Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- VoLTE/VoWiFi
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
:::: Téma összefoglaló / lenyitható ::::
Új hozzászólás Aktív témák
-
R3laX
addikt
válasz
Juzzie71
üzenetére
Szerintem kezd rendben lenni a játék. Utóbbi patch igencsak gördülékenyebbé tette, illetve netkóddal is kezdtek vmit. Ultrán már le sem megy 100 FPS alá és ez a 100 is máshogy folyamatosabb. Vannak hibái még bőven, de ha van egy normális magánéleted, sztem 30 fölötti fejjel bőven jó a hétköznapi kikapcsolódáshoz. Aki persze gyengébb géppel rendelkezik nyomassa a QC-t. Én is alig cseréltem a gépben alkatrészt, mikor 2002-től 2011-ig Instaunlagged(56k modem
), VQ3, CPMA-ztam. Jó lesz ez lehet adni, egyre könnyebb betalálni az air rocketeket. Meg megpattintod rockettel, majd odaszúrod raillel mikor tehetetlenül sodródik a levegőben szerencsétlen
. Anarki viszont nekem egyre irritálóbb, tipikus versenyautós ferikék nyomkodják a space-t, meg a lövést egyszerre, miközben 100-al a homlokodnak akar ütközni mint egy légy. Persze ha Visorral van menni nem tud, nem hogy strafelni. -
Juzzie71
tag
válasz
Synthwave
üzenetére
Nagyon köszönöm a választ f4te! Az 1-es pontban leírt válaszod sok mindent megmagyaráz és tökéletesen átjön. Anno mi is így éreztük, amikor 1999-ben megérkezett a Q3! Itt egy csilivili új játék, amiben az rl olyan csiga lassú, hogy útólérem, ha kell... Meg az a gagyi Q2 fegyver is benne (rg)...
A fegyverváltás lassúságáról meg ne is beszéljünk.
Nem akarom elvenni senkinek a kedvét, de anno a magyar QW bajnokságban volt vagy 40 klán.
De! Szerintem most sem játszanak kevesebben (sőt), csak mindenki LOL-ozik vagy CS:GO-zik. És látok most olyan neveket (nemzetközi szinten), akik most az új játék miatt visszatérnek (pl.: híres Q2 bajnok: Makaveli).Még egy kérdés f4te!

Én a QL és a QC közötti eltéréseket nem látom akkora mértékűnek, mint anno nálunk a QW és a Q3 között. Most vegyük le ezt a bajnok és extra tulajdonság változtatást. Ha csak a játék mechanizmust vesszük alapul, akkor még lehet ez nagyon jó! Sok fiatalt lehetne elcsábítani egy jó weboldallal, ami a hazai Quake játékosokat fogja össze.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Juzzie71
üzenetére
1) X, de ha van egy kis eszük, hamar visszaintegrálódnak QL-be.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
2) Amire érdemes szót vesztegetni, az 1; Team Hungary (dash, s7ry, feeder, wood fő felállás - zoleet + kroyt nem igazán láttam official gémben az utóbbi időben). Rajtuk kívül még Etetoről és jómagamról tudok, aki értelmes teamben van. TDM-ről van szó.
3) QL-ben csak HoQ van tudtommal. Bízom benne, hogy lesz őszi szezon.
-
Juzzie71
tag
Kérdések már megint.
Előre is köszönöm a válaszokat.1. Sac. Kb. mennyi magyar játékos lehet, aki elkezd majd játszani a QC-vel? Máshogy kérdezem: hány aktív Quake Live játékos térhet át az új játékra?

2. Hány Quake Live magyar csapat (klán) van jelenleg?
3. Milyen bajnokságokban játszanak? Csak ESL van jelenleg?Üdv.
-
.LnB
titán
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Azért tox-ot kiütni akkor is rohadt nagy szó.
-
Juzzie71
tag
Azt nem gondoltam, hogy NOFEAR ilyen szinten játszik. Egy CS-sből sosem nézném ki...
Na jó, Morte (aka Musi), sem volt rossz a maga korában, de nem ilyen szinten.
Kíváncsi leszek, hogy a TDM és a Sacrifice mód mennyire fogja kiütni egymást. Régen is az volt a jó, hogy kell a duel és a tdm. A nem hivatalos game mode, ami elég jó volt anno az a 2on2. Így, hogy van két 4on4 játék mód, az egyik szerintem kifogja oltani a másikat. Az meg szerintem megint rossz út, hogy a duel pályák vannak kibővítve és ott kell játszani. Szívesen látnám viszont a Q1 dm3-at és a q3dm7-et. Van honnét meríteni - szerintem. -
edgR
őstag
Időközben NOFEAR kijutott a világbajnokságra (toxjq-t búcsúztatva
), így a legjobb 32 QC játékos között tudhatja magát és versenybe szállhat a dicsőség mellett a vaskos pénzdíjak egyikéért az 1M $ összdíjazású tornán!
Szívből gratulálok, példaértékű hozzáállású, alázatos játékos. Csak így tovább! -
GODx
tag
Raisy/Nofear, ex-CSGO semipro játékosunk toxjq kijutott egy elég laza 2-0 keretében a Quakeconra.

-
Juzzie71
tag
Egy kis bunny...

https://www.youtube.com/watch?v=DXWgOXZXgGY
-
Juzzie71
tag
válasz
olbaidhun
üzenetére
Szia! Megtörtént!
Azt elsőre észrevettem a játékban, hogy a fegyverekkel azért van gond. Hiányzik a gránátvető. Ez a három pukkancsot kilövök valami, nagyon gáz. Gondolom ez van helyette. A Quake 3-ban a plasma azért volt jó, mert "vakított". Ha nem is volt egy adott helyzetben jó fegyvered, azzal simán elvakítottad az ellenfelet és még azért tudott valamit sebezni is. Szerintem egy kezdő meggymag-köpködő mellé elég lenne egy szöglóvő (Nailgun) és egy shotgun. A fegyverváltás sebességét is lehetne gyorsítani. De nagyon pozitívum Anarki mozgása. Majd csinálok egy pár perces videót, hogy mire is gondolok...

Üdv.
-
olbaidhun
őstag
válasz
Juzzie71
üzenetére
Szia!
Van készülődés, egy új honlap, amibe sok tervet szeretnék (lehetőleg egyszerre) beültetni, többek között a quake témakörrel kapcsolatban. Ha komolyan gondoltad a nekirugaszkodást és volna kedved / tek írni a témához kapcsolódó, dedikált oldalra, várok egy bemutatkozó privit.

-
Juzzie71
tag
Igazából ez egy érdekes dolog. Gondolom a Q3-as fegyver balance-ot, most a hősökre is kivetítik. Én az előbb rájöttem egy nagyon pöpec dologra!!!
Anarki, mint hős QW fizikával rendelkezik...
Pedig Ranger-nek kéne, hiszen ő volt a Quake1-ben. Bár nem gyorsulhat a végtelenségig. Szóval a lényeg, hogy a Duel versenyeken is számít, hogy az ellenfél milyen hőst választ. Arra kell válaszolnom, plusz csapat meccsen (aka 4on4) a pálya viszontagságait figyelembe venni, hogy azon melyik hős tud valami pluszt hozzáadni a csapatjátékhoz. Igazából nem rossz terv, kíváncsi leszek. -
SP!T
addikt
Én nem is gondoltam, hogy QuakeCon előtt kiadnak egy ilyen peccset... Főleg, hogy a karakterek tulajdonságait is érintette (ugye Clutch). Tehát oké, hogy bugfix van, ez tök jó. De ez azért fura, hogy menet közben egy elég közkedvelt karaktert módosítanak.
Tehát aki eddig nagyon jó volt Cltuch-al és az az elsődleges karaktere, lehet elvérzik most. És nincs helye ott ahol van ebben a formában jelenleg. -
Juzzie71
tag
-
edgR
őstag
válasz
Juzzie71
üzenetére
1: valószínűleg lesz, vagy ha ez nem is, a sok csili-vili csicsa és skin miatt talán lesz majd egy "promod/cfg", ahol ez állítható/kikapcsolható lesz.
2: "custom game" alatt ha indítasz egy DM/TDM szervert saját beállításokkal úgy, hogy közben nem hívsz senkit a lobbyba, akkor csak te leszel egy dedikált szerveren.Tudtommal nincs ilyen honlap.
Kiöregedtek az arena shooterek (és így az azt játszók átlagéletkora is masszívan 30 körül van), emiatt a fiatalabb generációt célozzák ezzel a ládanyitogatással/hős vonallal. Növelni szeretnék a közösséget, így az alapjáték ingyenes lesz, hősöket lehet majd külön vásárolni ingame valutáért vagy valós pénzért.
-
Juzzie71
tag
Olbaidhun-nak meg csak annyit, hogy nagyon jó kis írást eszközölt össze a fórum elején, csak van pár dolog, amit véletlenül kihagyott.

Ha igazán Quake, akkor én még mindig a QuakeWorld-re szavazok. Már a Quake3 is melléfogás volt, csak hát "abban van a pénz" aka Victory...

Lehet, hogy majd én is nekirugaszkodok és írok egy kis szösszenetet, hogy miként is kezdődött itthon a Quake pályafutása.

-
Juzzie71
tag
Köszönöm a választ!
1. Ez gáz így. Ki a fenét érdekli, hogy a fegyver hogyan néz ki...
2. Ezt miként lehet elkövetni? Nincs valamilyen gyorstalpaló weboldal kezdőknek?Valami magyar QC honlap? Készül? Készen van?

A mai napon próbáltam ki a játékot. Elsőre még nem nagyon jön át, hogy mit akartak a fejlesztők. Szeretnék-e folytatásnak a játékot vagy beállnak a sorba és kreálnak valami teljesen újat.
-
Juzzie71
tag
Sziasztok!
Első hozzászólásként azonnal kérdeznék ha szabad!

1. El lehet tüntetni a képernyőről a fegyver képét, mint a régi Q játékokban?
2. Lehet olyat csinálni, hogy egyedül lehessek egy adott pályán (példa okán: gyakorlás)?Üdv. Mindenkinek!
-
R3laX
addikt
Hali!
Hogy lehet váltogatni a party/match/team chat módok közt? Csak egy keybind van...
-
.LnB
titán
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Hey szakáll!
Nofear (Raisy) 20.-án fog játszani legközelebb? Megnézném majd. És hol vannak a nagyobb nevek? Ők direkt invite-ot kapnak vagy mi a szösz?
ágrajzban nem látom őket: [link]Gondoltam te tudsz nekem választ adni.

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Anyám..
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Normális hangok, mert egy szánalom, hogy egy jump padot vagy egy teleportert nem hallasz közvetlenül mögötted, nemhogy lépészajokat. Ehhez még hozzájönnek az intruzív, totál fölösleges, de kikapcsolhatatlan ambiens hangok is.
Az orbitális memory leak megszüntetése. Mert szánalmas, hogy egy normális gépen úgy fut a játék, mint egy kenyérpirítón. Arena shooter szempontból értelmes frameratehez (amin már az engine sem érződik totál fosnak, i.e. ezesetben 200 fps alatt, ahogy jelenleg állunk) 300-400ezres gép kell és még úgy is célszerű újraindítani pár meccs után. Mount Everest-méretű munka van még az opimalizálással.
RAW mouse input implementálása. Mert a mostani Direct Input eléggé tré.
567 különböző és létfontosságú beállítás implementálása. Ezek közül csak az egyik a képernyőn villódzó ezernyi tökfölösleges szir-szar kikapcsolásának lehetősége. Vagy az m_yaw / m_pitch, vagy a zoomfov, vagy a... Igen-igen hosszú a lista.
Új netkód, hogy ne legyen köze ilyen undorító módon a frameratedhez és a feltöltésed se befolyásolja ennyire drasztikusan.
Ezekből következik a hit registration drasztikus javítása, a NULLÁT sebző direct rocketek szanálása.
Normális HUD-ok.
Értelmes demo player, auto demo + end game screenshot.
Server browser (ez állítólag jön), direkt IP-kontakt lehetősége.
Ladderek.
A Contacts bugok megszűntetése.
CTF
IGAZI TDM (proTDM ruleset), nem ez a gagyi team free for all.
Custom bindok implementálása.
Fegyverspecifikus beállítások implementálása.
Integrált voicecom.
Ha már brightskin nem, de valami valóban jól látható körvonalak az enemy modellek köré ingame (pl. mint ahogy az X-ray néz ki spec-ben, ha az ember nincs takarásban), hogy ne folyjon ki a szemem, ha látni akarom a velem közvetlenül szembe jövő enemyt.
Csak egy pár, így hirtelen.
-
atidzsiforc
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
rendes tutorialok/onboarding kezdoknek (LEGFONTOSABB, dolgoznak rajta)
replay/demo player (confirmed)
normalis matchmaking (confirmed)
ranked play (confirmed)
jatekmodok (varhato meg legalabb 1)
normalis chat rendszer/social framework
klan support (confirmed)
game settings (custom celkeresztek stb)
allithato hud (beszeltek errol is kerdezz-felelek sessionben)
DM17
-
edgR
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Mi az a rengeteg minden?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ma 5 fps-sel megcsaptam FFA a streamelő DraQut dm6-on. A tanulság, hogy van, amikor nem segít a framerate.
Kéne vagy 60-70ezret gépre költeni, hogy ez élvezhető legyen. : /
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
loosht
senior tag
Kezd nagyon bosszantó lenni, hogy az összes duelemet 3-0-ra elvesztem, olyan "jól" választ nekem ellenfelet a kereső. Ennek az Accept match-nek akkor lenne értelme, ha látnám, hogy milyen ellenfelet fogadok el. A kis 18-as szintemmel el se kezdenék egy 60-as ellen duelezni. TDM-ben is rendre olyan a csapatösszetétel, hogy az egyik csapat 50-60-as szintűekkel van tele, a másik (enyém) meg 5-15-ösökkel. Az elmúlt három napban nem volt egy árva győzelmem se, pedig azért ennyire nem érzem bénának magam.
-
frango13
aktív tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Kösz a tanácsokat! Közben rájöttem mi a gond forrása. Múltkor babráltam nVidia Inspectorban a beállításokat és úgy maradt. Töröltem a QC profilt és mostmár fa*za minden.

-
sto1911
veterán
windscribe vpn ingyen:
https://sharewareonsale.com/s/windscribe-vpn-giveaway-coupon-sale -
frango13
aktív tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Accel az .022. Többit nem állítgattam, mert ez az accel is érzésre más, mint liveban. De accel nélkül is ilyen. Igazából egész pontosan tudok így is lőni, de folyamat ott van az a rossz érzés, hogy valami nem az igazi. Fel is toltam kicsit a sensit, mert úgy egyre kevésbé zavaró. De lehet tényleg fps probléma lesz. Custom gameben egyedül talán nem annyira s*ar. Simábbnak érzem. Jump is sokkal egyszerűbb.
Azért az 5. patch óta sokat javult a játék. Már nincsenek azokat a brutál lagok, amik a gyenge feltöltésem(512kbit/sec) miatt voltak. LG-vel is ha lövöm az enemyt, akkor pattognak rendesen a számok.
-
frango13
aktív tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
90-130. Igazából ennyi volt régebben is, de akkor ezt nem tapasztaltam.
-
frango13
aktív tag
Ezt az egér késést ki lehet valahogy szedni? Olyan, mintha be lenne kapcsolva a vsync... A filter is 0-án van. 5-6. patchnél játszottam utoljára és akkor még nem volt ilyen.

-
olbaidhun
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Megcsinálom a dedikált Magyar fórumot, ha lesz benne segítségül néhány szakértő fórumtag.
Részleteket elküldöm priviben.
-
atidzsiforc
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Facebook csoportban es discordon gyulekezunk ezen kivul. Dedikalt magyar quake forum mar evek ota nincs, mert a kutya sem latogatta, miutan a quake live kozosseget atvittuk facebookra, meg az elott sem volt tul nagy forgalma.
Fun fact: a facebook kezdemenyezes attol az illetekestol szarmazik, akit ma byealex neven ismer a nep

-
olbaidhun
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Helyzet az, hogy kezdeti időben nagy lelkesedéssel kezdtem össze csípni az id és quake kapcsolódó anyagait (mint látod az 1-2-3 #hsz és összefoglaló). Azonban a qc eddigi eredményei és Magyar fórumozók olyan irányba viszik ezt a sztorit, ami miatt megfontolom a további "ütős" anyagok gyűjtését..
Igazából az is kérdés lenne, hogy ki és mit vár/t ettől a projekttől?! A topic gyakran átmegy köpködésbe. Tudom miről beszélnek, szoktam szaladni pár kört ha időm engedi, de egy beta-nál ez kimeríti az OFF kategóriát.
-
polerobot
csendes tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
köszönöm! sima értem és hogy tudunk ilyet ?

-
polerobot
csendes tag
Quakre milyen gépet javasoltok
kell a sok magos horror cpu kihasználja vagy nem?
Így elsőre
i3-7350K - most jó áron vannak max 40-50ig mennék el
ASUS PRIME B250M-A
-
-
SP!T
addikt
Tudja valaki, hogy a tegnapi duelek eredményeit hol lehet megtalálni?
-
frango13
aktív tag
Már egy ideje nem játszottam. Még mindig akkora a sávszél igénye a játéknak, mint volt?
-
atidzsiforc
őstag
-
atidzsiforc
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
en nem ffa-zok, de tdm-et talal atlag 2-3perc alatt, ha muszaj pubolni. sacrifice 3-4 perc. de inkabb pickupolok meg pcw, a tobbi nem nagyon erdekel.
death akadt ki ma discordon egy picit, 20percbe volt neki egy ffa-t talalni

duel ratyi jelenleg. nekem tetszik a format, de vmit varialhatnanak vele, hogy erdekesebb legyen.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Meg úgy egyáltalán minek próbálkozom játszani? Az accel a legkisebb probléma. Mondjuk 125 fps semi- / grand final-nál is rég asítoztam ennyit.
Gondoltam, na jó, akkor pusztuljunk egy-két FFA-t. Aztán TÍZ percig nem talált játékot. Ott untam meg -> quit gg no re.
Szánalom.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Na, ma megint elővettem, a második beta után először. Hogy minek, azt nem tudom.
Kis élménybeszámoló;Ott kezdődött, hogy ismét 4352 GB-os ápdétpeccsletőtés. Ami aztán 9x%-nál gyökkettő errorral elszáll. És csak nézek, hogy hova lett a szabad helyem. Amikor már másodjára sem sikerült feltelpíteni (sem pedig uninstallálni <3), mondom, igen? Anyád.
És kézzel elpusztít minden file from winchester.
Ja, hogy amikor leszed mindeféle vackot a játékhoz, a régi fileokat csak úgy otthagyja szemétnek és csodálkozom, hogy a QC könyvtáram 34GB. Kösz, jó kis gém. Programozó srácok is ott vannak, hogy még egy rendes uninstallert sem tudnak írni.Háromnegyed óra vergődés után sikerül életet lehelni bele és még ennyi beta után is olyan performance gondok vannak, hogy a hajam égnek áll. A szokásos lolvisibility / lolhangok (de tényleg, MI ez a sound engine, he?) mellett össze-vissza random akad a meccs elején, de utána is olyan a framerate a sok fölösleges retektől a képernyőn, hogy könnyezni tudnék. A mouse accel wtf meg ugy en bloc az input lag is derékséges. Ahogy a netkód is.
Szóval igen, a játék még mindig egy bálnatalicskányi híg fos, felütve egy kis epres szarral. ^^
Kell az az 1 millós QuakeCon, nagyon.

-
.LnB
titán
[link]
Cypher interjú -
oriic
HÁZIGAZDA
Ha valaki még nem hallotta volna esetleg: Steamen is megjelenik a Quake Champions.
-
R3laX
addikt
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Van még pár fajta, sztem még megnézek egy párat, mi lenne optimális csak multira.
-
R3laX
addikt
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Aha, megpróbálom
. -
R3laX
addikt
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Közben kidobta nekem az Avira, hogy 80%-át elhasználtam a forgalmi keretnek. Király, kereshetek mégis vmi mást, hátha találok vmi ingyenest :S .
-
R3laX
addikt
válasz
atidzsiforc
üzenetére
-
olbaidhun
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
1K+ Magyar qc fórum!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- BestBuy topik
- Óra topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Samsung kuponkunyeráló
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- iPad Pro 12.9" M1 256GB 2021 - touchpad keyboard, pencil 2 - full, garancia (116)
- Macbook Pro 14" M1 Pro - 2022 gyártás, 10 GPU, 14 CPU, 32 GB / 1 TERA - garancia (102)
- PS5 Slim 1 TB - Garanciás 2027.04.15
- Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb
- Asus 15.6,core i3 5005(4x2,0Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,,Win.11,Jó akku
- KERESEK Magyar GARIS VGA-t: 7900XTX NITRO+ / 7900GRE Pulse / 4070Ti SUPER 2x Ventus
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506I Gamer Notebook! R7 4800H / 1650Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- 267 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4666
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

), így a legjobb 32 QC játékos között tudhatja magát és versenybe szállhat a dicsőség mellett a vaskos pénzdíjak egyikéért az 1M $ összdíjazású tornán!

A sebesség különbségek még elmennének, de hogy az egyik CPM másik VQ3...

h ez a program vagy mi hogy müködik és mit old meg és mi a probléma pontosan?