- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Milyen GPS-t vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Out
addikt
A második fejezethez se nagyon kellettek olyan NPC-k Kikötővárosban akiket lemészároltam és így már a 3. fejezetnél járok. Elég nagy gondot okoznak a Gyík harcosok, mert alig bírom leverni őket. Valahogy nem érzem, hogy mikor kellene ütnöm, mert amikor benyomom a támadás gombot, akkor az ellenfél is üt, de ő gyorsabb. Még most se találtam jobb fejszét az enyémnél és így a sebzésem még mindig ugyanannyi, mint az 1. fejezetben volt, csak a páncélom és a pajzsom cseréltem le. A szintlépéseknek már semmi értelmét nem látom, fejleszteni nem akarok már semmit, pedig még rengeteg fejlesztenivaló képzettség lenne, de feleslegesnek tartom őket. Fejszehasználat 10, Zárnyitás 3, Lopás 3, Akrobatika 1, Kovácsolás 3 és ennyi.
A második fejezetben csak 13 teleportkövet sikerült megszereznem, mert a 14.-hez az utamat állja két Ogre és hát egy is bőven sok nekem, nem hogy kettő -
Out
addikt
Ugyan már régi játék, én mégis kb 1 hete kezdtem el. A topikot addig olvastam amig a spoilerek nem kezdtek szaporodni, mert nem szeretném ha lelőne nekem valaki egy jó poént. A játék az elején nagyon nehéz volt és voltam úgy vele, hogy abbahagyom, mert esélyem sincs a szörnyek ellen, főleg mikor leváltottam a kard+pajzs-ot fejszére. Most az első fejezet végén járok, de a térkép nagyrészén már kiírtottam a szörnyeket és felfedeztem a romokat. Nyilván van pár hely ahová esélyem sincs eljutni, ezek azok a helyek, ahol Ogrék vagy Hamubestiák vannak, ők még túl erősek nekem. Már nincs egy darab küldetésem sem, csak az Inkvizítort kell követnem a nagy kapuhoz a második fejezet elkezdéséhez, Egy unalmas pillanatomban és mivel éreztem a hatalmat a fejszémben úgy gondoltam, hogy kiírtom Kikötőváros lakóit. Azóta már szinte csak "szellemek" lakják
A kérdésem az lenne, hogy fog-e ez okozni bármilyen gondot a későbbiek folyamán? Mert ha igen, akkor nem szenvedek tovább a játékban, ha úgy sem tudom végigjátszani
Mentésem már nincs az írtás előttről
-
Weaver
senior tag
a "banditatáborban" van egy olyan küldi, hogy le kell csapni 4 (vagy 5) molylepkét vagy már a rákot. és a probléma az, hogy több küldetés épül erre.
felvettem , de nem kedtem el egyből levadászni őket, mert ha ránéztem, már akkor is egyből összeesett a karim és szörnyethalt. mondom gyúrok még, és elintézem őket.
a probléma csak az, hogy mire nekikezdtem már csak 3 lepke volt azon a kis szigeten (vagyis körülötte). ezek le lettek csapva és számolta is őket. viszont a többi eltűnt.
ez a 3 volt és kész, sztem túl közel jöttek és lecsapták a táborban lévők, így nem számolta őket a küldetés.
-
BMWFan
senior tag
-
Kelvin
őstag
Risen 2-nek valaki nem csinál topikot?
Egész kellemes lett. -
$p@rr0w
őstag
Érdekel esetleg valakit egy tradeable Steames Risen?
-
Kelta
tag
Hááát... Nem feltétlen lesz pihenő. A pirannyások nem a sutemáp műfajban erősek. Ez mondjuk alapba igaz,de igazándiból a végén lévő agytornász-dándzsen,na azon nem 1X leakadtam. Kilépés - google - mi a rákot kell csinálni??? Ha megcsinálták volna a placcot kb a Gothic 3-ban lévő placc 75%-ára, nna' akkor kicsi szívemben a Risen lett volna az évtized befutója,az tuti...
-
Sonja
nagyúr
-
<cafat>
senior tag
időközben megoldottam a problémám...
viszont felmerült 1 újabb
ha bejutok a kikötővárosba akkor hogyan tudok onnan kijutni?
vagy ez csak akkor lehetséges ha már végigvittem a benti küldiket és csatlakoztam az őrökhöz, és utánna szabadon járhatok ki-be?
vagy csak teleportkövekkel? -
<cafat>
senior tag
hali mindenki
nekem 1 olyan kérdésem lenne a játékkal kapcs, h hogyan lehetne kikapcsolni benne ezt az idegesítő ködös nézetet?
arra gondolok hogy nem kontrasztos a kép, nem tiszta, olyan mintha mindig homokviharban v füstben kéne sétálnunk és ez engem zavar, szeretném tisztán meg színesen látni a világot
egyébként bejön a játék, tiszta gothic hangulat
nincs vmi ini szerkesztés erre is? -
Sonja
nagyúr
-
trassher
addikt
Chapter 3ban mikor ki kell nyitni a nag kaput akkor ott most mi van? Tudom hogy van jobbra meg balra is egy csörlő. A jobb oldalival kezdtem. Átjutottam a csapdákon és oda jutok amikor a terem közepén van egy csapóajtó. Na ott ha leesek ott van 2 brontok. Azokat hogy tudom legyűrni? Mire előveszem a fegyverem már a hp-m felét leütötték. Ráadásul bottal szart se tudok hárítani a támadásukon.
-
trassher
addikt
Elakadtam a játékban. Minden mester próbáját megcsináltam de Vitus próbáját nem értem. Megtaláltam a könyvet a kriptában, elolvastam és tovább is adtam ahogy mondta. Most meg nem beszél velem. Tudja vki hogy mit kéne csinálnom?
-
trassher
addikt
Végeztem kikötővárosban. A 3 kincsvadászt és Patty-t kijuttattam a városból. Most már rá kell állnom a próbákra hogy tag legyek. Eddig a tekercses próba kész. Szerencsére már a könyvtárban megtaláltam az öreget is.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
trassher #184 üzenetére
Ha a gyűrű nélkül 3-as szint, akkor szvsz jobban jársz, ha most már maradsz a botnál. Lesznek azért jóféle, duplapengés botok is, meg a végén ebből is lesz Titán változat. Nincs annyi elérhető xp a játékban, hogy az alapoktól felfejlessz egy másikat is. Akkora különbség azért nincs a fegyvernemek között, hogy nagyobb gondot okozzon. Ahogy nő a szinted, úgyis új ellenfél változatok jelennek majd meg, a harc tehát mindíg kihívás marad, bármilyen fegyverzeted is van.
-
trassher
addikt
válasz
GypsFulvus2 #183 üzenetére
Már 3as szinten van a bot, másra nem fejlesztettem. Van egy gyűrűm amit küldetésből kaptam az +1et ad botharcra.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
trassher #182 üzenetére
Emlékeim szerint a bot sebzés szempontjából mindíg gyengébb lesz, mint az azonos szinten elérhető/gyártható kard, vagy a fejsze. Én is túl gyengének éreztem, s bár végigvittem vele, de gyakran szenvedős volt. Ha még időben vagy a váltáshoz, akkor a fejszét javaslom, az a legvégén úgyis kelleni fog.
-
trassher
addikt
Én tegnap kezdtem. Inkvizíció oldalán oldalán vagyok, de a Don-nál kezdtem csak nem jött be. Már megvolt az alapkiképzés, most épp kristályt kell hoznom amit az egyik gyerek vitt magával de nem jött vissza.
Kérdésem az lenne hogy a botharc már 4es szinten van(gyűrű ad+1et rá) de nem érzem valami erősnek. Jó hogy gyorsak a kombók de szart se ér ha nem sebzek. Alap kardot kovácsoltam össze az 30at sebez alapból. A tanonc bot csak ilyen dmg light vagy az összes? -
MPowerPH
félisten
válasz
hejesírásó #178 üzenetére
Én játszok. Barátnőm rovására sok-sok hétvégi estét tette tönkre.
Végigtoltam eddig m9indkét oldalt, az Inkvizíció oldalán sokkal könnyebb, mindent ingyen kapsz.
-
setherian
tag
válasz
pedig hihetetlen jó játék, a méretéhez képest a maga világában és nemében szerintem páratlan!
magának a stílusnak van kevés híve szerintem. nagyobb rétegnek örvend a "mech-drive & tech-fps" sajnos -
setherian
tag
válasz
dehogynem. a hamubestia, az.. mire kiírtottam az elsőt már nem is okozoott akkora katarzist. mondjuk a druida segítségével gyaktam le.
a gyíkok tényleg idegtépőek, még egyesével csak-csak, de amikor 3-an próbálnak köréd férkőzni, akkor már az ujjam auomatikusan az F9 felé indulkombókban is úgy vissza védekeznek-támadnak hogy csak lesek.
-
hejesírásó
senior tag
gáz h a kutya nem játszik ezzel
-
setherian
tag
válasz
hejesírásó #175 üzenetére
ha a kardforgatásra gondolsz, az nekem maxon volt, de nem vettem észre hogy belesűrítette volna a kombóba, a billentyűt meg végig zongoráztam, de semmi
a sűrű mentéssel áthidalható a páncél kérdés
én az utolsó páncéllal voltam úgy, hogy inkább most nem áldozok 5000 tallért, nem sokkal rá már rajtam is volt a titán együttes -
setherian
tag
válasz
hejesírásó #161 üzenetére
erre felfigyeltem én is de nem jöttem rá, hogy kell használni támadásra a pajzsot.
a jó kis páncél témáról annyit, hogy szerintem nem érdemes a mocsárban megvenni a munkaruhát, mert onnan már nem sok a következő páncél, ami bár dupla annyiba kerül érdemesebb azt kivárni 1000 pénzért. az előző 500 de nem is tudod olyan gyorsan összekaparni a következő 1000-et a jobb ruhára. legalábbis ez saját tapasztalat. -
Xmodule
őstag
válasz
hejesírásó #170 üzenetére
köszi
-
Xmodule
őstag
jöhet ha kerdes volt
-
Xmodule
őstag
válasz
hejesírásó #166 üzenetére
hát igazábol foglmam sincs mert én még ott nem járok. Ez a hét huzos volt szoval nem is volt idöm játszani.
-
Xmodule
őstag
válasz
hejesírásó #164 üzenetére
nekem tetszik de meg nem valasztottam vonalat. regebben elkezdtem vele jatszani de akkor nem volt még magyaritas hozzá de akkor a vadászt valasztottam szoval nem varazslot vagy papot minek mondjak
most sem a papokat fogom valasztani.
-
Xmodule
őstag
válasz
hejesírásó #162 üzenetére
de. tegap kezdtem el.
-
hejesírásó
senior tag
enyire nem tolja sneki ezt jó kis gépemt ?
-
hejesírásó
senior tag
hali!
Most kezdtem el játszani és látom h a pajzson van elvileg blunt damage...szval pajzzsal oda tudok csapni az ellennek? melyik gomb vagy hogy?
köszi
-
MPowerPH
félisten
Don oldalán van az a küldetés, hogy tárgyalás a Vulkán erőddel. Szépen oda is megyek, mondják is, hogy hátul a templomban van Mendoza, az inkvizítor. De ott bent nem találok senkit.
Lehet bugos?
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
Elkezdtem ezzel a game -el játszani, de elég távol áll tőlem, nem igazán vagyok ebben a műfajban otthon, így sok feladattal nem tudok mit kezdeni.
Ebben kellene kis segítség, mert csak császkálok üresben, és nem jutok egyről a kettőre.
Ott tartok, hogy be kellene jutnom a Don -hoz, de Rachel nem enged be. Plusz ez mellett még van sok más is, amivel nem tudok mit csinálni. -
Roba
tag
Sziasztok!
Elakadtam a játékban. Az 5 db. kristálykorongot megtaláltam, de a 14 teleportkő közül csak 13-at. Egy teleportköves térkép (gamempire.extra.hu) szerint a Nyugati vulkán barlangé hiányzik ( a Keleti vulkán barlang másik kijárata, északon banditatábor fölött). A környékét bejártam, gyíklényeket nem találtam akiknél lehetne.
Hol a fenébe lehet?
THX!
-
drinker
tag
válasz
GypsFulvus2 #153 üzenetére
Megelőztél
-
drinker
tag
válasz
GreatGodzi #152 üzenetére
Ha meg van a páncél összes darabja, akkor bemész a csarnokba, a titán küld rád ilyen tűzhullámokat, azokat átugrod (ha jól emlékszem, már nem most volt) célszerű a kamerát minél távolabbra állítani a karaktertől, hogy az eltűnő padlóelemeket könnyebben észrevedd. Mikor pedig rádlővi azokat az izékat, akkor a pajzsod segítségével visszavered, ha sikerül akkor a titán összeroskad, odafutsz rácsapsz! Kb 4-5 ször kell megcsapni.
De itt egy VIDEÓ róla!
-
GypsFulvus2
őstag
Leírom azért ide is hátha valaki még hasznát veszi:
A titán elég problémás. Szükséged van a legyőzéséhez a titán pajzsra. Amikor támad, akkor a pajzzsal vissza kell rá verni a sugarat amit kilök magából. Ilyenkor térdre esik. Csak ekkor szabad közel menni hozzá és egyet, legföljebb kettőt ráütni a titán csatafejszével. Utána elpucolni, és elugrándozni a megnyíló felszínekről, és megismételni a procedúrát sokszor. Hülyén van megcsinálva, mert nem látod, hogy sebzed-e vagy nem, olyan mintha átmenne a testén a fegyver, de valójában sebzed. Sokáig tart, és minden egyes sikeres sugárhárítás+ megütés+ elugrás után ments (lehet harc közben is). A játék maga tettszett, de ez a főboss kinyírás elég idegtépő módon lett megvalósítva.Ráadásul a végkifejlet igen meglepő volt számomra. Elég gyorsan mondja végig az angol szöveget és ha jól értettem meg, hát akkor elég faramuci a vége, meglepődtem rajta. Így visszagondolva Mendoza bácsinak volt igaza... Kíváncsi lennék a magyarításra, hogy esetleg én értettem-e félre valamit. Majd legközelebb a Don oldalán is végigtolom, és felveszem a hangot a végén.
-
GreatGodzi
tag
Aki végigvitte már a Risen-t, az privárban írja már meg, hogy hogyan lehet a főellenfelet kinyírni, mert nekem sehogy sem sikerül, még csak megütni sem tudom...
-
Roba
tag
Sziasztok!
Még az első fejezetben járok, Don küldetéseit csinálom. A kikötővárosba kell mennem, hogy az embereit megtaláljam. Azonban küldetés nélkül elkalandoztam a nyugati partra, ahol lerendeztem a csontifőnököt és csapatát és találtam egy Vazallus gyűrűt (-10 bölcsesség). A kérdésem az, hogy a játék menetét hátrányosan befolyásolja-e, hogy egy olyan küldetéstárgyat találtam, amire még nem vettem fel küldetést?
Köszi.
-
Sdi
addikt
Ha esetleg valakit érdekel, megjelent a játék honosítása.
-
madár840
csendes tag
válasz
GypsFulvus2 #148 üzenetére
Még november elején pörgettem ki, nekem nagyon bejött, szeretem az efféle játékokat. Már várom a Gothic 4-et is nagyon...
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
madár840 #147 üzenetére
Ásó kell, nem csákány. Amúgy van nálam mindkettő. (meg fűrész, seprű és minden vicik vacak, biztos ami biztos alapon - úgysincs inventory korlát) Csákányozni az érceket szoktam. Közben megoldódott, rájöttem hogy csak bizonyos sírokat ás ki, közel sem mindegyiket. Azokat hajlandó kiásogatni, amelyeknél elütő színű, kicsit világosabb a föld. És ezeknél sem a sírkőre, hanem a földre kell klikkelni.
Úgy látom ezzel a játékkal sem keresi magát halálra a Piranha Byites. Pedig jó. Akiket nem a moziszerű átvezetők és filmszínész-imitáció karakterek érdekelnek, azoknak bejöhet. -
madár840
csendes tag
Sír kiásáshoz szükséged lesz egy csákányra. Odamész a sírhoz, nyomsz egy balgombot, és elvileg már ássa is...
-
GypsFulvus2
őstag
Hát ez a topic halott
Pedig jó lenne, ha valaki felvilágosítana, hogyan kell sírt kiásni. Patty küldetését nem tudom folytatni. Ez a bal...sz csak dumál, de nem ás semmit. Lehet hogy bug.
-
GypsFulvus2
őstag
Nagy a csend itt. Pedig a játék tényleg jól sikerült. Ha van még, aki felnéz ide, a következő kérdéseim lennének hozzá:
- Hol tudok állandó hatású főzetekhez szükséges recepteket szerezni? Eddig csak dexterity és mana növelő receptjeim vannak, de strong és health nagyon kéne még. Elég kevés a megszerezhető XP, jól jönne egy kis kiegészítő. Ambrax mesternél nincs ilyen recept.
-Haonlóképp nem találom a nagyobb erejű varázslatok rúnáit. Tekercs van, az ok, de pl levitáció rúnát nem találok senkinél pedig fontos lenne. Nautilus, tell joke, ilyesmik vannak, de pont a levitációt nem találom.
- Hogyan lehet sírokat kiásni? A betöltésnél felugró tippeknél mindíg mutatja, hogy ha van ásód kiáshatod. Ennek ellenére hiába van már három ásóm is, nem hajlandó sírrablóvá válni
Ha a sírokre klikkelek, csak dumál, hogy "egy sír, nyugodjék békében", meg "még egy sír, mindannyian a földhöz térünk vissza..." Hiába klikkelgetek a sírra ballal, jobbal, hiába próbálom aktívá tenni az ásót, nem csinál semmit.
- Az AP-nek és a megszerzett tulajdonságoknak (pl. archeologist) van valami jelentősége a játékban? Nem vettem észe, hogy az XP és a tanuláspontok mellett bármi szerepet kapna a karakterfejlesztésben.
- A második fejezetnél járok, a druidát kéne felkutatnom, de egy ÉK felé menet eegy földalatti átjáróban utamat állja három ghoul. Képtelen vagyok legyőzni őket. Egy ghoul-lal is alig-alig bírok el. Botharcra és varázslatra specializálódtam, előbbinél 6-os, seal-ben kettes szinten járok. Szintem 14-es, életerőm 296, erőm 48. Három ütést bekapok meg két fagyasztást belémnyom és kifekszem. Ennél még egy lizard priest kinyírása is könnyebb, pedig majdnem duplaannyi XP-t ad. Az ellen tudok védekezni, de a ghoul olyan gyors, hogy nem tudom sérülés nélkül megütni. Hiába hárítok, hiába csinálok ellentámadást, alig tudom megütni. Elugrik, lepofoz kettőt-hármat, aztán nekem meszeltek. Mit baltáztam el? Hiba volt kard helyett botharcra gyúrni? Mágusként az tűnt kézenfekvőnek... Ti milyen taktikát alkalmaztok? Ash beast -ről nem is beszélek, ahhoz még közöm sincs.
-
marcus.fenix
aktív tag
Na kijátszottam, jó volt. Szerintem a Piranha Bytes eddigi legösszesztedettebb játéka.
Nagyon kevés buggal találkoztam, a grafika is baráti volt meg a gépigénye is, és a harcrendszere se volt rossz. Ami érdekes volt, hogy a játék 90%-át a "hunter" páncélban kolbászoltam végig, a maradék tíz százalék jutott négy másik páncélra, ebből az utolsót csak azért vettem föl hogy 2! ellenfelet leüssek benne. Ez így elég gyér... -
Sdi
addikt
-
DerStauner
senior tag
játék kijátszva. a végén lvl26 voltam, 245 manával és 427 életponttal. jó játék volt, a gothic hangulatát idézte fel nálam. kb. 28 órát játszottam vele.
-
emmm
őstag
Úgy kb. 5-8 erő-ütés kell neki, nálam attól megfeküdt. Amikor letérdel, csapod meg, előbb-utóbb kimúlik. Én csak azt utáltam, mikor körgyűrűkben kezdett eltűnni a föld alattam, én meg ugrani akartam pl. előre, pont akkor jött egy támadása és a levegőben talált el. Akkor bizony lezúgtam a katlanba.
Amúgy meg atomot a bestiának.
-
BemAnyó
senior tag
Segítség, a tűz titán halhatatlan !
de most komolyan nem tudom megsebezni átszalad rajta a kalapács, most én nézek be valamit vagy ez bug ?
-
emmm
őstag
válasz
marcus.fenix #134 üzenetére
Az amazonnal azért volt könnyű, mert bárki elől el lehetett könnyen ugrálni/gurulni. A többi karakter meg csak arrébb-lépett egyet, és simán bekapta a találatot. Meg azért tegyük hozzá, hogy második szinten megkapta a whirlwind-et, ami gyakorlatilag az egész játékban végig nagyon jól használható, elsőre játszva csak azt használtam vele. Kevés erőt igényel és marha nagyokat sebez, nagyon gyorsan. És igen, hosszúak a fegyverei, de pl. multiban nem tudták leverni semmivel az amazonom. Pláne nem, ha a legerősebb fegyver volt a kezében (demon spear), szegény karakterek akár -20000 hp-val fejezték be a pályafutásukat.
Jó, egyetértek, egy nyavalyás malac ne legyen azért olyan erős, sokszor egy csontváz képességeivel harcol, ez valóban vicces kissé.
Még jó, hogy nem páncélozott harci malac.
-
marcus.fenix
aktív tag
Az amazonnak hosszúak voltak a fegyverei, és ezért valahogy könnyebb lett vele a játék...
Most hogy ennyit írtam róla lehet hogy elő is kotrom a Blade-etÚgy láttam van hozzá egy csomó MOD is.
Persze, nem baj a Risen-ben a technika, de azért ne legyen már minden mezei állat harcművész... ha már megtámad...
Amúgy csak szőrözés ez, mert tényleg jó játék, csak mindíg belegondolok, hogy hogyan lehetnének az RPG-k jobbak. És egy látványos, technikás harcrendszer sokat dobna rajtuk.
-
emmm
őstag
válasz
marcus.fenix #132 üzenetére
Igen, most beletrafáltál, a Blade of Darkness nekem nagyon régi kedvencem...és TÉNYLEG abban volt a legnehezebb a harc. Bár az amazonnal könnyű volt, végül odáig jutottam benne, hogy a játékot az elejétől kezdve mentés nélkül (!) csináltam végig vele (ha meghaltam, akkor a pálya elején az autosave-et töltöttem be mindig). Azért a többi karakterrel jóval nehezebb volt. De a barbár volt a leglátványosabb (amit te is linkeltél).
Mondjuk engem nem zavart a Risen-ben, hogy az ellenfeleknek van harci technikája. A végén úgyis 3-4 elite lizard ugrik rád, és simán levered. Viszont abban egyetértek, hogy a BoD-ben látványosabb, és már milyen régi játék...pl. egy fegyver-speckó ütést, mint ami abban volt, igen, el tudnék képzelni.
-
marcus.fenix
aktív tag
Én mindent elolvasok, és meghallgatok. Amikor megvettem a 2. szintű sword használatot, láttam is hogy írja hogy megkaptam a counter-parry képességet és használtam is. Egyszerűen amíg nem olvastam a neten, én csak világba kattintgattam, ami ugye lassú darabos támadásokat eredményezett, míg ha jó ütemben nyomod, akkor lehet jó gyorsan támadni. Lehet hogy ezt is írta valahol, mondjuk a karakterlapon, de én nem néztem meg.
Én azt nem értem hogy miért nem lehet egy RPG-be olyan élvezetes harcrendszert tenni mint mondjuk a Blade of Darknessbe. Na azt kijátszottam Hard-on. Ha valamihez kellett technika, akkor ahhoz a játékhoz. Ebből is látszik hogy nem a nehézséggel van bajom (ha játszottál a BoD-vel, akkor tudod) hanem inkább azzal, hogy az egész rendszer satnya, élettelen és csöppet sem látványos vagy élvezetes.
Oblivionban lehet csapni jobbról meg balról meg lehet kétféle pörgőt, és majdhogynem ki is fújt, és már ez is fejlődés a Morrowindhez képest, a Gothic szériákban meg ezek az időzített egymásba fonható támadássorok vannak, meg az idióta előre hátra urgáló ellenfelek. Komolyan siralmas, mikor a vadgyesznyó pontosan kiszámítva a támadásom ütemét hátra-hátraugrik, így kitérve a támadás elől. Hát persze hogy a vadonban minden egyes vaddisznó neked akar menni, és mellette még "harci technikája" is van neki. Azon se csodálkoznék ha egyszer valami Jackie Chan-féle pörgőrúgással próbálkozna.
-
emmm
őstag
válasz
marcus.fenix #128 üzenetére
Csak úgy mellesleg megjegyzem, hogy mikor pl. vívást tanulsz, akkor bizony elmond egy csomó tippet, éppen milyen újdonságokat tanultál. Én ezeket szépen kipróbálgattam és rendben működnek. Csak oda kell figyelni, mert csomó mindent szövegekből fogsz megtanulni/megérteni. Nekem pont az jön be, hogy nem egy 10 éves kölyök szintjén hozza a dolgokat, hanem neked kell rájönnöd. Kihívás, és mégis jó a játék. Az Oblivionban kevesebb féle támadás volt, mint itt. Ez összetettebb.
Pl. Jedi Academy-ben is volt olyan, hogy legnehezebb fokon végigvittem már vagy kétszer és még mindig tanultam valami újat a kardozásról. Ez is ilyen, attól, hogy a karaktered megtanulta a képességet, még neked kell azt kihoznod belőle. Így másodjára végigjátszva (immáron Don-nal), sokkal ügyesebb voltam és alig használtam heal potionokat, kb. jó harmadannyit fogyasztottam.Összességében egyetlen problémám a játékkal: nagyon hiányzik egy 5. chapter. Megvan a végén a Titán páncél, és gyakorlatilag az egyetlen ellenfél, aki ellen harcolhatok így, az az inkvizítor. Bőven beletehettek volna még egy részt, ahogy eljutsz a Titánig. Ahogy a Gothic II-ben volt, hogy megvan a páncél+fegyver, és mehetsz a hajóval a szigetre. Mintha a végét összecsapták volna, de ennek ellenére nagyon szívesen végigvittem újra.
-
marcus.fenix
aktív tag
Na ja... ízlések és pofonok.
Az viszont beláthatod, hogy az animációs csapatra ráférne egy új motion capture alany, mert ahogy ezek a srácok mennek, futnak, ugranak stb., az siralmas. A környezettől ennyire idegen, robotszerű, szerencsétlen mozgáskultúrát mint itt, csak az RPG-kben látni.Nem értem miért kell mindíg saját motorral küszködni, amikor vannak licenszelhető engine-ek amik jobbak lehetnének. Régi vágyam egy Unreal Engine-es RPG (bár volt már egy Mass Effect) vagy éppen a legelső Cryengine is jó lenne. A Far Cry első részében már szépen mozogtak a karakterek, és a ragdoll is jó volt, meg a sebzésmodell is, és a grafikája elvinne egy RPG-t még ma is ha jó mögötte a történet.
-
BemAnyó
senior tag
válasz
marcus.fenix #128 üzenetére
Nem értek egyet, nekem bejön ez a Gothic/Risen és a TES rendszer, a witcher é nekem túl árkádos volt, de hát ki mit szeret
-
marcus.fenix
aktív tag
Én már le akartam törölni, annyira felhúzott a játék harcrendszere, és nehézsége, amikor beleolvastam egy cikkbe ahol írtak a támadások időzítéséről.
Én biztos hülye vagyok, de magamtól nem jöttem rá, és a tutorial sem írta, hogy ha jókor nyomod a gombot, akkor három támadást nagyon gyorsan le lehet adni. Így már nem nehéz a játék, mert nem ütnek folyton közbe. Ettől függetlenül még mindig azt kell hogy mondjam, hogy a Piranha Bytes a 4. játékában sem jutott el arra a szintre, hogy élvezhető harcrendszert kreáljon. Ez még az Oblivionénál is rosszabb.
A Witcher és a Two World rendszere jobb volt. Érdekes hogy a két legnagyobb múltú RPG sorozat (TES és Gothic/Risen) kiadványai mindíg egyet jelentenek az élvezhetetlen harcrendszer és a rettenetes karakteranimáció újabb győzedelmeskedésével. Attól mert egy játék RPG, még lehetne olyan harcrendszere, mint egy Assassin's Creed-nek, és olyan mozgása is. (Vagy PoP) Mert ez a futás, ugrás, stb. nevetséges.
Pedig jó játék.
-
fiATHaLON
őstag
válasz
DerStauner #126 üzenetére
Szakadék szélére szorítod csatában az ellenfelet.
Leesni egyikőtök sem fog, de állandóan támolygog, meg
keresi a helyét a delikvens, ami pont arra elég, hogy
1 jobbraugrás - 1 ütés - 2 balraugrás (mert ugye 1 ugrással pont előtte
leszel, ahol telibe mér) - 1 ütés, majd visszafelé ugyanígy megoldással
!folyamatosan! csapni tudod az ellent.
Már első 1-2 szinten így csaptam le skeleton warriorokat, vaddisznókat, meg
hasonló keményebb ellenlábasokat.
Másik primitív trükk, ami főként az elején jött jól, de ezáltal T800-ként kezdtem
a valós küldetésekbe 3-4 napi erdei séta után, hogy akikkel nem bírtam, azt
elcsaltam valami nevesebb npc(k)hez, majd leüttettem velük szinte nulláig
az ellenfeleket, majd az utolsót én suhintottam rájuk, így enyém lett az xp.
Igazából ezekkel úgy megerősödtem a játék legelején, hogy a továbbiakon
könnyedén végiggaloppoztam. -
fiATHaLON
őstag
Bizony.
Hardon ütlegeltem mindenkit, képzettségek nélkül, mivel
van 1-2 trükk csata közben, amit nem tud kivédeni a program.
Kíváncsiságképp nem szegődtem senki mellé egy darabig,
így 8. szintig jutottam. Ment volna tovább is, csak érdekelt, mivel
másabb a csata, ha tanulok is jártasságot.
De tényleg ritkaságszámba menő mostanság, hogy ilyen jól összerakott
játék jöjjön ki, és a megjelenés után 2 nappal nem paccsot kell várni. -
Adamius
csendes tag
Akrobatika Patty
sword using max: Fincher a don üregében -
Adamius
csendes tag
Egyetlen egy helyen van gáz a gameben !
Az egyik vacak barlangban vagy miben a kapcsoló két ajtóra használatos, ennyi!
Tanács: ha nem vagy mage, berserker sword waterfall mögött utána max sword using egykezesként üthetsz és ennyi, hullik mindenki.
Jah és íjjal le lehet szépen szedni azt az egy ashbeastet ami a kardot védi mer nem tud lejönni a nyomorék mer elqrták a gamet. -
Adamius
csendes tag
Jó volt, rövid volt és kicsit talán könnyű.
-
emmm
őstag
válasz
madár840 #115 üzenetére
Arra emlékszem, hogy ennél a tombnál egyrészt a bejáratnál közvetlen volt egy fickó, aki elmondta, hogy az egyik embere közvetlen a szobában a csapdára rálépett és megnyílt alatta a föld. Többet nem látta. Na, az egyik ilyen szobrot erre lehet megszerezni. Ki kell szabadítani a csávót a rácsos ajtók mögül, itt kellett használni a bogárrá változás varázslatot, csak úgy tudtál bejutni az ajtó kapcsolójáig. Amint kiszabadítod a fickót, odaadja neked az egyik ilyen szobrot.
A másikat egy ládában/szarkofágban/mellettük találod, a harmadikat pedig az egyik kincskereső tesótól kapod meg, ha kiszabadítod a tombból (keress mászható részeket, asszem felfelé kellett ugrálni egy kis részen és úgy lehetett nagy nehezen megtalálni). -
madár840
csendes tag
Hát, próbálgattam mindenhogy átjutni, a kövek között is, de ott sem tudok kersztül menni a kapun. Remélem kapok még ötleteket...
-
fiATHaLON
őstag
Anélkül semmiképp sem lehetek mágus, hogy az inkvizíció mellé állnék?
Sőt! Mindenképp választani kell az inkvizíció varázs/harcos szekciói, vagy
a banditák közt?
(Csak úgy szólóban, itt is, ott is besegítve nem lehet végignyomni?) -
madár840
csendes tag
Hát, már próbáltam a kövek közt is, de nem sikerült, de azért még megpróbálom, hátha siker... Kösz a gyors help-et!
-
bargeszt
tag
válasz
madár840 #115 üzenetére
Ne a kapu alatt próbálj átmenni, hanem a falon keress egy ki nyílást amin átjuthatsz a másik helységbe. Nem esküszöm meg rá, de ha befelé mész akkor azt hiszem a bal oldalon, vagy a kapuval szemben a kövek közt.
Az egész játékban vannak ilyen kis nyílások, valahol nem is tudsz továbbhaladni ha nem találod meg. Én mindig tartok magamnál telekinézist, lebegést, és átváltoztató varázslatot. -
madár840
csendes tag
Hát a Gothic3-nak is valami ilyesminek kellett volna lennie, végülis a három még nem volt annyira gáz, de a Forsaken Gods.... Én nemtom mit csináltak vele, de a Risen max grafikán, max felbontásban szépen fut, a sima G3 is el fut maxon, a FG annyira akad, és nem is egy nagy pukkanás a grafikája.
Help pls!!!
A Risen 2. fejezetében elakadtam. Ott, ahol a keleti templomba kell lemenni. Sikerült kipucolni az egészet, kiszabadítottam Olf-ot, megkaptam tőle egy "old bust" nevezetű cuccot, egy másikat meg talán egy ládában találtam. Ezekkel a cuccokkal visszabattyogtam a főcsarnokba. Ott van egy lezárt rácsos kapu, a kapu mellett pedig egy állvány. Rájöttem, hogy ha a "old bust"-ot rádobom az állványra, a kapu kinyílik, ki is nyílt. Tovább mentem, szintén pár lépés múlva találtam egy ilyen állvány-kapu kombót, az állványra rátettem a 2. "old bust"-ot...kapu nyílik...Tovább haladva a harmadik kapuhoz értem, itt szintén van állvány, de "old bust" csak kettő van(legalábbis én ennyit találtam). Viszont van "nautilus" átváltozós tekercs a földön eldobva. Át is változtam gyorsan bogárrá, nade itt a baj: a bogár formában nem tok átmenni a kapu alatt, akárhogyis próbáltam, sehogy nem ment, sőt volt hogy vhogy bekerültem a falba, onnan meg vmi fortyogó lávába estem, és kaputt...Lehet hogy bug-ba ütköztem? -
emmm
őstag
Igen, addigra már nekem mindent megtanított Patty.
A vízesésnél lévő asszem a legnehezebb (ha itt volt az a rész, ahol át kellett lebegni a túloldalra és itt volt a kapcsoló, ami felváltva kinyotta a három ajtó közül az egyiket). Mindegyik ajtónál meg kell találni a kapu egy-egy nyitóját, ugyanis a központi (fő) nagy ajtó gyakorlatilag nem egy, hanem három kapuból áll, és csak így lehet bejutni. Arra figyelj, hogy nézd végig telekinézis varázslattal az összes helyiséget, sokszor én is csak így tudtam továbbjutni, az kijelzi, ha lehet valahol valamit használni. Esetleg egy tipp, mert én ott akadtam el: van az egyik szoba mögött egy nagy híd, ami fel van húzva, és le kell engedni. Itt telekinézist nem tudsz használni, mert "no magic allowed" van a crystalok miatt. Itt van egy kapcsoló az egyik falon, nyilat kell használni, illetve lesz egy vasgyűrű is a falon, amivel szintén nyílik egy ajtó.
A többi az elég könnyen ment.(#113) BemApo
Igen, közben rájöttem én is, csak most viszem a Don csapatában, elsőre az Order harcosaként valamiért nem kedvelt engem Cid.
-
Kelta
tag
-
madár840
csendes tag
Nagyon tetszik a game, tiszta G2 felturbózva, ma egész nap toltam...Az eleje kicsit nehéz volt, sokáig kerestem hozzá végigjátszást, de nem találtam. Aztán úgy döntöttem, inkább anélkül toltom, és lehetséges. A Gothic-okat eddig mindig csak végigjátszással nyomtam, ezt lehet anélkül is. (lehet hogy a Gothic-okat is sokan anélül vitték)
-
-
emmm
őstag
1. Erőtereket csak egy scroll-lal fogod tudni eltüntetni, DE ha még nem jársz a Titános quest-nél, akkor nem fogja beadni, hogy eltüntethető (nekem ez az első végigjátszásnál probléma volt, mert az elején megtaláltam az egyik ilyet és nem lehetett varázslattal sem eltüntetni). A végén kapsz hozzá rúnát is, Urgasch (asszem) szellemétől, a sírból felszedhető lesz, de ezt el is mondja. Utána már tonnaszám gyárthatod a scroll-t, ha nem vagy varázsló.
"Ezek ilyen kékes szinüek,az a scroll nem jó ide,amit a druidás küldiben kaptam,az a pirosas szinü erőtereket oszlatja csak el." --> na pont erről beszéltem, ezt csak akkor lehet eltüntetni, ha már a quest-et csinálod épp, azaz a chapter 4-ben.2. Akrobatikát pedig Patty oktat, a chapter 2-től kezdve. Ő tanítja amúgy a lockpick level 3-at is (másnál nem találtam ilyen opciót), ami igencsak fontos a játékban.
(#105) jozsef11
Ha az Order harcosa/mágusa vagy, akkor NEM lehet 7. szint felett kardot tanulni. Ezzel én is megszívtam. De pont két gyűrűt lehet találni, ami 1-1 sword skill-t ad, level 9-nél már lehet egykezesként használni pajzzsal a kétkezes nagy kardokat is. -
-
jozsef11
tag
Sziasztok!
Nem tudjátok kinél, és hol lehet tanulni 8. vagy még magasabb kardhasználatot?
Előre is köszi! -
BemAnyó
senior tag
akrobatika minek ? nekem már három akrobatika +1 gyűrűm van, egyik a harbour city ben a Nelsontól van, vagyis tőle lopták el, Cid feleségénél találod meg neki igazgyöngyök kellenek cserébe, utána menj Nelsonhoz azzal hogy vissza akarod adni, nem fogja kérni mert rossz emlékei lesznek tőle, és neked adja, de ezért is kapsz +xp, a titnánost nem tudom mert ott még nem tartok
-
Kelta
tag
Helló!
A 4. fejezetben kellene összeszednem a titán cuccokat 5 helyen,csak 1Xüen nem tudok étmenni ezeken az erötereken. Kitől lehet olyan scrollokat találni,ami eloszlatja ezeket az erőtereket? Ezek ilyen kékes szinüek,az a scroll nem jó ide,amit a druidás küldiben kaptam,az a pirosas szinü erőtereket oszlatja csak el.
Jah,akrobatikát ki és hol oktat??? -
BemAnyó
senior tag
SPOILER
Találd meg a városban a Don főemberét, ehhez a városban csináld meg a Don házában a küldetést az a ház előtt ülő embere adja (family Heirloom) és utána ha megcsináltad megmondja hogy a bordélyházból lehet lemenni hozzá, (van másik titkos lejárat is az alkimista háza mögül) ha megtaláltad ö ad egy csomagot amit le kell szállítanod a Don nak meg üzenni hogy készen állnak átvenni a várost, ezt az infót meg a csomagot szállítsd le és akkor bevesz vadásznak, és 1000 aranyért megveheted a páncélt,
sok sikert,
Bem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hobby elektronika
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Yettel topik
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LOQ 15AHP9 15.6" FHD IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte B850 AI top ATX+R9900X+Kingston 128gb 5600 kit "4x32gb"
- Latitude 5420 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill új akku gar
- ASZTALI GAMER PC MSI RTX 3090!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged