- Még annál is egyedibbé tehetjük a Realme GT 8 Pro-t
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Tényleg nem biztos, hogy lesz Galaxy S26 Edge
- Kisebb, könnyebb, kitartóbb: szupermobillal hűti a Honor a kedélyeket
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Salkesz
lelkes újonc
Sziasztok!
Sambával megosztottam egy külső vinyót (legfrissebb Raspbian) aminek a 'pi' user a tulaja (-R) és Windows alatt is a pi jelszavával érem el. Most egyik családtag is használni akarja a vinyót, úgyhogy csináltam rá két külön mappát. Azt akarom, hogy az én mappámat csak én érhessem el, az övét meg csak ő. Csináltam neki egy külön usert, 'pi2' néven, a rendszerre is meg a Sambára is. A "directory mask" és a "create mask" mind a két megosztáson '0775'. A "chown -R" paranccsal belőttem, hogy az ő mappájának a pi2 legyen a tulaja, ennek ellenére mikor Windowsról próbáltam a pi2-vel elérni a mappát, akkor azt írta hogy nincs hozzáférési engedély. (A meghajtót hozzáadta, halvány ikonnal.)
Egyelőre úgy oldottam meg, hogy az ő megosztásánál megadtam, hogy "force user = pi", az enyémnél meg hogy "valid user = pi". Így ha az ő nevén próbálok belépni az én mappámra akkor a hozzáférés megtagadva, ő viszont bármit tud csinálni az ő mappájában. (Vissza is kellett chown-olni a 'pi' felhasználót a mappára, hogy tudjon írni is.)Ez működik, tehát nem tragédia ha minden így marad, csak ez ugye nyilván kerülőút. Nem vagyok egy Linux guru. Hogy lehetne úgy megosztani a mappákat, hogy az ő megosztását ne kelljen az én Raspbian fiókomhoz láncolni? (Persze ha külön meghajtókat kell használni, akkor egyelőre így hagyom, nem fogok ezért most vinyót venni.)
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Big in Japan - japán játékokról, kötetlenül
- Keveri az Apple a víziót a valós piaci igényekkel
- Milyen autót vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3460, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Z Fold6 Navy Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Galaxy AI,2027. 09. 19
- Bomba ár! Dell Vostro 3560 - i3-3120M I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" HD I HDMI I Cam I Garancia!
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest