Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Én nem gondolom úgy, hogy a típusosság kérdése irreleváns, rossz kérdés. Nagyon nem mindegy, hogy adott fejlesztőkörnyezettel, kiegészítő eszközökkel milyen szinten tudsz akár automatizáltan is együttműködni a kódoddal. Tudom, hogy már sokat szoptam a SOAP-os, WSDL-generálós példámat, de megint elő kell hoznom, mint egy kritikus példát, ahol a típusosság kérdése nagyon nem irreleváns, hanem épp, hogy kritikus jelentőségű. Amikor olyan dolgokkal kell órákat elcseszned a drága idődből, hogy kitaláld, hogy vajon a PHP-alapú NuSOAP-library mit nem szeret a kódodból ahhoz, hogy mondjuk legeneráljon neked egy nyomorult WSDL-t, amivel már meg lehet kezdeni egy SOAP-alapú kommunikációt, és objektumok tömbjét és egyéb komplexebb típusú elemeket tudj vele előre deklarálni, akkor azokat rendkívül elvesztegetett fejlesztői munkaóráknak találom, nem hiszem, hogy normális fejlesztőnek WSDL-kódok debuggolásával kellene tökölnie. Mint említettem korábban, mindez például C#-ban (de akár Java-ban is) pár klikk egy megfelelő IDE-ben (Visual Studio, NetBeans, Eclipse, vagy egyéb), nagyjából 10 perc alatt meg is vagy vele, normális teszteléssel együtt fél óra. Mindez részben annak köszönhető, hogy a típusok szigorúbb szabályokat adnak a kódnak, és a kiegészítő eszköz is képes ezek felismerésére (meg annak köszönhető, hogy mindezt már valakik elkészítették).
Mondom, ez csak egyetlen kiragadott példa a rengeteg lehetőség közül.
De az is sokat segíthet a debuggolásban, ha a figyelmetlen típuskutyulásokkal kapcsolatos hibák miatt a fejlesztőkörnyezet vagy a compiler még időben ugat, hogy valamit rosszul csináltál."Ez a fícsör a php-ban igazi kókányolás. Működik objektumokra és tömbökre, de nem működik primitív típusokra. (Így mi értelme az egésznek?)"
Jaja, ez teljesen igaz, hogy ez ilyen módon csak félmegoldás, annyit ér, mint halottnak a csók, ettől függetlenül legalább valami minimális megszorítást adhat a függvény várt argumentumaira. Sajnos sok ilyen következetlenség van a PHP-ban (ezért tákolmány
).===========
(#12141) modder :
"Vagy olvassak inkább arról, hogy milyen király php-ban a "magic metódusokkal" megoldott függvény túlterhelés, és egy 20 éves nyelvnél még mindig ilyen tákolmány megoldásokat kell alkalmazni?"
Brrr, ne is mondd, hányadék.
Amikor C++ után először kezdtem PHP-ben OOP-zni, először nem is értettem, hogy ez most csak ilyen vicces trükkös megoldás, amit kényszermegoldásként be lehet vetni, ha nagyon muszáj, nagyon őrülteknek, vagy pedig egy bevett szokás. Sajnos kiderült, hogy utóbbi.Amúgy már alig várom, hogy jöjjön egy troll megjegyzés valamelyikünknek címezve, hogy "hádefigyeljé' má, akkó anyádé' használsz PHP-t, köccccsööög??!"

Új hozzászólás Aktív témák
- Legújabb Thinkpad T14 gen6 - Bontatlan + magyar! - Core Ultra 7 255U - 16/32GB - 512GB - Gyártói gar
- 96GB DDR5 ECC RDIMM 5600MHz szerver RAM
- Eladó AMD Ryzen 7 9700X, RTX 3070, 32GB 6000MHz DDR5, 1TB M.2, 850W +80 Gold Gamer PC!
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T3 Plus ADATA 600W
- Lenovo IdeaPad 5 Pro - 14" 2.8K 90Hz - i5-1135G7 - 8GB - 512GB SSD - Win11
- 27% - Konfiguráció G5905 / RX580 / H510 / 16GB 2666Mhz / 1TB SSD / 500W
- i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
).