- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
Új hozzászólás Aktív témák
-
dbius
veterán
Hardverapró böngészésnél bizonyos (al)kategóriákat nem tud betölteni.
Pl. Pc szerver - asztali gép kategória még OK, de pl. a mini és kártyaméretű PC már nem tölt be.
Korábbi verziókban még jó volt, de az is lehet, hogy PH változtatott valamit strukturálisan.
-
dbius
veterán
Mielőtt bárhol linkelsz valamit érdemes manuálisan beilleszteni a linket egy böngészőlap címsorába, hogy lásd mi a teljes link tartalma és a felesleges részt kitörölni, majd ezt követően a már rövidített linket ténylegesen beilleszteni. Szerk: Nem tudom, hogy az app belenyúl-e a linkekbe.
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
válasz smrtprjcts #7022 üzenetére
"De ahogy legutóbb is, én továbbra is kész vagyok, hogy megoldjuk a problémákat"
Valóban:
"1. Az app legyen nyílt, legyen garantálva, hogy abból van fordítva.
Garantálni nem lehet ráadásul sok munka van benne és egy nyilvános forrással pont a lényeget dobnám ki az ablakon."Úgy gondolom, hogy nagyot hibáztál amikor a forráskód átvételét követően önkéntes száműzetésbe vonultál innen és csak discordon voltál hajlandó kommunikálni bárkivel is teljesen érthetetlen módon.
Ha valaki discordon tud csetelni az tud ezen a fórumon is és talán helyénvalóbb is (ha már ehhez az oldalhoz kötődik maga az app is). Ez csupán akarat kérdése.
És hibát-hibára halmoztál. Az appban (talán már a leges legelső általad kiadott buildben) megjelentek az opcionális fizetős funkciók, és a reklámok, valamint a szintén opcionális "havi előfizetés".
És a lényeg itt van elásva.
Ezt a projectet te csak és kizárólag azért folytattad az én meglátásom szerint, mert lehetőséget láttál benne. Lehetőséget, de nem informatikailag, hanem anyagilag, hiszen volt egy alapjaiban működő és nyilvánossá tett forráskód. Enélkül bottal se piszkáltad volna, ez is leszögezhető.
Az elmúlt évek során kiadott verziókból a fentiek teljes mértékben kiolvashatóak. A fizetős funkciók száma egyre nőtt. (az alkalmazást eredetileg elindító és fejlesztést folytató személyek pedig pisloghattak, mint hal a szatyorban, hogy mi van?)
A PH reklámait nem jeleníti meg, pedig még ha csak részben is, de biztosan megoldható lett volna. De nyilvánvalóan itt sem az volt a cél, hogy magát a tartalomszolgáltatót is támogasd a fejlesztéssel, hiszen különben eleve ilyen irányba történt volna a fejlesztés.
Erről az oldalról nézve pedig úgy is lehetne tekinteni a PH részéről, hogy Te kárt okoztál az oldalnak, hiszen az általuk kiadott tartalmat saját köntösbe bújtattad, az oldal fennmaradását szolgáló reklámokat pedig olyanokra cserélted le, melyből te jutsz anyagi előnyhöz, nem pedig a tartalomszolgáltató. Csak halkan jegyzem meg, hogy ez büntetőjogi szempontból is lényeges momentum lehetne.
Félreértés ne essék, személy szerint nekem semmi közöm a PH lapcsaládhoz (ill. korábbi fejlesztőkhöz sem), nem vagyok érdekelt, csak egy felhasználó vagyok, akit azonban a leírtak bosszantanak, mert nem érzem helyénvalónak a dolgot.
A hozzászólásom provokatívnak tűnhet, de nem az. Tényleg nem, kérlek úgy tekints rá, hogy ez az én személyes véleményem. És ez rólad sajnos nagyon negatív.
Jól is alakíthattad volna a dolgokat, élhettél volna a lehetőséggel, de nem tetted. Azaz tetted, de nem olyan módon, mint ahogyan ez az egész app annak idején elindult és mint az szerintem elvárható lett volna.
Ezen túlmenően most is Te vagy az, aki gyakorilatilag a PH szerkesztőségét hibáztatja, hogy a kommunikáció elakadt és nem jutottatok eddig sehová. Khm. Érdekes hozzáállás, de szintén nem helyénvaló.
Tényleg sajnálom. A munkádat, mint korábban is leírtam elismerem és a fentiek mellett is köszönöm, mert az alkalmazás valóban emészthetőbb formában jeleníti meg a fórumot (bár ez utóbbi téren a reszponzív felület is nagyon sokat fejlődött és sokkal használhatóbb, mint évekkel ezelőtt)
Örülnék, ha az app fennmaradna, de olyan formában, mint ahogy azt annak idején elindították. Ebben viszont Neked és a szerkesztőségnek kell egyezségre jutnotok. És talán-talán, pl. élő szóban, egy személyes találkozó formájában mindez gördulékenyebben is mehetne
-
dbius
veterán
-
dbius
veterán
-
dbius
veterán
válasz Viktor0610 #6850 üzenetére
Én is így gondolom, csak a csendet akarom megtörni
-
dbius
veterán
válasz smrtprjcts #6804 üzenetére
Nem tudom miért van olyan érzésem, hogy Te nem akarod, hogy open source legyen.
Persze részben értem én, csak azt nem, hogy miért nem mondod ezt ki nyíltan (end of story), csak az időhúzás megy (szerk:) és magyarázkodsz, ködösítesz, és még Te kérsz magyarázatot attól a tartalomszolgáltatótól, amelyik által pénzhez jutsz...
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
De, a nyílt forráskódot bárki lefordíthatja, rakhat bele bármit, de play áruházra csak úgy nem fog felkerülni, máshová viszont felkerülhet. De ahogy már többen említették magától nem fog terjedni.
A nyílt forráskód előnye a transzparencia, hozzáértők által pillanatok alatt felszínre kerül, ha valami megbújik a sorok között, vagy olyan hellyel bonyolít adatforgalmat, ami nem illik oda, stb. (lásd pl. pozitív példaként a nyílt forráskódra alapozott Bitwarden jelszókezelőt)
Én azt nem értem, hogy a fejlesztővel együtt miért ülnek többen fordítva a lovon és miért nem fordulnak meg?
#6786 Madoc: tökéletesen érthető, hogy mit írsz a sorok között, de jelen helyzetben ez már szerintem jogilag nem lesz járható út. Persze, lehet egymás között küldözgetni privát buildeket, de ha pl. a PH kategorikusan megvonja a további használati jogosultságot/felszólítjsa a fejlesztőt a buildek visszavonására, akkor onnantól kezdve az egész finoman fogalmazva is szürke zóna és jogi következményei is lehetnek.
-
dbius
veterán
válasz smrtprjcts #6779 üzenetére
TE magad, mint fejlesztő tudod garantálni, hogy a közzé tett forráskódod megegyezik a play áruházba feltöltött lefordított kóddal, mert nyilatkozol, hogy a közzétett és a lefordított kód egy az egyben megegyezik.
Mint amikor bármilyen hivatalos iraton elolvasod, hogy "büntetőjogi felelősségem tudatában...." majd ezt követően aláírod az adott iratot.
Ha pedig valamilyen okból a fentiektől eltérően az derül ki, hogy a kettő mégsem egy és ugyanaz, akkor jöhet a következő lépés, mint pl. amikor egy tárgyaláson kiderül, hogy egy adott tanúról a vallomástétel után mégis kiderül, hogy nem mondott igazat.
"remélem ez a hozzászólás hozzásegít (nem csak téged) a helyzet megértéséhez."
-
dbius
veterán
Komolyan minden tiszteletem a Tiétek, hogy ennyire türelmesek vagytok és Ti vagytok azok, akik egy külső csatornán - is - próbáltok kapcsolatot létesíteni a fejlesztővel, aki nagy kegyesen CSAK akkor hajlandó a tartalomszolgáltató oldalán megjelenni "személyesen", ha érdeke fűződik hozzá.
-
dbius
veterán
+ a "prémium" felhasználóktól beszedett havi előfizetési díj
Ahogy már említettem számomra az egyik legfurcsább, hogy a jelenlegi fejlesztő pont azon az oldalon nem hajlandó megjelenni, kommunikálni, amelyik tartalmával kapcsolatos appot fejleszti. Csak és kizárólag Discordon.
Leszámítva azt az alkalmat, amikor ide regisztrált, hogy bejelentse ő folytatja a fejlesztést, majd githubról lehúzta a forráskódot, iap-ot rakott bele, zárt forráskódúvá tette!!! és had szóljon.
Személy szerint én örülök, hogy végre a Ti oldalatokról felmerült a jogos igény e helyzet rendezésére és remélem sikerül is konszezusos megoldást találni! Feltéve, hogy előkerül a fejlesztő...
-
dbius
veterán
használsz adguardot, privát dns-t, vagy egyéb reklámszűrőt? Ha igen, próbáld meg kikapcsolni addig, amíg elindítod a programot, majd ha elindult, akkor visszakapcsolhatod.
Nekem nextdnssel volt ilyen problémám korábban, hetente el kellett ezt játszanom, hogy elinduljon az app. Mostanában már viszont nem jött elő ez a gond.
-
dbius
veterán
-
dbius
veterán
válasz aprokaroka87 #6322 üzenetére
Kösz, megnézem!
Szerk: Blokkolja több lista is ami engedélyezve van NextDNS-ben, de jelenleg megy így is.
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
válasz aprokaroka87 #6320 üzenetére
NextDNS-t használok, de anélkül sem megy.
Suerk: Na most megint elindult újratelepítés után. Megy NextDNS-el. Ezt már az appból írom.
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
Nálam is megszűnt működni ma. Egy pillanatra felvillan indítás után aztán főképernyő. Adat törlés, ujratelepítés után ugyanez.
Tegnap még minden rendben volt.
Poco F3, Android 12.
-
dbius
veterán
Én pár verzió óta olyan hibával szembesülök, hogy az egyes topikoknál az olvasatlan hozzászólások száma a topik teljes megtekintése után sem nullázódik, újra belépve a topikba pedig a korábbi, vagyis az olvasatlannak jelölt hozzászólásoknál folytatja.
Tehát sokszor miután elolvasom egy kedvenc topik olvasatlan hozzászólásait, hiába lépek vissza, nem nullázódik a számláló, sokszor kétszer kell belépjek egy topikba és vissza, hogy nullázódjon.
Poco F3, Android 11, Eu Dev rom.
-
dbius
veterán
válasz WhiteWalker #6150 üzenetére
Szerintem ahhoz lehet köze, hogy tegnaptól csak a ph-n regisztrált felhasználók olvashatják a topikot és így inkognitó módban a topik nem érhető el. (nálam egyébként így külön ez az ikon nincs ott)
-
dbius
veterán
Nem tudok képet feltölteni, sikertelen feltöltést ír ki piros színnel. Nem tudom szerver hiba vagy app bug. (Nem töltöttem fel mostanában így tárhelyem biztos van)
4.1.1 - Poco F3, Android 11.
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
Valóban, ezzel az új XDA appal én se tudok kibékülni. Tapatalk apival viszont a különböző fórumok böngészése valami rendkívüli módon egyszerű, könnyű, átlátható. Felhasználói oldalról nézve a legjobb.
Tartalomszolgáltató oldaláról viszont nyilván nem ilyen egyszerű, megértem ezt is.
-
dbius
veterán
válasz vargalex #5893 üzenetére
Egyetértek.
Személy szerint nekem is több problémám van a jelenlegi fejlesztéssel (fejlesztővel). Egyrészt ahogy írod az átvételt követően az addig nyílt GPL forráskód felszívódott, az új fejlesztó pedig 2018 óta ide se tolta az orrát, még csak be sem jelentkezett, csak "szócsöveket" használ a kommunikációra. Elég furcsa hozzáállás egy fejlesztő részéről.
Az átvételt követően ahogy említetted - nem néztem vissza, hogy mikortól, de lehet, hogy már a legelejétől - beépült a támogatás "lehetősége", de a fejlesztésekből egyértelműen kiolvasható, hogy ebbe az irányba próbálja sodorni a felhasználókat, ráadásul nem egyszeri díj ellenében, hanem a mai "trendi" előfizetéses rendszerben.
Szubjektív, de számomra egyértelműnek tűnik, hogy ha ezt az appot a nulláról kellett volna megírni, akkor a jelenlegi fejlesztő bele sem kezdett volna.
2019. március 10-11. óta sajnos Parci sem osztott meg újabb információkat, de részükről is felmerült az, hogy a támogatás beépítése nem biztos, hogy elfogadható. Felvette a kapcsolatot a fejlesztővel, nyilván kommunikáltak is egymással és vélhetőleg ennek köszönhető, hogy az app tovább működhet, de jó lett volna ha további információkat is megosztottak volna ők is erről. Meg is kérem, hogy publikus információkat osszon meg velünk erről.
De akkor most kit is támogatnak a jelenlegi fizetős felhasználók? Az app jelenlegi fejlesztőjét? A PH szerkesztőségét? Mindkettőt?
Az appot elindító és éveken keresztül fejlesztő(k)nek pedig marad a szó: Köszönet érte, de legfőképp a forráskódért...!
Én személy szerint használom az appot ingyenes formában. Sajnálom, hogy maga a PH nem tudta átvenni és továbbvinni a fejlesztést, de jelenlegi formájában kizárt, hogy a mostani fejlesztőt támogassam anyagilag, annak ellenére, hogy az eredi forráskód már biztosan csupán pár százaléka lehet a jelenleginek.
Többek mellett egyébként azt is el kell ismerni, hogy a fórummotor fejlődése által a mobilos, böngészős nézet is egész használhatóvá vált az évek során.
Elismerem a jelenlegi fejlesztő munkáját és köszönet is illeti érte, de úgy érzem, hogy nem igazán indította jól ezt a dolgot és az, hogy nem hajlandó a fórumot használók közé "leereszkedni" szintén nem igazán jól adja ki magát.
Bármit is csináljon a továbbiakban nem fogom továbbra sem támogatni.
-
dbius
veterán
válasz Ernesst #5612 üzenetére
Na nekem is elkezdte ugyanezt pár napja és dobálja a hibaüzeneteket.
Szintén Huawei P30 Pro telefon gyári legfrissebb szoftver 11.0.0.147 (EMUI 11, Android 10)
Gboard (10.7.04.377032818-beta-arm64-v8a, ill. verziószám így is fel van tüntetve a magyar nyelvhez: 2021051100)Szerk: Képernyőkép: link Nem is a hibaüzenet zavar, mert látszólag minden rendben, hanem az, hogy kitakar mindent a piros háttérrel és nem látom mi van alatta, vakon tapicskolok, hogy mi hol lehet.
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
Ma reggel nekem is jött a frissítés (3.6.3), javította a hardveraprós hibát. Köszönöm!
-
dbius
veterán
Hardveraprós hirdetéseknél nálam nem töltődnek be a képek (3.6.2 verzió). Nálatok?
-
dbius
veterán
3.5.3 verzió nem tölt be semmit. Adatokat töröltem, ki-be jelentkeztem, de nem működik.
Huawei P30 Pro, Android 10.1, Emui 11.
-
dbius
veterán
Én azt hiányolom a programból, hogy nem tudom tetszőlegesen állítani a hozzászólások betűinek a színét. Témákat lehet állítani pár előre beállított közül, ill. fizetős verzióban ahogy látom van pár lehetőség, ahol lehet még a szöveg színét állítani, de a hozzászólások szövegének a színét sehol sem lehet állítani jelenleg.
AMOLED kijelzős telefonom van, ezért folyamatosan azt a témát használom, de sötétben a hófehér betűszín is tudja égetni a szememet és jó lenne, ha át lehetne állítani pl. szürkére vagy egyéni preferencia szerint.
-
dbius
veterán
válasz st3v3np3t3r #3847 üzenetére
Még mindig van olyan topik, amit nem nyit meg nálam az új verzió sem (Invitel topik - [link]
Belső hiba történt, ezt írja továbbra is.
Más mentett topikot nem találtam eddig amivel gondom lenne.
-
dbius
veterán
Innen. Téma összefoglalóban benne van a link, de az 527-es verzió nekem nem jelentkezik be (sokszori próbálkozásra sem), így nem lehet használni.
Viszont a d22a239-es verzió (nem tudom, hogy a drive verziók közül melyik az), ami egy még korábbi verzió, az bejelentkezik, azzal böngészni tudom a topikokat, mint ahogy a kolléga is.
-
dbius
veterán
válasz smrtprjcts #2779 üzenetére
Köszi a felkarolást, telefonon kizárólag ezzel az appal használom a PH-t egy jó ideje! Egyszerűen nem lehet elmondani mennyivel könnyebb, emészthetőbb ezzel az appal böngészni a topikokat!
Egyben köszönöm Arcanus kollégának, hogy egyáltalán elindította és eddig fejlesztette az appot! Nagyok vagytok, respect!
-
dbius
veterán
Köszönöm a fejlesztőknek a munkát, nagyon jó, hogy rábukkantam!
Pár javaslatom, kérésem is lenne, amennyiben megoldható (play áruházas verzió van fent jelenleg):
- AMOLED témánál a fehér betűszín néha zavaróan erős, fényes (az én szememnek), jó lenne, ha lehetne állítani a hozzászólások szövegének a színét (on, off hsz)
- betűtípus állításának, választásának lehetősége esetleg megoldható lenne?Egy bugot tapasztalok és ez rendszeresnek tűnik:
- mióta bekerült a fentről lefelé húzásos frissítés, a lapozás jobbra-balra irányba a topikokon belül nekem a húzásos frissítés után nem megy, elindul ahogy húzom az ujjam, de visszaugrik az eredeti oldalra, nem lapoz semerre (Oneplus 3, Android 7.1.1) Szerk: pontosítok, most megnéztem. balról jobbra irányba rendesen lapoz, de jobbról balra irányba csak akkor történik meg a lapozás, ha teljesen széltől szélig húzom az ujjam és függetlennek tűnik a topik frissítésétől is. A korábbi verziókban viszont tudtam minden irányba rendesen lapozni[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- PLC programozás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest