- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ultrák összecsapása: 500 megapixel fölé lő a Vivo
- Több könyvet passzolna el a Samsung, mint kagylót
- Minden út Palindrómába vezet: leépítésekkel tér vissza a Realme a gyökereihez
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch
- Rövid teaserrel erősítette meg a Google a Pixel 10a érkezését
- Elmossa a Samsung a valóság és az AI-fantázia határát
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz
-ZeeZee-
üzenetére
Este/éjjel próbálkoztam, leírom mire jutottam.
1. Nem rpi imagerrel, hanem balena etcherrel írtam ki az ssd-re a hassio-t: eredmény ugyanaz, ha "elindul" kb. 15 perc szenvedés után, de cli nem indul, mert hiányoznak függőségek, csak emegency mód (?) van.
2. Másik usb porton keresztüli bootolás (másik usb3, usb2 port), eredmény ua.
3. Rpi táp csere (hivatalos tápot cseréltem először 1 másik töltőre, utána kábelt is), eredmény ua.
4. 32GB-os pendrive-ra írtam ki a hassio-t, eredmény ua.
5. Rpi tápcsere pendrive-nál, eredmény ua.
6. SD kártyára kiírtam hassio-t, nagyjából 3 perc alatt felállt a rendszer, a 8123-as porton keresztül már láttam is, hogy még beállítást végez, nagyjából 20 perc lesz (nem lett annyi). Tehát a módszer működik, de csak sd kártyán.Megnéztem mi a különbség a 3 "adathordozó" között:
- SD kártya FAT32-re formázva, 256MB tárhely a bootnak.
- Ssd FAT-re formázva, 32MB hely a bootnak.
- Pendrive FAT-re formázva, 32MB hely a bootnak.Lehet, hogy ez miatt nem sikerül felállni a rendszernek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Cairn - Indulhat a hegymászás!
- Új Xeonokkal szorongatná meg az Intel az AMD-t
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Képhibák a GeForce-on? Az NVIDIA szerint egy Windows frissítés okozza
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Star Trek
- PlayStation 5
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Bontatlan Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) + hűtött VRM-es Z890 alaplap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Új AMD alaplap + Ryzen 5 3400g
- BONTATLAN Zacskós ThinkCentre M70s SFF Business Időtálló Asztali gép -50% i5-14500 16/512 770 Magyar
- Asztali PC , R7 5700 , RTX 3080 , 24GB DDR4 , 1TB NVME
- www.olcsogamerpc.hu - V055 - DDR4 - INTEL i5-14400F - 16GB RAM - RTX 5060 - 1TB SSD - HITELRE IS!
- ÚJ Magic Keyboard billentyűzetek/ USB-C - Lighning/ 27% Áfás/ Ingyenes szállítás!
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.hu Nothing Phone 2 Pro 8/128GB White használt karcmentes 6 hónap garancia
- LG 48C5 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann