Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
:::: Téma összefoglaló / lenyitható ::::
Új hozzászólás Aktív témák
-
s.bala31
őstag
Nem tudom hogy áprilisi tréfa-e de 3 perc után sem talált dm servert a kereső

-
5150
aktív tag
válasz
Synthwave
üzenetére
Akkor gondolom valami kapcsolós dolog lesz. Ha agent is 4/11 akkor méginkább nem értem, hogy tudott olyan furán pörögni-forogni qlben 400dpis wmoval. Az apexet nem próbáltam, de az a töltés nem a shader cachelés miatt lehet? Egy ideje a steam és az amd (talán a win10nek is van valami sajátja) is erőlteti. Egyelőre nem vágom hogy akarja mindkettő egyszerre ugyanazt csinálni. Ezzel együtt, valamit biztos tud a játék, ha ennyire rákattantak.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
AGENT is 4/11.
Majd küldöm őket Ribizlynek vagy Vanirnak egy renoválásra.
Amúgy Apexszel kapcsolatban: tegnap unalmamban feltelepítettem, hogy közelebbről megnézzem, mire gerjed x millió ember. Igazság szerint látok benne némi jövőt, hiszen az engine egyáltalán nem rossz (reszponzív, buttersmooth 144 fps), a játékmenet meg kellően komplex, de a komplexitás viszonylag egyszerűen van implementálva - különösen tetszik a sokrétű ping rendszer, illetve az, hogy elbaszott helyekre fel tudod magad vergődni (meg 50 km/h-val le tudsz szánkázni domboldalakon). Már csak circle strafe/strafe jump kéne bele - meg az első töltőképernyős bug szanálása. Esetleg némi weapon balance, de erről még korai nyilatkozni.
-
5150
aktív tag
Na kié ez a konfig 4/11-el? Úgy tűnik őt is megfertőzte a gpw és lecserélte a za13-at. De a 4/11 maradt sok év után is. Még jó, hogy már nem játszom, egyből (újra) próbálgatnám.
Természetesen már ő is apexel tolja.
-
Vigilante
őstag
Nah tegnap összefutottam egy hacker-rel, később kiderült, más is: [link]
DoCtOrEvIl2019... És mellette megy a trashtalk is persze. Az ilyen kezét szilánkosra törném egy falbontó kalapáccsal! De tényleg...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Ha ennyire jók, akkor most is ezeket a 2020as használod"
Sajna nem, mert voltam akkora barom, és eladtam. Azóta is visszasírom. Most csak a két javításra+upgrade-re váró Ninox Aurora, meg a Logi G Pro Wirelessem van. (Meg van még nálam egy kis felújításra szoruló Abyssus 3.5G - nem az enyém, de már évek óta itt rohad..)
Múltkor láttam fóliás MX300-at bayen. 60 000-é. (Ami nem jelentett volna problémát, ha 4-5 kilókat keresnék havonta. Vettem is volna megfele.)
QC: Quality Check
A metaforád kicsit sántít, mert Zenthe Ferencet nem a Ladából, hanem egy Le Mans-spec Porsche 959-ből ültetnéd kiherélt, 6 hengeres F1-be. És visszavágyna a 959-be.

Az utolsó bekezdés: na, én ilyet még nem láttam.

-
5150
aktív tag
válasz
Synthwave
üzenetére
"Érzésre a legjobb szenzor szerintem a mai napig az Avago ADNS-A2020 (MX300 / MX500)" Ha ennyire jók, akkor most is ezeket a 2020as használod 125hz-en XP-vel 800dpin? Szerintem nem, de ha tévednék bocs. Viszont ha nem tévedtem, akkor maximum egy retro géphez mehetnek nosztalgiázni, vagy dobozba szekrénybe emléknek.
"Amik klasszisokkal gyengébb QC-n esnek át a forgalomba kerülés előtt" Ezzel akár még egyet is érthetnék, ha bármilyen fogalmam volna mi az a "QC". Leszámitva a quakecont és quakechampionst, amik nem tűnnek logikusnak ebben az összefüggésben. Még a "quality check" jutott eszembe, az lenne

"Avago ADNS-S3668" Az bizony nekem is tetszett! Most is tetszene... és még támogatott is razer oldalról ha jól tudom.
"talán még az MS 1.1 és 3.0" Jóféle volt. Eléggé "nativ" érzetet nyújtottak, legalábbis nekem. 2k monitorokkal még talán elmegy (mármint napi desktopos használatra) 4k-ra már halál, játékzoz win10 valamelyik update óta gyakorlatilag használhatatlan. Kivéve ha tudsz pár trükköt, aminek viszont ára van (bármely más egeret lelő plug/unplugot követően, néha még az ms-t is) vagy ha fatal1ty lapod van spec usb porttal. Egy mercury vagy hero manapság már könnyedén lövi. Tudom mert van itt fél szatyornyi belőlük, meg néhány 203 is használatban. A wmo forma és súly viszont mai napig odaver. Remélem ms azt is upgradeli, mint az ime3at.
"Aki ezekkel klasszist lő, nem fog "klasszisabbat" lőni egy modern csúcsszenzorral" Ezt aláirom, de hogy jött ide?
Olyan evidens, mintha azt mondtad volna, ha taxis taki bácsit átültetnék a szomszédokból egy F1es muslicavadászba, akkor nagy valószinűséggel első nekifutásra hidegen csapódna a felvezető autó farába 
Láttam már (igaz nagyon ritkán) olyan embereket, akiknek semennyi nevük nincs gémer porondon, de akár éves kihagyás után, pár perc bemelegitést követően agyműtétet hajtottak végre bárkin, akivel szembekerültek (nem lowtier noobokról beszélek) néha egészen röhejes egerekkel (Épphogy nem tescos... irigykedtem is. Nekem soha nem volt és nem is lesz ilyen érzékem, skillem) Jó részük mondjuk cs-s volt.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Közben lassan gombokért lehet kapni klasszisokkal jobb belsővel szerelteket ma már akár a sarkon."
Amik klasszisokkal gyengébb QC-n esnek át a forgalomba kerülés előtt.
Érzésre a legjobb szenzor szerintem a mai napig az Avago ADNS-A2020 (MX300 / MX500), illetve az Avago ADNS-S3668 (Razer 3G). Talán még az MS 1.1 és 3.0-kba szerelt STMicroelectronics OS MLT04 is megér egy széljegyzetet, bár ott van egy 1,5 m/s-os határ.
Pedig megfordult már egy s más a kezeim között (csak tartósan 18 (nem dzsunka!) gaming-grade egerem volt saját használatra, azokról nem is beszélve, amik csak tesztek erejéig voltak nálam - ez utóbbiakból például most is van nálam rögtön három).
Aki ezekkel klasszist lő, nem fog "klasszisabbat" lőni egy modern csúcsszenzorral. Személyes tapasztalat.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Vigilante
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Jah igen, azt tudom, hogy arra értetted, én csak az enyémet hoztam fel példának. 23500-tól van a boltokban.
De maga a TT nem a bazári minőségéről ismert nem? 
Nekem pl az 1-2 igen drága házairól ismeretes ez a márka.
Illetve ezeket a 730-as tápjait használom bányába is.
-
5150
aktív tag
válasz
Synthwave
üzenetére
Eddig hányat találtál? Amiket leirtál azt eddig is tudtam, le is irtam följebb
"csak nem minden sarki zöldségesnél" Ez a mondat azt sugallja, hogy ugyan nem lehet akárhol, de némi szorgalommal, utánajárással lehet. Kb. 2 naponta nézem. Ebay: semmi. Ali: semmi. Amazon: semmi. Külföldi, német svéd, dán, uk aprók: semmi. Magyar aprók: semmi. Ha néha véletlen, félévente fel is bukkan egyik-másik, leharcolt, szétkoptatott, némelyik többszörösen szétszedett-összerakott és/vagy nem működő példányok. Ha véletlenül működnek akkor meg túlárazottak. Lehet, hogy én kezelem a "van" fogalmat rosszul, de nekem az a tapasztalatom a vannal lapcsolatban, hogy igy vagy úgy, de érzékelem a létezését valaminek. Ha ez nincs meg, akkor nem tudok mit kezdeni a dologgal. Egy pontig utána megyek, de ha már azt látom, hogy aránytalan a befektetett energia és idő a várható (nem létező) eredménnyel szemben, akkor dobom a témát. Ettől még lehet hogy valakinek, valahol VAN a világ másik felén, amiről én nem tudhatok, de nekem meg nem lesz. Ezek 10+ éves razer egerek. Nem stradivari hangszerek, hogy riasszam miattuk az interpolt
Közben lassan gombokért lehet kapni klasszisokkal jobb belsővel szerelteket ma már akár a sarkon. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Lehet találni ilyeneket, csak nem minden sarki zöldségesnél.
Az egér számomra is használati tárgy, ahogy a felhasználók 99,9%-nak szintúgy. Igazából ez egy olyan folyamat, hogy alkalmanként körbenézel neten, aprón, amazonon, eBayen, és ha éppen felbukkan valami, akkor megveszed.
A Razer Synapse = AIDS, még szerencse, hogy az általam felsoroltakhoz létezik legacy driver is.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Vigilante
üzenetére
Az 530-asról beszéltem. A 730-as csak Bronz, nem néma, és továbbra is Thermaltake. : > A másik dolog meg, hogy az XFX eladása után plusz 12 ezerért effektíve annyit kapnék, hogy moduláris tápom van.
Esetleg még olyan (moduláris) ventis jöhetne szóba, ami ~300-350 wattos terhelésig 0 dB-es passzív üzemet tud.
-
5150
aktív tag
válasz
Synthwave
üzenetére
Ha valami 6-8-10-12 évek óta nincs kereskedelmi forgalomban, nem érhető el és nem szerezhető be se magyarországról, se külföldi forrásból, nemhogy új állapotban, de még a használtpiacról is "random vadászat" felkutatni, az számomra nemvan. Nekem az egér mindennapi használati tárgy. Nem műtárgy, vagy gyűjtői "vágyálom" aminek a beszerzésére, ha újat, vagy újszerű állapotút akarok, talán éveket kell áldozni és akkor is horror árban van. Főleg most, hogy jobbnál jobb egerek és szenzorok futnak föl egyik a másik után, némelyik egészen kedvező áron. Egyébként az új razereket pár éve nem követtem. Az alján kapcsolgatós abyssus nagyon tetszett, de a mai abyssusokból kivették a ficsört, a razer vonalat pedig a DA13 körül engedtem el, mert kezdték a baromságaikat erőltetni. Például azt a szoftveres cécót. Nem tudom mára már megoldották e, de legutóbb, mikor néztem, még az volt, hogy a szoftver feltelepitéséig maximum dpin pörgött az egér. Akkor is, ha előtte másik gépen be lett állitva. Merthogy "felhőbe" mentett az egér saját memóriája helyett. A másik amitől kiütést kaptam, mikor egyszerre 2 razer egér lett a gépre dugva és mindkettő eldobta magát újrainditásig. Azt hittem nálam van valami, de mondták, hogy ez a "normál üzemmód". Képzeld el ezt meccs közben... Mindeközben ezeket leszámitva én személy szerint baromi elégedett voltam a razerekkel. Lehet, hogy placebó hatás és csak képzelegtem, de valamiért "finomabban" tudtam velük célozni ha arra volt szükség. Kicsit valahogy "softosabb" volt. Nem tudom mi lehet rá a jó szó.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Vigilante
üzenetére
Csak 38 A +12 volton. A modularitástól eltekintve inkább visszalépés lenne (a múltbéli tapasztalatok okán a Thermaltake cuccok meg amúgy is tiltólistán vannak nálam).
Ha már új táp, akkor tényleg kiküszöbölném teljesen a zajt. Ez párosítva a modularitás, a full minőségi belső és a 40-45 A @ +12 V igényével sajna igencsak egy irányba tereli a dolgokat..
-
Vigilante
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Van az vagy -120 watt fogyasztási különbség is.
Nekem spec egy Thermaltake Smart SE 730W Bronze -om van, és bőven kussba van még egy 500 wattos fogyasztású gép mellett is. Nem túlzás az a drága táp?
Esetleg neked akkor még egy Thermaltake Smart SE 530W Gold se lehetne rossz választás. Van muszáj a fanless kivitel? 
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Á, ez az esetek túlnyomó többségében random vadászat, és még úgy is egyértelműen a 2nd hand piac felé billen a mérleg nyelve. Fóliásan ezek überritkák, és ha felbukkan egy-egy, akkor annak ára is van.
Viszont ha talál valamit az ember, érdemes lecsapni rá, mert egy kis esetleges felújítás (kívül-belül kivakarod, esetleg új mikrokapcsolók, talpak, paracord) után $$$ van az egérpadon.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Vigilante
üzenetére
Köszke. Egen, nagyon halk a kis Nitro+. Netezés (százas nagyságrendű fülekkel, két böngészővel), YT alatt passzívban megy, 50 °C-os GPU-val. Még FF XV Bench alatt is csak kb. 35-40 %-on pörögtek a ventik.
Gyakorlatilag már csak a tápom hangos (procihűtő esetében, ha nem játszom, egyesével meg lehet különböztetni a lapátokat forgás közben - 10-ért szó szerint ajándék volt, főleg úgy, hogy a kontaktfelületet takaró gyári matricát én vettem le róla), de az még marad egy ideig. Az a baj, hogy az a tápupgrade, amit igazán szívesen meglépnék, a mostani eladása után még plusz ~50 ezerbe fájna (Enermax Digifanless 550 W Platinum...).
Az RX kb. 5-10%-kal gyorsabb, mint a 290X Tri-X, meg vagy 100 wattal kevesebbet vesz fel terhelésen (meg guszta az a LED-es Sapphire logó). Ha csak a VGA-kra vetítjük le az újítás folyamatát, akkor 6 pénzbe volt a dobozos 290X Tri-X 4GB ----> dobozos RX 580 Nitro+ 4GB csere, és az RX-re még bő 1,5 év gari is van, szóval nem volt rossz biznisz szerintem.
-------------------------------------------------
(#3562) R3laX: Azért az előző sem volt olyan nagyon sokkal rosszabb, de az kétségtelen, hogy ez egy jóval modernebb implementációja a hasonló teljesítménynek, aminek bizonyos alkalmazásokban kétségtelenül meglesz az előnye.

-
R3laX
addikt
válasz
Synthwave
üzenetére
Na, egi! Jó szett, ideje volt
.+: Én a razer-től mindig óckodtam, olyan nyakkendős újmódi. Nálam MX510 volt anno, aztán egy 1-1.5 évig G203, majd görcsölt az amúgy nem túl nagy kezem a fogásától. Most egy EC2-A-t koptatok, sok garival 12-ért beszereztem még decemberben. Végre megint egy egér, ami teljesen kézre áll. Teljesen jó palm és claw fogásra is.
-
5150
aktív tag
Az mx500 pont az egyik legtartósabb egér
De lehet, hogy a legtartósabb. Aztán később lejjebb adták a minőséget. Vesd össze az mx500adat a g400s-el például. Vagy az mx300-at a g100s-el. Újabban viszont, mintha kezdenének visszatérni, ha nem is a régi elpusztithatatlan, de legalább közelitő minőséghez (azt azért nem akarják, hogy újabb 10 évig ellegyél az egerükkel) -
5150
aktív tag
Nem veszek össze olyan emberrel, aki összekever egy fórumot a privát szférájával, képtelen értelmezni 2 egyszerű mondatot, és humorérzékének teljes hiányát azzal próbálja túlkompenzálni, hogy kötekszik, ha segiteni próbálok egy másik embernek. Az ilyeneket messze elkerülöm.
A mikrokapcsoló gond nem razer sajátosság. Az első DA-mban még mindig az eredeti kapcsolók vannak és hibátlanul működnek annak ellenére, hogy kinaiak. Az olcsósitás jegyében viszont sok éve már eléggé random, hogy mikor hal be egyik másik kapcsoló, esetleg az összes, vagy egyik sem. Márkától és ártól függetlenül nagyon jellemző. Ugyanez igaz az egér burkolatokra, alkalmazott műanyag alkatrészekre. Viszont ezen a téren a logitech ráerősitett az újabb egereivel, emiatt nagyot nőtt a szememben, pedig sosem volt a szivem csücske.
-
edgR
őstag
Ezen ne vesszetek össze, rossz hozzászólásra ment a válaszom

De a lényeget - úgy érzem - sikerült átadnom. Jópár év eltelt azóta, mióta gondom volt velük, ez tény, azóta nem ismerem a máskát és főleg a tartósságát, de a tapasztalataimból kiindulva valószínűleg messzire elkerülöm ezentúl is.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ez nem igaz. Számos király egere van a Razernek, amik tartósak is.
Razer Krait (2007)
Razer Diamondback / Razer Diamondback Plasma
Razer Diamondback 3G
Razer Salmosa / Razer Salmosa Pro-gaming Edition <333
Razer Abyssus 3G
Razer Abyssus 3.5G / Razer Abyssus 3.5G Mirror
Razer DeathAdder 3G
Razer DeathAdder 3.5G / Razer DeathAdder 3.5G Black Edition
Razer Boomslang CE 2007-------------------------------------------------------
(#3553) edgR: Azt hiszed, ez csak Razer betegség? Szinte minden kurrens egeret érint a dolog. Csak hogy a legfrissebb személyes példával traktáljalak: a 40akárhányezres Logi G Pro Wirelessem bal klikkje 7 hónap (!) után elkezdett szórakozni, majd biztosan cserélni kell. Lehet, hogy nem kicsit lennék ideges, ha az akvirálás idején fizettem is volna a patkányért.
tl;dr: A mikrokapcsolók halála nagyon is gyakori, mindenféle gyártó mindenféle modelljein. Már nem olyan a quality, mint 10/10+ évvel ezelőtt; nem jönnek új MX300/MX500-ak, MS Intellimouse-ok vagy Diamondbackek.
Elkeseredésre azonban nincs ok, hiszen a japán Omron D2F-01F kapcsolók darabára kb. 250 forint, és ilyen minőséggel úgysem érkeznek factory egerek (bár a ROG Gladius II hot swapos mikrokapcsoló socketjéhez jár kettő darab ilyen pluszba - meg is lepődtem rajta).
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Megint vót egy kis vasfrissítés:
GIGABYTE GA-B75M-D2V ---> MSI B350 Tomahawk Arctic
Intel Core i7-3770 ---> AMD Ryzen 5 2600
Xigmatek Loki II ---> Scythe Mugen 5 PCGH Edition (10(!) pénzért találtam aprón, vatta újan <3)
2 x 8 GB Corsair XMS3 DDR3-1600 CL9 ---> 2 x 8 GB G.Skill Aegis DDR4-3000 CL16
Sapphire Radeon R9 290X Tri-X 4 GB ---> Sapphire Radeon RX 580 Nitro+ 4 GB5 év után ismét AMD, de a Zen+ nem fog kullogni.
Ideje más játékokat buttersmooth fullba nyomni.

-
sto1911
veterán
Aki nem tudott aludni az egérdilemmám miatt, az most már megnyugodhat, vettem egy DA Elitet.

-
5150
aktív tag
Av3k-el mi van? QC-zik? Én még nem láttam. Volt versenyeken?
-
D4v3
őstag
Na ja, én sem hiszem, hogy 1 év múlva nagyon pörögne már a játék. Igazából azon múlik most kb minden, hogy akarnak-e a comp scene-be pénzt lapátolni vagy marad évi egy versenyen nyáron Quakecon-on 25k$-ért és annyi. Március vége van és semmi info arról, hogy lenne idén bárhol is LAN...
-
D4v3
őstag
Kis patch utáni fps analízis: [link] Még egy év és jó lesz ez
-
D4v3
őstag
Nem is kell (és lehet persze) raphának lenni. De sok munkával, kitartással, ha adottak a feltételek (nyilván nem leszel bajnok futó, ha egy lábbal születtél), akkor bármiben elérhető a nagy siker.
Ez nagyon messze van az optimista álomvilágtól. Kicsit azt érzem, hogy van némi személyes rossz tapasztalat Synthwave válaszaiban, ami miatt születnek ezeket írja. Na de ez már nagyon off. -
Vigilante
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Az igazság valahol a kettőtök álláspontja között lesz.
Igaz a japán animékben spec, sok helyen boncolgatják ezt a témát. (Hard Work Vs. Talent)
Én is úgy látom, hogy van egy szint ami fölé már abnormálisan sok gyakorlással lehet eljutni, de a kemény munka meghozza gyümölcsét. Én is spec olyan embereket utasítok már magam mögé, akik, ha anno feljöttek instázni már borítékolhattam a max 2. helyet.
Ami még spec eléggé kardinális pontja a sikerességnek: Mennyire tudsz nyugodt, hidegvérű lenni. (Tudom magamról, hogy ha már egy kicsit felbaszom magam, akkor az már mellélövés lesz.) A profi esportolók zöme, nem is csoda, hogy full poker face-el le tud nyomni egy versenyt.
Valszeg ezért IS vannak ott, ahol. 
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
frango13
üzenetére
"Mi akadája lenne annak, hogy Te vagy Én pl. megnyerjük a QuakeCon duel döntőt?"
A legnagyobb, hogy nem játszom a játékot. A második, hogy nem törekszem rá. Van még ezeken kívül néhány nagyon is jól definiált ok, de hogy részedről mi, azt neked kell tudni.
"Vagy megmérjük, hogy kinek milyen gyors a NEURÁLIS HÁLÓJA és akinek lassabb az bele se kezdjen, mert minek?"
Hát, ha komoly szándékai vannak a játékkal, akkor csak időpocsékolás. Rábízom a dolgot az adott delikvensre, hogy miként osztja be a szabadidejét.
Én elhiszem, hogy nem tetszett, amit írtam, de nem is az volt a célja, hogy tetsszen.
-
sto1911
veterán
Rajottem mi volt az oka annak, hogy nem ment fentebb az FPS. Meg jo regen lekorlatoztam command line-bol, el is felejtettem, azt meg foleg, hogy a Steam tobb uninstall utan is megtartja a beallitasat...
-
5150
aktív tag
Ez meg miféle billentyűzet kezelés?
-
frango13
aktív tag
válasz
Synthwave
üzenetére
Most mindegy hogy kik, ezer másikat is mondhattam volna. A lényeg, hogy nem a tehetségükkel, hanem a rengeteg munkával, áldozattal érték el azt amit.
Ki van hegyezve az élsport, de attól még mindig távol vagyunk, hogy a genetika ennyit számítson. Bőven távol. Főleg az esportban.
Meg én nem a motivációról beszéltem eddig se. Nem tudom ez hogy jött ide...(De ha már szóba jött pl. megfelelő motiváció nélkül sincs siker. Az is egy durva történet, hogy ha valaki megnyert már mindent 20* mi motiválja még mindig?)
Mi akadája lenne annak, hogy Te vagy Én pl. megnyerjük a QuakeCon duel döntőt? Semmi. Vagy megmérjük, hogy kinek milyen gyors a NEURÁLIS HÁLÓJA és akinek lassabb az bele se kezdjen, mert minek? -
s.bala31
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
"Hányszor lehet ebben a játékban azt érezni, hogy ezt meg azt a fragot most valaki qrvára nem érdemelte meg?" Én QL-ben is sokszor éreztem ezt

Ami QC-ban igazán felb*sz az a speckó képességek, lövöm a tagot mint állat rányom valamire és felöklel, eltűnik stb pedig egyébként már esélytelen volt számára a szituáció. Most kezdem én is használni ezeket mert rákényszerülök. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
frango13
üzenetére
Fogalmam sincs, kik ezek a csávók, akiket említesz. Soha nem nézek semmilyen sportközvetítést (nemhogy a focit, de még a sört is rühellem
), mert kb. annyira érdekel, mint hódot a bionikus nanotechnológia.
Ha valamilyen sportért nagyon rajongok, akkor azt űzöm is, nem csak a képernyőn bámulom."Sima játékkal töredékét lehet fejlődni, mint a szinsztematikus edzéssel."
Van olyan, aki számára ez nem teljesen magától értetődő?
Practice-olhatsz akármennyit, ha egyszerűen a NEURÁLIS HÁLÓD lassú. Ezt tessék már megérteni. Én is néztem ilyen motivációs videókat, de mint oly sokszor, az elmélet nem fedi teljesen a gyakorlatot, csak egy rózsaszín felhő, amivel a csalódottak (vagy a valóság talajától elszakadt örök optimisták) vígasztalhatják magukat.
Félre ne érts, csak úgy lehetsz valamiben sikeres, ha módszeresen és rendszeresen odateszed magad és AKAROD is, és ha tényleg nagyon akarja, a legtöbb ember sok dologra lenne képes - de a "bárki képes bármire" csak egy üres, mindenféle kontextustól mentes frázis.
------------------------------------------------
(#3521) s.bala31: Ezt írtam én is. Az ostobább, random faktorral telített játék jobban fekszik nekik. A körökre osztott formátum, a baromira különböző stackek és a még inkább aim hevy "meta" pont elég lehet, hogy a QL-ben meccsbe kerülő hibákból egy-két jól irányzott lövéssel kilábaljanak. Hányszor lehet ebben a játékban azt érezni, hogy ezt meg azt a fragot most valaki qrvára nem érdemelte meg?
Ettől függetlenül még mindig Rapha a top.
-
frango13
aktív tag
válasz
Synthwave
üzenetére
De akkor is lehetsz a legjobb óriási tehetség nélkül. Mondom Tom Brady nagyon jó példa erre. Talán nem is draftolták, vagy lehet csak naaagyon hátul. Nem volt nagy tehetség. Viszont irdatlan mennyiségű megfelelő munkát tett bele, olyat ami a győzelemhez kell. Ott az eredménye. Konkrétan legenda az ember. Persze ott van Payton Manning is, akinek születési előjoga volt nfl top irányítónak lenni. Annyi a lényeg, hogy bizony el lehet érni azt a szintet.
Sima játékkal töredékét lehet fejlődni, mint a szinsztematikus edzéssel. Jumpokat ki csinálja meg elsőre? A marha nagy tehetség megcsinálja? Nem. Jump mapon se fog végigpattogni az tuti. Rengeteget kell gyakorolni. A legöbb dolgot az ember magától nem is tudja. Azt se tudja, hogy azt kéne gyakorolni és hogyan. Kíváncsi lennék a vállal támasztást hányan ismerik egyáltalán. Szerintem nem sokan. Nemhogy gyakorolják...Én se tudnék róla, ha nem hallom mástól. Csak egy példa, de rengeteg ilyen apró dolog van, ami az embernek magától eszébe sem jut.
Sose volt nagy kedvencem Fatal1ty, de ő ugye 3 szóban jól összefoglalta, hogy mi kell ahhoz a szinthez: Practice, practice, practice.
-
s.bala31
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
"QC-ben itt-ott feltűntek eddig ismeretlen nevek/régebbi kvékerek, akiknek korábban nem sok(/semmi) tournament pedigréjük volt? Párszáz óra alatt behozták a lemaradást? Nem. A szétbutított, még inkább aim heavy és random faktorral jóóól feltöltött QC meta kellett hozzá, hogy jobban érvényelsülni tudjanak - mindössze ennyiről van szó." Szerintem szimplán van akinek a QC sokkal jobban fekszik másnak meg kevésbé, függetlenül attól hogy pl QL-ben milyen szinten volt.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
frango13
üzenetére
Pontosan. Ezt mondom én is. Hogy megfelelő tréninggel szinte mindenki (a "szinte" szó azt sugallja, hogy NEM mindenki, csak a legtöbben) eljuthat egy egész korrekt szintre, mert a legtöbb dolog, amit leírtál, valóban fejleszthető. Egészen addig, amíg el nem érjük az adott indivídum születéskor kódolt határait. Mert az emberek nem csak társadalmi státusz, de fizikai, illetve szellemi (és érzelmi) kapacitás tekintetében sem egyenlőként jönnek a világra - maximum a mesékben.
"Ez az élsportolók legnagyobb ismérve, hogy elfogadják, hogy megrekednek egy szinten, mert ennyire képesek. Még véletlenül sem törekednek állandóan jobbnak lenni."
Az élsportolók egyáltalán nem Average Joek, és irgalmatlan mennyiségű (és minőségű!) munka van abban, amit csinálnak. Egy igen-igen apró töredéket jelentenek az adott sport űzőinek halmazában.
De amúgy nem értem ezt a mondatot. Nekem szól? (Én keresnék kifogásokat? Csak mert nagyon nem. A Kvéjkhez szükséges, "gyárilag kódolt" dolgokkal kapcsolatban nincs problémám. Romokban lévő izületekkel van olyan combat skill, amilyen.
Így a fél éves pihi után lehet, megint kéne rendszeresebben játszogatni, csak idő (és ebből kifolyólag) kedv már kevesebb van. Bár lehet, hogy hamarosan a QL megint reneszánszát fogja élni, szóval..
)"Itt csak azt a kérdést kell feltenni, hogy mit csináltak rosszul? Mert akkor valamit rosszul csináltak."
Mit csináltak rosszul?
Nyilván a tréninggel sem volt minden rendben, de szimplán fakezűek és az agyuk sem képes átállni a szükséges metára. Vagy lehet, hogy tudják, mit kéne tenni (a sokezer, játék előtt eltöltött óra során csak ragadt rájuk némi tapasztalat), csak erre motorikusan képtelenek menet közben - ilyennel is találkoztam már. Ezek fizikai (és/vagy szellemi) korlátok. Ismerek én is olyat (személyesen), aki gyakorolhat AKÁRMENNYIT, soha nem fog egy (nem túl magas) szintnél tovább jutni.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
RAISY kb. 5 éves korában kezdett Kvékezni. Csak a QC-ben van neki 800 óra (egy accounton, aztán ki tudja, van-e neki alt, és ha igen, akkor hány).
Vengeur is ezer meg egy éve játszik."Nem méretette meg magát tudtommal."
Persze, hogy nem. Ennek is oka volt, nagyon is prózai. A JÁTÉK (valódi Quake) nem volt erre megfelelő. Nem érezte azt, hogy jó eséllyel szállhat be a versenybe (dueleztem vele QL-ben, szimpla, hétköznapi 2000 elo guy volt, gusztustalan +back stílussal).
Vagy szerinted miért volt az, hogy QC-ben itt-ott feltűntek eddig ismeretlen nevek/régebbi kvékerek, akiknek korábban nem sok(/semmi) tournament pedigréjük volt? Párszáz óra alatt behozták a lemaradást? Nem. A szétbutított, még inkább aim heavy és random faktorral jóóól feltöltött QC meta kellett hozzá, hogy jobban érvényelsülni tudjanak - mindössze ennyiről van szó.
Szép lenne amúgy, ha a világ úgy működne, hogy a befektetett munka mindig megtérül. Én is díjaznám, de a mindennapi realitás talaján maradva szerintem nyugodtan kijelenthető, hogy life is not fair. Not one bit.
-
frango13
aktív tag
Na csak mentem 1-1 kört tdm-ben meg botok ellen. A hatalmas performance updatek meg javítások ellenére, ugyan úgy beesik az fps 70-re is bizonyos mapokon. Pedig még rondább lett a graf. Látom most már kevesebb a szerver régió is. Frankó kis 46-50-es a pingem az EU-hoz. Ugyan úgy unhit, mint eddig. Rengeteg az eltűnő lövés és még a karakter mögé is kell lőni mozgás közben...

-
frango13
aktív tag
válasz
Synthwave
üzenetére
De akkor miért lehetséges az, hogy nem állandóan az isten áldotta tehetségek nyernek különböző sportokban? Érzékek. Reflexeket lehet fejleszteni.Koncentrációs képességet lehet fejleszteni. Periférikus látást is. Szem-kéz koordinációt is. Tanulási készséget is. stbstbstb...
"...nem lett volna számos olyan player, akik órák ezreit és ezreit ölték bele a játékba és a fejlődésük mégis teljesen megrekedt egy igen alacsony szinten. Alapjaiban az ember 2000 órával a szintfelmérő után sem volt effektíve előrébb - hány ilyen van.. " - Itt csak azt a kérdést kell feltenni, hogy mit csináltak rosszul? Mert akkor valamit rosszul csináltak.
Mondjuk ja... Ez az élsportolók legnagyobb ismérve, hogy elfogadják, hogy megrekednek egy szinten, mert ennyire képesek. Még véletlenül sem törekednek állandóan jobbnak lenni.
-
5150
aktív tag
Azért raisy nem most kezdte a quaket
-
D4v3
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Vengeurt nem tudom, de Raisy tudtommal nem volt sose kvék pró QC előtt, az hogy 1000 órát esetleg ellövöldözött online, versengés nélkül miért jelentené azt, hogy régebben már bekövetkezett volna? Nem méretette meg magát tudtommal (CSGO-zott inkább).
Jött a QC, vele egy valag pénz (ami már nincs, lul iD) és olyan előnyt tudott behozni rohadt sok játékkal (és amúgy nem is ez a szám a lényeg) és a MEGFELELŐ hozzállással, különösképpen pedig a félretett és lecsillapított egoval, hogy 1-1.5 év alatt le tudott ülni egy rapha ellen lan döntőben és megverni. Ez a szint már nagyon nem a "clutch OP lol" témaköre, amit egy időben mondtak róla, hanem egy nagyon nagy emberi teljesítmény.
És nem kell hogy top1 legyél a világon valamiben, hogy elmondhasd sikeres vagy és hogy megérte a vér és verejték, amit te beletettél. A munka mindig meghozza a gyümölcsét, ha az ember odateszi magát és végigcsinálja. Az más kérdés, hogy 99%-nak fogalma nincs mi az, hogy beletett, hatékony munka, kicsit próbálkozik, aztán széttárja a kezét, hogy hát ez nem megy, az X-nek meg amúgy iskönnyebb, mert blabla...meg a kedvencem: más szerencsés. Na persze. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
frango13
üzenetére
"Olyan nincs, hogy valakinek mindenben jobb érzéke van a másiknál."
Hogyne lenne. Csak egyetlen sarkalatos példával élve; ha ez igaz volna, nem lett volna számos olyan player, akik órák ezreit és ezreit ölték bele a játékba és a fejlődésük mégis teljesen megrekedt egy igen alacsony szinten. Alapjaiban az ember 2000 órával a szintfelmérő után sem volt effektíve előrébb - hány ilyen van.. Lehet ezt másra fogni, de javarészt az van benne, hogy a "hardver" kevés - pontosabban nem az áhított célra való.
Megfelelő tréninggel szinte mindenki eljuthat egy decens szintre, de onnantól kezdve már az adottságokon múlik.
Mármint jó dolog az optimizmus, csak van egy pont, ahonnan racionalitását veszti teljesen. Inkább az olyasféle dolgokkal nyugatatja magát az ember, hogy a befektetett erőfeszítésnek előbb vagy utóbb, de mindig megvan a gyümölcse. Ez úgy nem igaz a(z e)Sportra, mint ahogy az élet egyéb dolgaira sem.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ha annyira hiteles lenne, akkor Quake Live-ban is bekövetkezett volna már (tekintve hogy azt is ősidők óta játszotta mindkettő, meg előtte a Q3-at is), nem kellett volna hozzá egy alapjaiban broken game, ami annak ellenére, hogy fos vele lőni (az elődökhöz képest mindenképpen), még inkább aim heavy lett, és a véletlen szerepe is így felértékelődött benne.
-
D4v3
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Nyilván igaza van mindkettőnknek. De pont hogy a tehetséges emberek hajlamosak hátradőlni, beleszarni egy idő után az amúgy őrül nagy lehetőségükbe és hullanak el szép sorban. Ezer meg egy példát lehetne hozni ilyen elveszett tehetségekre. Bármi is legyen a terep, a hosszútáv és a folyamatos gyakorlás/tanulás/fejlődés lesz, ami az igazán nagy eredményeket hozza. Ez pedig hiányozni fog azoknál, akik megkapnak majd mindent az ölükbe, a legkisebb kudarcnál is simán más felé fordulnak és oda a tehetség.
Biztos quakeben is van erre sok példa, de annyira nem ismerem a régi érát, hogy tudjam ki mekkora tehetség és ki mennyire szorgalmas. De azért egy vengeur vagy raisy quake-s menetelése a nagy öreg tehetségek ellen talán hiteles. -
frango13
aktív tag
"Vannak őstehetségek, akikhez képest életünk végéig gyakorolhatnánk, akkor is csak középszintig juthatunk, rosszabb napjaikon." - Dehogy is. Ilyenekkel csak nyugtatja magát az ember. Ez is olyan, mint mikor azt mondják, hogy mindig lesz nálad jobb...Hány olyan sportoló van aki nem a tehetségének, hanem a kemény beletett munkának köszönheti a sikereit. Rosberg hogy lett világbajnok? Marhára nem egy nagy tehetség. Van Gerwen se azért van ott ahol, mert alien, hanem mert napi 10+ órákat dobál és mindenét a dartsra tette fel.
(#3506) Synthwave:"Akinek valamihez alapból van érzéke, és legalább olyan technikai jellegű tudással rendelkezik, mint a másik, az mindig előnyben lesz... " - Olyan nincs, hogy valakinek mindenben jobb érzéke van a másiknál. Akkor meg azt kell fejleszteni, amiben gyengébb vagyok. Vagy rájönni, hogy a hátrány ellenére hogyan lehet felülkerekedni az ellenfélen.
A legsikeresebb sportolók így gondolkodnak. Tom Brady, hogy játszik 41 évesen? Pedig elég nagy hátrányban van a fiatalokkal szemben. Ő sem úgy indult, hogy a világ tehetsége... -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
frango13
üzenetére
"de kellő gyakorlással, tanulással, elszántsággal ugyan azt el lehet érni, mint aki "tehetséges"."
Ez azért nem igaz. Nyilván van egy (elég magas) szint, ami valóban elérhető így szinte bárki számára (igaz, az sem mindegy, mennyi idő alatt), de mindenkiben vannak hardveresen kódolt korlátok. Akinek valamihez alapból van érzéke, és legalább olyan technikai jellegű tudással rendelkezik, mint a másik, az mindig előnyben lesz - és akkor a tapasztalaton alapuló dolgokat még nem is vettük az egyenletbe.
-
s.bala31
őstag
Attól függetlenül hogy ez az új patch lenullázta az eddig elért szintemet nem olyan rossz. Azóta nem rakott olyan szerverre ahol 130-as pingem lenne, kár hogy a töltési időt nem tudták lefaragni, még mindig nagyon frusztráló hogy percekig bámulom a loading képernyőt.
-
-
frango13
aktív tag
válasz
Synthwave
üzenetére
"Az, hogy ki mire gyakorol, nem feltétlenül jelent mindent." - Csak a legtöbb esetben. gyakorlás>játék
Az is természetes, hogy nem vagyunk egyformák. Valaki ebben jobb, valaki abban, de kellő gyakorlással, tanulással, elszántsággal ugyan azt el lehet érni, mint aki "tehetséges".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- szinteÚJ 2030 Gar! Dell Pro Max 14 Ryzen AI 9 HX PRO 370 32GB LPDDR5X 1TB NVMe SSD
- LG UltraGear 45GS95QX-B OLED Monitor! 45" 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus 128GB Black használt szép állapot 90% akku 6 hónap garancia
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Universal Dock UD22 (DisplayLink)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4564, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet 1-2 normálisabb terméke, de sokkal több van az Erő sötét oldalán, mint amennyi a világoson.

Ami még spec eléggé kardinális pontja a sikerességnek: Mennyire tudsz nyugodt, hidegvérű lenni. (Tudom magamról, hogy ha már egy kicsit felbaszom magam, akkor az már mellélövés lesz.) A profi esportolók zöme, nem is csoda, hogy full poker face-el le tud nyomni egy versenyt.