Aktív témák
-
Drótszamár
őstag
Tehát ez a mezőneveket, és a mezők tartalmát is latin2-re konvertálja bármiről?
Nálam az a gond, hogy van egy latin2-es tábla, és wapon utf8 szerű adatok jönnek (bár ebben nem vagyok teljesen biztos, de szerintem csak az ékezetes betűk utf8-asak [csak azok állnak 2 karakterből]). És az őŐűŰ helyett ''?'' érkezik meg. Mintha már a telefon szarul küldené. Ha az még jól küldi, akkor valahol menet közben, általam eddig nem ismert helyen átalakul ?-é. -
Drótszamár
őstag
Ezzel a kérdőjeles karakterkódolásos problémával én is összefutottam már, igaz én nem file-t akartam megnyitni, hanem wapról küldött szövegeket feldolgozni. Hihetetlen milyen káosz van a telefonokban karakterkészlet szempontjából. Az a jobbik eset ha utf8-ban küldi az ékezeteket, előbb utóbb az összes karakterre tudsz írni ''fordítót'' (jobbra dőlő, balra dőlő, hulámos, kalapos, stb ékezeteket mind rendes ékezetre alakítja), ha viszont csak egy ? érkezik az ékezet helyett, azt nincs mire cserélni. SE k300i pl az űŰőŐ betűket is ?-ként küldi.
Ha esetleg mégis lenne majd megoldás az eredeti problémára, akkor írd meg légyszíves.
Köszi. -
Drótszamár
őstag
Na sikerült megoldást találnom a problémára. Leírom, hátha érdekel mást is.
ob_start();
print(''Helló'');
print(''Megyek a pufferbe :) '');
$Data = ob_get_contents();
ob_clean();
if (fwrite($handle, $Data) === FALSE) {
echo ''Cannot write to file ($filename)'';
exit;
}
Így egy pufferbe kerül az egész kiirató rész. Ezt ki lehet szedni egy változóba, amit el lehet menteni egy fájba, és a kell el is lehet küldeni a böngészőnek is egy sima print-tel. A puffer létrejehozását bárhova be lehet tenni, így a felesleges dolog nem kerülnek ki a fájlba. (pl: <html><head>....)
Ha nagy a terhelés és haldoklik a szerver akkor csak elő kell húzni ezeket a fájlokat, és már is pihenhet a mysql, és az apacs. Ekkor nem annyira interaktív az oldal, de legalább működik... -
Drótszamár
őstag
Köszi. Szükésgmegoldásnak jó lesz ez az fwrite.
Valami olyasmire gondoltam hogy az egész kimenetett átirányítani valahogy. Hátha tud olyat. Az fwrite nem túl szerencsés megolás. Elég gáz 0,5-1 megákat soronként kiírni. Biztos nem lenne sebességbajnok, pedig pont gyorsítani akarok a szerver működésén. Tudom esetleg bele lehet pakolni az összes kiiratást egy változóba, és egybe beleírni, de ekkor meg a további fejlesztések válnának nehézkessé. -
Drótszamár
őstag
Sziasztok!
Egy php outputját (ami kimegy a böngészőnek) szeretném lementeni a szerverre egy fájlba, hogy utána ha ennek a php-nek a kimenetét kérnék le, akkor csak be kelljeln emelni a html megfelelő részébe, és ne kelljen a szervernek mindnen számítást újra, és újra megcsniálnia.
Hogyan lehet a kiemenetet átírányítani egy file-ba? -
Drótszamár
őstag
válasz
Ferencia #3140 üzenetére
Javasriptel biztosan működik a dolog. Ez pl egy lenyíló lista. Az adott oldalon ha kiválasztottál egy elemet a listából, akkor a következő lenyíló lesz aktív, és egy lekérdezés eredményeit közül lehet válaszatni.
<select name=area onChange=''rogzit.value='érték'; document.forms['mainForm'].submit();;''>
Kell a formba tenni egy hidden változót, aminek az értéke tartalmazza, hogy miért töltődik újra az oldal. Azért mert ki van töltve a form, vagy azért mert valaki kattintott, és automatikusan újratöltődik. A php-ben meg szétszeded eseményekre, és kattintáskor a lekérdezés eredményét belteszed oda ahova kell.
rogzit a hidden változó, és annak az értéke szerint ágaztatod el majd a php-t.
nemtom sikerült e érthetően leírnom.
[Szerkesztve] -
Drótszamár
őstag
Üdv. Lenne egy kérdésem: Befolyásolja e egy script futási sebességét (idejét), hogy a lefutó kódrészen kívül mekkora ''csonk'' van mellette. Tehát ha van egy pl 20000 soros kódom, amiből mondjuk lefut 1000 az adott műveletre, akkor a maradék 19000 sor lassítja e a script futását? Ha igen Kb mennyivel?
-
Drótszamár
őstag
válasz
Jester01 #2384 üzenetére
A top parancs mutatja a Load average-t.
Valami olyasmit szeretnék én is mérni.
A weboldalon bizonyos funkciókat le akarok kapcsoltatni, ha nagyon nagy a forgalom. (pl a fórumban olyankor 100 hsz helyett csak 50, és máris 0,7 helyett csak 0,35s egy oldal generálása.
Ma elég húzós nap volt, a load felmászott 30-ig is. 10 fölött az oldal gyakorlatilag használhatatlan.
Elősször olyasmire gondoltam, hogy lekérem az akt időt 2x egymás után, és a különbségből látszik mennyire elfoglalt a szerver, de ezzel nagyon sokat kéne kisérletezni mire sikerültne belőni a dolgokat, ráadásul 1-2 másodperces hirtelen terhelésnövekedést is lereagálna, pedig csak akkor akarom lekapcsolni a felesleget, ha hosszabb ideig magasabb a forgalom.
Remékem sikerült érthetően leírni a dolgot. -
Drótszamár
őstag
Hogyan lehet egy linuxos szerver aktuális terheltségét lekérdezni, megmérni ?
Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Milyen autót vegyek?
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- iPhone topik
- Béta iOS-t használók topikja
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest