-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
moleculez
veterán
válasz
wassermann #33769 üzenetére
Durva, hogy ennyiből (<10W) mennyi minden megoldható...
-
moleculez
veterán
Igen, Plex szervernek szánom. Nagyrészt ott nézem ahova letöltöm, de ha már megcsinálom, akkor úgy csinálnám, hogy más TV-ről/eszkozről is elérhető legyen (mobil/ipad/laptop) és ebben a Plex erősebb.
Erre találtam leírást, csak a kérdés, hogy torrent kliens van-e rá? -
moleculez
veterán
Ha a rpi-t HTPC-kent kívánom használni, akkor ha jól tudom a Raspbiant kell telepíteni. Arra van torrent kliens, avagy hozzácsapok egy billt, egeret (meg persze külső HDD-t) és megy "egymagában" TV-re kötve? Vagy csak laptop/PC hálózati meghajtóként megy a dolog?
-
moleculez
veterán
Sziasztok! Van itthon elfekvőben pár laptop bontasbol maradt SSD, HDD. Beleraktam őket usb 3 házakba, szépen megy mint külső drive. Király. Eszembe jutott, hogy csinálhatnék barkács "NAS"-t Pi alapon. Tehát ezeket rákötni egy Pi-re ami, mint szerver futna 24/7 ezáltal egy afféle saját felhőt biztosítva. Tudnátok valami tutorialt ajánlani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia / ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged