- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Sziasztok!
Hiába nyitnám meg az appot, azonnal bezáródik
Galaxy S10, android 11, legfrisebb PH app, reinstall sem segít. -
axlfsi
veterán
Azért az akkor érdekes, hogy a lapcsaladnál semmi változás, appban szintén semmi változás, de bezzeg senkinek nem működik ma óta...
Bocsánat, nem programozó/fejlesztő vagyok, csak "mezei" informatikus, viszont abban egyezzünk ki, hogy valahol itt most, valami történt 😉
...és ha tényleg nem a ph! oldaláról, akkor az kicsit ijesztő, hogy frissítés (értsd: appba nyúlás nélkül) megfeküdt.
Lehet mégsem olyan jó buli ez a zárt forráskód (na, nem mintha bármi aranybánya lenne az adataim között, de azért na, mégiscsak nem frankó ez így...).
[ Szerkesztve ]
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
-
Jakesz
addikt
Tetszik ez az app, sokkal átláthatóbban lehet fórumozni vele, mintha mobilos böngészőből tenném. Ugyanakkor ez a gyakori instabilitás frusztráló tud lenni.
-
g_g_g
őstag
Várhatóan 1-2 napon belül lesz majd frissítés.
-
Wesder
félisten
Vicces amúgy hogy az értesítéseket küldi az app hogy XY témàhoz hozzàszóltak, de ugye megnyitni az appot nem lehet.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
yanna
addikt
X akta...
-
Nem a PH változott.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
seger
addikt
Nekem is megfeküdt. Ugyan úgy mint kb 2-3 hete volt. Nem indul, egyből bezáródik
-
mizoli
addikt
Az app nem változott, mégsem megy.
Marad a PH változtatás. -
Essejó
veterán
Szintén zenész. Instant záródik az app.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
g_g_g
őstag
Nagy valószínűséggel PH! oldalról változott valami...
-
Imi1981
veterán
Nekem most egyik pillanatról a másikra nem lehet megnyitni az alkalmazást! Újratelepítettem és ugyan úgy nem lehet megnyitni. Mi tud történni egyik pillanatról a másikra?
-
Wesder
félisten
Megint besz@rt az app. ua csinàlja, mint a 4.0.0 verzió elött. Ikonra bökve semmi sem történik, instant zàródik az app màr a megnyitàs pillanatàban. Gondolom majd jön javítàs. (Mix3 gyàri M12)
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Z.É.T.
őstag
Itt le is halt az app éppen
-
axlfsi
veterán
Nem ártana ha jönne, mert már több mint egy hete ez megy és nem szeretném lecserélni a gboardot az app miatt.
...akkor inkább az appot hagyom el (pedig támogatom). Egyszerűen így használhatatlan, mert ott ugrál fel folyamatosan az üzenet, ahol gépelek és nem látom, amit írtam... Irtózatosan idegesítő sajnos.
Mit tudunk hát, mikor lesz frissítés, ami ezt a problémát megoldja?
((Ebbe is utólag szerkesztenem kellett...))
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
válasz WhiteWalker #5969 üzenetére
Én is kerestem egy ideig míg meglett.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Oldman2
veterán
válasz WhiteWalker #5967 üzenetére
A bal szélső fül, alapesetben alul.
Legalábbis nálam a 4.0.0 verzióban.
-
WhiteWalker
nagyúr
A privát üzenetek kezelése kikerült, vagy csak én nem látom?
-
-
Imi1981
veterán
Mostanában többször előfordult, hogy ha szerkesztettem egy hsz-t utána duplán jelentette megy mintha magamnak válaszoltam volna! Sajnos böngészőben nézve is duplán van a hsz. Ezt majd meg kéne nézni mert így feleslegesen szemetelem a fórumokat.
-
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz jonnyjoker01 #5953 üzenetére
Nem konkrétan arról van szó hogy el lopja az adatokat.
De simán kerülhet olyan hiba a programba ami miatt ki kerülnek e-mail címek és jelszavak. -
válasz vargalex #5959 üzenetére
amennyiben az alkalmazásról bizonyítható, hogy nem tárol ilyen szempontból érzékeny adatokat (csak továbbít), akkor az rendben kell legyen
Ez nem ilyen egyszerű, nem lehet csak úgy adatot sem tárolni sem továbbítani. Nincs olyan, hogy adat, csak valakinek az adata van.
Az adatvédelmi dokumentumunk szerint van a felhasználó, neki van felhasználói adata, amit cégünk kezel, feldolgoz, de itt megáll a dolog, harmadik félnek nem adjuk ki, mert közvetlen érkeznek az adatok hozzánk vagy éppen mennek vissza (pl. magánlevelezés).Jelen esetben ha adatvédelmi incidens lesz az app fejlesztőjénél, akkor arra mindenki úgy fog csak hivatkozni, hogy feltörték a PH-t és ugyan előbb-utóbb bebizonyítjuk, hogy semmi közünk hozzá, de addigra mindegy már.
Nekünk ezért be kell biztosítanunk az adatok védelmét, mert a nemhivatalos PH app egy harmadik fél. És ugyan nem mi kezdeményezzük az adatok kiadását harmadik fél részére hanem a felhasználó, ettől még szerződést kellene kötni az app fejlesztőjével cégünknek (tisztázva technikai részleteket, jogi felelősséget, stb.), illetve eszerint átírni az adatvédelmi dokumentumainkat (ez se nem egyszerű, se nem olcsó) illetve az app fejlesztőjének is kellene egy adatvédelmi szerződést kötnie a felhasználóval mint egy Chrome EULA pl.
Még két apró és konkrét probléma:
- az appban nincs életkori korlátozás, míg a PH-n van és aszerint vannak a tartalmaink belőve
- ha változnak az adatvédelmi dokumentumaink, az az appon nem látszik, tehát valaki úgy használhatja az oldalt, hogy esetleg nem fogadja el a változásokat -
vargalex
félisten
A GDPR számomra is egy utálatos dolog és teljesen egyetértek az általad leírtakkal.
De ha jól sejtem, amennyiben az alkalmazásról bizonyítható, hogy nem tárol ilyen szempontból érzékeny adatokat (csak továbbít), akkor az rendben kell legyen. Persze ehhez kellene a nyílt forráskód, vagy legalább egy hitelesített nyilatkozat (és lehet, hogy szakértői vizsgálat is hozzá) a fejlesztő részéről...Alex
-
HÁZIGAZDA
válasz canniball #5951 üzenetére
nekünk jó, ha van app, ha nem csinálunk. de minimum nem fáj, nektek meg jó, szóval win-win. ha az app nem okoz(hat) nekünk kárt. user oldalról nyilván nem egy izgalmas dolog ez a gdpr, de ez nem játék, amíg más kezeli a nálunk tárolt adatokat, addig az nagyon komoly dokumentációt (és user hozzájárulást) igényel. az egész gdpr törvény nagyjából arra jó, hogy csírájában nyírja ki a kicsiket és minden ilyen egyszerű dolgot elbonyolítson és jogászok hada kelljen hozzá. de, éles törvény, és nem fogjuk megreszkírozni a ph-t egy ilyen miatt, abban mindenki biztos lehet. nincs de, nincs kibúvó, ezt a részét kapásból meg kell oldani majd és csak szakszerűen.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
-
válasz vargalex #5955 üzenetére
Az is már valami, ha legalább a PH-val meg van osztva a forrás, természetesen verziókövetéssel, értesítve ha van új commit. De ugye a nyílt forrás már azért is jó lenne, mert bárki beledolgozhat, közösségi alapon. Természetesen csak a repo karbantartójának engedélyével kerülne be bármilyen patch.
Én is azt szeretném, hogy ha maradna app. Csak legyen transzparencia.
-
vargalex
félisten
válasz jonnyjoker01 #5944 üzenetére
2. Igaz, hogy Arcanus nem rakta fel rögtön a githubra, de többször felajánlotta itt a fórumban is, hogy bárkivel megosztja a forrást.
3. Nem rakott bele saját reklámokat (igaz, a PH-s reklámok nem jelentek meg, hiszen parse-olja az oldalt és csak az érdemi információval foglalkozik)Az app létezését egyébként én is támogatom, de a zárt forrással mindig vannak kétségeim. Ha lenne időm, néznék egy tcpdump-ot is, hogy valójában mi történik... De ez csak az én bogaram...
Alex
-
válasz jonnyjoker01 #5953 üzenetére
Ezt csak úgy lehet bizonyítani, ha látni a forráskódot. Anélkül sehogy.
-
jonnyjoker01
veterán
Semmi nem jut el hozzá és hülye lenne bárki is adatot lopni egy informatikai fórum nemhivatalos appjából.
Elég egy packet capture ahhoz hogy lássa az ember a fototrend és PH lapcsalád domainjein kívül sehova sem csatlakozik (leszámítva a google-t). link <- packet capture itt kijelentkezés + bejelentkezés után csak hogy valami bizonyítékot is betoljak ide.
Üdv. Johnny
-
válasz jonnyjoker01 #5950 üzenetére
PH-s felhasználó nélkül hogy fejleszti az appot? Ez azért elég furcsa.
Egyébként a hozzászólásában nincs discord link sem.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
Én is aggódok. Már jó ideje, hogy egyszer ez lesz. Az utolsó mondataid után meg aztán végképp - mondhatni - pánikba estem.
Szeretném leszögezni, hogy az elmondottak alapján abszolút (meg)érthető amit írsz. És nyilván sok mindent nem lát(hat)ok, valamint nem érthetem a döntések hátterét (hiszen nem rám tartozik). Azt is elfogadom, hogy mindenre nincs elég erőforrás ezért prioritások vannak.
Ugyanakkor "felhasználói oldalról" egy szigorúan szubjektív vélemény (nem tudom mennyire vagyok vele egyedül) : számomra az alkalmazás musthave kategória. Akkor is ha van reszponzív felület. Elismerem, hogy rengeteg energiát feccöltetek bele, de akkor is. Volt néha egy-két nap amikor az app nem működött és ilyenkor pont úgy voltam a PH-val mint a többi weboldallal: ha nagyon kell valami infó akkor felnézek, megkeresem amire szükségem aztán csukom be; viszont folyamatos figyelemmel követésre számomra egy weblap teljesen alkalmatlan (nem csak erről a lapcsaládra gondolok, hanem minden weboldallal így vagyok), ha néhány napig/hétig nincs szükségem semmire, akkor eszembe sem jut weboldalt megnyitni. Az alkalmazás fényévekkel kényelmesebb, teljesen más felhasználói élmény, össze sem tudom számolni ezzel naponta hányszor "nézek fel". Nem is értem (ismét kiemelném: szubjektív vélemény) miként vannak belőve a prioritások, hogy manapság amikor kb. már a sarki hentesnek is van alkalmazása az ország egyik vezető IT portáljának nincs. Pedig mindenki számára az lenne a legtutibb, ha egy hivatalos appot tudnánk használni (akár prémium tagságihoz kötve), én már jó ideje várom az erről szóló bejelentést, mert egyszerűen elképzelhetetlen, hogy ilyen ne legyen!
Nyilván nem csak rajtatok múlik a dolog, de
- meg lehetne egyezni a jelenlegi fejlesztővel
- vagy az eredeti készítővel, Arcanus-szal, hátha most már van ideje tovább vinni a dolgot
- vagy keresni egy harmadik személyt/csapatot, aki nektek dolgozva az eredeti kódot felhasználva vagy akár teljesen 0-ról kezdve készíti el az alkalmazást.
Igen, ehhez erőforrások szükségesek, de az itt olvasottak alapján nekem úgy tűnik megéri a dolog...
Summa summarum: legyetek szívesek oldjátok meg valahogy, hogy legyen alkalmazás (olyan formában ami nektek is megfelel, akár belső akár külső fejlesztéssel)! Sokat tanultam/tanulok a lapcsaládról és a fórumról (amit ha időm engedi nyilván próbálok viszonozni is), szeretném ha ez továbbra is így maradna és a PH nem csak egy weboldal lenne a többi között!https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
válasz jonnyjoker01 #5944 üzenetére
Jó lenne, ha megmaradna. Csak ugye a jelenlegi app minden felhasználója egy olyan emberre bízza a PH-s adatait (jelszó, privátok, stb), akiről semmit nem tudni. Azért ez így nagyon-nagyon necces. Ezért kéne nyíltnak lennie az appnak, meg publikusnak lenni a fejlesztő kilétének, ez ad valamennyire garanciát arra, hogy nem történik visszaélés.
[ Szerkesztve ]
-
válasz MadMancs #5942 üzenetére
Dehogy írtad le, csak azt hogy elérhető ott ahol eddig. Én nem beszéltem vele. Lehet Parci volt, nem tudom. Nem tudni róla semmit, csak azt, hogy smrtprjcts a neve, de az a felhasználó is 3 éve inaktív.
[ Szerkesztve ]
-
mizoli
addikt
Mint felhasználó, nekem az az érdekem, hogy maradjon meg az app legalább ilyennek, mint most.
Hogy kinek fizetek érte nem érdekel, senkitől nem sajnálom azt a havi 99 (vagy ilyesmi) centet.
Hogy a fórumban megjelenő tartalom kinek a "tulajdona", erősen kérdéses. Azt a felhasználók írják, a PH! a felületet adja.
Az biztos, hogy app nélkül sokkal kevesebbet fórumoznék, de ez én vagyok, másokra nem vonatkozik.[ Szerkesztve ]
-
jonnyjoker01
veterán
Az első pont kivételével (ha már az anonim PH reg a régi fejlesztőnek annak számít) mindegyik igaz volt az előző fejlesztőre is, de nem volt senkinek semmi problémája vele.
Szeretném hogy keressetek valami kompromisszumot, mert tényleg egy nagyon faszán össze rakott app és elnézést ha megsértek itt bárkit is de ég és föld a különbség a mobil reszponzív és ez a natív app között. Én pl. tuti hogy nem használnám annyit a fórumot, mint eddig, ha most lehúznátok a rolót.
Üdv. Johnny
-
-
veterán
De privátban leírtam ki a fejlesztő. Ugyanaz aki 2019 óta csinálja, és akivel már felvettétek a kapcsolatot egyszer.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Félreérted. Nyilván a mostani PH appnak van értelme.
Hanem új hagyományos applikációt fejleszteni a PH-nak tök értelmetlen külön iOS-ra meg Androidra, hogy ha ott a PWA, ami ugyanúgy applikáció, csak webes technológia alapja van, Így nem kell többfelé fejleszteni, hanem egyszer megcsináljuk a komplett PH webfelületet PWA-ready-re, s onnantól tud települni applikációként telefonra. Ráadásul ez az egy app ugyanúgy működne Androidon meg iOS-en is.
Tehát lenne app, csak a színfalak mögött nem a hagyományos módon, hanem progresszív web-applikációként.
-
axlfsi
veterán
Persze, jogos, de én szívesen ki is maradok belőle, ha azt valamiért megköveteli a helyzet (habár számomra is értelmetelen, mire ez a nagy titkolózás...) ... hacsak nem arról van szó, amit felvetett már Zeki nagyúr
-
Nem, dehogy. Csak legyen transzparencia. Érthetetlen, hogy miért kell titkolózni.
Már váltottunk pár privátot, de nem volt benne szerintem semmi érzékeny információ, az meg nem derült ki azóta sem, hogy miért van a fejlesztő inkognitóban. De amúgy sem privátban kéne megbeszélni a témát, hanem itt, hisz nem csak a fejlesztő meg a PH érintett, hanem Ti, a felhasználók is, a Ti adataitokról van szó, amit nem a PH, hanem egy harmadik fél kezel.
-
axlfsi
veterán
"Hagyományos applikációnak semmi értelme."
Semmi értelme? Mármint milyen szempontból? Anyagi és üzleti?! Ami most elérhető Play-en, próbáltad már, láttad, használtad?
Borzasztóan jó és praktikus. Felhasználói szemszögből (én kérek elnézést, hogy így vizsgálom), még a kifejezés is kevés, hogy értelme van.
Előző hsz-ben írtad, hogy senki sem akarja, a PH sem, hogy vége legyen az appnak, a következő hsz-ben pedig azt olvasom, hogy a hagyományos appnak (kvázi, ami most is elérhető a Mr. Inkognítótól) semmi értelme?Hát jó... Kiszálltam. Majd megbeszélitek (remélhetőleg sikerrel) és eldől, ki mit szeretne és lesz egy olyan közös nevező, ahol felhasználói oldalról is elégedettek leszünk, tovább megy ez a fejlesztés(i irány) és igen - akár immáron "felügyelettel", mintegy a berkeiteken belül vagy nyílt forráskóddal. Nem kell még egy Pegazus, ebben egyezünk
Szerk.: biztos van valamilyen létjogosultsága annak a PWA appnak is, de feltételezem, hogy az a rengeteg kényelmi opció, melyek most elérhetők az appban, ott nem lesznek (lévén csak egy "apposított weboldal", az eredeti funkciókkal (vagy az is hiányosan(?)).
Kíváncsian várom a fejleményeket!
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Értem, az jó hír, ha nem menne a levesbe az eddig lefejlesztett app, mert egész jó írányt vett az utóbbi időben.
Esetleg a kollgával kellene felvenni a kapcsolatot privátban, ha már a fórumon, a nagyközönség felé nem publikusak az információk. Feltételezem, hogy sok mindent megtudhatnátok, amennyiben felétek már közölhetők azok.
-
Hagyományos applikációnak semmi értelme. Viszont PWA (Progressive Web Application) előbb-utóbb lesz, ami az Android mellett iOS-en is működne, miközben nem igényel plusz fejlesztést, mert maga a weboldal működne telepíthető appként a telefonon, kényelmesen, offline módban is.
[ Szerkesztve ]
-
Senki nem akarja azt, hogy az appnak vége legyen, a PH sem.
A transzparencia hiánya a probléma, ez pedig leginkább a felhasználóknak nem jó. Egyrészt bármikor megtörténhet az, hogy az app rossz kezekbe kerül. Másrészt most sem tudni, hogy pontosan hogyan működik, mit csinál az belépési adataitokkal, privát üzeneteitekkel, stb.
A nyílt forráskód lenne a garancia arra, hogy az app tényleg azt csinálja, amire hivatott. Van bőven app a Google Play áruházban ami ilyen.
Érthetetlen, hogy miért kell a fejlesztőnek inkognitóban lennie. Ha baj van, akkor senki sem vállalja a felelősséget?
-
axlfsi
veterán
Na, volt app, nincs app (sírok is, meg nevetek is).
Természetesen, PH oldalról abszolút érthetők a leírtak (nem értek hozzá, de feltételezem és megelőlegezem, hogy ezek így működnek).
Amilyen inkognító ötvözi viszont a mostani fejlesztőt, szinte biztosra tartom, hogy ez itt most ennyi volt.
Kérdésem: ha és amennyiben a jelenlegi fejlesztő nem fedi fel önmagát és/vagy, nem tudtok vele "zöld ágra vergődni" (ami gondolom nem lesz egyszerű, mert elég szépen "kikupálódott" az app, nem feltételezném, hogy "csak úgy" odaadná a forráskódot és elköszönne sem azt, hogy alkalmazásba vennétek (ha egyáltalán eleve nem az már most - illuminati powa )), szóval, ha ez itt most heteken belül elsikkad és Ti, a PH-tól ellehetetlenítitek az alkalmazás használatát a jövőre nézve, az várható, hogy esetleg Ti majd fejlesztetek egy sajátot? (akár prémiumhoz kötve?).
-
HÁZIGAZDA
srácok, mi éppen így látjuk:
aggódunk, mert:
1. senki nem tudja ki fejleszti
2. zárt forráskódú
3. a mi reklámainkat lecseréli sajátra és a PH tartalmat "árulva" profitál a projektbőlaz inkognitó miatt semmi sem tudható, se a projekt szándékairól, meg úgy egyáltalán. az appot rossz esetben adatgyűjtésre (pl. jelszólopás) is lehet így használni, ezen felül az adatkezelésre nem jogosult, ma már gdpr fronton egy ilyenért felnégyelnek, és ez minket is érint!
nincs azzal gond, hogy van app, sőt, jó dolog. de muszáj tudni, hogy ki fejleszti és legyen nyílt, már a fentiek miatt sem lehet máshogy (kivéve, ha mi csináljuk házon belül). az nem egy rossz ötlet, hogy prémium tagsági kell a használhatához, tisztázandó a "ph-s reklámok helyett saját reklám" kérdés.
megértem, ha a fejlesztő nem bírja a fórumos nyomást az igényeket illetően, elég jól ismerjük a helyzetet, bármikor bármit csináltunk, változtattunk, rögtön ott termett 10 millió webfejlesztő és cégvezető, vegyünk fel még két programozót, hagyjuk abba a sírást, mert ő wordpressben fél óra alatt összedobja stb. ez ilyen, ki lehet kötni, hogy lehet sírni, de nem jár csoki a hangos padlón fetrengésért (kisgyerekes vagyok, bocs a hasonlatért ).
a fejlesztőnek elő kell kerülnie, aztán megbeszéljük a továbbiakat. a mostani állapotot biztos, hogy nem tudjuk elfogadni/hagyni, mert nem vállaljuk a jogi/anyagi kockázatait.
-
dbius
veterán
Valóban, ezzel az új XDA appal én se tudok kibékülni. Tapatalk apival viszont a különböző fórumok böngészése valami rendkívüli módon egyszerű, könnyű, átlátható. Felhasználói oldalról nézve a legjobb.
Tartalomszolgáltató oldaláról viszont nyilván nem ilyen egyszerű, megértem ezt is.
-
válasz MadMancs #5922 üzenetére
Akkor ez nettó kamuzás volt?
"Az hogy fejlesztő nincs itt oka van. Nyomós oka. Csak sokmindenről nem tudtok, és nem csak ebben a témában. Halvány fogalmatok sincs mik mentek a háttérben, hogy egyáltalán működhessen az app (de, károgni, az nagyon megy) . És nem a felhasználók, vagy a "kertészkedés" az oka."
-
Bozek
nagyúr
válasz Viktor0610 #5919 üzenetére
Igen, ezt meg is értem. Csak épp a reszponzív kinézet pont nem ér sokat. Én se használnám az oldalt sűrűn, ha nem lenne az alkalmazás.
Régebben említettem itt többször a Tapatalk alkalmazást, amit még talán egyszerűbb is lett volna megoldani, de még válaszra se nagyon méltatott senki. Hogy csak egy példát mondjak olyan fórumra, amelyik használja: XDA. Szerintem ennyi elég is.
(#5921) vargalex: Csak ti egy cég vagytok, a PH! meg egy közösség. Itt azért szerintem simán lehetne találni olyant, aki szívesen segítene. Mint például az eredeti fejlesztő is volt (bár ő saját hobbiból csinálta).
-
veterán
Akiben van egy kis becsület az PH!-t is támogatja. Mint pl én is évek óta előfizetek. Úgy hogy webes felületre jó ha havonta egyszer tévedek fel. Minden csak hozzáállás kérdése.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
HÁZIGAZDA
válasz Viktor0610 #5919 üzenetére
sajnos tényleg nincs. és én is tudom, hogy mindent meg lehet oldani, csak amikor egyszerre millió dolgot kell űznöd, végül mégis győz a prioritási lista.
-
MODERÁTOR
-
Bozek
nagyúr
válasz MadMancs #5903 üzenetére
Mi az a nyomós ok? Azon kívül, hogy így vannak ölebjei, akik majd lerendezik ezeket a vitákat, nem neki kell foglalkoznia velük. Mert halálos fenyegetést biztos nem kapott, más nyomós ok meg nem jut eszembe egy anomim fórum kapcsán.
Nyomós oka amúgy inkább a PH!-nak lenne, hogy kilövesse a Google-val az alkalmazást, mégse teszik. Hozzáteszem, ez a mi szerencsénk.
-
Bozek
nagyúr
Amúgy nem hiszem el, hogy a köreitekben ne lenne egy fejlesztő, aki – akár az eredeti forráskód segítségével – megcsinálhatná a hivatalos alkalmazást. Mert mint látható, igény erre van, nem a reszponzív oldalra.
Akkor ti szedhetnétek pénzt és ti rakhatnátok bele a saját reklámjaitokat. És a felhasználók is jól járnának, mert változás esetén a saját fejleszőtök egyből tudna róla, így hamarabb le lehetne követni.
-
Ármester
válasz jonnyjoker01 #5912 üzenetére
Akkor rosszul emlékszem, de pontosítva, közösségi / hobbi volt.
Alapvetően engem nem zavar, hogy fizetős lett, csak azért írtam, meg lehet érteni, ha valakit ez zavar.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Aryon87
félisten
zárt forrású - igen
- pénzt szed - igen, mert a régi videónézős támogatás nem megy jó ideje, mert minekis
- lehúzza tőlünk a tartalmat, kidobja belőle a mi reklámainkat, majd megjelenít valami sajátot? - passz. Nálam pl agresszív a reklám, tegnap fél képernyős EMAG videót dobott be, pár napja meg teljes képernyőben tolja időnként (leginkább topikváltásoknál) hogy "támogatom az alkalmazás fejlesztését"...
Visszább tettem is be képmentéseket ezekről.
És zárásul halk megjegyzésként pedig nem tudni, hogy van-e hajlandóság más rendszerre is portolni az alkalmazást. (Huawei HMS miatt, iPhone esetén nem tudom hogy már van-e) és ezt örülnék ha maga a fejlesztő írná meg, nem pedig XY, aki lehet nem csipázza a Huaweit...[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Ármester
És miért nem tudhatjuk mi ezeket az okokat, akár felületesen? Mi olyan titkos ezen?
Az, meg hogyha valaki problémázik a fizetésen fogadjátok el, mert teljesen jogosak szerintem az érvek, mivel ez egy nyílt forráskódú projektként indult, amit valaki kisajátított és zárt lett.
Szerintem azért érthető ha ez valakinek nem tetszik, ez van.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
HÁZIGAZDA
igen, mik mentek a háttérben?
emlékeim szerint talán 2019-ben írtam a fejlesztőnek kommunikációt kezdeményezve, ami aztán elhalt, nem találtunk megoldást, de nem is csináltam/-tunk semmit, egyszerűen ott félbemaradt az egész téma.
.
és azt jól értem, hogy az app most:
- zárt forrású
- pénzt szed
- lehúzza tőlünk a tartalmat, kidobja belőle a mi reklámainkat, majd megjelenít valami sajátot?ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Aryon87
félisten
Nekemem sanda gyanum hogy a fejlesztohoz sok info el sem jut.. "Nyomos okkal" nincs jelen.
Fingja sincs mi tortenik itt, csak amit a segitok leirnak neki... Es azt irnak amit akarnak.
Minimum hogy betolja az arcat, ha mar ez van.. es nem "nyomos okkal"bujkalnem jelenik meg..Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
vargalex
félisten
A támogatás beépítéséről csak ennyit (az utolsó hozzászólást érdemes elolvasni, ami az eredeti fejlesztőé). Tehát rögtön az első verzióban megjelent...
#5903 MadMancs: Anno "beszélgettem" erről Arcanus-al (az eredeti fejlesztő). Sajna egyetemistaként nem volt tisztában teljesen a dolgokkal, de ha tett volna a forrásba egy GPL licenszet, akkor nem lenne kérdés... Mindenesetre az illendősség akkor is azt követelte volna, hogy továbbra is nyílt forráskódú maradjon. Ez így olyan, mintha te lenyúlnál egy tetszőleges projektet a github-ról és saját, zárt forrásúként vinnéd tovább...
[ Szerkesztve ]
Alex
-
veterán
Eredeti forráskód adott. Tessék írni magadnak egyet.
Az hogy fejlesztő nincs itt oka van. Nyomós oka. Csak sokmindenről nem tudtok, és nem csak ebben a témában. Halvány fogalmatok sincs mik mentek a háttérben, hogy egyáltalán működhessen az app (de, károgni, az nagyon megy) . És nem a felhasználók, vagy a "kertészkedés" az oka.
Részemről itt lezártam a témát. Aki használja és támogat (köszöni a fejlesztő), aki használja free annak sok örömöt hozzá. Akinek nem felel meg annak ott van web, vagy az eredeti forrás.
Részemről itt lezártam a témát.
Béke.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
dbius
veterán
válasz vargalex #5893 üzenetére
Egyetértek.
Személy szerint nekem is több problémám van a jelenlegi fejlesztéssel (fejlesztővel). Egyrészt ahogy írod az átvételt követően az addig nyílt GPL forráskód felszívódott, az új fejlesztó pedig 2018 óta ide se tolta az orrát, még csak be sem jelentkezett, csak "szócsöveket" használ a kommunikációra. Elég furcsa hozzáállás egy fejlesztő részéről.
Az átvételt követően ahogy említetted - nem néztem vissza, hogy mikortól, de lehet, hogy már a legelejétől - beépült a támogatás "lehetősége", de a fejlesztésekből egyértelműen kiolvasható, hogy ebbe az irányba próbálja sodorni a felhasználókat, ráadásul nem egyszeri díj ellenében, hanem a mai "trendi" előfizetéses rendszerben.
Szubjektív, de számomra egyértelműnek tűnik, hogy ha ezt az appot a nulláról kellett volna megírni, akkor a jelenlegi fejlesztő bele sem kezdett volna.
2019. március 10-11. óta sajnos Parci sem osztott meg újabb információkat, de részükről is felmerült az, hogy a támogatás beépítése nem biztos, hogy elfogadható. Felvette a kapcsolatot a fejlesztővel, nyilván kommunikáltak is egymással és vélhetőleg ennek köszönhető, hogy az app tovább működhet, de jó lett volna ha további információkat is megosztottak volna ők is erről. Meg is kérem, hogy publikus információkat osszon meg velünk erről.
De akkor most kit is támogatnak a jelenlegi fizetős felhasználók? Az app jelenlegi fejlesztőjét? A PH szerkesztőségét? Mindkettőt?
Az appot elindító és éveken keresztül fejlesztő(k)nek pedig marad a szó: Köszönet érte, de legfőképp a forráskódért...!
Én személy szerint használom az appot ingyenes formában. Sajnálom, hogy maga a PH nem tudta átvenni és továbbvinni a fejlesztést, de jelenlegi formájában kizárt, hogy a mostani fejlesztőt támogassam anyagilag, annak ellenére, hogy az eredi forráskód már biztosan csupán pár százaléka lehet a jelenleginek.
Többek mellett egyébként azt is el kell ismerni, hogy a fórummotor fejlődése által a mobilos, böngészős nézet is egész használhatóvá vált az évek során.
Elismerem a jelenlegi fejlesztő munkáját és köszönet is illeti érte, de úgy érzem, hogy nem igazán indította jól ezt a dolgot és az, hogy nem hajlandó a fórumot használók közé "leereszkedni" szintén nem igazán jól adja ki magát.
Bármit is csináljon a továbbiakban nem fogom továbbra sem támogatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest