Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
PlayStation 3 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL:
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
knorbi77
üzenetére
Azt értsd már meg, hogy ami te 240p-n látsz a DVD és BD között, az nem mérvadó, mert valójában százszor több van közte. Egy DVD képe 240p-re zsugorítva tökéletes, ez olyan, mintha mobilkijelzőn akarnál különbséget keresni a két formátum között. A lényegi különbség a források valós felbontásán jön ki egy 1920x1080 felbontású panelen, de már egy HD-Ready kijelzőn is sokkal jobban ordít natív felbontásban, mint egy 240p felbontású videón - ez utóbbit akármilyen panelen nézheted, nem lesz releváns.
Szar mindegy, hogy 640x480-ban, vagy hogy 15 Mpixel-ben fotózol, ha utána mobilkijelzőnyi felbontáson nézed. Ha ezt nem érted, akkor fölösleges bármiről is beszélni.
A személyeskedésed meg nem fog következmény nélkül maradni!
-
Qbász
aktív tag
válasz
knorbi77
üzenetére
Tényleg nincs különbség GTA 4+Red Dead Redemption PS3-on:1152x640 (QAA) felbontása és a 1920x1080 között. 737 280 pixel vs 2 073 600 Ha neked ez jobb illetve nincs különbség akkor jó neked. Bár csak én is ilyen szelektív szemmel rendelkeznék.
Adok egy linket itt megnézhetitek melyik játék milyen beállítással fut:Beyond3D -
dilipok
veterán
válasz
knorbi77
üzenetére
de most tenyleg pont a BFnel nem latod a kulonbseget?
Ha nincs hozza geped, menj at egy haverodhoz, es nezd meg hogy nez ki full hdban ultra reszletessegel. Ha utanna azt mondod, hogy te nem latod a kulonbseget, en eskuszom leborulok eled... De addig, amig ezt nem lattad, ne beszelj mar suletlensegeket pls 
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
knorbi77
üzenetére
"Én magam nézek meg mindent, kipróbálom, és elmondom a véleményemet."
Igen, csak én nem 240p felbontású Youtube videókat hasonlítok össze és nem próbálom meg elhihetni (magammal se), hogy azon látszik a különbség...
Plusz lenyomtam már lassan 5 évet a plazma topic egyik házigazdájaként, láttam már ezt-azt ezen idő alatt, van némi tapasztalatom megjelenítés terén. Lehet, hogy ezért kicsit hitelesebb, amit én írok, mint amit te leolvasol egy szarrá tömörített, kis felbontású youtube videóról, majd bőszen állítod, hogy ott aztán már látszik a lényegi különbség. 
-
szasanyi
félisten
válasz
knorbi77
üzenetére
És ki vizsgált... Dr. Steve Wonder?
Ha hülyét csinálsz magadból - akár zsigerből akár szándékosan - az gáz ám így is, meg úgy is. Ezt csak jó szándékból mondtam, hogy ezt legalább jól értelmezd... már ha később akár itt, akár más topikban is tervezel akár egyetlen komoly hsz-t. Én mondjuk kíváncsi lennék az életkorodra, de ezt nem kérdezem meg mert ha nem akarsz úgysem válaszolsz, vagy ha igen ezek után úgysem hiszem el. 
MOD - akkor minden rendben, épp ilyesmire számítottam. Nem okoztál csalódást.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
knorbi77
üzenetére
Szerintem ehhez már no comment sem kell...
Igazad volt, nem a délutáni mondatod volt az év poénja. Kérd meg a szülőket, hogy vegyenek neked legalább mutatóba egy BD-t, ha még nem értél keresőképes korba.
Akkor talán valós tapasztalat alapján fogsz tudni beszélni és nem 200 kbit/s-re tömörített, 240p felbontású videókat bámulva blamálod magad azzal, hogy látod az érdemi különbséget egy DVD és egy BD képe között. 
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
knorbi77
üzenetére
Jézusom, Te tényleg ennyire nem látsz a szemedtől vagy csak tetteted, hogy valami nem stimmel odabenn? Tudod mit: rádhagyom!
Minőséget akarsz igazolni egy többszörösen csökkentett felbontású, agyontömörített, képarányhelytelen videóval. Ilyen erővel audió CD-t is demózhatnál polifónikus csengőhanggal! Javaslom gyere át a TV-s topicokba is és kezd el DVD vs. BD összehasonlító videókat linkelni 480p felbontású osztott képernyős felbontásban és harsogd, hogy nincs is látható különbség a kettő között. Osztatlan sikered lesz ott is!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
knorbi77
üzenetére
Igen, látnád is, natív felbontásban. De az, hogy egy 480p felbontású, OSZTOTT KÉPŰ (tehát még annak is fele felbontású) videón akarod kilátni a különbséget, igen erős dilettantizmusra vall. Javaslom a valós 1080p videók megtekintését, azok közül azokét, amelyek nincsenek agyontömörítve és netes stream-re optimalizálva!
-
DM-Fan
nagyúr
-
dilipok
veterán
válasz
knorbi77
üzenetére
Te nem tudod elfogadni, hogy a PS jobb, mint a PC, és a PC arra való, hogy a PS-re írják rajta a játékokat. - ez nem igy van mar megbocsass. Pont az elobb irtam le, minden arra valo amire hasznaljak. Az, hogy neked nem kell gep, miert gondold, hogy azt jelentene, hogy masnak sem kell... Megegszer, lassan: mindenki olyan dolgot tart otthon amit megengedhet magnak, es szukseget erzi. Ez ilyen egyszeru, nem kell ragozni.
re Xbox: fizetos multi? Tenyleg? bocs, de

-
dilipok
veterán
válasz
knorbi77
üzenetére
ne haragudj mar meg, de ne ertetlenkedj mar. A PC es a PS 2 kulonbozo dolog. Attol fugg, ki mit engedhet meg maganak. Tobbszor leritam/leirtak, hogy a PC sokkal tobb mindenre hasznalhato, jobb minosegben futtatja a jatekokat, stb, cserebe dragabb, neha tobbet kell vele tokolni, nincs minden ra ami konzolra (ez mondjuk forditva is igaz). Azert ezt ne jelentsuk mar ki, hogy a PS mindennel jobb, mert nem. Ha csak jatekra kell, ugyanolyan alternativa pl a box is...
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
knorbi77
üzenetére
"Szerinted az exkluzív címekből csak pár darab van, azok sem mind jók, és nem csinálnak, csak nagyon ritkán, és ez így nagyon gyenge, kevés. Ezt mind olvastam a hozzászólásaidban."
Ez így van.
"Szerinted az egész gép úgy hogy van gagyi. Semmire nem jó. Semmi nem tetszik benne neked, semmi!"
Ilyet soha de soha nem írtam, ezt te sem tudod megmutatni egyik HSZ-emben sem, ez mind a hibás következtetésed és a ferdítésed eredménye, amit eddigi HSZ-eidben is nagy előszeretettel űztél, és hiába hívtuk fel rá a figyelmed, nem reagáltad le. Ezt te akarod mondatni, de ilyet sosem mondtam és nem is fogok.
A többi no comment! Befejeztem! Hergeld magad nyugodtan tovább ezen, nem érdekel!
-
Edgeri
senior tag
válasz
knorbi77
üzenetére
Nálam egy komolyabb oldalba belefagy, esetleg 3-4 perces válaszidővel működik (ezalatt természetesen befagy az egész oldal). De amire ezzel szerettem volna utalni az az, hogy a PS3-mal (sajnos) nem lehet minden kütyüt kiváltani (mint ahogy ígérve lett), hanem komoly kompromisszumokat kell vele kötni, amiket elég nehéz elfogadni.
DM-FAN téma: nem tisztem megvédeni a srácot és nem is akarom, de szerintem ő nem arról beszélt, hogy a PS3 játszani sem jó, hanem hogy már jobb teljesítménnyel/jobb minőségben futnak a játékok PC-n, mint a PS3-on és ezeket támasztotta alá az objektív érveivel. Ennek ellenére ha régóta olvasod a fórumot, akkor azt is olvasnod kellett, hogy mennyire szeret játszani a PS3-on, lásd Bioshock, AVP, Uncharted, LBP stb. Szóval nem gondolom, hogy valós lenne az az állításod, hogy nem szeret PS3-on játszani. Bocs, hogy erre is reagáltam, de a válaszba benne volt ez a "téma" is.
-
Edgeri
senior tag
válasz
knorbi77
üzenetére
Tökéletesen alkalmas kiváltani mindent(...) - ezt te sem gondolod komolyan... a böngésző egy rakás f@s, multimédia lejátszóként meg annyira korlátozott, hogy egyszerűbb venni egy céleszközt rá (én speciel is meguntam a konvertálósdit, a felirat beégetést és a "vajon viszi-e ezt a fájlt meglepetéseket", és inkább én is vettem egy kütyüt erre a célra. Már 25e-rért kapni teljesen jó médialejátszókat). Mikor megvettem a PS3-at, azt gondoltam kiváltok vele sok mindent (mert ugye multimédia központ), hát ez nem jött be. Nem baj, majd fejlesztik a firmware-eket és több szolgáltatást fog tudni. De az újabb firmware-k nem javítottak a dolgokon, hanem csak tovább rontottak.
Egy dologra viszont nagyon jó: játszani vele. Mert arra jó. Másra (szerintem) sajnos nem.... és hozzátenném: én szeretem a PS3-mat. Csak csalódást okozott. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
knorbi77
üzenetére
Zenéből csak flac-ot hallgatok HDD-ről, illetve SACD-t, DVD-Audio-t (lemezről), filmből lényegében BD-t (lemez) és BD-ISO-t (HDD). Ezekből lényegében csak a BD-t tudja, a HD-hangokkal ott sincs minden rendben.
Készülékekből mindent nyugodtan megfelezhetsz árban: 50 eFt-ból már Dune és Popcorn médialejátszókat kapsz, amikkel még letölteni is tudsz. 100 eFt-ból ma már olyan PC-t összeraksz monitor és periféria nélkül, ami simán lemossa a PS3-at, BD-lejátszóból 40 eFt-ért 3D-s, netkapcsolatos Pioneer-t kapsz.
Az adatlapom alatti PC-t 2008-ba raktam össze alig 150 eFt-ból, a legtöbb cím mai napig fullHD-ban megy rajta. Szóval azért ne túlozzunk!
-
dilipok
veterán
válasz
knorbi77
üzenetére
najolvan, eddig birtam a read only modot

Szerintem elegge ertelmetlen ezen a ponton tovabb vitatkozni. Lathatoan mas igenyek vannak minden oldalon. Olyan nehez lenne elfogadni, hogy ami egyeseknek eleg, az masoknak tulzas (es persze forditva)? Ha eleg, ok, boldog vagy, szep az elet stbstb... De ne akard megmagyarazni, ha masnak mas igenyei vannak, es neki ez nem eleg. Ugyanez vonatkozik a masik oldalra is. Ha nektek tobb kell, es nem eleg, ok. De ne akarjatok mar meggyozni a masikat. Ha valakinek nem kell/tobb kell, az legyen mar a sajat dolga, es nem muszaj raeroltetni a masikra.
knorbi77: te is nyugodtan elfogadhatnad a mas velemenyet. elegge kifejtettek a tobbiek mire gondolnak. Nem kell kotni az ebet a karohoz.
Bocs, h beleszoltam es mindenkinek tovabbi jo forumozast

-
DM-Fan
nagyúr
válasz
knorbi77
üzenetére
Pont ezt mondom, hogy még egy mezei divx-szel, xvid-del sem bolgodul külső felirattal, a minőségi anyagokat (pl. mkv) meg eleve le sem játssza konvertálás vagy médiaszerveres kiszolgálás nélkül, a veszteségmentes flac-ról nem is beszélve. Innentől kezdve önállóan mindenre alkalmas, csak minőségi médiaközpontnak nem.
Flac? Egy alap 15 eFt-os médialejátszó is tökéletesen kezeli, ID-tag-gel, borítóval, mindennel.
Miért várjuk el mindezt? Még mindig nem ,rted, miután öten mondjuk se? Azért, mert a Sony pontosan ezekkel a szlogenekkel adta és adja el ma is a gépet! De akkor ezek szerint magad is elismered végül, hogy közel sem alkalmas mindent kiváltani, pláne nem tökéletes minőségben.
Akkor most önmagadnak mondasz ellent: hülyének tartasz azért, mert külön BD-lejátszót veszek a minőség miatt, aztán meg leírod, hogy a komponensekből felépített rendszer mégiscsak igényesebb, mint a minden egyben PS3, ami igazából a játékon felül nem nagyon alkalmas önmagában fejlett médialejátszónak.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
knorbi77
üzenetére
Ja, ha napi 17 órákat töltesz előtte, akkor nem csodálom a lila ködöt.

Ki mondta, hogy én PC-ről nézek filmet, illetve, hogy szar a hangrendszerem? Szerinted azért van profi dedikált lejátszóm a BD-hez is, mert a HD-normákat valami szar műanyag puttyogón hallgatom? Hát, ezt benézted! Majd szólj, ha már kijön a PS3-omból a DTS-HD MA High-Res és nem konvertálja előtte PCM-re! Illetve azt is jelezd, ha önerőből, gyái firmware-rel, media server-t futtató PC nélkül, vagy akár egy külső HDD-ről le tud játszani egy divx-et külső feliratfájllal, vagy akár egy mkv-t, flac-et, ha már az igényességről beszélünk.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
knorbi77
üzenetére
Tudod, az a vicces, hogy annak ellenére nem látod, hogy mi az oka, hogy már leírtam: ha filmet akarok nézni, akkor a BD-lejátszóm 10 Wh-t fogyaszt, a PS3 ugyanakkor 200 Wh-t enne meg. Ezen felül én filmnézés közben a film hangját szeretem hallani és nem a PS3 duruzsolását egy csendesebb jelenet alatt, a BD-lejátszó meg ugye teljesen náma. Harmadszor meg, mint ezt is írtam: a HD-hangok kezelése "kicsit" érdekesen van megoldva a PS3 esetében. Arról már ne is beszéljünk, hogy mennyire számít, hogy kíméled a PS3 optikáját, tekintve, hogy napi jelleggel nézek filmet lemezről.
Szóval ne menjünk bele, mert ez megint oda vezet, hogy ki mennyire igényes arra, amit néz/hallgat.
-
r3dsnake
nagyúr
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
knorbi77
üzenetére
Megnézném mit szólnál, ha a TV-d az egyik firmware frissítést követően csak képet adna, de hangot többé nem, mert a vásárláskor elfogadod, hogy változhat.
Egyébként ha megmutatod, hogy vásárláskor ez hol volt leírva és mire, hogy egy folyamatosan butuló gépet veszel, akkor gratulálok! Ez tudod hol volt leírva: az aktuális firmware-frissítés version history-jében. Ott szembesültél vele és dönthetted el, hogy frissítesz-e. Ha nem fogadod el, akkor viszont kizárod magad a multiból és a Store-ból. Köszi: ez a választás szabadsága.
-
Qbász
aktív tag
válasz
knorbi77
üzenetére
Na megint kapni fogok a fejemre. Nos az Uncharteddel nekem van egy kis gondom... utálom a kaland filmeket. Erre még beledobják az idióta szőrnyeiket. Amúgy tényleg korrekt iparos munka csak azok a zombi/szőrny náci/ős ember dolgok nagyon nem illenek bele. Szvsz
Mondjuk amikor Raiden egymaga megállította az Outer Heaven-t a Mgs4-ben azért néztem egy nagyot
de azt egy "japánok
" legyintéssel elintéztem... -
r3dsnake
nagyúr
válasz
knorbi77
üzenetére
hogyne, 175millio user adata plain textben, vasarlasnal a bankkartya adatok sima http kapcsolaton, textben, es meg sorolhatnam. sosem a usereket vedtek, hanem feltek a bevetelkiesestol a warez miatt. en mondjuk inkabb hasznalom multi nelkul a gepet, de korlatozasoktol mentesen (ntfs, mkv, felirat, linux, snes emu, stb.)
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
knorbi77
üzenetére
Még egy olyan jól használható szoftver nem nagyon van, mint a PS3 MS, de az sem hivatalos.
Fat32-re hogy másolsz 4 GB-nál nagyobb fájlt? Kinek fontos az mkv? Kinek fontos a feliratkezelés? Hát, ezeket szerintem gondold át újra!
A PS2 kompatibilitás egyetlen nyilvánvaló ok miatt került ki: olcsósítás miatt.
A Linux-os érveket nem is kommentálnám, látszik, hogy sosem használtad. Egyébként sem neked kell tetszen: eladták azzal a gépet, majd elvették ezt a lehetőséget, ami sokakat érzékenyen érintett, akik pl. másra is használták, ,mint játékra a Cell nagy számítási potenciálja miatt, amihez rendkívül olcsón hozzá lehetett jutni.
Lehet, hogy egy kicsit több játékot vettem 2008 óta a UK Store-ból, mint Te, szóval nekem ne gyere azzal, hogy nem kapnak elég pénzt a kiadók. Ha meg tényleg ilyesmi az ok, akkor mégsincs annyi elvakult PS3 tulaj.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
knorbi77
üzenetére
Hát, javaslom, hogy nézz be mondjuk ebbe a topicba!
Vagy egyszerűen telepíts a gépedre egy XBMC-t és csodát látsz! Ezerszer különb felületeket tudsz csinálni, mint ami a PS3-on van. Egyébként is mire mész a PS3 csilli-villi felületével, ha egy rohadt NTFS-fájlrendszerű külső eszközt nem tudsz rádugni és nem tudsz megnézni mókolás nélkül egy mkv-t sem?
Nem is értem, hogy ezt komoly érvként próbáltad felhozni a PS3 mellett, aminél abszolút kötve van a kezed (mióta a drága Sony elvette a Linux telepítési lehetőséget, azóta meg ugye pláne), a Windows meg a variációs lehetőségek tárházát kínálja. Attól, hogy nem ismered, még létező megoldások vannak PC-re is, ha az a vágyad, hogy úgy nézzen ki a kezelőfelület, mint egy multimédiás eszközön. Mert ugye mi multimédiás eszköz, ha a PC nem az?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
knorbi77
üzenetére
Hát, ha Te a saját pénztárcád ellensége vagy... Én soha nem adnék 12-13 eFt-ot egy új címért, tökéletesen megteszi nekem 2-3 hónappal később feleannyiért is. És ezzel elég sokan vagyunk így, a meglévő kb. 45 PS3 címem 90%-át kéz alól vettem 5-6 eFt körüli összegért (volt jópár, ami 3-4 eFt-ért esett így be, pedig nagy cím: Uncharted 1, Killzone 2, Little Big Planet - mindet 3 eFt-ért vettem használtan, makulátlan lemezzel, tokkal, borítóval), vagy cseréltem már megunt játékért. Mindegyik hibátlan, makulátlan állapotú (mást nem is vennék meg), egyik sem online pass-os, szóval a multi is működik. Elhiheted, nem vagyok igénytelen, de nekem a pénzért keményen dolgoznom kell, nem tehetem meg, hogy két kézzel szórjam. Nagyon nem mindegy, hogy kétszer-háromszor annyiba kerül-e, csak azért, hogy én szedhessem le a fóliát. Vettem már újonnan pár címet, de azok eleve akciózva voltak az üzletben 6-8 eFt-ra. Márcsak azért sem adnám az új árát ezen játékokért, mert fél év múlva felét sem érik, több év múlva meg örülhetsz, ha 2-3 eFt-ért el fogod tudni adni a 12-13 eFt-ért megvett játékot, amivel már rég nem fogsz játszani. Ennél rosszabb befektetés nem sok van!
-
törölt tag
válasz
knorbi77
üzenetére
knorbi77: Én csak akkor veszek PS4-et ha jó címek lesznek rá. Akkor is max egy jóárasított PS4 Slimet
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hétfőn megjött a csomagom shopto-tól a fura címzés ellenére. Lemez kiesve a tokban, de szemmel látható sérülés nincs a lemezen. Eddig nincs semmi baja, remélem nem is lesz. Valószínű, hogy az "óvatos" postás miatt esett ki, amikor kegyetlenül belegyűrte a postaládába. (Medieval Moves)
-
szasanyi
félisten
válasz
knorbi77
üzenetére
Örülj neki ha megteheted magadnak - persze az sem mind1, hogy megkeresed, vagy a zsebedbe rakják az árát.
Szerintem ettől függetlenül érdemes meggondolni sok esetben, ti. azért mert most sok pénzem van, nem jelenti azt, hogy el kell költeni (esetleg szórni). Én vettem olyan használt játékot, amit az újtól csak a celofán hiánya különböztetett meg semmi más. Az meg bőven megért -3k-t. 
-
dilipok
veterán
válasz
knorbi77
üzenetére
kivancsi vagyok mi lesz a velemenyed. Ha nem eleg a geped, vess erre a videora egy pillantast ([link]) Es ez tenyleg igy nez ki, raadasul 64 emberrel egy mapon...
M@trixfan: egy normalis hangkartyaval ugyanugy van PCn is jo minosegu 5.1. (teny, hogy nem valami f0s alaplapi cuccal kell szorakozni) Szamomra a legnagyobb fegyverteny meg mindig az, hogy egy csomo jatek meg sem jelent/jelenik PCre...
-
M@trixfan
addikt
válasz
knorbi77
üzenetére
Tudod vannak olyanok akik reálisan nézik a dolgokat és úgy is lehet szeretni a PS3-at, hogy tisztában van valaki a lehetőségeivel, nem kell megideologizálni. Mondjuk általában véve ez a képesség a korral jön meg. Mivel ez általános PS3 topik és nem PS3 imádat topik, teljesen helyén való ha valaki bármilyen irányú tapasztalatát vagy igényét leírja a géppel kapcsolatban. Ugyebár pont ez lenne a lényeg, hogy ha valakinek új a téma akkor egy teljes képet kaphasson. Inkább örülni kéne az összehasonlításoknak, hogy van aki veszi erre a fáradtságot.
Egyébként a BF3 fejlesztői videóban nyilatkozta az egyik fejlesztő, hogy a konzol grafika nagyjából mindenből LOW beállításnak felel meg PC-n. Ráadásul a térképek és a játékosok száma is kevesebb konzolon. Most akkor jó a BF3 konzolon egyáltalán? Persze, hogy jó! Pont azok miatt ami eddig is elhangzott, hogy egyenlő körülmények, kényelmes játék, stb...
Szerk: Ja igen, a normális 5.1 támogatás tényleg erős fegyvertény a konzoloknál. Meg lehet nézni mekkorák a a hangkártyás topikok itt a PH!-n. Konzolon ez csak egyszerűen hibátlan minőségben adott. PS3-on ráadásul sokszor többcsattornás LPCM minőségben.
-
szasanyi
félisten
válasz
knorbi77
üzenetére
Csak a multi címeknél ugyanaz, pontosabban jobb. Egy ideje csak exclusive címeket veszek, és azt is inkább használtan. Nem sértődtem meg, csak ha valaki nem úgy látja és értékeli a dolgokat mint te, akkor sem evidens az a konzekvencia, hogy ő téved(ett).

cudarz: az mennyi is most (HUF)? Illetve nem nézted véletlenül, hogy a Store HU-n mennyi lenne ugyanez?
-
szasanyi
félisten
válasz
knorbi77
üzenetére
Nálad vmi baj lehet. Én már 43 elmúltam, és szemüveg nélkül is látom a - helyenként óriási - különbséget! Ami még fontosabb az az, hogy a SONY a PS3 megjelenése előtt, sőt utána jó ideig nem ezt ígérte, hanem egy sokkal (!) jobb képet próbált kialakítani marketinggel a PS3-ról. Persze ez mára teljesen nyilvánvaló, hogy részben szó szerint hazugság volt. De sokan ezért vették meg, kvázi sokan jogosan értékelhetik úgy, hogy őket bizony becsapták.
MOD - nem azért hasonlítgatunk, valahogy rosszul értelmezed ezt a dolgot. De akinek jó a szeme és mind2 eszközt használja (PS3, PC) annak nyilvánvaló anélkül is, hogy ide-oda rohanna. Mint mondtam sokszor nem kis különbségek vannak.
dilipok: nem az a baj, hogy nem hozza a 2011-es PC színvonatlat, hanem - mint mondtam - azt sem, amit a SONY ígért! És akkor a tartósságról még szót sem ejtettünk, ami szvsz megint csak hagy kívánni valót maga után.
-
dilipok
veterán
válasz
knorbi77
üzenetére
ezzel nem tudok egyeterteni... a PCn valoban sokkal szebbek a jatekok a konzolhoz viszonyitva. Viszont ahogy mondod, a korahoz kepest jol muzsikalnak. Eljart mar felettuk az ido. A BF3 a legjobb pelda erre. Nezd meg full HDn legalabb high reszletesseggel, majd ulj le a konzol ele jatszani... Szinten mas kerdes, hogy a legtobb portolt jatek ugyanugy fog kinezni, mert a felbontason kivul mas kulonbseg nincs a konzol es a PC verziok kozott (mondom ezt ugy, hogy tobb mint 100 jatekom van a 2 konzolra, es ha valasztanom kell, nehany kiveteltol eltekintve inkabb konzolra veszem meg a jatekokat, arrol nem beszelve, hogy a konzol only jatekokat "nehez" is beszerezni PCre
) -
DM-Fan
nagyúr
válasz
knorbi77
üzenetére
"Ja, és persze a grafika is ugyan az, nincs olyan hogy akinek nincs jó gépe, nézegetheti youtube-on, hogy hogyan futnak 1080p-ben ultra grafikán azok a játékok, amikkel ő is játszik mondjuk lowon."
Na, nekem most is pont ez a bajom, mert látom a Youtube-on, hogy a PC-s verzió hogy néz ki 1080p-ben és az ráadásul olcsóbb is. PC-je meg a legtöbbünknek van a konzol mellett, adott esetben akár olyan hardveres adottságokkal is, ami elég az 1080p futtatáshoz. A jelenlegi, 4 éves konfigomon is elfut jónéhány cím 1080p-ben.
Irányítást tekintve nem hinném, hogy az újabb/régebbi revíziójú konzolok tulajdonosai mást kapnának (ahhoz nem nyúlnék a generációk között sem), a hardveres skálázást meg úgy képzelném el, hogy mindenkinek azonos sebességgel fusson az adott játék, csak nyilvánvalóan a korábbi verziókon alacsonyabb részletezettséggel, az újabbakon meg magasabbal - tehát kikötném, hogy a 60 FPS-nek meg kell lennie mindegyik variánson - ez egyébként könnyen meg is valósítható. Szóval tényleg csak annak kéne fizetnie az új konzolért, aki szeretné a magasabb szintű grafikát - csomó PS3 tulaj úgyis arra hivatkozik, hogy nem a grafika a lényeg nekik. Lényeg, hogy nagyobb választási szabadságot adnék a konzol-vásárlóknak, mint most van nekik.
-
Reverting
őstag
-
kelzsoca
félisten
válasz
knorbi77
üzenetére
Vegyél hozzá egy talpat és állítsd fel azt a konzolt, ha fektetett helyzetben használod saját magát melegíti fel, és nem tud megfelelően szellőzni.
Nálam is az új 160-as slim van, mert a régit lecseréltem, és mióta állítva használom a gépet, több órás, vagy akár egész napos játék után az egész gép alig langyos, és a hangja kemény terhelés alatt sem lesz nagyobb mint hidegindításkor.
-
olbaidhun
őstag
válasz
knorbi77
üzenetére
Fura szitu, mindenesetre mi van akkor, ha nekem a cfw nem is a játékok miatt kell, hanem azért, hogy a lehetetlenül gyenge bray diódát kíméljem valamennyire? Már csak azért kérdezem, mert gyenge időszakomban is 50+ játék figyel a polcomon és nem akarom hetente terrorizálni a márkaszervízeket.
( azt is megjegyzem, hogy legtöbbet keresztfiam játszik a konzolomon, de azt is hetente pár órában lehet mérni.. viszont ez évek óta tartó kikapcsolódás mindkettőnknél, ami várhatóan még sokáig fog tartani.. )
-
anulu
félisten
válasz
knorbi77
üzenetére
hát, azért az, ha a helyi hálódon bent van egy rootkit, onnantól bármit le tudnak scannelni, akár a hálózatba kötött gépeket is. nem lennék meglepve, ha elkezdenék egy idő után a PSN-es mailcímekre küldözgetni a felszólító leveleket, h ezt-és-ezt a .mkv / .mp3-at találtuk a helyi hálózatodon és jogsértés és stb.
igen, elég nagy ahhoz, h a lelket is kipereljék 1 mp3 miatt is a userből.
kíváncsi lennék, h az EULA melyik pontja engedélyezi számukra. amúgymeg ezzel nemcsak PSN ban, hanem full, offline ban is lehetséges. -
anulu
félisten
válasz
knorbi77
üzenetére
igen. valtozott az LV1 hivas erosen, ugyhogy 3.55 CFW -> 3.56 OFW kb biztos brick. reszemrol egyelore maradok 3.55-on. PSN-en a multik csak felidegesitenek, es igy legalabb tudom kimelni a BR olvaso fejet. valamint tudok Super Mariozni is

valamint van AVCHD lejatszas, ugyhogy nem kell media serverrel foglalkoznom.
-
-
Gebriel
veterán
válasz
knorbi77
üzenetére
Nem hiszem, hogy idegesedni fognak hanem inkább nevetni. Írtál egy-két mókás dolgot.

Nekem ez tetszett a legjobban.
".nem véletlenül a legújabb technológia, nem véletlenül a legdrágább, nem véletlenül gyártják a menőbb cégek egyre szélesebb körben, a plazma és az LCD pedig előbb- utóbb úgyis kikerül a gyártásból, mert elavult, ja és hát persze miért gyárt minden gyártó LCD-t ha a plazma jobb? Szerintem kicsit jobban értenek ahhoz, amit ők fejlesztenek ki..meg minden másban is."Egy biztos. Az a fogalom részedről, hogy marketing semmit nem mond a 100%
Jah és mielőtt nagyon ugrálnál SONY LED tv-m van.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
knorbi77
üzenetére
Kb. 5 éve foglalkozok aktívan "lapostévékkel", így szinte az összes jelentősebb szakirodalmat elolvasom (külföldit és magyart is), túrom a fórumokat, rengeteg TV-t megnézek személyesen, kipróbálok bemutatótermekben, audió/videó-expóra járok, követem a CES-t, magam is a második ilyen TV-met koptatom, ezen túlmenően a plazma topicot kb. 3 éve viszem a vállamon. Nem gondolnám, hogy hülyeséget írok, bár Te a PS3/PC témához is nagyon értettél, ha annyira otthon vagy a TV témában is mint abban, akkor már gond nem lehet.

Nem állok le én sem vitatkozni, mert fölösleges lenne, szerintem kicsit több háttérismeretem van a plazma/LCD/LED témakörről, minden szerénység nélkül merem állítani. Szerintem szagolj át kicsit a plazma topicba és kérdezz meg egy-két embert erről a LED-LCD vs. plazma témáról. Ír oda egy-két olyan ember is, akik házimozi magazinoknak írnak rendszeresen és tesztelik mindkét géposztályt. Ha nekem nem hiszel, talán nekik fogsz, bár végülis teljesen lényegtelen.Én inkább azon döbbenek meg, hogy az emberek képesek kiadni 300-350 eFt körüli összeget egy nyilvánvalóan gyengébb teljesítményű TV-ért, ami 10"-lal kisebb, 100 eFt-tal drágább és még garanciában is kevesebb, mint fele jár rá.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
knorbi77
üzenetére
Mondjuk a Samsung C650-es LCD-nél azért bőven van jobb, inkább csak egy erős középkategóriának mondanám (azt is csak a Samsung-on belül, mert mondjuk egy Toshiba vagy Sharp, neadj' isten egy jobb Sony mellett eléggé elbújhat), van még fölötte a 6-os sorozatban is. A Pana S20-as plazmával meg nem említeném egy lapon, nem egy súlycsoport a két TV, sem feketeszintben, sem mozgásmegjelenítésben, sem színhűségben, sem natív kontrasztarányban. Jó TV, de nem annyira, mint az S20, amivel pont egy árban vannak, ráadásul a Pana még nagyobb is 2"-lal, amellett, hogy jobb is. Ha meg SD-felhasználás is bekerül a képe (sanszos, mivel a legtöbb adó még digitálisban is csak SD, ugyanakkor még a DVD sem ritka manapság), akkor meg végképp nem ajánlanék LCD-t.
A LED-LCD-t meg igazából annak tudom ajánlani, akinél a színhűség nem igazán szempont, ellenben sok fölösleges pénze van. Egy minőségi 50"-os fullHD plazma is megáll már 200-250 eFt közötti összegből, egy minőségibbnek nevezhető 50" LED-LCD-t ennek a duplájából (vagy még többszöröséből) kapna az ember, arról nem is beszélve, hogy egy átlag LED-LCD a belépő szintű plazmák szintjét sem üti meg. Nem véletlenül van egyébként egyre több plazmapárti, annak ellenére, hogy plazmát csak 3 gyártó gyárt, LCD-t meg szinte mindenki. Nagy divat most a LED-LCD, de aki kicsit is ért a TV-khez az tuja, hogy az egyik legráfizetésesebb választás ár/érték arányt tekintve. Az olcsóbb fajtát meg leginkább annak merném javasolni, akivel ki akarok szúrni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- LG 34WR50QK-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / 5ms / FreeSync / sRGB 99%
- 27% - LG UltraFine 27UQ850V-W 4K IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync
- NEO-t vennél? NE TEDD!!! KÉSZLETKISÖPRÉSI UltraAkcióóó! Air M4 16GB 512GB Garancia - több színben!
- AKCIÓS ! MacBook Pro 16" M1 Pro 16GB RAM 512GB SSD! 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ha nincs hozza geped, menj at egy haverodhoz, es nezd meg hogy nez ki full hdban ultra reszletessegel. Ha utanna azt mondod, hogy te nem latod a kulonbseget, en eskuszom leborulok eled... De addig, amig ezt nem lattad, ne beszelj mar suletlensegeket pls 
Plusz lenyomtam már lassan 5 évet a plazma topic egyik házigazdájaként, láttam már ezt-azt ezen idő alatt, van némi tapasztalatom megjelenítés terén. Lehet, hogy ezért kicsit hitelesebb, amit én írok, mint amit te leolvasol egy szarrá tömörített, kis felbontású youtube videóról, majd bőszen állítod, hogy ott aztán már látszik a lényegi különbség. 
Ha hülyét csinálsz magadból - akár zsigerből akár szándékosan - az gáz ám így is, meg úgy is. Ezt csak jó szándékból mondtam, hogy ezt legalább jól értelmezd... már ha később akár itt, akár más topikban is tervezel akár egyetlen komoly hsz-t. Én mondjuk kíváncsi lennék az életkorodra, de ezt nem kérdezem meg mert ha nem akarsz úgysem válaszolsz, vagy ha igen ezek után úgysem hiszem el. 
Igazad volt, nem a délutáni mondatod volt az év poénja. Kérd meg a szülőket, hogy vegyenek neked legalább mutatóba egy BD-t, ha még nem értél keresőképes korba.
Akkor talán valós tapasztalat alapján fogsz tudni beszélni és nem 200 kbit/s-re tömörített, 240p felbontású videókat bámulva blamálod magad azzal, hogy látod az érdemi különbséget egy DVD és egy BD képe között. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

van a gepen mellekesen egy kamu win 7 arra most raktam fel es jo... de a vista a fo rendszerem sajnos.... amugy soha semmi gondom nem volt vele... ez is csak most eloszor fordult elo... jo lenne megoldani