- Milyen okostelefont vegyek?
- Egy óra, két rendszer
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Normen1976
csendes tag
Embere válogatja. Nekem közelre cudar a látásom (+2,5-ös szemüveg), de mégis jól látom a különbséget az én 1440 p-s 27-es monitorom és mellettem közvetlenül az asszonka 28 colos 4K-s monitora között. Lényegesen, jól láthatóan élesebb, teltebb a kép. 1080p faelbontáson 22-24 col a határ szerintem amin éles és szép képet tud a monitor prezentálni. Melóhelyen 22 col van 1080p-ben, teljesen jó munkára. De egy 32 colos monitoron még az én csorba szemem is látná, hogy a 1080, vagy 1440 kevés oda. Szerintem legideálisabb játékra a 27 col, 1440p. Ide nem kell még irdatlan hardver, és lényegesen szebb tud lenni a kép mint 1080p-ben.
Egyre inkább elfogadott, és sok játékos használja már a 1440p felbontást. Ez a felbontás dolog olyan kb. mint a képfrissítés. Ha megszoktad a 60 FPS-t, nem érted mit akar a többség a 120-144 vagy nagyobb FPS értékkel. Ez addig tart, amíg nem kerül eléd egy 144 vagy 240-es frissítést bíró monitor megfelelő VGA-val. HA ezt megszokod, onnan már nagyon észre fogod venni ha 60, vagy kevesebb az FPS. Ha valaki 1080p-ben szokta meg, elvan, nem igényel mást. HA azonban tolja pár hétig 1440p-ben vagy 4K-ban egyszerűen nem érted, miért toltad eddig 1080p-ben. Ha megszoktad kicsit a magasabb értékeket, a szemed, agyad onnantól jobban észleli a minőség, felbontás, FPS csökkenést.
Az agynak is meg kell tanulnia kezelni a magas FPS értékeket és magasabb pixelsűrűséget. Ezért meddő a hasonló viták többsége. Egymást a két oldal sosem fogja tudni meggyőzni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egy óra, két rendszer
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ford topik
- Energiaital topic
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest