Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snike
aktív tag
válasz
predakon
üzenetére
Igen!
Hihetetlen, hogy nem játszhatok magyar felirattal!
Sok oka lehet annak, hogy az adott nyelvű feliratokkal nem tudsz mit kezdeni(pl. teljesen más nyelvi területre orientálodsz, vagy már nehezebben tudsz nyelveket tanulni...) !
Illetve, sajnálom, hogy Sony nem teszi lehetővé egy felirat későbbi beilleszthetőségét... -
Moby
veterán
válasz
Kendek
üzenetére
Úgy csodálkoztok ezekre rá, mintha nem lenne ez ott a mobiltelefonokban évek óta a zsebetekben. Mintha valami kísérleti űrtechnikáról lenne szó, amit csak a kiválasztottak használhatnak

/btw a teletext is évek óta ezt használja, nálam pontosan ugyanaz a rendszer működik.
-
törölt tag
válasz
markknight
üzenetére
Dehogynem. Megnézi az összefoglalót két hét múlva, és utàna màr nyugodtan jàtszhat is vele akàr, hisz mindent is érteni fog.
-
-
válasz
Atomgeszi
üzenetére
De, az meg van, mivel az önkéntes fordítók szabadon használhatják az AI-t. Csak az a baj, hogy amit ők összehoznak belőle frankó magyarítást, az nem kerül be frissítésként a játékokba.
Biztos vagyok benne, hogy vizsgálta már a Sony is ezt az AI fordításos lehetőséget, és ők is arra juthattak, hogy nem jött el még ennek az ideje.
-
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
markknight
üzenetére
Szerintem is jó lenne. Mekkora hírérték lenne már, hogy a PS béta programban elindítja az AI fordítást. (És mondjuk oda lenne írva, hogy mindenki saját felelősségére használja stb. stb.)
Erre MS is megint biztos összekapna valamit.
Nekem rengeteg ismerősöm van, aki azért nem vesz meg egy két játékot, mert nincs magyarul. És még mennyi van, aki azért nem vett régen, mert abszolút nem volt még a menü sem magyar.
-
itldj
aktív tag
válasz
markknight
üzenetére
A szinkrontolmácsolás (valaki beszél és közben real time nyomja a tolmács másik nyelven) az egy teljesen létező, működő és bevett dolog, pl az európai parlamentben minden EU-s ország nyelvén tolják az ülések nagy részében. Csak az minden szempontból egy másik szint.
Afelől vannak kétségeim, hogy ezt egy AI csinálja, úgy hogy abból kisül bármi érthető.
-
válasz
spleenszuru
üzenetére
A játékban nem sok szövege van.
-
válasz
markknight
üzenetére
Akkor mégsem csak a magyar felirat hiányzik?
-
spleenszuru
őstag
Amúgy, a nyelv témához hozzászólva, ha Norman ugyanúgy beszél a játékban, mint a Walking Deadben, akkor én pl. csak felirattal tudnám, mit mond, ugyanis hiába beszélem az angolt, belőle sosem értettem szinte egy szót sem a sorozatban, mikor még csak szinkron nélkül volt jelen a 10. évad.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
markknight
üzenetére
Xen írtam is. Nyilván szart sem érek vele.
-
front3r
őstag
Nekem is szimpatikus lenne, ha legalább beta módban, opcionálisan, de lehetne AI fordítást használni a konzolon. Nem kell ráerőltetni a felhasználókra, elég ha opcionális, de jó lenne ilyen esetben, ha lenne.
-
markknight
nagyúr
Nem szoktak?
..Kb 10 éve erről szól a játékipar, hogy minden "jó lesz az úgy" szemléletben készül vagy kerül kiadásra.De egyébként terjesszük ki a spektrumot és engedjük el az angolt. Azon kívül elég sok nyelv van és sok olyan youtube-os tartalomgyártó aki mondjuk csak japánul csinál tartalmat. Van, hogy belenézek ilyenekbe, ezek fordítása is AI alapján történik gondolom én teljesen jól elvagyok véle.
Csak ugye itt is két csoportról beszélünk: Vannak cégek akik okosak és tudják, hogyan kell úgy pénzt keresni, hogy ne érezzék a fogyasztók lehúzásnak, mások pedig árakat emelgetnek csak úgy random.
-
Moby
veterán
válasz
markknight
üzenetére
Samsung tévéi pl már tudnak elôben fordítani ai-al.
-
lmno
őstag
válasz
markknight
üzenetére
Azért az igényesebb játékfejlesztők nem szoktak ilyen "jó lesz az úgy" megoldásokat belerakni, márpedig az AI fordítás egyelőre olyan.
-
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Azért nem szó szerinti amatőrök szoktak fordítani, ők sokszor jobb minőséget hoznak össze, mint a hivatalos, fizetett fordítócsapat. Csak éppen nekik is idő kell, egy most megjelent játék esetén nem lenne ilyen magyarítás, bőven várni kellene rá.
Azt tudom tolmácsolni amit ezek az amatőrök mondanak. Az AI fordítás még nem tart ott, hogy önmagában elfogatható eredményt adjon, de kiindulásnak jó lehet. Minimum egy emberi fordítónak át kell mennie rajta és korrigálnia kell a hibákat.
-
válasz
markknight
üzenetére
Jó is lenne Hidak Hordár Sámuelt olvasni
-
markknight
nagyúr
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Youtubeon van arra lehetőség, hogy a videókhoz automatikus fordítást kérj, ott van magyar is. Most mennyiből tartana a Playstationnek egy ilyesmi "szoftvert" integrálni a rendszerbe? Effort vs impactben marhára megérős lenne nekik, de senkit nem érdekel. Konzol fronton ki foglakozik az AI-val? Béta jelleggel be lehetne vezetni egy ilyen fordítós cuccot. Szerintem a JRPG-ket is sokkal többen játszanák európában ha nem lennének nyelvi korlátok.
Ilyenekbe meg amúgy nem mennék bele, hogy rossz a fordítás és a többi. Annál biztosan jobb minthogy emberünk egy árva kukkot nem ért belőle. Ráadásul aki valamilyen fogyatékkal él, az a különböző szoftverekkel látvány szinten teljesen szét tud egy-egy játékot bombázni, de legalább van lehetősége élvezni.
-
válasz
Joc24
üzenetére
Ha ténylegesen költözni szeretnél, akkor a PS5 első bekapcsolásakor lesz opció a PS4-es adatátvitelre, csak kövesd a lépéseket.
Viszont ha előröl szeretnél mindent, akkor kihagyhatod az adatátvitelt, és akkor csak bejelentkezel és Go. De azért érdemes legalább egyszer végigböngészni a konzol beállítási lehetőségeit. -
Joc24
tag
Sziasztok, most költöznék át ps4-ről ps5 -re.
Van valami olyan amire figyelnem kellene, vagy csak bejelentkezek és Go?
Köszi előre is a segítséget -
Frod
addikt
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Számomra az a meglepő, hogy valakit hogy tudott ez a hír elkerülni - minimum hetek óta tudni, itt is, meg máshol is háborogtak rajta bőven.
#199854 LÁZ
Csodálom a lelkesedésed, meg úgy általában a hited azzal kapcsolatban, hogy BÁRMIT is fog tenni a support holmi lemaradt pontocskák miatt, egy félig halott kapcsolódó szolgáltatás esetében. (nekem is 20p hiányzik...) -
A VRR sem garancia, csak akkor egyezik meg, ha a számolt FPS az beleesik a VRR tartományba, ami a PS5 és támogatott tévé esetén 48 - 120 Hz.
Szóval 48 FPS alá tud esni, viszont 48 Hz alá nem mehet. Ilyenkor vagy marad 48 Hz-en, vagy ha támogatott, akkor duplázódik a Hz. Vagyis ha a 48 FPS leesik 47-re, akkor a 48 Hz átvált hirtelen 94-re.Szóval az, hogy a tévé FPS-nek írja a Hz-et, az simán megtévesztő.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
markknight
üzenetére
Pontosan. Első részt imádtam, 158 órát beletettem, megvetem a Director's Cutot is. Na mindegy, ez van.
-
LÁZ
addikt
ps stars meg nem kapott pontok kontra ps support
már az első telefonáláskor is láttak mindent, beirtak mindent, konkrét tranzakciószámmal stb stb, mindenki látott mindent is ofkorsz, ticket nyit, 10napja no nothing, most kitalálták, hogy ők már küldtek egy emailt, amire válaszolva képernyőfotókat kéne csatoljak a konkrét kampányról, meg hogy nem kaptam meg a pontot utána, meg mindenről is, ilyen email természetesen nem jött, csak a többi ps-es drágulásról, meg store-os vásárlásokról....agyfsz
ps. és persze az a szaros 50 pont hiányzik a 2k-s kuponhoz, kérdés, hogy júliusba még lesz e bármilyen kampány is
-
markknight
nagyúr
válasz
S e t h
üzenetére
Engem se nagyon érdekel, de másokat pedig igen. És itt a lényeg most azon van, hogy kiadták valaminek az első részét honosítva, a másodikkal pedig már nem hajlandóak ezt megtenni. Pedig pontosan látják, hogy covid óta mennyi felnőtt 40-50-60-es apuka játszik. Ez tahóság, a vásárlóknak a leköpése.. Egy folytatás mindig elsődlegesen azokra lő akik már játszottak az első résszel nem?! Hát akkor? Nem látnak adatokat vagy mi?
Viszont most is azt mondom amit múltkor, a Sony azért nem ruház ebbe bele, mert már nincs az IP a tulajdonukban. Kojima csapatának kellett volna utánanézni, szóval x-en meg instagramon lehet írni nekik szépen.
-
S e t h
nagyúr
válasz
markknight
üzenetére
Vannak dolgok az életben ami ellen nem tudunk tenni, ilyen mondjuk az időjárás.
Az élet nevű játék tolja elénk az akadályokat és a körülményektől függően ezeken képesek vagyunk átjutni vagy kudarcot vallunk.Nem idegeskedem az időjárás miatt, mert nincs rá befolyásom, de egy konstans nyelvismeret hiány tuti nem tudna frusztrálni, mert van rá néhány megoldás.
-
válasz
Peace
üzenetére
Nem zavarja meg, hanem a tévé csak a képfrissítési frekvenciát tudja, arról nincs infója, hogy ebből mennyi a ténylegesen külön számolt képkocka.
A Hz és az FPS az esetek egy részében megegyezik, de a legnagyobb különbség pont 120 Hz-nél lehet, mikor a játék 40 FPS módban fut.A Death Stranding 2 esetén a Performance mód az 60 FPS, viszont 120 Hz-es konténerbe helyezve megy ki a kép a tévének, ha az támogatja, és engedélyezve van.
Emiatt a tévé hibásan 120 FPS-nek írja, miközben ez a Hz, és a tényleges FPS az fele ennyi. -
F-ECT$
titán
válasz
Peace
üzenetére
Az FPS, hogy hány képkockát számol ki a gép, a HZ meg, hogy hányszor frissül a tv képe. Jó esetben a kettő megegyezik, vagy az utóbbi az előbbi egész számú többszörözse. A PS nem ír ki FPS-t, szóval max a TV-d tudhat ilyet, majd az LG tulajok leírják, hogy hogy kell beállítani.
-
Hihetetlen hogy meg mindig problema egy idegen nyelvtudas elsajatitasa
-
Archttila
veterán
válasz
ldave
üzenetére
Becslések szerint kb. 6.500–7.000 nyelv létezik a világon, es ebből mindösszesen 6-8 az, ami piac.. érdekes...

De legyen persze, mondjuk nekem mindegy en mar a 90's evekben is angol operacios rendszereket hasznaltam, de hogy evtizedek ota nem piac senki csak a nemet meg az olasz meg a japan... nos.. furcsa. -
VTom
veterán
válasz
markknight
üzenetére
Ki lehet kapcoslni a tutorialt a menüben.
-
ldave
félisten
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Látod, te is elfelejted, hogy a Sony is, mint
Minden cég a profit maximalizálásra törekszik
, ebbe viszont nem fér bele a magyar fordítás. Keveset költötök, az a baj. De ha sokat költenétek, az sem lenne jó, mert látnák, hogy magyar felirat nélkül is megvesszük, szóval akkor meg minek. -
ProEvoFan
nagyúr
Ha jól látom a Death Stranding 2 ugyanazokat a forditásokat kapta, mint az első rész....kivéve a magyart.
Sony elmész te a @^€#÷=/(!!@!!!!!!! -
-
markknight
nagyúr
Így 2 óra után tetszetősnek mondanám a Death Stranding 2-t, viszont én nem vágtam magam hanyatt a grafikájától. Szépnek szép, de a textúrák felbontása meg a szögletesebb tereptárgyak 4K-ban látszódnak azért. A karakterek is csak egy picikével tűnnek szebbnek. Egyelőre inkább érzem a játékot DLC-nek mintsem teljes értékű folytatásnak. Másrészt engem speciel kifejezetten untat, hogy elmagyarázza ugyanazokat az alap dolgokat mint amik az első részben voltak és ezek az elemek kvázi pontosan ugyanúgy is működnek. Azért egy opció lehetett volna, hogy "-Igen, játszottam az első résszel, ne magyarázd el 2-3 slideon keresztül, hogy miként kell a csomagokat elosztani csak ha valami változott is, köszi"
-
Persie12
aktív tag
Sziasztok. Autós játékot szeretnék venni egy 10 éves gyereknek ajándékba. Amikre gondoltam: F1 25, Need For Speed Unbound, Gran Turismo 7, Forza Horizon 5. Szívem szerint a Gran Turismo-t venném meg, de nem tudom mennyire lehet nehéz egy 10 éves gyereknek, mivel szimulátor játék, vagy inkább arra hajaz. Forza is érdekes lehet, de nincs vele tapasztalatom. Sosem volt Xboxom, bár a játék maga biztos hogy jó, nem tudom mennyire veszne el benne.
-
30z.Samu
titán
Aki ma jut hozzá a DS2-höz, annak have fun!

-
Peace
nagyúr
Amúgy hogyhogy elindult a DS2 ma?!
Nem úgy volt mindig is, hogy a megjelenés napján 00:01-től lehet indítani? Mármint örülök neki, csak meglepett rendesen. Meg az is, hogy 120 FPS-el fut! Mi folyik itt? Mindig is tudott ilyet a PS5, csak nem volt hozzá megfelelő tv-m? Csupa újdonság ért ma így, hogy 1 év elteltével újra bekapcsoltam.
-
NyMRooD
addikt
válasz
F-ECT$
üzenetére
Egy előfizetőt velem is vesztenek, eddig sikerült jó árasítani a pluszt, de így már átlépi az ingerküszöbött, még jó árasítva is. Megértem azt, hogy miért mennek rá a plusz profitra és sok esetben el is fogadom, de ezen az előfizetésen az utóbbi 2-3 áremelés hatása nem látszik.
-
Rigormortiis
veterán
Már a megjelenés napján megvettem a Cyberpunk kiegészítőt, de csak most játszottam végig a fősztorit.
Már magát az alapjátékot is imádtam, de a Liberty Cityvel együtt nálam eddig a generáció egyik ha nem A legjobb játéka. Az alap sztori annyira nem fogott meg (minden más igen), viszont a dlc története és küldetése és a lezárás...a betyár mindenit! Természetesen maradok még megcsinálni a maradék mellékküldetést, mert azok is bizang jók, de ez a játék bőven van olyan jó, mint amilyen a Witcher 3 volt. A világa miatt jobban meg is fog.
Tényleg borzasztó jó élményt ad, az égvilágon semmi probléma nincs vele, én quality módban játszottam sima ps5ön teljesen jó.
-
raziel01
veterán
Én arra leszek kíváncsi mikor kerül be a Spiderman 2. Lassan két éves lesz. Ha már drágítások vannak lassan ideje lenne bekerülnie.
-
raziel01
veterán
[link] Monster Hunter Wilds 20.993 Ft
kapott egy akciót, a többi kiadása is. -
_drk
addikt
Mondjuk most a Diablo4 eléggé szívatás, mivel a DLC nélkül elég sok tartalom hiányzik.
Okés, kampányt át lehet vinni meg valamennyire működik a szezon is, de tudjuk, hogy az ilyen online játékokat fullban érdemes tolni. -
F-ECT$
titán
válasz
ldave
üzenetére
Minden cég a profit maximalizálásra törekszik, sokkal jobb a 100 tök elégedett de 10 Ft-ot fizető ügyfélnél 80 közepesen elégedett de 15 Ft-ot fizető. Azt a határt kell megtalálni, ahol ez az érték maximális, tehát ha pl 20 Ft-nál már csak 50 ügyfél maradna, akkor maradni kell a 15 Ft-nál.
-
morfondőr
addikt
válasz
Archttila
üzenetére
Teljesen átlagos cucc:
AVR: Yamaha RX-V685
Monitor Audio Bronze 6 100 frontok
Hátul Harman Kardon HKTS polcsugárzók
Fent egy Yamaha beépíthető sugárzópár.
Sub pedig egy Jamo C910
A PS Atmos/PCM-et küld neki. Amivel eddig nagyon hozta az Atmos feelinget az a Ratchet & Clank volt, de a Horizon FW is elég jó. Hogwarts-on is dobott, de az nem volt akkora! Sok játék viszont még nem pörgött rajta, 1 hónapja van meg kb. -
whitezo88
nagyúr
válasz
Hiei555
üzenetére
mondjuk úgy, hogy mindent ami jó meghagytak csak továbbfejlesztve, simítva, QOL extrákkal itt ott. Miért ne lenne "elég" a ps5 nem is értem
PCre majd jövőre fog jönni. Quality módot bírja a sima ps5, ha időnként drop van és kéne a sok fps (enemy területes harc, bossfight) ott visszarakom és kész. De 99%ban Quality. Ennél a játéknál lehet látni a különbséget. -
gyerecske
senior tag
Én mondjuk idén el is engedem az extra előfizut.Decemberben lejár, utána ha lesz esetleg valami normális akció, akkor maradok, de akkor is csak az alap essentialon.
A számomra fontos játékokat úgyis megveszem.
Az is elég szomorú, hogy a több éve hűséges előfizetőkenk úgy kell az akciókra vadászni, de az új előfizetésekre sokkal gyakrabban van kedvezmény.@Atomgeszi Igen tudom,de akkor is elég szomorú, hogy mindent lenyomnak a torkunkon.
-
ldave
félisten
válasz
Kendek
üzenetére
Pont nemrég volt valami kimutatás, hogy a PS5 eddigi élete alatt több volt a Sony játékrészlegének a profitja, mint a teljes PS1-PS4 időszak alatt. Szóval nem kell őket sajnálni, azért emelik az árakat folyamatosan, mert a felhasználók többsége hajlandó megfizetni. A folyamatos szövegelés, hogy a minőség megtartása és növelése miatt szükséges a PS+ áremelés és hasonlók mind ordas nagy hazugság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A Föld teraformálásával építene galaktikus birodalmat Elon Musk
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Gitáros topic
- Kompakt vízhűtés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- LG UltraGear 34GP63AP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4322
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De mivel nem hivatásosan csinálják, így nem tudtam máshogy mondani.

RangerFox