- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
-
válasz
Celtis #12777 üzenetére
Ahhoz képest, hogy kínból készült, egész jó az az alkalmazás!
Köszönjük!Én nemrég 5.0.8-as OE-t raktam egy PI2-re tvheadend-del és egy Afatech AF9033 (DVB-T) tunerrel, és egész jól működik.
Mondjuk frissülni nem frissül, mert nincs net-re kötve.
De én is arra várok, hogy újabb tvheadend-et rakjanak a repo-ba (ha egyáltalán fognak), olyat, amiben már javították a pontos idő DVB hálózatról történő beállítását. -
Rick4
félisten
válasz
Celtis #12740 üzenetére
Tunerre, vagy nármi másra.
A gépemen is fent van a kodi, meg egy rpi2-n is, nálam egy vu+ kéttuneres beltéri a backend, amíg a gépen simán beszívja a csatilistát, epg-t, mondjuk 1 perc alatt, addig az rpi meg se nyekken ugyanazokkal a beállításokkal, 20-30 perc alatt se csinál semmit. Openelec, raspbmc, osmc is ugyanezt csinálja. Nem értem miért, még a csatilistáig se jut el. -
válasz
Celtis #12641 üzenetére
Köszi.
Sajnos most nem tudom, hogy mi van engedélyezve, mert vidéki projekt, és elfelejtettem hazahozni.
Azt már látom, hogy a TV-stick nem lesz jó, a chipset nem támogatott.Úgyhogy venni kell, és sajnos itthon. Tudom, hogy sokat volt már róla szó, de ezek a dolgok változnak: milyen USB-s tévévevőt lenne érdemes hazai boltban megvenni?
Köszönettel: MaCS
-
válasz
Celtis #12605 üzenetére
Köszönöm, de sajnos nem megy.
A Tvheadend backend elvben telepítve van, de a 9981 port Unable to connect üzenetet ad. (A sima IP-címre belépéssel az alap kezelőfelület pedig bejön.)
Érdekes módon ugyanez a jelenség OpenEleckel is, amiben pedig elvben helyből benne van a Tvheadend.
Köszönettel: MaCS
-
bob007
csendes tag
-
Mr Dini
addikt
válasz
Celtis #12212 üzenetére
Nekem a nason van TM. Ugyanúgy ez a webszarveres megoldás. Ott ha jobbklikkelek a torrentre, akkor lehet módosítani a path-t. Szal nincs sok értelme a tm-guinak... De nem baj ha van. Pl. ha a webszerver kidöglik a guival el lehet érni.
A torrent autó hozzáadása hasznos dolog. Kivéve, ha az asztali Pc-n is akarsz torrentezni. Mert ha pl Linux disztrót szedek le, akkor azt egyből oda szedem le. Tudom, h át lehet állítani, de mit érek vele...
-
azbest
félisten
válasz
Celtis #12110 üzenetére
Az usb táp be van konfigurálva nagy fogyaszáshoz? Ha nincs, akkor azzal kezd, mert gyanús, hogy kevés a tápja. Vagy a tunernek van saját tápja is? Csak azért kérdem, mert a műholdasnál a tuner táplálja a vevő fejet is.Ja megtaláltam hogy DVBSky S960/S860 és persze van saját tápja.Kis színes négyzet nincs a képernyőn?
Ha mpeg2-es a műholdas adás és nincs mpeg2 licensz véve, akkor nézés közben a proci izzad a kép dekódolásával is, bár hd adásnál azt hiszem már ott is mpeg4-et használnak.
-
-
Celtis
veterán
válasz
Celtis #11847 üzenetére
Sziasztok,
Kezdőként nem sok választ kaptam, ez kicsit elszomorít.
Annyit sikerült kiderítenem, hogy a probléma oka, hogy a Kingston Datatraveller 4G USB pendrive család 8GB-os tagja legalább 5-ször olyan lassan írható mint a 16GB-os testvére. Sok kis fájlnál valószínűleg még rosszabb az arány. Emiatt elképszetően lassú a rendszer, ha Openeleccel végzek egy konfig visszaállítást.
Tudtok ajánlani olyan pendriveot ami gyors és bevált?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Eladó Gamer Pc!!! RYZEN 7 5800X, RX6700XT, 32 DDR4 3600MHZ, 512Gb SSD 1TBHDD
- GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest