- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoinR
őstag
És megint oda lyukadunk ki, mint minden PH-s szaktopikban, hogy ajánlunk egy "jót" 3x annyiért.
Lehet csinálni kellene egy RC játék topikot
Nyilván Emu sem csodát vár ennyiért...ami azt illeti, én biztos nem vennék 60 ezerért RC-autót egy 6 éves gyereknek, legyen akármennyire bestbuy. Főleg 1. autónak, lehet használja 2-3 alkalommal és megunja, akár még a gyorsat is.
Személy szerint én a legtöbb népszerű proporcionális RC-autót az olcsó/játék árkategóriában már mindet kipróbáltam (összes WPL, MN, a legtöbb Wltoys), ezért ajánlom azok közül azokat, amiket.Nyilván felhasználásfüggő, nálam a 12428 vagy 50 ciklust ment hibátlanul, 3 cellával. Igaz úgy kezdtem, hogy szétszed, átzsíroz...persze volt aki itt szidta, hogy milyen szar, mert hogy mindig felborul...
Jelenleg Wltoys-ból egy 144001 -em van, ami szerintem abszolút bestbuy 25k-ig, eddig annyi baja volt, hogy lelazult az önzáró anya, és elhagytam 1-1 kereket. -
JoinR
őstag
Hát ezeket a bóvlikat ajánlani...én mindig megnézem a kínálatot, és siralmas ahhoz képest, amit kintről lehet venni (ami természetes is, el kellett már hozni az árut, fizikai bolt költségei, ÁFA, stb.).
Nyilván kintről is játékokat vesz az ember ennyiért, de legalább van hozzájuk alkatrész, több szabványos elem van benne, proporcionális vezérlés, stb.(#5387) Emu :
Esetleg még ránézhetsz a Wltoys 12428 -ra, amin lehet állítani a maximális sebességet. Manapság már kicsit drágább, mint a keret, de gyerekeknek szerintem az is ideális, rendkívül strapabíró. -
tvamos
nagyúr
Hat... nekem a Kyosho Infernom is alu alvazas, de igazan franko akkor lenne, ha valami magnezium alloy lenne. Ha elhajlik, eleg puruttya egyengetni, meg ha kiszakad belole a kerekfelfuggesztes, akkor inkabb cserelni kell azt is. Persze az is igaz, hogy hajlitok magamnak masikat a muhelyben...
-
gainwardgs
veterán
Hát néztem teszteket, és eddig úgy tűnik az x-maxx jobban bírja
Kb vicc hogy az új az arrma, alumínium maga a váz meg az alja,aztán csávónál első használat után elgörbült mint a xar, ugyanúgy elgörbültek a vázmerevítő rudak is..
Azért ennél az árnál ezt nem nagyon kéne
Náluk van, elég sok márkás modellt árulnak, csakhát az ár, főleg az említett problémákkal, kitudja mi jön még majd elő rajta idővel, arrma difik is elég kényesek ahogy olvastam
Itt láttam [link]Nekem bőven elég lenne egy kraton 4s,csak hát az se 2 forint
-
Dr.Burn
őstag
Melyik van neked, MT? En teljesen leepitettem az autoimat.
Mar csak egy Revo 3.3 teljes integy upgrade-el. Meghagytam a fullosan modositott Losi LST2 -m is. Minden mast eladtam.Volt egy Losi XXL2 brushless -em is, de inkabb maradtam a nitronal. Nekem annyira nem jott be ez a nagyon nagy sebessegu szaguldas amit ezek a brushless autok tudnak. Ami az 1/8 -ban tetszik azaz, hogy barmire feltudsz menni, orult nagyot lehet veluk ugratni. Nyilvan a suly, es meret miatt ez az 1/5nel nem lesz lehetseges.
Losi Monster Truckot lattam mar menni, es az teleg lomha volt. Ebben a kategoriaban nem is vennek MT -t. Mind massziv, es nagy, ezert a sulyuk miatt lassabbak. DBXL mar viszont nem volt rossz, de az ujabb 5IVE-T a 32cc motorral egesz jonak tunik.
Szivesen megneznem milyen a Maverick Blackout, soha nem lattam meg eloben.
-
motoflug
őstag
Először a WPL-el kipróbálni az építés, festés, mókolás részét. Upgrade szervo, esc, motor menne bele, hogy kipróbáljam milyen a bütykölés. Ezt max a szobában tákolt akadályokkal próbálnám, nem várok tőle semmit, csak hogy a bennem lakó gyermeki barkácsolást újra előhozzam.
Sokat költeni sem fogok rá, tisztában vagyok vele, hogy játék kategória, de rozsdásra festve jól fog mutatni a polcon.
Aztán, ha bejön, akkor mennék egy nagyobb (1/10), komolyabb gépre, amit kivinnék terepre is, esetleg egy közösséget meglátogatnék, hogy hogy is megy ez. Itt mit ajánlanátok belépőmodellként? Én ilyen HSP RGT, meg Reely Freemaneket olvastam FB.-n. Itthon az RGT outback megy ha jól láttam. Egyelőre szoktatom magam a gondolathoz/árakhoz.
-
gainwardgs
veterán
Hát minimum 3.2v/cella feszt mértem legalacsonyabbat akkuőrrel közvetlen leállítás után. Feljebb veszem, megnézem úgy mennyi lesz.
Gyárilag rossz volt a foghézag szerintem, azért írtam hogy eléggé fosul van beállítva, gondolom ezeket is gyártják dögivel nincs idő finomkodni.
Először mikor szétszedtem tele volt a fogaskerék ház sárgaréz meg műanyag reszelékkel elég jól szét ették egymást.
Mióta cseréltem fémre minden okés.Milyen zsírt ajánlasz, egy minőségibb csapágyzsír pl.?
Úgy olvastam a zsír nemigazán jó difibe, mert nem tapad úgy meg a fogaskerekeken mint a szilikonolaj.Néha törik igen, de ahhoz képest nem egy rossz cucc szerintem.
Én is kinéztem ezt az új Arrma kraton 4s blx csodát, csakhát elég drága cucc alkatrészileg is.
-
gainwardgs
veterán
Nekem van egy ilyen vrx octane brushless
3.2 mindig levágja a feszt, 3.4 az nem sok egy kicsit.
Még elég kezdő vagyok lehet rosszul tudom de nem az a lényeg hogy lehetőleg 3.1v/cella alá ne menjen.
Amúgy 600ft-ért van hozzá esc programkártya azzal 3.5v is állíthatsz akár.Nekem nagyon bejön egyelőre a cucc hiába kínai.
Eddig 5 hátrányt vettem észre:
1. Az alap motor réz pinion-ja sárgaréz és hát elég puha egy fajta, kb 20-30 menet után szét darálódik, de cserélhető fémre az eddig tökéletes. Foghézag elég szarul van belőve gyárilag, meg motortartó is fix pozíciós, elég türelemjáték belőni a foghézagot.
2. Nagyobb landolás/ütközés esetén elég könnyen törik az első Sct c-elem csonkállvány, de filléres tétel.
3. Már 3 műanyag kardán hajtótengelyt törtem el, de szerintem azért mert elég durva köves talajon küldöm, azóta fémre cseréltem ezt is.
4. Hátsó differenciálmű szigetelése elég ramaty, alapból 2 o-gyűrű van a kihajtó tengelyéknél ami tömítés szempontjából nem az igazi a difi olajat tekintve, bár egyelőre csak 15000 cSt használok bele lehet jó lenne bele valami sűrűbb.
Gyárilag valami sárga ramaty volt benne amit sima zsírnak néztem, azóta kiderült hogy mégsem mert meleg állapotban elég folyékonnyá tud válni, jó lenne tudni mi az.
Írtam gyártónak hogy mi ez a cucc de azóta se válaszoltak a kis kínaiakbiztos valami titkos formula
5. A távirányító 8 db ceruzaelemet kér.
Ezen kívül teljesen meg vagyok vele elégedve elég szórakoztató kis masina, alkatrészek egyáltalán nem vészesek árban.
-
enginev3.0
félisten
-
enginev3.0
félisten
De nekem 3x akkora motor van benne, mert 3700 vagy 4700kv-s motorom van, brushless
Viszont akkor másfelé nézelődök
(#4977) gainwardgs@ Ez is tetszik, de ez eléggé buggy-s, azokat meg nem szeretem, csak a monstereket
Viszont ha mondjuk egy ilyenbe át tudom tenni az én cuccaim (motor, szabályzó) akkor az már szinte teljes siker
Fizikailag mekkora akksik férnek ezekbe? Eléggé kicsi a gyári 1800mah akksi
Szerk.: bár még a motor és szabályzó nem is lenne olyan fontos, mert elég jól teker ahogy elnézem, inkább csak az akksi a nagyobb kérdés
-
Szilágyi84
senior tag
Köszi tudsz esetleg megbízható oldalt és márkát ajánlani? Azt akartam még kérdezni hogy annak nincs jelentősége hogy minél nagyobb az aksi a motort nem tudja leégetni esetleg? Hallottam olyat is hogy nem szabad teljesen lemeríteni használat közben mert akkor is lehet gond de ezt honnan tudom meg milyen az aksi állapota? Elnézést ha butaságokat kérdezek de nem szeretnék rosszul járni hamár ennyit áldozok rá. Tudom vannak még komolyabbak is de nekem ez is sok árban.
-
Szilágyi84
senior tag
Kösz de sajnos mivel nincs tapasztalatom csak egy 1/18-as Maverick Ion Mt volt amit próbáltam mást nem. Szóval nem tudom hogy mennyivel jobb a BL mint a kefés és a nagyobbakat se ismerem. Nem szeretnék úgy járni mondjuk megvenném a kefést olcsóbban és kiderülne hogy gyenge még annyit se megy mint a kistestvére aztán lehet az újabb erősebb kellene de lehet ez is bőven elég lenne.
-
maximilian4
addikt
Nekem nem tűnik annak a szétesős fajtának: [link]
Azért jó látni mennyire kedves a társaság. Traxxason meg Losin kívül minden gagyi. Ha új gépet vesz valaki az minimum 200-ért vegyen verseny gépet. Aki meg egy 100-asért vesz egy újat az mekkora ratyi már. Miért nem az én használtamat vette meg annyiért? Ez úgy is széthullik, úgyis szar, úgyis minden baja lesz. Persze segíteni nem segítünk majd ha kell bármiben is. A francia is kínai. A 100 ezres is olyan mint a 10 ezres kínai. Szar minőség, szar alkatrészek, csak a Losi meg a traxxas.
Azért nem kicsit csalódtam itt eddig mindekiben. -
JoolsNOS
veterán
Biztos nem a műanyag szorul. Most egy be nem épített pár csati "apukáját" kicsit megszorongattam és egyből szinte semmit nem tartott. Tehát ott tudom szabályozni, mennyire szoruljon. Persze csak egy kicsit fogom, mert az ugye megint nem jó ha csak szétesik a csati. De annyit fogok rajta állítani, hogy ne kelljen 1 percet kínlódnom mire széthúzom. Főleg ha neadj isten ég az akksi...
-
JoolsNOS
veterán
Akkor marad az xt60. (azt is úgyis már én tettem fel) Csak videókon olyan könnyedén húzzák szét ezeket a kábelnél fogva. Én ha az xt60at húznám úgy tuti a kábel jönne ki a csatiból...
Ránézésre amúgy nem ugyanaz. Bal oldalon recés és benne van egy xt felirat, a másiknak tök sima a felülete. -
napoleon2323
tag
Kissé késő válasz, de ez valóban Strada XT?
Csak 27 Mhz vevő, vezérlő van hozzá, illetve nem is biztos, hogy 1:10-es méretarányú.Vagy szerintetek az lehet?
Ha meglesz, Ti mit fejesztenétek rajta? Illetve honnan vennétek.
Nagyon köszönöm ismét a.segítséget, de picit el vagyok bizonytalanodva itt a laikusságommal együtt.
-
Ispy
nagyúr
Mindegy megszivtam, ez sajnos benne van a kínai rendelésben.
Most majd bokszolhatok velük, hogy mennyit refundolnak, aztán rendelhetek egy csere szervót, irányító egységet, meg egy új távot, aztán valamelyik csak megoldja.
Hogyha a motort lehúzom és a gázkar húzása közben rámérek a csatira multimeterrel, akkor ott látnom kéne valami értéket, nem? Mert most nem látok...
Szigetszentmiklós közelében nincsen valakinek egy 2,4-es távja egy próba erejéig?
-
Darksiders84
aktív tag
Köszönöm a hasznos infot igen főleg kintre gondoltuk és azt hittem ha már nem olcsó tudom vannak jóval drágábbak is akkor csak simán választok egyet kinézetre hamár off road és mehetünk a kertbe és akkor még a mérete se mindegy na még szerencse hogy van választék. Tud valaki jó boltot webáruházat és márkát ajánlani hobby célra nem versenyre?
-
tvamos
nagyúr
Rendes manualt nem teleltam hozza.
Igen, van set gomb, de azzal en nem tudom beprogramozni, mivel a manual nem sokat er.(#4247) Teréz Atya válasza tvamos (#4246) üzenetére
Biztos nem.Amugy jo lenne valami Arduino project, vagy BT programozo, a telefonrol, vagy ilyesmi.
Valami erdekes DIY projekt... -
Necronom
senior tag
nem is mondtam, hogy azonnal cserelje le
a 2100 kV sem lenne fickos 3 cellaval, de truggyba valo motort keresett, igy azt ajanlottam neki
viszont a wp8 sct szabi, azt semmikepp sem ajanlanam
" Hobbywing EZRUN WP-SC8 Waterproof 120A Brushless ESC
Suitable Car: 1/10 4WD SCT, 1/8 2WD and 4WD buggy/SCT (Include TRAXXAS 1/10 SCT)
Kindly Notes: This SC8 120A ESc work prefectly with 2-3S lipo battery. If your car works with 4S battery, we suggest you choose 150A ESC. "mint latod a leirasa sem ajanlja, ez 3 cellas (max) - olyan meg van neki
ugy gondolom hogy a kesobbiekre keres szabit es mocit es aztan persze hozzavalo akksit is
tipusra en is mindenbol inkabb a hobbywing holmijat ajanlanam, de mivel 1/8-ban eleg draga es a kinezett motorhoz ez is jobar oszinten szolva en ugy csinalnam, hogy hasznalnam ami van, aztan majd kesobb vasarolnek egy kompromisszum nelkuli szettet
ja es a szenzoros/nem szenzoros dolog is megerne egy miset
-
SoulReaver
veterán
A normális akku tartót, aminek a végén van a szabályzó tartó tálca. Az akku tartón 3 tépőzár. Egy motor tartó, spur kerék, 2 db pinion, egy vevő tartó doboz tlr logóval, sok csavar, meg az alváz hoz egy fedő lap, ami eltakarja a fogaskerekeket.
Azért így van, mert ez nem a gyári átalakítója. Szervót, majd kap egy normálisat is, egyébként nem vészes, meg ez is erős..
A berserkerről érdekelne a videó. Facebookon mindenki fikázta akinek nem volt, de 1 embernek, akinek volt, ő meg azt mondta, hogy nagyon király.... Nem értem őket...érdekel a videó persze!
-
Necronom
senior tag
mindig mondom, hogy itt ebben a topikban keverednek az igenyek...
tenyleg nem tudom hany darab altalad irt akksi jonne meg ennyi penzbol es milyen a HK-rol, de mar eltavoldtam a Turnigyk es hasonszoru pajtasaiktol...egyszeruen nem eri meg az arat meg egy eves turnusokban sem
en nem szeretem dobalni ki az akksikat, viszont nalam hasznalva vannak rendszeresen
nincsen sok akksim, mivel egy szezonban nem versenyzek sok kategoriaban
igy a ket darab akksimnak ki kell birja a szezont csere nelkul....
nem hiszem, hogy erre barmi mas akku kepes lenne gond nelkul
sot tudom... -
Necronom
senior tag
-
Necronom
senior tag
egytalan nincsen borzalmas hangja
a fem spur ugy mukodik mint a cintanyer...azert hallod ezt
persze, hogy kinai pinion ez igazbol nem rez, hanem MgAlCu
nem egy kemeny anyag, ilyenbol van pontosan a Zalman rez hutoje isSoulReaver
mindettol fuggetlen nem kene elnyalodnia...
azt nem latom jol a videon, hogy a fogrpofilok megegyeznek-e vagy sem
egyebkent meg barmilyen acel piniont beletehetsz...ami 0.6M ..remelem ilyen spurt vettel
mert ha nem, akkor ott a bibi -
SoulReaver
veterán
Linket tudnál esetleg adni arról a spurról?
Egyébként én is rendelgetem hozzá a cuccokat... Lengőkarok, difi ház, torony, bódétartó, műanyag spur kerék 2db, pinion, kuplung betét, ilyenek...
a műanyagban a benetek már jópár helyen megszakadtak, pedig nem téptem rá a csavart... Azért is kell difi házat rendelnem...
-
Necronom
senior tag
merthogy ez egy az egybe a VRX
a VRX maga a gyarto..reggeben szemelyes kapcsolatban voltam a Vince Huang emberrel, nagyon jofej csako, o a VRX-nel a nem is tudom hogyan forditjak, a gyartasert felelos mernok ott Shenzenben
Rengeteg helyre szallitanak
a HK-en az az auto van, de az nem eredeti VRX gyartmany mar, hanem a HK sajat gyartosoran keszul megfelelo licensz alapjan (ezt ertsd ugy, hogy sikerul ahogy sikerul)
Picit vacakabbak az anyagok, a difibol is megprobaltak kisporolni az acelt mert az draga, helyette tobb spiater anyag kerult bele....ezert neha napjan egy egy fogat elveszti
Az Angol FTX neven arulja, szinten licensz auto, viszont a kasznik rendekkel jobbak es szebbek
Nalunk, a nemetnel es az olasznal VRX eredeti van forgalombanHozzateszem, hogy a WLtoys pont ugyanazon a gyartosoron keszul
csak ugye masok a szerszamok
Ehhez meg hozzajon a Feyiue ami az egyetlen olyan eredeti kinai gyarmanyu jargany, amit az USA-ba szantak - nem jott ossze....hatha valakit erdekelt
-
4m@15
tag
Köszönöm a válaszod!
XK-n van csűrő is, azért így teljes értékű repülőgépnek hat.
Repültem már, de nincs pultos rádióm. Igazából nem is szeretnék ennyire belezuhanni a repülésbe is.
Azért is lenne fontos az alkatrész ellátás, mert a repülővel együtt rendelnék propellert, akkut (HK-ról) és testet tartalékba.
Köszönöm mindenkinek! -
Necronom
senior tag
kb ezt akartam mondani, de nem akarok senkit sem megbantani
es de jo, hogy feltalaljak a melegvizet....tessek neked LCG alvaz
MINDEN SCT LCG alvazas....kiveve a Slash, de ok voltak olyan okosak, egyszer eladnak valamit, aztan megegyszer ugyanazt amit mindenki mas
Gratula a marketingnek amugytenyleg utolerhetetlenek abban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest