Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Netfone
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- MIUI / HyperOS topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
PlayStation 3 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL:
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
M@trixfan
üzenetére
Nagyjából hasonlóan gondolom én is. Viszont az is tény, hogy a visszafelé kompatibilitás hiánya sok embernek lesz fájó, akik angyobb gyűjteményt halmoztak fel játékokból (akár lemezen, akár PSN-ről letölve).
További probléma, hogy nagyon már nincs hova leszorítani a PS3 hardver árát, az 50 eFt körüli ár már mélyen veszteséges a Sony-nak, még a kurtított hardver ellenére is. Meg lehet nézni a PS2 jelenlegi árfekvését, hogy még mindig milyen magas. Na most el lehet képzelni, hogy az a vásárló, aki kifizetett egy valag pénzt a következő generációs gépért, az milyen lelkesedéssel fog majd új PS3-at venni a tökrement helyett az új gép (PS4) mellé 50-60 eFt közötti áron, miközben ott van egy már sokkal jobb képességű vas a TV alatt, aminek (remélhetőleg) csak annyi a szépséghibája, hogy nem viszi a régi címeket. Több gép, több fogyasztó, több használt bemenet, több kontroller: fölösleges káosz.Nagyon meg kéne oldani azt a visszamenőleges kompatibilitást, de ahogy a Sony üzletpolitikáját ismerem, sokkal inkább abból csinálnak ismét boltot, hogy kiadják a GoW-ot harmadszor is, immár PS4-re, vedd meg harmadszor is, ha játszani akarsz vele az új generáción.
Egyszer már megtette, miért ne tenné meg újra? -
M@trixfan
addikt
válasz
szasanyi
üzenetére
Az már jó, hogy a GPU a megjelenésig változhat és nem rögzítik le. Ha a PS3 nem csúszás miatt jelent volna meg akkor amikor, hanem betervezik a BD lézer nagy volumenü elérhetőségét akkor bekerülhetett volna az akkor kijött Nvidia G80 chip. Most jó nagy szorítóban lenne az Xbox 360 és az 1080p címek száma is más lenne. Exkluzívok grafikájáról nem is beszélve. Én azt mondom inkább ne a kompatibilitás drágítsa az új konzolt és inkább jövőorientáltabb legyen, korrekt képességekkel.
-
Herczi
senior tag
-
törölt tag
Sikerült két trófeát is szereznem egy olyan LBP DLC-ben, amit meg sem vettem

Ti jártatok már így? -
Herczi
senior tag
Meg lett az első bannolásom is ps3-ban, ez is egy újítás

-
szasanyi
félisten
válasz
Pöttön
üzenetére
Én konkrétan szívásnak nevezném, minden tekintetben. Na, majd meglátjuk bár sok víz lefolyik még a Tiszán (Dunán, ki mihez van közelebb
) amíg ez pontosan kiderül.DM-Fan: elképzelhető, de valszeg pontosan sosem derül ki mi, miért történt úgy ahogy. De nem is ez a legfontosabb, hanem az, hogy mi rosszul járunk vele. Nem is kicsit...

-
Pöttön
őstag
válasz
szasanyi
üzenetére
Sajnos a konkurencia is ezt csinálja majd (a hírek szerint)
Így ha nem lesz kompatibilis a ps3 játékokkal ez elég nagy érvágás lesz.
Ezt a használt játékos mizériát meg még mindig egy rossz viccnek tartom...
Ha egy játékról nincs demo de szimpatikus megveszem 12k-ért és ha nem tetszik akkor porosodhat a polcon... Vicc
A használt de jó állapotú és jócskán olcsóbb példányok beszerzésének lehetőségéről nem is beszélve! -
DM-Fan
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
A probléma eleve abból fakad, hogy a Cell maga egy igen komplex CPU, ami ráadásul nem is olcsó, a Sony-nak végig ez volt a fő problémája a konzollal kapcsolatos árképzést illetően, ezért is bukott egy időben nagyot a Sony a hardveren és ezért volt szükség a hardver folyamatos butítására, mert máshol kellett megspórolni a Cell árát. Ennek esett áldozatául a PS2-kompatibilitás is. Nem véletlenül vásárolták tömegesen oktatási intézmények és pl. az amerikai hadsereg is a PS3-at, mert egy alternatív oprendszerrel egy rendkívül nagy számítási potenciállal ellátott CPU-t kaptak olcsón. A GPU korlátozottsága nekik nem volt probléma, nem játék miatt vették.
Elképzelhető, hogy ha nagyon akarnák, meg tudnák oldani az új hardverbe való beillesztést, de olyan szinten más ez az architektúra, hogy szerintem ez egy alaplappal nem is feltétlen lenne megoldható (egy chipbe sűrítve kizárt), továbbá egy külön plusz hűtőblokkot igényelve, megnövelve a gép méretét, súlyát, fogyasztását. Szóval szerintem ez technikailag is hatalmas kihívás lenne, de nem hatna pozitívan a gép árképzésére sem.
-
szasanyi
félisten
válasz
DM-Fan
üzenetére
Logikus és lehet, hogy valóban így van de én - sajnos - messze állok attól a felkészültségi szinttől, amivel ez bizonyosan kijelenthető. Én simán el tudom képzelni azt is, hogy ez mégis megoldható lenne, csak a SONY úgy döntött nem fordít rá több erőforrás és költséget arra, hogy megoldják. Aztán meg nem is az az érdeke leginkább, hogy a már meglévő játékokkal használják, hanem az, hogy az újakat megvegyék - minél többen, és ennek ez a legjobb módja!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
Önmagában én sem törnék pálcát előre az AMD feje fölött, volt már AMD-alapú gépem nem egy, egyikkel sem volt bajom, abszolút nem melegedett jobban, mint az akkori Intel-ek - igaz, az egyik legjobb akkor elérhető Zalman-t pakoltam rá. Teljesítményt tekintve pláne nem volt gondom - nem azt mondom, az Intel akkoriban is gyorsabb volt, de bőven elég volt akkoriban az AMD által nyújtott teljesítmény. De majd meglátjuk, alapvetően én is azt mondom, hogy célhardver lesz, amit lehet durván optimalizálni. A Cell-lel sem a teljesítményhiány a probléma, hanem a nehéz programozhatóság, illetve ugye a mellette levő csökevényes GPU, aminek a szerepét szokszor a Cell kénytelen átvenni, ami miatt viszont csökken a benne levő potenciál is.
A visszafelé-kompatibilitás meg nem oldhatóságát meg sajnos könnyű belátni, ez valahol már akkor látható volt, amikor a Sony hivatalosan is bejelentette, hogy szakít a Cell-architektúrával, amit sajnos nem lehet egy chipbe beleintegrálni, mint ahogy azt a PS2-vel tették az első PS3 variánsok esetében tették.
-
-
szasanyi
félisten
válasz
Sanyi.mTs
üzenetére
Természetesen az. Bár szerintem fölösleges, az 1080p + magas grafikai részletesség (VSync mellett is!) valamint ugyanebben 3D támogatás és már jó is. Persze NextGen konzolról beszélünk, ami előremutató így az elképzelés lehet megalapozott.
No, de várjuk ki, mert az élet lépten-nyomon bizonyítja: ami túl szép, hogy igaz legyen az általában nem is az. De bízzunk benne, hogy az én pesszimizmusom alaptalan, és ez lesz A konzol.
Más kérdés, hogy HA ez meg is valósul, mikor lesz ehhez megjelenítő? Persze emberi áron, mert 1 milláért kit érdekel egy 42" TV?
De továbbra is azt mondom, hogy a jelenlegi játékosok megbecsülése legalább olyan fontos kellene, hogy legyen, és nem olyan konzolt tervezni ami mellett a PS3 játékok lemezeit frizbinek lehet csak használni. -
szasanyi
félisten
Na, tessék itt a hír ami teljes érthető és - bár ez sincs hivatalosan megerősítve -, sajnos az kompatibilitással kapcsolatos aggályaimat erősíti meg. Frankó, köszi SONY. Érdekesen becsüli meg a játékosokat az biztos...

olbaidhun: egy speciálisan célhardverbe fejlesztett (mert ugye a konzol az) megoldás lehet fejlett és nagyon jó! Itt nem fog százféle hw-re, meg driverre optimalizált sw futni amiből gond, vagy teljesítmény vesztés lehet.
-
olbaidhun
őstag
válasz
Pöttön
üzenetére
Valahogy nekem is ez jött le a amikor az AMD-ről olvastam. Sajnos nem sok pozitív tapasztalatom volt ezekkel a procikkal. Fő negatívumok: konkurenciához képest kevésbe hatékony és melegedés. Ez főként az első néhány olcsóbb pc-met és sok javítás előtt álló laptopot (barátaim, ismerőseim notija) érintett. Természetesen láttam nagyon jól sikerült lapokat is, melyek főleg az újabb generációból jöttek ki. Az Ati VGA-t mindig is nagyon szerettem, más kategóriának vélem.
Azonban nem találom méltó utódnak. A cell fél vállán megtartotta a ps3 rajongó táborát. Ha még az sem lett volna...
[#32177] a tények ismeretében egy mondás jut az eszembe:
"...a barátaid megmutatják amit tudni szeretnél, az ellenségeid amit tudnod kell... "Vegyétek átvitt értelemben az "ellenséget", azt hiszem megbékültem a fórum teljes lakosságával és magával a kicsikével is, amiről zajlik a hardveres vesézés.

De ez a design, valami oltári gáz, remélem téves infó:

-
szasanyi
félisten
válasz
M@trixfan
üzenetére
Ez biztos, és ez a fajta kompatibilitás komoly fegyvertény! Egyáltalán még konfigurálni sem kell, ráadásul a Logitech F510/710 - ami szintén hasonló kaliberű gamepad - jóval drágább is.
Pöttön: ha igaz a hír, az AMD nem egyszerű CPU-t vagy GPU-t fejleszt. Ráadásul újból bizonyították, hogy technológiai és feature szempontok alapján is picit előrébb tart mint az NV. Mint mondtam mát, sztem ez lehet jobb mint a PS3 lett annak idején, egyedül a visszafelé kompatibilitásban az, ahol egyértelműen gondot okozhat. A CELL-t meg hagyjuk már, mert persze erős meg minden, csak mégsem tudják kiaknázni (vagy mégsem annyira erős), de mind1 is mert az RSX melle nagyon gyengére sikerült.
DM-Fan: és azt hitte, mi hülyéből vagyunk.

-
M@trixfan
addikt
válasz
dilipok
üzenetére
Megerősítem. Szerintem a PS controller inkább japán kézhez van tervezve, míg az Xbox 360 controller inkább európai és amerikai kézhez. A box controllernek előbb-utóbb lesz egy kis holtjátéka, bármennyire is vigyáz rá az ember. Amúgy PC-hez nagyon tuti mert hivatalosan támogatott és integrált a legtöbb játékba.
-
szasanyi
félisten
válasz
mrhitoshi
üzenetére
AZ AMD-féle fejlesztésről már jelent meg hír. Beszéltünk is róla itt, a visszafelé kompatibilitás hiányának eshetősége miatt, így az biztosan nem újdonság. Természetesen az sem volt megerősítve - de még csak kommentálva sem - a SONY részéről. Épp azt mondom, hogy ennek lényegét nem értem, hogy ez miért csak így jó...

A másolásvédelemre nagyon rá fognak menni, ez az egy az tuti. A nagy pénz nem a hardverben van - de kezdeti pár évben egész biztosan nem -, hanem a szoftvereladásokban. Ahhoz meg a tuti másolásvédelem köll ugye. De ebben eddig úgy tűnik, ők a legjobbak. -
-
mrhitoshi
veterán
-
szasanyi
félisten
válasz
mrhitoshi
üzenetére
Nem sok új - és még annál is kevesebb hivatalos - információ tartalma van. Én sosem értettem, hogy ilyen, több helyen megjelenő előzetes infókat miért nem kommentál(t) a SONY?
Mert akkor mi lenne, ha azt mondaná igen, dolgozunk rajta vagy valami...MOD - ez a szörnyű kontroller dizájn már korábban is felmerült, és szerintem nem csak pocsék de a használhatósága is megkérdőjelezhető. PC-hez van X360 kontroller, és néha azt gondolom, hogy picit mintha jobb lenne, mint a DS3.

-
r3dsnake
nagyúr
seems legit
-
szasanyi
félisten
válasz
Pöttön
üzenetére
Resident Evil 5 Gold Edition az alapjátékon kívül tartalmazza az összes eddig megjelent plusz fejezetet, a Lost In Nightmares-t és a Desperate Escape-et, valamint a Vesus Mode-ot és az összes plusz kosztüm csomagot.
A Resident Evil 5 Gold Edition ezen felül tartalmazza még a Playstation Move kompatibilitást, így az egész játék végigjátszható a Playstation Move mozgásérzékelő irányítójával.A legújabb PS3 úgy tudom a CECH-3000-es sorozat (45 nanométeres gyártástechnológiával).
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A Store-on vannak ilyen gold játékok. (Pl Resident Evil 5).
Ez a gold most pontosan mit takar?
Ez csak az akciót jelenti vagy ez egy külön pont?
Ha veszek egy ilyet akkor ezzel meg tudom majd venni?
Bocsi a fárasztó kérdésért.
Néztem az első hsz-t de nem találtam ezzel kapcsolatban leírást.
A másik kérdésem az hogy a slim gépek nm-ben hol tartanak most?
És melyik a legújabb típus? -
DM-Fan
nagyúr
Köszönöm a modoknak a takarítást és az érintett személy jegelését!

-
knorbi77
tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Igen ez természetes, mivel részletesebb a kép, több a különbség, én azt próbálom elmondani, hogy ha akkora a különbség a kettő között mint ég és föld, és valóban low- veryhigh, és a pc lemossa a ps-t, akkor annak látszódnia KELL 480p-ben is, különben szó sem lehet lemosásról, ha csak fullHD-ban látszik a különbség..akkor max. azt mondhatjuk, hogy valamivel jobb, de még abból is a nem túl észrevehető fajta.
-
Herczi
senior tag
Na én eddig Battlefieldben a hangok változását vettem észre csak, na meg a menuét.
-
dilipok
veterán
-
olbaidhun
őstag
-
olbaidhun
őstag
válasz
cudarz
üzenetére
Konzol Vs Pc összehasonlítás már nem egy mai történet. Amikor még kezdetben írtam a fórumba, nekem is bicskanyitogatós hangulatom lett, a hangnem miatt. Ezt azóta bizonyára sokan megélték (így jár az, aki nem olvas vissza)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Akkoriban emlékszem, az árat hoztam fel, mert egy konzolt viszonylag olcsón el lehetett érni (vicc, de még most is 50 körül mozog) és ebből az összegből egy közepestől erősebb PC nem igen volt összehozható akkoriban, természetesen perifériák nélkül. De közben sokat tapasztaltam és asztali pc-t is frissítettem (még mindig más összeg, mint egy konzol vásárlása) A lényeges különbség tapintható. 3200 x 1200 as felbontásban, dual screen-en, többszörös élsimítással, dx11-ben, látható bizonyos játékoknál, hogy a PC is élvezhető lehetne.Jó pár sorozatot telepítettem: cod, nfs, deep space, crysis, batman és starcraft 2, stb. Legutóbb a BF3-at végigvittem. Jó lenne, ha lenne időm ultrában játszani velük (esetleg multiban), de sokszor örülök, ha másra szakíthatok időt. Egyik sem egy kihagyhatatlan cím.
Jó a pc és a konzol is. Kényelmesen megférnek egymás mellett. Azonban van egy fontos dolog. Olyan élményt, mint a lentebb olvasható címek kevés pc játék okozott az elmúlt 10 évben. Talán egy kezemen meg tudom számolni, hány klasszikus volt, amire megérte rászánni az időt \ pénzt \ energiát.
- továbbá olyan címek \ sorozatok miatt mint:God of war, Heavenly Sword, Uncharted, Heavy Rain, Little Big Planet, Ratchet & Clank, Resistance, Gran Tourismo 5, Enslaved, Lair, Splatterhouse, Flower, Army of Two, Bayonetta, Castlevania, Dragon Ball, Fight Night, Fracture, InFamous, Killzone, Metal Gear Solid, Mortal Kombat, Motorstorm, UFC, Ninja Gaiden, Joe Danger, Zen Pinball, Earthworm Jim HD, Read Dead Redemption, street fighter, LA noir
Nekem elég volt a fenti lista, nem okozott csalódást a konzol (50.000Ft egy videó kártyára is elmegy) és sokaknak segítettem beszerezni sőt megismerni az előnyeit, hátrányait egyaránt. Nyilván találnék még megfelelő klasszikusokat, ha keresném, ez sajnos a PC-n manapság nem mondható el (Blizzardra várok folyamatosan). Ezért is hagytam a sor végére a multiplatformokat. Nem izgat a bennük rejlő esetleges gyengébb élsimítás, kevesebb FPS, és a várva várt hiba: 720p.
A szerencsésebbek össze is hasonlíthatják részletekbe menően a grafikákat, de szerintem, ha ezeket már ki tudod próbálni, akkor lehet örömöd a sok oldalról (talán az ígéretek és a butítások miatt jogosan) támadott konzolban. Félelmetes, hogy milyen sunyi a sony, de valamit azért mégis csak tudnak és kíváncsian várom a közelgő új konzolt, ami remélem legalább annyi kellemes órát hoz majd, mint az elmúlt néhány generáció.
-
Qbász
aktív tag
Ez most csak így itthagyom [link]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
knorbi77
üzenetére
Azt értsd már meg, hogy ami te 240p-n látsz a DVD és BD között, az nem mérvadó, mert valójában százszor több van közte. Egy DVD képe 240p-re zsugorítva tökéletes, ez olyan, mintha mobilkijelzőn akarnál különbséget keresni a két formátum között. A lényegi különbség a források valós felbontásán jön ki egy 1920x1080 felbontású panelen, de már egy HD-Ready kijelzőn is sokkal jobban ordít natív felbontásban, mint egy 240p felbontású videón - ez utóbbit akármilyen panelen nézheted, nem lesz releváns.
Szar mindegy, hogy 640x480-ban, vagy hogy 15 Mpixel-ben fotózol, ha utána mobilkijelzőnyi felbontáson nézed. Ha ezt nem érted, akkor fölösleges bármiről is beszélni.
A személyeskedésed meg nem fog következmény nélkül maradni!
-
Qbász
aktív tag
válasz
knorbi77
üzenetére
Tényleg nincs különbség GTA 4+Red Dead Redemption PS3-on:1152x640 (QAA) felbontása és a 1920x1080 között. 737 280 pixel vs 2 073 600 Ha neked ez jobb illetve nincs különbség akkor jó neked. Bár csak én is ilyen szelektív szemmel rendelkeznék.
Adok egy linket itt megnézhetitek melyik játék milyen beállítással fut:Beyond3D -
knorbi77
tag
válasz
dilipok
üzenetére
Van hozzá gépem, meg is fogom nézni, de nincs akkora különbség(több játékra is gondolok, pl. GTA IV), mert ha lenne, én is gépen játszanék, mivel értelmes ember vagyok, és a jobbat választom mint általában az emberek..
Tökéletesen tudnék gépen játszani, rá van kötve a TV-re is, van hozzá mindenem, én mégis a Ps-en játszom, mert szerintem az jobb. -
nosferatue
tag
Egy kis ízelítő sony üzletpolitikájából, ha már korábban felmerült milyen funkciókat tiltott le a PS3 esetében. Nekem többek között ezért nem lesz több sony konzolom, túlságosan kőfejű a cég.
-
Ocarina
aktív tag
Én 82cm-es TV-re kötve használom, fotelból, kényelmesen.
Elképzelni nem tudnám, hogy monitor előtt játsszak, ez az egyik ok amiért inkább konzolon játszok. Mondjuk meg lehetne oldani a PC-t is TV-re kötve, vezetéknélküli cuccokkal, de szerintem az sem lenne annyira kényelmes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Netfone
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Renault, Dacia topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Amazon
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-G8 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Egyszer már megtette, miért ne tenné meg újra?

Csak gondolom magán szerón voltam, aztán nem tetszett.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)