azzal picit játszani hogy magasabb legyen.
Jól mondod a csúszó kuplung az azért kell hogy ha megakad az autó ,vagy nagyot fog ne daráljon szét mindent elcsúszik,nem kopik el gyorsan,de 990 Ft a betét.
[link]
Ez alu cső és acél a tüske a két végében ,mire elkopik a két tüske addig pont semmi baja nem lesz az alu csőnek.Nem alumínium a fogaskerék.
1500 Ft és pótolható nem probléma .Igen itt nyitottak a fogaskerekek,szoktak rá csinálni egy védő burkolatot ne menjen kavics bele.
-
tvamos
nagyúr
-
qqzs
őstag
Na celegyenesbe voltam mar de lett par kerdes
Megrendeltem a VRX VW Beetlet kiderult nincs raktaron csak a Spirit meg a Murena. A murenan mar nincs gyarilag a hatso legterelo. Eloszor azert nem a spiritet valasztottam mert a beetle (es amurena is) 7 centivel szelesebb es nagyobb kereku gondolvan tobbfele terepre jo igy mint az alacsony keskeny spirit.
Most hogy ez a ketto maradt spirit tetszik de keskeny alacsony Murena nem nagyon plane legterelo nelkul de szeles magas

Leirasban van ez: "Csúszókuplung a hajtáslánc védelmére" ezt ertem hogy miert jo de nem szivas ha kopik a kuplung?
"4wd alumínium központi kardán hajtás" errol nekem az jut eszembe hogy ahol acelt aluval keverik alu huzza a rovidebbet idovel. Ezt lehet, erdemes acelra cserelni?
Az aluteleszkopokat is erdemes vedeni lufival a portol mint nemreg ajanlottatok a masikra ami elkezdett csopogni?
Motor fogaskerek szabadon van ahogy kepen latom, lehet ezt burkolni valahogy?
-
Peaceliker
addikt
válasz
zolisx4
üzenetére
ilyen alja cuccokból kicsit nem szabad venni
bár mivel anyagvastagság vékony nyilván nagy márkák sem tudnak csodát tenni ekkora méretben szvsz.Nagyobban vrx minőség kb, csak kutyacsont kicsit erősebb.
(#2167) qqzs
Vízálló autó nincs, mert motor csapágya nem az, semmi nem az az autóban ami fém és autóban is van csapágy....vizezés után apróra bontás tisztítás és újraépítés dukál....nekem ennyit nem ér, kerülöm a nedvességet.
(#2168) zolisx4
+1
carson alkatrész beszerzés nyűg, lrp 1/10ben vicc
(#2169) tvamos
Nekem savage xs van az egy kis tank
picit nagyobb mini revo nál, de igazából az sem 1/16, inkább 1/12 mindkettő. -
zolisx4
őstag
Azért annyira nem kicsi az a Revo az egy nagyon jó kocsi volt bánom hogy eladtam ,valami hülye ötletem támadt hogy axial scx10 kell nekem.Na wrx 2wd nézve nem sokkal kisebb,az árából tükröződik sajnos hidegben egy erősebb behatásra a wrx műanyagja eléggé rideggé válik,jó időben törhetetlen de hidegben ropi szerű lesz.
A revo az nem télen hidegben is teljesen jól teljesített.hihetetlen a rugózása,jó autó de az ára is az,de megéri.
A tiédnek mi a baja ?? -
tvamos
nagyúr
Hat, te tudod...
En, ha ujat vennek, es egy kisebb, jatekos, virgonc autot keresnek, akkor Traxxas E-Revo 1/16. Kicsit tul ideges, a rovid tengelytav miatt, de minden eddigi autonal jobb, amit eddig probaltam 1/10 alatt. (Nomeg, kicsit dragabb, mint a keret, amit megjeloltel.)
Az Infernomnak alu az alvaza, meg jo robosztus, az stabil meg minden... csak most nem megy sajnos. -
zolisx4
őstag
A carson még leértékelve is drágább mint a vrx.
Erre most mit mondjak? Attól hogy drágább valami nem biztos hogy jobb.
Az alkatrész ellátás döcögős.
Az LRP meg kerüld ha lehet a spiáter fogas kerekek miatt.
Az meg hogy mi vízálló majd a vízben kiderül.
Igazából a 60 ezer amit írtál keret abból egy Wrx autót kell venni,használni ha megáll valami akkor másnap van alkatrész.
100 alatt nem kapsz olyan autót ami hiper szuper,és abba is kopnak az alkatrészek,és ugye nem is versenyezni akarsz hobbi szinten autózni a Kcsd futamokon bizonyított a wrx márka hobbinak hibátlan.
Kb ennyi az egész nem érdemes annyit variálni. -
qqzs
őstag
A kicsit benti kicsi palyara venném. nagyokkal meg neha a kanyar bevetel is nyugos
VRX leirasa tok jo de Carson meg leertekelve is dragabb mivel nem ismerem gondolom belulrol esetleg jobb. ja nemet oldalon latom a carsonok vizalok eso ho pocsolya
na tessek talaltam egy masik boltot http://shop.modell.hu/rc-auto/elektromos-off-road-auto.html?fps1=109&instock=350
-
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
Van 1/18-as gépem, de túl könnyű, ha lassan megyek, uncsi, ha gyorsítok, elpattog, felborul. 3 éve elő sem vettem.
-
Peaceliker
addikt
Managertoys.hu t nézd meg, himotot árulják ami azért jó, mert ebayen hsp néven szarásig van alkatrész vicc ár alatt egy kicsivel.

KB vrx minőség, bár az nemsoká elválik.
Én is vettem egy gépet, mondjuk azért is mert mókás hogy szinte minden alu rajta

Megtápolom egy autó gyilkos BL szettel, kíváncsi vagyok mit bír majd ki
-
zolisx4
őstag
Ha 1/10 ben gondolkodsz,akkor én a VRX et javaslom,ha voltál a Jako-modell boltba,akkor tudod miért mondom mert van alkatrész dögivel .
1/18 autót ha lehet kerüld,kevés az alkatrész.A többi közül bármelyiket megveheted,minimális eltérések vannak a típusok között lengőkar hossz meg hasonló de alapvetően ugyan az a szisztéma,ami már jól bevált.
biztosan találsz valamit ami tetszik.
Azért ezek kefés modellek tehát úgy kalkulálj hogy kell egy szabályzó,motor,és aksi,egy fém fogas szervó sem árt.Ha nincs keret maradhat úgy ahogy van de a gyári aksi az nem túl acélos.Beletolsz egy 5000 li-po aksit és hajrá .A kefés motorok elég jó minőségűek amik benne vannak,nekem sokat kibírt. -
qqzs
őstag
Na akkor segitsetek donteni, tudom hogy nem szupermarkak de megjott a carson Rock crawlee 1/10 es most ugy tunik egy lepcsovel nekem eleg feljebb lepni (mondjuk a toltejen egy db led sincs
)
1/10 ben 65ezer korulig
http://www.modellzona.com/spd/404066/110X-10ET-Rock-Warrior-II-24Ghz
vagy
http://www.modellzona.com/spd/404056/Climb-Warrior
Esetleg innen 1/10-ek RTR-ek kozul 40-52eFt ig kb ugyanazok belulrol, a gumi es a karosszeria kulonbozik (boltban ezt mondtak)1/16-18 ban
http://www.sylkamodell.hu/vrx-Dart-XB-1-18-4WD-RTR-Off-road-Buggy-2.4GHz.html
vagy
http://www.modellzona.com/spd/404065/X16-Miniwarrior -
kimista
aktív tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
igen, difi az. most jutottam el odáig h szétszedjem. konkrétan a belső fogaskerék már le van darálva. wtf? ez ennyire silány minőségű műanyag? lehet vmivel megakadályozni? Kihézagolás mit jelent?
-
zolisx4
őstag
Itt is van pici tévedés az hogy valami mászó autó az nagyon sok mindentől függ egyáltalán nem kell 2 sebességesnek lennie.Itt is több kategória van.
ez egy
[link] ezek a mászó autók.Ebből van amin van kaszni is ,de nem nagyon szokott lenni rajtuk felesleges nem az a lényeg.A következő ezek félig kasznis félig teljesen bukócsöves cuccok.ez a márka talán a legjobb ebben a kategóriában .Ez is hasonló képességekkel rendelkezik mint az első autó.Ezekben van már 2 sebességes pl Vaterra Twin Hammers
Van még a Scale Crawler [link] ezekkel nagyon jól lehet szórakozni a terepen bárhol elmennek ezek is lehetnek több sebességes autók.
És most jön az amit saját magának épít az ember,itt gyakorlatilag bármi elképzelhető a teherautóig meg bármi 6x6 8x8 bármi.
Nem irtam le direkt az összes kategóriát mert nem az volt a lényeg ,nagyon szerte ágazó a mászó autó talán a legtöbb megoldás ebben a kategóriában találhatóak.
-
qqzs
őstag
Koszi. De legalabb majd elmondhatom en is hogy hogy ugrottam bele auto temaba, a bangood akcio pesszippantott, valahogy el kell kezdeni...mar mennek is a jofogasra, remeelm beszerzesi aron elkelnek

A Carson 1:0 rock crawlee RTR mar uton van. innen
Jo tudom ez a maszo autok alja de ezt mar itt ajanlottak
meg mar azt is tudom ez nem is maszo auto mert az ket sebessegesnel kezdodik 100 folott 
Innen mit ajanlotok meg? Esetleg valami akcios jofogas? offroad meg onroad is johet
-
zolisx4
őstag
Na a Wl-toys egy játék autó,attól hogy Kinában lehet kapni minden felesleges kiegészítőt ,egy vagyon ért mondjuk alu alkatrészeket,attól nem lesz modell autó.
A modell autó belépő szintje minden rc modellező kb ezt mondja ár érték arányban a VRX autói ,ebből van 2wd és 4x4 es autó ,az előbbi a 2wd teljesen üres alváza minden nélkül,festetlen karosszériával ,roller nek nevezzük,ez 22 990,-Ft ebbe kell szervó,motor,szabályzó,és egy aksi kell egy vevő és egy táv.lehet belőle kapni RTR változatot is,ami 40 ezer forint de ez kefés szettel van és egy gyenge szervóval de már ehhez van egy kezdetleges távod amit azért lehet használni.roller Ezért érdemes rollert venni,mert igy magadnak rakhatod össze az autót ahogy tetszik,erre is rá lehet költeni sokat,de 60 ezer körül olyan autód van amit szeretnél .
Még maradunk a VRX nél a 4x4 Spirit 30 ezer forint ugan az jön hozzá mint a 2wd nél .
roller Ezek 1/10 méretűek.
És akkor egy 1/8 autó rollerebben van egy 3 fázisú motor .
Tehát ami ugyan ebben az ár kategóriában van pl Reely pont ugyan ez teljesen igy is néz ki mint a vrx de másik fórumon ezt már kibeszéltük alkatrészek nagyon silányak a reely-nek.
Amit külföldről szoktak rendelni kezdők az ez az autó ez teljesen meg egyezik a Spirit vrx el.
A Himoto is kb ebben az árban van,a minőségét nem ismerem .Ettől csak felfelé van nincs lejjebb ez az alap,az autó vásárlásnál ezt kell végig gondolni .
Közben Peaceliker már röviden vázolta .
-
Peaceliker
addikt
nem igazán
de wltoys amúgy carson és vrx alatt van. vrx, carson, himoto, hsp már vehető kategória sztem.
ezektől feljebb van hpi és traxxas...de azok újonnan kefésen 70+
ezek felett vannak a verseny gépek, újonnan üresen 130 körül kit ben
persze alja közép között van még sok cucc, team c ami vegyes van jó meg szar is belőle

-
qqzs
őstag
A carson , vrx meg a wltoystol eggyel feljebb katagoriaban levo autokat lehet olcsobban beszerezni kulfoldon?
-
zolisx4
őstag
Milyen autó is az pontosan? Mert nekem a wltoys l959 nem olajos lengéscsillapító volt.A vrx nek jók az alu lengéscsillapítói ,nem drága .
Ahogy kolléga írta ha elkezdett folyni akkor lehet a szár is sérült ,és az tette tönkre a tömítést ,nyáron és lufit szoktam a telókra tenni,nem megy bele semmi. -
qqzs
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Na jo van igy jartam, es a tobbi kerdes?

Flash sale van a959re GB-n
-
qqzs
őstag
Elkezdodott az olaj csopoges. rendeltem 2x 60ml-t. kb 1700ft /60ml. Mennyi megy egybe? Es ha mar csopog akkor annyi a lengescsillapitonak vagy van valami mutyur amit lehet benne cserelni hogy ne csopogjon?
A tobbi azert nem csopog mert nincs bennuk egy tapasztaltabb autos szerint szoval lehet ez hamar elfogy.
Itthon nem lehet venni valami mas helyrol? Masba is megy szilikon olaj gondolom. Futopadok gumiszonyege ala nem ezt hasznaljak? -
Saccco
nagyúr
Az egész rotor dől előre szerintem. Csak a CP esetén nem a fordulat szabályozza a felhajtóerőt, hanem a lapátok dőlésszögének változtatása. De kijavítanak, ha tévedek.

Egyébként van aki scale modellé alakítja a V911-et.

-
csmat
senior tag
Hubsan EC 145 ez tetszene a leginkább
ESKY F150 MINI erről hol azt olvasom, hogy könnyen lehet vele repül, hol azt hogy nem.
Az a baj, hogy ezeket már nem igen lehet sehol kapna, ha netán mégis, akkor meg eléggé drága..Ha nem változtatható a lapátok dőlésszöge és nem koax, akkor hogyan megy?
-
Saccco
nagyúr
A fixed pitch csak annyit jelent, hogy nem változtatható a lapátok dőlésszöge. Az már tervezés kérdése, hogy van-e rajta kiegyensúlyozó tengely. Pl.: V911-en van, HFP80-on nincs.
A V911-en egyből cserés is, mert belever a kabinba. A csere olcsó és hasznos, mivel a másikkal javul az irányítás is.
-
csmat
senior tag
Volt már több koxom is meg volt egy merlin tracer 80 asom, ami szép is volt, meg jó is, de gondoltam tovább lépek és fixed pich ( az az aminek van kiegyensúlyozó tengelye ugye?) Tetszenek ezek a brusshless drága gépek is de az szerintem túl nagy és erős nekem még. Volt régebben a banggoodon egy grait wall gép is, de nem mertem beválalni, most meg nem kapható

-
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Inkább a wl 915 ami jobb kezdőknek gyakorlatilag a wl 912 alkatrészeiből épül fel csak az egész váz műanyag a 912 nél viszont azért a fő elemek fémből vannak,ezért a legendás strapabírósága a 931 az kisebb és nehéz repülni .
-
Peaceliker
addikt
válasz
szacsee
üzenetére
olyan 120A++ folyamatos (peak nemtom mennyi, de sok
) terhelés kapott 1/8 ban, onroadban csak olyan 80-100A t, savage xs ben 140 a peak és a feketedés elenyésző és 2 év után jelentkezett 
80A t tuti tud, ha figyel rá az ember bmibe elég szvsz. De ha biztosra akarsz menni, 5.5 hasított, ebayen nem drága, az bmit elbír amivel mi foglalkozunk, úgy gondolom
(#2134) csmat
helizást kostólgatni wltoys v911 nél nincs jobb...olcsó, ha nem jön be polcon elfér, nem sírsz mekkora a bukta, könnyű kezelni, mert 4ch, szinte megölhetetlen. kezdésnek ezt vagy h8 mini quadot javaslo..az ügyesebb, bár nem heli, de kostólgatni, hogy agyad rá tud-e állni az irányításra (nem 1xű, erre születni kell
), tökély, ára vicc.(#2136) csmat
Akkor wltoys v931 v 915
De ennek ára és fenntartása klasszisokkal durvább, ha törik jobban (nagyobb headspeed miatt), asszem tudnak "4ch", selfcorrect módot, szal akár jó is lehet, de bentre nem ajánlott.(#2139) Saccco
Igen, az az, igen marha nehéz repülni, mert nincs pihenés az agyadnak...egy koax magától repül kb egy FP eléggé egyhelyben marad ha elengedsz mindent , de egy CP gép az szökik minden felé és vágni kell mit botorkálsz, mert sokba lesz hamar a rutintalanság
Már az hogy felszálljak és kb 1 helyben állajk nekem elég sok gyakorlást igényelt 
-
Saccco
nagyúr
Collective Pitch gépnek nézem, jól látom?
Nem próbáltam még olyat, csak koax-ot, de azokkal tudomásom szerint nehéz repülni.
Kezdésre koax ajánlott, utána meg Fixed Pitch.csmat:
Nézz rá esetleg a Hisky HFP80-ra, igaz ez sem scale modell. A scale modellek elég drágák. -
kimista
aktív tag
nekem van wl959, majdnem azt mondanám h 'nagy' első kocsinak, de épp elvagyok vele. piszok gyors, bent alig irányítható. a nagyobb brushless gépekkel az a bajom, hogy egyből szaltóznak gáznál, nem lehet felgyorsulni velük.. néha ezzel is szaltózok..
helikopternél sztem vedd le a kasztnit, a naked cucc a legjobb

-
szacsee
nagyúr
Amikor kerestem, akkor ennek a kritériumnak a wltoys v911 pro felelt meg. Olcsó hozzá a cucc és szobába gyakorolni tökéletes. Tuning van hozzá dögivel.
Ha van flysky távod, akko simán bindelheted és elég a bnf verzió is.
Persze nem egy profi cucc, de kezdésnek megteszi.
200-as mérettel már kinn is repülhetsz, de az drágább kategória.
Autóból milyen méretre gondolsz?Tvamos: Pc molex csati normálisabb anyagból van mint ezek a kínai csatik.

-
csmat
senior tag
Én is gondolkodom egy autó beszerzésén, de előtte egy kicsi, Élethű , , helikoptert keresnék, nem olyat aminek az orrán van egy buborék, lehetőleg ne koax legyen, de könnyű legyen vele repülni.
tudtok ilyet? -
tvamos
nagyúr
válasz
szacsee
üzenetére
Gondolom erre a Tamiyara gondolsz: [link].
Az eredeti (nem is tudom mar, ki gyartotta, talan JST volt, vagy nem tudom) csatlakozo meg nem is olyan rossz, de ezek az utangyartott kinai sz@rok... iszonyat. Az aramot se birja, meg akad, amikor dugnad ossze. Ha erolteted, van, hogy kicsuszik a crimp a hazacskabol. Nalunk a gyermek ossze se tudta dugni. En kicsereltem mindet Traxxas csatira, mert azt tudja. Eg es fold a kulonbseg. (Arban is persze, de nekem jol mukodik az utangyartott kinai, kiprobaltam a cegnel, mennyire melegszik 50A DC-n, 20 percig. Nem volt gond.) -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
T csatiról egyik helyen 60, máshol 45A-t írnak. Hivatalos állásfoglalást nem találtam.
Hxt 4mm 93A-t tud elvileg hk spec szerint.
T csatira gondoltam én is, de hurka lehet a 45A.
Ha viszont feketedik nálad, akkor lehet, hogy tényleg 45A-t tud "csak". -
Peaceliker
addikt
akkor esetleg kisebb pinionnal merném
(#2130) szacsee
tamiya csati az fújj- jujj, szar- fos, ne használd

átlag 10.5 ös mocik sztem max 50a t kérnek be.
Én T deans t használok, 1/8ban mamba szetten is az volt, enm volt gond...elavulásuk tré, néha rugót meg kell hajtogatni rajta és ha megfeketedett kontakt hiba miatt akkor csiszolás... de 80a t tud hivatalosan. hxt 4mm es is elvileg.
5.5mm hasított banán az tuti mondjuk
ha nem leszek rest váltok erre.Gyári akkukon az van, vágom is le mindig serényen

-
szacsee
nagyúr
Milyen csatit rakjak majd az esc-ekre, ha nagyobb az áramigény?
Akksin HXT-4mm csati van, a gyári vrx-en meg azt hiszem tamiya csati féleség.
Az elején jó lenne egységesre benevezni, hogy később ne legyen gong.
Elég lesz a hxt, vagy valami 120-150A-t bíró csatot keressek?
5000mAh 30C akksi már 150A-t tud leadni, csak nem tudom, hogy mi az áramigénye egy BL szettnek.
Max 10.5T-s moci lenne 2-3S-el.
Lrp motor ~350w max telj. ír, ami kb. ~50A.
T Deans szvsz hurka még és az XT60 is.
Mi a mostanában elterjedt?
3 alig használt zippy-t vettem, azon van hxt 4mm csati (4000mAh 30C). -
qqzs
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Hat sutni nem lehet de hideg is van
nyaron biztos mas a moka -
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
Jol nez ki, koszonom!
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
Kyosho Inferno buggy (robbanomotoros verzio villamositas).
A motor meg SKALAR 8- 2100 BL-Motor sensored. Ilyesmi, csak meg nem a V2 verzio. -
Peaceliker
addikt
válasz
kimista
üzenetére
Valamelyik difi lehet. Autókat első használat előtt érdemes szétszedni és kihézagolni, különben ez lesz...hacsak nem annyira szar cucc hogy már el is kopott... jó eséllyel kézben kiderül, hogy melyik fingotta el magát...
(#2122) tvamos
Nem venném meg. 120/160? Az valahogy fura nekem...120/720 meg hasonlóak szoktak lenni. meg 160a peak édes kevés...1/10 es gépben erősebb moci peak bekérhet 140A t.
mibe kell a szabi? hk xcar beast cucc havernak jól muszikál, nem is volt drága annyira...de csak saját krtya jó hozzá. ebayen 18 körül wp hw szabi? ahhoz sok féle kártya jó
-
kimista
aktív tag
nah, asszem ennyi volt a móka. wltoys 959, mikor megy akkor kattog mint állat, mintha beleérne a kasztni a kerekekbe.. de nem. valami az áttétellel lehet? Megy egyébként mint a veszett, csak kattog kb minden fordulatnál.. mit lenne érdemes megnézni?
-
zolisx4
őstag
Van nekem egy ventim bordával még ez megmaradt ,ha kell neked adom,ez a motoron vot de a szabira is rá lehet tenni. Talán szabályzó is van meg egy motor is 3 fázisú.
1/18 autó amit linkeltél az az 1400 körüli aksival és a 390 motorral soha nem fog 70 et menni ezt elhiheted ,egyik hogy az a kefés motor 10 perc után olyan forró hogy ,nem lehet megfogni ,nem tudom miért írnak ekkora butaságot.
Peaceliker
Nekem 2db VRX Bullet van mindkettőn alu lengéscsillapítók ,és elől a gyenge pontja az a lengő kar tartó az is alu lehet kapni nem drága ,ez egyikben 3000kv motor van.
A másikban 3930 kv motor van ez egy picit erős bele de hosszú áttétellel sem megy 70 km/h gps el 58-62km/h órát mértem de le sem ér a földre .De ezt aszfalton érdemes használni ekkora sebességgel .Terembe ez nagyon sok hanyatt vágja magát azonnal hirtelen fél gázról ráhúzol egy teljes gázt.Visszatérve a kérdésedre,tudod egyszerű mint a fa ék hibátlan hajtómű minden csapágyazott benne fém fogaskerekek,megölhetetlen ,én nagyon meg vagyok elégedve vele,kivéve ha jön az oszlop indokolatlanul .Vegyél egyet,előre dobsz spirit első kereket ,és kész nagyon jó.
-
qqzs
őstag
válasz
zolisx4
üzenetére
honnan erdemes rendelni mert bangoodon nem dobja fel a ventillatort , de erdekes hogy a robbantott rajzban sem talalompotalketreszek kozott
Brushedben 1/18ban vajon milyen lehet? A959-B 70km/h ...hm...nem ilyett vett valaki?[link]
Egyebkent erdekes, hogy ma mar csapattam rendesen a brushleseket es pontosan tartjak a 10-12perces elorejelzest de az 1/16 brushed megy vagy 25 percet a papir szerinti 14 helyett.
A dronoknak a brushles hozta meg a wow elmenyt itt meg lehet brushednel maradok?
-
Peaceliker
addikt
válasz
zolisx4
üzenetére
Valami 2wd szar kell, mert kell...ez van most fejben, meg hát fölös bl szettem is van

Bullettel elvagy azóta is? Nyilván nem várom hogy ennyibe tank legyen, de kb bírja a nyúzást? Agyalok, hogy egyet beszerzek, mert olcsó volt kit ben, meg talán ha kiírom hogy keresek kapok használtat is vicc áron. -
zolisx4
őstag
Sziasztok rég írtam,látom újból téma a WL autó és sikerült is beszerezni,brushless motorral sem megy 60 Km/h az nagyon sok,ha menne is a hajtóműve annyira gagyi hogy,minden műanyag benne egy csapágy sincs benne vagyis a kihajtásnál van 2 db de lehet tenni a kerekekhez is.Ezen én is túlestem hogy javítgattam ráköltöttem egy csomó pénz.egy erősebb hétvégi játék után a három autóval ennyi kellett csere alkatrész.ennyi alkatrész kellett a zökkenőmentes üzemeltetéshez.a háttérben a 3 db wl autó elől egy vrx
Nekem csak rossz tapasztalatom van vele .Érdemesebb egy komolyabb autóba beruházni ,azt is lehet szerelgetni ,fejleszteni,de ott van is értelme . -
qqzs
őstag
Nemcsak a vegcel fontos, hol marad az utazas orome meg a sok tapasztalatszerzes?
Ugyanaz mint mikor dronozni kezdtem...vegyel egy p3at az biztos jo lesz...most meg van 8 kulonbozo 
Na de ma kiszabadultam egy kicsit hullamos pusztaba azt elveztek az autok. A 2WD 60km/h pattog mint a pingponglabda de ha borul mindig talpra erkezik. El is hagytam a nemreg kerdezett hutoventillatort. Nem is tudom a tervezok mibol gondoltak hogy 10 perc utan is ez bent fog maradni. Mondjuk ha szallitas kozben kiesett rakhattam volna en is oda valamit ami kilazulas eseten visszatartja a leesestol
Lehet kapni csak ezt a forgoreszt vagy egyben kell ventillatort cserelni?
A 4WD is elemeben volt. Lehet csak tul vizesek voltak a talajok mikor eso utan egybol mentem a multkor.
Majd most kezdodik az olajok ellenorzese, gumi stb ahogy mondtatok
-
tvamos
nagyúr
Nem neveznem ezeket az autokat atgondoltan megtervezettnek. Kaptal egy autot, valahogy ossze van dobalva, meg raktak ra egy brushless szetet, mert jol nez ki marketing szempontbol. Meg is vetted. Most majd kell ra valami jol tapado gumi, meg lehet, hogy nem art valahogy kireszeleni egy jo futomuvet.
Igazabol lett volna alternativa. Csak az rogton draga, ez meg addigra lesz sok penz, mire kezben tarthato lesz 60kph-nal.
[link] -
Peaceliker
addikt
ennek 2 oka lehet:
-nincs sok tervezés az autóban csak nézzen ki valahogy, így amikor már számítana egy futómű geometria, azt nem tudja
-ha van benne tervezés és esetleg állítható is akkor el kell kezdeni setupolni...vagy ha nem állítható akkor azzá kell tenni és megnézni mit segít...vagy lehet kell jobb lengéscsillapító, gumi ahogy írtam, stb.Ez a kategória leginkább kefés szettel 30-40 el való szöttyögésre szokott alkalmas lenni.
(#2111) szacsee
Nincs mit

-
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
Köszi!

-
qqzs
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Az azert eleg furcsa hogy ket gyari auto amire azert koltenek tobbet mert erossebb azert nem hasznalhato mert erosebb.

-
Peaceliker
addikt
válasz
szacsee
üzenetére
Típus méretek vannak méretarányon belül. Szal pl van 1/10 meg 1/8 buggy kerék , előbbi asszem 88cm kerülető, utábbi 110 és ez 4cm széles (1/10 buggyról lövésem nincs, ezek 4wd méretek). 1/10 mt az 110-120, 1/8 mt 140-180 ig de leginkább 160.
Ami még fontos, hogy legtöbb 1/10 gépen 12es hex van, 1/8 on manapság már 17 es. Vrx sword van neked ha jól rémlik, az 12es hex és asszem 110 es átmérő.wltoys on nézd meg a kerékhatszög mekkora. Ha szabvány 12es ebay szarásig van drift kerékkel.
(#2105) kimista
Kemény rajta a köpeny, van több keménység.
(#2106) szacsee
ez elvileg kb 64mm átmérő és 12es hex, de specifikációt nem néztem
(#2108) qqzs
ha van power tapadás kell (de ha mindkettő van az meg öli az autót)..tapadáshoz jó gumi kell...na az olyan amitől önkielégítésbe kezdesz ha árakat meglátod

-
qqzs
őstag
Ma vegre nem esik egybol mentem a brushleseket kiprobalni.
Ezeket [link] [link]Na marmost tok szuper hogy 1/12 brushles meg zold
de a fun az kisebb. Ugyanis nem talaltam olyan terepet eddig amin ki tudnam hajtani amik bennuk vannak.
A 2WD (max 60km/h) szepen fokozatosan gyorsitva is kb 2/3 sebessegnel kiporog ha tovabb nyomom aszfalton fuben meg alig megy ami mondjuk ertheto de a 4WD(45km/h) fuben, offroad, aszfalton ugyanaz mint a masik nyomom es csak porog egyhelyben vagy ha elindult akkor eler egy sebesseget es farol vagy megal mert tulporog.Az elso a kedvenc, tovabbra is megy mint allat mindenhol full gazzal aszfalt fu beporog de aztan rakap es beindul
Szoval most alig lehet nekik nyomni a gazt es akkor haladok veluk jobra balra tolatas oszt jóvan de az elmeny nem az igazi

Lehet ez a lengescsillapito miatt? vagy mas otlet? -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
Körbenézek hátha .
Kerekek hogy működnek?
Szabvány méret a felni, vagy ahány fajta annyi méret.
Vrx-hez akarok beszerezni olyan gumit ami rámegy, hogy legyen tartalék.
Wltoyshoz is akarok idebentre drift és onroad kereket. Bg-n van ~7$-ért 4db kínai drift kerék, vagy inkább felni + pvc csövet válasszam? -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
Öcsi a kocsija alá ment volna vele, naná, hogy kitolta hátrafelé őket. Mondjuk jobb mintha törne a tartó.🤓
Wltoys-ba akkor reális lehet a 250-es. Honnan szoktad venni? 1600-as fuvart nem fizetnék magyar beszerzésnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844, 100% Akkumulátor
- 32 GB-os DDR5 laptop RAM garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

/
a töltő sem tölti túl azt is mértem ,gyorsan töltöm?amit a töltő enged,vagy ilyen szarok .
1x durván túlmerítettem egyet egy 1/8 gépben, kijött a házából, de vissza is ment, azóta is 60% erőben van