- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- LG V30 - vezércsel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lokii
aktív tag
Hát RX560al 4 GB nekem itt ott van vissza véve és tökjól fut (és GT440hez képest álom, van fennt live benchmark YTn WOTrol több WTrol kevesebb sajnos)de szerintem teljesen félre értettettek páran... Én arra céloztam hogy alacsonyabb kategóriának kéne kijönnie elsőnek nem sokkal később , RX7600 vagy 9 hónappal később jött ki mint 7900 xtx , 7300-7400 még csak kifog jönni de már rég jól jött volna talán...
Warthunder is tökjól fut de én WOTtal és WTvel is tolom , WOT változatosabb kevésbé monoton. És azóta jött is ki RX560 ROG Strix 2 is bár nem tudom miben jobb mert , ez is nagyon jó
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Normen1976 #36 üzenetére
Az a baj hogy túl sokat lovagoltok ezeken a különbségeken,ez a baj az emberekkel ezért is tud sajnos működni a fogyasztó társadalom dolog is. Van aki pl ki van akadva egy kis ips vérzésen is aztán jön az ez meg az ennek jobb a feketéje azon nincs vérzés bla bla bla én pl szeretem az ips-t leszarom a kis vérzést is meg a gyengébb feketét is de lehetne sokat írni erről a ki miért jajgat dologról. Egy a lényeg költsetek csak nyugodtan el egy valag pénzt az a jó a rendszernek mással ne is törődjetek.
-
Normen1976
csendes tag
Embere válogatja. Nekem közelre cudar a látásom (+2,5-ös szemüveg), de mégis jól látom a különbséget az én 1440 p-s 27-es monitorom és mellettem közvetlenül az asszonka 28 colos 4K-s monitora között. Lényegesen, jól láthatóan élesebb, teltebb a kép. 1080p faelbontáson 22-24 col a határ szerintem amin éles és szép képet tud a monitor prezentálni. Melóhelyen 22 col van 1080p-ben, teljesen jó munkára. De egy 32 colos monitoron még az én csorba szemem is látná, hogy a 1080, vagy 1440 kevés oda. Szerintem legideálisabb játékra a 27 col, 1440p. Ide nem kell még irdatlan hardver, és lényegesen szebb tud lenni a kép mint 1080p-ben.
Egyre inkább elfogadott, és sok játékos használja már a 1440p felbontást. Ez a felbontás dolog olyan kb. mint a képfrissítés. Ha megszoktad a 60 FPS-t, nem érted mit akar a többség a 120-144 vagy nagyobb FPS értékkel. Ez addig tart, amíg nem kerül eléd egy 144 vagy 240-es frissítést bíró monitor megfelelő VGA-val. HA ezt megszokod, onnan már nagyon észre fogod venni ha 60, vagy kevesebb az FPS. Ha valaki 1080p-ben szokta meg, elvan, nem igényel mást. HA azonban tolja pár hétig 1440p-ben vagy 4K-ban egyszerűen nem érted, miért toltad eddig 1080p-ben. Ha megszoktad kicsit a magasabb értékeket, a szemed, agyad onnantól jobban észleli a minőség, felbontás, FPS csökkenést.
Az agynak is meg kell tanulnia kezelni a magas FPS értékeket és magasabb pixelsűrűséget. Ezért meddő a hasonló viták többsége. Egymást a két oldal sosem fogja tudni meggyőzni.
-
-
Pityu.
nagyúr
Hát ez az tök jó,hogy minél nagyobb felbontás de annál kisebb betűk,Én pl szemüveges vagyok van egy 27"-os 1440p monitorom ami frankó mert nagy meg minden de a betűk méretét jelentősen növelnem kellett de ugye minden program betűméretére nincs kihatással a rendszer szóval van ami jó méretű lett van amit meg közelebb hajolva tudok olvasni.Szóval 1440p lehet inkább 32"-ban lenne jó de arra meg már azt mondják sokan mint az 1080p 27"-ra,hogy ott már nagyok a pixelek.Hál isten én ennyire nem vagyok pixelbaszó most pl 1080p-s monitoron írom amit írok este meg az 1440p monitor elé ülök le és nem igazén veszem észre azt a nagy pixel baszást amit sokan előadnak.Legnagyobb poén ha bekapcsolom a 12 éves plazmámat ami 720p
mások meg már a 4K meg 8 K-ra verik
-
Cefet
aktív tag
válasz
Krugszvele #2 üzenetére
👍
#5 Lokii nem értek egyet... RX570 8G-vel tolom. Visszavett teljesítménnyel is 90 FPS fölött tud fullhd-ben (WoT), ami nekem teljesen elég. -
Yodafon
őstag
1080P... ehhh....
-
Pityu.
nagyúr
Nekem másod gépnél egyvalami volt hatalmas ugrás 1080p 22" TN paneles monitorról vettem egy 1080p 24" IPS monitort szinte megnyugvás a szemnek a képminőség javulás jobb színek ,jobb belátási szögek nem fakó a kép de a pixeleket én nem észlelem a 27"- 1440p-hez képest,hogy zavaró lenne.
-
Lokii
aktív tag
Egyetértek, 2020as Acer Nitro után tavaly óta használok lcd T 22 S (2010 körüli vs 2020 körüli) TVt monitorként, hangja erősebb Final Fantasy XIVnél nagyon hangulatos . AMD Adrenalin Softwareban bármit be bírók állítani, MSI afterburnerban a fan curveot.
Annyival rosszabb hogy asztal módban fakóbb , játékban nem rosszabb a képminőség, persze Acer Nitro 1 Ms hozzá adott válasz idővel kecsegtethet bizonyos előnyökkel versengő multiplayer címekben.
-
Pityu.
nagyúr
Valószínű te nagyon kényes lehetsz a dolgokra.Nekem van a főgépem meg egy másod gépem a főgépen van egy 27" 1440p monitor nem rossz bár fentebb kellett állítanom a betűméretet mert rohadt kicsi minden ezt pl hátránynak fel is róhatom magam részéről,a másik gépen meg egy szintén ips 24" 1080p monitor van és én semmi pixieles szarságot nem észlelek amit te itt írkálsz pedig egyik monitor után ülök a másikhoz és tökéletesen elvagyok az 1080p-s monitorral is és ide oda üldögélve semmi zavaró különbséget nem látok a kettő között.
-
Polllen
félisten
"A steam chart csaloka, mert tele van kocagamerrel"
"Mar evek ota legtöbb ismerösnel minimum WQHD monitor van"A steam chart nem tökéletes, de ne a környezeted legyen már a megfelelő merítés. Vagy valami EU top streamer vagy, aki mindenkit IS ismer?
Amúgy steamchart: [link]
Az első 15 kártya lefedi a játékosok ~48%-t. Ha nem ők a mainstream, akkor ki?
Ebben 2 mobil megoldás van (3060M, 4060M).
És hány kártya képes 1440P-re? Nagyjából kijön a 15%-a a közel 50%-nak.Meggyőzhető vagyok, ha van reprezentatív adatod vagy ha mást olvasol ki ezekből a számokból.
-
Vigneau
félisten
Hasonlatos külalakban és méretben a PowerColor RX 7600 HellHound kiviteléhez. Ott is lehet sima, csicsamentes a megjelenés, csak középállásba kell tenni a LED kapcsolót. Így megússzuk a kék/lila fényáradatot.
-
Sinesol
veterán
Arra gondolok, hogy sokan eljatszanak laptopon, otthoni munkas gepen, office-ban, stb, ezek nyilvan ugyanugy beleszamitanak a chartba, miközben jelen esetre nezve irrelevansak, mivel ők celiranyosan nemigen vettek/vesznek semmilyen vga-t, monitorbol is annyi csak a lenyeg ott, hogy kepet adjon.
Gyuri27: Jeszus, 27 inch 1080p, az szep baleset lehet, már 24 inchre is kevés az a felbontás.
-
direwolf
őstag
Nem vagyok egy nagy gamer, de kocajátékosnak sem mondanám magam. Nézd meg az aláírásom milyen konfigom van. Tökéletesen elvagyok vele. És tudom, hogy ezzel is feljebb vagyok az átlagnál. A Te/mi látókörünkön kívül egy jó nagy tömeg alap hardvereken játszik. De ezt be is láttad a steam chartot nézve, csak azt nem értem miért különíted el azokat, akik szerinted "kocajátékosos". Veszélyes vizeken jársz ilyen gondolkodással. És akkor lehet, hogy ezt a témát itt végleg ki is beszéltük
-
Sinesol
veterán
Lassan allnak at? Mar evek ota legtöbb ismerösnel minimum WQHD monitor van, règ elterjedt szeleskörben, mivel szinte bagoert kapsz ilyeneket, olcsoak mar regota. Màra màr 4k felbontasban is 120-144hz-es monitorokat kapsz.
Egyebkent en anno 6 éve 21 inchről mentem 24 inch-re 1080p felbontason es rettenetesen pixeles volt, ott ugy voltam arra mar minimum WQHD kell, de azt mondtam inkabb költök többet es vettem egy 27-es 4K IPS-t. Kb. eg es föld a különbseg felhasznaloi elmenyt nezve.
A steam chart csaloka, mert tele van kocagamerrel, aki mondjuk alap laptopon gamel, nem az a kör, aki ugy különösebben költ gepre, vagy erdekli a tema.
-
Polllen
félisten
Ilyenkor mindig a Steam chartokat érdemes megnézni, mint legnagyobb merítés:
[link]Amúgy a 3060 az 5,71%, a 6600 meg 0,7%
Persze, ha valaki tud más statisztikát hozni, elfogadom, de az ilyen 1440p a mainstream bemondások azért adatok nélkül elég erős. A játékosok nagyon lassan állnak át az 1440p-re.
-
Sinesol
veterán
Sima fapados raszterrel igen, plusz azert az is igaz, hogy az 1080p az mar önmagaban elèg lowish setting, mar evek ota az 1440p a mainstream felbontas. 2024ben az 1080p-s peldalozas nekem kb ugyanaz, mint amikor 5-6 eve dicsèrtèk az aktualis APU-t, hogy milyen jo, mert 720-ben visz mindent…
Egyebkent jo alaposan ki is kap a korosodo 3060ti-tol, amit mar 80 k-ba megvehet az ember. Igaz az hasznalt, de az ebben az arkategoriaban keresoknel erösen jatszik a hasznaltpiac. -
direwolf
őstag
válasz
flashpointer #8 üzenetére
FHD low??? Ez a kártya szinte mindent visz FHD high-ban. Ami e fölött van, az mind úri huncutság. Egyetlen egy gyenge pontja a 8g ram. De ezt az árban gondolom kompenzálják.
-
gézu
őstag
válasz
flashpointer #8 üzenetére
brutális tévedés...
-
-
Fotelman
csendes tag
Már mért ne lenne értelme, egy jó árcédulával? A játékosok közel 70%-ban 1080p-ben játszik, sokan még abban sem....
Gyereknek, anyósnak nagyinak miért ne lenne egy olcsó belépő kártya megfelelő?
Én pl biztos hogy nem egy használt lerúgott, ki tudja hányadik tulajtól származó kártyát vennék, ha ennek az ára jól van belőve. -
Lokii
aktív tag
Nagyon jó , csak értelme nincs mivel már nagyon késő , 7600nak alapból 7900 xtx megérkezése idején kellett volna kijönnie. 7950 xtxnek van értelme, de RT 7300-7400nek nagyon nincsen ... 8300-8400nak esetleg lenne értelme , top gent elsőnek majd az alja 3 évvel később eléggé no comment
-
Gyuri27
félisten
válasz
Krugszvele #2 üzenetére
És nem karácsonyfa.
-
Semplar
őstag
válasz
Krugszvele #2 üzenetére
👍
-
Krugszvele
senior tag
Szerintem ilyen a tökéletes videókártya
Nem kell rá 16+32 pines csatlakozó, belefér bárhová, van rajta csatlakozó bőven és a hűtése is megfelelő.
-
Hűtést melyik vgaról koppintották?
Szerény, de jól néz ki szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Asus rog strix gtx 1060 6gb
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest