- Végre hivatalos, mikor lesz az S26 hivatalos
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Reklámok kikapcsolása Xiaomi, Redmi és Poco telefonokon
- Elődje legnagyobb hibáját javítja az iPhone 17e
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Poco F8 Ultra – forrónaci
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
Ez abszolút javasolt minden Pi tulajnak, micro SD-ből sose elég, amúgy is szerintem minden háztartásban akad pár darab. Én már a Pi4-et (server) és a Zero W-t (fejlesztőeszköz) is annyira belaktam, hogy ha kísérletezni kell, akkor egy SD-re ráhúzok egy friss rendszert, és inkább azzal kísérletezgetek. Direkt készítettem egy 4 GB-os kártyára egy alap, univerzális rendszert, a legfőbb beállításokkal, programokkal (univerzálisan akár a Pi-hez, akár a Zero-hoz) és lementettem a Rufussal image-be. Ha kell, az egyik üres kártyára ráhúzom 10 perc alatt és már a belakott rendszer helyett azonnal használható.
Amúgy szerintem SD kártya minden háztartásban kallódik bőven, én van hogy egy konferenciáról rakat pendirve és micro SD kártya társaságában távozom, ami része az ajándékcsomagnak. Nyilván többségük noname és pár gigás, a fényképezőgépembe nem merném betenni, de ilyen célból bőven jó.Mos hogy így megnéztem a fiókban, ezeket találtam (talán a 8-as kivételével mind ingyen volt):
- 2 db 256 MB
- 1db 2 GB noname
- 1db 2 GB Samsung
- 1 db 4 GB Kingston
- 1 db 4 GB noname
- 1 db 8 GB Samsungés aktív használatban, prémium, gyors SDXC kártyák:
- 1 db 16 GB Kingston (Zero W-ben)
- 1 db 32 GB Samsung Evo Pro (BitLockerrel titkosított, a céges laptopon használt személyes fájloknak, pendrive helyett, mivel a Lenovoban lévő kártyaolvasó elrejti, nem lóg ki, mint a pendrive)
- 1 db 64 GB Samsung Evo Pro (fényképezőgépben)
- 1 db 128 GB Samsung Evo Pro (Pi4-ben)
Új hozzászólás Aktív témák
- Átírja az ENSZ az önvezetés szabályait
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Epson nyomtatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- World of Tanks - MMO
- Tőzsde és gazdaság
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Samsung M393B2G70QH0 4x16GB PC3-10600 DDR3L 1333MHz ECC Registered DIMM 40e
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 9600KF / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3050/4070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 70 féle ház!
- Bontatlan Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) + hűtött VRM-es Z890 alaplap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Garanciális páros : GIGABYTE B550M AORUS ELITE Alaplap + AMD Ryzen 7 5700X3D
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

wassermann