- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FDAssasin
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy RPI Zero W-t USB Gadgetként használni és gyakorlatilag végigizzadtam a napot ma ezzel, mire sikerült.Olyanokat csinált, hogy amikor befordítottam az új kernelt ami támogatja, megjelent szépen a HDMI kimeneten a kis színes bootscreen, aztán sötétség és nem is ment tovább.
Reflash, újrafordítás, ugyanez.
Másik kártyával elment odáig, hogy kaptam egy emergency promptot, de nyilván nem tudtam vele mit kezdeni, ugyanúgy letérdelt a rendszer, mert éppen valami service nem indult el (pl. dhcpcd).
Akárhányszor telepítettem újra, mindig más hibát produkált, de kizárólag kernel fordítás után. Addig simán indult, tudtam felrakni csomagokat, frissíteni.
Viszont volt, hogy fordítás közben is CRC hibát kaptam, az eredeti tar fájlra amiből a kernel source jött... wtf?
Próbáltam a sima 32 bites (Debian 11) és a Legacy (Debian 10) raspbiannal is, egyik sem ment.A vége az lett, hogy mérgemben áttettem egy Pi4-ből egy Sandisk Ultra SD-t (amúgy simán lehet hogy valami alis hamisítvány ez is, nem emlékszem honnan van), reflash, fordítás, reboot.
És láss csodát 1/1 működik minden, úgy ahogy kell, pedig szögugyanazt a .sh scriptet futtattam minden egyes alkalommal.Végigtoltam egy H2Testw-t az egyik (szerintem) hibás SD-n, szerinte rendben van az adat, kétszer is lefutott hiba nélkül a verify.
Hogy a viharba lehet ez? Találkozott már valaki ilyennel? Hogy tudnám kideríteni, hogy az SD volt-e a ludas?
Most úgy jól esne ráverni egyet kalapáccsal, ha tényleg hibás
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- AMD/be quiet számítógép eladó !!
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged