- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
KAMELOT
titán
válasz
Gaben92 #6990 üzenetére
Maguk a HDD-k adottak, tehát kéne venni komplett racket mindegyikhez. Ebben a qnap-ban van aktív hűtés, a rackban nincs.
A gép komplett vízhűtéses lesz, így a HDD-k kikerülnek. Meg főleg azért is kell, hogy ne menjenek állandóan, így ha nincs rá szükség akkor le van kapcsolva! Mindenképpen megéri! -
KAMELOT
titán
-
daninet
veterán
válasz
Gaben92 #6946 üzenetére
most nagyon pörög. Kíváncsi voltam, felraktam a qufirewall-t és egész jó a geoszűrés, most így csak óránként kapok egy levelet, hogy elérte a limitet a blokkolások száma
de vannak magyar IP-k is most dögivel.
igazából amíg nem mennek át ddos-ba nem zavar a dolog max kikapcsolom az értesítést és csak sikeres loginokról küldjön levelet -
mrfree75
csendes tag
válasz
Gaben92 #6910 üzenetére
Most hogy mondod nekem is volt egy időszak, amikor állandóan "file system not clear" hibák jöttek, nem értettem mitől. Aztán meguntam, leszedtem mindent ami nem létfontosságú (pl. plex :-)). Pár héttel később visszatettem a plex-et, de utána már nem voltak ilyen gondok (vagy ha volt is tudtam mihez kötni). Szóval akkor ez volt a háttérben.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Gaben92 #6910 üzenetére
Igen sajnos. Az a tapasztalatom hogy a qnapnál mintha béta teszter lennék. Folyton van valami ami össze csinálja magát és várni kell hogy kijavítsák. Pont ezért (bár összességében nem volt rossz cucc) ha ez beadja a kulcsot vagy kinőném, már biztosan nem ezt a márkát veszem majd. (és sanszos hogy synology-t se)
-
cigam
titán
válasz
Gaben92 #6900 üzenetére
Igen nézegettem én is ezeket a többlemezes házakat, de nem jött meg a bizalom. Pedig lehet, hogy tényleg ez lenne a költséghatékony megoldás.
Plusz sokminden nem világos. Ha csak egy lemezzel indítok, és később lesz csak +1 lemez, akkor ráérek akkor kitalálni, hogy raid 0, vagy 1, vagy már eleve az első bekapcsoláskor el kell dönteni. Neked amúgy van ilyen külső házad? -
gahor72
aktív tag
válasz
Gaben92 #6873 üzenetére
Köszi a választ!
Ue a nasom van.Most ismerkedem a dologgal,de elég nyögve nyelős.
Odáig eljutottam,h a dockerben telepítettem HA-t,de csak core-t lehetett kiválasztani abból meg hiányoznak az addonok.
Most kitöröltem mindent,csak egy üres docker van,de nem ragaszkodom hozzá.
Ha segítenél hogy induljak el megköszönném. -
Szabi2121
tag
válasz
Gaben92 #6791 üzenetére
Remélem nem leszek idegesítő és hosszú!!
Idéznék egy korábbi hozzászólást, ha nem gond!
Nálam pont ugyan ez van, és ő nem kapott választ mert alternatív megoldással ált elő!
Azért én szeretném nem így megoldani ha lehet.
IOS en betudok lépni telefonnal, a tv-k en megnyílik, de win7-10 en nem tudom azt az egyetlen mappát megnyitni. Valamint pl. az Acer gépet (win10) nem is tudom betenni a megosztott mappák felhasználói közé, ez a gép kábelen csatlakozik.. Nem látja!!! Keresni sem tudom. A sony win7 el megy azon gond nélkül hozzá tudtam adni a mappához. Azonnal látta a hozzáadni kívánt gépet. Így az nem kér már kódot.
Nálam az egyes vinyó DataVol1 a második vinyó DataVol2. Az egyes vinyó gond nélkül mindenhol megnyit mindent. A második vinyónál csinálja ezt az egyik mappánál pont ahová letöltök és tárolnék filmeket. Mind Ftp-n és wifin is. ( megnéztem szerintem minden pipa ugyan az mindkét vinyó esetében) Valamint az indexelés már napok óta nem megy. A webfelületén minden jól jelenik meg, még az ios en is. De az átkozott tv-k en az alap torrent névvel vannak még mindig. most frissült le a fendszer. Nekem ez nagyon nagy kavarásElnézést!
“nem, windowson total commanderrel/sajátgépen keresztül, androidon pedig file explorerrel. Minden más mappát látok, bele tudok lépni, kivéve a downloads mappát, ami az alap letöltési mappa a qnapon. Éppen ezért józan paraszti ésszel csináltam egy másik mappát, átmozgattam a tartalmat oda, és innentől ezt a mappát használom a letöltésekhez.
így már látja a laptop és az android is a tartalmat (kodi miatt kell, laptop hptc-ként funkcionál, androidról meg az androidos appok, ebookok miatt kell)”
köszönöm
-
Szabi2121
tag
válasz
Gaben92 #6788 üzenetére
Szia
Igaz, köszönöm, nem HDMI-s!
A tv-k.: Lg C9 és egy SM8200
Gyakorlatilag ez idáig nem volt szükségem semmi programra, ahogy összeállt a rendszer, simánment minden és laptopról is tudtam kábelről vezérelni. A tv-k lefrissültek azóta előfordulnak ilyen kis apróságok.
Viszont most este óta a 2. vinyón (WD red 4 Tb) lévő megosztott mappát nem tudom elérni az egyik laptopról. Jelszót kér, adtam is a gépnek de így sem engedi a belépést. Az 1. es vinyót gond nélkül látja. (WD red 4 Tb). A tulajdonság beállításoknál mind a két vinyó ugyan azt mutatja. Nem tudom mit írhatnék megmondom őszintén. Elnézést ebben nem vagyok nagy guru. Csináljak valami pillanatképeket esetleg?
-
szabferi
tag
válasz
Gaben92 #6646 üzenetére
Nekem is csak szerver a Plex, egy LG smartTVn bámulom a filmeket.
Serviionál már megszoktam hogy ugyanolyanra kell nevezni a fájlt mint a film fájl neve, azt már megszoktam
--off---
@Daninet köszi, eltűnök úgyis hamar a ködben, mert ha megoldódik a két dolog amiért vettema NASt (torrent és streaming) akkor én többé soha a közelébe se megyek többé a cuccnak. Borzasztóan utálom már az ITt, hogy mindent konfigolni kell, 1-2 év és remélhetőleg már a fiamra testálhatom ezeket a dolgokat, én már nem élvezem... (most javasolt is hogy mkv cleanerrel kigyalulja az összes beégettett subtitlét afájlokból de az nem ez elegáns megoldás)
Ezt az oldalt amúgy pont nézegettem, de ez a forced vmi másnak tűnt a leírás alapján. -
szabferi
tag
válasz
Gaben92 #6641 üzenetére
Add Folders opcióval bebrowseoltam a könyvtárat (ott a panelon látom is az MKV fájlokat), de ezután végig azt irja hogy "There are no items in the library".
Próbáltam "scan library files", "refresh all metadata", "analyze" opciókat, sehol semmi.... a web UIon is üresnek mutatja....
Szerk: Ok megvan, a library advanced opciójában a scanner "Plex movie scanner" volt defaultból, átraktam "Plex Video Files"-re és igy már döfi. Roppant intuitív
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest