Hirdetés
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
-
Mobilarena
:::: Téma összefoglaló / lenyitható ::::
Új hozzászólás Aktív témák
-
olbaidhun
őstag
válasz
Vigilante
üzenetére
"Crysis 3-as múltam, ahol már az volt eleve az alap, hogy mikrolaggoltak a népek"
Ez a quake topik. Lehet, hogy én vagyok a régi LAN-os motoros, de eddig (classic) QUAKE játékokra az volt jellemző, hogy korrekten megírták, idővel tovább optimalizálták őket. Nameg ott van az új marketingben nyomogatott "PURE SPEED". Aha némi laggal.
Nem a használt piaci árakból indulok ki, ha globálisan a PC játékosokban gondolkozunk egyáltalán nem jellemző az i7. Legyen elég annyi, hogy eddig is kellett a vas az id játékok alá, de legalább letettek valamit az asztalra. Akár a crysis. Igaz azt csak single-ben toltam, de megvolt az 1- magyar kieg ké és há.. Értettem mit akarnak vele, mégis idővel egy techdemová butult a belbecs, amit meg is éreztek a felhasználók. Majd a kiadó
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most a qvaccsal kapcsolatban van ez. Kellene hozzá pár komolyabb szakember, sok pizza, meg a doom16 engine.
-
Vigilante
őstag
válasz
olbaidhun
üzenetére
Garisan 47-be be lehet szerválni az 5820k-t https://hardverapro.hu/apro/intel_core_i7_5820k_2011-v3_processzor_garis, persze lehet menni boltba és megvenni 120-ért
https://www.arukereso.hu/processzor-c3139/intel/core-i7-5820k-hexa-core-3-3ghz-lga2011-3-p243500513/, de mindig ésszel kell vásárolni. 
Gépigény.hu-ból kiindulva manapság egy 1050 Ti az alap, és baromi sok embernek van 1060-asa.
Az tény, hogy a bányászat felverte az árát, de ma 2018-ban igenis az 1060-as a középkategória. Gépigény népszerűségi chart http://gepigeny.hu/gpu:Amint említettem, az engine-el én se vagyok teljesen megelégedve, de erre mondtam az 1060-ast, hogy azzal már azért szalad full HD-ban. Itt van egy érdemleges reddit róla: https://www.reddit.com/r/QuakeChampions/comments/79oe6e/we_know_vulkan_and_hitboxes_are_coming_but_when/
CPU heavy főleg, ezen segítene a Vulkan. https://steamcommunity.com/app/611500/discussions/0/1473095965290369160/
De akkor ok, az véleményem nem releváns...
Egyébként azt nem értem, hogy mindneki ki van a hitbox-ra, lehet mert én csak instagib-ezem most már, de ott, amikor rajta van és pontban akkor kattintok amikor kell, akkor hit. És, ha nincs hit, akkor én voltam a béna, és nem mondom azt, hogy fos a hitbox és azért nem találtam el. Egy deka lagg sincs. (Persze itt közbe jöhet a Crysis 3-as múltam, ahol már az volt eleve az alap, hogy mikrolaggoltak a népek, 150-160-as pingeknél meg egyenesen öröm volt kapkodni az egeret.) -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Vigilante
üzenetére
Ja, hát az instabil 110-140 nem egy álom és igazából nem több 800 x 600-ban, mint 720p-ben, mert ugyanúgy droppol.. Főleg a netkóddal + hitboxokkal meghintve igazán lovely.
Úgyhogy igen, én is
voltam, hogy ennyire nem tudnak engine-t írni, amikor egy DOOM (2016) 720p medium-high(!)-on, AA, effektek, minden szarral 130-150 fps @ 144 Hz, semmi mikrolag, tükörsima, az egér harap, örömébódottá. Butítva felkúszik 190-200 fps-ig - ja, és mindezt Vulkan nélkül. Azzal még nem is néztem, de minden valószínűség szerint még tovább javul a framerate.Ez csak egy példa, bármilyen más normálisan megírt játékot 720p @ medium / ez-az high csodásan lehet tunkolni, droplagwarphegységek nélkül, csak a Quantum Cocksuckingot nem.
-
olbaidhun
őstag
+1 nem lépett ki az alpha állapotból az engine.
Tartalmilag tettek hozzá, de megkérdezném az egykori főprogramozót, hogy mi a véleménye a jelenlegi forrásról.. 10xx kártyák aránya elenyészően kevés a globális piacot tekintve.Attól, hogy pár emberke leközépkategóriázza, az i7-58xx akármivel együtt, attól még a 95% örül egy 960 vganak is. Sőt, bf1 Gtx 750 ti vel is szépen szalad. Épp ma néztem rá. Baromira skálázható és jól néz ki. Folyamatosan optimalizálják, multiban is élvezhető.
Remélem hamarosan alakít valami óriási eredményt az oculus berkeiben JC és úgy emlékszünk majd a kvaccsra, mint a daikatanára az arany években.
-
Vigilante
őstag
válasz
olbaidhun
üzenetére
Az 1060-as manapság középkategóriájú VGA, hiába szaladtak meg a VGA árak. Aki multizni akar, annak nem árt egy minimum GTX 1060 6GB-ot beszereznie. Én is sajnálom, hogy gány motort tettek alá nem a Vulkan-t, de ez van. Ellenben nagyon sokat változott pozitív irányba a game az alpha verzió óta. 1 éve tolom vele, így látom mennyit változott pozitív irányba. Lehet mindig elégedetlenkedni, vagy inkább játszani és a legjobbak közé kerülni.

-
olbaidhun
őstag
válasz
Vigilante
üzenetére
Ne viccelődjünk már.
1060 igen ütős vga. Árban, teljesítményben mindenhogy.
i7 5820k megint nem egy középpályás kis hulladék. Szokott lenni ütős gépem, tisztában vagyok az árakkal, egy qc engine nem reális kinézetben-teljesítményben-optimalizálásban, a leírt szörnyek fényében sem. 2018 Májusa van, türelmes voltam, de most már nyugodtan mondhatom, hogy többre számítottam és ahogy a játék körüli felhajtás csillapodik, MINDENKI TÖBBET VÁRT egy ekkora frencsájztól.Számomra a jelenlegi quaccs egy rókabőr és jól megtestesíti, mennyire pénzéhes irányba szalad a játékipar.
Természetesen van más cucc, amivel szívesen elfoglalom magam, igaz ezeket már úgy kell kutatni és legtöbbször konzol exkluzívak, mint írtam korábban. A gond az, hogy ott van kéznél egy tisztán id tech engine a doom2016-al, vulkan meg minden integrálva, frankón fut BÁRMIN és mégis másba ölik az energiát.
Az hogy mit próbálnak a rajongók megértetni velük, az már tökmindegy... Napraforgók ezek és fémérzékenyek.

Ezzel együtt sokkal több szemétséggel is fognak próbálkozni. Nem ezt ígérték a kezdetekkor. Részemről nem bízok abban aki hazudik.
-
Vigilante
őstag
-
olbaidhun
őstag
válasz
Vigilante
üzenetére
-1
Láttam a qc-t a minap 1060 / rx580 és i5-7500 társaságában.
Sajnos tényleg egy optimalizálatlan cucc még mindig az egész. Ahogy korábban írták, egy BF1 lényegesen tisztábban szalad (megkockáztatom akár gyengébb vason is). Mindkettő fps, más megközelítés, de a minőségi tartalomban is jócskán eltér. Jelzem így is a quake féle húzok.Ez nagy blama. 300k vgat reményeink szerint nem ilyen kacatokhoz terveztek. Bizakodtunk / unk egy új quake címben, de egyre kevesebb esélyt látok arra, hogy ez a qc lesz.
tudom full off, de nézz rá mit művelt egy santa monica stúdió a gow 4 el a sima ps4 hardveren.. de ugyanez a rockstar és a többi munkájuk is.. elég hozzá egy 40-60k hardver

-
ballazol
senior tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
lesz vulcan, nyugi ... pár év max

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Vigilante
üzenetére
Azzal semmi, csak akkor miért "csodálkozol", hogy ha más nem, legalább framerate-ed van?
De. Pub insta az full casual. Steril környezetben többé-kevésbé point & click. 50-60 rail? És? Meg kikre és milyen körülmények között?
Kompetitíven játszol? Aktív részt vállalsz a kommünéban (nem PH!-s topikra gondolok)? Rögeszméd, vallásod a játék? Ha igenek a válaszok, akkor nem vagy az, eredményektől félig-meddig függetlenül.
Wow, majdnem EZERÖCCÁZ peak a héten?
:' D
-
Vigilante
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Tényleg nem értelek, mi a baj azzal, ha valakinek van egy 300 rongyos VGA-ja!? Egy 6GB -os GTX 1060-assal is szépen futott a game, szal nem muszáj ide ilyen bika kártya. Casual-nak meg azért 50-60%-os célzással már azért nem nevezném magamat.
(Mindezt max 100 óra gameplay után és csomó olyan emberrel szemben, akik QL-ból jöttek át nem kis tapasztalattal. Illetve Crysis 3 -ba 1300 óra és a legjobbak között voltam ott klánunkkal. Szal köszi, de azért a Casual-nél kissé jobb vagyok.
További jó ekézését a game-nek.Addig a felhasználók majd döntenek, hogy melyik a jobb.

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Vigilante
üzenetére
Persze, hogy QL-ből nem lehet, mert már lassan egy évtizede az.

Hiába játszanak valamit az emberek (jegyzem, a QC játékosbázisa mikronnyi méretű a manapság népszerű (eSport) játékok hátországához képest) és hiába tolják a fejlesztők / kiadók és mindenféle menedzserek a dollárszázezreket meg milliókat egy totál broken játékba, ezáltal nemzetközi eSport porondra vonszolva azt, attól az még nem lesz "komoly". Figyeld meg, hogy mennyi player marad majd, mikor a manna elapad. Vagy csak azt, hogy most mennyi van..
Mindenesetre eléggé megreccsentő hatású, amikor a QC és a "komoly eSport" szavak egy kontextusban hangzanak el. )
Aha, nyilván a fejesem meg a hangkarim a ludas a hangoknál, hiszen véletlenül sem ugyanezekkel voltam európabajnok. : D Ugyanmá.
Alapvetően mást várunk a játéktól: te casual instagibezni szeretnél valami arena shooter-féleségben egy negyedmillás VGA-val, én meg - 20 év után továbbra is - (kompetitíven) Kvékezni.
-
Vigilante
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Akkor ezt nem neked találták ki.
Attól még valószínűleg ebből lesz komoly esport game és nem egy QL-ből.
Nekem tetszik, és még jó pár embernek is, és szerintem az a lényeg.
Érdekes nekem pl az instagib-be semmi nem volt tapasztalható, ami neked igen. Kiváló hangok (igen ehhez kell egy jobb füles is, jó hangkarival), teljesen normális hitbox (instagibről beszélek, normal módba a rakéta nekem is volt, hogy, ha nem telibekaptam, akkor alig sebzett belőle). A grafikát meg az alábbiakra belőve megvan a minimum 200-240 FPS-em, szal nem nagyon panaszkodhatok. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Vigilante
üzenetére
7,5 hónap után megint felraktam (igen, ENNYIRE nem volt jobb dolgom, de valami egy kicsit pöcörögtetett belül..) és örömmel tapasztaltam, hogy nem maradtam ki semmiből;
1) Az install utáni első indítást egyből követte is egy merevre fagyás. Fincsi.
2) Nagynehezen sikerült betunkolni magam a menübe. Ugyanúgy egy évszázadot töltök el mindenféle töltőképernyőn meccsek között, mint eddig. Pedig van 500 MB/s-es SSD, szóval nem lehet arra fogni.
3) A vizualitás még mindig egy undorító effekthegyes őskáosz, kvékezzen így, akinek két anyja van. Nem is lehet variálni. Viszont már vannak célkeresztek. De jó. Igaz, a méretét se tudod beállítani. :'
4) Hát, a hangok se lettek jobbak. Nulla térérzet és a mindenféle jelentéktelen zörejek, zajok és vacak susmorgások TOTÁL elnyomják a valóban fontos hangokat és mindenenen van egy enyhe reverb.
5) Olyan input lag volt, hogy elmorzsoltam néhány könnycseppet. Átlag 110-140 fps (jó kevés, na mindegy), 144Hz, és az egérkezelés úgy késik és olyan játszhatatlan (már ha bármilyen korábbi Kvéket veszel alapul - de akár egy CoD-hoz képest is), hogy az kemény. És csak itt, szóval nem OS, nem egér probléma. Minden driver a helyén. Ahogy a neuronhálózatom pláne.
6) Azt is boldogságban úszva nyugtáztam, hogy a super shotgun hit detection-je super bugos. Telibeverem az embert 3 méterről és 11 dmg meg ilyenek - és ez relatíve konstans. Nyilván a páratlan netkód és a retek hitboxok is kiveszik a részüket ebből, egészséges fele-fele arányban.
7) Makro mellett mikrolag is volt, egészen finoman. Élveztem. Na jó, nem.
8) Miután több szervert is megjártam és mindenhol ez a csoda fogadott, ~30 perc után megint uninstalláltam a f*szba. : DÉn igyekezet híján - a vártnak megfelelően - csak a dilettáns fánkzabálást látom. ))
-
csana
senior tag
válasz
Vigilante
üzenetére
"És nagy gépigénye sincs."
Jelenlegi állapotában ez csak papíron igaz. Az alábbi konfiggal többnyire 60+ az FPS (full médiumon), de gyakran ingadozik 50 környékére (vagy lejjeb) ha gondol egyet.I5 4570 @ 3.2;
8 GB DDR3;
GTX 960 4096 MB GDDR5Nem mai gyerek ez a konfig, ezzel tisztában vagyok, de a QC "ajánlott" gépigényét nyaldossa.
BF 4 Ultra\High beállításokkal vígan eldöcög 60 felett, ahogy az OW is majdnem kimaxolva.Ezen a téren van hova fejlődnie a gaménak (vagy max papíron kitolhatnák a gépigényt).
Nálam a peccs óta csökkentek a szerver laggok, már nincs ilyen random 5 mp-es állás, meg meccs indtása előtti beragadás. Viszont kaptam töltőképernyős beragadást cserébe, igaz ez nagyon ritka, eddig 2X volt.
Összességében én is javuló tendenciát tapasztalok (igaz nem látok meg mindent ami egy HC Quake fannak egyből szemet szúr), és már szívesebben puffogtatok pár kört itt, mint Live-on botokkal ^^.
-
Vigilante
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Érdekes nekem 1x se fagyott ki amióta vége az alpha verziónak.
Jah és nem dobott ki szerverről sem. Ez alatt a 150 órányi gamplay alatt 1-2x volt mikro lagg 1-2 másodpercig.
Szal én maximálisan meg vagyok elégedve vele. És nagy gépigénye sincs. Persze az engine-en lehetne még csiszolni, de legalább látom az igyekezetet. 
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Na jó. Tévedtem.
: D
-
Ferdzsoo
addikt
Nekem már másodszorra dob errort a frissítésre. letölti aztán azt mondja hogy nem tudja olvasni.
-
csana
senior tag
Instagib-es szerókon én railgun-tól hullok többnyire, viszont úgy tapasztaltam, hogy átlagosan 3 mp-ig sikerül egyben maradnom. Soknak érzem ezekre a pályákra a 8 főt..
Amit furcsállok, hogy bár sokak kedvence az instagib, de a szerverkereső nálam mindíg TDM-es csapatot hegeszt össze a 4 bepipált játékmód közül.
-
wjbhbdux
veterán
van 1 rakat steam key pcgamer meg mmorpg.com oldalakon ha még nincs meg vkinek.
-
D4v3
őstag
Hopp egy pro

Komoly amúgy ez a játék, hogy még mindig nincs szerverkereső és két meccs között elnetezek 3-4 percet, mire berak egy új gamebe.
Instagibet meg tök szívesen játszanék, de ez hogy a killek fele ability.. nem is értem miért instagib a neve. Custom gameben ugyan ki lehet kapcsolni, de nehogy már nekem kelljen összeszedni 8 embert hozzá discordon meg redditen... -
csana
senior tag
válasz
wjbhbdux
üzenetére
Sanszos hogy előbb fog kiesni lootboxból egy karakter, mint ebből a napi reward-ból. Nekem chest-ből már 4 óra játék után esett egy champion (lvl 12-nél). Szerintem inkább kozmetikázásra lesz felhasználva ez a kevéske kis Platinum a F2P-eseknél, főleg hogy 2 meccsből már összejön egy 24 órás bérlés.
-
wjbhbdux
veterán
szóval az új rendszer szerint ha minden nap belépsz 2 hónapon át akkor vehetsz 1 championt állandóra. népszerű lesz ez a f2p model..
-
edgR
őstag
-
5150
aktív tag
Valami új 5.7 gigás updatet nyalt le nálam a QC. Még az sem kizárt, hogy ezután akár a célkereszt méretét is lehet állitani

-
Vigilante
őstag
válasz
ballazol
üzenetére
Elkapott a gépszíj.
BTW pia csak ront ezen, max egy nagyon kicsi mennyiség, de itthon meg nem iszom, így marad a kávé. 
Meg ugye ami nálam főként fontos tényező (természetesen a beletett munka mellett): Nyugodtnak maradni.
Nah az ami nehéz néha, amikor már a 3. spawnnál szednek ki épp.
De úgy, hogy megmoccani sem tudsz, max akkor úszod meg, ha azonnal célzol és be is találsz. 
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
: |
-
csana
senior tag
válasz
Vigilante
üzenetére
Én is ott leszek a golyófogók között ^^.
Akiknek még nincs kulcsuk a pár hsz-el lentebb említett alienware-es osztásból, az próbálkozzon serényen: még van olyan 800 db.
A legegyszerűbb, ha "napi játékkal" kipörgetsz minimum egy 10-es ARP-t, és szavazol dolgokra (15 ARP-től vagy kettes szintű, ami feltétele a kulcsnak)
-
oriic
HÁZIGAZDA
Alienware - Quake Champions Steam Early Access Key Giveaway
Ha Level 2-es acc-od van automatikusan kapod a kódot. Próbáltam, működik, itt az általam igényelt kód, nekem nincs rá szükségem:

-
Vigilante
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Champions Pack jah, ott van minden hős + a custom game opció.
A kódót vettem itt hardveraprón valakitől, aki anno vett egy ryzen 5-ös AMD processzort, onnan a kód.Nekem Nvidia-m van GTX 1080 Ti. Az szépen viszi, még ha lehetne még azért pofozni az engine-en, de legalább már nem zabál föl 10,5 GB Vram-ot.

-
ballazol
senior tag
https://www.youtube.com/watch?v=sfQYOCT1N4M
-
olbaidhun
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
"nekünk kell szóban, írásban, tettben elkövetni a józan ész határain belül mindent, amit csak lehet, hogy jobbára változzanak a dolgok"
Azóta mennyit erősödött a fogyasztói társadalom?
Remélem a jó öreg JC alkot valami brutális és maradandót VR fronton, ami kinövi a mostani rókabőr klónmaratont.
Megértem, hogy lépnie kellett.. Ha valaki, ő és a "gyenge" háttér képes lesz rá. Bizakodóan várom."Az optimista két garassal a zsebében is úr. A pesszimista tele páncélszekrénnyel is senki." - André Kostolany
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Van olyan béta / early access, ami éri a pénzt. Na ez nem az.
Megjelenés x. Amíg ennyi probléma van, fölösleges ezen agyalni - pláne, hogy a lényegesek (pl. engine, hangok, komplett csempilyon játékmenet, vicces játékmódok ("duel", "TDM")) úgyesem fognak érdemben változni, ahogy eddig sem. id és Timmy hűen folytatja azt a siralmat, amit már 2009 óta (Zenimax acquisition, Carmack lelép) nyomatnak.
Ha arena shooterre vágysz, akkor QL. Steamen 10 EUR.
-
Z10N
veterán
Hello!
Manapsag hol lehet szerezni beta kulcsot? Mar egy eve regisztraltam a bethesda-nal, de azota se kaptam kulcsot. Ha jol tudom volt valamilyen amd "promo" is a driver melle egyszer.
Van fent steam es bethesda launcher is. Van valami "shortcut", hogy lehessen regisztralni? Mivel a bethesda oldalan azt irja mar nem adnak kulcsot.
https://quake.bethesda.net/en/confirmation
Udv, Z.
-
M0ng00se
őstag
A régi-új frissítésnél csak engem zavar, hogy nem tudom menyit haltam? Próbálgattam felfelé tornászgatni a nevetséges 0,75-ös k/d arányomat de így már azt sem tudom, hogy mennyire hajtsak meccsenként. Jó , tudom, mindent bele kell adni

-
olbaidhun
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Az újgen címek és skálázhatóság-optimalizálásról gondolom, hogy: [link]
Elnézve a mostani patchok eredményeit, szimplán nem viszem haza melóhelyről a logitech g9 rágcsálót. Jobb helye van a cégnél melózni, otthon meg elmegy még egy darabig a szokásos stratégia, max wolf2 és last of us a meglévő vezérlőkkel..
________
Q1 single megvolt, multiból sajnos keveset tolhattam, akkoriban mindenki a duke nukem érát imádta, hisz ahhoz volt egyszerűbb pályaszerkesztő, így a pc klubbok klasszikusa lett a shadow warriorral együtt.
Q2 single megvolt, multi alig - alig, de emlékszem a remekül eltalált fegyverekre és a durva változásra amit egy 3dfx kártya művelt a cuccal. Megérte fejleszteni.
Q3A-t ugye imádtuk.. mai napig etalon, de nem voltam az a 24/7 fan, toltuk pár nyáron, ment lanpartyban, otthon, kicsit neten. Próbáltuk az UT-t is, meg más játékokat is. Röviden az életet választottam.

Ha valahogy rászedem magam, hogy újra lecsípjem a QC-t és megnézem i5-7500 + RX 580 + 16GB ram mellett, az a minimum, hogy lagfree és gyors matchmaking legyen FHD mellett mondjuk 120+FPS-el...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
atainprison
üzenetére
~20 év Kvék után szerintem te is hánynál tőle, főleg, ha nem pub-only player vagy.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
És ha az ellen tudja is, hogy mit csinál (és meg is csinálja), akkor szó szerint nem fog segíteni egyik sem, tekintve, hogy van olyan pont a mapon, ahonnan az összes spawn-t belátod.
----------------------------------------------------------------------------
olbaidhun #2113: Új Wolf-ot eléggé dícsérik és amit eddig láttam belőle, abból levontam három konzekvenciát;
-igen, így kell újgenerációs engine-nel dolgozni (remekül skálázódó id Tech 6)
-flessnek tűnik
-ezekből kifolyólag egyszer még megveszem -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Vigilante
üzenetére
A pure skillnek (még csupán a 'szimpla' combat skillnek is) csak egy töredéke a hitscan aim és a spawn pointok ismerete.
Na, ez pl. az egyik kapitális problémám a QC-vel; NINCS benne TDM, csak valami casual team-FFA-szerűség (tudom, mert játszottam belőle alsóhangon 500-at), amit minden TDMer messziről kerül. Nem véletlenül nem váltott QL-ről QC-re a HoQ sem.
A TDM-hez alapjáraton a következők kellenek (most elvonatkoztatva engine-től, netkódtól, hangoktól és vizualitástól);
-30 sec weapon respawn time
-2 min powerup respawn time
-powerupnak konyec, ha a hordozója is konyec
-dropweapon
-friendly fire
-normális collision detection min. a csapattársakkal sem ártana
-team overlay
-teamsay bindok
-hozzávaló mapok
-fraglimit 0, timelimit 20, mercylimit 50-100 -
olbaidhun
őstag
válasz
atainprison
üzenetére
Ha van hozzá kedved, nyomjad nyugodtan.
Egyelőre maradok a q3 és doom 2016-nál, amíg nem jön jobb id cím. Tényleg az új wolf hogy sikerült, abban van multi?Csak úgy off-ban megjegyzem, hogy ma először megyünk 4D moziba meglesni a ready player one-t, tekintve, hogy a mester ért a dolgához, talán egy élménnyel több lesz. Valami hasonló volumenű ugrást várok az oculous csapatától és JC munkásságától is.
-
olbaidhun
őstag
válasz
atainprison
üzenetére
Lehet, hogy érthetetlen, de a régi quaker társadalom megérezte a minőség hullámzását.
Ez sok mindent magába foglal, vissza lehet olvasni. Ettől még én is bizakodóan várom a final verziót és a következő, pl doom2016 engine alapokra épített PURE quake folytatást.
Egy ilyen cím nem épülhet lehúzó üzleti modellre. Valamint alap, hogy az engine sem tartalmaz világrengető hálózati és egyéb bugokat. Ez már nem a korai beta szakasz..
Szerintem. -
Vigilante
őstag
válasz
atainprison
üzenetére
Még jó, hogy a QC topicja.

-
Vigilante
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Az instagib szépsége az, hogy ott a pure skill számít, semmi más. Persze DM-be be lehet gubbasztani egy dobbantó alá, és szedni a frag-eket, amikor a szerencsétlen kapálózik a magasba, de megfigyeltem egyes emberek már pár dobbantónál valahogy megtudják csinálni azt is, hogy amint eléri a felső szintet, valahogy megtud állni a peremén, nem pedig tovább repülni, és ott a levegőbe egy pillanatra megállni. Akkor szoktak egyszerre ketten, hárman kilőni.
Nekem kemény 200 óra sima TDM alatt már azért a QC-be szépen berögzültek, hogy hol épp milyen fegyverekkel lehet érvényesülni. Fejből vágtam, hogy melyik helyen milyen gyorsan respawnol a páncél/élet, illetve a fegyó. Szal félre értés ne essék, azért tudok én sima TDM-be is érvényesülni, taktikát alkalmazni, de nem az az igazi asztalom. Ahogy anno 2000-2004-ig is inkább instagib rail szervereken nyomultam már inkább Q3 Arena-ba. 1300 óra Crysis 3 multi után jöttem át ide, így most első körben az instagib-el akarom, egy minimum 50%-os aim-re felhozni magamat átlagba a rail-el. (Most tartok 44%-nál). Utána jöhet vissza a TDM. Lehet meg is szabadulok az 1080 Ti-omtól, amíg még ilyen geci drága, mert egyszerűen fölösleges, erre a QC-ra, főleg ha mellette a frissen kijött AAA gamekkel csak elvétve tolom.

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Vigilante
üzenetére
Nullához konvergáló mennyiségűt instagibeztem anno, oszt map függvényében mégis elmentem 1700-1800 elo dueling, amikor még foglalatoskodtam ilyennel. Nem egy húde-szint, de nem is shitnoob. Más kérdés, hogy legalább, ha más nem, aim alapvetően van, köszönhetően az 5 millió botmatch-nek + DeFRaG-nak, amíg nem volt netem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aztán jött az FFA nerding, ~1,5 évig; változatlanul tartom, hogy a legjobb első 'kiképző-terep', bármilyen játékmód is érdekeljen. Az FFA-nak tényleg sokat köszönhetek
Egyrészt, mert a 1,5 év (és ~10k game) alatt top-szintre vittem, másrészt meg tanítgatott az area controlra, a helyzeti / fegyver-előny igazi fontosságára, sokféle taktikára számos mapon, forced spawning-ra (spawn control), a powerup és itemek kiemelt szerepére, arra, hogy néha megéri valahol lehalni, hogy egy jobb helyről kezdj újra bele a dolgokba és hogy kell egy terv, azt pedig ki is kell vitelezni - és úgy en bloc a minden fegyverrel való, aktív puffogásra.
Meg persze a sok-sok ismerőst, akiknek a révén belefolytam igazán a community-be, majd a TDM (és mellékágon CTF)-be.Elkanyarodtunk kicsit, de a lényeg, hogy nem kell kiemelkedőnek lenni raillel, hogy akár div2-ben, div1-ben játszhass. Legtöbb esetben amúgy elég jól körbe lehet játszani az enemy rail kérdést.
Azért ha jót akarsz, a ~40-50 % többször legyen meg vele, mint nem, de érted, az semmi kiemelkedő.TDM-et tekintve sokszor már csak az elég, ha 3 hp-vel felveszed a fegyvert a spawn pontjáról és aztán lehalsz; addig a fél percig, míg jön az új, nincs az ellennek (még egy) railje.
Attól, hogy egy kontextusoktól mentes, point & click játékot játszik valaki a bemagolt spawn pontokra (instagib DM, a CTF-része egy picivel összetettebb), még nem lesz alapvetően jó játékos (quaker), hiszen az adott játéknak csupán egy töredékével foglalkozik.
Az eredmény jobb esetben csak az lesz, hogy tud lőni raillel (ami megint nem teljesen ugyanaz instagibben, mint egyéb, item-alapú játékmódokban, de ez már más kérdés), semmi más. -
Vigilante
őstag
Ha nagyon gondolkozni akarsz, menjél stratégia játékozni.
Pont ez a quake szépsége, hogy az ember megtalálja magának a legjobban tetsző játékstílust is. Ha meg nem gyakorlod be instagib-be a railgun használatát, egy 1v1-be meg fognak enni szó szerint. Just Say'n.
Annyira csak érthetnél a game-hez, hogy tudd, ha railgun-t nem kezeled jól, akkor mész levesbe, mert csak hadonászni tudsz a többi fegyóval, ha az ellen épp a pálya túloldaláról osztja a buksid rail shot-okkal.
BTW: instagib-en a reflexeid, a célzásod és a hallásod kerül előtérbe, illetve a képességeidnek a megfelelő használta, igaz azt mind kiderült custom game-be ki lehet szedni, hála az égnek. 
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem sokat TDM-eztél még, mi? : >
1v1-ben csak azt látni, hogy ki hogyan tud duelezni, nem mérvadó (persze indikál valamit), ha az egész képet nézed. Ennek oka, hogy a játékmódok és a metáik alapjaiban különböznek.
High skill FFA is elég deep tud lenni (ha nem random Bélapityukkal játszol), nem csak jól kell lőni, oszt csókolom.
-
GEIL
addikt
Ez olyan hogy autóverseny is van Forma1 és van Rally....de van szalolom...drift és sima nyíl egyenes gyorsulási verseny is......nem minden autó és nem minden sofőr alkalmas mindegyikre.
Neked a TDM..ahol tápolni is kell..sunnyogni...taktikázni..mozogni...keresni a jó cuccokat...meg persze pontosan lőni........
Nekem 1v1 és FFA jön be...... Instagib vagy Q3 exc+ ....ahol minden fegyver vagy csak Rail van és kb "végtelen lőszer" van...nemkell táplni, csak 100%-osan célozni és próbálni gyorsan de összeszedetten mozgni...stb
1v1 ben látni ki hogy lő és mit tud mert csak saját magára számíthat....TDM-ben egy közepes játékos is el tud "bujni" vagy beolvadni mondjuk 2 pro társ mellett....kb érezni mire célzok...ott könnyebb "nyerni" vagy legalábbis győztes csapatban tolni.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- LEGO klub
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- OLED monitor topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- További aktív témák...
- Utolsó darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27% ÁFA - Garancia - (0437AB)
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 32GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- Apple iPhone 15 Pro Max Blue Titanium 512GB használt karcmentes 100% akku 6 hónap garancia
- AKCIÓS!! áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V Intel Arc 140V 32GB 1TB SSD
- HP EliteBook 840 G8 14" i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az tény, hogy a bányászat felverte az árát, de ma 2018-ban igenis az 1060-as a középkategória. Gépigény népszerűségi chart
Egyébként azt nem értem, hogy mindneki ki van a hitbox-ra, lehet mert én csak instagib-ezem most már, de ott, amikor rajta van és pontban akkor kattintok amikor kell, akkor hit. És, ha nincs hit, akkor én voltam a béna, és nem mondom azt, hogy fos a hitbox és azért nem találtam el. Egy deka lagg sincs. (Persze itt közbe jöhet a Crysis 3-as múltam, ahol már az volt eleve az alap, hogy mikrolaggoltak a népek, 150-160-as pingeknél meg egyenesen öröm volt kapkodni az egeret.)
voltam, hogy ennyire nem tudnak engine-t írni, amikor egy DOOM (2016) 720p medium-high(!)-on, AA, effektek, minden szarral 130-150 fps @ 144 Hz, semmi mikrolag, tükörsima, az egér harap, örömébódottá. Butítva felkúszik 190-200 fps-ig - ja, és mindezt Vulkan nélkül. Azzal még nem is néztem, de minden valószínűség szerint még tovább javul a framerate.

De öröm látni, hogy foglalkoznak a gammel és egyre jobb és jobb lesz.

Csak, mert itt mondtad, hogy 3000 a QL, én meg erre hoztam fel, hogy ésszel még olcsóbban is lehet akár QC-t venni. A +2 game meg úgy mond mázli és korrektség az AMD részéről.