- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 17 - alap
- Yettel topik
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz
-ZeeZee- #44650 üzenetére
Este/éjjel próbálkoztam, leírom mire jutottam.
1. Nem rpi imagerrel, hanem balena etcherrel írtam ki az ssd-re a hassio-t: eredmény ugyanaz, ha "elindul" kb. 15 perc szenvedés után, de cli nem indul, mert hiányoznak függőségek, csak emegency mód (?) van.
2. Másik usb porton keresztüli bootolás (másik usb3, usb2 port), eredmény ua.
3. Rpi táp csere (hivatalos tápot cseréltem először 1 másik töltőre, utána kábelt is), eredmény ua.
4. 32GB-os pendrive-ra írtam ki a hassio-t, eredmény ua.
5. Rpi tápcsere pendrive-nál, eredmény ua.
6. SD kártyára kiírtam hassio-t, nagyjából 3 perc alatt felállt a rendszer, a 8123-as porton keresztül már láttam is, hogy még beállítást végez, nagyjából 20 perc lesz (nem lett annyi). Tehát a módszer működik, de csak sd kártyán.Megnéztem mi a különbség a 3 "adathordozó" között:
- SD kártya FAT32-re formázva, 256MB tárhely a bootnak.
- Ssd FAT-re formázva, 32MB hely a bootnak.
- Pendrive FAT-re formázva, 32MB hely a bootnak.Lehet, hogy ez miatt nem sikerül felállni a rendszernek?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- Elemlámpa, zseblámpa
- DUNE médialejátszók topicja
- Battlefield 6
- Ausztria - élmények, tapasztalatok
- YouTube
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Minis Forum Mini PC MS-A2 Ryzen 9955HX RAM és SSD nélkül 1 év garanciával
- (Cini) Minis Forum mini PC Ryzen AI 9 HX 370 AMD Radeon 890M RAM és SSD nélkül! 1 év garanciával
- Sosem használt! (Cini)Minis Forum Ryzen AI 9 HX 370 AMD Radeon 890M 96 GB RAM 2 TB SSD 1 év garancia
- HP DL360 G8 /2x 2695v2, 336GB DDR3, 3x600GB SAS 10k/
- Workstation PC render, videó, gaming i7-5930K RTX 2080 Super 64 GB RAM folyadékhűtés
- Bomba ár! Dell Latitude 5491 - i7-8850H I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Intel Core i5 4590S 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest