- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Yettel topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- iPhone topik
- Magisk
- Apple iPhone Air - almacsutka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Használtam a 4-es PHP-t annak idején, amikor elkezdtem tanulni, sőt, első könyvem a hogyan tanuljunk blabla sorozatból erre a verzióra vonatkozott. De ez miért számít?
"ha egy átlagos típusos nyelv lett volna a kezdetektől akkor lehet nem jut el idáig"
De mi számít "átlagos típusos nyelvnek"?"Amugy mióta fejleszti közösség a PHP-t? Ez azért nem Drupal."
Nem azt írtam, hogy Drupal-szerűen fejlesztik, de egyébként a Drupalnál sem úgy működik, hogy valaki fogja, és csak úgy felülír egy modult...az elég gáz lenne. Egy modulfejlesztésbe is be kell kapcsolódni, felvesznek maintainerek közé, stb. Persze saját tákolt modulokat büntetlenül lehet publikálni, sajnos futottam már bele olyan modulba, aminek a kódjától majdnem elhánytam magam.
Azt írtam, hogy a PHP mögött óriási közösség áll, így sok helyről érkezhetnek bug reportok, javaslatok a megoldásra, stb.
Egyébként a PHP open source, azért azt vágod, remélem.Az tény, hogy a PHP 5 számtalan újítást hozott, de ebben szerintem mindannyian egyetértünk, ez nem is volt vitatéma.
Amúgy lehet, hogy a típustalanság volt valóban az oka, amiért elkezdett rohamosan terjedni, de sztem ez önmagában kevés lett volna.==============
(#12123) Speeedfire :
"Az hogy valaki nem írja a funkció elé, hogy miket vár és mi a visszatérési érték a későbbi kód újrahasznosítás miatt megértem. Én is ki szoktam kommentezni előtte és leírom szépen. De ez ettől még nem gányolás."
Nem tom, most lehet, hogy itt elbeszélünk egymás mellett.
Amit én mondtam, hogy a típustalanság az egyszerűségével együtt nagyon káros lehet, jó kis teret ad a wanna-be-developereknek a gányolásokra, meg ezerszer nehezebb a kódokat debuggolni is, ráadásul a kódból nehéz automatizáltan kihozni valamit, erre még párszáz hsz.-szel korábban említettem a SOAP-os szívást, ahol számítanak a típusok, és milyen jó lenne, ha WSDL-t egy kattintással lehetne gyártani egy PHP-kódból is, ahogy akár C#-nál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- Akvarisztika
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Futás, futópályák
- Ingatlanos topic!
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Eladó LG OLED42C31LA 120Hz (garanciális, hibátlan állapotban)
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- Lenovo ThinkPad P1 G2 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon E-2276M 32/1TB QUADRO T2000 4GB FHD
- Dell OptiPlex 3050 számítógép (I3/8gb/240SSD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Mobiltelefon, konzol és TV felvásárlás gyorsan, biztonságosan!
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station (akár 2x4K felbontás)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest