Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
PlayStation 3 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL:
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
Szerintem nem igazán érted, miről is van szó. Az átalad felsorolt dolgokat egy konnektoról kihúzott gép sem tudja megtenni, ellenben a FAT-en volt a tápkábel mellett egy billenőkapcsoló (amilyet képen be is szúrtál, csak be volt építve) és dönthettél úgy, hogy áramtalanítottad vele a teljes rendszert. Ettől függetlenül, ha ezt nem nyomtad ki, a standby ugyanúgy megvolt és a felsorolt szolgáltatásokat a FAT ugyanúgy tudta, mint most a SuperSlim (csak ez utóbbinál nincs is más, mint az állandó standby, csak ha kihúzod). A billenőkapcsoló hasznos volt azért is, mert pl. ha csontrafagyott a gép és hosszú power gombnyomással sem tudtad resetelni, akkor csak átbillentetted ezt a kapcsolót és már le is állt, nem kellett kicibálni a tápkábelt. Minden, valamirevaló gépet le lehet így választani a hálózatról, márcsak érintésvédelmi és biztonsági okoból kifolyólag is praktikus és tényleg filléres dolog.
-
DM-Fan
nagyúr
Sőt, tavaly októberben a Tesco maga adta akcióban 6 eFt-ért az eredeti Sony DualShock3-at, be is szereztem egyet gyorsan. Ilyeneket érdemes figyelni, ki lehet fogni nagyon jó áron.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
INMOTEP #53715 üzenetére
A HDMI -> VGA átalakítál általában nem oldható meg egyetlen sima kábellel, ha ilyet látsz, az általában kamu, mivel ehhez D/A-konverter kell, ugyanis a HDMI digitális interfész, a VGA pedig analóg. Itt nézelődhetsz, nem olcsó mulatság, ráadásul az eredmény nem is lesz valami rózsás, sokkal rosszabb is lehet pl. a szöveg olvashatósága, mint az LCD-TV-den. A PS3-at egyébként csak HDCP-kompatibilis megjelenítőre lehet HDMI-vel rákötni.
Mekkora az az LCD, amit nagynak találaz a játékhoz? Én egy 65"-os plazmán játszok, de simán el tudnék viselni még ennél is nagyobbat. Mondjuk hozzáteszem, kb. fél éve, vagy még több is, mikor utoljára úgy érdemben, belemerülve játszottam valamivel. Nem nagyon van időm, agyam mostanság ilyesmire.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Nordik #47751 üzenetére
Kvázi teljesen mindegy, de inkább az STB-be. Az STB SetTopBox-ot takar, tehát arra utal, hogy HDMI-HDMI kapcsolatról van szó. A DVI meg arra, hogy PC-t kötsz rá DVI-HDMI kábellel, ami kicsit felemás dolog, mert elvileg a HDMI szabvány ilyen konnekciót nem ismer. A PS3 HDMI-kimenetes, tehát szimpla HDMI-HDMI kapcsolat kell. Ettől függetlenül valószínű, hogy a HDMI (DVI) aljzat is teljesértékű HDMI-aljzatként funkcionál, maximum a TV szoftvere máshogy kezeli a színprofilját (mondjuk tud YCbCr 4:4:4-et is és nem csak 4:2:2-t).
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
d.véderjoe #47635 üzenetére
"Az akciós újságban csillaggal (*) jelölték meg azokat a helyeket ahol nem ehet kapni..."
Mintha magam is leírtam volna ezt tegnap reggel.
Nem azon helyekről beszélek, ahol eleve nem kell legyen, hanem azokról, amelyeken lennie kéne, de ki sem raktak egy darabot sem.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
#42308056 #47630 üzenetére
Szerintem itt máshonnan fúj a szél. Ezt most konkrétan kevesebb, mint féláron adták. Láttam a leértékelt, utolsó darabos, -30%/-40%/-50%, stb. termékek polcán egy darab PS3 Move Starter Pack-et is kemény 14 eFt-ra "leakciózva". Namost van, ahol ez a rendes, akció nélküli ára.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
#42308056 #47624 üzenetére
"Ránéztem ma egy ilyen kontrollerre a budaörsi Tesco-ban, szerintem az a titka az akciónak hogy rohadt régi darabok."
És? Attól hogy régi, máris értékcsökkent lesz? Mi baja lenne? Amúgy megnéztem a hátulján a modellszámot: CECHZC2E. Konkrétan az egyik legjobb minőségű Dualshock 3-nak írják. Tényleg masszív, nagyon egyben van, nem nyekereg. Szóval nem hinném, hogy ez lenne az oka az akciónak. Egyszerűen arról lehet szó, hogy kiszórják a bennragadt készleteket, pláne, hogy jön a PS4, amihez ez a kontroller már nem is jó. Amúgy meg úgy könnyű akciózni, hogy gyakorlatilag alig 1-2 áruházban kerül ki a polcra pár darab a kérdéses termékből. Nem egyszer büntették már meg emiatt az érintett multit.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
vaksi8 #47615 üzenetére
Most csatlakoztattam, mert kraft nincs benne. Kábelbedugást és PS-gomb megnyomást követően azonnal becsatolta a 2-es kontrollercsatornára és már megy is, most tölt. Korrekt minőségű, eredeti Sony termék, a géphez kapott kontroller mellé odatéve jót mosolyogtam, hogy mennyire kifényesedett a régi az elmúlt több, mint 5 évben. Még egyszer kösz.
Ja, és nálam (CECHH 40 GB FAT) semmi gond a legutóbbi v4.50-es firmware-rel: 3 perc alatt felment, ahogy szokott és szép, stabil a rendszer. Szóval ennyit a Sony-féle összeesküvésről.
-
DM-Fan
nagyúr
Ezúton is köszönöm vaksi8 kolléga közreműködését a Tesco-s Dualschock3 beszerzése kapcsán!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
peetyy #47595 üzenetére
Mivel a Bécsi úti benne sincs az akcióban, ahogy az Aréna Pláza és a Pólus Tesco-ja sem, ez ott van megcsillagozva a prospektusban is. Egyébként néztem a Soroksári útiban is, ahol elvileg lennie kéne és csak néztek rám a műszaki osztályon, mint a hülyére, hogy miről beszélek. Egy darab sem volt, de még utángyártott se.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
nokia párti #47512 üzenetére
Persze, valószínű a Sony tudatosan kinyír több tízmillió gépet csak úgy poénból. Biztos nem volna tele vele a net mostanra.
Legutóbb a 4.45-össel volt ilyen probléma és a Sony még aznap vissza is vonta a firmware-t, de ott is orvosolható volt a hiba. Tudtommal a 4.50-össel ilyen eddig nem történt. -
DM-Fan
nagyúr
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
vaksi8 #47424 üzenetére
A hibaüzenetet úgy értette, hogy nem villog a gépen egyik LED sem, illetve nem kapsz pittyegő hibajelzést/nem áll le a gép, miután bekapcsolod. Ha ezek egyike sem történik, akkor valószínűleg tényleg nem a CPU/GPU a ludas, hanem mondjuk lehet, hogy a HDMI-vezérlő szállt el.
Amúgy ha megvan a gyári AV-kábel, akkor kösd le a HDMI-t, majd dugd be a gyárilag mellékelt AV-kábelt a gépbe, kösd rá a TV-re a sima sárga RCA-val, majd bekapcsoláskor tartsd lenyomva a bekapcsológombot amíg egy második pittyegést nem hallasz a megszokott első után (kb. 3-4 másodperc). Ekkor alapértelmezetten az AV-kábelen megy majd ki a videójel a sárga RCA-ra. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
rachmaninoff #47182 üzenetére
"Nálam is van HD, de ami látványilag nagyon megragad bennem, az a blokkosodás.
(Bár ez lehet a UPC sara)"
Akkor ez valószínű tényleg a szolgáltatód bűne, alacsony a sávszél. Nálam ilyen gond nincs.
A többiben egyetértünk.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
rachmaninoff #47174 üzenetére
"Azt kell mérlegelni, hogy egy 2-3-4k-s beruházás mennyire eredményez látványos előrelépést a jelenlegi TV-nkhez mérten egy 7 éves, 30k-ért kapható 720p-s konzolon."
Nyilván nem a PS3 okán kell új TV-t venni (hacsak nem egy régi CRT-n játszik valaki, mert ahhoz képest azért lehet előrelépni PS3-as felhasználás esetén is). Viszont ha új TV vásárlására kerül sor akármilyen okból, akkor is inkább a plazmát ajánlanám, mert 200 eFt-ból 50"-os méretben kiváló minőségű készülék kapható, ami az LCD-szegmensről nem mondható el. Ha meg kitoljuk a keretet, akkor is durván látszik, hogy plazmából 65"-os méretig is el lehet akár 500 eFt-os kereten belül maradva úgy, hogy a képminőség terén sem kell áldozni egy LCD-hez képest.
"nem nézek TV-t, de aki esténként bekapcsolja az ördögtől való dobozt, az se biztos hogy sokat kap pluszba, tekintve az adók minőségét."
Ebben nagyon tévedsz! Az előfizetésemben 15 HD adó van jelenleg a digitális SD csatornákon felül, amely HD-adók mind 1080i50Hz-en adnak, pazar minőségben, ráadásul nagyrészük olyan tematikus csatorna, ami érdekel és nem hulladék bulvár/kereskedelmi szar ömlik belőle. Egy History HD vagy Animal Planet HD előtt durván le lehet ragadni, pláne, hogy olyan minőség, hogy lejön a falról. Plusz én BD-gyűjtő vagyok, nálam az elsődleges felhasználás tehát a mozi, aminél mind a képméret, mind a képminőség kardinális kérdés. Erre pedig jelenleg (a projektor után) vitán felül álló módon a plazma a legjobb technológia.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
rachmaninoff #47172 üzenetére
Az biztos, hogy a PS3 igazából nem igényli a legjobb TV-t, pláne a fullHD felbontást, mivel a játékok 95%-a 720p vagy az alatti felbontásban fut csak. Viszont a kisebb felbontású címek alatt is látható az általános képminőségbeli többlet és a jobb mozgásmegelenítés, amit egy plazma nyújt egy LCD-vel szemben. Szóval valahol mégsem mindegy, hogy milyen TV- teszel akár csak egy PS3 mögé is. De az is tény, hogy a PS4-gyel balószínűleg sokkal inkább kiaknaznató lesz egy profi megjelenítő minden aspektusa.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Tegla80 #47163 üzenetére
Sajnos már kipörögtek a tavalyi modellek, pedig ott is voltak kiváló készülékek, ráadásul 200 eFt környékén több is. Ha látsz is, azt már nem szabad megvenni, mert azok többnyire kiállított darabok, vagy visszavitt, kishibás példányok. De már egyébként ilyenek sem nagyon vannak, elkapkodták mindet. Viszotn a használtpiacon érdemes nézelődni, 200 eFt-ért már felsőbb kategóriás, tavaly előtti G30-at is kapsz 50"-os méretben, adott esetben még akár 3 év garival is, mert akkor még dívott az 5 év gari.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Tegla80 #47160 üzenetére
Hát, idén kicsit nehéz a helyzet, mert a Pana a tavalyi belépő plazma szériát idén nem hozta ki, így az UT-sorozat helyett idén az ST-széria lett a belépő, amiből 200 eFt-ért sajnos jelenleg csak 42"-os méretet kapsz és ez a modell ugye az előbb említettek szerint nem igazán nyerő hardcore játékra. Senki nem érti, hogy miként csúszott ebbe a készülékbe ilyen bug, egyetlen másik modellre sem volt jellemző korábban és azóta sem. Amúgy ezt leszámítva kiváló TV az ST60 és február környékére úgy 220 eFt-ért már 50"-os méretben is megkapható lesz, most még picit drágább.
Jelenleg 200 eFt-ért, illetve picit alatta a Samsung 51F5000 plazma az egyetlen alternatíva fullHD vonalon, illetve novemberre szerintem az 51F5500 ára is leesik 200 eFt környékére, ez picit jobb készülék.
Ami már igazán referencia készülék, az a Pana 50GT60, ami most még picit drága, de márciusra szerintem olyan 310-320 eFt-ért elérhető lesz (tavaly is így volt az előd 50GT50-nél). Na, ez a TV már túlzás nélkül agyonver minden piacon levő LED-LCD-t és igazából nagyon kevés dologban lehet belekötni professzionális szinten is. Gondolhatod, hogy akkor mit tudhat a még feljebb pozicionált VT60, illetve a csúcsmodell ZT60. Persze azok árban már más kategória, de ha nem kell 50"-nál nagyobb modell és a jelenleg elérhető legdurvább videofil panel, akkor a GT60 az ideális vétel: ha tudsz várni még fél évet és spórolni picit, akkor az 50GT60 személyében 300 eFt körül a világ egyik legjobb TV-jét kaphatod meg, aminek talán a legjobb az ár/érték aránya is. A ghost-tól meg ne félj!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Tegla80 #47158 üzenetére
Egyáltalán nem ilyen durva már a helyzet. Én 6 éve játszok PS3-mal plazmán, immár a második plazmámat koptatom, lassan eljön az idő, amikor megveszem a harmadikat, ami már 65"-os lesz - soha nem tudtam még csak tartósabb ghost-ot sem összehozni PS3 játékkal, mert:
- nem túlzóak a beállításaim, ugyanis kalibrált a TV-m, így nem keletkezik beégés az égbeemelt kontraszttól
- a legtöbb játéknál már dinamikus a HUD, tehát eltűnik ha nincs rá szükség, vagy ha nem, akkor kikapcsolható
- ha mégsem ilyen a HUD, akkor pedig oda tudok figyelni arra, hogy ne ragadjak órákra a képernyő előtt ugyanazon játékkal.Ha óránként 10-15 perc szünetet beikatat az ember, amikor mondjuk átkapcsol TV-adásra ami addig is mossa kicsit a HUD helyét - ennyi idő egyébként is kell az embernek is - akkor soha nem fog összehozni beégést sem.
Amúgy a plazma játékra is jóval alkamasabb, mint az LCD, mert jobb a mozgásmegjelenítése és a válaszideje, jobb a színhűsége és a feketeszintje, valamint adott áron nagyobb méret érhető el belőle. Az idei palettán egy készülékkel kell vigyázni: a Panasonic belépő fullHD modelljének, az ST60-nak ugyanis fura módon picit nagy lett az input-lag-ja, ami miatt online hentelésre alkalmatlan lehet. Egyébiránt csak plazmát vennék játékra (is). Játszottam LCD-n eleget, legutóbb épp múlt héten ültettek le egy F-sorozatú Samsung LED-LCD borzalom elé, sírva menekültem vissza a saját plazmámhoz, félelmetes, hogy az LCD betegségekkel még mindig mennyire nem tudnak mit kezdeni a gyártók. Százszor inkább néznék egy ghost-os/beégetett plazmát, mint egy LCD-t, mert ha valaki értehetetlen módon be is égetne bármit, az csak a panel egy adott helyén lenne és csak kiélezett helyzetben látszana, de az LCD konzisztensen rossz és tucatnyi olyan "hibát" produkál egyszerre, ami plazmán egyáltalán nincs.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
gyuszaa #46975 üzenetére
"Van olyan játék ami használja is, pl. autós? Mert TLoU-ban lámpa rázogatásra volt az egyedüli."
Mit, mármint a tilt sensort? Csakmert a Sixaxis magának a kontrollernek a neve. A tilt sensor-t jónéhány játék használja, pl. az Uncharted-ekben azzal kellett egyensúlyozni a farönkökön, vagy megadni vele a gránátok röppályáját. De jól kihasználták pl. a Little Big Planet-ek, vagy a Killzone-ok is. Nyilván inkább az exkluzív címeknél használják ki ezt a lehetőséget, ahogy azt a felsorolt címek is mutatják.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
gyetvai19 #46943 üzenetére
Minden boltban kapható játék BD-n van és kivétel nélkül benn kell lennie a lemeznek a meghajtóban, mivel így ellenőrzi a gép, hogy eredeti-e a játék, illetve mivel a játékok 95%-a alig pár MB adatot telepít. De ha több GB-ot is telepít néhány játék, a lemezre akkor is szükség van. Csak a Store-ból megvett és letöltött játékok futtatásához nem kell lemez.
Gombinyó: nekem egy eredetileg 40 GB-os FAT-em van, 5 éves múlt, több ezer óra van már benne, de a meghajtója mai napig néma és minden lemezt tökéletesen olvas, pedig a játékaim 90%-ban lemezesek (úgy 45 darab lehet) és van, amelyiket háromszor is végigtoltam. A behelyezett lemez egyéként kb. 3-4 percig forog csak a bekapcsolás/behelyezés után, majd leáll. Konkrétan halkabb a meghajtó, mint a hűtés a legalacsonyabb ventifokozatban.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Cimi86 #46930 üzenetére
"Mennyire nem tesz "jót" ez a gépnek,hogy függőlegesen áll?Hallottam olyanokat,hogy nem jó a hűtésnek,vagyis hogy a paszta megfolyik a gpuról?"
Ez hülyeség! Még jobb is állítva, mert az alaplap alja is keményen melegszik és áthevíti a gép padlólemezét is, ami nem is tud rendesen hőt leadni ha fektetve van az asztalon/padlón a gép, mert nagyon közel van annak felületéhez az elenyésző magasságú gumilábak miatt. Szóval még jobb is állítva. Talán csak a meghajtó az egyetlen, aminek jobb lehet a fektetett használat, bár szerintem manapság már annak is mindegy. Nálam is állítva megy a gép már évek óta és jobb a hőleadása így, hogy a fenéklemezt is éri nagy felületben a levegő. A paszta meg sehogy nem tud megfolyni: eleve vékony rétegű, nem folyós állagú és kellően össze van húzva a CPU/GPU felülete a bordáéval, ráadásul az idő előrehaladtával még keményedik is a paszta a sok hőingás miatt.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
gyuszaa #46279 üzenetére
Szerintem is jobb volt az első elég sok tekintetben. Anno le is írtam a véleményem itt a második rész hibáiról,
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Darth_Revan #46209 üzenetére
Nem, mert minden PS3-fájlszerkezet egyedi, de a mentéseket külön is le tudod archiválni pendrive-ra, külső HDD-re, vagy akár felhőbe is.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Darth_Revan #46183 üzenetére
Készülj fel, hogy el fog szállni a géped YLoD-dal! Ez bizony annak az előjele, valószínűleg a GPU valamelyik lába már elválóban van az alaplaptól.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Mister_X #46146 üzenetére
Lövöd mint gép. Egyébként az csak egy sima bloater, nem valami kraftos dög (mondjuk tény, hogy a fertőzöttek közül ő a májer), többször is feltűnnek, már találkoztál egyel korábban, a tornateremben is, csak a boiler room szűkebb és sötétebb, spórásabb, zegzugosabb hely, ezért tűnik durvábbnak. Pár shotgun-shell, két-három molotov vagy nail-bomb és fekszik is.
-
DM-Fan
nagyúr
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Totheground #46072 üzenetére
Ahogy írtam is: ha van otthon fölösleges HDD, akkor vedd a legolcsóbb, 12 GB-ost és tedd bele a HDD-t. Ha nincs, akkor már megérheti az 500 GB-ost venni, mert 63 eFt-ból megáll az a gép is. Bár hozzáteszem, hogy 12 eFt-ból kapsz 500 GB-os laptop HDD-t, csak mondjuk vedd hozzá, hogy célszerű venni egy beépítőkeretet is, ami meg kb. 2-3 eFt, szóval pontosan ugyanott vagy árban, maximum annyi az előnyöd, ha magad veszed a HDD-t, hogy biztosra tudod, hogy mi van benne és hogy az mennyire megbízható. A FAT-emben anno egyébként Seagate HDD volt gyárilag (vásárlástól számítva kb. 2 hétig), ezt cseréltem le egy WD-re, ami azóta is (több, mint 5 éve) teszi benne némán a dolgát. Nem volt gond a gyárival sem, de csak 40 GB-os volt, így rögtön upgrade-eltem. Hozzáteszem, hogy a 250 GB-ból így 5 év és kb. 40-50 telepített játék után is több, mint 100 GB szabad, pedig online is vettem pár címet.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Totheground #46068 üzenetére
Nem cigaretta ez, hogy Ukrajnából jöjjön! Valószínű Angliából hozzák, ami alapvetően nem probléma, ha jár hozzá a Sony garancia. Az iPhone 5-öm is Angliából jött, nem kicsit volt így olcsóbb és az Apple garancia ugyanúgy jár rá, mintha hazai APR-ben veszed.
A 12 GB flash memória is elég ideig-óráig, a polcomon levő 40 címből kb. egy kezemen meg tudnám számolni, hogy melyik telepít 50 MB-nál nagyobb adatmennyiséget. Szóval ezt az egy-két játékot leszámítva a többi játéknak, illetve azok patch-einek és a mentéseinek meg bőven elég a 12 GB is. Ha meg kinövöd, akkor csapsz bele egy 10-12 eFt-ba kerülő laptop HDD-t és problem solved. Más kérdés, ha online veszed a játékokat, vagy PS Plus-ot akarsz, mert akkor eleve kell a nagyobb tárhely. De ha van otthon fölösleges laptop HDD-d, akkor alapvetően fölösleges több pénzt kiadni a PS3-ra, mint amibe a 12 GB-os SuperSlim kerül.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Totheground #46066 üzenetére
De ha az nem szimpi, itt is van közel annyiért.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
nokia párti #46061 üzenetére
Egyáltalán nem változott a véleményem a témában. Korábban is leírtam, hogy a FAT után a Slim-ek hűtését jelentősen takarékosabban oldották meg, kevesebb anyag van a Slim-ben, mint a FAT-ben, de olyat nem írtam, hogy ettől a Slim-ek nagyobb arányban hullanának el, mint a FAT-ek, mert ezt semmi nem támasztja alá. Hullanak el Slim-ek ugyanúgy, de ezen nem kell meglepődni: némelyik észlény zárt TV-szekrényben járatja, aztán meg csodálkozik, hogy megfőzi a gépet.
Nekem a FAT egyedül külsőt tekintve tetszik jobban a Slim-nél (plusz abban, hogy van rajta főkapcsoló), semmilyen más tekintetben nem részesíteném előnyben egy Slim-mel szemben - bár hozzáteszem, hogy a Slim a matt felülete miatt kevésbé kényes és masszívabb gép benyomását is kelti.Szóval én is azt mondom: tényleg visszább vehetnél az arcoskodásból és az alaptalan vádaskodásból, mert itt te vagy az egyedüli, aki személyeskedsz. A FAT-em köszöni szépen, jól van - ha nem szelektíven olvasnál, akkor láthatnád, hogy pont tegnap írtam a kérdésed kapcsán, hogy jópár órát toltam a Last of Us-t mindenféle probléma nélkül. Ez nem a FAT tökéletességének tudható be, hanem annak, hogy tudatosan rendben tartom a gépet, mert egyébként nagy eséllyel már rég elpukkant volna úgy 2 évvel ezelőtt.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
nokia párti #46049 üzenetére
Sehol nem írt olyat, hogy YLoD után pasztázta újra a gépet, gyanítom ő tisztában van azzal, hogy egy halottnak már hiába cserélsz kötést a sebén.
Amúgy kár ezen károgni - teljesen egyértelmű minden elektronikában kicsit is jártas személy számára, hogy a FAT-ek (különösen az első két generáció) konstrukciós szempontból mai szemmel nézve katasztrofálisak, nem is csoda, hogy 90%-uk elhullott mára. Ezen semmilyen heatpipe vagy extra hűtéstámogatás nem segít, mert akkora a hőtermelése annak a konfignak, hogy hosszú távon egyszerűen anyagszinten főzi meg magát. Semmi pénzért nem vennék ilyen gépet, de úgy unblokk FAT-et sem nagyon - leginkább az utolsó szériás Slim-ekből vennék egy példányt, itt-ott ki lehet még fogni akár bontatlanul is. Azokban még volt anyag, nem úgy, mint a Kinder-tojás műanyagból készült SuperSlim szarokban, ami - mondjuk ki őszintén - anyaghasználatot és design-t tekintve egy ipari hulladék. Ettől függetlenül a bele már százszor korszerűbb - kb. minden tekintetben, mint a FAT-ek bármelyike is volt.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
MasterMark #46027 üzenetére
Egy új terméknél bármi megeshet, a legjobb odafigyelés és jószándék mellett is. Erről szól a termékevolúció: a felhasználói tapasztalatok alapján lehet egy termék kezdeti, tesztelési fázisban ki nem bukott hibáit feltárni és kijavítani. Ez az ipar legtöbb területén így van, legyen az autógyártás, elektronika, sőt, ha belegondolsz még a gyógyszergyártás is, ahol szintén az emberen való tesztelés után alakul ki a végleges termék. Csak itt ugye az első széria vásárlói a tesztalanyok is. Ugyanakkor azért remélhető, hogy talán kisebb számú meghibásodás lesz a PS4 kapcsán: ma már kisebb a csíkszélesség, alacsonyabb a hőtermelés, kicsit fejlettebb a félvezetőgyártás is, de ez még sajnos mindig nem garancia arra, hogy valamit nem méreteznek alul, vagy nem kerül gyártásba hibás szériájú memóriachip, selejtes FET, stb. Meglátjuk, reméljük a legjobbakat, de nem fogok elsők közt a boltba rohanni a PS4-ért az biztos. Ennél már több tapasztalatom van, illetve az életkoromból adódóan is tudok várni, nem hajt a gyermeki türelmetlenség.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
gyuszaa #46023 üzenetére
Nem lennék meglepve, ha a PS4 első egy-két szériája szintén nem lenne konstrukciós hibáktól mentes. Ezért sem szabad az első szériából vásárolni sosem, meg kell várni az első hardveres revíziókat, illetve a második-harmadik generációs gépeket. Addigra az áruk is csökken vagy 30%-ot.
-
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
gyuszaa #46009 üzenetére
Én úgy ahogy volt elmostam a gépházat folyóvíz alatt, ahogy a bordákat is beáztattam mosószeres vízbe, majd hagytam kiszáradni. Nem kellett sűrített levegő, csak akkor van rá szükség, ha valaki lusta mosogatni. A ventillátor-lapátokat először porolóecsettel tisztogattam meg, majd alkoholos párnával áttörölgettem őket mindkét oldalról. Az alaplapot meg nem hogy meg lehet, de meg is kell tisztogatni. Erre is tökéletes a porolóecset és a porszívó.
Igenis veszélyes a sűrített levegő. Sokan nem tudják, hogyan kell használni és már itt a PH-n is jópár esetet olvastam, amikor attól szállt el az alaplap, hogy mondjuk belefújt a RAM-slot-okba, ahol maradt némi cseppfolyós gáz és zárlatot okozott. Szóval igenis oda kell figyelni. Zárt PS3-ba tuti nem fújnék be vele. Ahogy oda kell figyelni azon pasztákra is, amelyek vezetnek (az MX-ek szerencsére nem ilyenek).
Amúgy nálunk a cégnél nem is használják a sűrített levegős palackokat az informatikusok sem, egyrészt mert drága, másrészt meg mert biztonságosabb megoldást alkalmaznak: van nekik célszerszám, egy porszívóra hasonlító eszköz, ami nem szív, hanem fúj, de valami bivalyerővel. A palackos levegő elbújhat mellette. De ha van otthon pl. modellfestésre használt kis kompresszor, akkor az is jó lehet. Ott nem jön folyadék a csőből, az biztos. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Mister_X #46005 üzenetére
Így van. Ráadásul gyakran maga a sűrített levegő öli meg az elektronikát, mert sokszor cseppfolyós állagú cucc is a nyáklapra kerül belőle, ami zárlatot okozhat. Sokan nyírták már ki így a PC-s alaplapjukat. Semmi szükség sűrített levegőre, csinálja végig, amit a cikkemben íram és újszerű lesz a gépe.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
nokia párti #46000 üzenetére
Szerintem meg a te géped van hihetetlen szar állapotban, lehet, hogy csak napjai vannak hátra. Nálam a legutóbb decemberben újrapasztázott, eredetileg 40 GB-os CECHH04 FAT 23-24 fokos szobában 3-4 órányi Last of Us után is csak második fokozatban duruzsol.
Amúgy pl. az Uncharted 2-3 sem terheli kevésbé a gépet, szóval nehezen hiszem, hogy ott nem pörög ugyanúgy. -
DM-Fan
nagyúr
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
FuRiONight #45913 üzenetére
Mint írtam is, én a bolttal kapcsolatban nyilatkoztam, tényeket közöltem arra reagálva, hogy többen a bolt korrektségét is megkérdőjelezték korábban.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Mister_X #45896 üzenetére
Sosem értettem a KonzolokSzervizét kritizálókat. Szerintem a legkorrektebb bolt Budapesten. Én csak idén vagy 6 címet vettem náluk megjelenés környékén. Sehol nem kaptam volna meg olyan olcsón ezen játékokat, mint náluk, ráadásul mindegyikhez kaptam ajándék pólót (nem szar minőségűeket) és posztert. A Last of Us premier bulijuk is korrekt hangulatú kis sörözős este volt a bolt melletti bárban és onnan is vagy 3-4 nyereménypólóval, poszterrel jöttem haza a játékon felül. Ezen felül minden vásárlásnál adnak egy kupont, amivel a következő, náluk vásárolt játék árából lejön még 10%. Az eladósrácok tényleg jó fejek, közvetlenek, mindig megkérdik, hogy mit várok a játéktól vagy elmondják, hogy ők milyennek találták, illetve ajánlanak más címeket is. Gépet ugyan sosem javíttattam náluk, de mint üzlet szerintem maximálisan korrektek. Már legalább 2 éve nem is vásároltam más boltban, csak náluk.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
nokia párti #45871 üzenetére
Tegnap is játszottam a Last of Us-szal, nálam klíma van, állandó 23-24 fok, semmi baja a gépnek, soha nem fagyott még a Last of Us, pedig már másodszor érek a végére, tehát uszkve 30 játékórám már simán benne van. De ugye hozzá kell venni, hogy nálam a PS3 rendszeresen karban van tartva, már kétszer újrakentem az elmúlt 2 év alatt. Ettől függetlenül nálam is magasabb ventillátor-fokozatba vált a gép, ez teljesen természetes. Nem fúj forró levegőt, kellemesen langyosat és az alja is csak mérsékelten meleg (nálam állított helyzetben megy a FAT már vagy 2 éve, így jobban körüljárja a levegő).
A játék a gép erejét egyébként meglehetősen kihasználja, nem sok tartaléka marad a PS3-nak (itt-ott konkrétan semmi, mert a durván akciódús jeleneteknél esik az FPS-szám is).
-
DM-Fan
nagyúr
A mai TV-ken eleve nem is ildomos élesítést beállítani, mert a HD-anyagoknál értelmezhetetlen a jelenléte. Az élesítés az analóg korszakban volt használatos, ott volt létjogosultsága. A mai TV-ken, HD-anyagokhoz 0-ra kell állítani - kivételt csak azon modellek jelentenek, amelyek a 0 értéken mosnak, de ez ritka.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
$p@rr0w #45753 üzenetére
A gyárilag a géphez kapott AV-kábelt bedugod a PS3 hátuljába. A másik végén található RCA-csatlakozókba (piros és fehér) csatlakoztatsz egy olyan kábelt, amelynek az egyik vége RCA-anya, a másik pedig 3,5 mm-es jack anya. Ez utóbbiba dugod be a 2.1-es hangfalszettedet, a PS3 menüjében pedig beállítod, hogy a képet küldje a HDMI-n keresztül a monitorra, a hangot pedig az analóg AV-out-on keresztül a hangfalszettedre.
Ha esetleg olyan a 2.1-es szetted, hogy a hátulján ott vannak az RCA-bemenetek (ugyancsak piros és fehér), akkor a PS3 AV-kábelének piros és fehér csatlakozóit közvetlenül oda is kötheted és akkor nincs szükség a másik kábelre.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
mAtThEw0319 #45713 üzenetére
"de a mostani gameket leszeretném szedni.. mert Uncharted az nagyon nagyon kellene.... ellenék evvel az egy játékkal is egy egész életre."
Miért nem veszed meg lemezesen? 2-3 eFt-ért elérhető és akkor megvan egy életre mindenféle további előfizetés nélkül is. Ez a cím megérdemli, hogy ott legyen a polcon (meg a többi Naughty Dog játék is).
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
nokia párti #45679 üzenetére
Szétszedés nélkül nem fogod megtudni és igen, a CECHG04-ben kétféle megoldás volt, a régebbi a rosszabb és azok szinte mind elhullottak.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
#79125504 #45639 üzenetére
Így van. A GT5 Prologue csak egy kvázi demo volt, ami még 2008. év elején jelent meg, míg a GT5 végleges, teljes verziója 2010. novemberében. A platinum ez utóbbi budget-kiadása (ahogy az az általad linkelt képen is látható), de a lemez tartalma teljes egészében egyezik a fullos GT5-ével.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
mAtThEw0319 #45576 üzenetére
Telepítés előtt szerintem backup-olható, utána már kizárt. Mintha egyszer láttam is volna neten összegyűjtve a demó pakk-fáljokat, amiket pendrive-on vagy HDD-n át tudtál vinni a gépre és telepíteni azokat. A PSN-ről emlékeim szerint egyébként letölthetők PC-re is a demó pakkok és átviheted azokat külső eszközön a PS3-ra, csak ezzel nem vagy kisegítve, mert PC-n sem gyorsabb a neted.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
mAtThEw0319 #45574 üzenetére
Értem, hogy nem akarod hack-elni, de ettől még a leírtak tények. Sosem próbáltam demót külső eszközre másolni vele. Ha már telepítve van a letöltött demó, akkor szerintem kizárt minden további akció, mert akkor ugye el is tűnik a letöltött pakk és már telepített demóként jelenik meg, ami meg nem mozgatható. De miért ragaszkodsz ennyire a demókhoz?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
mAtThEw0319 #45572 üzenetére
Nem. A PS3 fájlrendszere nem értelmezhető a PC számára, még Linux alatt sem, nem ext3 vagy ext4 filerendszerről és nem is FAT32 vagy NTFS rendszerről van szó, egyedi a felépítése. Nem véletlenül tartotta magát a védelme évekig.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
raziel01 #45436 üzenetére
Ez az, hogy még véletlenül sem volt szó semmilyen garancia-mutyiról, pláne nem abban a kontextusban, amit kiragadott az #1. HSZ-ből. Továbbra sem értem, hogy honnan vette, hogy bármit módosítana bárki a gépen, vagy illegálisan megtoldaná garanaciát. Pontosan azt írtuk le mindenhol, hogy amíg a 3 év gari le nem jár, addig nem érdemes felnyitni a gépet, mert jobb, ha kap az ember egy refurbished gépet. Utána azonban ajánlott, hogy megelőzze a user a korai tönkremenetelt. Ennek már semmi köze a garanciához, mert az a 3 év végén elszáll, konkrétan ez van leírva. csak nyilván megint okoskodnia kellett. Persze azóta lapul, mint sz*r a gazban.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
dilipok #45424 üzenetére
Teljesen idióta, látszik, hogy nem is tudta értelmezni azt az egy mondatot se, amit idézett.
Zolar: szerintem mindent látnak, minden rajtuk megy keresztül, nem közvetlen levelezés van. Nyilván van egy szűrő, ami bizonyos szavakat figyel és ha azok közül valamelyiket észleli, akkor automatikusan figyelmeztet. Pont most van a nagy kémbotrány, kétlem, hogy pont a Sony ne lenne érintett. Amúgy érthető, a terrorcselekmények után ez alap.
-
DM-Fan
nagyúr
Áruld már el, hogy mi a törvénysértő abban, ha szétszedsz és kitisztítasz egy általad megvásárolt gépet?
"Ha szerintetek a 3 éves garancia igénybevétele a 3 év letelte után teljesen normális és megengedett (mindezt úgy, hogy gyári adatokat módosítotok), végtelenül naivak és tájékozatlanok vagytok. Mindezt azután, hogy pörögtök azon, hogy ti mennyire elhatárolódtok a törvénysértő tevékenységektől (i.e. warez)."
Te miről beszélsz, ember?! Normális vagy-e? Mutasd már meg, hol olvastál ilyet akár a felújításról szóló cikkben, akár máshol!
Snoop-y: "Amennyiben viszont az ujrapasztas cikk tartalmaz ilyen iranyu leirast (matrica eltavolitas eszrevetlenul) akkor azt nem szerencses linkelni"
Olvasd már el a cikket, mielőtt Te is elkezded a hülyeséget szajkózni! Hol látsz benne ilyet? Komlyan, emberek, ezért tart itt ez az ország!
-
DM-Fan
nagyúr
Látom a szövegértés nehezedre esik. Esetleg ha el is olvastad volna a cikkemet mielőtt hülyeségekkel vádaskodsz, akkor láthattad is volna benne, hogy magam is felhívom a figyelmet, hogy a gép felnyitása garanciavesztéssel jár és csak a 3 év letelte után érdemes ezt megtenni:
"Előrebocsátom azt is, hogy senkinek nem javaslom, hogy az újonnan történő vásárlást követő 3 éven belül megbontsa a gépét, ugyanis ezzel azonnal elveszti az 1 éves teljes körű, illetve a 3 éves méltányossági garanciáját is!
Sokan nem tudják ugyanis, hogy az 1 éves Sony garancia letelte után még további 2 évig van lehetőség a gép kedvezményes javíttatására: 16.500 Ft befizetése mellett a Sony megjavítja a gépet, bármi is legyen a hibája (akár elszállt alaplap, akár olvasó) és újabban egy refurbished (teljesen felújított) gépet adnak a meghibásodott helyett, végleges használatra. Ennek mindössze az a feltétele, hogy eredeti Sony garanciával vásároljátok a gépet, legyen meg a vásárlást igazoló számla és garancialevél, illetve, hogy a gép lezáró csavarját takaró matrica sértetlen legyen. A gépet márpedig csak ezen matrica eltávolításával tudjuk kinyitni, ami a garancia azonnali elvesztését vonja maga után.
Az én gépem már 3 éves múlt, így semmilyen garanciám nem volt már rá, nem volt vesztenivalóm a megbontásával."Pedig ki is emeltem a gyengébbek kedvéért. Vagy szerinted az warez, illetve illetgális, ha valaki a gépe élettartamának meghosszabbítása okán, a garanciaidő lejárta után szétszedje, kitisztítsa és újrapasztázza a gépét? Veled is csak többen vagyunk.
-
DM-Fan
nagyúr
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
CrazyMax #45237 üzenetére
A HDMI-kábeleket már jóideje tilos verziószámmal jelölni, mert a verziószám csak az aljzatokat jelöli. A HDMI-kábelek 5 kategóriába sorolhatók: standard speed, standard speed with ethernet channel, high speed, high speed with ethernet channel és automotive kábel.
Neked egy sima high speed kábelre van szükséged a 3D-lejátszáshoz (az ethernet channel csak akkor kell, ha netet akarsz megosztani a készülékek között).
Alapvetően HDMI 1.4-es aljzat képes 3D-t továbbítani, de a PS3 kivétel, szoftverfrissítéssel anno megoldották a 3D-képessé tételt. Ha az erősítődön csak 1.3-as aljzatok vannak, akkor nem 3D-képes és ebben az esetben a PS3-at közvetlenül kell a TV-re kötnöd.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
nokia párti #45023 üzenetére
Kb. 3-4 éve írjuk itt rendszeresen, hogy a legjobb túlélő sci-fi horror széria.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Sanyi.mTs #45014 üzenetére
PS3 error 80010514
Please try the following the steps below to help resolve the issue.
Please clear out your Game data utility for the game
To do this Please follow the steps in the link below:
http://support.us.playstation.com/app/answers/detail/a_id/369/~/remove-ps3-game-data-utility-filesNext What I'd like you to do is Try rebuilding your Playstation 3 Database and Restoring your file system.
1.) Turn off PS3 so the red light is on.
2.) Hold and keep holding the power button. The console will turn on, and eventually turn off again.
3.) Once off, with the red light on again, press and hold the power button. You will hear one beep, another single beep after that, and then two beeps in a row. After the two beeps, let go of the power button so it doesn't turn off again and you'll end up in the system recovery menu.
From here there are a few options. Now this is important, "DO NOT CLICK ON 'RESTORE PS3". That will wipe the hard drive clean. You don't want that.
What you want is the other two options:
A) "Rebuild PS3 Database" (this might take a little time be patient).
B) "Restore PS3 File System" (your bootup code, restoring is almost instant). -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Tegla80 #45012 üzenetére
Nálam is WiFi-n lóg a PS3, mindig is azon volt: sosem volt korrupt fájlom egyetlen letöltés alkalmával sem 5 év alatt. Minden firmware, játék update patch, megvásárolt vagy akcióban ingyen beszerzett játék hiba nélkül jött le WiFi-n keresztül is, pedig már a második router-em van azóta, ami ráadásul másik helyiségben is van. Ugyanolyan hibaellenőrzés, CRC-check van ott is, szóval más bibi lesz ott! Ha kommunikációs hiba van, akkor ledob a hálózatról és kész.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
szasanyi #44968 üzenetére
Aki nem szereti a TPS-t, annak az első 100-ban sincs benne. Nyilván átlagot tekintve írtam a Top10-et, de nálam speciel a Top3-ban sincs benne - onnan már eleve az Uncharted-ek kiszorítják, mert szerintem mindegyik jobb - legalábbis nekem jobban tetszenek különböző okoból kifolyólag. Sokan a GoW-okat beleteszik a Top5-be, os, nálam meg azok nincsenek benne még a Top20-ban sem. Szóval nem egyszerű dolog ez. Aki szereti a TPS-t, illetve a lövöldözős/kaland játékokat, annak megkerülhetetlen cím a Last of Us. De mondom: szerintem az értékelések szerintem - ha nem is nagyon, de - túlzóak voltak, azért nem 10 pontos a játék, ha más miatt nem, leginkább amiatt, mert nem újszerű a sztori sem és a koncepció sem, de ezen felül vannak idegesítő dolgai is, ahogy arra már pár HSZ-ben utaltunk páran korábban is.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
HUNPSP #44965 üzenetére
"Ez a Last of Us tényleg ennyire jó? Mi az, amiért ennyien próbálják mostanában, mi a vonzó benne?"
Már önmagában az, hogy a Naughty Dog készítette, ami egyértelműen az egyik legjobb (szerintem konkrétan a legjobb) fejlesztőcsapat a világon, ők csinálták a PS3 talán legnagyobb szériáját, az Uncharted-játékokat. Ráadásul ez a játék nagyban hasonlít az is Uncharted-re, hasonló jellegű TPS-ről van szó, csak komolyabb hangvételű.
Emellett a sztori is elég jó, átlag 15 órányi játékidőt ígér és korrektül is néz ki. Szerintem nagyon jó lett, bár tény, hogy azért túlzás, hogy mindenki 10 pontot adott rá, mert vannak hibái, de az tény, hogy a PS3-ra készült címek közül a Top10-ben egyértelműen benne van. A játék elsőre játszva középnehéz, szóval kihívás is van benne. Nagyon ajánlott a beszerzése, igen színvonalas játék, néhol meg nem mondja az ember, hogy nem filmet néz.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
nokia párti #44944 üzenetére
Abból gondolom, hogy elektronika a lelke. Sajnos a kondenzátorok, FET-ek élettartama korlátozott, idővel kiszáradnak, a névleges értékektől eltérő számokat kezdenek produkálni és szép lassan kinyírják egymást, magukat vagy magát a komplett rendszert. Minél többet ment a gép, annál inkább igaz ez, de pusztán az idő múlása is közrejátszik. Nem szabad, hogy illúziói legyenek az embernek: attól, hogy nem tapasztal hibát az nem azt jelenti, hogy minden a legnagyobb rendben van. A YLoD is sokszor minden előjel nélküli dolog, ahogy az embernél egy agyvérzés vagy infarktus is lehet ilyen. Ráadásul a YLoD csak egy halálok az ezer közül. Simán benne van, hogy egyszer csak az egyik komponens megadja magát, emiatt jön tüskeszerű túlfeszültség és már vitte is az egész konfigot magával. Egy ilyen korú és múltú gépnél már minden nap ajándék.
A Dead Space első két fejezete még kismiska, még kvázi nem is történt semmi. Később lesz nagyon durván horror és ha ez nem volna elég, a 2. rész még rátesz egy lapáttal. A 3. már annyira nem volt felejthetetlen, de azért abban is volt pár emlékezetesen vészes helyzet. Egyébként a játék egyik része sem nyüstöli az olvasófejet.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
nokia párti #44935 üzenetére
"de nem hinném, hogy azok okoznák a YLOD-et, ha csak nem kánikulában játszunk velük."
De bizony, simán okozhatja, tekintve, hogy 100%-on pörög velük a gép, ergo a hőtermelés is szignifikáns.
raziel01: "Gondolom super slimnel mar nem probléma, hogy nagyon megdolgoztatja."
Miért ne lenne? Alapvetően ugyanaz a vas, csak kisebb csíkszélességgel, viszont ehhez mérten kisebb hűtési teljesítménnyel is. Nem köszöni meg az sem, pláne, ha nagy melegben nyüstölöd.
Nekem amúgy 5 éves múlt a FAT-em, eddig kétszer pasztáztam újra, tisztán, pormentesen tartom a környezetét, valamint klimatizált a lakás. Köszöni szépen, jól van, most tolom másodszorra a Last of Us-t. Ettől függetlenül sejtem, hogy nem sok lehet már neki hátra, ezért is bízom abban, hogy a Gaikai-jal valamiféle elfogadható megoldást fog hozni a PS4 a PS3 címek újrajátszására, mert PS3-at már nem vennék még egyet, használtan meg pláne nem.
-
DM-Fan
nagyúr
"Nem hiszem, hogy 5-10 fok a különbség szerepet játszana ebben."
Pedig hidd el, hogy de! Majd meglátod, gyorsulni fog így is. A 26 fok már az átlagosnál magasabb szobahőmérséklet, ha ilyenkor nyúzod valami számításigényesebb grafikájú játékkal, akkor bizony gyorsan fölkapcsol a hűtés magasabb fokozatokba. Egy 28-30 fokos helyiségben meg már garantált a porszívó mód, még egy frissen pasztázott gépnél is. Elővigyázatosságból programozták így a hűtést.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
FuRiONight #44652 üzenetére
Elég gyorsan temeted azt a Last of Us-t. Játszottál már vele érdemben egyáltalán? Én a hét elején be is fejeztem a single-t és szerintem nagyon jó volt. Abszolút megérte az árát. Hamarosan újrakezdem New Game+ módban hard fokozaton.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
konyi79 #44626 üzenetére
Tegnap már tárgyaltuk.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
akos90 #44564 üzenetére
Nem kell aggódni, ilyen extrém hőmérséklet mellett normális, a gép saját védelmi mechanizmusa, hogy figyeli a környezeti hőmérsékletet is és annak megfelelő fordulatszámra állítja a hűtést. Ez jól megfigyelhető és nem függ a magok hőmérsékletétől. Nálam mondjuk klíma van, állandó 23 fok van a szobában és nem is gyorsul jobban, mint szokott. Ha kikapcsolnám a klímát és fölkúszna a szobahőmérséklet 28 fokra, vagy afölé, akkor nálam is játszana a turbina-effektus. De akkor sem forró levegőt okádna, hanem langyosat.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
SylarHUN #44486 üzenetére
"Ezek után semmi nem lesz a Boxból!"
Nem látom okát, hogy miért ne lenne semmi az Xbox-ból. Még az is simán benne van a pakliban, hogy hosszú távon megint az Xbox-közösség fog jobban járni a vassal. Amíg nincs előttünk a két gép és a kész játékok, addig fölösleges bármiről is flamelni. Amúgy meg pár hete az új Killzone-nal kapcsolatban is kijött a hír, hogy ott fostak a fejlesztők, hogy nehogy összeszarja magát a játék a bemutató alatt. Mégsem fikázódott senki, hogy a PS4-ből nem lesz semmi. Van egy határidő, addigra kell befejezni a gépet, a játékokat, amit nyilván tartanak is majd. Kb. ugyanolyan fölösleges ezen agonizálni jelenleg, mint a héten megjelent iOS7 kapcsán arról, hogy mennyire jó/nem jó: béta, nem az a dolga, hogy jó legyen, nem végfelhasználóknak van szánva jelenleg, ahogy az Xbox One, mint hardver sem. Ettől függetlenül a címeket lehet demózni, hiszen mindent PC-n fejlesztenek.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
olbaidhun #44474 üzenetére
"csak zárójelben, azért ez sem feltétlenül a grafikájával fogott meg, főként az ep1-2 idejében"
Azért tegyük hozzá, hogy a Half-Life 2 2004. őszi megjelenésekor (és azt követően egy ideig) nem nagyon volt nála szebb, részletgazdagabb játék, ráadásul olyan szinten jól skálázható volt, hogy gyengébb gépeken is nagyon jól mutatott és ennek ellenére mégis jól futott, szemben mondjuk a 2004. augusztusában megjelent Doom 3-mal, ami "rondább" volt, a fizikai motorja közelében sem járt a HL2-ének, mégis egy erőmű kellett alá. De az tény, hogy a HL2 sikerének csak egy szelete volt a gyönyörű grafika, mert legalább ilyen fontos volt az újszerű, fizikát aktívan használó játékmenet, a sztori és a magyszerű játékélmény is.
"A legnagyobb félelmem éppen ezért az új konzolokkal a következő: esély van rá, hogy a fejlesztők ismét elmennek a látvány irányába, nulla saját tartalommal, új reformok, ötletek helyett."
Persze, esély van erre is, de ugyanakkor az is benne van, hogy a nagyobb erőforrás lehetőséget biztosít a részletgazdagság növelésére, a fejlettebb AI alkalmazására és új lehetőségek behozására is. Van azért egy-két olyan fejlesztő, aki képes ezt kiaknázni. Haladni kell előre, a múltra csak alapozni kell és emlékezni, hogy mi vált be, de nem újraélni kell azt. Azt viszont én is elvárom, hogy a régi címekkel továbbra is tudjak játszani az új vason is (így vagy úgy), ez nálam kardinális.
-
DM-Fan
nagyúr
Igen, nálam is a Half-Life 2 az örök 10 pontos, überelhetetlen játék. Az a gravygun és az átrendezhető, rmbolható környezet (és a tárgyakkal való hajigálózás) zseniális volt.
NeoExDeath: "Elkezdtem de még nem vittem végig, nagyon durván komor hangulatú, remélem a LoU azért nem depizik annyira."
Hát, pedig készülj fel, hogy igencsak depis! De a sztori ezt indokolja. Néhol gyönyörködős, néhol megkönnyezős, néhol rettegős, néhol besz*ratós, néhol meg igazi akció. Lesznek szép nagy, nyílt terek kint a természetben is, ahol szépen süt a nap, stb. Sóval nem egy sötét valami, csakhát érezni, hogy volt egy világégés. Amolyan Legenda vagyok hangulata is van néhol, ahogy azt előre sejteni lehetett.
-
DM-Fan
nagyúr
Én is haladok vele, 7 óra játékidőt tettem eddig bele, most azt írja, 47%-on vagyok, nem tudom, mennyire reális, de szerintem nagyjából az lehet (most jutottam túl a szállodás részen, ahol az udvaron a kislány segít puskával az állványról - financial district).
Már a launch party-n is azt beszélték az újságírók, hogy szerintük azért nem lehet teljes 10 pontot adni a játékra, mert igazából a műfaj sem újszerű, a sztorit sem először látjuk és szerintük is vannak hibái, de ugyanakkor mégis kiemelkedő és egy korszak kiváló összefoglalója, lezárása - mert valószínű az új konzolok új időszakot és azzal újszerű játékokat is hoznak majd.
Engem nagyon sokszor a Half-Life 2-re emlékeztet, nagyon hozza azt az apokaliptikus hangulatot, az egyes csoportok összefogását és ugyebár ez is egy kényszerű utazás egy elpusztult világban. Jó ez, szerintem minden forintját megérte, tényleg nem mindnnap jön ilyen szinten kidolgozott játék, ahol ráadásul tényleg minden lövést kétszer meg kell gondolni, minden fegyver- vagy karakterfejlesztést előre megrágni és nagyon nyitott szemmel járni/gyűjtögetni. Valahol az új Tomb Raider-ben is ez tetszett, örvendetes, hogy a játékfejlesztők rájöttek, hogy el kell mozdulni a realitás felé és nem agyatlan hentelésre kell alapozni a mai címeket. Néha kell az is, de szerintem nagyon jó ez az irányvonal is.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
FuRiONight #44421 üzenetére
Amint végignyomtam a story-t, megmondom.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Prof01 #44416 üzenetére
Meg is van a hiba oka:
"We've addressed the autosave issue, it was related to servers on our end. Please quit to XMB and restart the game. SP and MP are OK to play!"
Mondjuk nem értem, mit kell komminikálnia a szoftvernek az autosave kapcsán a Naughty Dog szervereivel, de leyen! Ezt nevezem gyorsreagálású erőknek. Kár, hogy kétszer megszivatott a dolog, amitől nem lett túl jó a szájízem. Blama ez így premiernapon.
-
DM-Fan
nagyúr
"Sajnos van más is, ami ront a hangulaton. A csapattársak trappolnak ezerrel körülöttem amíg én lopakodok, sőt a klikkereknek neki is futnak, a sima fertőzöttek előtt is elrohannak de nem veszik észre őket."
Abszolút így van, ez engem is nagyon zavart, pedig máshol írták, hogy mennyire alkalmazkodnak a társak és hogy életszerűen viselkednek. Hát, rohadtul nem!
"Az ez utáni átvezető kisfilm alatt meg egyszerűen eltűnt a hang."
Na, nekem azzal nem volt gondom, a legmagasabb minőségű, LPCM 5.1-ben tolom, úgy szól a rendszeremen, mint az állat, vigyorgott az erősítő, mert ilyen jelet még BD-ről is keveset kap.
"Biztos van akinek elég a látvány amit a ps3 nyújt, de ennél a játéknál nagyon sokat dobott volna a hangulaton ha egy jóval erősebb vason fut, egy ps4es grafikai megvalósítással valami eszméletlen lehetett volna ennek a kihalt környezetnek az ábrázolása."
Nekem is pont ez jutott eszembe, mert sok helyen bizony pixeltenger. Na de majd az új Uncharted! Viszont azt néztem, hogy félelmetes szintre jutott a Naughty Dog a motion capture-rel, néha tényleg abszolút olyan érzésem volt az átvezetőknél, mintha élőszínészeket néznék, nem is mo-cap animációs figurákat.
-
DM-Fan
nagyúr
No, így pár óra játék után a Last of Us-ról, spoilermentesen: szerintem nagyon jó, iszonyatosan komor hangulatú, a sztori nagyon magával ragadó. Egyáltalán nem hasonlít az Uncharted-ekre, szóval nem az az ugrabugra játék, sokkal kimértebb, nagyon kevés a lőszer, tényleg inkább a taktikus, lopakodós harcmodorra van kiélezve. Nagyon realisztikus, nem fogunk mindenhol szanaszét hagyott cuccokat, treasure-öket, fegyvereket vagy lőszert találni, valamint minden bekapott golyó komoly sokk, egy-egy közelharc pedig nagyon gyorsan instant death-be csaphat át. Szóval jóval nehezebb és parásabb, mint az Uncharted-ek voltak, szerintem emiatt sokan kevésbé is fogják kedvelni, főleg akik folyton panaszkodtak az Uncharted szörnyes/félős részei miatt.
Viszont már rögtön szembesültem is egy nagyon súlyos glitch-csel: komoly zűr van a játék autosaving funkciójával. Konkrétan 1,5 óra játékidőm ment a levesbe. Jó 3 óra játék után jelentkezett és abban nyilvánul meg, hogy ha start gombbal kilépünk a menübe, akkor a save game, load game, restart és quit to main menu opciók nem választhatók, mert mellettük az szerepel, hogy autosaving, please wait. A gond csak az, hogy ez nem is tűnik el, hosszú percek után sem. A játékot tudjuk folytatni, de kilépni csak a PS-gomb Quit Game opciójával tudunk. Mondanom se kell, hogy 3 pittyel újra is indul a rendszer ilyenkor és a játékot újraindítva és a continue menüpontot választva egy jó 1,5 órával ezelőtti helyre rak vissza.
Viszont rájöttem, hogy a load menüpontban ettől függetlenül megvan a legutolsó állás, de ezzel márcsak akkor szembesültem, amikor másodszor is megtörtént a glitch. A probléma nem egyedi, külföldi oldalon is találtam olyat, aki szemesült vele és sajnos az 1.01 patch, amit telepítéskor lekaptam, ezt nem oldja meg. Szóval erre figyeljetek oda, mert komoly bosszúságot jelenthet. Szóval a load menüpontot használjátok és ne a continue-t! Nem is értem, hogy jöhetett ki így a játék. Remélem, hogy a Naughty Dog gyorsan javítja ezt, mert amúgy a játék hangulatos.
-
DM-Fan
nagyúr
Na, emberek, tegnap voltam a Last of Us launch-party-ján, egy egész kellemes hangulatú beszélgetős, bemutatós, elemzős, vetélkedős, sörözgetős történet volt, ahol pár darab nyeremény pólóval, poszterrel is gazdagabb lettem. Kezemben a játék, ma szabin vagyok, így hamarosan neki is ugrom. Amit eddig láttam belőle a tegnap este folyamán, az alapján félelmetesen eltalált játék lesz. Majd beszámolok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series/ One kontrollerek eladóak
- Nintendo switch Oled megkímélt Opcionálisan megvásárolható kiegészítőkkel
- Nintendo Switch Oled - 256 GB SDcard - BigBen tok -Okosított
- Eladó Ps5 (fat) digital, 2 kontrollerrel.
- Nintendo Switch OLED Zelda Tears of The Kingdom Megapack! Új, Bontatlan!! Ingyen Foxpost!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest