- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
válasz
bambano #17086 üzenetére
nem fontos a forráskód titkossága
nem, nekünk nem. backend nélkül semmit sem ér, de ha meg is van valakinek, kb. nem is tudja majd értelmezni a kód alapján mi miért van úgy, ahogy, mire megfejtené a sajátját is megírhatná
egyébként is az npm korában kód titkosságról beszéni vicces, vagy akkor az a tonnányi kód, amit minden fejlesztő használ 99%-ban ingyen az mi? vagy mindenki lefejleszt mindent 0-ról magának, mert mivan ha szar a kód vagy rosszindulatú? megnézed és ha a heti letöltés 2 millió, akkor install.
de mi meg rettegjünk, mert valaki meglátja a forrást? minek? kitől? vagy csak én nem értem
a munkák nem a kódtól lesz értékes, hanem mert megoldást nyújtunk problémákra, aminek semmi köze sem a kódhoz, sem a programozáshoz, ezek csak az eszközök
-
Ispy
nagyúr
válasz
bambano #17082 üzenetére
nincs ezzel semmi baj, mások vagyunk, másképp látjuk, ennyi
mindenki el tudja dönteni magának, én sem nézek hülyének senkit, aki nem felhőben csinálja, az ő dolga
mi sem felhőztünk sokáig, mert majd mi....de nem, inkább nem, köszi, inkább vállalom a kockázatot, hogy bármi szar beüt, de nem fog, ezért nem jóskapista it cégénél vagyunk
én nem fogok 0-24 órás 99.9%-os rendelkezésre állást vállani senki kedvéért, mert nem tudja megfizetni, a kódok meg...ott vannak mindenki gépén, a felhő csak a backup és szinkronizálás miatt van, az sem érdekel, ha valaki megszerzi, mert kb nem tudja használni semmi sem, csak pár millió sor valami számára
ráadásul ha odamegyek egy multihoz, ahol milliárdos éves árbevétel van, egész másképp veszi ki magát, hogy az MS szolgáltatását használjuk, mint az, hogy mi magunk adjuk a hátteret, és úgy értem ez előny, nem hátrány. De egyre több cég követeli meg a külsös szoftverektől is mondjuk az azure ad használatát, mert a világ ebbe az irányba megy, hát akkor mi is.
-
Ispy
nagyúr
válasz
bambano #17079 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz, kb semmi. Más az adatbázis linkje, ennyi. Ja meg a filestream kezelés más, mert felhőbe nincsen, de ott alapból valami 300 GB az alap csomag, ha valakinek ennél több kell, akkor meg fizessen érte. Lokálisan ugye az SQL-ben lehet konfigurálni a filestream adatok kezelését. Más különbség nincsen nálunk backend oldalon, frontenden meg semmi különbség.
-
Ispy
nagyúr
válasz
bambano #17078 üzenetére
Értem, tehát ha eladsz egy szolgáltatást az ügyfeleidnek, ami a felhőben fut, az ok, de a saját kódjaid nehogymár ott legyenek, mert bezár a felhő. Hát nem tudom, kettős mérce?
Ha nem bíznék az MS-ben, akkor nem engedném az ügyfeleimnek, hogy komplett életüket tartalmazó adatbázisokat futtassanak ott, hanem megkérném őket, hogy vegyenek egy saját szervert.
-
Ispy
nagyúr
Arról nem is beszélve, hogy egy azure skálázhatósága és tudása messze van attól, amit egy kis cég komplett IT osztály nélkül meg tudna valósítani ésszerű pénzből. Ha több kraft kell, akkor kb. 1 darab csúszkát kell odébb lökni 2 mp alatt és tied a világ. De ha kell akkor csinálsz virtuális gépet magadnak, azure AD-t, web szervert vagy éppen feltolod az API-kat, meg még egy csomó dolog, amiről nem is tudok. Mindezt egy weboldalon kattintgatva. Csak a pénztárcád mélysége szab határt a dolgoknak.
De a gépem mentése is úgy megy, hogy szinkronízálom a nasra, az meg automata küldi fel a felhőbe a fájlokat a blobba, puff, megvan a gép backupja is.
Próbálkoztunk külsös cégekkel is, de a tizedét nem tudják ennek sokkal többért nyújtani.
-
Ispy
nagyúr
válasz
bambano #17071 üzenetére
Pont azért mennek a kis cégek, mint mi is a felhőbe, mert semmi kedvünk saját vasat fenntartani, karbantartani, frissíteni, kezelni. mert nem rendszergazdák vagyunk, hanem fejlesztők. Ha meg a Microsoft bezárja a bazárt, akkor egyébként is a fél világ baszhatja.
Egyébként meg ami a felhőben van, az ott van mindenki gépén is...
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
Netszemete #16877 üzenetére
Szerintem meg a lényeg, hogy nem a gombhoz veszünk kabátot. Van egy feladat, van egy igény lista, mit kell tudnia, egy specifikáció és utána ahhoz ki kell választani a megfelelő eszközöket, ha JSON, akkor JSON, ha XML, akkor XML, ha binárisan kell áttolni, akkor meg úgy. Mi az API-khoz JSON használunk, mert olvasható, natívan támogatja a JS, az SQL szerver, és mert univerzálisan elterjedt formátum. De nálunk nem a sebesség a mérvadó és hát inkább JSON, mint XML. Rengeted féle feladat van, mindhez megvannak a bevett gyakorlatok, hogyan és mivel kell csinálni, ennyi.
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
martonx #16836 üzenetére
a való életben SOHA nem ez az igazi probléma
Szerintem ezt már vagy 100x elmondtuk, egy mai modern pc-nél kliens oldalon tök mindegy, hogy 0.1 mp vagy 1 mp, ezért is felesleges agyonoptimalizáni bármit. Ha az ügyfél pattogósabb programot akar vegyen a gépbe több ramot/erősebb procit/ssd-t (ha nincs).
-
Ispy
nagyúr
válasz
Netszemete #16802 üzenetére
Igen, a sas-módszerrel.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Netszemete #16794 üzenetére
Bármin lehet töprengeni menet közben, ha végtelen idő áll rendelkezésedre, ami persze szokott is lenni. Oh, wait.
-
Ispy
nagyúr
Ezt a fórumot lassan át kéne nevezni pmonitorra és kész.
-
Ispy
nagyúr
válasz
zsolti_20 #16706 üzenetére
Időzítő?
Azért a minden másodpercet meggondolnám, hogy jó ötlet-e.
De ahogy nézem van konyhakész megoldás is rá: FileSystemWatcher Class
Gugli első találat.
Ha már igazi programozó nem vagyok és nem vágom séróból a .net keretrendszert, legalább keresni még tudok.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Netszemete #16703 üzenetére
Nézd, nem én írtam be a programozás topikba, hogy eltüntahozzászólásom, szarredit, sohatöbbet, énsokkaljobbatcsinálnék.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Netszemete #16700 üzenetére
Nézd, ha ezek után sem érted, hogy miért így megy ahogy, akkor tényleg nem kell redditelned.
De most tényleg ezen hisztizel, hogy eltűnt egy hozzászólásod? Nagyon alacsonyan van az ingerküszöböd...ha ilyeneken kiakadnék, akkor már rég elmentem volna inkább péknek vagy egy gyárba a futószalag mellé.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Drizzt #16694 üzenetére
Sokszor fordul elő olyan az emberrel, hogy már 5 éve csinál valamit valamilyen módon, aztán egyszercsak véletlenül megismer rá egy sokkal egyszerűbb módszert
Pláne, ha közben a frissítések hoznak be folyamatosan új dolgokat, ms sql-ben rengetek ilyen van, persze ilyenkor meg a legacy code tud problémákat okozni. Nekem például az utolsó ilyen a json natív támogatása volt, persze ott meg szívás van, ahol az ügyfél nem hajlandó új sql szervert venni, szóval ilyenkor marad a visszafelé kompatibilitás megoldása.
-
Ispy
nagyúr
válasz
böng ész ő #16673 üzenetére
Én felhívom az egyik kollégámat, vagy addig túrom a netet, amíg ki nem okoskodom a megoldást, írogatni nem szoktam.
Ide párszor próbáltam, de itt kicsi a merítés, senki sem mer VB-ben programozni.
Meg általában nem olyan kérdés van, hogy akkor ezt vagy azt a kódot hogyan kell megírni, hanem komplex problémák, ami sok lépcsőből állnak, azt meg ugye nem fogják neked megoldani, mert ezért kapod a fizetésed.
-
Ispy
nagyúr
válasz
böng ész ő #16671 üzenetére
Hát vagy felmész a netre, és amit találsz az van, vagy elmész olyan helyre dolgozni, ahol a tapasztaltabb kollégák segítenek, vagy felbérelsz valakit, aki pénzért segít (vagy valami képzésben részt veszel, ami az alapokat elmagyarázza).
Olyan ez mint legyártani egy szekrényt: persze, a neten meg lehet nézni milyen gépek kellenek, miből mennyi anyag, még akár meg is tudod magadnak tervezni, de amikor ott állsz élesben egy kva éles és gyorsan forgó géppel a kezedben és szét kéne farigcsálni a drága anyagot, akkor ott már inkább a rutin számít, ami neked nem lesz. És a netes fórumokon sem fogják neked azt tudni megmondani, amit mondjuk egy asztalos 5-10-15 év alatt magára szedett, mint tudás. Szóval, ha ilyen gondod van a stackoverflowval, akkor át kell fogalmazni a kérdéseket, esetleg több felé bontani, vagy lebontani egyszerűbb részekre. Én még spec soha nem tettem ott fel kérdést, read only vagyok.
-
Ispy
nagyúr
-
Ispy
nagyúr
válasz
böng ész ő #16657 üzenetére
jaj, ne válaszoljál neki, mert jön a flow, ő meg utána megy 1 hónap pihire.
ez csak a szokásos programozókra héterkedése, futottunk már itt pár kört emiatt
ő csak itt elbütygölget értelmetlen dolgokat c-ben, minden más szar, igazi programozók meg nem is járnak ide, kb. zanzásítva a sztori
-
Ispy
nagyúr
válasz
böng ész ő #16648 üzenetére
Definiáld a szakmai problémát.
-
Ispy
nagyúr
Már megint a sebességnél tartunk....tudomásul kell venni, hogy manapság a hardvert bővíteni olcsóbb, mint egy agyonoptimalizált programot íratni bárkivel is. Játéknak jók ezek a példák, de ha üzleti szempontból nézem nem sok haszna.
-
Ispy
nagyúr
Esetleg ha valaki hasznáná a built in sql tools (compare) az új vs-be kiváncsi lennék rá, mert a 2019-ben elég lepra a sebessége sajnos, pedig jó vóna.
-
Ispy
nagyúr
Sziasztok,
van egy gondom, amire nem nagyon találtam eddig megoldást: a nyomtatás alapból RDLC fájlokból csináljuk (.NET), de amikor kiküldöm direktbe a nyomtatványt a printerre, akkor elmászik a margó és az egy oldalas doksiból 2 lesz emiatt. Csinált már valaki itt ilyen RDLC direkt nyomtatást esetleg? Azt látom, hogy a printable area kisebb kb. 0.017-el, mint kéne, csak nem tudom hogyan lehetne ezt birizgálni. Illetve annyira már rájöttem, hogy a papir típussal van összefüggésben a dolog, csak nem értem, ha a report viewerben jól jelenik meg, akkor direkt nyomtatásban hogyan kéne beállítani, hogy ott is jó legyen.
A nyomtatás úgy megy, hogy az RDLC lerendelelem és átadom egy printdocumentnek, ez csinálja a nyomtatást magát.
Ha a normál modon megnyitom a reportviewerben a dokumentumot előnézetben, akkor 1 oldalas lesz a doksi.
Gugli sajnos nem volt a barátom, elég kevés thread van erről.
-
Ispy
nagyúr
Ó, édes fszom, már megint kezdődik, lassan törölni fogom ezt a topikot a könyvjelzők közül.
Úgysem vagyok igazi programozó.
-
Ispy
nagyúr
Mi is flutterben csináljuk az appot, azért van benne szívás, ahogy a kollégát hallgatom, a natív droiddal egyszerűbb volt az élet, csak az meg ugye nem jó almára.
-
Ispy
nagyúr
Honnan tudod, hogy le akarja fedni az összes gépet? Irodai környezetben ma Mo-on 99% win fut. Meg hát az is lehet, hogy van már neki meglévő rendszere, ügyfelei, nem azt írta, hogy most kezdene wpf-el. Szóval ennek a kötekedésnek jelenleg kb. semmi értelme. A php is halott, temetik már nagyon rég, csakhát mégse. Szóval nagyon veszélyes ilyen sarkos dolgokat kijelenteni.
Nekünk van olyan ügyfelünk, akit még mindig nem tudtunk leszedni ms access+sql-ről, mert nem hajlandó váltani (költeni rá), inkább szenvednek a mai napig ezzel a szarral. Ezért a kollégámnak a mai napig fenn van az access a gépén (amíg meg nem unjuk a supportot).
-
Ispy
nagyúr
válasz
pmonitor #16181 üzenetére
Ja, persze, ezzel nincsen baj, csak a véleménynek van egy olyan rossz tulajdonsága, hogy mindenkinek van olyan, és az egyik vonza a másikat. Szóval ha van véleményed csak akkor oszd azt meg, ha nem bánod, ha más is megosztja az ővét, vagy inkább tartsd meg magadnak. Ilyen egyszerű.
és persze az 1-2 fórumozó mondja meg, hogy ki beszél hülyeséget, és ki nem, igaz?
Vagyis konkrétan mindenki más, na akkor ki megy szembe az autópályán
-
Ispy
nagyúr
válasz
pmonitor #16169 üzenetére
Olyan opció nincsen. De ez még nem jelenti azt, hogy amikor a projekt közepén kiderül, hogy hát az app logint azure ad-ra kell átültetni, akkor nem ver le a víz és lesz a pulzusod 120 rögtön. Miután már kész a komplett sms reges login funkció és azt sem tudod, hogy az sso-t eszik vagy isszák. Ilyenkor van az, hogy a honod alá kapod a guglit és addig ütöd, amíg nem megy. Ezért vagy programozó, problémakat oldasz meg, még akkor is, ha nem is tudod hogyan kell majd megoldani.
-
Ispy
nagyúr
válasz
dabadab #16166 üzenetére
Hát első körben php volt és kotlin, de végül node.js és flutter lett a befutó, mivel most indult az éles teszt, itt már nem lesz váltás egy darabig. Én egyébként furcsa mód élveztem .net után a php-t is, de javascriptel sincs bajom. Ts is szóba került, mert eddig igyekeztünk ms vonalon maradni, de a mobil oldalon a xamarin nem volt opció, maradt a natív react, kotlin és flutter, végül a flutter nyert a crossplatform miatt. Szerencsére ezt a vonalat nem én csinálom, szóval a dart még nem lesz az önéletrajzom része.
-
-
Ispy
nagyúr
Imádom a deadlockokat.
De el nem tudom mondani az érzést, amikor 19 év vb.net és ms sql után kiderült, hogy most akkor csinálnom kéne komplett apit azure serverlessbe node.js nyelven. Mégcsak a gitet sem tudtam használni, mert a büdös életben nem kellett, mert TFS volt és kész.
És ez csak az elmúlt 1 év termése, mert megéltem már vagy 5 technólógia berepelülést.
Most meg majd kezdhetek reactozni, meg webezni, mert éppen ez most az igény, de fingom sincs az egészről.
Szóval megint sikerült bebszni a kollégának a sziklát a pocsolya közepére ezzel a beszólással...
-
Ispy
nagyúr
Szerintem rossz a kérdés...
Ha váltani akarsz, találd meg azt a témát, ami megmozgat, amivel szívesen foglalkoznál akár napi 8-10-12 órában és ahhoz keresd meg az eszközöket. Más a válasz, ha web designal akarsz foglalkozni vagy ha hardver programozással vagy android app fejlesztéssel vagy ha az sqlt akarod tovább vinni és inkább backend vonal. Mindenre van kereslet, ha jó vagy benne, persze van amivel könnyebb megtalálni a munkát és van amivel nehezebb. És mindennel nehéz lesz találni bármit is, ha nem értesz hozzá.
Aztán idővel már a nyelv nem is fog számítani, mert a programozó az is js-ben is programozó meg C++-ban is, csak más a körítés.
-
Ispy
nagyúr
válasz
pmonitor #15928 üzenetére
Hát én legutoljára akkora kerültem a legközelebb hw-hez, amikor sms modemet kellett programozni AT commandokkal soros porton keresztül 1x éve, de hála istennek már nem kell.
Legutóbb scannert kellet programozni, de mondtam a főnöknek, hogy inkább vegyük meg azt a nyamvadt dynamsoft apit, mert én nem fogok a winbe turkálni, az biztos.
-
Ispy
nagyúr
válasz
pmonitor #15909 üzenetére
Nem ment át....nem a nick-el van a bajom, hanem ezzel: maguknak programozónak nevező nick
Már többször leírtad, ha nem is közvetlenül csak becsomagolva, hogy aki nem oszt meg itt idegenekkel szupcsi kódokat, az a te szemedben nem is programozó. Amit nem értek, mert ez nem a segítség kezdő programozóknak topik, hanem A programozás topik, ahová leginkább ebben a szakmában dolgozok járnak. Minden másra ott a gugli, aki azt nem tudja használni, az inkább ne menjen programozni.
Most én is rinyáhatnék itt napokig, hogy nem tudjuk beüzemelni az azure ad-t flutterben, mert vagy out of date, vagy csak nem megy, vagy vagy vagy. De ilyen nem egy van egy évben, hanem hetente 3.
Raádásul én még nem emlékszem olyanra, hogyha valaki berakja ide a kódját és tesz fel kérdést, akkor ne kapott volna segítséget. De a írjá má egy progit nekem, nem nagy úgy hozzáállással nehéz mit kezdeni, ha még arra sem veszi a fáradtságot az illető, hogy legalább egy nyamvadt excel megnyisson és belefirkáljon valamit. Hanem csak a rínyálás megy, meg a követelzőzés, meg a ezekaprogramozók.
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
MostaPista #15867 üzenetére
Te én ha 100 forintot kaptam volna minden esetben amikor a csináld meg olcsón és majd jó lesz neked mondatot hallottam az elmúlt 20 évben, akkor már nem kéne dolgoznom. Mert ez tuti, mindenki fizetni fog érte. De ez nem így megy, itt az idő pénz, azért kell fizetni, most. A végeredmény meg vagy jó lesz és népszerű vagy nem.
-
Ispy
nagyúr
válasz
MostaPista #15862 üzenetére
Nézd, ez a valaki csinálja meg helyettem ez nem segítség kérés, hanem egy megbízás.
Fel kell dobni egy aprót a HA-ra, hogy programozót keresel és várod a jelentkezőket.
Vagy átballagsz az excel topikba, kicsit utána nézel, hogyan kell excelben dolgozni, tanulsz, olvasol és megcsinálod magadnak.
De azt várni, hogy itt majd bárki ingyen szalad megcsinálni valamit, az elég, mehhhh.
Kaptál alternatívákat, nem tetszett, akkor ennyi.
Egyébként kb. bármiben meg lehet oldani, de a legegyszerűbb az excel, esetleg MS Access, de ott már jó eséllyel kell némi programozás, adatbázis ismeret/tervezés stb.
A valaik segítsen hogyan kell gödröt ásni az nem egyenlő azzal, hogy valaki ássa már ki helyettem a gödröt.
-
Ispy
nagyúr
válasz
MostaPista #15855 üzenetére
Itt tudsz segítséget kérni [link]
-
Ispy
nagyúr
válasz
MostaPista #15847 üzenetére
Ez egy excel tábla.
-
Ispy
nagyúr
válasz
MostaPista #15840 üzenetére
Manapság nem "divat" offline rendszereket készíteni, mert nem praktikus és nincs is rá igény. Az internet ugyanolyan alapfeltétele manapság a munkának, mint az áram. Ha tetszik, ha nem.
-
Ispy
nagyúr
válasz
MostaPista #15836 üzenetére
Mi most a mondayt használjuk, csak fizetős cucc. [link]
-
Ispy
nagyúr
Én is használnám sokkszor, csak ugye nem minden nyelvben van, de szerintem sokkal olvashatobbá lehet tenni vele a kódot, nem kell állandóan if meg case tengereket fosni, hanem csak goto, és szépen blokkokba lehet szervezni az eljárást. Sokkal jobb, mint 6 egymásba ágyazott if, 4 egymásba ágyazott for ciklussal.
Én attól vetem le magam a forgószékről, amikor minden ciklussal van megcsinálva, ha kell, ha nem.
Egyébként meg a goto az kb. egy memória címzés, hogy az interpreter tudja hová másszon, ha bekövetkezik (ha jól sejtem), nem értem ez miért lenne rossz bármilyen szempontból....
-
Ispy
nagyúr
válasz
pmonitor #15818 üzenetére
Már megint a fingot fűrészeljük?
Nem értem miért mond ellen a goto használata az oop programozásnak.....de lehet az én ismereteim hiányosak.
Igaz linuxban nem prograrozok, VBA-ban viszont sokat használtuk a goto, főleg hibakezelés céljából, try catch hiányában. Sőt volt még on error resume next is, ami hasonló a try catch-hez.
De a goto egy eljárás vagy függvény belsejében fut, attól még az egész lehet oop, ez semmiben sem ütközik egymással.
Ez csak egy eszköz, aki akraja használja vagy sem, nem kötelező, mint ahogy én sem szarom tele a kódjaimat ész nélkül try catch-el, mert lassítja, meg kicsit olyan, hogy mittudoménmilesz, try catch. De ettől még vannak olyan szituk, amikor a váratlan eseményeket ezzek a legjobb megoldani.
Na, nálam a goto is kb. ez a kategória.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Citroware #15809 üzenetére
Hát akkor ez a megoldás: fogj egy feladatot, ami kell nektek, azt járd körbe és kezdj el ezen dolgozni. Nyilván lassan fogsz haladni, sok időt elvesz és hát szar is lesz az 1.0, meg a 2.0, meg a többi is, de a tudást és tapasztalatot csak így fogod tudni megszerezni. Max keresel egy oktatót, aki segít, ha kérdésed van. De ehhez sok idő és sok energia kell, ezt nem tudod megúszni.
A programozásnak nem a kódolás a nehéz része, a tervezés, algoritmizálás, a folyamatok végigjátszása sokkal fontosabb, aztán persze ezt le kell kódolni.
Egy oktató max abban fog tudni segíteni, hogy hogyan kell megírni a kódokat, de a gondokodásmódot neked kell elsajátítani, az meg csak sok-sok gyakorlással fog menni.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Citroware #15801 üzenetére
Ha jól értem te 0-ról indulsz...akkor nem tök mindegy mi megy a "versenyszférában"?
Tanuld meg az alapokat, ez a lényeg, ahhoz meg egy jó tanár, tanterv és tananyag kell. Különben is ahány cég annyi féle, ahány pozíció annyi féle, szerintem első körben nem ezzel kell foglalkozni, arra ráérsz még. Meg egyébként sem számít, hogy mit várnak el a cégek, ha még az alapokkal sem vagy tisztában, sőt igazából majd úgy is ott tanulod meg a szakmát igazából, ahová először/másodszor/harmadszor elmész majd dolgozni, mert tapasztalatot heti pár óra tanulgatással nem lehet szerezni, ahhoz el kell tölteni egy adott területen éveket napi 8-10-12 órában.
-
Ispy
nagyúr
válasz
bambano #15790 üzenetére
4. aki programozásból él az hétvégén nem akar majd programozni
5. attól mert valaki tud jól programozni még lehet csapnivaló tanár
6. heti 3 óra hétvégenként szerintem nem valami sok, ezt nem nevezném intenzívnek, max arra elég, hogyha a tanuló belepakol sok-sok óra melót hétközben, akkor konzultálni elég lehetDe részemről sok sikert hozzá!
-
Ispy
nagyúr
válasz
pmonitor #15742 üzenetére
Mondjuk a játékot annyira nem vágom...a .net alól win32 hívás nekem a hack kategória, akkor látom max. jogosultságát, ha sehogy nem lehet valamit megoldani a keretrendszeren belül. A lényeg szerintem, hogy egyszerűen fogad el, hogy a c gyorsabb, ennyi. És ne fikázd, hogy a c# mekkora egy...játéknyelv, mert nem az, egyáltalán nem. A c# egy gui fejlesztésre készített nyelv, ami hozzáfér a .net teljes libjéhez.
Ebbe a játéknyelvbe nekünk komplett TMS-ünk van, ráadásul nem is c#-ban, hanem vb-ben, tudom mire képes.
-
Ispy
nagyúr
válasz
pmonitor #15734 üzenetére
Mondjuk egyfajta kommunikációs platform, ahol az azonos érdeklődésű emberek egymással gondolatokat tudnak cserélni úgy, hogy egyébként soha sem találkoznának egymással. Ebben benne van a segítség kérése és annak megoldása is, de ezt számonkérni enyhén furcsa. Eddig az ilyen fórumokon eddig 2 fajta kérdést láttam: az egyik max 30 perc guglival megtalálható, a másikért meg emberek fizetést kapnak, nem egy ilyen mond meg hogy kell kérdés, ki kell találni, ki kell taposni az utat, mindenkinek magának. Van egy harmadik is: nincs megoldás rá valamiért.
-
Ispy
nagyúr
válasz
pmonitor #15723 üzenetére
A probléma inkább továbbra is ott van, hogy nem arra akarod hasznáni a c#-ot, amire azt alapvetően kitalálták és mindenféle elméleti matematikai problémák megoldását erőlteted rá.
Google 1. találat a wiki:
C# (C-Sharp) is a programming language developed by Microsoft that runs on the .NET Framework.
C# is used to develop web apps, desktop apps, mobile apps, games and much more.Tehát ha majd c++ akarsz nekiállni egy web app-nak vagy desktop appnak akkor fogod megérteni miért is létezik egyáltalán a c#, azt hogy egyéként ki lehet belőle erőszakolni win32 hívásokkal mindenfélét, az még nem azt jelenti, hogy ez a normális. Ezért van a keretrendszer.
És igen, lassú, mert a c# egy magas szintű programnyelv, azaz az oprendszer felett futtatja a kódokat, amik emiatt mindent a keretrendszeren keresztül intéznek. A c++ meg natívan tud futni cserébe minden 100x bonyolultabb benne megcsinálni.
-
Ispy
nagyúr
válasz
I02S3F #15670 üzenetére
Pro tipp: alvás. Nem olyan épphogy, hanem amivel kipihened magadat. Tapasztalatom, hogy fáradtan sokszor nincsen értelme kódolni, mert egy jó alvás többet ér, mint másnap a hülyeségeket javítani. Mivel ez szellemi munka ezért is nehéz ezt kvázi másodállásban tanulni, csinálni, amikor már inkább az asszonnyal kéne foglalkozni. Persze ha már van kellő rutin, akkor ez a határ kitolódik, aztán ahogy öregszik az ember úgy megint szűkül. Ha már érzed, hogy kampó vagy agyilag, akkor például lehet fejben megtervezni, hogy másnap mit, hogyan fogsz csinálni, de kódolni, főleg húzós részeket inkább csak friss aggyal.
-
Ispy
nagyúr
válasz
pmonitor #15663 üzenetére
Szerintem azért nincsen, mert a programozók munkája, hogy algoritmusokat írnak...meg fogod találni a neked szükséges eljárásokra a mintákat, részproblémákra a megoldást, de a feladatot neked kell megfogalmazni megtalálni a végeredményhez vezető utat, majd ezt kód formájába önteni. Pont ez az a része a programozásnak, ami izgalamas, ami kihívás, amiért én például szeretem csinálni. Sokszor én is refaktorálom a saját kódomat, először megcsinálom, csúnyán, behegesztve fix értékekkel, minél inkább lényegre törő módon, hogy minél gyorsabban eljussak az elejétől a végéig. Majd ha már így megcsináltam mindent, amire szükségem van, kitörlöm és megcsinálom szépen, kultúrált formában, elnevezésekkel, optimálisan, amennyire tudom. Senki nem fogja megmondani mi az ideális kód, mert mindenkinek más, mindenki másképp gondolkodik, jut el A-ból B-be. Így a net nem megoldások forrása, hanem sokkal inkább egy ötletbazár, ahonnan lehet ihletet meríteni.
-
Ispy
nagyúr
válasz
I02S3F #15661 üzenetére
Manapság nagy dívat a programozás, a csapból is az folyik, hogy legyél programozó. Pedig rohadtul nem egyszerű szakma (egyik sem az), sok energiát igényel, folyamatosan pörgetni kell az embernek az agyát hozzá, igen fárasztó dolog. De senkinek se javaslom, hogy egy az egyben másolja a kódot. Másold le, próbáld ki, ha megy, akkor értsd meg mit miért csinál, utána töröld ki az egészet és írd meg a saját eljárásod, a saját stílusodba. Mert csak így lesz a saját kódod, így fognak kialakulni a saját szokásaid, használd a saját elnevezéseidet, a saját formázásod, stb. Az első nagy szívás lesz, meg a harmadik, meg a tizedik, de utána szép lassan egyre könnyebben fogod tudni asszimilálni az új tudást. Ctrl c ctrl v-nek nem sok haszna, azt bárki meg tudja csinálni.
Én amikor főállásban kezdetem, már volt tapasztalatom, gondoltam ez elég is lesz. Ehhez képest az első 1 évben csak pislogtam, mint hal a szatyorban, valamiféle magabiztosság felszedéséhez kellett vagy 2-3 év. Napi 10 óra munkával....szóval az esténként programozgatok dologból szerintem nem lehet ezt magas szinten megtanulni, hiába nyomják a maszlagot mindenhol.
Szóval ha már csinálod, próbáld meg kihozni a maximumot belőle, nem jó ha valaki nem érti 100%-osan mit miért csinál a kódja.
-
Ispy
nagyúr
válasz
pmonitor #15655 üzenetére
A programozáshoz az egyik legfontosabb skill a problémamegoldás (leánykori nevén gugli). Ezeken a fórumokon felrakott kérdések 99%-a olyan kérdés amilyenekkel egy programozó naponta találkozik 20 darabbal. Igen, kell kutatni, ki kell próbálni, ki kell gondolni, tehát melós sokszor. Sokan pont a meló részét akarják megspórolni. Én most kezdtem nodejs-ezni, kb percenként jöhettem volna ide a bajaimmal, inkább szoptam vele 1 órát, 2 órát, 1 napot, ha kellett.
A kódadás is olyan dolog, hogy aki napi 12 órát dolgozik, annak nem biztos, hogy van kedve mások helyett megoldani dolgokat. Van akinek ehhez van kedve, de ennek semmi köze ahhoz, hogy az illető tud-e kódolni vagy sem. Szóval ebből következtetéseket levonni elégé fail.
-
Ispy
nagyúr
Nekem nem volt vele bajom, igaz csak faék használtam 1 hónapig, de végül a serverless miatt elmentük js-re, meg akkor már az androidon is flutter, most meg már szólt a főnököm, hogy megyünk web vonalra erősen, ott meg react. C-ről nem volt szó.
Nagyon izgi, amikor az ember párhuzamosan programozik SQL-ben, JS-ben, VB.NET-ben, backend, frontend, majd most jön a react, a mobilt szerencsére nem nekem kell csinálni.
Laravell az nekünk nem jött be, pedig azzal is küzdöttünk.
-
Ispy
nagyúr
válasz
martonx #15606 üzenetére
Persze lehet írni fosch kódokat, amik nagyon szarok, de azért manapság már inkább a hw az ami a szűk keresztmetszet, de olcsóbb ízomból áttolni a kódokat a vason, mint c-ben nekiállni fejleszteni.
A c ha jól tudom eléggé hw közeli nyelv, szóval szerintem inkább ott használják, ahol az oprendszer alatt kell dolgozni, a többiek meg bedurrantják a keretrendszert, azt majd a többit intézi az operációs rendszer, ami így nyilván lassabb lesz.
Igaz pont most van egy régi ügyfelünk, havi milliárdos bevétellel, aztán amikor a kimutatás 30 percig futott felvetettem, hogy milenne, ha 2021-ben a szerverükön (amin fut a raktártól kezdve minden szar) kicserélnék a HDD-t SSD-re, meg nem futtnának backupk a háttérben meg mittudomén mik, hát nem mert drága. Jó, hát akkor 30 perc.
-
Ispy
nagyúr
válasz
pmonitor #15594 üzenetére
Szerintem az egész melyik az igazi meg nem felvetésed egy baromság, mindegyiknek van előnye meg hátránya, a megfelelő feladathoz a megfelelő nyelvet kell választani. Persze más ha az ember csak programozgat, meg más amikor a munkájától függ sok-sok másik cég, ember munkája. Meg persze pénzt is kéne vele keresni, ami kb. azt jelenti, hogy a lehető leggyorsabban tud a legjobb minőséget előállítani, az hogy a user a gép előtt 2 mp-et vár valamire vagy 10-et az nem igazán szempont.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Házimozi haladó szinten
- Milyen okostelefont vegyek?
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Bluering Libra irodai forgószék
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Dell Precision 5540, Workstation, mobil munkaállomás, 15,6" FHD IPS , Xeon E-2276M , 16GB DDR4, 256G
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest