- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
FehérHolló
veterán
Ja, csak másfél hozzászólásnyi értelem után 6 arról szólt, hogy neked milyen egyéni sérelmed van egy másik fórumtárssal, aki egyébként itt sem lehet megvédeni magát. Utóbbival ráadásul teljesen tisztában vagy.
Mellesleg az aláírásában sem szerepel már az általad kifogásolt rész.
Legyen a te bírád más, a fórumozókat hagyd békén ezzel szerény véleményem szerint.
-
FehérHolló
veterán
válasz
martonx #6567 üzenetére
Cserében nem árt, ha van affinitásod hozzá. Egyébként lófütyit sem ér.
Semmi sincs ingyen. És itt nem a pénz, ami a legtöbbe fáj.
Értsd: Kicsit több idő alatt el lehet végezni egy informatikus, programozó, akármilyen BSc-t, ami alapból jobban elfogadott. Ha viszont igazán jó affinitása van valakinek a programozáshoz, akkor OKJ. Szoftverfejlesztési procedúrákba melóhelyen 2-3 év alatt simán bele lehet tanulni utána. Fősulival, egyetemmel ez fél évnél kevesebb. Ezek nélkül viszont nehezebb,
Ha viszont valaki jó szemléletet és elméleti tudást kíván, akkor egyetem (még nem is fősuli).u.i.: villanymérnök msc-t abszolvált beágy fejlesztő vagyok, valamennyire átlátom.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Sk8erPeter #6522 üzenetére
Mintha az tudott volna valaha file-ban reguláris kifejezést keresni, azt az illeszkedő tokeneket file névbe írni megadható sorrendben.
De lehet, hogy túl fakóak az emlékek, régen használtam ilyesmiket. (És nem csak a total commanderrel varázsoltam anno.)
Tehát úgy gondoltam, hogy rákeres a file-okban arra, hogy <title> * </title>, utána $2 a file névbe, vagy ilyesmi. -
FehérHolló
veterán
válasz
DiabloCorsa #6519 üzenetére
Total commander - csoportos átnevezés?
-
FehérHolló
veterán
Találkozott esetleg valaki olyan C forráskódokkal, amiket kifejezetten C fordító és preprocesszor tesztelésére lehet használni (C elcseszett szerkezeteit nagyjából lefedi) és ingyen hozzáférhető(ek)?
-
FehérHolló
veterán
válasz
Babetta-X #4719 üzenetére
Ha előre meg tudod mondani a meghajtók betűjét, akkor nyert dolgod van, nem kell semmiféle program.
Csinálj egy batch file-t (mondjuk ment.bat néven).
Pakold bele a következő sorokat:@echo off
xcopy src dst /S /E /H /Y /I /Q
@echo onsrc a forrásmeghajtó (például: G:\), dst a célmeghajtó. Ha nem akarod a rejtett fájlokat másolni, akkor szedd ki a /H kapcsolót.
Miután ez megvan, rakd bele a batch fájlt az indítópultba (Start menü -> Programok -> Indítópult). Vagy az ütemezőnél állítsd be, hogy minden rendszerindításkor automatikusan lefusson. Az első egyszerűbb, a második szebb.
Ha nem rendszerindításkor akarod, hogy mentsen, akkor kicsit nehezebb dolgod van. Az automatikus indítással kell buherálni. Bocs, de most arra nincs időm, hogy végigbogarásszam msdn-t, hogy pontosan hogy kell.
-
FehérHolló
veterán
Én PHP-hez az Adobe (régen Macromedia) Dreamweavert használtam/-om. Java-t nem támogatja, de ASP-t igen.
A fent ajánlott Eclipse-szel azért járnál jól, mert nagyon sokszínű, rengeteg plugin van hozzá, támogat szinte minden használható nyelvet és modulárisan fejleszthető. (Hogy a főbb előnyeit említsem.) Azonban inkább profi eszköz, mint kezdőbarát.
-
FehérHolló
veterán
válasz
x123456 #4650 üzenetére
Vannak olyan esetek, amikor a Visible attribútum/property programban történő állítása invoke-olja a VisibleChanged eseménykezelő függvényt. C#-ban ez minden esetben így van, valószínűleg JAVA-ban is. Ilyenkor az eseménykezelőben illik (és kell is) leprogramozni az egyéb műveletek végrehajtását. Szóval a megoldásom teljesen korrekt.
-
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló #4350 üzenetére
Mondjuk azt sem ártana leellenőrizni, hogy létezik-e a $_GET tömbben id azonosítójú elem, majd csak ezután átadni egy függvénynek azt paraméterként. PHP sok dolgot megeszik, de azért mégis.
Szóval egyetértek az első postoddal. -
FehérHolló
veterán
Nem hinném. A PHP stringfeldolgozása bekavarhat a verziótól függően. Mindjárt keresek példát php.net-en.
Szerk.:
Always use quotes around a string literal array index. For example, $foo['bar'] is correct, while $foo[bar] is not. But why? It is common to encounter this kind of syntax in old scripts:
<?php
$foo[bar] = 'enemy';
echo $foo[bar];
// etc
?>This is wrong, but it works. The reason is that this code has an undefined constant (bar) rather than a string ('bar' - notice the quotes). PHP may in future define constants which, unfortunately for such code, have the same name. It works because PHP automatically converts a bare string (an unquoted string which does not correspond to any known symbol) into a string which contains the bare string. For instance, if there is no defined constant named bar, then PHP will substitute in the string 'bar' and use that.
Ezek szerint tényleg mindegy. Ettől függetlenül kipróbálnám " jellel.
-
FehérHolló
veterán
válasz
medvezsolt #4328 üzenetére
Emlékeim szerint " és nem ' jelek közé kell az id-t tenni. (idézőjel vs aposztróf)
-
FehérHolló
veterán
System startupkor automatikusan elinduló programot, amiről jobb, ha a (z illetéktelen) felhasználó nem tud. Ha felugrik akár egy másodpercre is egy konzol, az már halott dolog.
Mint ahogy már írtam, én ezt így némi utánajárás/-kérdezgetés után szolgáltatás formájában látom legegyszerűbben kivitelezhetőnek, de építő jellegű ötletekre nyitott vagyok.
-
FehérHolló
veterán
Sziasztok ismét!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne eltüntetni a konzolt, vagy ablakot úgy, hogy a program még fusson, de a user számára ne legyen ilyen feltűnő?
C vagy cpp kód, Visual Studio 2005, és inkább a konzolos alkalmazást preferálnám, mint az ablakosat.
(Gugli, MSDN és fórumokon hozzászólás keresgetés nem segített rajtam.
)
-
FehérHolló
veterán
Sziasztok itt is!
Weblapot szeretnék leszedni programmal.
Az úgy működik, hogy létrehozok egy socketet (80-as portra), majd egy GET URI/n/n ?
Socket ugye TCP és internet? -
FehérHolló
veterán
Villanyos levlistára jött éppen. Gondoltam, megosztom veletek: [link]
Ha ismertétek, akkor bocs!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Huawei Mate 20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest