Hirdetés
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Legendás helyszínen mutatkozik be a kamerákra rágyúró Galaxy S26
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Salkesz
lelkes újonc
Sziasztok!
Sambával megosztottam egy külső vinyót (legfrissebb Raspbian) aminek a 'pi' user a tulaja (-R) és Windows alatt is a pi jelszavával érem el. Most egyik családtag is használni akarja a vinyót, úgyhogy csináltam rá két külön mappát. Azt akarom, hogy az én mappámat csak én érhessem el, az övét meg csak ő. Csináltam neki egy külön usert, 'pi2' néven, a rendszerre is meg a Sambára is. A "directory mask" és a "create mask" mind a két megosztáson '0775'. A "chown -R" paranccsal belőttem, hogy az ő mappájának a pi2 legyen a tulaja, ennek ellenére mikor Windowsról próbáltam a pi2-vel elérni a mappát, akkor azt írta hogy nincs hozzáférési engedély. (A meghajtót hozzáadta, halvány ikonnal.)
Egyelőre úgy oldottam meg, hogy az ő megosztásánál megadtam, hogy "force user = pi", az enyémnél meg hogy "valid user = pi". Így ha az ő nevén próbálok belépni az én mappámra akkor a hozzáférés megtagadva, ő viszont bármit tud csinálni az ő mappájában. (Vissza is kellett chown-olni a 'pi' felhasználót a mappára, hogy tudjon írni is.)Ez működik, tehát nem tragédia ha minden így marad, csak ez ugye nyilván kerülőút. Nem vagyok egy Linux guru. Hogy lehetne úgy megosztani a mappákat, hogy az ő megosztását ne kelljen az én Raspbian fiókomhoz láncolni? (Persze ha külön meghajtókat kell használni, akkor egyelőre így hagyom, nem fogok ezért most vinyót venni.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- DJI topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Anime filmek és sorozatok
- iPad topik
- További aktív témák...
- GAMER PC I5 12400F, EVGA 3070, GIGABYTE H610M, 1 TB SSD, 32GB DDR4
- AMD Ryzen 7 Félkonfig eladó!
- Asztali PC , R7 5700X , RTX 3070 Ti , 32GB RAM , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RX 6700 XT 12GB , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 750GB HDD
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
wassermann